2023-11-09 121 views
黎自意大利既Venchi唔單止朱古力高質之外,自家製既gelato一樣好有水準😍名牌標榜選用全天然材料,零化學添加物,感覺比較健康,食多幾球都無負擔!🍦mini迷你裝揀左布龍泰開心果同巧克力脆片🫶🏻 雪糕好幼滑,開心果必嗌,味道好nutty,又散發出香醇濃郁既果仁香,再加入果仁碎,口感更豐富有層次。至於巧克力脆片🍫,雪糕一樣咁滑順,牛奶味朱古力好重奶味,甜得黎唔膩,配搭巨量碎片,非常美味🤤📍Venchi銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2層20C & 21號舖

🍦mini迷你裝

📍Venchi
銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2層20C & 21號舖
2023-10-01 68 views
Venchi gelato😛講就講左好耐但一直都未試🍦今次一共試左六個口味-芒果,黑朱古力,開心果,榛子,雲石朱古力,士多啤梨,超滿足。我覺得開心果是必點,因為佢非常濃味。而芒果🥭係我覺得surprise既味,因為感覺上芒果味通常都好甜(即使佢用真芒果整),但呢款gelato先第一下係微酸之後既後勁先甜,好值得一試。而venchi 作為朱古力專家,佢既黑朱古除左夠澀同可可味,仲要超滑身。基本上肥,但值得利用卡路里去食。等我影完哂相,會買盒一公升裝返去慢慢嘆🍦☺️Ps :記得要杯,因為gelato 融得比較快🤓
Venchi gelato😛
講就講左好耐但一直都未試🍦
Ps :記得要杯,因為gelato 融得比較快🤓
2023-09-30
$69 (Tea)
2023-02-28 211 views
食完晚飯之後行下Sogo超市,經過見到圍左一排人,所以吸引左我過黎望下🤣。發現原來係賣gelato嘅,之前喺其他地方都見過呢間,但價錢都唔平,所以一直就冇去試😢。佢放左好多五顏六色嘅gelato雪糕筒做裝飾,好靚啊🥰。我買左Mini size。如果要cone,要+$15。我試左幾隻味都覺得唔錯,最後揀左榛子雲石巧克力🍫同埋芒果味🥭。隻朱古力有啲似Nutella同埋金莎入面果隻朱古力味,好好食,越食越上癮😙,一定要試!芒果味就酸酸甜甜,不太推薦。
佢放左好多五顏六色嘅gelato雪糕筒做裝飾,好靚啊🥰。
2023-02-28
$59 (Other)
  • 榛子雲石巧克力
Venchi係一間百年老店,於1878年已經創立左,現今全球都有多間分店❤️今日係香港都不時見到佢既蹤影,最近同朋友食完飯有一齊去食番杯gelato😋今次我地選擇左$69/3球~◦ 布龍泰開心果有冇人好似我咁,每次食gelato都想食開心果味🙈?呢到既開心果味十分濃郁,雪糕都係好滑,口感幾好😘◦ 榴槤 原來Venchi有推出純素雪糕,當中就包括榴槤味雪糕;佢既質地係三隻味之間最濃稠既,榴槤味好重,奶味偏淡,榴槤控朋友表示超級滿意😂◦ 皮埃蒙特榛子 (hazelnut)我都幾鍾意食hazelnut雪糕,不過呢到既hazelnut味道唔算好濃,感覺同奶味既比例差唔多,如果再濃D就好啦😛可惜Sogo分店唔可以試味/進食,買完只可以返回地面係街邊食。店員會用一個蓋蓋住再比我地,咁樣可以暫時保護下杯雪糕~好彩唔會溶得好快,搞到成手係;下次再食應該會搵間可以進食既分店啦~📍 Venchi| @venchi_hk 銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2層20C & 21號舖 (到訪分店)

◦ 布龍泰開心果

◦ 榴槤

◦ 皮埃蒙特榛子 (hazelnut)

📍 Venchi| @venchi_hk
期待已久D24榴槤味終於返嚟喇簡直同食榴槤冇分別呀依然咁好味……😋😋反而真嘅榴槤幾年都冇食🤣🤣 還有新口味開心果雪葩勁香果仁味……😋😋 今日Sogo好多保安巡呀唔畀喺度飲食好彩哥哥仔教我上一層去港鐵那層食咁就唔使行到上地面係出街食啦……Thk you哥哥仔😊😊
2022-06-05
TakeAway
sogo感謝日又去supermarket 那層Venchi 試新口味榛子味加開心果perfect ……😋😋當然影相要快手啦…… 不然溶了就呀 😜😜…… 當然唔少得執番少少朱古力慢慢歎啦……😄😄…… 哥哥仔話D24榴槤味應該六月就會到啦非常期待……😁😁
2022-04-11 65 views
今日專成過去Sogo supermarket買朱古力仲食咗好耐冇食Venchi 意大利gelato雪糕…… 今日勁滿足特濃減糖朱古力、松露果仁朱古力……開心果和柑桔四個味道😋😋😋😋😋…… 買完梗係馬上就食啦唔通等到溶咗先嚟食咩超滑又捉料……😜😜…… 這隻朱古力嘅品牌係用橄欖油做所以冇 其他牌子嘅朱古力食食後好膩感覺……員工服務非常好會介紹你想食嘅朱古力和解釋佢嘅產地…… 粒朱古力濃度分別度係帶酸或是帶苦味嘅……👍👍🥰🥰 期待d24榴槤味 嘅回歸……😜😜
意大利gelato雪糕
意大利gelato雪糕
2022-03-30 160 views
喺SOGO超市行行吓無意見到都有間Venchi。我自己本身鍾意食牛奶雪糕,今次叫一個迷你裝就揀咗Tiramisu同埋Stracciatella兩球,價錢少貴但對得起個質素。兩款都係意大利經典嘅口味,Tiramisu仲有啲咖啡脆片同埋可可粉,非常香口軟滑。另外Stracciatella巧克力脆片係我最愛,牛奶雪糕加咗黑朱古力醬形成脆片,食落更加有層次同口感!!個cone好靚,但因為係軟雪糕加上天氣都比較熱,所以都比較快溶,想影多幾張相都唔容許,SOGO就不可在現場吃,拎到上去已經滴咗少少落手,下次有機會試吓買個家庭裝返屋企食先
喺SOGO超市行行吓無意見到都有間Venchi。
價錢少貴但對得起個質素。

2022-03-18 135 views
今日係CWB sogo Venchi買左杯mini cup ice cream$55食,平時都有食開,但今日個雪糕份量又少,質感好唔同,溶晒又好水狀,我打電話問返店員,佢話因為剛剛換左筒新,所以未雪硬,我問佢咁會唔會肚痾,佢話佢量度左温度係正常…🙄希望我明天冇事🙈
Venchi ice cream
2022-03-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)