Restaurant: Yakiniku Shin
Terms & Details:
2024-05-07 282 views
今日結婚週年,老公專誠帶我到尖沙咀的燒肉臻食晚餐。高質素食材,加上職員熱情細心,過了一個愉快的晚上酒盜薯仔沙律 $68新鮮沙律菜,既開胃又健康 前菜必選鹿兒島A4和牛盛盒 $488(三角胸小排、肉眼蓋、背峰)三款A4和牛油脂分布平均,入口即化,牛味濃郁,真心推薦月見雞軟骨肉棒2串 $68雞肉骨肉棒沾上特製月見汁蛋黃醬 鮮味爽口甲羅燒 $108職員細心地協助我們燒甲羅燒,蟹肉蟹膏混合燒,再塗餅乾上品嚐,味道鮮甜活帆立貝 $196珍寶size的帆立貝,燒得剛剛好,鮮味彈牙燒鱈魚乾 $58燒鱈魚乾好脆口,食到唔停得口日本雞頸 $68第一次叫燒雞頸,估唔到都幾爽滑一夜干雞全翼 $78雞全翼炸得非常香脆,好惹味炭燒雞 $98炭燒雞肉質幼嫩 味道都不錯鹽燒油甘魚鮫 $159魚鮫皮脆肉滑嫩,鹽燒提升味道層次感赤魷魚筒 $168全條赤魷魚筒,鮮味彈牙必勝梳打 $38信州蘋果梳打 $48兩款梳打都清新解渴,燒肉恩物

酒盜薯仔沙律 $68
新鮮沙律菜,既開胃又健康 前菜必選

鹿兒島A4和牛盛盒 $488
(三角胸小排、肉眼蓋、背峰)
三款A4和牛油脂分布平均,入口即化,牛味濃郁,真心推薦

月見雞軟骨肉棒2串 $68
雞肉骨肉棒沾上特製月見汁蛋黃醬 鮮味爽口

甲羅燒 $108

活帆立貝 $196
珍寶size的帆立貝,燒得剛剛好,鮮味彈牙

燒鱈魚乾 $58
燒鱈魚乾好脆口,食到唔停得口

日本雞頸 $68
第一次叫燒雞頸,估唔到都幾爽滑

一夜干雞全翼 $78
雞全翼炸得非常香脆,好惹味

炭燒雞 $98
炭燒雞肉質幼嫩 味道都不錯

鹽燒油甘魚鮫 $159
魚鮫皮脆肉滑嫩,鹽燒提升味道層次感

赤魷魚筒 $168
全條赤魷魚筒,鮮味彈牙

必勝梳打 $38
信州蘋果梳打 $48
兩款梳打都清新解渴,燒肉恩物

2024-04-29
📍燒肉臻 @yakinikushintst尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖食肉獸又出動喇🤟🏻近近地去左尖沙咀嘅燒肉臻〰️餐廳好有日本風格,座位乾淨舒服 🫶🏻🥗 燒鱈魚乾 $58 & 酒盜薯仔沙律 $68 燒鱈魚乾脆薄有驚喜 用嚟送酒一流 🍺酒盜薯仔沙律 味道唔錯 一啖食落有不同口感的食材 很滿足 🥢🥩 牛肉盛合(廚師發板)$388 牛既部位都非常之多且色澤好靚 💦肉質嫩滑 肉汁豐富 牛肉味也很濃郁😍 🐣 炭火雞 $98 由師博係炭爐上面燒 醃製火雞肉突出左雞既香味 💨肉質好嫩滑 爆 juicy 呀 👅👅🐥 日本雞心 $58 第一次食雞心 竟然覺得口感不錯喔!!!雞心更柔嫩多汁 食完十分回味 🍴🥓 山形縣產煙燻豬腩 $98肥瘦相間, 燒完勁香肉味更濃 🩵爽嫩有嚼勁 沾上醬汁味道豐富有層次❗❗🦀 甲羅燒 $108 甲羅燒加上蛋黄賣相極為吸引 😍蟹蓋內放滿了蟹膏 把所有食材攪勻後再燒 ✨再配上海苔梳打餅進食 蟹膏味香濃鮮甜 好有驚喜 ~🔝 活蟶子(2隻)$168 唔駛自己郁手 店員會替食客燒蟶子〰️蟶子鮮味十足 肉質爽口彈牙 🙌🏻🐽 伊比利亞夾心肉 $128夾心肉份量很多
📍燒肉臻 @yakinikushintst
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖

食肉獸又出動喇🤟🏻近近地去左尖沙咀嘅燒肉臻〰️
餐廳好有日本風格,座位乾淨舒服 🫶🏻

🥗 燒鱈魚乾 $58 & 酒盜薯仔沙律 $68

🐣 炭火雞 $98
由師博係炭爐上面燒 醃製火雞肉突出左雞既香味 💨
肉質好嫩滑 爆 juicy 呀 👅👅

🐥 日本雞心 $58
第一次食雞心 竟然覺得口感不錯喔!!!
雞心更柔嫩多汁 食完十分回味 🍴

🥓 山形縣產煙燻豬腩 $98
肥瘦相間, 燒完勁香肉味更濃 🩵
爽嫩有嚼勁 沾上醬汁味道豐富有層次❗❗

🦀 甲羅燒 $108
甲羅燒加上蛋黄賣相極為吸引 😍
蟹蓋內放滿了蟹膏 把所有食材攪勻後再燒 ✨
再配上海苔梳打餅進食 蟹膏味香濃鮮甜 好有驚喜 ~

🔝 活蟶子(2隻)$168
唔駛自己郁手 店員會替食客燒蟶子〰️
蟶子鮮味十足 肉質爽口彈牙 🙌🏻

🐽 伊比利亞夾心肉 $128
夾心肉份量很多 入口肉汁豐富爽口好味👍🏻

🥤 蜂蜜檸檬菊花蜜 $38 & 富士山柚子梳打$48
配上燒肉食沖淡油膩感🤭 好推薦比大家🙆🏻‍♀️
2024-04-11 491 views
偶爾都想食啲邪惡菜式增加一下膽固醇攝取量😈😈當然要搵埋朋友做partner in crime一齊分享卡路里🤪呢日去到尖沙嘴嘅燒肉臻,行日式居酒屋風格,可以食到不同特色肉類、海鮮、日式料理等。部分廚師推介嘅燒肉會由店員幫忙燒製🔥可以舒舒服服食殘廢餐又唔驚燒loong(燶)🐲🤣吸睛嘅唔單止燒肉,仲有店內大大部清酒販賣機,每位俾$148就可以體驗90分鐘任飲清酒,可以瘋狂喪斟19款清酒,好抵玩🤑🤑🧀酒盜芝士鹹香醬汁加上軟滑芝士,送酒一流😙🍅番茄蒜子沙律用石頭造嘅手掌形器皿盛載好搞笑😂😂番茄好清爽,蒜蓉唔會太重口味,比較開胃嘅前菜😛🦀甲羅燒唔少居酒屋都會有呢道邪惡下酒菜,呢度都唔例外。將滿滿蟹膏撈勻蛋漿,放上爐燒熱,蟹膏鮮味爆發😙🥩牛肉盛合廚師發辦呢個七級豬,吖唔係,係七級牛肉omakase好吸睛😍😍唔單止可以打卡,仲可以一次過品嚐日本和牛、美國prime級等不同部位嘅牛肉,好似經典嘅封門柳、肉眼,仲有特別啲嘅牛背峰等。店員會幫忙燒,見佢全程幫我哋好用心咁燒到每一塊都外焦內juicy💦真係辛苦晒佢🫶🏻第一款嘅三角胸小排最好食,口感軟滑富油脂香。牛舌好爽彈唔會太肥膩😋😋🥩日本和牛大腸論邪惡,和牛

🧀酒盜芝士
鹹香醬汁加上軟滑芝士,送酒一流😙

🍅番茄蒜子沙律

🦀甲羅燒

🥩牛肉盛合廚師發辦

🥩日本和牛大腸
論邪惡,和牛排都未係最邪惡,呢個和牛大腸直頭係膽固醇之選😏😏比起牛腸鍋會食到啲脂肪位比較油膩,呢個就會由店員燒到逼晒油份出嚟,所以食落唔會成口油,口感相對彈牙一啲,面頭嘅焦香感更提升層次😋😋

🍗一夜干雞全翼
燒雞翼,我鍾意食~😆雞全翼大大隻,經醃製後直接係爐上燒熟,皮脆香口。

🍗炭火雞
好香炭火味,雞肉好滑嫰,特別地配以wasabi增添刺激😝

🍖波板糖豚肉串
將豚肉串成波板糖形,啱晒打卡📸店員會燒到豚肉帶點焦脆,好香口。

🍖伊比利亞夾心肉
呢款就啖啖肉,伊比利亞肉特點係中心位保持粉嫩,不過肉質就瘦咗少少。

⚫️南非鮑魚
毋須太多調味,用少少鹽吊起鮑魚鮮味。口感非常爽彈👍🏻

🐟白鱔
口感好爽脆,比起坊間其他燒白鱔帶有更多油脂感好邪惡。可以點鰻魚汁或酸汁同吃😛

🍶清酒
每人$148就可以係90分鐘內任飲清酒👏🏻👏🏻清酒機有18款唔同品種清酒,好似比較矜貴嘅純米大吟釀、越後櫻酒等,每次揀啱心水款式就可以掃code,將清酒杯放入機內,撳掣斟出清酒。一邊食下酒菜同燒肉一邊飲清酒好夾😎😎

人均消費:$920
推介指數(10分為滿分):8分
2024-04-10
2024-03-25 72 views
🥗 酒盜薯仔沙律醬汁係利用魚腸整作,非常特別。拌勻薯仔沙律一齊食,別有風味!🎣 燒鱈魚乾呢個係去日本居酒屋必叫的佐酒小食,既然呢度sake 放題,當然要叫啦!鱈魚乾燒香脆,點一點沙律醬,送酒一流。🐚 南非鮑魚平時唔太鐘意食南非鮑魚,因為好多時個質地唔太好☹️但今次用燒的,廚師控制得時間很好,再將特製的醬料放在鮑魚上增添鮮味,是美味之選。🐮 鹿兒島A4和牛盛盒廚師非常了解食物的味道同油脂分布,所以廚師幫我地準備從1️⃣三角胸小排 2️⃣背峰3️⃣肉眼蓋,由最多油脂分泌的和牛食起,到最後是肉味最濃的肉眼蓋。而廚師安排了最佳的方法來食用,每件燒得剛好,五成熟係最好味😋 👅 美國牛舌(厚切)燒厚切牛舌講求控制火候,廚師燒到剛好爽口彈牙,美味可口!🐓 炭火雞外面黑炭色的,以為會唔好味,但原來係一個很特別的烹調方法,廚師仲建議我哋加入Wasabi一齊食,令到雞味更加有層次,再一次證明做人做事都都唔可以淨係睇個樣🤣🐔 雞軟骨串(2串)香脆可口,佐酒一流👍🏻🐷山形縣產煙燻豬腩 山形縣產煙燻豬腩有好香嘅煙燻味,肉質軟滑又入味,廚師燒得令腩肉油脂嘅香味昇華到另一層次。🍶任飲清酒有18款不同的清酒任選,而11,14,18
🥗 酒盜薯仔沙律

🎣 燒鱈魚乾

🐚 南非鮑魚

🐮 鹿兒島A4和牛盛盒

👅 美國牛舌(厚切)
燒厚切牛舌講求控制火候,廚師燒到剛好爽口彈牙,美味可口!

🐓 炭火雞

🐔 雞軟骨串(2串)
香脆可口,佐酒一流👍🏻

🐷山形縣產煙燻豬腩

🍶任飲清酒
有18款不同的清酒任選,而11,14,18 的大吟釀很易入口,襯燒肉一流!
收到風尖沙咀竟然有$148的任飲清酒🤩唔使諗即刻拉埋酒友一齊去先得🤟🏻去到餐廳氣氛勁好🔥日式居酒屋風格,每台客人都十分盡興,我都事不宜遲即刻order咗個任飲清酒先😛🍶🍶🍶90分鐘任飲清酒$148十幾款清酒任飲🍶有齊不同種類實有一款啱你❤️每一次30ml,呢個份量啱啱好可以試到多幾款清酒,除咗任飲清酒仲有水果茶同菊花蜜🍹 其實除咗任飲仲有得買代幣,兩個代幣就可以兌換30ml清酒🍶想點樣飲由你話事👍🏻🐂牛肉盛合(二人份量) (廚師發板)💰388有7款不同位置的高質牛肉,口感每一片牛肉口感嫩滑,肉汁豐富👍🏻每人一片啱啱好❤️配搭清酒品嘗更可以減低油膩感🐓炭火雞💰98呢份師傅會幫手燒,外表金黃香脆,肉質滑嫩,內部保持了多汁的口感,十分惹味日本雞尾(2串)💰48好小地方有雞尾,肉質細嫩,師傅烤至外脆內嫩,咬下多汁惹味,這個必點!活蟶子(2隻) 💰168新鮮的活蟶子烤制後清甜鮮美,肉質鮮嫩,搭配上燒烤的香味,一試便愛上活帆立貝💰98這些活帆立貝好大隻!有手掌咁大隻!燒烤後亦都冇縮水,十分新鮮,入口湧出豐富的鮮味,彈性的口感更令人欲罷不能🔥甲羅燒💰108甲羅燒加入鵪鶉蛋、香蔥,攪勻後放落去燒,燒緊已經

🍶90分鐘任飲清酒$148

🐂牛肉盛合(二人份量) (廚師發板)💰388

🐓炭火雞💰98

日本雞尾(2串)💰48

活蟶子(2隻) 💰168

活帆立貝💰98

甲羅燒💰108
甲羅燒加入鵪鶉蛋、香蔥,攪勻後放落去燒,燒緊已經好香蟹膏未~配搭梳打餅入口蟹膏味好重十分惹味🤟🏻梳打餅除了增加脆口感,同時中和了油膩感,配搭很好👍🏻

伊比利亞夾心肉💰128
山形縣產煙燻豬腩💰98
酒盜芝士💰68
酒盜薯仔沙律💰68
  • 炭火雞
  • 牛肉盛合
  • 活帆立貝
食材新鮮有專業師傅幫你燒還可以選擇$148給你90分鐘任飲18種清酒牛肉盛合(2人份量)-由廚師發板牛舌,美國封門神,美國牛小排,美國Prime級三角肥牛,日本和牛肉眼蓋,日本和牛背峰,日本和牛三角腩小排每一款都鮮嫩,牛肉味重從牛舌,到最後的2款牛,燒到脂肪令肉質更甘香。一夜干:塊塊脆,送酒一流雞全翼(2件)-鹽燒感覺雞全翼大大隻,鹽燒到入雞肉,好入味。炭燒雞:雞好滑好嫩,炭燒味滲透入雞肉度,但又不失雞肉鮮味。日本雞頸:這個自己燒,都易燒易熟,好滑好香。伊比利亞夾心肉:切開一片片有啲似豬頸肉,食落肉質爽口,不肥膩,又不過份鹹,同朋友搶住來食。伊比利亞梅頭:可有厚切 juicy 豬的感覺。好感十足。甲羅燒配威化餅:甲羅燒其實是燒蟹膏,入口順滑,不鹹。份量又適中,要加多幾塊威化餅才食得完。活蟶子(2隻):好鮮味,無雪味,應該是新鮮,燒完肉質爽口。酒盜薯仔沙律 :蔬菜脆脆,薯仔沙律不屬於creamy那種,是有薯粒的那種,配埋他們精製醬汁,好正!以我哋今次食的份量,每人平均食了$800左右睇價錢貴,但我可以同你講物超所值👍🏻
食材新鮮
有專業師傅幫你燒
還可以選擇$148給你90分鐘任飲18種清酒

牛肉盛合(2人份量)-由廚師發板
每一款都鮮嫩,牛肉味重
從牛舌,到最後的2款牛,燒到脂肪令肉質更甘香。

一夜干:塊塊脆,送酒一流
雞全翼(2件)-鹽燒感覺
雞全翼大大隻,鹽燒到入雞肉,好入味。

炭燒雞:雞好滑好嫩,炭燒味滲透入雞肉度,但又不失雞肉鮮味。
日本雞頸:這個自己燒,都易燒易熟,好滑好香。
伊比利亞梅頭:可有厚切 juicy 豬的感覺。好感十足。
活蟶子(2隻):好鮮味,無雪味,應該是新鮮,燒完肉質爽口。

以我哋今次食的份量,每人平均食了$800左右
睇價錢貴,但我可以同你講物超所值👍🏻
牛肉盛合(二人份量)

水果茶

伊比利亞夾心肉

活蟶子(2隻)

雞全翼(2件)
甲羅燒配威化餅
伊比利亞梅頭
2024-05-31
牛肉盛合(二人份量)
水果茶
伊比利亞夾心肉
活蟶子(2隻)
雞全翼(2件)
甲羅燒配威化餅
伊比利亞梅頭
好耐無食烤肉🤗今晚姊妹就book左呢間位於尖沙咀嘅「燒肉臻」餐廳主打炭火烤肉及矜貴嘅廚師發辦牛肉🤗另外仲有90分鐘任飲清酒放題🍶食烤肉真係唔可以缺少飲番杯🤗嚟到餐廳仲有多個儲物櫃方便坐吧枱或者唔想整到帶來嘅物件有油煙味可以將物件放喺外面借儲物櫃真係好貼心🥰酒盜薯仔沙律🥗絕對係新鮮開胃🤩中間薯仔蓉🥔上放左咸香酒盗🤤將佢拌勻沙律菜食原來咁夾👍燒明太子色澤金黃橙色🤩一邊燒散發誘人香味😋明太子卜通卜通口感好得意😊微微鹹香送酒一流‼️廚師發板牛肉盛合由淡到濃從日本和牛三角胸小排、和牛背峰、肉眼蓋、美國Prime三角肥牛、牛小排🐮及牛舌🤗咁多款我最鍾意日本和牛三角胸小排油脂十足🤤入口即化口感好滿足🥰一夜干雞全翼🐣店員一邊燒會聞到散發出撲鼻香氣☺️表皮燒至金黃酥脆🤤雞肉鮮嫩多汁讓人回味無窮🤩炭火雞🦃雞皮燒至焦香脆口😊肉質鮮嫩有肉汁☺️簡單用鹽醃製已經好好食🤤甲蘿燒🦀將鵪鶉蛋與蟹肉及綿密蟹膏混合釀蟹蓋 😊將蟹蓋放上鍋中燒至面頭金黃色🤗甲蘿特有的香味迫人🥳將松葉蟹膏蟹肉放上餅乾一齊食好正😊伊比利亞豬夾及豬肋肉外層燒到有少少焦香帶脆口😋內裡肉質依然柔軟可口😋簡單以鹽調味☺️豬肉味濃郁芳香加埋炭燒🤩食得到豐富層次口

儲物櫃真係好貼心🥰

伊比利亞豬夾及豬肋肉外層燒到有少少焦香帶脆口😋內裡肉質依然柔軟可口😋簡單以鹽調味☺️豬肉味濃郁芳香加埋炭燒🤩食得到豐富層次口感👍

活蟶子好新鮮甜滑😊加入左牛油及蔥燒至剛剛熟☺️好好食😋

原隻赤魷魚🐙桶由店員代燒再剪開上枱😊食落一啲都唔會韌😊控制火侯真係啱啱好🤗讓佢為海鮮愛好者真係大飽口福🤤

鍾意飲返兩杯既我地點可能唔Join埋90分鐘任飲Sake呢😂掃QR CODE可以係清酒雪櫃按自己喜愛每次禁30ML出來飲🤩清酒由清爽到辛口啱哂鍾意唔同口味嘅您👍
  • 伊比利亞豬肋條
  • 伊比利亞夾心肉
  • 活蟶子
2024-05-29 0 views
平時喺香港食燒肉都要自己燒,但係呢間餐廳只要你坐喺吧枱,咁店員就會幫你燒,真係好開心,而且佢啲肉都好高質我首先梗係叫咗一份鹿兒島A4和牛盛,佢嘅鹿兒島A4和牛真係非常出眾。肉質鮮嫩多汁,三角胸、小排同背峰配搭無間,既有肉質嘅彈牙,又有肥嫩肉香,仲添有微微燒肉香味,可謂一絕。另一驚喜是波板糖豚肉燒,肉塊切成圓形,用竹籤串住,個樣式真係好有特色。食落去,肉質軟嫩鮮甜,令人更驚喜的,係佢竟然仲有燒明太子!吃落去味道鹹鮮濃郁,搭配啖脆爽青瓜,簡直係絕配。不同的味道完美融合,令人回味無窮。除咗以上,佢仲有甲羅燒,即係將燒好嘅蟹包喺威化餅上。香脆嘅餅皮配合蟹膏,不同質感交織出無與倫比嘅口感。日本雞頸、豬肋條等,亦都好正!佢們將傳統燒肉發揮到極致,好食!

2024-05-28 0 views
朋友仔介紹位於尖沙咀嘅💡燒肉臻💡食晚餐, 高質素食材, 今日趁可以早收工, 一於去開心食燒肉!🍴酒盜薯仔沙律味道唔錯, mix埋個汁好開胃 🍴甲羅燒蟹肉蟹膏混合燒, 再加餅乾食, 味香濃鮮甜, 好有驚喜🍴燒鱈魚乾燒鱈魚乾好脆口, 可以加沙律汁一齊食, 食到唔停到時口🍴牛肉盛合(廚師發板)呢個打卡一流, 唔單止睇得仲食得, 牛既部位都非常之多, 色澤好靚, 有日本牛肉同美國牛肉, 兩款都有濃郁嘅牛肉味道🍴日本雞頸第1次食燒雞頸, 食個下都有擔心唔知咩感覺, 估唔到都幾爽滑, 完全feel唔到係頸🍴炭火雞 由師博係炭爐上面燒, 醃製火雞肉肉質仍然係好嫩滑好juicy 🍴活蟶子都係師傅幫手燒, 鮮味十足, 爽口彈牙🍴伊比利亞夾心肉 + 豬肋條夾心肉份量很多, 原來伊比利亞肉肉汁豐富爽口好味, 加埋燒完之後個脆皮, 真係好味, 要記住呢4個字伊比利亞先🍺信州蘋果梳打 + 富士山柚子梳打清新解渴, 真係啱晒食燒肉飲!💡呢度仲有個清酒放題, 喜歡清酒嘅朋友真係要約埋一齊黎飲番杯👍🏻

🍴酒盜薯仔沙律
味道唔錯, mix埋個汁好開胃

🍴甲羅燒
蟹肉蟹膏混合燒, 再加餅乾食, 味香濃鮮甜, 好有驚喜

🍴燒鱈魚乾
燒鱈魚乾好脆口, 可以加沙律汁一齊食, 食到唔停到時口

🍴牛肉盛合(廚師發板)

🍴日本雞頸

🍴炭火雞

🍴活蟶子
都係師傅幫手燒, 鮮味十足, 爽口彈牙

🍴伊比利亞夾心肉 + 豬肋條

🍺信州蘋果梳打 + 富士山柚子梳打
清新解渴, 真係啱晒食燒肉飲!

2024-05-27 0 views
#尖沙咀超高質燒肉#週末食豪啲嘆返餐日本正宗燒肉+ 90分鐘清酒任飲🤩首先簡單用QR code登記,就可以自助到清酒機選擇喜愛嘅口味,我哋鐘意花香、淡口嘅淺嚐一下🍶而廚師料理 呢個牆上寫嘅食物,會由師傅親自落手燒,今次坐吧枱,可以好清楚睇住師傅專業嘅燒烤手法🍢🔥打頭陣最吸引眼球嘅,一定係鹿兒島A4和牛盛盒有齊 三角胸小排、肉眼蓋、背峰,入口即化,油香滿滿,三種不同口感各有獨特再嚟一盤 美國封門柳🥩肉質嫩滑juicy 食肉獸 要order 日本雞頸,炭火雞伊比利亞豬肋條,大荵豚肉卷燒完都唔會乾柴,入口彈牙,絕對採用高質食材👍🏻而海鮮迷要試吓燒 白鱔、南非鮑魚、蟶子,材料新鮮,燒完仍然感受到海鮮嘅清甜仲有我最愛嘅 甲羅燒🦀濃濃蟹膏釀蟹蓋,混和些少蟹肉,啖啖享受😎冷盤酒盜薯仔沙律🥗 酒盗芝士🧀中和一下燒烤嘅口感燒肉臻地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖
#尖沙咀超高質燒肉
#週末食豪啲

嘆返餐日本正宗燒肉+ 90分鐘清酒任飲🤩

打頭陣最吸引眼球嘅,一定係鹿兒島A4和牛盛盒
有齊 三角胸小排、肉眼蓋、背峰,
入口即化,油香滿滿,三種不同口感各有獨特

再嚟一盤 美國封門柳🥩肉質嫩滑juicy
食肉獸 要order 日本雞頸,炭火雞
伊比利亞豬肋條,大荵豚肉卷
燒完都唔會乾柴,入口彈牙,絕對採用高質食材👍🏻

而海鮮迷要試吓
仲有我最愛嘅 甲羅燒🦀
濃濃蟹膏釀蟹蓋,混和些少蟹肉,啖啖享受😎

冷盤
酒盜薯仔沙律🥗 酒盗芝士🧀
中和一下燒烤嘅口感

燒肉臻
地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖
2024-05-20 13 views
突然好想食燒肉🥩之前上網睇到 知道尖沙咀有間燒肉店有全港首部清酒自助售賣機 🍶而且仲係$148/位90分鐘任飲,就諗住去試吓~.清酒自助售賣機集合18款日本各地清酒,產地分別來自新潟、三重、秋田等。清酒機標示了精米步合、日本酒度、酸度、酒精濃度,讓大家選擇。.一見到個Menu每款都好吸引 樣樣都想食最後店員推介咗我哋以下廚師精選.🥩鹿兒島A4和牛盛盒 $488(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)和牛口感柔軟 油脂分佈均勻 入口即溶牛味好濃而帶油香和牛愛好者一定要試😍.🐃美國封門柳 $118口感細嫩,肉味濃郁再加上蒜片 口感更層次豐富 .👅牛舌(厚切) $118厚切牛舌爽脆多汁~.🦀甲羅燒 $108甲羅燒配上蛋黃賣相極吸引店員超細心幫我哋將蟹殼裏嘅蟹膏蟹肉拌勻燒製蟹膏勁creamy再配上梳打餅一齊食 .🐤炭火雞 $98肉質幼滑 再配上Wasabi一齊食用味道特別~.🦑赤魷魚筒 $168原條赤魷魚筒 店員會幫你燒埋非常鮮味彈牙.🐷伊比利亞夾心肉 $128夾心肉係肩胛骨與腰中間嫩滑嘅肉被一層油脂包住廚師啱啱燒到8成熟左右 外面脂肪溶化保持中心位粉嫩食落勁Juicy.🎣白鱔 $188🐽伊比利亞豬肋條

一見到個Menu每款都好吸引 樣樣都想食
最後店員推介咗我哋以下廚師精選
🥩鹿兒島A4和牛盛盒 $488
(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)
和牛口感柔軟 油脂分佈均勻 入口即溶
牛味好濃而帶油香
和牛愛好者一定要試😍
🐃美國封門柳 $118
口感細嫩,肉味濃郁
再加上蒜片 口感更層次豐富
👅牛舌(厚切) $118
厚切牛舌爽脆多汁~
🦀甲羅燒 $108
🎣白鱔 $188
🐽伊比利亞豬肋條 $78
🐓日本雞頸 $68
🐟燒鱈魚乾 $58
勁香脆,配埋蛋黃醬加七味粉 送清酒一流👍🏻
🥗酒盜薯仔沙律 $68
🧀洒盜芝士 $68
餐廳氣氛好好,店員超級熱情款待,而且非常有禮🫶🏻
仲會教埋我哋點樣燒先可以達致最好食
係一間超高質嘅燒肉店~
2024-05-17 15 views
openrice人氣燒肉餐廳~燒肉臻~真係從來無令我失望過💯💯💯餐廳賣點除咗清酒放題🍶🍶, 當然仲有大廚專業炮製各款日式燒肉及助酒小食, 先會令佢咁受歡迎🌟Scan完QR code, 就可以去揀清酒🍶,每次30ml 左右, 今晚試咗大概五六款左右, 有清爽 , 醇厚,幸口嘅都有。。 90分鐘清酒任飲放題都只係$148🤩🤩推「13號京姬酒造大吟釀 &11號澄川酒造場純米吟釀呢兩款都係店員介紹,淡味易入口嘅!喜歡重米味既推介 l5號越銘釀純米吟釀,米種係用上五百萬石,堅正必飲!至於另類0味推介2號今里酒造純米酒,用山田錦米種嚟溝梳打既 cocktail好好飲👍酒盜薯仔沙律🥗大大盤嘅薯仔沙律🥗好鍾意佢哋嘅薯蓉,除咗好柔滑之外,裏面仲有一粒粒嘅薯仔增加咗飽腹感,加上酒盜有微微酒香味,係一道好好嘅開胃菜😍酒盜芝士配餅乾送酒一流👌日式地道送酒小食😎吾洗下下都係雞泡鱼干無嚟新意🌟美國封門柳🥩美國牛嘅肉質通常都比較結實同埋肉味特別重,🥩而封門柳同樣油脂比例低啲,所以追求肉味嘅人就絕對Perfect match🥩燒肉盛盒🐮美國牛小排—🥩擁有牛排嘅質地,而脂肪比例多咗,越燒越香。 牛小扒相對封門柳就會顯得

酒盜薯仔沙律🥗

酒盜芝士配餅乾
送酒一流👌日式地道送酒小食😎吾洗下下都係雞泡鱼干無嚟新意🌟

美國封門柳🥩

燒肉盛盒🐮
美國牛小排—🥩擁有牛排嘅質地,而脂肪比例多咗,越燒越香。 牛小扒相對封門柳就會顯得更加柔嫩。🥩入口即融🙌🤗🙌

日本和牛脊峰— 🥩開始輪到日本和牛嘅環節,呢一個牛隻部位平時反而少接觸,🥩大約就係牛嘅背脊嗰一部份,係咁多款牛裏面一數二最鮮嫩嘅部位,而油脂當然就係源源不絕咁樣散開,直頭融化左我個心❤️❤️❤️

燒鰻🐟
鰻魚愛好者必點~未燒已見到材料新鮮,靚嘅鳗鱼首選厚身兼肉貿够白,
店員邊燒邊滲出香氣,火喉控制得剛好,燒至金黃色,味道鮮甜,肉質彈牙🉐

活蟶子
又大隻又鮮甜,師傅燒到剛剛熟、口感多汁兼彈牙🤗

炭火雞
由於師傅使用醬油將其進行醃製,所以外型色澤灰黑,把雞肉用炭火網燒製作,肉質口感煙韌鮮美,雞味濃郁,味道帶股炭香味,搭配山葵一齊食,非常之夾👍

甲羅燒
鮮味甲羅燒,質素可以媲美日
本,蟹膏非常鮮甜回味,推介以甲羅燒濃濃嘅蟹膏配上脆口餅乾,非常好食而且有口感💯
一句講曬質素高環境好,有肉食有酒飲,人生夫復何求🙌🙌

2024-05-14 14 views
第一次黎食,估唔到都幾好味。個牛肉拼盤幾正,由上面食落嚟,每款口感都不同。之後,叫咗個甲羅燒,啖啖濃烈嘅蟹膏味,好滿足。之後,叫咗串燒、燒魚、湯飯等等,都唔算太特別,最好食都係燒雞皮。職員非常好,好多時會幫手燒埋,性價比高。
2024-05-06 20 views
星期五嘅夜晚最愛同Fd 搵個好地方飲飲食食,呢間係尖沙咀寶勒行嘅樓燒肉用店又幾有驚喜喎!餐廳內部裝櫃都幾有Style 好啱朋友相聚摸杯底而咁啱佢又有個$148 SAKE日本清酒放題,梗係唔放過佢啦!清酒加燒肉,就係好爽!我哋兩個人,係食到捧住肚走佢個前菜有樣野叫酒盜,帶有少少酒味,咸咸香香咁,我幾鍾意!而且海鮮都新鮮好唔錯前菜小食:🥗酒盜薯仔沙律🧀酒盜芝士燒物:牛肉盛合(二人份)肉款由廚師發辦好有驚喜伊比利亞豬肋條山形縣產煙薰豬腩炭火雞一夜干雞全翼日本雞心甲羅燒活蟶子魷魚筒

餐廳內部裝櫃都幾有Style 好啱朋友相聚摸杯底

清酒加燒肉,就係好爽!我哋兩個人,係食到捧住肚走

前菜小食:

活蟶子
魷魚筒
  • 伊比利亞豬肋條
  • 活蟶子
  • 牛肉盛合(二人份量)
最近食左好幾間既日本餐廳都同清酒有關🍶 無論系居酒屋 燒鳥 定系呢一間位於尖沙咀叫「燒肉臻」既日式燒肉🇯🇵🥩 清酒都系走吾甩😆酒盜薯仔沙律 $68勁中意食酒盜既我必食 鹹腥味很重好正🤤 配埋溫醇質感既薯仔沙律 胃口大開😂塵兒島A4和牛盛盒 $488有三款吾同部位既牛肉🥩 三角胸小排 肉面布滿清晰既網狀油花 肉質軟嫩 ; 肉眼蓋 數量稀少 大理石油脂花紋分佈均勻 肉質鮮美多汁 ; 背峰 和牛油花分佈最平均既部位 肉質較爽口😋美國封門柳 $118中間的纖維很幼細 沒有脂肪 入口很滑溜 牛味濃郁☺️甲羅燒 $108以蟹膏 蟹籽 蟹肉同鵪鶉蛋為主調 鹹鮮味濃郁😍 經過拌勻燒製 令人回味😌赤魷魚筒 $168肉質爽口 口感Q彈 而且味道焦香🦑 活蟶子 (2隻) $168味道清甜 肉質爽口 用上牛油磯燒後 惹味度更突出🦪白鱔 $188用上新鮮既白鱔 燒到魚皮脆卜卜 鱔肉金黃色 肉嫩汁多🪱伊比利亞夾心肉 $128油潤甘香 肉顯粉嫩色 而且肉質較鬆化 肉味也較濃🐖炭火雞 $98肉質鮮嫩 雞肉經過炭燒後 炭香味道長久 更加突出🐥一夜干雞全翼 (2隻) $78用一夜干特別方法處理雞翼 雞翼食落皮更脆身 而雞

酒盜薯仔沙律 $68

油潤甘香 肉顯粉嫩色 而且肉質較鬆化 肉味也較濃🐖

炭火雞 $98
肉質鮮嫩 雞肉經過炭燒後 炭香味道長久 更加突出🐥

一夜干雞全翼 (2隻) $78
用一夜干特別方法處理雞翼 雞翼食落皮更脆身 而雞肉又有濃濃雞油香🤤

所有食物均可由自己燒 或者禮貌地要求店員幫手架!! 🫶🏻🥰

餐廳最特別之處 仲有清酒放題 就可以任飲多款吾同既Sake🍶 可以根據自己口味選擇 我地當晚就試左四款比較甜既Sake 😆
90分鐘清酒放題 $148

• 越後櫻酒造大吟釀
  • 澄川酒造場純米吟釀
  • 京姫酒造純米
  • 今里酒造純米大吟釀
  • 一夜干雞全翼(2隻)
  • 活蟶子(2隻)
  • 赤魷魚筒
  • 美國封門柳