5 day(s) ago
來到YAKINIKU KAKURA嘅元朗分店食晚餐!餐廳唔單止食物高質有水準,座位亦闊落舒適!而且抽風系統亦做得好好,食完燒肉之後都完全唔會有油煙味~✨大判燒!黑毛和牛西冷呢塊黑毛和牛西冷可以叫店員幫手燒!肉質本身已經入口即溶超軟腍,配埋温泉蛋一齊食,口感更加嫩滑,味道超正!不愧為餐廳嘅招牌必食~✨麻辣黑毛和牛上肋骨中肉黑毛和牛上肋骨中肉呢個部位食落口比較肥美!經麻辣醬醃製過,味道微辣更滋味~✨黑毛和牛裏腹牛柳牛柳大大塊!足足有120g!單單用肉眼睇就已經覺得油脂分布得非常平均!燒完之後肉質嫩滑細膩,簡單嘅調味已經十分足夠,可以食到牛柳嘅原汁原味~✨黑毛和牛腹柳小排肥美多汁,味道嘅層次感更加豐富,肉香四溢~✨腹前小排肉質比較緊實,牛味濃郁~✨佐賀紫菜飯呢個飯有秘製醬汁、溫泉蛋同紫菜碎撈埋一齊,食落去微微辣,配搭燒肉一流~✨白桃乳酸梳打白桃同乳酸嘅味道係一如既往咁夾~✨甜品有雲呢拿雪米糍同埋杏仁豆腐~
✨大判燒!黑毛和牛西冷
✨黑毛和牛裏腹牛柳
黑毛和牛裏腹牛柳
黑毛和牛裏腹牛柳
✨黑毛和牛腹柳小排
肥美多汁,味道嘅層次感更加豐富,肉香四溢~
黑毛和牛腹柳小排
✨腹前小排
肉質比較緊實,牛味濃郁~
腹前小排
✨佐賀紫菜飯
佐賀紫菜飯
✨白桃乳酸梳打
白桃同乳酸嘅味道係一如既往咁夾~
✨甜品
有雲呢拿雪米糍同埋杏仁豆腐~
甜品