Park café

2023-04-24 308 views
近排係櫻花季節 人係要應吓節食返個櫻花tea set啦🌸🥰 近排百樂酒店Park Cafe 就做緊櫻花飛飛下午茶啦😍我梗係要去打下卡!🌸櫻粉飛飛下午茶🌸熱食方面 嚟到全部都熱辣辣架 啱啱炸起好香🤩 而且每一款細細碟但都好精緻 又有特色 仲有埋醬汁比我自己滴入去架🤭 仲好足料🥳櫻花藜麥皇帝蟹棒米紙卷櫻花芒果煙三文魚酥盒黑松露蝦膠釀雞翼配樱花蜜糖汁櫻花煙肉脆薯餅櫻花蝦芝士粟米肉鬆飛碟甜品方面 除咗個樣好靚 款式多幾多㗎🥰 cheesecake 定啫喱都唔會好甜 識落櫻花味清清地都幾舒服㗎😋 每樣都可以食少少啱晒我呢個花心嘅人😝櫻花酸奶芝士蛋糕櫻花益力多藍莓凍餅櫻花啫喱水晶球清酒櫻花果凍櫻花 3.6牛乳奶凍英式提子乾鬆餅凍紅豆抹茶拿鐵蘋果洛神花水果茶(熱)飲品方面我哋揀咗呢兩款 紅豆抹茶拿鐵都好足料🤩 抹茶味都好香 配埋嘢食好夾😋 另外水果茶都好香濃 酸酸甜甜飲落好舒服😌😌

🌸櫻粉飛飛下午茶🌸

清酒櫻花果凍
櫻花 3.6牛乳奶凍
英式提子乾鬆餅

凍紅豆抹茶拿鐵
蘋果洛神花水果茶(熱)
2023-04-24 3826 views
前排屋企人好想食buffet🥩🍣🥗🍦🍗🧀🌰就book咗香港百樂酒店Park Cafe ~以「鮑燕盛會」海鮮自助晚餐做主題💓用鮑魚、燕窩入饌,炮製特式滋味美饌🙌🏻1月5日至5月22日 | 18:30 - 21:30
星期一至四: 每位HK$568 (成人) | 每位HK$398 (小童)
星期五至日、公眾假期及前夕: 每位HK$598 (成人) | 每位HK$408 (小童)🍴期間限定坐底staff會每人派一張飛🎟️7點可以準時去換領「花膠鮑魚鍋」花膠鮑魚用沙鍋上再淋高湯2款海味都好正 個湯底好濃郁🫶🏻🍴海鮮/刺身 海鮮:麵包蟹、青口、白蜆、海蝦、蟹腳⚠️同樣係無生蠔🦪提供蟹腳可以接受但唔夠鮮甜🥺蜆肉無沙 海蝦小編覺得最好食🤤 彈牙爽口Refill速度唔算特別快~刺身:三文魚、希靈魚、鯛魚、八爪魚、蟹棒反而厚切三文魚幾有驚喜🤣 好厚美又無根!🍴熱食燕窩鮑魚雞粒撻、燕窩鮑魚龍蝦粥、芝士熟蠔、燕窩鮑魚蒸蛋 都好推介‼️4款都好食😋夠熱、賣相吸引、料又多 中意飲湯 >>>>> 花膠姬松茸蟲草花燉雞湯小編覺得都好足料 一壼壼熱燉湯🔥連湯渣都食埋 個湯熬到好濃味✨
前排屋企人好想食buffet🥩🍣🥗🍦🍗🧀🌰
就book咗香港百樂酒店Park Cafe ~
以「鮑燕盛會」海鮮自助晚餐做主題💓
用鮑魚、燕窩入饌,炮製特式滋味美饌🙌🏻

1月5日至5月22日 | 18:30 - 21:30

🍴期間限定
坐底staff會每人派一張飛🎟️
7點可以準時去換領「花膠鮑魚鍋」
花膠鮑魚用沙鍋上再淋高湯
2款海味都好正 個湯底好濃郁🫶🏻

🍴海鮮/刺身
海鮮:麵包蟹、青口、白蜆、海蝦、蟹腳
⚠️同樣係無生蠔🦪提供
蟹腳可以接受但唔夠鮮甜🥺
蜆肉無沙 海蝦小編覺得最好食🤤 彈牙爽口
Refill速度唔算特別快~
刺身:三文魚、希靈魚、鯛魚、八爪魚、蟹棒
反而厚切三文魚幾有驚喜🤣 好厚美又無根!

🍴熱食
4款都好食😋夠熱、賣相吸引、料又多
中意飲湯 >>>>> 花膠姬松茸蟲草花燉雞湯
小編覺得都好足料 一壼壼熱燉湯🔥
連湯渣都食埋 個湯熬到好濃味✨
鐵板燒 +湯麵 >>>> 燒羊架、雞翼、
個羊架有驚喜啊💓 啖啖肉唔算好蘇但少油
1 round好快比人拎哂!
另外小編發現有片皮鴨食 點知去到拎話派哂🥺

係一個幾高質既養生dessert🤣🤣
任食瑞士MÖVENPICK 雪糕
再加海量蛋糕🍰曲奇🍪班戛窩夫🧇泡芺
8點左右仲會有限定 《火焰雪山》甜品🔥🏔️
會即時用火槍燒+分件比客人食~
入面係朱古力雪糕🍦出面layer口感似棉花糖
打卡係100分📸
另外都有無限供應果汁🍹啤酒🍻
2023-04-16 348 views
Park Café位於百樂酒店四樓今期自助晚餐主題係鮑燕盛會以矜貴食材鮑魚同燕窩製作不同菜式朋友仔升職加人工,當然要賀一賀佢啦!臨近復活節,餐廳放有不同復活節擺設門口位置更擺左隻超大啤啤熊店員會派發卡仔,可以換領金湯花膠飽魚鍋用砂鍋仔裝住鮑魚同花膠金湯濃郁;鮑魚厚肉彈牙;花膠厚身軟腍另外每人都有一客甲羅燒香脆米通拌著香濃蟹膏蟹肉一齊食,鮮味十足✾ 海鮮刺身每限枱上都放有手套剪刀同濕紙巾,十分貼心麵包蟹|蟹腳|海蝦|青口|白蜆肥妹就鐘意食麵包蟹同海蝦麵包蟹多膏甘香;海蝦鮮甜爽彈三文魚|鯛魚|帝皇蟹柳|希靈魚|八爪魚三文魚厚切新鮮肥美✾ 熟食多款以鮑魚、燕窩同花膠為食材的菜式鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬|鮑魚雞粒雲腿炒飯薑葱蠔皇鮑汁炒蟹|燕窩飽鱼蒸蛋燕窩鲍魚龍蝦粥|燕窩鮑魚雞粒撻鮑魚雞粒雲腿炒飯粒粒分明;乾身香口薑葱蠔皇鮑汁炒蟹相當惹味;燕窩飽鱼蒸蛋滑溜;燕窩鲍魚龍蝦粥綿密足料一盅盅花膠姬松茸蟲草花燉雞湯,清甜滋潤除左以上菜式,亦有芝士焗蠔、雜錦天婦羅同咖喱等等✾ 肉類扒類燒紐西蘭牛肉眼肉味濃厚,肉質軟嫩帶有筋位較有咬口片皮鴨油脂豐腴,放上京蔥絲同青瓜絲包住一齊食,大滿足香草羊架出色,表面
Park Café位於百樂酒店四樓
今期自助晚餐主題係鮑燕盛會
以矜貴食材鮑魚同燕窩製作不同菜式
朋友仔升職加人工,當然要賀一賀佢啦!
臨近復活節,餐廳放有不同復活節擺設
門口位置更擺左隻超大啤啤熊

店員會派發卡仔,可以換領金湯花膠飽魚鍋
用砂鍋仔裝住鮑魚同花膠
金湯濃郁;鮑魚厚肉彈牙;花膠厚身軟腍
另外每人都有一客甲羅燒
香脆米通拌著香濃蟹膏蟹肉一齊食,鮮味十足

✾ 海鮮刺身
每限枱上都放有手套剪刀同濕紙巾,十分貼心
麵包蟹|蟹腳|海蝦|青口|白蜆
肥妹就鐘意食麵包蟹同海蝦
麵包蟹多膏甘香;海蝦鮮甜爽彈
三文魚|鯛魚|帝皇蟹柳|希靈魚|八爪魚
三文魚厚切新鮮肥美

✾ 熟食
多款以鮑魚、燕窩同花膠為食材的菜式
鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬|鮑魚雞粒雲腿炒飯
薑葱蠔皇鮑汁炒蟹|燕窩飽鱼蒸蛋
燕窩鲍魚龍蝦粥|燕窩鮑魚雞粒撻
鮑魚雞粒雲腿炒飯粒粒分明;乾身香口
一盅盅花膠姬松茸蟲草花燉雞湯,清甜滋潤
除左以上菜式,亦有芝士焗蠔、雜錦天婦羅同咖喱等等

✾ 肉類扒類
燒紐西蘭牛肉眼肉味濃厚,肉質軟嫩
帶有筋位較有咬口
片皮鴨油脂豐腴,放上京蔥絲同青瓜絲
包住一齊食,大滿足
香草羊架出色,表面微焦,肉質鮮嫩;入口唔會感覺到羶味
另外仲有雞翼、德國腸等等

甜品水果
甜品種類選擇眾多,樣樣都想食
最難忘係火焰雪山,廚師推蛋糕出黎即場點火Fire🔥🔥入面仲要係朱古力雪糕添
肥妹最推薦燕窩桃膠燉蛋白同即焗窩夫
燕窩桃膠燉蛋白滋補養顏,要食多幾盅先得
入口嫩滑帶蛋香;桃膠軟糯有嚼勁
即焗窩夫外脆內鬆軟,另外加番球Movenpick 雪糕,又凍又熱,雙重口感
而蕃薯糖水同Tiramisu最深得朋友仔歡心
蕃薯糖水入口清甜順滑,蕃薯軟綿;Tiramisu咖啡味濃厚
另外仲有朱古力噴泉,沾棉花糖食一流

✾ 飲品
無限量供應咖啡、茶、果汁同啤酒
當日有無糖洛神花茶,酸酸地幾開胃
2023-04-12 342 views
百樂酒店今期嘅自助餐主題係「鮑燕盛會」,主打各款鮑魚燕窩製成嘅食品,菜品都幾特別同多款式!每位入座會有金湯花膠鮑魚鍋,有一條海參一粒原隻鮑魚,配上南瓜嘅上湯底,成個湯羹都好鮮甜,超級足料!仲有一個甲羅燒,蟹蓋裏面係滿滿嘅蟹膏,加上魚子,搽喺香脆嘅米餅上面食,鮮味十足!------------------------------🦐▪️ 海鮮佢呢度嘅凍海鮮款式唔算太多,出乎意料竟然有麵包蟹,仲有青口、白蜆、海蝦同埋蟹腳。當中比較出色嘅係麵包蟹同埋海蝦,麵包蟹份量十足,裏面嘅蟹膏都好夠;海蝦彈牙鮮甜,點埋佢哋嘅咯嗲汁,酸酸辣辣咁,提鮮效果不錯~🍣▪️ 刺身壽司刺身方面有三文魚、鯛魚、帝王蟹柳、希靈魚同八爪魚,每份魚生好大份,每片都係厚切,但係略唔夠鮮甜呢~🥗▪️ 冷菜 佢嘅cold cut有煙三文魚、凍肉同三款芝士🧀、水果等,同場仲有幾款唔同嘅沙律~🔥▪️ 熱食佢熱食嘅選擇好多,有好多鮑魚燕窩嘅種類,當中比較出色嘅係、鮑魚豆乾雜菜酥皮盒、燕窩鮑魚蒸蛋、鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬,另外薑蔥蠔皇鮑汁炒蟹同埋芝士焗生蠔都值得一試~另外仲有啲中式嘅湯,必試佢嘅主題老火湯,花膠姬松茸蟲草花燉雞湯,冇味精好鮮甜~仲

🦐▪️ 海鮮

🍣▪️ 刺身壽司

🥗▪️ 冷菜

🔥▪️ 熱食

仲有中西式嘅肉類檔,有片皮鴨同埋牛肉眼🥩,味道正常發揮~佢個烤羊架整得幾出色💗,騷味啱啱好燒得好香,外脆內嫩,有咬口又唔韌!仲有好多款式嘅咖喱,可以即刻夾埋佢啲油酥餅同埋印度薄脆食~

🍨▪️ 甜品
佢有九款口味嘅Movenpick雪糕:薄荷朱古力、青檸雪葩、楓糖合桃、咖啡、意大利奶凍、法式焦糖燉蛋、熱情果芒果雪葩、士多啤梨同埋瑞士朱古力,拎返幾球雪糕同佢講即製窩夫食,一凍一熱,仲要keep住嗰種脆脆地嘅口感,呢個食法真係一流!

佢仲有多款甜品杯同埋蛋糕切餅,佢個曲奇朱古力慕絲杯嘅可可味比較濃郁;斑蘭椰子味都幾出,仲帶有少少奶香~蛋糕切餅就有什莓乳酪慕絲、朱古力布朗尼、焦糖咖啡慕絲、櫻花益力多藍莓凍餅、豆腐慕絲同Tiramisu,個人比較鍾意焦糖咖啡慕絲同埋豆腐慕絲,慕絲口感比較實淨~

☕️▪️ 飲品
自助吧有提供咖啡、茶、汽水等飲品

🌟Encore指數:8.5/10
酒店自助餐款式唔算太多,凍海鮮嘅表現都相對普通,反而熱食同甜品係做得唔錯,食材用料都幾高質,回本都冇乜難度🤩~
2023-04-11 315 views
百樂酒店推出以🌸櫻花為主題嘅下午茶, 鹹點同甜點各佔一半, 款款都有櫻花配襯, 粉粉嫩嫩充滿少女心, 一次過滿足曬視覺同味覺。本來以為樣樣都細細件唔會太飽肚, 估唔到最後要捧住個肚走。餐廳環境較沉實, 枱與枱之間有舒適嘅距離, 可以悠悠閒閒咁享受呢個下午茶set。𓊈櫻粉飛飛下午茶𓊉𓆹 櫻花藜麥皇帝蟹棒米紙卷𓆹 櫻花芒果煙三文魚酥盒𓆹 黑松露蝦膠釀雞翼配櫻花蜜糖汁𓆹 櫻花煙肉脆薯餅𓆹 櫻花蝦芝士粟米肉鬆飛碟𓆹 櫻花酸奶芝士蛋糕𓆹 櫻花益力多藍莓凍餅𓆹 櫻花啫喱水晶球𓆹 清酒櫻花果凍𓆹 櫻花 3.6 牛乳奶凍𓆹 英式提子乾鬆餅𓇊 由1月5日至5月22日, 每日下午3時至5時供應。星期一至五價錢每位HK$238 ✧ 兩位HK$388; 星期六, 日及公眾假期價錢每位HK$248 ✧ 兩位HK$408

𓊈櫻粉飛飛下午茶𓊉

𓆹 櫻花啫喱水晶球
𓆹 清酒櫻花果凍
𓆹 櫻花 3.6 牛乳奶凍
𓆹 英式提子乾鬆餅

$200 (Tea)
2023-04-10 291 views
復活節悠長假期,當然要搵借口同媽咪食好野百樂酒店Park Cafe推出既鮑燕盛會海鮮自助晚餐有得食鮑魚又有燕窩花膠食岩哂同媽咪去滋補養顏下·Park Cafe位於百樂酒店既四樓適逢復活節,餐廳仲有復活節既擺設門口既大熊bearbear就岩哂打卡影相入到餐廳,一入眼簾就係甜品區其餘食物bar枱集中一個area但空間感幾闊落,唔洗迫住拎野食食物種類都算多元化,唔會驚無野岩食•店員會比兩張卡仔,贈送每位一客金湯花膠鮑魚鍋厚隻鮑魚好厚肉,花膠夠哂軟腍另外店員仲會送上一人一份既甲羅燒配搭脆餅食蟹膏蟹肉,蟹味十分濃郁ꔐ最受人追捧既冷盤海鮮區有麵包蟹、長腳蟹、青口、蝦、蜆最鍾意係長腳蟹同青口有手套同剪刀加持下,拆殼都相當easy長腳蟹都幾新鮮幾厚肉,青口就好鮮嫩最緊要係店員refill得好快,唔洗驚食唔到ꔐ壽司刺身三文魚、鯛魚、希靈魚、八爪魚刺身新鮮厚切,最鍾意當然係三文魚•ꔐ扒類現切既肉眼扒同扁皮鴨鐵板既香草羊架、雞翼同德國腸扁皮鴨絕唔馬虎,質素仲幾好食左兩大件羊架煎到微焦,肉質柔軟仲要唔羶ꔐ熱食鮑魚雞粒炒飯、鮑魚雞粒撻、鮑魚豆乾雜菜酥皮盒、鮑魚蒸蛋、薑葱蠔皇鮑汁炒蟹等仲有必飲既花膠姬松茸蠱草花燉
復活節悠長假期,當然要搵借口同媽咪食好野
百樂酒店Park Cafe推出既
鮑燕盛會海鮮自助晚餐
有得食鮑魚又有燕窩花膠食
岩哂同媽咪去滋補養顏下
Park Cafe位於百樂酒店既四樓
適逢復活節,餐廳仲有復活節既擺設
門口既大熊bearbear就岩哂打卡影相

入到餐廳,一入眼簾就係甜品
其餘食物bar枱集中一個area
但空間感幾闊落,唔洗迫住拎野食
食物種類都算多元化,唔會驚無野岩食

店員會比兩張卡仔,贈送每位一客金湯花膠鮑魚鍋
厚隻鮑魚好厚肉,花膠夠哂軟腍

另外店員仲會送上一人一份既甲羅燒
配搭脆餅食蟹膏蟹肉,蟹味十分濃郁

ꔐ最受人追捧既冷盤海鮮區
有麵包蟹、長腳蟹、青口、蝦、蜆
最鍾意係長腳蟹同青口
有手套同剪刀加持下,拆殼都相當easy
長腳蟹都幾新鮮幾厚肉,青口就好鮮嫩
最緊要係店員refill得好快,唔洗驚食唔到

壽司刺身
三文魚、鯛魚、希靈魚、八爪魚
刺身新鮮厚切,最鍾意當然係三文魚

ꔐ扒類
現切既肉眼扒同扁皮鴨
鐵板既香草羊架、雞翼同德國腸
扁皮鴨絕唔馬虎,質素仲幾好食左兩大件
羊架煎到微焦,肉質柔軟仲要唔羶

ꔐ熱食
仲有必飲既花膠姬松茸蠱草花燉雞湯
好味到飲左2盅!

ꔐ甜點
甜點係第2個胃,食到飽一飽都要每樣一件
最觸目一定係表演火焰雪山
有得睇有得食!
超推介既甜點有即焗窩夫同葡撻,encore左兩轉
而蛋糕最愛tiramisu 同栗子蛋糕
記得要食多幾球Movenpick 雪糕先好收手
仲有果汁同啤酒都係任飲!

2023-04-09 298 views
【尖沙咀•Park café 】🐝————————————————————————😍😍開心開心,好耐冇食buffet了。Lunch buffet推介Park café。主題以「日韓」為主,匯聚多款日韓美饌,所以天婦羅🍤、炸雞🍗、壽喜燒唔少得。🍯|冷盤|凍蝦、青口、蜆。凍蝦都彈牙,最怕變死蝦口感。勁多人大大碟凍蝦咁食。可能要食回本吧🫢剌身少不了有三文魚、蟹棒、希靈魚,魷魚等。🍯|熟食|推介‼️ 蒲燒鳗魚蟹籽炒飯,滿滿的蟹籽,飯粒充滿鳗魚汁味。另外,湯粉麵的龍蝦湯底也值得介紹,色澤濃郁,味道以想不到。🍯|甜品|應該早少少拎定🥺🥺朱古力蛋糕同tiramisu冇哂。企咗陣等職員換盤。推介‼️ 一口小葡撻😍,烘焙的味道,暖笠笠。整體所有甜品唔會過甜,值得試多幾款。
【尖沙咀•Park café 】🐝
————————————————————————

🍯|冷盤|

🍯|熟食|

🍯|甜品

2023-04-08 262 views
雖然3月飛左轉韓國每日4餐咁食但老陳對韓餐既熱愛係百吃不厭一直嘴饞(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)睇見位於尖沙咀既Park Hotel做緊「韓味日嚐」午市Buffet主題當然要去滿足下我個肚仔喇🥳🥳🥳入到去裝潢簡約舒適,座位之間都比較闊落,坐得幾舒服(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)講返食物先,自助區食物種類都幾多基本要有嘅海鮮,刺身,冷盤,沙律,熟食應有盡有仲有各式各樣嘅甜品,仲有Dreyer's雪糕仼食當中最特別嘅就係自製班戟\(≧▽≦)/為咗日韓食物而黎既我眼見韓式炸雞得返兩三件唔執輸即刻每款口味都攞一件解饞🤤食完第一轉出去拎第二轉食物時,發現食物refill速度快👍🏻而且員工服務好好,收碟收得好快❣️推薦雜錦天婦羅,每款都炸得好香脆清酒忌廉煮藍青口同蒲燒鰻魚蟹籽炒飯都係必食鮮蝦水果沙律清新好開胃最後憑券可以每人拎兩隻檸檬汁櫻花蝦焗蠔味道好特別第一次食呢一個配搭不俗幾好食😋略嫌細隻咗少少😆😝最後食甜品同水果收尾,又係滿足嘅一日(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)係Park Hotel 社交平台拎優惠券星期一至五:成人HK$288💰小童(6-11歲)HK$268💰六、日及公眾假期:成人HK$318💰小童(6-11歲)HK$288💰
雖然3月飛左轉韓國每日4餐咁食
當然要去滿足下我個肚仔喇🥳🥳🥳

講返食物先,自助區食物種類都幾多
基本要有嘅海鮮,刺身,冷盤,沙律,熟食應有盡有
仲有各式各樣嘅甜品,仲有Dreyer's雪糕仼食
當中最特別嘅就係自製班戟\(≧▽≦)/
為咗日韓食物而黎既我眼見韓式炸雞得返兩三件
唔執輸即刻每款口味都攞一件解饞🤤
而且員工服務好好,收碟收得好快❣️

推薦雜錦天婦羅,每款都炸得好香脆
清酒忌廉煮藍青口同蒲燒鰻魚蟹籽炒飯都係必食
鮮蝦水果沙律清新好開胃
最後憑券可以每人拎兩隻檸檬汁櫻花蝦焗蠔
味道好特別第一次食呢一個配搭
不俗幾好食😋略嫌細隻咗少少😆😝

係Park Hotel 社交平台拎優惠券

一直好想試口碑不錯的百樂酒店自助餐,見到最近推出「鮑燕盛會」海鮮自助晚餐,以名貴鮑魚及燕窩做主題真係好吸引,同喺尖沙咀工作的好朋友共聚一下,順便派埋日本手信🥰餐廳座位闊落,坐得舒服星期一至四成人每位$5️⃣6️⃣8️⃣,只要成為社交平台粉絲可享低至6️⃣8️⃣折優惠星期五至日、公眾假期及前夕會貴$3️⃣0️⃣,折扣為7️⃣5️⃣折由晚上6:30食到9:30,時間充足==========由沙律、水果、冷盤、海鮮拼盤、小食、刺身、壽司、中式熱食、印度咖喱、燒牛肉、鐵板燒、湯麵、甜品、雪糕、飲品等,應有盡有==========🔹沙律、水果及冷盤▶️沙律選擇豐富又新鮮▶️水果有菠蘿、西瓜及蜜瓜,款款鮮甜▶️冷盤煙三文魚鹹度適中質感柔潤;燕窩芒果奇異果龍蝦杯清甜滋潤==========🔹海鮮拼盤及刺身▶海鮮5️⃣款:麵包蟹、青口、白蜆、海蝦及蟹腳;麵包蟹膏多,白蜆厚肉,其他皆富鹹鮮▶刺身5️⃣款:三文魚、鯛魚、希靈魚、帝皇蟹柳及八爪魚;厚切三文魚幾肥美,希靈魚新鮮爽口==========🔹中式熱食、燒牛肉及鐵板燒▶中式熱食幾款,印象較深刻為薑蔥炒蟹,足料美味;鮑魚蒸蛋滑溜厚實▶燒牛肉富黑椒味道而不過鹹,肉質不乾柴而牛香不錯,帶點筋膜;另有片皮鴨
餐廳座位闊落,坐得舒服
由晚上6:30食到9:30,時間充足
==========
由沙律、水果、冷盤、海鮮拼盤、小食、刺身壽司、中式熱食、印度咖喱、燒牛肉、鐵板燒、湯麵、甜品、雪糕、飲品等,應有盡有
🔹沙律、水果及冷盤
▶️沙律選擇豐富又新鮮
▶️水果有菠蘿、西瓜及蜜瓜,款款鮮甜
🔹海鮮拼盤及刺身
==========
🔹中式熱食、燒牛肉及鐵板燒
▶燒牛肉富黑椒味道而不過鹹,肉質不乾柴而牛香不錯,帶點筋膜;另有片皮鴨提供
▶鐵板燒食物幾款,推介有羊架及紐倫堡腸;羊架有羊味而不帶羶,肉質緊實
🔹甜品、雪糕及飲品
甜品選擇豐富,有即製窩夫、自製Pancake、燕窩芝士蛋白撻、麵包布甸、朱古力噴泉、多款蛋糕、奶凍、慕絲杯、曲奇餅、甜甜圈、軟糖等,仲提供MÖVENPICK雪糕

▶燕窩桃膠燉蛋白:蛋白燉得嫩滑,足料而甜度低
▶蛋糕超過十款,當中推介Tiramisu,朱古力布朗尼及榴槤慕絲,甜度適中而口感軟滑,味道恰如其份;仲有日式芝士餅提供
▶曲奇餅:香脆而甜度剛好,個人非常喜歡朱古力及咖啡杏仁
▶奶凍、慕絲杯:做得細緻軟滑
▶即製窩夫外脆內軟富蛋香,麵包布丁甜度得宜又夠軟嫩,Movenpick雪糕接近十款口味,個人食咗焦糖燉蛋及薄荷朱古力味

飲品同樣可以任飲,有果汁、即磨咖啡、熱茶、檸檬茶/水等
==========
仲奉上每人一客金湯花膠鮑魚鍋,鮑魚及花膠均厚肉大件,金湯濃稠鮮甜
==========
整體用餐體驗滿意,食物選擇豐富而發揮不錯,選材用料中上又配合自助餐主題;甜品做得出色,適合喜歡甜品的朋友;店員禮貌又殷勤,勤收碟又願意幫客人將食物帶到座位
折後價只係4百幾蚊,性價比好高,值得回訪
2023-04-04
Dinner
2023-03-19 763 views
本來對折左400幾蚊既自助餐不抱期望,覺得正常就算,無expect要點樣好食法。 今日為左慶祝男朋友轉工成功,所以揀左百樂酒店自助餐黎慶祝,點知一試係翻唔到轉頭😂😂😂首先講凍海鮮,麵包蟹係隻隻都爆曬膏,即刻秒殺左2隻,共4舊。通常長腳蟹都係最驚係過鹹同縮水無肉,但哩間野最令人震驚既係。。。。。點解每一隻蟹腳都可以鮮甜到癲左😨肉質同味道都係無得輸,好食到上左天堂🤣🤣於是,我又1個人食左3大碟👍👍👍👍d蟹殼疊到勁高,連d職員都望住我地😂😂😂 如果係唔太中意食凍野既都唔緊要,仲有以花膠同燕窩做主題既熟食,有鮑魚燕窩蒸蛋同埋鮑魚燉花膠🥰當中我覺得最吸引既係花膠蟲草花湯,一黎夠暖,二黎係食材既原味唔會過鹹,推薦👍👍👍 甜品的款式都算幾多,全部都唔係hea你。以海綿蛋糕做基底既款式好好食,個蛋糕好有層次。另外,櫻花益力多慕絲蛋糕酸酸甜甜又令,望得又食得,打卡一流❤ 整體黎講,cp極高,470蚊有出面6,700蚊既質素。但扣分位係牛排過熟,雖然有牛味但唔吸引。另外,片皮鴨都唔太特別。可能係海鮮同甜品太高質,相比之下熟食比較
整體黎講,cp極高,470蚊有出面6,700蚊既質素。但扣分位係牛排過熟,雖然有牛味但唔吸引。另外,片皮鴨都唔太特別。可能係海鮮同甜品太高質,相比之下熟食比較失色。
2023-03-18 514 views
🎊情人節同咗老公去酒店staycation,呢間酒店自助餐都唔錯,開頭諗住唔係大型酒店,仲以為佢個自助餐會麻麻地,其實都幾多選擇,仲有因為情人節嘅關係,啲甜品正得好靚,而且又唔係好甜,啱我呢啲唔係好鍾意食甜嘢嘅人 每個嚟食自助餐嘅女仔,都有一份紀念品🎁送,最後仲會送上情人節嘅蛋糕甜品🎂😊
2023-02-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
Celebration
Valentine's Day
2023-03-09 558 views
媽媽生日今年終於安心出嚟慶祝🎉想食久違嘅自助餐😂可以唔洗帶口罩自取食物啦🤭Park café近排推出「鮑燕盛會」海鮮自助晚餐,以名貴的鮑魚同燕窩入饌,岩哂媽咪滋陰養顏😘✨鮑燕盛會✨海鮮自助晚餐 $568/1位 (🌟記得去百樂酒店社交平台專業 拎埋個65折優惠🤭)主打燕窩鮑魚菜式🔥金湯花膠鮑魚鍋每位限定一客,沙鍋熱湯上,金湯鮮味,每份有原隻鮑魚同原隻花膠筒,非常滿足🔥鮑魚豆干雜菜酥皮撻迷你版一啖一口,酥皮鬆脆 🔥燕窩鮑魚龍蝦粥 粥底軟綿,鍋內有好多鮑魚粒同龍蝦粒,口感唔錯🔥鮑魚雞粒雲腿炒飯炒飯炒得夠乾身,加入鮑魚粒更顯矜貴🔥鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬好受歡迎嘅菜式,時蔬包滿鮑汁,螺片大大片夠彈牙其他主題菜式仲有燕窩芒果奇異果龍蝦杯焗蠔燕窩鮑魚蒸蛋麻辣蒜香鮑粒杏鮑菇沙律花膠姬松茸蟲草花燉雞湯自助餐冷盤有🦀麵包蟹、白蜆、海蝦、青口、蟹腳,特別喜歡蟹腳鮮甜肉爽,而且補充得好快,唔洗出去爭崩頭,值得一提餐廳好貼心,仲提供即棄膠手套添💕熱葷中菜款式都好多,有片皮鴨、豬腳薑、薑蔥蠔皇鮑汁炒蟹,仲有即煮熱湯麪食甜品唔好錯過🔥火焰雪山,係限時供應,超大雪山即場用威士忌澆上面點燃即成,裏面有我最愛嘅朱古力雪糕

主打燕窩鮑魚菜式
🔥金湯花膠鮑魚鍋
🔥鮑魚豆干雜菜酥皮撻
迷你版一啖一口,酥皮鬆脆
🔥燕窩鮑魚龍蝦粥
粥底軟綿,鍋內有好多鮑魚粒同龍蝦粒,口感唔錯
🔥鮑魚雞粒雲腿炒飯
炒飯炒得夠乾身,加入鮑魚粒更顯矜貴
🔥鮑魚鱈魚膠鮑螺片扒時蔬
好受歡迎嘅菜式,時蔬包滿鮑汁,螺片大大片夠彈牙

其他主題菜式仲有
燕窩芒果奇異果龍蝦杯
焗蠔燕窩鮑魚蒸蛋
麻辣蒜香鮑粒杏鮑菇沙律
花膠姬松茸蟲草花燉雞湯

甜品唔好錯過🔥火焰雪山,係限時供應,超大雪山即場用威士忌澆上面點燃即成,裏面有我最愛嘅朱古力雪糕🤤另外自助區仲有movenpick雪糕任食🍨

飲品方面除咗咖啡、檸茶、檸水,仲有啤酒任食㗎🍻

整體餐廳環境整潔,服務員態度有禮,食咗個愉快嘅生日晚餐🥰

🎉生日優惠:每4位或以上惠顧,1位當月的生日之星可免費享用1次,同行賓客可享85折優惠;於最少1天前預訂,可獲贈指定蛋糕乙件

🎈Park café🎈
尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓
2023-03-09 385 views
《 尖沙咀鮑魚燕窩海鮮自助餐 》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧屋企人就最鍾意食自助餐,今次又帶咗佢哋食尖沙咀嘅百樂酒店 《Park Cafe》。適逢佢哋做緊鮑燕盛會海鮮自助晚餐,以鮑魚同埋燕窩兩種矜貴嘅材料入饌,於1月5號至5月2號期間供應。惠顧自助晚餐都可以每人獲贈金湯花膠鮑魚鍋一客,去到嘅時候憑券就可以換領。鮑魚原來燜左兩個鐘,唔怪之得特別軟腍又彈牙。另外金湯就係南瓜湯,濃郁又清甜。另外每人仲會送一下甲羅燒,用左松葉蟹蟹肉蟹膏煮成,配以米通一齊食用,蟹膏嘅鮮甜好濃郁。冰鎮海鮮都係我好着重嘅環節,餐廳就提供麵包蟹、鱈場蟹腳、海蝦、白蜆、紐西蘭青口同埋黃金螺。麵包蟹都好大隻又多膏,鱈場蟹腳都新鮮同鮮甜。常見嘅刺身類,三文魚、八爪魚、希靈魚、鯛魚佢都有提供。麵食類各款港式麵食同埋多款湯底可以揀:豬骨濃湯、鮑魚魷魚酸辣湯和大地魚雲吞湯。熟食類紐西蘭肉眼扒片皮鴨鐵板燒羊架、雞翼、腸仔印度燒雞紐西蘭牛肉眼扒百樂豬腳薑咖喱雞鮑魚鱈魚膠螺片時蔬薑汁蠔王包汁炒蟹香煎青衣柳配羅勒花膠忌廉汁燕窩鮑魚蒸蛋鮮茄羅納鮑魚青口抄蝴蝶粉焗蠔鮑魚豆乾雜菜酥皮盒花膠姫松容蟲草花燉雞湯我自己就最鍾意
《 尖沙咀鮑魚燕窩海鮮自助餐

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

常見嘅刺身類,三文魚、八爪魚、希靈魚、鯛魚佢都有提供。

麵食類

熟食類
紐西蘭肉眼扒
片皮鴨
鐵板燒羊架、雞翼、腸仔
印度燒雞
鮮茄羅納鮑魚青口抄蝴蝶粉
焗蠔
鮑魚豆乾雜菜酥皮盒
花膠姫松容蟲草花燉雞湯

我自己就最鍾意片皮鴨同埋焗蠔,片皮鴨皮薄又充滿油香。芝士焗蠔又大隻又飽滿,蠔味濃郁。另外亦都好建議試下佢哋嘅燉湯,真材實料又鮮甜。

最後就到咗甜品嘅時間,當然一定要食Movenpick雪糕。另外蛋糕類都有好多種,例如榴槤慕絲蛋糕、櫻花酸奶蛋糕等等,多到不能盡錄。

總括嚟講食物種類都好多,refill嘅速度都幾快,冰鎮海鮮都長期有補充,可以值得再嚟。

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

Park café (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓

2023-02-28 560 views
都有一段時間冇食自助餐,最近睇有咩性價比高嘅自助餐,見到幾多人推介百樂酒店嘅自助午餐,最近Park Café推出「韓味日嚐」主題自助午餐,匯聚多款日韓美食,等鯊仔同大家試吓味~食物種類都唔少,幾配合大眾對日韓美食嘅喜愛,日式食物包括雜錦天婦羅、清酒忌廉煮藍青口、大阪燒同各款生、熟壽司等。而韓式食物包括蜂蜜芝士炸雞、韓式辣醬芝麻炸雞、蒲燒鳗魚蟹籽炒飯同燒牛肉等。其中燒牛肉有驚喜,肉質結實,配燒汁食更佳,所以好食嘅嘢係要排隊等師傅切~甜品同樣豐富,其中有紅豆鯛魚燒、沖繩海鹽布朗尼同各款甜點例如布丁、朱古力瀑布同奶撻。甜品做得都幾出色,布丁嫩滑可口、奶撻曲奇皮香脆、食落重牛油味香。日期:1月5號至5月2號時間:中午12點至下午兩點半星期一至五:成人每位HK$288|小童每位HK$268
星期六、日及公眾假期:成人每位HK$318|小童每位HK$288

日期:1月5號至5月2號
時間:中午12點至下午兩點半
星期一至五:成人每位HK$288|小童每位HK$268
2023-02-26 747 views
今週老友牛一,就約同班朋友五人齊聚會,找到了百樂酒店的價格很平宜3百元多些,志在有地方大家吹水暢談,對吃要求為次。早十分鐘上到現場,装潢風格简约舒適,趁未開始就拍照先,熱食都有多款項,沙津菜及配料都幾多,涷海産有蝦,青口,蜆及刺身等,並提供湯及飲品任用。首先我習慣了吃沙律菜,配芝士及涷肉,並跟上西湯餐包等,這環節尚算不俗。都說是吹水為主,约一個鐘到熱食區就見熱門的醋豬脚,咖喱肉食類就所餘無幾,似乎吃完就未見有補貨,日式天婦羅及中式點心亦相同。幾他熱食都只餘下一半,只好向即煑粉麵入手。過了二個鐘,到甜點區見己餘下的一成多,現做的格仔餅及葡撻就無限供應,總结這餐是談天及價格平宜為主,如要吃得精明的就要開始吃熱食先,至於海產的質素就差的,浅嚐一下,其他甜品類也不要太遲吃,蘇州過後冇船坐。顺提生日的朋友免费,其他各人每人310元
2023-02-26
Lunch