Restaurant: Hana Raku (1 Peking Road)
Terms & Details:
花樂燒賣甲羅燒($218),擺盤好靚,甲羅燒有將蟹肉、蟹膏、海膽、蛋黃、三文魚籽mix埋一齊,然後放上法包黎食,香味濃郁,燒賣既綠色皮係用左食用皮製成的,口感帶少許煙韌,包住蟹肉絲,成件放入口好滿足,海葡萄爽口味淡,可以將醋汁攪拌來食。花樂六味真蠔($268),層遞式擺設盡顯食材高級,柚子伴日本蠔、三杯酢啫喱蠔、芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔、天婦羅蠔、岩鹽蠔,兩款蠔係刺身食法,口感creamy幼滑飽滿,其他煮熟既蠔size會縮左,但用左不同配料煮法,味道各有所長,蒜蓉味最突出。吞拿魚壽司盛合($208),一次過有齊大拖羅、中拖羅、赤身,吞拿魚控既我睇見已流口水,油脂最高必然係大拖羅,入口即溶,但會有較多筋,赤身油脂唔高,而且吞拿魚既鮮味最出。雲丹仲買人魚生卷($198),價錢較貴,但餡料用左幾款不同即刺身魚,加上頂層爆滿既海膽,和用混布包住飯卷,這樣既配搭價錢貴一d都係應該的。免治雞肉軟骨棒($58),軟骨棒因為經燒過煮熟,肉汁或多或少流失少少,附有月見汁,可令雞肉棒juice,而且軟骨釀入雞肉棒中每一啖都咬到粒粒口感。厚切牛舌($58),用左牛舌芯,肉質會嫩滑一d,而且咀嚼時會感覺到更加彈牙有

雲丹仲買人魚生卷

厚切牛舌($58),用左牛舌芯,肉質會嫩滑一d,而且咀嚼時會感覺到更加彈牙有口感。

• 免治雞肉軟骨棒&厚切牛舌
2024-05-01 365 views
地點非常方便就係位於尖沙咀北京道1號,踏入餐廳就見到無敵大海景,夜景真係眼前一亮,同朋友邊食飯邊傾偈,真係非常舒服,仲要係睇到維港嘅景色,餐廳非常有情調,用好多花花嘅佈置來裝飾吞拿魚壽司盛盒$208大拖羅,中拖羅同埋赤身,最肥美當然係大拖羅脂肪分布好像雪花一樣,顏色較為偏白,有入口即溶嘅感覺,赤身係吞拿魚嘅背部位置,所以脂肪含量都唔多,肉質較為結實有咬口 ,兩款我都非常喜歡松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯$238石鍋飯帶有飯焦嘅焦香,又夠香脆,又有口感,非常多嘅松葉蟹肉同埋海膽,每一啖都非常豐富,攪拌後一齊食味道仲好鮮甜,夠晒味道,非常滿意羊架兩件$136羊架份量相當多,入口唔會太油膩,肉質鮮嫩,厚度適中又夠多汁肉味濃郁,唔會有so 味,燒到剛剛好,令人食慾大增中華風燒賣壽司四件$118賣相非常似燒賣,用咗蒸籠來上枱,上面放有一些蟹子,然後用紙包住,而入面係吞拿魚蓉嘅壽司,味道鮮甜,入口即溶嘅魚蓉,夠晒特別,係吞拿魚嘅fusion 菜,好似係食緊非常大件嘅吞拿魚軍艦,啱晒打卡嘅朋友

吞拿魚壽司盛盒$208

松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯$238

羊架兩件$136

中華風燒賣壽司四件$118
  • 松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯
1 day(s) ago 23 views
「北京道1號」嘅餐廳個賣點就喺有個維港景,今晚嚟到8樓嘅「花楽」,就喺老友負責嘅航天項目順利完滿結束,所以,一於食番一餐好嘅當喺賀賀佢又好,壯吓聲威又好,總之,趁啲藉口聚一聚!踏入餐廳,環境幾大,樓底比較高,所以,空間感十足;而裝修有別一般居酒屋般和風風格,相反,比較摩登時尚,尤其啲天花燈同乾花裝飾,都睇得出花咗唔少心思。配以柔和嘅燈效,整體感覺幾有氣氛。我哋被安排坐晌靠窗嘅大梳化卡位,既闊落舒服,又有個維港景,睇到1881(舊水警總部)、文化中心,景觀開揚,個人覺得喺最佳位置。此外,原來呢度有現場音樂伴唱,更可以點歌,逢星期三、五、六,撞啱今晚就喺,聽住音樂食吓嘢,都幾好架。餐廳採用二維碼落單,介面易用,分類跟番餐牌一樣。既然定位為居酒屋,食物嘅選擇就自不然多,翻開一版又一版,有沙律、先付、刺身、壽司、卷物、天婦羅、揚物、一品料理、燒物、串燒、鍋物、石鍋飯、飯麵、茶漬飯、湯品、甘味……等等一應俱全。食日本嘢,除欣賞食物之外,啲餐具都比較靚,值得多欣賞一下。講咗咁多,依家就去片,睇吓今晚我哋食咗乜!厚切宮崎煙肉黑糖醬燒 $98第一道菜無晌先付度揀,反而睇啱晌燒物中嘅厚切宮崎煙肉,賣相有
我哋被安排坐晌靠窗嘅大梳化卡位,既闊落舒服,又有個維港景
餐廳採用二維碼落單,介面易用,分類跟番餐牌一樣。既然定位為居酒屋,食物嘅選擇就自不然多,翻開一版又一版,有沙律、先付、刺身壽司、卷物、天婦羅、揚物、一品料理、燒物、串燒、鍋物、石鍋飯、飯麵、茶漬飯、湯品、甘味……等等一應俱全
厚切宮崎煙肉黑糖醬燒 $98

第一道菜無晌先付度揀,反而睇啱晌燒物中嘅厚切宮崎煙肉,賣相有啲似港式叉燒,但味道跟口感都好唔同,啲宮崎煙肉咬落肉質喺煙韌好多,但又有啲彈牙感,味道方面有濃濃嘅煙燻香味,就好似平常食煙肉咁,雖然喺厚切,但唔會好鹹,因為加咗黑糖醬去燒,剛好有平衡之效。
吉列炸蠔配黑松露醬 $98

仲喺前菜階段,再嚟喺一客吉列炸蠔,啲蠔就無標明嚟自邊度,不過,蠔鮮味十足,又炸得外層十分香脆而唔喺好油膩,沾上少少黑松露醬,陣陣黑松露嘅香氣,令炸蠔有種錦上添花嘅昇華感,
清酒煮蜆 $138

食咗兩道前菜,再落嚟喺兩道海鮮菜式,先分享清酒煮蜆,啲蜆非常大隻,唔喺啲蜆仔,所以,睇落啲蜆肉厚身飽滿,入口味道鮮甜,質感柔韌,食得出喺新鮮靚貨,又完全無沙,而且,慢慢滲出淡雅嘅清酒香,好食。再試多口清酒湯,酒香撲鼻,但入口卻唔會太嗆喉,反而,有種清爽感。
花樂燒賣甲羅燒 $218

老友未食過甲羅燒,所以,呢道菜佢就要試試喇。日本菜向來都好注重賣相,呢一道甲羅燒就正正體現出呢一點,除咗有甲羅燒,仲伴有一籠自家創作嘅中華風燒買壽司及野菜沙律,再加埋堂前幫你燒埋,呢個又喺加分位。店員好醒目,知道我哋鍾意影食物相,俾我哋影完先幫我哋拌勻蟹殼內嘅材料再燒香。
花樂燒賣甲羅燒
蟹殼裏面有鮮拆蟹肉、蟹膏、海膽、生蛋黃、三文魚籽,睇見呢個組合都流口水啦,一路燒一路拌勻之後,搽上法包度食,味道甘腴,又帶點點鹹鮮,口感豐富
,猶如食法式鵝肝多士咁,唯一挑剔位喺多兩件法包就更好啦。
花樂燒賣甲羅燒
中華風燒賣壽司非常搞鬼,造型似足燒賣
,仲要搵個蒸籠嚟裝住,咪以為綠色嘅外皮喺紙,其實可以放入口,面頭放有好多蟹肉同蟹籽,所以,入口好鮮味,而下面嘅壽司飯軟糯好食。
花樂燒賣甲羅燒
野菜沙律亦都有亮點,就喺沙律菜之外再加幾串海葡萄,海葡萄純粹外形關係,跟提子完全喺兩樣嘢,其實喺啲海澡類植物,味道鹹鹹哋,再自行淋上柚子醋,令到個沙律有清清味蕾之效。
茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 $148

「茗荷」喺乜?睇番餐牌嘅英文名,就知喺日本薑,「茗荷」有譯作日本生薑,呢一款壽司反卷就喺以日本米捲住忌廉芝士同火箭菜,再鋪上大量吞拿魚腩蓉,加點黑松露醬同幾絲生薑絲而成。單喺賣相都幾亮麗精緻,入口味道富層次,咬落去有唔同嘅口感,喺用心製作嘅出品。
日本燒牛肉石鍋飯 $148

最後,就以石鍋飯嚟墊墊肚,石鍋飯上枱都感受到嗰種熱氣騰騰,牛肉份量都有幾多吓,夾雜唔少洋蔥,散發出少少香氣。牛肉味濃又鮮嫩,而飯粒好軟熟,底下仲有少少飯焦,雖然唔多,但脆卜卜過吓口癮都夠啦。
日本燒牛肉石鍋飯
日本燒牛肉石鍋飯
一次過試到多款唔同嘅菜式,各有賣點,最緊要都喺用料靚,出品有質素,老友當然最欣賞個甲羅燒,因為對佢嚟講好有新鮮感,小弟就幾鍾意個壽司卷,因為味道紛陳。呢度環境就好正架啦,開揚有啲海景,而招呼亦都好好,侍應服務勤快有禮,不時為我哋加添熱茶、收拾枱面,喺一次幾好嘅體驗。
花樂燒賣甲羅燒
「花楽 Hana Raku」位於北京道一號的一家日本料理餐廳 ,環境景觀一流,設有多個卡位以落地玻璃設計,尖沙咀維港夜景盡收眼底,食物方便一向以創新和高質的日本美食見稱👍🏻🍣▪️壽司十貫盛盒 $ 498擺盤一流,以梯級形式呈現每一件壽司,10件壽司分別有大拖羅、金目鯛、島池魚、三文魚、直送飛機魚、日本海膽、日本牡丹蝦、三文魚籽,日本帆立具、蟹肉蟹膏迷你刺身丼,所有刺身非常高質,魚鮮美味😋🍤▪️海老野菜天婦羅盛盒 $ 158天婦羅的脆槳透薄而香脆,包住任何食材炸香都好美味,每件天婦羅都是新鮮滾熱辣即炸,師傅炸工一流,食材亦非常豐富,有大蝦、茄子、秋葵、南瓜、番薯、冬菇,件件外脆內Juicy ,特別大蝦爽口又彈牙🐟▪️西京銀鱈魚 $ 188魚皮燒得超級香脆,充滿西京燒的甜香,厚肉無骨,魚皮焦香肉質細緻又香滑,非常鮮味🦪▪️花樂六味真𧐢 $ 268非常特別的𧐢拼盤,有四款是熟的,分別有芝士、天婦羅、岩鹽、蒜蓉,個人最喜歡芝士的芝味,天婦羅的外脆內軟,蒜蓉味味道極為出眾,以岩鹽就能帶出岩鹽的鮮味,另有兩杯新鮮生蠔配三文魚籽和酸醋汁,鮮味無窮,配上沖繩海葡萄沙律,特別滋味

🍣▪️壽司十貫盛盒 $ 498

🍤▪️海老野菜天婦羅盛盒 $ 158

🐟▪️西京銀鱈魚 $ 188

🦪▪️花樂六味真𧐢 $ 268

• 花樂六味真蠔
  • 壽司十貫盛合
適逢臨近母親節,就諗住同媽咪嚟個雙人下午茶🫖享受一下😆😆去high tea 除咗着重食物賣相同味道之外,餐廳位置同窗外風景都係另一個賣點🤭🤭今次就揀咗位於尖沙咀北京道1號嘅「花楽」,甫一踏進餐廳已經見到一整大玻璃窗戶🪟,可以一邊享受下午茶,一邊欣賞維多利亞海景📸花楽日式花園下午茶🫖有齊鹹點、甜點,仲包一壺果茶或者兩杯飲料🥤重點係唔使加錢仲可以揀精選梅酒🥃🥃有齊咁多嘢都只係$588 for 兩位😆😆最貼心嘅係主廚會因應唔同特別日子中特別設計小巧思❤️哩個就留待大家自行發現啦🤭有別於其他西式下午茶,呢度最特別嘅係有卷物、刺身、海膽等等,樣樣新鮮🤤🤤擺盤亦相當講,熱氣球造型非常適合打卡📸📸而用嚟裝甜品嘅透明三層盒子,亦用咗唔少食用花同蝴蝶裝飾,完全符合返日式花園呢個主題👍🏻👍🏻刺身方面有四款,拖羅、油甘魚、三文魚、甜蝦🤤最愛😍拖羅油脂豐裕,甜蝦超級大隻鮮甜😎時令海膽creamy 感爆燈,連埋青瓜🥒片一齊食可以中和膩感🤓卷物小小一件好的骰,加入cream cheese 奶香超滋味😋小食日式炸蟹鉗同鱈魚乾送酒一流,燒過之後嘅鱈魚乾脆脆地,配上甜甜地嘅梅酒,作為佐酒小食💯💯數款甜品擺盤相當精緻,櫻花
適逢臨近母親節,就諗住同媽咪嚟個雙人下午茶🫖享受一下😆😆

數款甜品擺盤相當精緻,櫻花🌸水信玄餅靚到唔捨得食,日本和菓子🍡日本蛋捲同芝士蛋糕🍰連埋時令水果,作為最後餐點相當滿足😌
2024-06-08 0 views
今日frd生日,一於一齊食好啲✨✨,今日嚟到尖沙咀嘅一間海景餐廳,景觀超開揚!有時仲會有live band show~~ 🌟 花樂六味真蠔 $268Frd超中意食生蠔,今次一蠔六味,上枱已經夠晒氣勢~分別有刺身蠔、啫喱蠔、芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔、天婦羅蠔及岩鹽蠔,總共六款唔同嘅調味料,每款都超鮮甜又大大嚿,一次過滿足6個願望😹!🌟 中華風燒賣壽司 $118燒賣綠色皮係食得嘅!口感帶些許煙靭,中間包住蟹肉絲及壽司醋飯,層次豐富😋🌟 免治雞肉軟骨棒(付月見) $58好耐好耐好耐無食過咁高質嘅雞肉棒🥹🥹🥹🥹🥹!!免治雞肉經簡單調味後,掃上濃厚燒汁再燒多次,表皮焦香帶甜味,點上月見汁後更為整體味道添層次,口感超順滑!🌟 三文魚腩壽司 $32/1三文魚腩勁厚切!大大嚿擺入口魚油爆發,加埋壽司醋飯無得輸~🌟 茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 $148吞拿魚加黑松露原來好夾!配埋忌廉芝士更happy~~ 🌟 松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯 $238甲羅燒內包含海膽、蟹肉、蟹膏、蛋黃、三文魚籽,石鍋飯原本已帶飯焦焦香,撈埋甲羅燒嘅新鮮食材,令每一啖口感都十分豐富鮮甜🥰

🌟 花樂六味真蠔 $268

🌟 中華風燒賣壽司 $118

🌟 免治雞肉軟骨棒(付月見) $58
免治雞肉軟骨棒(付月見)

🌟 三文魚腩壽司 $32/1
三文魚腩勁厚切!大大嚿擺入口魚油爆發,加埋壽司醋飯無得輸~
三文魚腩壽司

🌟 茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 $148
吞拿魚加黑松露原來好夾!配埋忌廉芝士更happy~~

🌟 松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯 $238
松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯
中華風燒賣壽司
花樂六味真蠔
免治雞肉軟骨棒(付月見)
三文魚腩壽司
松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯
中華風燒賣壽司
2024-06-04 0 views
香港呢排成日都落雨打風唔知有咩地方去見到北京道1號花楽hightea只係$588兩個人,於是去試吓,餐廳最大賣點係佢擁有180度海景,之前上過上面嘅酒吧覺得景色非常優美,於是去咗食個high tea.有別於平時嘅西式high tea,餐廳用上日本料理方式呈現,有開胃小菜,刺身,壽司,熟食及不同款式甜品。刺身方面有日本海膽拖羅等,日本直送刺身非常新鮮,海膽亦用上高級食材,唔會有苦味。壽司方面主要係卷物。熟悉就有鱈魚乾及炸蟹鉗。非常推薦他們的甜品,餐廳非常有心機去製作包括水信玄餅,日本和菓子及蛋捲。水上月餅入邊竟然放咗日本櫻花,配上自家製黑糖,唔會死甜。另外和菓子亦有不同款式有紅豆餡,custard等等。香港而家平均hightea價格都非常高昂,呢個價錢CP值十分高,大家唔好錯過。

有別於平時嘅西式high tea,餐廳用上日本料理方式呈現,有開胃小菜,刺身壽司,熟食及不同款式甜品刺身方面有日本海膽拖羅等,日本直送刺身非常新鮮,海膽亦用上高級食材,唔會有苦味。壽司方面主要係卷物。熟悉就有鱈魚乾及炸蟹鉗。

2024-06-01 0 views
一入店已覺得好似有陣廁所味。安排座了窗口位,但張座位及窗台勁多頭髮。啲刺身完全唔新鮮,士多啤梨仲有陣怪味。極似是啲刀切過魚生再切生果,而搞到個士多啤梨有陣臭味再加魚生味。搞到其他生果完全唔敢再食。總之成個餐及餐廳環境冇一樣嘢可取。完全覺得被那些好評價及相照騙咗。完全唔會推薦亦唔會再來,完全極度中伏。
一入店已覺得好似有陣廁所味。

安排座了窗口位,但張座位及窗台勁多頭髮。

總之成個餐及餐廳環境冇一樣嘢可取。

完全覺得被那些好評價及相照騙咗。

完全唔會推薦亦唔會再來,完全極度中伏。
2024-05-27 25 views
今日同朋友去左一間好靚既地方食飯,一入到餐廳就比佢嘅無敵大海景吸引,對到正一正既維港,係一流嘅打卡好地方,情調浪漫仲吸引左好多情侶來打卡,邊食飯邊睇靚景真係雙重享受。唔少人點嘅花樂燒賣甲羅燒造型別緻,用蟹子配醋飯放蒸籠中,好有趣嘅Fusion~ 另甲羅燒即場由員工煮理,鋪滿漲卜卜蟹子、大量蟹肉、蟹羔同生蛋黃,煮起員工仲會俾客人試下溫度是否足夠同提醒儘快食用,夠晒細心~ 甲羅燒配小多士,咸、香、鮮,又脆口,一定要試!多左嘅仲可以配埋燒賣一齊食~試咗呢度嘅串燒都唔錯,燒雞肝配埋醬汁帶香甜同獨有香味,而黑豚肉紫蘇卷燒得香脆,黑豚肉帶點甘香,配埋紫蘇香氣,好夾~日本燒牛肉石鍋飯牛肉味濃又軟熟,混埋炸蒜夠香口,呢個價錢有咁嘅景色同食物質素,值得一試!

2024-05-25 34 views
朋友book左以間望到維港景式的餐廳🤫夜晚去應該會更靚🌃加上8點有幻彩詠香港睇!大家去記得要book定位!輕燒平目魚邊黑松露沙律·柚子醬俗稱右口魚的平目魚,經過輕燒後油脂更濃烈,配上新鮮的沙律菜更夾🥗加上有柚子醬汁帶有清新的感覺😋花楽燒賣甲羅燒職員會幫忙燒,香味一直撲鼻而來🙂‍↕️🦀甲羅燒内包含海膽、蟹膏、蟹肉、三文魚籽、鵪鶉蛋。材料豐富,味道亦非常濃郁,每次食都停唔到口🤤//叫呢款都包兩粒中華燒賣//中華風燒賣壽司🍣港日style🤣外表係一粒燒賣,但其實係燒賣壽司🍣內有蟹肉、吞拿魚蓉同壽司飯。打卡一流📸安格斯牛肉壽喜燒我的最愛🌟用上壽喜燒湯底,配上雪花均勻的安格斯牛肉🤤再附上一盤蔬菜拼盤,我地兩個女仔都食到好飽飽🤫

輕燒平目魚邊黑松露沙律·柚子醬

花楽燒賣甲羅燒
職員會幫忙燒,香味一直撲鼻而來🙂‍↕️

中華風燒賣壽司🍣

安格斯牛肉壽喜燒
2024-05-22 20 views
一段時間無嚟北京道一號晚飯,今晚同好姊妹嚟食呢間,又幾有驚喜~我地兩個都鐘意食壽司,分別點左吞拿魚壽司盛盒、輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷同油甘魚壽司~吞拿魚壽司盛盒用個好靚嘅花盒盛著,望落非常精緻,分別舖上魚子同金泊,感覺分外矜貴~赤身較有咬口亦食出吞拿魚鮮味,個人鐘意中拖因油脂分配洽到好處,食出魚油甘香味之餘唔會太漏,朋友就愛大拖羅入口爆出油脂感,睇得出佢食得好滿足~芝士軟殼蟹水菜卷比想像中大件,軟殼蟹香脆有肉地,配上芝士粒多種口感同香味,仲有水菜平衝一下芝士膩感,確實唔錯!另點款油甘魚壽司,入口散發油香及鮮甜味,魚身部分夠厚再配醋飯真係一流~花樂六味真蠔,就最特別,上枱時已經夠晒氣勢!當中有刺身蠔,蒜蓉焗蠔,天婦羅蠔,芝士焗蠔,岩鹽蠔,啫喱蠔,仲有唔同醬汁配返。一次過食哂噤多款唔同煮法既蠔,每款都咁鮮甜而又各有風味,啱哂鍾意食蠔既我。餐廳暗暗嘅燈光,望住出邊維港景邊食邊貨色,同好姊妹食飯一樣可以好浪漫~

2024-05-22 21 views
餐廳坐擁維港海景,環境開揚,坐位距離寬敞,還有VIP 房間,適合大班朋友敍餐。主打精緻新派日本料理,時令海產食材,加上師傅細心製作優質刺身、天婦羅、串燒、炸串種 和食等,除了午餐和晚餐 ,還有擺盤漂亮的下午茶供應~推介菜式花楽燒賣甲羅燒 :很美又好吃的一道菜,蟹蓋甲羅燒: 店員即場煮熟,味道十分鮮甜濃郁,入口充滿香濃蟹膏嘅鮮甜味,配上蟹籽,口感豐富燒賣壽司,結合了中日文化,外層是米做的米紙,裏面是蟹肉魚子和壽司飯,口感很新奇。海老野菜天婦羅盛合:份量特別多,海蝦有四支,其他菜類天婦羅也有五六樣之多,其中我最喜愛的就是這個炸金菇不是很多地方都有,而且賺得特別鬆脆可口,粉團外皮炸得剛剛好。

推介菜式
花楽燒賣甲羅燒 :
很美又好吃的一道菜,

海老野菜天婦羅盛合:

2024-05-19 25 views
有時食得多街頭野,都想搵返啲坐得舒服啲,而且可以同朋友傾偈嘅餐廳,今日就同好朋友試咗呢一間係北京道1號嘅日本餐廳,入到去嘅時候已經俾佢海景吸引住,真係完全望住1881同埋維港。輕燒平目魚邊黑松露沙律(柚子醬) ($128): 輕燒完嘅平目魚令到魚油再更加突出,食上去煙煙韌韌而且好香燒過嘅味道,配上新鮮沙律菜夠晒清新。中華風燒賣壽司四粒($118): 望到餐牌有呢一道都已經好想嗌,真係諗唔到可以整到啲咁新潮嘅嘢。上菜嘅時候會有個蒸籠仔,實質其實係蟹肉吞拿魚蓉壽司。燒賣有一張綠綠地色而且食得嘅紙包住嘅,但係絕對唔會影響本身壽司嘅味,反而令到口感幾特別,好似一個包咁樣,但係食到去中段真係有咬到啲飯嘅時候就會變返壽司嘅味道。成件事好特別😂野菜天婦羅盛合($108): 有好多種唔同嘅菜,南瓜,秋葵,菇,茄子,番薯,粟米芯和素麵。全部都係新鮮炸出嚟嘅,而且粉漿唔口,師傅嘅工價做得好好,食上去完全唔油膩,就算放咗喺度一排都完全食唔到油益嘅味道。茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷($148): 自己本身都好鍾意黑松露嘅,食落去嘅時候黑松露嘅味充滿成個口腔,之後就係新鮮嘅吞拿魚味。呢一種嘅芝士卷,好似近排喺日式嘅

茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷($148): 自己本身都好鍾意黑松露嘅,食落去嘅時候黑松露嘅味充滿成個口腔,之後就係新鮮嘅吞拿魚味。呢一種嘅芝士卷,好似近排喺日式嘅餐廳都幾興,呢一隻芝士加落啲飯度又幾Creamy!雖然唔似食緊傳統嘅壽司,不過都可以試吓。

串燒方面就叫咗手羽同埋煙肉日本蘆筍:前者外皮夠乾身,肉汁都可以保留到,而且佢會將兩支骨拆開燒,令火可以均勻啲,調味亦都啱啱好。日本蘆筍嘅蘆筍好新鮮,完全冇根同渣,兩樣完全唔使點任何汁都夠哂鮮。

總結:以呢一個地段同食品質素嚟講絕對係物超所值,加埋夜晚嘅時候望住個海景食飯真係完全值回票價。座位坐得舒服,好適合一大班人過嚟,而且侍應服務態度都好友善!

花樂六味真蠔:柚子伴日本蠔(刺身)三杯醋啫哩蠔, 芝士焗蠔, 蒜蓉焗蠔, 天婦羅蠔, 岩鹽蠔六種不同的調味料,包括醬油、辣椒醬、大蒜、花椒、香菜和蔥花。這種組合帶來了豐富的味覺層次,鮮甜的蠔肉與各種調味料的結合,一次過滿足多個願望!覺得最有印象嘅係柚子伴日本蠔(刺身):。柚子的酸甜味道與鮮嫩的蠔肉相得益彰,柚子的香氣也提升了這道菜的美味程度。芝士焗蠔則融合了奶酪的濃郁和蠔肉的鮮美。蒜蓉焗蠔則帶來了大蒜的香氣和蠔肉的鮮嫩口感。天婦羅蠔則以酥脆的外層包裹著嫩滑的蠔肉,而岩鹽蠔則以岩鹽的鮮味提升了蠔肉的風味。北海道帆立貝壽司:新鮮的北海道帆立貝甜美和柔軟,令人垂涎!九條蔥和牛薄燒:這道菜以嫩滑的和牛薄片和蔥絲為主要食材,經過燒烤後,肉質鮮嫩多汁,蔥的香氣也與牛肉完美融合 😛燒雞皮、燒雞肝、厚切牛舌:燒雞皮的脆脆的口感和濃郁的雞油味道,燒雞肝的濃郁肝味和滑嫩的口感,以及厚切牛舌的嫩度和鮮美的牛肉味道,呢間餐廳串燒嚟講都幾出色鹽燒油甘魚:油甘魚好大,魚肉保持鮮嫩的口感同時散發出淡淡的鹽味。油脂味滿滿,讓人一嚐難忘的美味。餐廳門口位置有一個熟成魚生儲存櫃, 店員解釋魚生經過熟成後味道特別鮮味濃郁,

花樂六味真蠔:

柚子伴日本蠔(刺身)
三杯醋啫哩蠔, 芝士焗蠔, 蒜蓉焗蠔, 天婦羅蠔, 岩鹽蠔

北海道帆立貝壽司
新鮮的北海道帆立貝甜美和柔軟,令人垂涎!

九條蔥和牛薄燒:

燒雞皮、燒雞肝、厚切牛舌:

鹽燒油甘魚:

餐廳門口位置有一個熟成魚生儲存櫃, 店員解釋魚生經過熟成後味道特別鮮味濃郁, 下次有機會必定再來品嚐
眺望維港景色,望到文化中心 廣東道 海港城一帶嘅景色坐近窗邊卡位有着數 座位間隔非常闊落可以話坐得舒服,食得開心 感覺私人空間充足 花係主題 擺盤總會看到不同的花花樂燒賣甲羅燒專人燒俾你食味道豐富 鮮美 蟹膏 松葉蟹肉鵪鶉玉子 魚子盤好似藝術品咁 勁靚 海葡萄沙律 蟹籽蟹肉以及用蔬菜包成嘅燒賣呢個真係超特別 第一次食 賣相吸引另外仲有兩片脆香多士 可以配甲羅燒食鮮蟹肉蟹籽沙律真・蟹肉 作為前菜蟹籽沙律係不二之選青瓜絲切到好幼 好似一條條米線咁唐揚虎蝦金黃酥脆 裡面保持虎蝦鮮嫩 眼見到既紅粉粉蝦肉松葉蟹肉海膽炒飯珍珠米軟糯而不粘 炒飯 粒粒分明 擺盤有幾片炸甜薯片炒飯之間有一絲絲嘅蟹肉 鮮甜海膽建議撈勻炒飯一齊食食日本菜叫個炒飯大家一齊食最好feel
眺望維港景色,望到文化中心 廣東道 海港城一帶嘅景色
坐近窗邊卡位有着數 座位間隔非常闊落

專人燒俾你食