2020-03-18 470 views
突然間好想食三文治,所以揀左一間未試過既食店黎試下,希望搵下啲好味食店🥰結果誤打誤撞發現左呢間隱世小店,個位置有啲難見到,要走過啲小巷先會入到去😆店面細細間,好多上班族會外賣拎走Lunch set 芝左線·沙律·朱古力咖啡好味道😋😋😋😋輕食黎講都幾邪惡😆啲芝士多到拉哂絲咁😋跟餐有份沙律,可以揀醬汁,要左日式芝麻,配埋啲新鮮沙律菜非常夾😍然後個三文治真係唔洗講💕非常好味道,有3種芝士加埋一齊,食落去咸香美味,又有啲蔬菜加啲爽脆口感同解膩🥗而飲品mocha非常大杯,飲唔哂😆咖啡味好濃郁,唔怪得之上班族都會外賣一杯返公司飲,真心唔錯🤗提提大家因為店員即叫即整,所以要啲時間,如果午飯時間過去嗌都需要等一等🤗

Lunch set 芝左線·沙律·朱古力咖啡
好味道😋😋😋😋
芝左線
芝左線lunch  set  +  cold  coffee (mocha)

$70 (Lunch)
芝左線
火炭區返工,胃口都有夠悶,始終都是工業區,一堆堆的飯堂,碟頭飯、早餐精選的腿蛋通粉、奶茶檸茶,嘴也歪掉。唔係唔好食,唔想日日食,一個月總有幾日攰攰地,胃口一般,只是想靜靜喝杯咖啡醒醒神。而那間總是我的休憩區,尤其在早上,我最喜愛在這買早餐,總好過日日食油膩飽滯的港式早餐。今日朝早又來買早餐,這裡的三文治必有炒蛋及番茄🍅,另外仲可以揀兩款材料,之後員工會烘熱的,我就唔喜歡咁多肉,今日我就揀牛油果🥑加車打芝士;我都推介可揀蘑菇👌🏻🤟🏻。另外加$18就可以有杯細咖啡,$22是中杯咖啡,我要了杯中杯Latte,等烘完外帶回公司食。三文治🥪份量都好大份,芝士熱溶非常邪惡,炒蛋滑唔會好油,麵包烘得香脆的,好好食。另外咖啡用上了BrewJob的咖啡豆,呢個Blend比較濃香帶甘,夠香夠醒神,奶泡質感幾滑,連外帶飲都唔錯。朝早有個咁既Good Morning, 返工都醒神D!
2020-01-20 293 views
第一次order,已經完全整錯單。反映過後,的確有所改進,所以願意繼續支持。因為味道唔錯嘅但嗌到第四次外賣,又再錯單真心失望,出錯率太高了。再想支持都真係支持唔落⋯no more next time
第一次order,已經完全整錯單。

反映過後,的確有所改進,所以願意繼續支持。
因為味道唔錯嘅
但嗌到第四次外賣,又再錯單

真心失望,出錯率太高了。
再想支持都真係支持唔落⋯no more next time
Delivery
2019-09-28 721 views
經同事介紹下,來到火炭少有的咖啡店,這裡沒有主菜,但有多款bagel,你還可以選擇bagel的麵包是用哪款。 Organice chicken breast $45由於我買Bagel同時買咖啡,這個配搭會另外搭送沙律,雖然價錢不便宜,但總算吃得飽。Bagel即叫即做,所以製作需時,送上桌的時候超級熱,裡面的材料多到灑出來。整體食材夠新鮮,雖然麵包不算特別好吃,但算是輕盈之選。Earl Grey Latte 以為沒有落糖,結果整杯拿鐵太甜,雖然有伯爵茶味,但真的太甜品嚐不到最基本的味道,見到很多人都是點果汁,可能下次都要轉喝果汁了。

Organice chicken breast $45

Earl Grey Latte
Earl grey latte
2019-09-06 481 views
朋友介紹,來坐坐試試,不難找因為火炭工業區沒什麼咖啡店。地火炭人必知,記住七仔百佳轉入,直行無路再轉左便見裝細細舖,無咩人,岩曬我呢d退休人仕hea冷氣強,凍凍我人三個人夠做,滿座也不過十張椅子服務禮貌有的,在做140杯外送,我的等等等了又等,好彩我不急著走但又不見有free WiFi在忙140杯都無生氣,做到要爬了,但都有年輕人的開心工作,辛苦但有心做飲品。食物見有人吃,但討好,在櫃面的都給星巴克的渣渣包比下去一句,我無吃評不了主要-飲品以為,經濟差,會係25蚊杯,但都38,要好飲我杯frappuccino 38,一見大杯wow性價比有的earl grey沒理由沒味,但泡佔一半,沒味道好彩有珠珠咬下有少少味。坐就唔會想坐兩三個鐘,未有吸引到專登來再飲。
朋友介紹,來坐坐試試,不難找因為火炭工業區沒什麼咖啡店。

火炭人必知,記住七仔百佳轉入,直行無路再轉左便見

細細舖,無咩人,岩曬我呢d退休人仕hea
冷氣強,凍凍我

三個人夠做,滿座也不過十張椅子

但又不見有free WiFi

食物
見有人吃,但討好,在櫃面的都給星巴克的渣渣包比下去
一句,我無吃評不了

主要-飲品
以為,經濟差,會係25蚊杯,但都38,要好飲

我杯frappuccino 38,一見大杯wow性價比有的
earl grey沒理由沒味,但泡佔一半,沒味道
好彩有珠珠咬下有少少味。
坐就唔會想坐兩三個鐘,未有吸引到專登來再飲。
2019-09-06
$38 (Tea)
2019-05-18 617 views
聽我表妹講,火炭開咗一間新嘅Cafe。今日放假要去搵表妹,想去之前就去咗表妹介紹嗰間Cafe。間舖個位置其實都唔難搵不過唔熟火炭嘅人可能要啲時間去搵路。門口唔算大,晏晝三點幾,都坐咗幾個人喺裏面。環境好舒服,啲都揀得好好,好relax~呢間Cafe除咗咖啡之外,仲有其他嘢飲同小食。仲有賣環保型嘅咖啡杯。買咗杯咖啡上去搵表妹,堅好飲,個人覺得好飲過Starbucks。咖啡好香奶夠滑,好耐都冇飲過一杯咁有誠意嘅咖啡,
聽我表妹講,火炭開咗一間新嘅Cafe。

門口唔算大,晏晝三點幾,都坐咗幾個人喺裏面。環境好舒服,啲
都揀得好好,好relax~

Mocha
2019-05-14
TakeAway
$32 (Breakfast)
Mocha