2023-02-06
呢間嘅porotta 係類似中文形容嘅「千層酥餅」,一絲絲酥皮層次分明,成件餅好有嚼勁,好香,齒頰留香,又唔係好油,適合唔好鐘意太油又想食呢啲印度烤餅嘅人!以前食嘅nann, rotti之類印度烤餅好硬,唔係太硬就太乾,好難得搵到咁好味嘅千層酥餅,又軟又熱又香噴噴!個peas masala 都好正!我叫呢個係因為岩岩跑完步唔想食咁多肉,所以叫左個豆,個masala香料惹味不太spicy,唔食得spice 嘅人或者小朋友都岩,只係比kfc spicy 雞更spicy少少,超級惹味+ 好味!杯masala tea 唔似我喺灣仔飲過嘅一杯咁凍,佢唔係室溫,真係新鮮沖起!我去佢鋪叫外賣之後佢話7 分鐘左右後返黎就真係7 分鐘,好準時!唔洗我等太耐!店主係one man band ,有好多外賣單,生意好到佢都就黎做唔切,但都可以好準時咁俾到啲餐我,好欣賞不過美中不足係佢個位置太入,我搵左一陣先搵到。(喺貢茶行入轉右直行就到)
Meas masala with porotta