2021-08-24
《匠心日式料理🇯🇵》———————————————-#十和田 🍣-一直都好想食呢間日本料理小店,早排終於同朋友一齊去咗食!-作為總本店,佢由擁有20多年經驗的日籍壽司師傅主理以最傳統既日式手法處理時令食材😍 裝潢精緻,具日本特色風味,食完更加掛住日本 🇯🇵-餐廳菜式以刺身、壽司、丼飯及燒物等為主,食材每天由外國空運到港,非常新鮮~刺身新鮮嫩滑,海鮮丼上面佈滿海膽、帶子、油甘魚、三文魚籽、海蝦同吞拿魚蓉,超級足料豐富,夠哂豪華嘅赤醋飯十分出色,酸度適中易入口,完全係大加分!😆-壽司亦係相當經典嘅招牌,火炙壽司拼盤完全超哂班,包咗左口魚、三文魚、芝士蝦、魷魚同吞拿魚,當中我最推薦吞拿魚!因為喺香港搵到呢個level嘅魚生,真心唔容易🤩-另外朋友再揀咗三文魚三味,三文魚壽司、薑伴三文魚壽司同火炙三文魚壽司鮮味十足,簡單得嚟好考食材嘅鮮味🥰-⭐價錢參考:(另收加一)海鮮丼:$198三文魚三味:$38火炙壽司拼盤:$108🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$190
———————————————-
#十和田 🍣
一直都好想食呢間日本料理小店,早排終於同朋友一齊去咗食!
⭐價錢參考:(另收加一)
海鮮丼:$198
三文魚三味:$38