香香宮煮 (Golden Glory Mansion)

Restaurant: Tasty Hotpot Palace (Golden Glory Mansion)
Terms & Details:
2024-05-27 187 views
朋友A小姐話e到好好食,今日放假就同佢黎個小girl talk,落完單職員就會拎調味九宮格黎,佢居然有蔥油呀🤘🏻同埋有成碗芫茜可以慢慢食🔸雍穆公主•花膠雞湯鍋(半隻)每一口湯汁都充滿濃郁的雞肉風味,搭配著花膠,湯頭相當鮮鮮味,雞肉需要再多淥2分鐘,嫩滑多汁,花膠數過最少有8大塊,口感綿密,每一啖都係到補充緊骨膠原🔸艾莎公主牛肉寶盒以木盒盛裝著美味的牛肉拼盤,以煙霧彌漫的方式呈現,好有仙氣,有7款不同既牛,包括牛腱、安格斯牛柳粒、牛舌、黃喉同美國雪花肥牛等唔同種類嘅牛肉,其中牛小排肉味濃郁及嫩口🔸松露芝士墨魚丸墨魚丸融合左新鮮墨魚和松露,口感彈牙而且香氣撲鼻,咬開仲有流心芝士🔸伊比利亞橡果豬肉質鮮嫩多汁,帶有豐富的橡果風味🔸香香宮煮響鈴拼盤原味同黃金,每款有3條,即叫即製,所以職員都同我地講,可以就咁試左黃金響鈴先,響鈴被咸蛋沙包裹住,非常惹味🔸香香宮煮蔬菜拼盆有成8款蔬菜,新鮮脆綠,最估唔到居然有水蓮🔸竹蔗茅根一渣容器古式,好有feel,打邊爐飲,下火一流餐廳環境盡顯氣派,就連每個卡位都會安排一個名,而且仲有宮廷衫可以換,比人打下卡,職員又會時不時關心住我地使唔使加湯💕無論服務、環境、

🔸雍穆公主•花膠雞湯鍋(半隻)

🔸艾莎公主牛肉寶盒

🔸松露芝士墨魚丸

🔸伊比利亞橡果豬
肉質鮮嫩多汁,帶有豐富的橡果風味

🔸香香宮煮響鈴拼盤

🔸香香宮煮蔬菜拼盆
有成8款蔬菜,新鮮脆綠,最估唔到居然有水蓮

🔸竹蔗茅根一渣
容器古式,好有feel,打邊爐飲,下火一流

餐廳環境盡顯氣派,就連每個卡位都會安排一個名,而且仲有宮廷衫可以換,比人打下卡,職員又會時不時關心住我地使唔使加湯💕無論服務、環境、氣氛都一絕👍🏻

$600 (Lunch)
2024-05-24 158 views
#香香宮煮,尖沙咀分店,宮廷式裝修,好有特色既宮殿😎座位相當闊落舒服,精緻手工火鍋,啲湯底多到⼀個點🍲超吸引,雍穆公主•花膠雞湯鍋、建寧公主•特色卜卜蜆鍋、安康公主鴛鴦滷水濃湯鍋等等好特別🫶🏻每款都有介紹,飲住生啤,Stella、Hoegaarden任揀,爽😮‍💨蘭陵公主•胡椒酸菜魚鍋🐠極吸引🤩上枱好香酸菜同胡椒味,金湯底,煮熟魚飲下先,好濃又酸酸地,飲得既好味湯底👍🏻食魚,龍躉腩片,厚肉又滑,好嫩好好味,啖啖肉🤤 伊比利亞橡果豬,狂推介,嫩得黎好有肉味,隨時好食過牛🥹香香宮煮響鈴拼盤,咸蛋黃即炸響鈴,趁熱食,好香脆又濃味,有千層既感覺😚艾莎公主牛肉寶盒👸🏻驚人既擺盤,多款牛肉漂住煙上,全部都好濃既牛味🥰牛頸脊同牛小排既肉質同脂質無得輸好正🩵牛黃喉爽鮮,牛舌心都好濃味,牛柳粒牛味勁濃,又有另一個口感,好味😎蟹黃餃,望落去都好黃,非常濃蟹味,高質👏🏻醉雞,賣相幾好,雞肉嫩滑厚肉,食飽飽!😆咁有特色既邊爐,食材優質味道又好😀服務仲要好好,聚會真係⼀流🥘定期要變身公主先得👸🏻

龍躉片

醉雞

龍躉片
醉雞
2024-04-27 415 views
此店特別之處是有著中國宮廷式裝潢,一進門就能看到金光閃閃的龍椅,令人眼前一亮。店內還提供宮廷服飾供顧客穿著,確是玩味十足,當然不要錯過打卡留念。而食物質素也相當不錯,朝聖一下,體驗帝王般的快樂。雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻) $328先來喝碗濃郁的雞湯來滋補一下,味道唔錯。湯裡有多塊厚實的花膠,骨膠原萬歲,而半隻的三黃雞份量十足,雞肉已經半熟,滾一滾可快食得,肉質嫩滑不錯。艾莎公主牛肉寶盒 $498打開寶盒仙氣飄飄,各種牛肉盡在其中,包括頂級安格斯牛肉、頂級雪花肥牛和手切本地牛肉,每一種都帶著濃郁的牛肉風味。新鮮的牛展彈牙可口,牛黃喉特別爽脆,牛肉粒更是爆汁,而牛舌則帶著彈牙的口感。伊比利亞橡果豬 $188豬肉片冰鎮上桌,,呈現大理石紋般的油花分佈,肉味清香,口感軟嫩,比得上和牛,上網查了一下,,才發現它的脂肪主要是不飽和脂肪酸,營養價值高且與橄欖油相似,所以非常健康。香宮煮響鈴拼盤 $98拼盤有兩種口味,原味和黃金響鈴。後者有鹹蛋黃加持下,邪惡的誘惑難以抗拒,好食到呢。陳年花雕醉海蝦 $98海蝦已經去殼,浸泡在花雕酒中入味,海蝦肉鮮嫩彈牙,帶著淡淡的酒香,非常美味。蟹籽鮮蝦丸 $72有

而食物質素也相當不錯,朝聖一下,體驗帝王般的快樂。

醬料

雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻) $328
雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻)

花膠

艾莎公主牛肉寶盒 $498

伊比利亞橡果豬 $188

香宮煮響鈴拼盤 $98
香宮煮響鈴拼盤

陳年花雕醉海蝦 $98
陳年花雕醉海蝦

蟹籽鮮蝦丸 $72
有四粒丸大大粒,鮮甜蝦肉,爽口彈牙。
蟹籽鮮蝦丸 (4粒)

自家製足料竹蔗茅根 $78
一渣分到六杯的,味道清甜可口,打邊爐飲prefect。
2024-04-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻)
花膠
香宮煮響鈴拼盤
陳年花雕醉海蝦
蟹籽鮮蝦丸 (4粒)
2024-04-21 400 views
𝘼𝙩𝙢𝙤𝙨𝙥𝙝𝙚𝙧𝙚 古代宮廷風火鍋,入口有張超大龍椅,十足十甄嬛傳裡看見的,卡座都是中國宮廷風,我坐的是「景仁宮」😆𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 B2出口直行2分鐘就到𝙁𝙤𝙤𝙙 湯底揀咗清熱消暑嘅椰青水三黃雞湯,清甜又富雞油香╭┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈╮┊艾沙公主牛肉寶盒 🥩┊╰┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈╯打開木質寶盒仙氣溢出!!!頂級安格斯牛肉、手切本地肥牛、牛肉粒、牛王喉等等,各有所愛響鈴即叫即炸,上檯還是溫熱不油膩!下湯泡兩秒還有點脆脆的,大愛!♡ 伊比利亞橡果豬,連平時不愛吃豬肉片的我都覺得超香甜,陣陣油花甘香,食左半碟😂 最後連竹蔗茅根個壺都充滿中國風,手感超好,自家製清甜得很—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:▮邵陽公主椰子雞湯鍋▮艾莎公主牛肉寶盒▮手打蝦丸▮伊比利亞橡果豬▮香香宮煮響鈴拼盤▮油麥菜▮竹蔗茅根—————————————————𖠿𖥣香香宮煮 @tasty_hotpot_palace〒尖沙咀加拿分道16號金輝大廈1樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 B2出口直行2分鐘就到

𝙁𝙤𝙤𝙙

湯底揀咗清熱消暑嘅椰青水三黃雞湯,清甜又富雞油香

╭┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈╮

〒尖沙咀加拿分道16號金輝大廈1樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2024-04-21
$400 (Lunch)
  • 竹蔗茅根
Holiday mood係唔同啲嘅…老細今晚又帶我去食靚嘢!!呢間嘢聽就聽過好多次~今次第一次嚟,果然名不虛傳!!一入門口驚見龍椅一張~夠曬氣勢!🥳👍🏻店內陳設精緻,仲提供中國服飾畀你打卡,佢用唔同嘅宮同殿嚟分區,好有皇宮氛圍~咁就等哀家好好介紹一下有乜好嘢食啦!🥳🤣昭陽公主椰子雞湯鍋:個湯用咗新鮮椰子同半隻雞,湯底仲有大蜆,未打邊爐,一煲滾就飲返碗先!!湯底非常清香甜美,淡淡嘅椰子味…濃濃嘅雞香…真係飲到停唔到口!!雞肉用慢火慢慢浸熟,非常嫩滑!!艾沙公主牛肉寶盒:呢個好明顯係打卡必備啦!😍一上枱噴出濃濃嘅仙氣~寶盒內有安格斯牛肉、本地牛肉、本地手切肥牛、頂級雪花肥牛、牛腱、牛舌心、牛肉粒同黃喉~色澤鮮紅亮麗,全部都好香肉味,各有唔同嘅質感,配埋雞湯,真係一絕!!伊比利亞橡果豬:呢個係真係可以媲美和牛嘅豬肉片~肉質非常爽脆,又有肉汁,輕輕涮幾下就搞掂,肉味香濃,我覺得係今日mvp!必點!手打蟹子墨魚丸:大大粒~成個乒乓波咁~兩個人叫四粒啱啱好,墨魚丸口咁非常彈牙,而且有濃濃嘅墨魚香味!香香公主響鈴拼盤:老細打親邊爐就一定要食響鈴,拼盤即係普通響鈴+黃金響鈴,炸到脆卜卜~就算唔浸湯就咁

香香公主響鈴拼盤:老細打親邊爐就一定要食響鈴,拼盤即係普通響鈴+黃金響鈴,炸到脆卜卜~就算唔浸湯就咁食都好好味!黃金響鈴再加上淡淡嘅鹹蛋黃香味,食味一流!!

香香公主雜菇拼盤:除咗蔬菜之外,仲有金菇、秀珍菇、雞髀菇同木耳,正好中和一下大量嘅蛋白質!

自家製竹蔗茅根水:一上枱個壺就已經夠曬睇頭啦!清清甜甜…感覺好潤喉,打邊爐就啱曬啦!

其實選擇真係好多,淨湯底都有六七款,全部食材都好新鮮,連飲品都非常多元化,見隔離枱仲叫咗大大個啤酒塔,原來九點半後入座仲有七八折~真係好抵呀!!下次真係要約埋班friend嚟大擦一餐!!
2024-03-27
$400 (Last Night Supper)
  • 伊比利亞橡果豬
  • 黃金響鈴
2 day(s) ago 0 views
之前睇IG見到有人喺呢度一路着漢服,一路打邊爐,真係好有儀式感😆所以就約埋朋友一齊嚟呢度打卡,嘢食都很不錯呢,我哋就叫咗個雙拼鍋底一邊係清熱下火嘅冬瓜湯底,另一邊係椰子花膠雞湯,雞湯滾完一輪之後就飲得,有椰子清甜嘅感覺又有雞味艾莎公主牛肉寶盒:呢個牛肉寶盒分別有牛唔同嘅部位,一次過可以滿足晒唔同嘅願望,某啲部位比較結實,而某啲部位又充滿油脂香伊比利亞橡果豬:豬肉片嘅肉感比較大啲,少油脂,份量都幾多松露芝心墨魚丸:入口有香濃嘅松露味,仲食到粒粒墨魚香香宮煮響鈴拼盤:分別由普通嘅響鈴同埋黃金響鈴,黃金響鈴,就係用鹹蛋黃整成,邪惡但係好食花雕醉雞:將雞放入火鍋後仍然食得出酒嘅香味,而且雞嘅部位非常嫩滑竹蔗茅根:打邊爐梗係想飲啲野下火,竹蔗茅根就係一個好選擇,而且唔太甜

伊比利亞橡果豬:豬肉片嘅肉感比較大啲,少油脂,份量都幾多
松露芝心墨魚丸:入口有香濃嘅松露味,仲食到粒粒墨魚

5 day(s) ago 0 views
今晚去尖沙咀食宮廷主題的火鍋店,裝修當然切合主題,仲有服裝頭飾俾你選擇,有男女裝及小朋友, 坐喺皇帝椅打下卡,開心一番。每個菜式都有特別名字、老闆真係花盡心思,而器皿都相當特別。昭陽公主椰子雞湯湯鍋夏天食呢個可以清熱消暑,湯入面除咗三黃雞之外,仲有蜆,同粟米。啖湯非常清甜,所以每人一碗湯飲完先打邊爐。艾莎公主牛肉寶盒寶盒一開真驚訝, 騰雲駕霧一樣,雲煙穿梭頂級牛肉,分別有雪花肥牛脂肪比例均勻,手切本地肥牛肉味濃郁,牛肉粒軟綿綿,牛黃喉特別爽口,牛舌有質感。手打蟹籽鮮蝦丸四粒大大粒蝦丸,非常爽口香香宮煮響鈴拼盤有兩種口味: 原味及鹹蛋黃, 有心思唐生菜爽脆新鮮竹蔗茅根一渣打邊爐最好配搭,清涼冰凍

每個菜式都有特別名字、老闆真係花盡心思,而器皿都相當特別。

昭陽公主椰子雞湯湯鍋

手打蟹籽鮮蝦丸
四粒大大粒蝦丸,非常爽口

香香宮煮響鈴拼盤
有兩種口味: 原味及鹹蛋黃, 有心思

唐生菜
爽脆新鮮

竹蔗茅根一渣
打邊爐最好配搭,清涼冰凍
  • 艾莎公主牛肉寶盒
  • 自家製足料竹蔗茅根
  • 昭陽公主椰子雞湯湯鍋
5 day(s) ago 0 views
同朋友搵到間好有特式嘅地方打邊爐呢間位於尖沙咀.環境舒適充滿宮廷風格嘅裝潢✨花膠雞湯鍋拼麻辣鴨血鍋兩拼湯底.有辣有唔辣花膠雞湯滋潤養生.麻辣配上嫩滑鴨血兩者都各有特色✨艾莎公主牛肉寶盒一次過可以享受五種不同牛嘅部位肉質軟腍.牛味濃郁✨松露芝心墨魚丸咬開裡面充滿芝心餡料滲出啖啖黑松露香味✨大蜆蜆肉飽滿大大隻.好新鮮✨伊比利亞橡果豬擺盤好精緻.將豬肉卷起脂肪比例恰好✨香香宮煮響鈴拼盤夾起響鈴已感覺到好脆放湯底三秒.吸收裡面精華.必食✨竹蔗茅根食火鍋 點少得滋潤嘅竹蔗茅根配上咁有特色嘅壺.真係好似回到古時一樣食物好新鮮.水準比預期高
同朋友搵到間好有特式嘅地方打邊爐

食物好新鮮.水準比預期高
Type of Meal
Dinner
2024-06-08 0 views
充滿宮廷風格既火鍋店, 一入門口已經有一張搶眼既龍椅, 非常氣派, 側邊仲準備埋古裝服飾比你打卡Tim!雍穆公主 花膠雞湯鍋建議先飲一啖個湯, 黃金色既湯底, 雞味濃郁, 而且有好多片花膠係入面, 所以湯頭都有小小黏口, 然後再加入雞肉, 份量一啲都唔小, 而且每一舊都好多肉, 淥2分鐘就食得.艾莎公主牛肉寶盒總共有7款不同部位既牛肉, 包括牛崩沙、手切本地牛肉、頂級雪花肥牛、牛舌花等, 連牛黃喉、牛展都有, 當中雪花肥牛油脂分布均勻, 手切牛肉肉味亦都香濃嫩滑.伊比利亞橡果豬肉質肥美較為爽口, 油花紋理清晰, 肉味芳香濃郁, 一啲都唔韌.紫菜櫻花蝦豬肉丸 第一次食呢個配搭既肉丸, 非常特別, 咬落彈牙, 而且有淡淡櫻花蝦香.蟹黃餃成隻餃呈金黃色, 蟹黃同本身既豬肉餡料混和一齊, 所以食落餃子內餡實淨之餘仲有鮮甜蟹黃香香香宮煮響鈴併盤分別有蛋黃響鈴同原味響鈴2款, 就算浸左湯都唔會太淋, 仍然保持微脆, 非常好味自家製足料竹蔗茅根

雍穆公主 花膠雞湯鍋

紫菜櫻花蝦豬肉丸

香香宮煮響鈴併盤

自家製足料竹蔗茅根

宮廷風火鍋店 等我都做一晚公主先崙雍穆公主•花膠雞湯鍋公主最在乎什麼?當然是美美養顏啦!喝完這碗花膠雞湯,真係滿滿的膠原蛋白艾莎公主牛肉寶盒 多款唔同部位嘅牛肉可以試曬香香宮煮響鈴拼盤原味與咸蛋黃味響鈴雙拼,滿足你的味蕾!伊比利亞橡果豬滑嫩無臊味,絕對讓你愛不釋手!趔陳年花雕醉海蝦超級入味的花雕蝦,如果你喜歡花雕醉雞,那這款你一定也會喜歡!松露芝心墨魚丸松露味濃郁,還有爆漿芝士,口感超正C自家制足料竹蔗茅根,不會太甜,造型也超美
宮廷風火鍋店 等我都做一晚公主先
崙雍穆公主•花膠雞湯鍋

艾莎公主牛肉寶盒 多款唔同部位嘅牛肉可以試曬
香香宮煮響鈴拼盤
原味與咸蛋黃味響鈴雙拼,滿足你的味蕾!

伊比利亞橡果豬
滑嫩無臊味,絕對讓你愛不釋手!

趔陳年花雕醉海蝦

松露芝心墨魚丸
松露味濃郁,還有爆漿芝士,口感超正C

自家制足料竹蔗茅根,不會太甜,造型也超美
2024-06-01 0 views
昭陽公主椰子雞鍋$308艾莎公主牛肉寶盒$498伊比利亞橡果豬$188香香宮煮響鈴拼盤$78松露芝心墨魚丸 (四粒)$72菜苗帶子餃自家製足料竹蔗茅根$78好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️幾年前打算和朋友們來此特色火鍋🍲店慶祝生日,可惜當時我病了,未能出席。早幾天經過見到,剛好又到用餐時間,便和老公走進餐廳。湯底要了昭陽公主椰子雞鍋,好足料。有接近20件雞,而且雞肉好滑。除了雞件,亦有蜆、杞子、數件粟米🌽、大量椰子🥥。湯底非常鮮甜。實在捨不得放入其他食材污染它。艾莎公主牛肉寶盒共有7款🐂牛肉,包括頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花。牛肉肉味濃。牛肉粒不韌。牛黃喉爽口。最值得一提是上桌時,木盤的底部放了乾冰,加水後,湧出大量煙,視覺效果極好。伊比利亞橡果豬🐷切得夠薄,不鞋口。喜歡盛著豬肉片的盤,富有宮廷感覺。香香宮煮響鈴拼盤是原味拼黃金響鈴。響鈴可以即食,好鬆脆,脆得我不捨得浸入湯把響鈴浸腍。黃金響鈴加了咸蛋,好邪惡!松露芝心墨魚丸的松露味香濃。
香香宮煮響鈴拼盤
松露芝心墨魚丸 (四粒)
菜苗帶子餃
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹

香香宮煮響鈴拼盤

松露芝心墨魚丸的松露味香濃。咬開墨魚丸,會流出芝士🧀
松露芝心墨魚丸

菜苗帶子餃餡料不錯,帶子新鮮彈牙,而菜苗就是我愛的翡翠苗。原本以為是豆苗,咬下去才知是翡翠苗。個人認為翡翠苗味道較清,不會蓋過帶子的味道。而且坊間都比較少混入翡翠苗的餃子🥟,有驚喜!

自家製足料竹蔗茅根味道屬正常,特別之處是用一個做工非常精緻的紫砂壺盛著。
2024-05-28 19 views
古色古香嘅火鍋舖頭 每樣食材湯底都有華麗嘅名稱配合返呢度嘅格調先叫咗一個昭陽公主椰子雞湯鍋有別於一般圓形嘅火鍋 呢度嘅火鍋係正方形㗎滿滿嘅椰子佈滿整個湯底加埋肥美嘅三黃雞 成個湯都好甜,好好飲富有蛋白質同營養椰子亦有滋補之效,香味芬芳,色香味俱全 !鍾意食牛肉嘅,我哋就叫咗一個艾莎公主牛肉寶盒呢個拼盤真係好豐富,有頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、雪花肥牛、牛舌、牛柏葉一次過滿足晒所有願望香香宮煮響鈴拼盤原來係原味加蛋黃味嘅響鈴🔔浸一浸落鮮甜嘅湯底即刻食得蛋黃味嘅響鈴,其實可以唔使錄都得🤣手打鮮牛丸呈鮮紅色 好彈牙香香宮煮餃子拼盤 呢個好驚喜餃子總共有四款,即係為韮菜豬肉餃、黑松露蟹肉餃、蟹黃餃、鳳尾鮮蝦雲吞, 餃子全部都係自家製好新鮮,而且有海鮮嘅鮮味最後叫埋自家製嘅足料竹蔗茅根 好搞笑,呢個係用個古代嘅茶壺浸出嚟 味道好鮮甜 甜度啱啱好
古色古香嘅火鍋舖頭 每樣食材湯底都有華麗嘅名稱
配合返呢度嘅格調

先叫咗一個昭陽公主椰子雞湯鍋
有別於一般圓形嘅火鍋 呢度嘅火鍋係正方形㗎
滿滿嘅椰子佈滿整個湯底
加埋肥美嘅三黃雞 成個湯都好甜,好好飲
富有蛋白質同營養
椰子亦有滋補之效,香味芬芳,色香味俱全 !

鍾意食牛肉嘅,我哋就叫咗一個艾莎公主牛肉寶盒

呢個拼盤真係好豐富,
一次過滿足晒所有願望

原來係原味加蛋黃味嘅響鈴🔔

浸一浸落鮮甜嘅湯底即刻食得

蛋黃味嘅響鈴,其實可以唔使錄都得🤣

手打鮮牛丸呈鮮紅色 好彈牙

香香宮煮餃子拼盤 呢個好驚喜

好新鮮,而且有海鮮嘅鮮味

2024-05-11 71 views
入到店裡就見到好大張龍椅及清朝服裝,餐廳嘅環境➕食物都係以宮廷風為主題,侍應態度友善,座位寛敞舒適昭陽公主椰子雞湯鍋非常足料,🈶椰青水、半隻三黃雞、蜆等等配料,先飲湯,後打邊爐,個湯好鮮甜,充滿椰子香味,十分滋潤艾莎公主牛肉寳盒呢個有乾冰,好igable😍有多款新鮮牛肉➡️頂級安格新牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒➕牛舌花,我就最鍾意頂級安格新牛肉,入口嫩滑又香牛味👍🏻手打蟹子鮮蝦丸🈶四粒蝦丸,入口彈滑,仲啖啖蝦肉,值得一試香香宮煮餃子拼盤一共有4款不同口味嘅餃子🥟粒粒都皮薄餡靚,食落滋味滿滿伊比利亞橡果豬呢個豬肉比想像中好食😋肉質清晰呈大理石紋油花,口感香滑香香宮煮響鈴拼盤響鈴拼盤有原味➕鹹蛋黃味,入口香脆,鹹蛋黃味食落更香口自家製足料竹蔗茅根一渣都夠兩個人飲,竹蔗茅根飲落唔會過甜,而且夠晒凍

昭陽公主椰子雞湯鍋

艾莎公主牛肉寳盒

手打蟹子鮮蝦丸
🈶四粒蝦丸,入口彈滑,仲啖啖蝦肉,值得一試

香香宮煮餃子拼盤
一共有4款不同口味嘅餃子🥟粒粒都皮薄餡靚,食落滋味滿滿

伊比利亞橡果豬
呢個豬肉比想像中好食😋肉質清晰呈大理石紋油花,口感香滑

香香宮煮響鈴拼盤
響鈴拼盤有原味➕鹹蛋黃味,入口香脆,鹹蛋黃味食落更香口

自家製足料竹蔗茅根
一渣都夠兩個人飲,竹蔗茅根飲落唔會過甜,而且夠晒凍
2024-05-10 63 views
尖沙咀宮廷風火鍋店🍲呢間香香公主喺尖沙咀有兩間分店,走宫廷式主題風格,裝潢充滿古代宮廷氣息,好古色古香!🐥雍穆公主•花膠雞湯鍋($328)簡左半隻雞嘅份量,花膠雞湯湯底濃郁,花膠大塊之如,嚼勁十足 ,加上雞肉口感鮮嫩🐮艾莎公主牛肉寶盒($498)牛肉寶盒有7款不同部位既牛肉 ,包括安格斯牛肉、牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌,每個部位都各有不同口感,而且上菜嗰陣仲會有乾冰效果,打卡一流🐷伊比利亞橡果豬($188)豬肉片油花十足,口感好爽口🫔響鈴拼盤($98)特別有原味同鹹蛋黃口味響鈴,炸得香脆可口。🦀蟹黃餃($108)蟹黃餃好飽滿,餡料亦都好多!
尖沙咀宮廷風火鍋店🍲

🐥雍穆公主•花膠雞湯鍋($328)

🐮艾莎公主牛肉寶盒($498)

🐷伊比利亞橡果豬($188)
豬肉片油花十足,口感好爽口

🫔響鈴拼盤($98)
特別有原味同鹹蛋黃口味響鈴,炸得香脆可口。

🦀蟹黃餃($108)
蟹黃餃好飽滿,餡料亦都好多!
2024-05-10 27 views
今日係結婚周年紀念日老公知道我好鍾意打邊爐Book咗呢間餐廳去試吓一去到已經俾個裝修吸引咗真係幾特別 仲有服裝可以打卡😂我哋叫咗一個卜卜蜆鍋今個月有半價嘅手切牛肉估唔到牛肉嘅味道都唔錯,有厚得來又軟熟好容易咬得開,份量都唔少㗎兩個人食 夠晒數我哋仲叫咗個蟹黃餃,感覺係蟹粉小籠包嘅變奏版🤣整體嘢食都唔錯🫶🏻
今日係結婚周年紀念日
老公知道我好鍾意打邊爐
Book咗呢間餐廳去試吓

一去到已經俾個裝修吸引咗
真係幾特別 仲有服裝可以打卡😂

我哋叫咗一個卜卜蜆鍋
今個月有半價嘅手切牛肉
估唔到牛肉嘅味道都唔錯,有厚得來又軟熟
好容易咬得開,份量都唔少㗎
兩個人食 夠晒數

我哋仲叫咗個蟹黃餃,
感覺係蟹粉小籠包嘅變奏版🤣

整體嘢食都唔錯🫶🏻