Park café

我家今年想外出食個喜慶新年飯,又想特別一點,大家一致同意食自助餐😎👍 個個都可食到自己喜愛嘅食物!.百樂酒店Park cafe ,我哋不是第一次食,喜歡熟食、海鮮刺身、甜品都好多選擇,大人小朋友和老人家都啱哂!.依家做緊法式煮「意」海鮮自助晚餐 主題,好多地道法國🇫🇷及意大利🇮🇹佳餚,包括法式白酒忌廉煮蜆、黑松露野菌海鮮意大利飯、法式洋蔥湯、法式香草牛油焗田螺酥盒、威靈頓豬柳、西西里紅菜頭茴香橙沙律、紅酒燴雞等等.每位成人更可獲贈 #法式牛油香蒜焗龍蝦🦞😍味道鮮甜肉嫩~.刺身海鮮都好多款,麵包蟹、皇帝蟹腳、甜蝦、蜆、螺🥰🥰 職員keep住都有refill 同埋好新鮮嘅! .熟食首推 脆皮燒肉、燉湯、片皮鴨以及燒烤牛肉,味道都唔錯👍.食到咁上下,開埋甜品胃😌師傅即場即製嘅焦糖泡芙雪山、燕窩葡撻、瑞士MÖVENPICK雪糕、日式芝士餅、楊枝甘露等等,款款都要試!另外,果汁、啤酒、咖啡和茶都係無限飲👍.海馬仔自學識攞嘢食,就好喜歡食完又攞再食再攞😆,佢話最喜歡食自助餐~特別係好多海鮮食!媽媽我就好喜歡呢個意法主題😎,因為可以一次過貪心食哂所有平時喜愛嘅意法美食! 連少食自助餐嘅婆婆都話好啱佢
我家今年想外出食個喜慶新年飯,
又想特別一點,大家一致同意食自助餐😎👍
個個都可食到自己喜愛嘅食物!
百樂酒店Park cafe ,我哋不是第一次食,
喜歡熟食、海鮮刺身甜品都好多選擇,
大人小朋友和老人家都啱哂!
依家做緊法式煮「意」海鮮自助晚餐 主題,
好多地道法國🇫🇷及意大利🇮🇹佳餚,包括

每位成人更可獲贈 #法式牛油香蒜焗龍蝦🦞😍
味道鮮甜肉嫩~

熟食首推 脆皮燒肉、燉湯、片皮鴨
以及燒烤牛肉,味道都唔錯👍

食到咁上下,開埋甜品胃😌
師傅即場即製嘅焦糖泡芙雪山、燕窩葡撻、

海馬仔自學識攞嘢食,就好喜歡食完又攞再食再攞😆,佢話最喜歡食自助餐~特別係好多海鮮食!媽媽我就好喜歡呢個意法主題😎,因為可以一次過貪心食哂所有平時喜愛嘅意法美食! 連少食自助餐嘅婆婆都話好啱佢口味👍☺️ 價錢仲好優惠😌❤️性價比高!
2024-02-07
  • 長腳蟹
  • 片皮鴨
  • 熱葷區
2023-12-16 1979 views
用餐日期:2023/11/12可用餐時段:7:00-10:30,3小時30分鐘用餐費用(每人):$119+1(原價)餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill 沙律吧:這家的酒店沙津吧只有一款羽衣甘藍沙律生菜 4款醃的沙律 6款配料 4款醬汁 菜和配料新鮮味道好 大部分沙律都有放在冰上保冷 沙律菜如可多些菜選擇更好乳酪:乳略有3種味道 如有純乳酪選擇更好穀物:有3款穀物 1款瑞士凍麥皮 3款果乾 1款牛奶 凍麥皮加了水果乾果 味道超好推薦麵包:有約6款包餅類 也可自製pancake 提供牛油 5款果醬 3款芝士 2款火腿片 其中軟芝士味道好推薦 如面包有麥片包選擇更好熱食:這家除了正常西式早餐煎炸物外 有較多中式印式食物 中式有點心 南瓜粥 旺菜 茄子 炒麵 蛋檔 麵檔 印式有2款烤餅 咖哩角 咖哩鷄/鴨 選擇多味道都不錯 如有魚類選擇更好冷食:有日式冷麵 有6款配菜+1醬汁水果:有3款,味道正常鮮甜飲品:有果汁 茶 咖啡 有2部即磨咖啡機 咖啡味道好總結:這家的環境舒適 服務好 早餐在Exxigo app上訂
用餐日期:2023/11/12
可用餐時段:7:00-10:30,3小時30分鐘
用餐費用(每人):$119+1(原價)
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服

乳酪:乳略有3種味道 如有純乳酪選擇更好

冷食:有日式冷麵 有6款配菜+1醬汁
水果:有3款,味道正常鮮甜

飲品:有果汁 茶 咖啡 有2部即磨咖啡機 咖啡味道好

總結:這家的環境舒適 服務好 早餐在Exxigo app上訂位有半價優惠後價格合理 不論熱食麵包乳酪穀物的選擇都不錯而且味道好 特別較多中式印式食物 冷食大多都有放在冰上保冷 有足夠時間慢慢進食 如有多些沙律菜 純乳酪 麥片面包 魚類選擇更好
2023-11-12
$142.8 (Breakfast)
☕Park café 推出「春漾花園」下午茶,以花入饌一系列的鹹甜美點,採用天然的羅漢果糖,甜蜜輕盈無負擔🐝相較於熱鬧的自助餐,下午茶時段既悠閒又寧靜,猶如置身秘密花園般夢幻🦋 Tea set 小巧精緻的美點,每口散發獨特花香,最後更送上即製的朱古力心太軟配MÖVENPICK雪糕,熱暖的朱古力蛋糕包着香濃的朱古力溶漿,令人沉醉於春日的時光🍰滋味推介:蟹肉露筍牛油果沙律洋甘菊忌廉芝士煙三文魚卷櫻花木糠布甸小盆栽桂花奇亞籽白桃芝士撻玫瑰花吉士草莓拿破崙朱古力心太軟配 MÖVENPICK雪糕🌸「春漾花園」下午茶日期:2024年4月3日 - 7月24月 時間:3pm-5pm收費: 平日每位HK$238 | 兩位HK$388 假日每位HK$248 | 兩位HK$408(讚好或追蹤香港百樂酒店社交平台專頁,更可享8折優惠🔥)📍Park café尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓(港鐵尖沙咀B2出口/尖東站P3出口, 步行約5-10分鐘)

🍰滋味推介:
朱古力心太軟配 MÖVENPICK雪糕

🌸「春漾花園」下午茶
日期:2024年4月3日 - 7月24月
時間:3pm-5pm
(讚好或追蹤香港百樂酒店社交平台專頁,更可享8折優惠🔥)

📍Park café
4 day(s) ago 0 views
尖沙咀百樂酒店Park Cafe近期推出果色茶香自助午餐價錢仲好親民☺️今次菜式以水果同茗茶入饌💗「果色茶香」主打嘅美食:✨香芒海鮮沙律 ✨奇異果香煎吞拿魚✨墨西哥芒果芝士烤雞玉米餅✨樟茶鴨胸✨普洱茶燉排骨 ✨柚子XO醬炒蜆✨木瓜香草羊肉鍋 ✨炸蜜瓜鮮奶✨香蕉朱古力雞蛋仔除咗主題美食外冷盤、熱葷、甜品都好多款式選擇😍冷盤:凍蝦、白蜆、海螺刺身有三文魚、鯛魚、希靈魚、蟹棒、玉子壽司、沙律吧等熱葷:除咗幾款「果色茶香」菜式外仲有咖喱、Pizza、薑醋、炒飯、闊麵等其他仲有慢煮燒和牛肉眼同慢煮燒豬柳、麵檔 、點心、炸物等甜品:蛋糕🍰 雪糕、水果 🍉同即製甜品站有即焗小葡撻、 即製窩夫🧇食到後段出去拎甜品嘅時候仲見到有即製疏乎厘pancake好多人排隊等出爐 每次一整好都好快清晒仲有小朋友最鍾意嘅朱古力噴泉同夾糖添😍飲品方面有蘋果汁🧃橙汁、無糖洛神花茶、咖啡、紅茶等 都係任飲嫁❤️當日去到雖然全場滿座 但都唔會覺得好迫 而且座位闊落 坐得幾舒服☺️店員有禮貌而且好主動收碟❣️
尖沙咀百樂酒店Park Cafe近期推出果色茶香自助午餐

✨木瓜香草羊肉鍋
✨炸蜜瓜鮮奶
✨香蕉朱古力雞蛋仔

除咗主題美食外
冷盤、熱葷、甜品都好多款式選擇😍

冷盤:
凍蝦、白蜆、海螺
刺身有三文魚、鯛魚、希靈魚、蟹棒、玉子
壽司、沙律吧等

熱葷:
除咗幾款「果色茶香」菜式外
仲有咖喱、Pizza、薑醋、炒飯、闊麵等

其他仲有慢煮燒和牛肉眼同慢煮燒豬柳、麵檔 、點心、炸物等

甜品
蛋糕🍰 雪糕、水果 🍉同即製甜品
有即焗小葡撻、 即製窩夫🧇

食到後段出去拎甜品嘅時候仲見到有即製疏乎厘pancake
好多人排隊等出爐 每次一整好都好快清晒

仲有小朋友最鍾意嘅朱古力噴泉同夾糖添😍

2024-05-16 0 views
位於尖沙咀香港百樂酒店的Park café,最近推出「漁鮮饗樂」海鮮自助晚餐優惠😚,除了有多款豐富食物外,更提供限時買一送一晚餐優惠‼️,價錢相當優惠 (直到31/5)🥳- 沙律前菜提供大量新鮮蔬菜🥗、栗米粒🌽、鷹嘴豆等配料及醬汁,可自由配搭🤣- 海鮮冷盤海鮮包括麵包蟹🦀、白蜆、海蝦🦐、海螺及長腳蟹,麵包蟹味道鮮甜,蟹膏豐富😋,長腳蟹肉質嫩滑,但味道偏淡☺️- 小食提供多款特色小食,包括酸薑皮蛋、香煎吞拿魚配柚子醋等🤣- 壽司刺食多款口味壽司選擇🍣,而刺食有三文魚🐟、鯛魚、希靈魚、帝皇蟹柳、八爪魚🐙及天使紅蝦🦐,✨特別推薦天使紅蝦,肉質鮮嫩😗- 熟食熱葷多款中西日式熟食提供,✨中式熟食特別推薦三重芝士龍蝦伊麵🦞,龍蝦肉質爽彈,伊麵掛住濃郁拉絲芝士🧀,另有燒肉、北京填鴨、龍躉魚🐟、鮑魚花膠啫啫雞煲、百樂富貴雞、辣酒煮花螺等款式,✨西式熟食必食牛扒,生熟度剛好,肉質軟腍,✨日式有炭燒魷魚筒、日式咖哩雞等款式- 鵪鶉每人只限一隻鵪鶉,雖然鵪鶉份量不大,但外脆內嫩,值得一試👍🏻- 湯提供兩款湯🥣,✨淮山杞子圓肉鮑魚燉雞湯味道鮮甜,配料豐富,✨酥皮海龍皇湯外層酥皮香脆,海龍皇湯味道濃郁- 炸物黑松露

- 沙律前菜

- 海鮮冷盤

- 小食
提供多款特色小食,包括酸薑皮蛋、香煎吞拿魚配柚子醋等🤣

- 壽司刺食

- 熟食熱葷

- 鵪鶉

- 湯

- 炸物
黑松露鹽酥軟殼蟹炸至金黃酥脆👍🏻

- 甜品
甜品部分亦是另一重點‼️,朱古力噴泉相當吸引🍫,亦提供大量蛋糕🍰、杯子蛋糕、泡芙等款式,✨推薦意大利芝士蛋糕,質地幼滑;燕窩薑汁撞奶,薑味濃郁🫚,入口即化;朱古力雞蛋仔香脆可口,不時見到職員補充,很受歡迎😛,當然不少得多款MOVENPICK口味雪糕🍦

- 水果🍎
提供哈蜜瓜、西瓜🍉及菠蘿🍍,作飯後果消膩亦不錯😋

- 飲品
有咖啡機☕️、大量飲品🧋及啤酒無限量供應😎

✨酒店限時買一送一晚餐優惠,直到31/5,時段為6:30pm - 9:30pm‼️,有足夠時間慢慢食😋,價錢亦相當優惠,大家不妨約家人來這裹大吃特吃🥳
2024-05-15 0 views
之前有朋友介紹呢間酒店自助餐俾我,好似質素唔錯!今次終於同屋企人夾到時間去 ,佢地既主題係「漁鮮饗樂」海鮮自助晚餐,依家就同大家睇下有啲咩食啦!🔵冷盤一黎到就有唔同款既海鮮冷盤揀😳😳,例如有青口、蝦、海螺等等,拎左麵包蟹蟹腳同青口, 無腥味😋 .🔴熱盤實在太多款,例如三重芝士龍蝦伊麵、鮑魚花膠啫啫雞煲、香煎吞拿魚配柚子醋、黑松露鹽酥軟殼蟹、日式咖哩雞等等,中式西式日式都有,要大讚佢地既辣酒煮花螺同片皮鴨都夠晒惹味,正呀!.🟢湯+飲品湯有鮑魚燉雞湯同酥皮海龍皇湯,佢地既酥皮海龍皇湯入面好足料,溝埋上面啲酥皮又有另一種飽足感😎.🟡甜品包括見到就開心既朱古力噴泉,好多款既蛋糕、甜品杯、糖,仲有楊枝甘露等等,我就最鍾意食佢地既雞蛋仔同埋葡撻仔,雞蛋仔好脆,葡撻的的骰骰,熱辣辣好好味。重點推介佢地有得任食瑞士MOVENPICK雪糕,食返幾杯都回本呀!.呢度可以任食3小時,而且環境都唔會好逼同埋多人,幾舒服

🔵冷盤

🔴熱盤
實在太多款,例如三重芝士龍蝦伊麵、鮑魚花膠啫啫雞煲
🟢湯+飲品
🟡甜品

呢度可以任食3小時,而且環境都唔會好逼同埋多人,幾舒服
2024-05-11 0 views
今日同媽媽去食自助餐慶祝母親節,食物都好食,因為唔太食生嘢,食熟食同埋甜品為主(所以無留意有無生既食物),好鍾意德國芝士蛋糕同葡撻,特別係葡撻,雖然唔係蘇皮,個撻皮係曲奇皮,但真係好好食😍,熱食花膠雞湯、金蠔西蘭花等都好食,仲有好多其他嘢食,大多數都好食(意大利芝士蛋糕同豆腐蛋糕唔好太大期望都可, 乳酪唔好攞😆),去到9點都仲有好多食物好滿足,而且每人可以攞半隻龍蝦鍾意咁樣安排,同埋母親節媽媽可以有紅酒飲,仲有抽獎,夾公仔,仲有即影即有相(呢個真係好喜歡,因為有記念性),氣氛好好,我同媽媽都好開心~
2024-05-11
Celebration
Mother's Day
  • 甜品區
  • 熱盤
2024-04-20 309 views
未去食之前預計一般,沒有太大期望。但當日有驚喜,環境乾淨,舒適,食物豐富且有特色,甜品亦多選擇且好味,飲品亦多款式,服務亦很好,尤其經理很 nice💪做梗 6 折,價錢合理
2024-04-03 581 views
第一次試這間酒店自助餐,復活節想小朋友開心才去。食物質數還可以,員工都有善。但問題出係兒童遊戲室,入面沒有職員。我帶3個小朋友去玩充氣彈床,跟住另一小朋友入來,我大女玩充氣彈床時,唔小心撞到那個小朋友,我大女已即時道歉,那小朋友媽媽好唔禮貌對我女兒講:這裡只可4-6歲玩。但我book檯時已問,是4歲以上可玩充氣彈床。而在場亦無任何告示話6歲以上小童不可以玩。最後我小朋友比嚇到走了去厠所,不敢出來。後來那媽媽另一女兒走入來玩,大聲對我講:你知唔知我媽是這裡職員。唉,休假職員就可對別人小孩那麼惡嗎?這個職員的女亦有踏都其他小朋友,而且不道歉。唉!職員及其女兒真的很巴閉(可能是高層吧)另抽獎活動,我看見點好票後,所有禮物放好,臨抽前,那休假員工才放入抽獎券。那不如直接給他們,不用抽好了。最後夾公仔,酒店哥哥好好,人人有份永不落空,每人兩次機會。但休假職員女兒,排住隊同妹妹講 :我哋是無限玩,而職員亦好好,真的不停幫佢入幣,比佢玩到夠,員工福利真好,估計呢間酒店日後最好只招待員工便好了 ……(食了咁多餐廳,真心第一次咁唔高興)
第一次試這間酒店自助餐
復活節想小朋友開心才去。
食物質數還可以,員工都有善。
但問題出係兒童遊戲室,入面沒有職員。
唉,休假職員就可對別人小孩那麼惡嗎?
(食了咁多餐廳,真心第一次咁唔高興)
新年咁開心嘅日子又點少得美食呢? 見到位於尖沙咀香港百樂酒店做緊限時優惠又有我最愛嘅法式x意式風味就一家人嚟試試啦😋唔好諗住超值晚餐款式唔多,但款式都幾多,除左西式甜品有埋中我最愛嘅中式養顏甜品😍每位客人仲可以食到法式牛油香蒜焗龍蝦乙客‼️🦞法式牛油香蒜焗龍蝦肉質彈牙,濃濃嘅牛油香同龍蝦真係完美組合。♥️仲有充滿層次感嘅法式香草牛油焗田螺酥盒,鮮美白酒忌廉煮蜆,濃濃🍷紅酒燴雞同埋黑松露野菌海鮮意大利飯同埋我嘅最愛飲完超暖胃嘅法式洋蔥湯同埋中式蟲草花燉湯。平時自助餐比較少見嘅威靈頓豬柳同埋冰鎮麵包蟹蟹腳海鮮拼盤呢到都有得食🍖🦀 仲有得任食香煎羊架,餐廳員工全程會一邊煎一邊比我地拎,煎到啱啱好,肉汁Juicy。食完主菜點會少得甜品?除左平時會見到嘅西式蛋糕,呢到仲可以任食瑞士MÖVENPICK雪糕 🍨仲有養顏桃膠燉蛋白🥹 飲品除左一般茶同咖啡,仲有無限供應果汁和啤酒🍻♥️ 惠顧自助餐,12歲以下小童可享半價優惠;一位6歲以下小童隨付費成人惠顧可免費用餐♥️Park café (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓

每位客人仲可以食到法式牛油香蒜焗龍蝦乙客‼️

仲有養顏桃膠燉蛋白🥹

飲品除左一般茶同咖啡,仲有無限供應果汁和啤酒🍻

Park café (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓
2024-03-18 388 views
用餐日期:2024/03/11可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘用餐費用(每人):$172.8餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 但這天客人多 出入感覺有點擠迫 服務:服務員服務正常 收碟及時 食物及時refill 沙律吧:有多款沙律菜+多款沙律+多款冷食+芝士+火腿片 沙律菜新鮮配料沙律選擇多味道也好 有3款芝士味道都不錯 推薦溫泉蛋+秋葵+豆腐 如有柚子醋醬汁更好冰鎮海鮮:有3款(青口 蝦 蜆) 試了蝦 味道正常鮮甜刺身/壽司:有幾款刺身/壽司 沒試 不作評論湯品:試了蘑菇湯 湯夠濃但偏咸 減咸些會更好熱食:選擇有不少 有人蔘雞 藥膳醉蝦 藥膳雞翼 藥膳排骨 陳年花雕燴牛肋條 藥膳魚柳 招牌豬腳薑 幾款炸物 烤牛扒 烤羊肉 幾款印式咖喱+飯/烤餅 等 也有點心 麵檔等 試了烤牛扒 烤羊肉 陳年花雕燴牛肋條 藥膳魚柳 都味道不錯 但招牌豬腳薑做得極差 豬腳毛沒處理乾淨也沒煮稔 藥膳排骨也乾硬不稔 希望店方改善甜品:有多款 試了幾款都味道不錯 推薦奶凍 檸檬珍珠 葡撻 窩夫餅 燉蛋 雪糕:有1款朱古力味Dryers雪糕+2款其他牌子的 希望店方改
用餐日期:2024/03/11
可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘
用餐費用(每人):$172.8
服務:服務員服務正常 收碟及時 食物及時refill

冰鎮海鮮:有3款(青口 蝦 蜆) 試了蝦 味道正常鮮甜
刺身/壽司:有幾款刺身/壽司 沒試 不作評論
湯品:試了蘑菇湯 湯夠濃但偏咸 減咸些會更好

雪糕:有1款朱古力味Dryers雪糕+2款其他牌子的 希望店方改善雪糕選擇和質量
水果:有3款 味道正常鮮甜

飲品:有茶/咖啡/果汁 這家的咖啡機出的咖啡奶泡夠厚 推薦

總結:這家餐廳現自家網上做買一送一優惠後自助午餐價錢吸引 食物選擇和味道不錯 是值得推薦的午餐自助餐餐廳
2024-03-11
$172.8 (Lunch)
午餐叫了蕃茄醬煎魚意粉,餐牌照片係好多汁醬,但上枱碟意粉不但乾巴巴,仲要凍冰冰。碟牛扒仲要柴,煎到過熟。餐廳員工態度超差,叫佢換還會用 r 完鼻既手直接為你上菜,痴線,差過茶餐廳。The food was bad and the service was dreadful.
午餐叫了蕃茄醬煎魚意粉,餐牌照片係好多汁醬,但上枱碟意粉
不但乾巴巴,仲要凍冰冰。碟牛扒仲要柴,煎到過熟。
$400 (Lunch)
2024-02-12 510 views
「完美滋味融合」下午茶鹹點系列🥯🍗🌭 黑魚籽鵝肝多士煙三文魚和牛堡配雲石包賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧鵝肝多士上的鵝肝煎得金黃焦香,口感細緻緊密、豐美又多汁,入口即化,加上鹹香鬆脆的黑魚籽和牛油多士,更添滋味。和牛堡上放置玫瑰造型的三文魚作點綴,中間夾著厚身的和牛漢堡、新鮮的蕃茄片和生菜,入口油而不膩,濃厚的肉香中帶一抹清新感,十分不錯。三色藜麥芒果蝦沙律軟脆長蟹棒煙蠔黑松露雙菇酥盒賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧芒果蝦沙律超級新鮮,食落爽口彈牙,鮮甜又清新,加上特配的三色藜麥,有嚼感又健康。軟脆長蟹棒炸得酥香,食落外脆內嫩,鮮甜可口,與伴上的沙律菜一齊食,滋味一級棒。酥盒散發著濃郁的菇香味,食落鮮美又鬆化,鹹香惹味,十分不俗,值得一試。甜點系列🍧🍰🍫珍珠錫蘭茶3.6奶凍杯莫卡咖啡朱古力慕絲蛋糕哈蜜瓜麻糬慕絲蛋糕綠茶紅豆忌廉蛋糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧奶凍杯造型仿效珍珠奶茶,十分可愛別緻,入口充滿香醇的錫蘭茶香,微甘的滋味令人回味。朱古力慕絲蛋糕極香極醇,每一啖都帶有濃郁的朱古力滋味,當中蘊含著淡淡的咖啡味,令整體不會過份甜膩。哈蜜瓜麻糬蛋糕清新香甜,中間麻糬軟糯又煙韌,嚼感十足,驚

鹹點系列🥯🍗🌭

哈蜜瓜麻糬慕絲蛋糕
綠茶紅豆忌廉蛋糕

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

哈蜜瓜麻糬蛋糕清新香甜,中間麻糬軟糯又煙韌,嚼感十足,驚喜推薦。

綠茶紅豆蛋糕既有沈穩的綠茶香,又有甘甜的紅豆味,兩者配搭出色契合,不愧為經典絕配之選。

朱古力心太軟配Movenpick 雪糕

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

心太軟新鮮烘起,入口暖笠笠,散發著迷人的朱古力香。軟棉溫潤的朱古力蛋糕加上流心濃稠的朱古力漿,滋味馥郁甜蜜,邪惡又美味的推薦。

隨心太軟附有一球Movenpick 雪糕,冰火交融的口感刺激又過癮。

英式提子鬆餅

味道:🐧🐧🐧🐧

鬆餅圓碌碌小巧可愛,食落口感扎實之餘又不失鬆化,塗上新鮮果醬一齊食,酸酸甜甜十分清新。

🐧❣️下午茶餐奉送餐飲各一客❣️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳設計簡約不失典雅,裝橫明亮開揚,位置寬闊舒逸,空間感足,氣氛一流,非常三兩知己聚會清談。

🐧❤️結語:下午茶套餐精緻又豐富,誠意推薦。
Type of Meal
Tea
「完美滋味融合」下午茶
~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)~ 主打花膠嘅聖誕自助餐🔔好誇張‼️基本上所有熱葷都加咗花膠‼️連甜品都有!! 值得一讚!!各位想滋陰養顏嘅女士們唔好錯過啦🥰☝🏻🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️〈 懶人包Rating🚶🏻‍♂️ 〉:款式🟡 / 味道🟡 / 環境🟡
🟡 —— 熱葷區
🆒 整體選擇較少, 但味道尚算可以, 勝在性價比高!🌟最有驚喜:片皮鴨|冬陰功湯麵> 🦆片皮鴨皮脆肉嫩, 油脂豐腴但注意buffet開始並無供應, 中段時間先推出…> 🇹🇭冬陰功湯底非常出色!!夠濃夠酸夠惹味!! 水準比坊間泰國餐廳仲高!!* 片皮鴨 / M6和牛後腿肉/ 紅燒花膠鴨掌花菇 / 芝士汁花膠焗生蠔 / 桃膠烏雞燉花膠螺頭湯 / 即煎鐵板羊架 / 花膠素翅燉海班湯 / 花膠煎蠔餅/ 酥脆糖醋咕嚕肉 /松露惹菌花膠炒魚頭 / 砂礓胡椒豬肚雞煲 / 燒脆皮豬腩肉 等等………………🟢 —— 凍海鮮、刺身、冷盤區
🉑 凍海鮮總共有5款, 質素唔錯尤其麵包蟹同蟹腳, 鮮甜啖啖肉, 必食之選!!
🉐 至於刺身Fairy推薦三文魚油脂飽滿✨師傅亦係厚切上,好滿足~
* 麵包蟹 / 長腳
~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)~ 主打花膠嘅聖誕自助餐🔔

好誇張‼️基本上所有熱葷都加咗花膠‼️
甜品都有!! 值得一讚!!
各位想滋陰養顏嘅女士們唔好錯過啦🥰☝🏻

🟡 —— 熱葷區

🆒 整體選擇較少, 但味道尚算可以, 勝在性價比高!

🌟最有驚喜:片皮鴨|冬陰功湯麵
> 🦆片皮鴨皮脆肉嫩, 油脂豐腴
但注意buffet開始並無供應, 中段時間先推出…
> 🇹🇭冬陰功湯底非常出色!!
夠濃夠酸夠惹味!! 水準比坊間泰國餐廳仲高!!

………………

🟢 —— 凍海鮮、刺身、冷盤區

🉑 凍海鮮總共有5款, 質素唔錯
尤其麵包蟹同蟹腳, 鮮甜啖啖肉, 必食之選!!
🉐 至於刺身Fairy推薦三文魚
油脂飽滿✨師傅亦係厚切上,好滿足~

* 麵包蟹 / 長腳蟹 / 白蜆 / 凍蝦/ 青口 // 三文魚 / 鯛魚 / 帝皇蟹柳 / 希靈魚 / 八爪魚 / 阿根廷紅蝦 // Cheese: Cheddar/Mozzarella/Cream / 多款壽司、沙律 等等

🟡 —— 甜品區

🍰 甜品款式算多, 雪糕都有成15款
整體賣相尚可, 但質素一般
🍦 7:45 即場製作火焰雪山蛋糕登場!!
外層蛋白霜帶酒香味, 搭配巧克力雪糕, 味道不錯💯

* 炸香蕉 / 即製窩夫 / 即焗迷你蛋白撻 / 花膠椰汁燉蛋白 / 薑汁花膠番薯糖水 / 椰子菠蘿慕絲蛋糕 / 日式芝士蛋糕 / 榴槤慕絲蛋糕 / 馬德蓮 / 楊枝甘露 / 11款Movenpick 等等

🟢 —— 環境和服務

環境尚算寬敞, 座位空間感足夠!
🥰整體服務員態度良好, 收碗碟效率高。

🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️

p.s. 聖誕好似仲有特備節目, 感覺幾有心思🤣

✏️整體評分:#foodiefairy_3分
💸人均消費:$608
📍地點:Park café (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓
2023-12-20
Celebration
Christmas
2023-12-21 771 views
用餐日期:2023/12/02可用餐時段:7:00-10:30,3小時30分鐘用餐費用(每人):$119+1(原價)餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill 這家的沙律菜乳酪穀物麵包熱食冷食水果飲品都如以往的選擇多味道好但變化不大 這次面包區增加了麥片面包 乳酪增加到4款味道 軟芝士有2款味道 另這次是黑醋醬 黑醋醬味道比黑醋汁好 但黑醋醬是裝在玻璃樽內極難倒出 黑醋醬應裝在膠樽內方便客人使用 希望餐廳會改善飲品:這家有2部即磨咖啡機 2部機出的牛奶咖啡味道是不一樣的😆 如像我喜愛厚奶泡的記得用圖中的這部咖啡機😋總結:這家的環境舒適 服務好 早餐在Exxigo app上訂位有半價優惠後價格合理 沙律菜熱食麵包乳酪穀物的選擇都不錯而且味道好 特別較多中式印式食物 冷食大多都有放在冰上保冷 有足夠時間慢慢進食 如有純乳酪 魚類選擇更好 是值得推薦的早餐自助餐餐廳
用餐日期:2023/12/02
可用餐時段:7:00-10:30,3小時30分鐘
用餐費用(每人):$119+1(原價)
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服

2023-12-02
$142.8 (Breakfast)