Hiring
See All 5 Jobs
Restaurant: TamJai SamGor
Info:

2024-01-15 138 views
走過路過,不可以錯過三哥的「酸辣撈薯粉」同「蜜桃乳酸」,食落簡直驚喜彈牙,每啖都夠晒勁🔥!開場先歇一歇味,薯粉Q彈得黎又唔會過於黏口,加入既雲耳與豬耳提升咗手感,爽彈到讓我一邊嗌涼,一邊奮力撈食。配料方面,脆爽青瓜絲同酥香芝麻,令人心情舒暢,重有份薄脆,居然同薯粉撈一齊,太有創意啦!味覺大戰一輪後,「蜜桃乳酸」登場清場,有兩塊厚厚既蜜桃肉,咬落鮮甜多汁,雪冷乳酸汁,蜜桃香氣撲鼻,咁滋味真係話咁易!每道菜喺味道同質感上都有驚喜,而且無咁專業落場,唔洗驚唔懂點揀,所以話喇,三哥嘅美食,就係爛俗到不得了咁間單,直情係隨時都想再黎一試嘅好滋味!下次再試下其他嘢,學下長知識,喂,等我啊,香口滋味!🍑🍜🌶

走進呢間店,醉香米線嘅味道即刻撲鼻而來,感覺好正!我一於揀咗譚仔嘅招牌酸辣撈薯粉,再加杯蜜桃乳酸消消辣。個薯粉真係滑溜溜嘅,吸滿咗特製酸辣汁,一入口即刻醒神。夾埋旁邊啲青瓜絲同芝麻沙拉,口感層次豐富👍,好有屋企味道。至於個蜜桃乳酸就更加罪惡,香甜中帶點酸酸嘅刺激,飲咗一口就停唔到口,幾乎令人忘記咗外面嘅煩惱🍑。朋友點嘅土匪雞翼,肉質鮮嫩,皮脆汁多,香辣得嚟唔會過火,簡直就係啱哂喜歡欖啲惹味小食嘅食客。落街尋找地道美食嘅時候,呢度定係我下次再來嘅好位置!👌🔥
2023-06-15 216 views
服務態度不好,服務員無視顧客而且態度敷衍 製作菜品時間过长 讓服務員落單叫了半天都还沒有來態度非常敷𧗠 一直叫等一陣 還不幫顧客搵咗位上餐時仲要好大力 釘碗嘢落嚟喎唔係囉好簡直係差差差差差差差差差差差差差差差
簡直係差差差差差差差差差差差差差差差
2023-01-09 358 views
晚餐突然想食個米線,就去左食譚仔三哥。好多人都會拎譚仔來比較譚仔三哥,但我覺得兩者各有各好,好難話邊個好。講返呢餐先,今次叫左個3小辣米線,個湯底好夠味辣度夠,加埋牛肉雞肉都好有咬口,份量又多夠哂飽,米線亦夠彈牙。另外叫多個小食,麻辣豬耳,譚仔三哥既豬耳比較有咬口,又大件d,佢地既麻辣汁都勁夠味,用來點雞肉牛肉,配搭一流,超好味。最後,仲有叫左杯凍奶茶,譚仔三哥既茶底唔算濃,加埋d奶變左奶味太重了。
2023-01-08
2021-10-05 824 views
作為螺螄粉fans 見到三哥個新螺酸湯廣告 即刻去試 最sad係只限2餸😞想叫多啲都無 碗野泥到 的確聞到螺螄粉嘅味 但係啖味版只可以講唔夠酸唔夠辣唔夠濃味🤣🤣🤣但係公平講句佢唔難食的 只係唔夠味 食完唔夠滿足🙈
作為螺螄粉fans 見到三哥個新螺酸湯廣告 即刻去試

最sad係只限2餸😞想叫多啲都無

碗野泥到 的確聞到螺螄粉嘅味 但係啖味版
只可以講唔夠酸唔夠辣唔夠濃味🤣🤣🤣
但係公平講句佢唔難食的 只係唔夠味 食完唔夠滿足🙈
螺酸湯米線

2021-06-07 563 views
平日真係好少出街食飯!😭湊住班小朋友~👶🧒👦難得放假都比自己抖抖🤪食下外賣🤣🤣🤣🤣每次一食外賣都會諗起三哥米線🍜佢嘅麻辣湯底真係會越食越上癮不過我都仲係只係食到麻辣10小🤣🤣🤣而我這個食肉獸,最常點嘅2個餸一定係豬肉🐷同雞肉🐔!豬肉夠爽口,雞肉索哂湯汁,超好味!加左10蚊要左杯凍檸茶同埋意川醋香雲耳‼️食完即刻滿足又飽肚😍😍😍用埋Alipay平2蚊,抵買!!!不過呢間分店芽菜配料好少,希望下次食有改善🙏
平日真係好少出街食飯!😭
湊住班小朋友~👶🧒👦
難得放假都比自己抖抖🤪
食下外賣🤣🤣🤣🤣

每次一食外賣都會諗起三哥米線🍜
佢嘅麻辣湯底真係會越食越上癮
不過我都仲係只係食到麻辣10小🤣🤣🤣
而我這個食肉獸,最常點嘅2個餸
一定係豬肉🐷同雞肉🐔!
豬肉夠爽口,雞肉索哂湯汁,超好味!
加左10蚊要左杯凍檸茶同埋意川醋香雲耳‼️
食完即刻滿足又飽肚😍😍😍
用埋Alipay平2蚊,抵買!!!
不過呢間分店芽菜配料好少,希望下次食有改善🙏

2021-06-05
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$49 (Lunch)
2021-01-15 766 views
通常放假食lunch 我都會選擇食譚仔三哥 就算之前可以去旅行既時候 一返到香港 同朋友想法一致 去整碗三哥先 呢個動作 旅程先叫結束 我最鍾意食三哥既胡辣 個人覺得得佢既胡辣係最好食嘅
成日都食譚仔 我諗大家都唔陌生🥰🥰🥰 之前天水圍一間譚仔都冇 而家都有好幾間啊😍😍😍今日又係食譚仔 叫返我嘅炸醬腐皮小辣😍😍😍 都係一樣咁好食 完全唔會因為唔同分店而唔同味
2020-11-10 405 views
雖然我並唔覺得譚仔嘅味道代表香港,但的確時不時都想整返碗。每個人食譚仔都會有自己鍾意嘅配搭,而我通常都嗌炸醬加豬潤,然後夾啲米線撈落啲炸醬度食,冇試過嘅人下次可以試吓,真係好正㗎!
雖然我並唔覺得譚仔嘅味道代表香港,
但的確時不時都想整返碗。

每個人食譚仔都會有自己鍾意嘅配搭,
而我通常都嗌炸醬加豬潤,
然後夾啲米線撈落啲炸醬度食,
冇試過嘅人下次可以試吓,
真係好正㗎!

2020-06-18 758 views
<酸辣撈薯粉> 大家應該都知㗎啦,好似都出咗一個月,不過我今日先有時間去試。我本身唔係好好撈麵嘅,因為唔鍾意乾增增,不過聽講唔少人話中辣都好辣,咁我就要見識吓啦。平時食開特辣麻辣,所以呢個只係酸辣撈,當然都係叫特辣啦。碗麵份量唔算多,餸就更加小,d青瓜絲小得可憐,撈完已完全消失。味道還可以。特辣嚟講都夠辣,係唔夠酸囉。薄脆唔夠香口。木耳同豬耳好入味。另外一樣孤寒就係芫茜&葱,如果落多少少就可以帶返酸辣味出嚟。會好食好多。總括來說過得去啦,不過應該唔會再食,因為真係好乾。都係食返有湯嘅,㷫住辣過癮d
平時食開特辣麻辣,所以呢個只係酸辣撈,當然都係叫特辣啦。
味道還可以。特辣嚟講都夠辣,係唔夠酸囉。
薄脆唔夠香口。木耳同豬耳好入味。
總括來說過得去啦,不過應該唔會再食,因為真係好乾。
都係食返有湯嘅,㷫住辣過癮d
2020-06-02 379 views
話說三哥新出咗個「酸辣撈薯粉」同「蜜桃乳酸」,我又忍唔住走去食🙈.🔸 酸辣撈薯粉酸辣撈薯粉配上三哥特創既酸辣汁夠哂惹味😋,辣度最少要由五小辣起🌶,食到我流哂大汗🥵,一試難忘🤭入面既薯粉、雲耳同豬耳口感都非常爽口彈牙,尤其是個薯粉😍,煙煙韌韌咁,入面仲有青瓜絲、薄脆同芝麻,薄脆撈薯粉都係第一次試,加埋芝麻好香口,成件事好新鮮🙈.🔹蜜桃乳酸(原價$15,加配價$10)呢個真係超級正,入面有兩大舊蜜桃肉🍑,蜜桃味好夠重,加埋酸酸甜甜既乳酸,解辣之選🤪

🔸 酸辣撈薯粉
酸辣撈薯粉

🔹蜜桃乳酸(原價$15,加配價$10)
蜜桃乳酸
Type of Meal
Dinner
酸辣撈薯粉
蜜桃乳酸
2020-04-30 357 views
因疫情關係,譚仔推出左勁抵食優惠,外賣自取會送凍飲再加2蚊或4蚊送唔同既小食,我食左譚仔十幾年,第一次有咁抵勁優惠推出我次次都會加4蚊換皮蛋或者豬脷,佢地比既份量都正價既份量一樣既,味道一如以往咁好味

2020-04-09 322 views
兩個人食,我叫了墨魚丸麻辣三小辣,友人叫了竹笙三酸小辣。墨魚彈牙,有墨魚味,有六粒墨丸,對鍾意食魷魚墨魚嘅我,十分滿足。湯底夠辣,想食辣又唔想出汗嘅話,可以試吓三小辣。凍檸茶方面,我嗌左少甜,表現正常。口水汁皮蛋 $21朋友想食皮蛋,我又想食口水汁,於是就嗌左一個口水汁皮蛋。雖然不是溏心,但我很愛皮蛋黃在口中久久不散的味道。鹽香小豬件 $23這個小豬件令我有所驚喜,豬件表面滿佈芝麻,增加口感。另外,豬件入口鬆化,醃得入味,每一個位置,都吃得出鹽香。 至於服務方面,甫至譚仔,一坐下來便放下口罩,幸得服務員提醒,要食物來到方可以除口罩,這份細心值得一讚。 此外,現在屬於非常時期,譚仔送給顧客一人一個口罩套,方便客人於餐後可以繼續使用同一個口罩,這份體貼值得其他餐廳學習。

兩個人食,
我叫了墨魚丸麻辣三小辣,
友人叫了竹笙三酸小辣。

墨魚彈牙,有墨魚味,有六粒墨丸,
對鍾意食魷魚墨魚嘅我,十分滿足。

湯底夠辣,想食辣又唔想出汗嘅話,
可以試吓三小辣。

凍檸茶方面,
我嗌左少甜,
表現正常。

口水汁皮蛋 $21

朋友想食皮蛋,
我又想食口水汁,
於是就嗌左一個口水汁皮蛋。

雖然不是溏心,
但我很愛皮蛋黃在口中久久不散的味道。

鹽香小豬件 $23

這個小豬件令我有所驚喜,
豬件表面滿佈芝麻,增加口感。

另外,豬件入口鬆化,醃得入味,
每一個位置,都吃得出鹽香。

至於服務方面,
甫至譚仔,一坐下來便放下口罩,
幸得服務員提醒,
要食物來到方可以除口罩,
這份細心值得一讚。

此外,現在屬於非常時期,
譚仔送給顧客一人一個口罩套,
方便客人於餐後可以繼續使用同一個口罩,
這份體貼值得其他餐廳學習。

2020-03-24 271 views
譚仔三哥推出外賣自取3餸或以上米線 / 過橋米線,加$2即可換購青瓜/雲耳/口水雞翼(半份) + 凍熱飲品!2020/03/23 外賣自取晚餐三哥酸辣湯底(中辣)4餸米線-牛肉、豬膶、木耳絲、魚腐加$2口水雞翼(半份) + 凍檸茶買件豆腐加料變6餸三酸湯頭好味中辣唔係好辣咋喎可以再辣啲牛肉、豬膶切到好薄,份量都偏少,木耳絲、魚腐正常凍檸茶冇茶味、冇檸味失望佢地係用分湯碗,上層放米線,下層放餸及湯慢慢行返屋企都得,唔怕啲面浸到淋晒係2020年3月31日前,憑$50以上用電子付款方式的外賣餐飲收據,去領展客戶服務部,可以免費領取一支細細的酒精搓手液大家都要保持衛生,疫症蔓延,太多隱形患者,有不知情,亦有不老實。請各位唔好被傳染,都唔好傳染人哋。
2020/03/23 外賣自取晚餐
三哥酸辣湯底(中辣)4餸米線
-牛肉、豬膶、木耳絲、魚腐
加$2口水雞翼(半份) + 凍檸茶
買件豆腐加料變6餸
三酸湯頭好味

中辣唔係好辣咋喎
可以再辣啲
牛肉、豬膶切到好薄,份量都偏少,木耳絲、魚腐正常
凍檸茶
冇茶味、冇檸味
失望
佢地係用分湯碗,上層放米線,下層放餸及湯
慢慢行返屋企都得,唔怕啲面浸到淋晒

請各位唔好被傳染,都唔好傳染人哋。
2020-03-23
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
知道疫情影響下,很多年選擇外賣,其亦是逆市中一種生存之道所以我入座後都預計要等員工得三個,只見佢地不停出外賣單等左20分鐘,禮貌地同員工問問我嘅柯打,喺正我面前行過,第一次扮聽唔到,要提早音量先叫得停佢(6017)佢第一句就話好多單要等,咁我話等幾耐,我已經等左20分鐘,如果耐我就走。。。佢就行去出菜處,就拎左我碗米線出嚟!其實員工敷衍咁講一句「幫你跟一跟」已經解決左成件事食品正常,一貫三哥味道,但一個員工服務態度真係影響哂成個集團

知道疫情影響下,很多年選擇外賣,其亦是逆市中一種生存之道
所以我入座後都預計要等
員工得三個,只見佢地不停出外賣單

(6017)

佢就行去出菜處,就拎左我碗米線出嚟!

其實員工敷衍咁講一句
「幫你跟一跟」已經解決左成件事

2020-03-08
$50 (Lunch)