2022-07-05 431 views
👩🏻‍🤝‍👨🏼同男朋友入愉景灣慶祝生日已經事前做好Research 要嚟呢度食👍🏻有室內室外位置 地方好大 唔怕冇位仲可以望住個海食嘢添☺️好寫意架💕🐟黑白芝麻吞拿魚捲好好食👍🏻👍🏻作為Starter 份量都好多有一陣好特別嘅香料味邊邊嘅芝麻亦都配合得好 鹹味適中建議點佢嘅沙律醬一齊食 會提升風味🍽蘑菇黑松露意大利飯❤️係水準之作😋 個汁同黑松露配合得好好每種味道都唔會蓋過大家飯係有咬口亦唔會有生米嘅感覺蘑菇非常多 每一啖都會食到仲有好多好多芝士 香得嚟唔會漏👍🏻同埋好大碟 相信三至四人都好夠食🐔招牌烤雞(半份)相比之下 呢個就失色少少 因為肉質係乾嘅唔點佢側邊個醬 其實冇乜味道不過 佢俾左好多薯條🍟 係好食又脆又粗幼適中嘅薯條😇🙌🏻 整體嚟講 如果大家去愉景灣 呢一間係非常值得嘅試同回頭嘅餐廳👍🏻👍🏻
👩🏻‍🤝‍👨🏼同男朋友入愉景灣慶祝生日

飯係有咬口亦唔會有生米嘅感覺
蘑菇非常多 每一啖都會食到
仲有好多好多芝士 香得嚟唔會漏👍🏻
同埋好大碟 相信三至四人都好夠食

🐔招牌烤雞(半份)
相比之下 呢個就失色少少 因為肉質係乾嘅
唔點佢側邊個醬 其實冇乜味道
不過 佢俾左好多薯條🍟
係好食又脆又粗幼適中嘅薯條😇

黑白芝麻吞拿魚捲
招牌烤雞(半份)
蘑菇黑松露意大利飯
2022-06-12
Celebration
Birthday
黑白芝麻吞拿魚捲
蘑菇黑松露意大利飯
2022-07-01 298 views
在ZAKS 用膳,無非想一邊吃 一邊看海景夏威夷薄餅:薄餅皮烤得有點焦。熱辣辣立即送上,立即吃 芝士還能拉絲豬仔骨:份量頗大肉質略乾,無乜肉汁送了一件香蕉批(忘了拍照):原粒新鮮香蕉肉,甜度適中口感黏黏地,幾特別,是很好吃!又大件,十分滿足,完滿~
在ZAKS 用膳,無非想一邊吃 一邊看海景

夏威夷薄餅:
薄餅皮烤得有點焦。
熱辣辣立即送上,立即吃 芝士還能拉絲

豬仔骨:
份量頗大
肉質略乾,無乜肉汁

送了一件香蕉批(忘了拍照):
原粒新鮮香蕉肉,甜度適中
口感黏黏地,幾特別,是很好吃!
又大件,十分滿足,完滿~
2022-06-29 355 views
今次為媽媽生日慶祝,帶左佢黎到愉景灣食飯,今次介紹呢開係D’Deck地鋪既ZAKS,餐廳環境都幾大,有兩層,而且仲有室外座位,可以吹下海風。海鮮闊條麵 $190 呢個海鮮闊條麵一啲都唔馬虎,就係兩隻青口已經好加分,唔會太細舊,仲有魷魚等既配料,非常足料😋因為係蕃茄味,所以食闊條麵來講唔會太流。招牌烤雞(半隻) $175 雞肉肉質鮮嫩,唔會烤到過火鞋身,再加埋個醬汁一齊食真係好惹味!而且薯條好多,好豐富。炭燒豬肋骨 $175 肉質常算易離骨,唔會太鞋尚算鬆軟,而且好夠味,份量都真係好大,同烤雞一樣,都跟好多薯條😂但d薯條都幾好食。招牌特色薄餅 $150 Pizza size都好大份,而且新鮮出爐,可以做拉芝士效果,餡料都好豐富,唔錯。整體來講所有野都幾好食,而且每一樣都好大份啊!真係超滿足,當日黎食既時候係有折扣優惠,所以都幾抵食!而且服務都好好啊,當日因為天氣都幾凍,當初我地堅持坐室外近海位置,但最後都頂唔順調位,餐廳員工都勸我地坐番入d,唔想我地凍親,好nice😆
廳環境都幾大,有兩層,而且仲有室外座位,可以吹下海風。
海鮮闊條麵

招牌烤雞半隻
炭燒豬肋骨
招牌特色pizza
2022-06-27 285 views
黎愉景灣必試呢間海邊西餐廳,chill 得黎食物質素高!整體偏貴,不過渡假聖地又有海景,抵嘅!Fettuccini Carbonara $150 👍🏻極推薦!呢個麵好濃好正好好食!你見每條麵都沾滿濃濃醬汁就知咩料!Half Spring Chicken $175薯條厚切夠哂薯味!春雞都不錯,唔會鞋都幾juicy。不過呢個價就少少偏貴,冇上面個麵咁抵囉~Mix Berry Smoothie $65幾fresh 嘅感覺似鮮榨~ 炎炎熱日配上一杯凍飲,不錯!

Fettuccini Carbonara $150 👍🏻

Half Spring Chicken $175

Mix Berry Smoothie $65
幾fresh 嘅感覺似鮮榨~ 炎炎熱日配上一杯凍飲,不錯!
2022-06-21 257 views
有朋友喺愉景灣行禮擺酒約咗個好朋友早少少入去食下野飲杯嘢chill下🍻一行二人兩個都係好大汗嘅人所以揀咗室內嘅座位室外嘅露天茶座亦有好多而且可以飽覽愉景灣嘅人工沙灘景亦係一種享受😎唔敢食太飽所以兩個人叫咗一個pepperoni 薄批($150)同埋一碟炸魷魚($175)兩個份量都好足可能三個人食啱啱好🤣🤣額外每人叫咗杯酒精特飲($95@)分別係椰子啤酒特飲同埋百香果啤酒特飲好大杯 不過天氣熱辣辣飲杯凍嘢不得了已經係第三次返嚟幫襯整體感覺同味道都不錯👍🏻
有朋友喺愉景灣行禮擺酒
室外嘅露天茶座亦有好多
而且可以飽覽愉景灣嘅人工沙灘景
亦係一種享受😎

唔敢食太飽所以兩個人叫咗
一個pepperoni 薄批($150)
同埋一碟炸魷魚($175)
兩個份量都好足
可能三個人食啱啱好🤣🤣
額外每人叫咗杯酒精特飲($95@)
分別係椰子啤酒特飲同埋百香果啤酒特飲
好大杯 不過天氣熱辣辣飲杯凍嘢不得了
已經係第三次返嚟幫襯
整體感覺同味道都不錯👍🏻
今日落雨濕濕入到黎愉景灣玩都可以好盡興🌧因為係去室內既歷奇場地Epicland,唔止啱小朋友玩,大朋友都可以消磨幾個鐘🤣玩之前當然要補充好體力,黎咗呢間海岸餐廳,就算室外位置都有天幕覆蓋,唔使擔心淋濕,吹住海風食異國菜😃🐖Mini Baby Back Ribs | $190 | 7.5/10唔好睇佢又mini又baby咁,其實係好大份,ribs幾長,肉質夠嫩同多汁,出面其他好易因為薄身而燒到乾乾地🥲醬汁唔係一般重鹹既燒烤醬,加多咗茄汁去混合🍅令到味道添上酸甜感覺,不過有d違和感。總結黎講係食肉獸既好選擇。🍕Zaks House Special | $150 | 7/10叫咗一份招牌薄餅,有腸仔、火腿、辣肉腸、青椒、洋葱同菠蘿,新鮮出爐有拉絲芝士,餅底算有d薄脆,不過料同餅底分離得好緊要,成日食食下跌哂d料😕

2022-06-12
$150 (Lunch)
2022-06-17 210 views
假期去愉景灣散心&食好嘢🧡剛出碼頭就見到充滿外國風情的餐廳ZAKS🏖餐廳大多數座位都在戶外🌈有海風和風扇輔助下不算太熱🌞特色烤雞🍗鐵板滋滋聲上再加上香料味即刻食慾大增🍽雞肉嫰滑無雪味😛但覺得味道稍淡🙈夏威夷薄餅🍕薄餅份量十足!!🤩食量大嘅朋友都會夠食波羅大大粒🍍芝士舖得很厚🤤火腿味亦都好香濃🥓可以選擇厚底或者薄底🙆🏻‍♀️好抵食宜家有promotion😚係社交平台 tag 佢仲會送支啤酒比你㗎🍺
假期去愉景灣散心&食好嘢🧡

火腿味亦都好香濃🥓
可以選擇厚底或者薄底🙆🏻‍♀️好抵食

2022-05-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 特色烤雞
2022-06-12 244 views
假期又來愉景灣行吓放鬆下心情,第一站點可以唔去愉景名饕ZAKS享受陽光,海景同美食。天口熱,先來杯碑酒士多啤梨沙冰降下溫,冰就好夠了,但係啤酒加埋士多啤梨🍓碎,有啲酸又有啲澀,唔係有特殊好味癖好慎落order正常啤酒又解暑飲左凍飲降下溫,入正題,先來個海鮮闊條麵,有兩隻大大嘅青口,入邊啲蝦好鮮甜,仲有少量帶子碎,上面灑上芝士同埋香草,整體味道唔錯,茄汁都落得恰到好處跟住來一道西冷牛扒拼虎蝦,呢碟餸有兩隻手掌咁大嘅虎蝦,用奶油煎熟,肉厚及爽,食落彈牙好明顯係新鮮,西冷牛扒選咗五成熟,肉質嫩,都好食最後再嚟半隻燒春雞,雞外皮燒得好脆口,好似餅乾咁,內裏嫩滑多汁,系略嫌味道淡咗少少,都係好食是日人唔多,坐得寬敞埋單$954,人均$477假期入愉景灣,真係唔可以唔來打卡享受一番嘅食店
Corona Daiquiri

天口熱,先來杯

Goose  Island  Ipa

正常啤酒又解暑

Seafood  Fettuccine
飲左凍飲降下溫,入正題,先來個

Surf  &Turf

跟住來一道
,西冷牛扒選咗五成熟,肉質嫩,都好食

Half  Spring Chicken

最後再嚟

是日人唔多,坐得寬敞

埋單$954,人均$477
假期入愉景灣,真係唔可以唔來打卡享受一番嘅食店
2022-06-05
$477 (Lunch)
Seafood  Fettuccine
Surf  &Turf
Half  Spring Chicken
  • Surf and Turf
  • Half  Spring  Chicken
ZAKS (愉景灣)📇地址:愉景灣D'Deck 地下G04及1樓103🕐營業時間:08:00-22:00💸人均消費:~$250/人(dinner)👏🏻抵讚位:食物份量超級大碟😆 我地5個女仔叫左4樣野食都飽哂,chicken tikka($180),半份baby ribs($199),nachos($153),linguine($160),食物份量大之餘仲要好好食!個個半份嘅baby ribs大份到好似一份咁🤣 我地都有啲surprise,可能係多外國人去,所以啲份量都係迎合番外國人,有啲大份。仲要chicken tikka有3大塊薄餅跟,真係夠哂足秤🤣 Waiter可能見我地成班喺度圍威喂幾開心,所以送左個banoffee pie($85)俾我地食🙉 都係後尾睇番張單先知,係開心嘅😆 我哋每人另外再叫左一杯corona嘅超大杯野飲($92),野飲都去左成張單嘅一半錢🙈😯有待改善位:暫時未發現到🤣🤣😼私心回應區:真心似係去旅行個陣出街食飯咁🤣 喺室外,又一大棚人,又有海風吹下,同埋咁平嘅價錢喺香港,又有渡假feel咁食到咁多野,真係勁開心😚😚
ZAKS (愉景灣)
📇地址:愉景灣D'Deck 地下G04及1樓103
🕐營業時間:08:00-22:00
💸人均消費:~$250/人(dinner)

😯有待改善位:暫時未發現到🤣🤣

2022-05-13 439 views
嗰日去愉景灣食晏,去咗隔離間Pascussi,食到一肚火,難食到入唔到口,要移師過來食多一次。叫咗個蜆意粉,無得輸,起碼有30隻蜆以上,好抵食。又新鮮, 另外叫多咗個Pizza,手掟Pizza,我係美國做過Pizza舖,食咗幾十年Pizza,Zaks做得一樣咁好,好到可以classify成為Artisan Pizza,放之四海皆爲好味道。個crust又香又脆。小小燶,好正,Just Perfect!
2022-05-05
$140 (Lunch)
  • Zaks Pizza
-上星期來愉景灣行山~隨心選了一間餐廳用膳🥹然後就⋯中伏了,超難食!幾年沒有吃過這麼難食的東西🤢這次,做好資料蒐集才前來為爸爸慶祝生日!♥《 Soup of the Day 》今天是洋蔥湯🧅「外貌像中湯,口感似西湯」這是爸媽一致的評價🤣🤣🤣份量和材料十足,絕對不欺場!原本打算要四碗湯,被店員制止🫣果然,兩碗湯已經足夠四個人享用!♥《 Corona Cocktails 》同樣,請不要低估份量😌蜜桃味偏清新,容易入口~草莓味酒味較濃,各有所愛❤️炎炎夏日, Cocktail配海景真是一流 (о´∀`о)♥《 Seafood Platter 》小朋友才做選擇🤟🏻所以我們選擇了拼盤XD大家都很喜歡青口及其調味醬🤤新鮮而且帶少少辣,非常開胃~魷魚鬚也是很新鮮,只有薄薄一層炸粉😘酒樓的魷魚鬚大多重炸一萬遍,擁有極厚的炸粉(● ˃̶͈̀ロ˂̶͈́)੭ꠥ⁾⁾♥《 Beef Burger 》這裏的牛肉不錯喔~牛肉又厚又多汁🍔🍔選Medium可保留鮮嫩的肉汁~同時不會過生,適合大部份人🥰但當然大家也可自行選擇啦🆙🆙其實我們也享用了Medium Rib-eye~絕對沒有後悔主菜全是牛肉🤤🤤🤤🤤♥《 Chocolate Pu
上星期來愉景灣行山~
隨心選了一間餐廳用膳🥹
然後就⋯中伏了,超難食!
幾年沒有吃過這麼難食的東西🤢
這次,做好資料蒐集才前來為爸爸慶祝生日!

《 Soup of the Day 》
今天是洋蔥湯🧅
「外貌像中湯,口感似西湯」
這是爸媽一致的評價🤣🤣🤣
份量和材料十足,絕對不欺場!
原本打算要四碗湯,被店員制止🫣
果然,兩碗湯已經足夠四個人享用!

《 Corona Cocktails 》
同樣,請不要低估份量😌
蜜桃味偏清新,容易入口~
草莓味酒味較濃,各有所愛❤️
炎炎夏日, Cocktail配海景真是一流 (о´∀`о)

《 Seafood Platter 》
小朋友才做選擇🤟🏻
所以我們選擇了拼盤XD
大家都很喜歡青口及其調味醬🤤
新鮮而且帶少少辣,非常開胃~
魷魚鬚也是很新鮮,只有薄薄一層炸粉😘

《 Beef Burger 》
這裏的牛肉不錯喔~
牛肉又厚又多汁🍔🍔
選Medium可保留鮮嫩的肉汁~
同時不會過生,適合大部份人🥰
但當然大家也可自行選擇啦🆙🆙
其實我們也享用了Medium Rib-eye~
絕對沒有後悔主菜全是牛肉🤤🤤🤤🤤

《 Chocolate Puddings》
靜候20分鐘的心太軟🍫
廚師的畫工不錯,很可愛w
HB是我問能不能幫忙寫上去的🤓
所以大家是沒·有·的哦~ ((要問
心太軟最重要有流心,而且夠熱😋
香甜的草莓配上雲呢拿雪糕,一流(^∇^)

小提示 Tips:
大家捧着肚子十分滿足地離開,相信是一個不錯的生日派對吧😜希望爸爸滿意lol 這裏的海景真是一流,從晚上六時待至晚上九時,看着太陽下山,很美啊❤️❤️❤️
  • Chocolate Pudding
  • Beef burger
ℤ𝔸𝕂𝕊Weekend vibes 😎係海傍嘅Zaks 最岩想望住大海chill 住食嘅你入到愉景灣當然要chill下悠閑過一日可以飲杯corona cocktail 食下nachos 吹下海風絕對係一種享受😎Zaks nachos ($153) Nachos 份量大又足料,粟米片上鋪滿芝士、酸忌廉同牛油果醬,最好就三五個人一齊share Corona cocktail - Mango ($92)Corona cocktail 非常易入口,果汁嘅甜蓋過左酒嘅苦澀味,而且份量夠哂多,慢慢飲一個下晝都可以呢😌
ℤ𝔸𝕂𝕊
Weekend vibes 😎

係海傍嘅Zaks 最岩想望住大海chill 住食嘅你
入到愉景灣當然要chill下悠閑過一日

Zaks nachos ($153)

Corona cocktail - Mango ($92)
Zaks  nachos
Zaks  nachos
2022-04-19 340 views
今日同👦🏻Weekdays 黎愉景灣,人少少,揀咗呢間平時假日去見到都坐到滿晒嘅餐廳食。入到去侍應帶我哋去戶外area, 如果天氣好嘅話都幾推薦坐出邊,佢個view對住海邊好靚🥰🌊但今日天氣唔係幾好冇乜陽光同埋都幾凍下🥶,我哋就request坐返入邊啦🤣Surf and Turf $335 + Mashed 🥔 $50(sides)牛扒我哋嗌咗medium,係厚身牛扒黎(8oz)大蝦好入味,配埋焗蘑菇蕃茄同埋火箭菜都幾唔錯👍🏻不過我哋兩個都覺得個汁就有啲太淡🤣我哋今次冇叫到意粉或者飯所以加咗個sides,本身以為係細細碗嘅薯蓉,點知嚟到見到超級大碗!🤣薯蓉調味做得好好亦都creamy ☺️👍🏻Salt and Pepper Calamari $160魷魚炸粉薄薄一層,好足料好咬口👍🏻份量亦都好多,三至四個人share都得!值得一讚係配埋他他醬同埋泰式酸辣醬又真係幾過癮😝總括嚟講,呢間餐廳個view真係一流,嘢食味道一般,呢個價錢來講唔算超級出色😄不過一場嚟到愉景灣都可以試吓!🌊🐣

Surf  and  Turf

Salt and Pepper Calamari $160
Calamari
Surf  and  Turf
2022-04-13 424 views
今次我哋去咗愉景灣嘅ZAKS,有充足嘅空間感,唔會覺得好迫,感覺就好似去咗外國嘅餐廳,好啱一班人食brunch chill 吓傾吓計,望住個靚景真係唔捨得走佢每樣嘢都好大碟,分量十足,如果係正常食量嘅女仔真係可以share,不過我哋就個個都好大食🙈雖然叫到成枱都係,好似好多咁,不過我哋係食晒嘅👅每樣樣嘢我哋都好鍾意,淨係望到個樣已經覺得好吸引!我就最鍾意佢個紐西蘭牛柳N.Z Beef Tenderloin ,又嫩又juicy,仲有Nachos,脆脆嘅口感點上醬汁多重享受👅另外青口超多隻,可能多個30隻,但有少少辣味,好開胃仲有我好鍾意banana smoothies ,濃郁香蕉味而且唔係好甜,佢全部都好好食,唯獨魷魚鹹味重左啲🦑呢間餐廳CP值好高,好大碟價錢非常合理🤙🏻環境一流🦋Zak Nachos $153NZ Mussel $190Salt & Pepper Calamari $160Penne Arrabiatta $130Grilled Baby Back Ribs (half) $199N.Z Beef Tenderloin $315Hoegaarden $75Cappucc

呢間餐廳CP值好高,好大碟價錢非常合理🤙🏻環境一流🦋

Zak Nachos $153

Mango Smoothies $55
Strawberry Smoothies $55

Banana Split $80
2022-04-11
$400 (Tea)
  • Nz  breed  tenderloin
2022-04-11 3611 views
海邊高質靚景多國菜餐廳ZAKS是在愉景灣面積最大的食肆,單是露天位置就有五千呎,共有兩層的「ZAKS」差不多每個位置都可欣賞海景餐廳提供多國菜,包括中、西、日、泰菜式,而且食物份量十足餐廳設計充滿異國風情,在露天位置用膳,有一種置身於外國海邊用餐的感覺,真係 chill relax食物方面 :Corona Cocktails  (Strawberry & Mango) : 雞尾酒外型吸睛,Corona啤酒加上果汁,減少啤酒的苦澀味又帶有香甜的果味,容易入口,非常適合平時唔太飲酒的人都可以一起暢飲 Salt & Pepper Calamari : 炸粉薄身香口,魷魚質感柔軟,彈牙嫩滑,而且份量十足,加上泰式酸辣汁及他他醬,更加惹味Surf & Turf : 點選了 Medium rare ,上枱火喉恰到好處,8oz 牛柳肉質鮮嫩多汁,肉味濃郁,再加上兩隻鮮甜爽口的大虎蝦及新鮮的大啡菇、車厘茄、火箭菜做配菜,非常豐富Linguine Vongole : 蜆肉新鮮份量極多,扁意粉用上香草、蒜片、橄欖油、辣椒做調味,味道微辣,意粉掛汁、簡單又美味的主食Chocolate Pudding : 足
海邊高質靚景多國菜餐廳

餐廳提供多國菜,包括中、西、日、泰菜式,而且食物份量十足

食物方面 :

大啡菇、車厘茄、火箭菜做配菜,非常豐富
Chocolate Pudding : 足足係二人分量的朱古力心太軟,極多流心朱古力醬加埋雲呢拿雪糕及士多啤梨,用朱古力繪畫出花花作伴碟,甜密滿分的甜品
2022-04-02
$500 (Lunch)