2022-01-15 428 views
沿樓梯上,會見倒唔少漫畫,仲有帶口罩😂😂餐廳位置都算寬躺,餐牌都幾大本,我只集中睇午餐,選擇都幾多,68蚊起,無飲品,另收加一, 點咗海鮮炒河同泰式炒飯,好快上菜炒飯份量幾大,賣相都唔錯,有雞肉,粟米,仲有啲菜心頭,食落有啲口感。炒河有蝦,紅蘿蔔…,炒得都ok, 不過太辣。埋單自己岀去埋,總數68蚊,我問兩個餐喎🧐?佢話:係呀!買一送一,啱㗎啦!真心抵😱😱,喺尖沙咀從未食過咁平嘅午餐,窮人恩物,疫情下多幾間呢啲餐廳就好。
沿樓梯上,會見倒唔少漫畫,仲有帶口罩😂😂

炒河有蝦,紅蘿蔔…,炒得都ok, 不過太辣。

2022-01-14
$34 (Lunch)
2022-01-08 192 views
上次專程來食早餐,點知無開。今次經過,終於可以一嚐下午茶。尖沙咀附近咁多嘢食,講真一定要做到有吸引人嘅地方,才可以突圍而出!香港懷舊風、童年回憶……在Teddy Boy,相信大家可以搵到好多共鳴!沿樓梯上,可以見到漫畫壁畫。好靚嘅燈箱一進店便有一幅大壁畫,又係打卡嘅好位置。店內主要係卡位,坐得舒適。有4人卡位、6人卡位。枱面、牆身都係漫畫下午茶,好抵食。招牌海南雞飯,乾炒牛河大大碟,夠鑊氣加$10配埋小食,豐富的下午茶!
上次專程來食早餐,點知無開。今次經過,終於可以一嚐下午茶。

沿樓梯上,可以見到漫畫壁畫。

好靚嘅燈箱

一進店便有一幅大壁畫,又係打卡嘅好位置。

店內主要係卡位,坐得舒適。

有4人卡位、6人卡位。

枱面、牆身都係漫畫

下午茶,好抵食。

招牌海南雞飯,乾炒牛河
大大碟,夠鑊氣

加$10配埋小食,豐富的下午茶!
2022-01-06
$50 (Tea)
🌎假如有時光隧道,你想去那一年?(IG影片最後有秘密通道)👀香港人的集體回憶不一定只是回憶,Nicole之前有介紹過的「友情歲月古惑仔漫畫主題冰室」已改為「TEDDY BOY」,由原本港式茶餐改為主打東南亞菜式,新加入泰國廚師主理,會陸續推出不同新菜式!💫環境依然係充滿漫畫和電影元素,更加增設了浮雕和模型擺設。VIP房消費滿指定金額可以免費唱K,亦歡迎節日派對。不定時還有明星出沒,直播專訪。餐廳最近還有訂座優惠,價錢親民食得更開心呢!👅回味推薦🥒🌶泰式酸辣青檸明爐魚($188)百吃不厭的一道菜,嫩滑肥美的魚肉配合清香的檸檬,簡直是滿分搭配,加以色彩鮮艷的配料,在明爐加熱下越滾越出味,絕對讓大家胃口大開。🦀️咖喱軟殼蟹($138)炸至金黃脆身的軟殼蟹,連擺盤也很有儀式感,外脆內軟蟹肉滿口。再配上香濃甜滑的椰汁黃咖喱混合蛋液的柔滑,味道層次豐富。🌮香烤薄餅($48)這靈魂咖喱醬汁怎麼可以浪費呢!絕對要配搭烤餅蘸著吃,一口咬下去很有嚼勁,餅皮酥脆可口,吃完一口,還想再吃,唇齒留香。🍹盡興的一餐當然少不了飲品和甜品,菠蘿沙冰和青檸梳打,清口解膩,緩解菜的油膩感。椰汁紫米露和椰汁西米露看似平凡,但
🌎
假如有時光隧道,你想去那一年?
(IG影片最後有秘密通道)

👀

💫

👅
回味推薦
🥒🌶
泰式酸辣青檸明爐魚($188)

🦀️
咖喱軟殼蟹($138)

🌮
香烤薄餅($48)

🍹
盡興的一餐當然少不了飲品和甜品,菠蘿沙冰和青檸梳打,清口解膩,緩解菜的油膩感。椰汁紫米露和椰汁西米露看似平凡,但口感味道卻非常滿足!

2022-01-03 100 views
😎😎《Teddy Boy》今日走入咗一間以古惑仔漫畫主題嘅泰菜冰室食嘢。未入到去已經被裝潢設計吸引住,餐廳🍴佈置好有心機,龍椅😱🤩、半立體的江湖人物造型😮、收埋好多金磚嘅大茶飯廚房😆🤣等,真係好有古惑仔嘅特色😆😆!☘️🌲🎄🌳🌳🌱🐲🍀🪵🎄🐲🌴🌲🧿 小食拼盤(細) HK$168➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰小食拼盤雖然Order細Size,但份量一d都唔少!蝦餅4⃣️件、春卷4⃣️件、雞粒2⃣️件、魚餅4⃣️件,件件熱呼呼的🔥,香脆可口。份量實在太多,小編同呀大人盡曬力都食唔曬🤣。🧿 咖喱軟殼蟹 HK$148➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰咖喱軟殼蟹係Teddy Boy嘅出名菜。佢有足2⃣️隻軟殼蟹,2⃣️隻開4⃣️件,脆啵啵,軟殼蟹肉透香有口感。咖喱裡邊還收埋了不少雜菜😝。佢哋嘅咖喱比較稠洁,可以大量附住軟殼蟹或薄餅一齊食。🧿 香烤薄餅 HK$48➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰本來想Order蒜蓉包🧄的,但香烤薄餅有成8⃣️片之多,可以點多d咖喱😝🥳!薄餅上枱夠曬熱辣辣🔥,烤得好脆香,送咖喱一流!🧿 菠蘿沙冰 HK$36🧿 泰式珍多冰 HK$36➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰菠蘿沙冰超正😍!不太甜又有菠蘿🍍香😝,解渴一流👍🏻!泰式珍多冰夠
😎😎

🧿 香烤薄餅 HK$48

🧿 菠蘿沙冰 HK$36
🧿 泰式珍多冰 HK$36
➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
菠蘿沙冰超正😍!不太甜又有菠蘿🍍香😝,解渴一流👍🏻!
泰式珍多冰夠曬冰凍🧊!椰汁🥥味濃😝!

☘️🌲🎄🌳🌳🌱🐲🍀🪵🎄🐲🌴🌲

🐲 Teddy Boy
🌵 尖沙咀厚福街2A號夏蕙樓地下及1樓
90年代古惑仔電影🎬大家都印象深刻,而家有古惑仔主題嘅餐廳,吸引到非常之多人去打卡朝聖,真係勾起好多香港人嘅回憶呀,佢哋嘅主打食物係泰國菜!大家記得去樓梯位置、門口牆身打卡呀✨✨餐廳入邊用咗古惑仔漫畫來做裝飾,啱晒漫畫迷來到欣賞,餐廳嘅枱都印有古惑仔漫畫嘅公仔圖案,成間餐廳嘅主題都好特別♥️✨🔸菠蘿海鮮炒飯 $128味道非常好,🍍菠蘿炒飯一啲都唔油膩,配埋肉鬆餡料一齊食,食唔停口🔸鹽燒魚 $198條魚🐟好新鮮,🧂鹽燒非常好味,魚肉嫩滑✨🔸芒果沙冰 🔸熱檸水非常懷舊呀,用咗傘仔裝飾🤪,沙冰味道都幾好,唔太甜

大家記得去樓梯位置、門口牆身打卡呀✨✨

🔸菠蘿海鮮炒飯 $128

🔸鹽燒魚 $198
條魚🐟好新鮮,🧂鹽燒非常好味,魚肉嫩滑✨

🔸芒果沙冰 🔸熱檸水
非常懷舊呀,用咗傘仔裝飾🤪,沙冰味道都幾好,唔太甜
2022-01-03 34 views
尖沙咀厚福街最近見到有間用左古惑仔作主題既泰國菜,價錢都好平民化,而且樓高兩層!今次同男朋友行街行到累,就決定入左呢間餐廳食!入到去裝修都幾漫畫Feel,而且空間都幾大!馬拉盞炒通菜味道唔濃唔淡,但帶到少少辣味,都幾開胃同幾好食!海南雞今次叫左半隻海南雞!雞肉好嫩,雞皮都比較厚身同埋有彈性,而最底都鋪滿菜芯做伴碟!炒金邊粉塊蛋煎得好靚,但可惜覺得炒金邊粉味道偏淡,同埋比較偏向蕃茄味!分量都算幾多!串燒雞沙嗲醬超香,雞肉亦都燒得岩岩好!

馬拉盞炒通菜

味道唔濃唔淡,但帶到少少辣味,都幾開胃同幾好食!

海南雞

今次叫左半隻海南雞!

串燒雞

沙嗲醬超香,雞肉亦都燒得岩岩好!
經典中的經典,曾經一度代表雄霸香港漫畫和電影界,名聞中外的『古惑仔』竟然有主題餐廳。餐廳裝橫少少似舊時茶餐廳,樓上有雅座,多卡位。環境寛敞整潔,牆身桌面都有好多古惑仔漫畫圖案,餐廳設有多個打卡位,粉絲不能錯過。♥ ♥ 豬頸肉炒飯 $98~熱焫焫的炒飯,很夠鑊氣,調味適中,豬頸肉偏瘦,食完冇壓力嗌😌。蒜蓉包 $48~好香脆,上枱仲熱,點咖喱一流。泰式拼盤 $168(蝦餅 春卷 雞粒 魚餅)~淨係食呢個拼盤都夠飽,特別喜歡有粉絲嘅春卷。**中意食粉絲😋**菠蘿沙冰 $38芒果沙冰 $38~夠冰凍,夠大杯,好襟飲,沙冰都有把懷舊遮仔做裝飾,推薦👍👍

♥ ♥

豬頸肉炒飯 $98

蒜蓉包 $48
~好香脆,上枱仲熱,點咖喱一流。

泰式拼盤 $168
(蝦餅 春卷 雞粒 魚餅)
~淨係食呢個拼盤都夠飽,特別喜歡有粉絲嘅春卷。
**中意食粉絲😋**

菠蘿沙冰 $38
芒果沙冰 $38
  • 泰式春卷
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇹🇭 Yυɱ Yυɱ T̾h̾a̾i̾ F̾o̾o̾d̾ @ 🌟 Teddy Boy《👽食神大媽食泰國菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:小食拼盤 HKD 168紅咖喱牛腩 HKD 128炒金邊粉 HKD 98泰式椰汁西米糕 HKD 38泰式珍多冰 HKD 36三色冰 HKD 36.👽 大媽行過厚福街見到個名好CUTE嘅新餐廳,行埋去睇一睇餐牌點知原來係食泰國菜 😳 見到為到繁忙時間有吉檯可以直接入座,即刻衝入去試下 😆.唔好睇佢個名咁CUTIE,餐廳裏面有好多古惑仔嘅擺設同裝修,要搵成長回憶嘅朋友仔一定要黎朝聖一次 😱.👀 餐牌有多款小食選擇,大媽又再次選擇困難症。一於嗌個「小食拼盤」一次過滿足晒四個願望啦 😆 有齊蝦餅、春卷、雞粒、魚餅!兩個人分剛剛好,首先啲肉全部好肥大肉厚,燒嘅火候剛剛好無燒焦,好味 😋.🦐 食完串燒,叫左「紅咖喱牛腩」。咖喱好惹味,牛腩冇揸流攤,大大嚿,同埋有埋牛筋。D牛腩仲幾嫩添,調味又好正。.🔥 食泰國嘢又點可以唔食PAD THAI呢?「炒金邊粉」上檯大大碟,份量十足!D粉好彈牙,蝦無雪藏怪味,仲要都幾大隻同埋幾多粒!調味好
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

小食拼盤
蝦餅
春卷

紅咖喱牛腩

🔥 食泰國嘢又點可以唔食PAD THAI呢?「炒金邊粉」上檯大大碟,份量十足!D粉好彈牙,蝦無雪藏怪味,仲要都幾大隻同埋幾多粒!調味好地道!好好味!

炒金邊粉

🥥 就算食得幾飽幾滿足,甜品一定唔可以少!椰汁西米糕,軟滑又抵食,食完咁惹味嘅泰菜,清一清味蕾,爽呀 ✌️

泰式椰汁西米糕

🥤 一路享用咁好味嘅美食就當然要配多杯特飲啦!
大媽揀咗泰式經典必叫之選「珍多冰」同「三色冰」!超多煙煙韌韌啫喱條條同波波起入面!超級有風味無得頂呀!

珍多冰  &  三色冰

😋 晚市都真係幾好生意,大家如果經過記得去試下啦。

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
珍多冰  &  三色冰
  • 紅咖哩牛腩
  • 珍多冰
2021-12-28 34 views
實在厚福街都算係尖沙咀其中一個飲食集中地📍,行開行埋成日見到有間香港漫畫餐廳喺樓上👀,所以今次一於去試試呢位「Teddy Boy」😎Er…由於古惑仔漫畫唔係我個Generation ,所以我都係講返嘢食先🤣不過鍾意嘅朋友仔,去到應該會幾有回憶🥳咖哩軟殼蟹 $148🦀軟殼蟹兩隻開半,夠熱亦夠脆,咖哩裏面有蛋花🥚、紅蘿蔔🥕、洋蔥🧅等等,味道唔錯亦唔會太辣,咖哩汁都大兜,絕對要撈飯或者點薄餅食🥸冬陰功炒飯 $98🥘冬陰功炒飯賣相唔錯,炒得色澤均勻,亦唔會太油膩,蝦仁🍤亦彈牙,但當日食有陣燶味咁,建議大家可試試其他椰汁雞湯(細) $98🥥🐔細湯份量非常多🙆🏻‍♂️,3-4人都夠share🤰🏻湯裏面有好多雞脾肉🐥,而味道就似唔辣嘅冬蔭功,酸酸may may頗為開胃😛泰式珍多冰 $36/ 芒果沙冰 $38🥤兩杯都ok,芒果🥭沙冰飲落唔會假,味道天然同飲到啲芒果一絲絲d纖維🤙🏻Overall :裝修有本地特色,嘢食味道👌🏻,尖沙咀行完街經過想食泰國嘢可以考慮

咖哩軟殼蟹 $148🦀

2021-12-22
Type of Meal
Dinner
2021-12-25 29 views
去尖沙咀行街見到呢間餐廳比佢出面嘅擺設同埋菜式吸引左入去😍餐廳主打東南亞菜式佈置同裝修方面就選擇用香港風格入到店內有種去左古惑仔展覽館嘅感覺沿住樓梯上去會見到古惑仔漫畫同吊燈上到上層仲有古惑仔浮雕、模型同漫畫擺設🤩餐廳座位闊落 環境同食物質素都好好值得一試😋-主食-🔸招牌海南雞飯 $88雞肉好嫩滑,煮得岩岩好唔會過熟,而且d雞肉仲要係去骨架😋個飯混合左沙薑醬好香口,配埋雞肉食,唔經唔覺食晒成碗飯🤣🔸鹽燒魚 $198為左保留新鮮嘅味道,條魚係由生魚直接燒到熟,魚入面包左香茅香料,令魚肉更加入味。餐廳用左鯽魚嚟整,呢種魚冇咩幼骨,容易食之餘口感亦非常好,係香港好少食到咁地道嘅燒魚😋🔸拼盤(細) $168係東南亞菜必食之一,呢個拼盤有齊蝦餅、春卷、雞粒、魚餅,可以續樣試,每款都好好食😋-飲品-🔸鹹檸七 $36平時好少飲凍野嘅我,今次竟然飲晒成杯。鹹檸檬嘅鹹度岩岩好,唔會過鹹,同七喜super match。🔸龍眼冰 $36好足料真係好多龍眼,而且甜度適中,唔會太甜,岩晒鍾意少糖嘅人🤣-甜品-🔸泰式椰汁西米糕 $38呢個椰汁糕真係極力推介,就算幾飽都要食😜面層係椰汁糕,底層係西米露,椰汁味道超
去尖沙咀行街見到呢間餐廳
比佢出面嘅擺設同埋菜式吸引左入去😍
餐廳主打東南亞菜式
佈置同裝修方面就選擇用香港風格
入到店內有種去左古惑仔展覽館嘅感覺
沿住樓梯上去會見到古惑仔漫畫同吊燈
上到上層仲有古惑仔浮雕、模型同漫畫擺設🤩
餐廳座位闊落 環境同食物質素都好好

🔸鹹檸七 $36

🔸龍眼冰 $36

-甜品-
🔸泰式椰汁西米糕 $38
呢個椰汁糕真係極力推介,就算幾飽都要食😜面層係椰汁糕,底層係西米露,椰汁味道超濃郁👍🏼配埋西米露口感再度昇華,食完一個忍唔住要食第二個🤤
2021-12-23 37 views
#泰式eatcovery #尖沙咀eatcovery💡古惑仔之抵食泰菜呢間餐廳雖然係食泰國菜,但裝修好有香港風味,有超多古惑仔精品、漫畫插圖、電影周邊、一比一公仔打卡等,好特別!臨近聖誕節,古惑仔公仔都有聖誕裝飾,好有氣氛🤣食物份量都好多,好抵食。🍽冬蔭公湯🍲本身我都好鐘意冬蔭功、重口味既湯底,好濃味,估唔到細碗都咁兜,有蝦、菇、青口,仲有好多香艽茅,酸酸辣辣好開胃唔會好辣,不過就咸左小小,整體黎講,冬天飲就岩曬👍🏻🍽炒金邊粉網狀蛋皮包住有彈性金邊粉,有好香番茄味,入面有大蝦,大隻得黎好爽,食個陣可以撈埋花生碎一齊食會更有咬口,整體甜哋重小小,如果多小小辣味小編會更鍾意。🍽生菜包🥬好鐘意食生菜包,又大份又足料,生菜非常新鮮,肉碎加入洋蔥去炒,少少辣🌶得嚟炒得好香。🍽芒果沙冰有好香甜嘅芒果味,冰凍沙冰飲落好解渴,非常fresh,最重要係唔會好甜。#尖沙咀食咩好 #尖沙咀美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #尖沙咀 #尖沙咀泰式 #相機食先 #打卡小店 #chill #hkfoodie #food #foodie #hkfoodporn #hkfood #hk
#泰式eatcovery #尖沙咀eatcovery

💡古惑仔之抵食泰菜

🍽冬蔭公湯🍲

🍽炒金邊粉

🍽生菜包🥬

🍽芒果沙冰

#尖沙咀食咩好 #尖沙咀美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #尖沙咀 #尖沙咀泰式 #相機食先 #打卡小店 #chill #hkfoodie #food #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant  #hkfoodblogger #foodlover #TeddyBoy
香港本土漫畫主題Cafe-Teddy Boy👦🏻結合泰國美食重現香港🇹🇭裝潢係以古惑仔做主題🎞非常特別😎餐廳提供多款特色泰國菜🤩而佢地嘅泰國菜亦貼合香港人口味😋咖哩軟殼蟹🦀軟殼蟹有幾隻,每隻都好大件🤤而且好脆口😛點咖哩一齊食一流👍🏻黃咖哩甜甜地唔會好辣,我叫多個油飯配咖哩好正🍛馬拉盞炒通菜🥬食泰國菜最鍾意叫返碟炒菜🥦呢度有芥蘭、雜菜、通菜同椰菜苗揀🤩之後可以揀泰式、馬拉盞、咸魚或者蒜蓉嚟炒,我最後揀咗馬拉盞炒通菜,炒得好入味,少少辣夠晒惹味🌶另外小食叫咗雞串燒同法國蒜蓉包🍞雞串肉質嫩滑,啖啖肉😛蒜蓉包就每次食泰國菜一定要叫😛蒜蓉味好濃重有好多蒜蓉響上面🧄整得好脆我一個人可以食到十件🤣芒果糯米飯🥭🍚最愛嘅泰式甜品之一就係芒果糯米飯🥭🍚 芒果好甜,佢用咗白糯米之外重用咗紫糯米添💜連埋椰汁食好好味😛

咖哩軟殼蟹🦀

馬拉盞炒通菜🥬

芒果糯米飯🥭🍚

2021-12-02
2021-12-20 58 views
每次行經呢條街,硬係會比古惑仔佈置吸引而望下今次終於有機會試下,原來入面係食泰國菜選擇都幾多下,我同朋友每人仲叫咗個椰青添超級冰涼,夠哂凍,大大個炒金邊粉每次食泰國嘢都一定會叫呢個食因為會塞得太飽之餘,又酸酸甜甜最怕食炒粉太濕好一pat pat,呢度就唔會炒得夠乾身,條條分明調味都啱啱好,酸甜適中夠香口如果有埋個蛋嘅網成件事就完滿咖哩軟殼蟹呢個誠意都滿分架,軟殼蟹同咖哩係分開上嗰碗咖哩嘅料係超級多,基本上係淨食配料都正咖哩香料味唔算好重,偏向似葡國咖哩多啲軟殼蟹由內至外都炸得好均勻,非常脆口但講到mvp,一定係個薄餅黎到嗰陣熱辣辣,但一啲都唔油膩又熱又脆,點咖哩真係一流我哋仲叫咗馬拉盞通菜,又係每次必叫調味同油膩感都啱啱好我哋單食唔餸飯都可以,唔會好重負擔
每次行經呢條街,硬係會比古惑仔佈置吸引而望下
今次終於有機會試下,原來入面係食泰國菜
選擇都幾多下,我同朋友每人仲叫咗個椰青添
超級冰涼,夠哂凍,大大個

每次食泰國嘢都一定會叫呢個食
因為會塞得太飽之餘,又酸酸甜甜
最怕食炒粉太濕好一pat pat,呢度就唔會
炒得夠乾身,條條分明
調味都啱啱好,酸甜適中夠香口
如果有埋個蛋嘅網成件事就完滿

咖哩軟殼蟹
呢個誠意都滿分架,軟殼蟹同咖哩係分開上
嗰碗咖哩嘅料係超級多,基本上係淨食配料都正
咖哩香料味唔算好重,偏向似葡國咖哩多啲
軟殼蟹由內至外都炸得好均勻,非常脆口
但講到mvp,一定係個薄餅
黎到嗰陣熱辣辣,但一啲都唔油膩
又熱又脆,點咖哩真係一流

我哋仲叫咗馬拉盞通菜,又係每次必叫
調味同油膩感都啱啱好
我哋單食唔餸飯都可以,唔會好重負擔
2021-12-20 32 views
位於厚福街街頭的這間餐廳,用上電影「古惑仔」作餐廳主題,由門口位置,去到餐廳既枱上面都能夠見到「古惑仔」的蹤影!泰式酸辣鳳爪,鳳爪味道酸酸辣辣,加上仲有生洋蔥、芹菜,味道更香更開胃!青咖喱雞,雞肉份量都幾多,肉質嫩滑,青咖喱的味道不會太辣,剛剛好,亦唔會太稀!另外還有泰式茄子、豆角等配料!香烤薄餅,食咖哩當然要配上薄餅一齊食,這裡的薄餅鬆脆,吸收了咖喱的味道特別惹味!泰式炒椰菜苗,炒菜好有鑊氣,椰菜苗本身有少許苦味,但用上辣椒、豆瓣一齊炒,令味道更美味!青檸梳打,好有青檸的味道,酸酸味味,解膩又開胃!龍眼冰,冰凍的龍眼冰好有龍眼的甜味,很潤喉!
青檸梳打,好有青檸的味道,酸酸味味,解膩又開胃!
龍眼冰,冰凍的龍眼冰好有龍眼的甜味,很潤喉!
2021-12-09
Type of Meal
Dinner
2021-12-19 30 views
再訪呢間古惑仔冰室已經轉咗泰國菜,餐廳環境依然都係古惑仔做主題,侍應都係之前的仲認得我好surprise🤣.🥘紅咖喱雞 $128紅咖哩甜甜地充滿椰香,唔辣食得好開心😆送飯一流收工好肚餓食左好多🤣雞好嫩滑,仲有好多配菜:蘆筍、豆角、茄子、車厘茄😍.🍍菠蘿海鮮炒飯 $128菠蘿炒飯一上枱好大碟真係嘩一聲!好好味好泰國嘅味道,好多花生和菠蘿喜歡💕.🐷燒豬頸肉 $98豬頸肉燒得剛好,好有咬口又唔會太韌,喜歡醬汁酸酸辣辣好惹味🤤.🍹龍眼冰 $36🥭芒果沙冰 $38兩杯都好清甜,很喜歡好fresh,食泰國嘢啱晒好解辣👍🏻.餐廳環境舒服光猛,成間餐廳都係打卡位岩哂古惑仔迷,食物質素一樣咁好食價錢又親民,推介

🥘紅咖喱雞 $128

🍍菠蘿海鮮炒飯 $128

🐷燒豬頸肉 $98

🍹龍眼冰 $36
🥭芒果沙冰 $38
兩杯都好清甜,很喜歡好fresh,食泰國嘢啱晒好解辣👍🏻