2024-05-04 74 views
食物質素不錯及新鮮但牛扒較靭Staff十分有耐心介紹各種生蠔亦細心把餐具分好 以免生蠔殼會染污其他食物期間亦不斷幫我們斟水感覺老闆員工都十分熱情有禮環境也乾淨舒服 有機會再來吃
食物質素不錯及新鮮
海膽
黑松露芝士pizza
拼盤
海膽
我在情人節帶我太太到此餐廳,並提前一星期預約了當晚七點,本想過一個浪漫的情人節,怎知道這餐廳體非常差!😡當日中午,店員打電話☎️給我確認預約🕖,及明確表示用膳時間只有一個半小時,到8點半🕣就要交枱,我能理解及表示可以👌🏻,因為我當天晚上還安排了其他節目。🎉到了晚上我帶太太準時7點到餐廳。安排座位後,服務員🧑‍💼立即向我們推銷加拿大海膽,我點了海膽,生蠔,還有其他的熱盤。海膽,生蠔很快就到,吃完一打生蠔,覺得生蠔不錯,想追加一打,服務員說不能加🤷🏻。我想可能是情人節關係吧,所以沒有再追問。凍盤吃完過了30分鐘(當時大概7點55分),熱盤居然還沒上,我就追問服務員,服務員表示餐廳廚房小🧑🏻‍🍳,等一下吧。在等待的期間,我和太太發現其他枱的食客居然能追加生蠔!這是什麼鬼?👹為什麼只有我不能加?👺但我等了30分鐘,已經沒了那個想吃生蠔的興致😮‍💨,就算了,等熱盤吧。又過了20分鐘(8點15分),熱盤居然還沒來,我再追問之下,服務員🧑‍💼表示廚房單弄錯了,現在給你做😈。其他跟我差不多時進來的食客都差不多吃完了,你現在才給我做🌝。最後等了10分鐘(8點25分),我太太說不等了😢,因為當初店員打電話跟
到了晚上我帶太太準時7點到餐廳。安排座位後,服務員🧑‍💼立即向我們推銷加拿大海膽,我點了海膽,生蠔,還有其他的熱盤。海膽,生蠔很快就到,吃完一打生蠔,覺得生蠔不錯,想追加一打,服務員說不能加🤷🏻。我想可能是情人節關係吧,所以沒有再追問。凍盤吃完過了30分鐘(當時大概7點55分),熱盤居然還沒上,我就追問服務員服務員表示餐廳廚房小🧑🏻‍🍳,等一下吧。在等待的期間,我和太太發現其他枱的食客居然能追加生蠔!這是什麼鬼?👹為什麼只有我不能加?👺但我等了30分鐘,已經沒了那個想吃生蠔的興致😮‍💨,就算了,等熱盤吧。又過了20分鐘(8點15分),熱盤居然還沒來,我再追問之下,服務員🧑‍💼表示廚房單弄錯了,現在給你做😈。其他跟我差不多時進來的食客都差不多吃完了,你現在才給我做🌝。最後等了10分鐘(8點25分),我太太說不等了😢,因為當初店員打電話跟我確認時有就交帶8點半要交枱,所以用饍之後的節目我都安排好了,就結賬走了。🫠
一對夫妻👫人生有多少個情人節👩‍❤️‍👨?我和我太太的一個情人節就給這間餐廳糟蹋了!😡現在心中鬱結難舒!
我不是打手,有圖有真相。😤😮‍💨😡😥😴🤬
2024-02-14
Valentine's Day
2023-11-30 399 views
#小小試食員又出動#bb好物推薦星期日又係出街覓食既時間,順便幫屋企人慶祝生日🎂😋大家都係嘴刁既人,媽媽今次唔想食自助餐,千揀萬揀,終於搵到個好地方🥰🥰🔆蠔站(亮賢居)Oyster Station (Shining Heights)1️⃣SEAFOOD APPERTIZERS(生蠔🦪,海膽,魚生刺身,凍蝦,翡翠螺…..)生蠔好肥美好大隻同鮮甜,好juicy 😍😍😍2️⃣虎蝦柏士圖意大利飯,好creamy😍3️⃣脆炸德國成豬手配蜜糖芥末薯角(highly recommended !!)個皮炸得好脆,薯角點蜜糖🍯bb😋😋好鍾意食4️⃣南美海鮮薄餅 Bb又好鍾意食😛5️⃣生蠔($10隻🈹🈹🈹)點左10隻實在太抵啦😆叫咗好多嘢食,個胃非常滿足,食物質素同服務對得起個價錢🥰🥰環境清靜@oysterstationhk
#小小試食員又出動#bb好物推薦

🔆蠔站(亮賢居)

1️⃣SEAFOOD APPERTIZERS

2️⃣虎蝦柏士圖意大利飯,好creamy😍

4️⃣南美海鮮薄餅
Bb又好鍾意食😛
5️⃣生蠔($10隻🈹🈹🈹)

點左10隻實在太抵啦😆

Coupon
  • 日本海膽
  • 特價生蠔
2023-11-17 450 views
幾年冇黎過,今次帶朋友一起黎慶祝生日,環境,服務,同質素同以前一樣咁好👍🏻👍🏻最開心仲有$10號生蠔優惠,生蠔鮮甜海水味夠足,愛生蠔的朋友都好中意,加拿大海膽好肥美好香,燒乳豬外皮鬆脆,肉質軟熟超級好味,必食💗仲有最愛鵝肝,好香口下個月又同朋友們會再黎
下個月又同朋友們會再黎

燒乳豬
  • 日本海膽
  • 特價生蠔
2023-09-22 446 views
呢間真心推介,蠔款多,菜式選擇都多,黎過好多次,最好黎之前訂位啦,基本款法國號Ge吉拉多都有,主力呢度呢日本蠔好多款比你試,其他國家都會有小小,美國蘇格蘭澳洲新加坡都會有啲,佢哋周圍小小貨都會返,試蠔推介呢間
2022-10-10
Birthday
2023-08-24 436 views
今日個friend生日,因為本身食咗晚飯,諗住下場再搵間野飲下酒食吓小食。經過大角咀見到呢間餐廳好似有酒飲,就入咗去,原來啲蠔$10/隻,超抵食。再叫左豬手送下啤酒,環境氣氛都好好,是一個傾計飲嘢的好地方!

2023-08-22 297 views
性價比高!呢排成日蠔癮起呀!突然朋友約食飯,即刻諗起呢間餐廳。呢個10蚊蠔我哋3個食左1轉之後,大家都舉手encore,每人食咗1打,之後再每人食咗款叫淡雪嘅蠔,我就覺得味道咸左少少,都係Gillardeau最啱我🤤!另外重叫咗咸豬手、薯條、卡邦尼意粉3樣都好好味,卡邦尼意粉我超鍾意,味道適中,多汁,下次都會返𠒇😋呢間分店嘅服務員好好,好貼心👍
性價比高!
呢排成日蠔癮起呀!
突然朋友約食飯,即刻諗起呢間餐廳。
呢間分店嘅服務員好好,好貼心👍

2023-08-04 309 views
想食蠔好耐啦 。就搵左呢間睇過好多食評。都話好食初初諗住$10蠔都係不過不失。唔會期望太高第一轉就試左$10蠔最驚喜係果日既$10蠔都唔失色,好抵食 蠔味重 。個個都話好食。其他食物都好食。店員推薦左馬糞海膽。好細板。冇咩味下次會黎再食蠔的😋
想食蠔好耐啦 。就搵左呢間
睇過好多食評。都話好食
初初諗住$10蠔都係不過不失。唔會期望太高
第一轉就試左$10蠔
最驚喜係果日既$10蠔都唔失色,好抵食
蠔味重 。個個都話好食。
其他食物都好食。店員推薦左馬糞海膽。
好細板。冇咩味
下次會黎再食蠔的😋

2023-07-01 398 views
愛蠔人士必到之站🦪Oyster Station周圍都有,不過真係未試過,因為好少會成餐飯主力食生蠔😂好多朋友都介紹過,今次就試試佢🫢生蠔種類多到眼花撩亂,完全唔識分,好彩有職員逐款介紹👍🏻最後叫咗5款生蠔🦪老實講,真係一分錢一分貨💰貴嘅真係好食好多,特價嗰6隻,下次都係唔好嗌會開心啲😝日本氣仙町生蠔值得推介,價錢相宜,味道出眾🙂因為真係好少食餐飯淨係食生蠔同飲酒,所以都嗌咗份蜜糖蒜香燒美國豬肋骨🐽睇相片的確吸引,但有進步空間,豬肋骨偏向硬同乾身,食多幾嚿係會牙骹攰🦷最後食得太漏,打包嚿豬肋骨先掂檔😛本身7點幾入座冇乜人,我仲以為係咪太偏遠嘅問題,不骨坐到9點幾都仲有人入枱,應該真係吸引到好多愛蠔人士👫🏻 因為枱枱都嗌好多生蠔🦪
愛蠔人士必到之站🦪
好多朋友都介紹過,今次就試試佢🫢
生蠔種類多到眼花撩亂,完全唔識分,好彩有職員逐款介紹👍🏻
最後叫咗5款生蠔🦪
老實講,真係一分錢一分貨💰
貴嘅真係好食好多,特價嗰6隻,下次都係唔好嗌會開心啲😝
日本氣仙町生蠔值得推介,價錢相宜,味道出眾🙂
最後食得太漏,打包嚿豬肋骨先掂檔😛

蜜糖蒜香燒美國豬肋骨
2023-06-15 327 views
朋友推介炭烤乳豬及生蠔,特別推介韓國蠔(勝價比高),真係好Q正$199生蠔套餐好鬼抵食,有八款蠔,仲有一杯餐酒🍷這個蠔一蠔Farewell dinner比起中式更勝一籌,味道與氣氛和諧共處。朋友話一定要帶太太來蠔一蠔😎😎😎。

$199生蠔套餐好鬼抵食,有八款蠔,仲有一杯餐酒🍷

2023-06-13
Type of Meal
Dinner
2023-03-04 703 views
我好中意食蠔 食過咁多間(包括酒店,專食蠔嘅店,餐廳等) 真心超級好食 但食過咁多間佢公司嘅分店 大角嘴(亮賢居)分店 係最好食嘅一間 同食咁多次 味味同水準冇變 一樣咁好食🤭🤭🤭
2022-11-26 952 views
成日經過見到依間餐廳有$10生蠔好想試,今日終於得閒去食啦本身驚驚地$10質素會唔會好唔掂,但原來都幾大隻同有海水咸香,溫度夠凍,我地兩個人食完一打再encore左多一打(⁠✷⁠‿⁠✷⁠)豬手:依個份量雖然唔多,但豬手肥瘦啱啱好!作為睇波小食真係一流蜆肉扁意粉:朋友唔食辣所以我地走左辣,蜆肉無沙好鮮甜Tiramisu: 中間有兩層海綿蛋糕,甜度剛剛好,不過士多啤梨有少少酸,連cake食就剛剛好環境坐得舒服,食物都唔錯,會再光顧!
成日經過見到依間餐廳有$10生蠔好想試,今日終於得閒去食啦

蜆肉扁意粉:朋友唔食辣所以我地走左辣,蜆肉無沙好鮮甜

環境坐得舒服,食物都唔錯,會再光顧!
2022-11-15 689 views
想食蠔好耐啦😆報復式地自己食咗成打🤣大滿足💕有成差唔多20款蠔會唔會太開心,我地揀咗6款蠔,每款兩隻😙由清甜到海水味濃,creamy爽口既都有👍我地覺得ostra regal (no.2)海水味濃又比較爽口, 南非namibia(creamy) 同埋日本小室津(清新啲)都好味😋值得encore✌🏾最驚喜係果日既$10蠔都唔失色,好抵食😆好想再啪多打🤣佢地有最近大熱令和怪物,雖然都幾貴,但一場黎到緊係都要試😙但真係好失望🥲除咗手掌大既size係賣點,我真心覺得唔太值呢個價($98),感覺似食緊未熟既廣島蠔,冇咩特色可言😫食蠔飲酒是常識吧🤩chablis係一定safe既choice,但今次想試吓其他配搭🧐揀咗智利sauvignon blanc,不過不失👌🏻
想食蠔好耐啦😆報復式地自己食咗成打🤣大滿足💕

2022-09-20 722 views
朋友推介嚟依度,佢地話閒日嚟嘅happy hour吾算多人,但最重要係生蠔非常正及抵食。今次即管來體驗一下,果然係不錯的推介:多款不錯的生蠔選擇,有貴又有較經濟的,酒類都有好多選擇。而且服務態度好好同專業,值得下次再來嘅地方!
2022-09-19
$400 (Other)
  • 生蠔
因為join 左外賣平台plan見到堂食有75折就去睇下🤣🤣真係幾抵食不過10蚊蠔冇discount 最尾因為個75折減左3百幾蚊同埋個樓面同事好好服務會叫我地分碟,小心蠔碎
因為join 左外賣平台plan
見到堂食有75折就去睇下🤣🤣
真係幾抵食
不過10蚊蠔冇discount
最尾因為個75折減左3百幾蚊
同埋個樓面同事好好服務
會叫我地分碟,小心蠔碎