2017-02-07 728 views
相信譚仔的食物質素,不用多說,都符合大部份顧客的要求。作為附近街坊,放工晚歸,外賣粉面就是不二之選。可是譚仔的服務質素真是太令我失望,超過幾次接近九點半時去到入座,阿姐總會明示暗示10點打烊仲有15分鐘進食,最好唔好入黎食;今日等外賣仲好笑, 9:10打電話去, 9:15到店俾錢,140號飛,到9:30分,中間當然又見到以上情形(常見,溫馨提示?老闆要求?),更令人不快是9:30仲未有,問阿姐,佢話再等等, 138號飛都未做,我唔想再犧牲時間,只好退款離開。如果電話落柯打,唔係會做先,咁我打黎做乜,你不如唔好做呢個服務。非常忙碌,但係都想留低意見,希望店方正視。
相信譚仔的食物質素,不用多說,都符合大部份顧客的要求。

非常忙碌,但係都想留低意見,希望店方正視。
2016-10-26 761 views
今日晏左收工, 搭車返到大埔已經9點左右冇咩心情想食好野, 行去巴士站附近食譚仔雲南米線 做晚餐米線加一餸是$29, 多加一餸$5-7, 麻辣另加$1.點了雞肉生菜麻辣米線$35, 以晚餐的價錢算很便宜雞肉,生菜和米線分量正常, 米線彈牙. 小妹不太能食辣, 但愛食小小麻辣叫了4小辣, 算可以接受既辣度這家的麻辣, 麻方面不夠麻, 辣方面卻真的辣, 舌頭有刺痛感小妹係食吾哂一碗米線已經好飽!**真心係好抵食**
今日晏左收工, 搭車返到大埔已經9點左右

冇咩心情想食好野, 行去巴士站附近食譚仔雲南米線 做晚餐

米線加一餸是$29, 多加一餸$5-7, 麻辣另加$1.
點了雞肉生菜麻辣米線$35, 以晚餐的價錢算很便宜
雞肉生菜麻辣米線

叫了4小辣, 算可以接受既辣度

小妹係食吾哂一碗米線已經好飽!
**真心係好抵食**
Other Info. : 飲料要另加錢的, 晚上九點半是最後下單時間
2016-10-25
雞肉生菜麻辣米線
2015-05-07 1156 views
放假同朋友攻打四方城後, 出去食個飯!難得四個人都喜歡食譚仔, 於是我們自製一晚譚仔放題, 去到呢間譚仔幾乎不用搭檯, 而且所有喜歡的熱門小食都好齊全! 我們每人點了自己的米線, 我最愛雞肉墨丸三小辣, 再點了多款小食: 蒜泥白肉,尖椒皮蛋,紅油木耳,麻辣豬耳!蒜泥白肉- 啖啖肥肉, 配上濃烈蒜香, 無得頂✨紅油木耳- 咬下去爽口,加上紅油有點麻, 相當醒胃!尖椒皮蛋 - 本人每次必點小食, 皮蛋很香,撈埋上面的尖椒,完全係舌尖上的享受!😋麻辣豬耳- 有點似橡皮圈的感覺!很爽口👍
放假同朋友攻打四方城後, 出去食個飯!

蒜泥白肉

蒜泥白肉- 啖啖肥肉, 配上濃烈蒜香, 無得頂✨

紅油木耳

紅油木耳- 咬下去爽口,加上紅油有點麻, 相當醒胃!
尖椒皮蛋

紅油木耳
尖椒皮蛋
麻辣豬耳
2014-10-26 600 views
譚仔好耐都冇食喇,之前食過一間唔錯就想再食今日陪友人食,叫左炸醬清湯覺得幾好。d肉唔會淨係得肥肉,肥瘦比例均勻,而且幾有有咬口。味道則甜甜地,幾開胃幾好食。清湯淡淡地,但將d炸醬一羹羹咁撈埋去d面度食,味道層次即刻豐富左好多,好正好香。食食下 我將d炸醬倒晒落碗米線度,以為會好油,但又唔會,卻是變到成碗都好香
譚仔好耐都冇食喇,之前食過一間唔錯就想再食
2014-09-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2014-08-19 490 views
食開譚仔晏就既我, 見到有早餐食都幾吸引其實都食左好幾次早餐早餐選擇唔多, 成日食早餐c, 今日就黎個早餐a呢個早餐a 個湯像忌廉湯, 喜愛忌廉湯既人一定會中意不過份量算少, 男人食應該唔夠飽個蛋可以選擇煎同炒炒蛋係個人最喜愛既, 但略微太熟, 但食左兩次, 兩次都冇standard既熟成程度多士亦唔係大x樂個種, 係真係有烘到既 另外值得一讚係熱檸蜜唔洗加錢!! 對中意飲檸蜜既人真係好消息提外話, 唔知係咪間間都係咁如何因為員工食飯要拒絕客人坐員工食飯既位, 同叫客人調位對我係一件大打折扣既事客人為先, 雖然唔係話客人大哂, 但點可以因為自己員工而為難到客人呢.
食開譚仔晏就既我, 見到有早餐食都幾吸引
其實都食左好幾次早餐
早餐選擇唔多, 成日食早餐c, 今日就黎個早餐a
呢個早餐a 個湯像忌廉湯, 喜愛忌廉湯既人一定會中意
不過份量算少, 男人食應該唔夠飽
個蛋可以選擇煎同炒
多士亦唔係大x樂個種, 係真係有烘到既

提外話, 唔知係咪間間都係咁
如何因為員工食飯要拒絕客人坐員工食飯既位, 同叫客人調位
對我係一件大打折扣既事
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$25 (Breakfast)