Restaurant: Stoneone Restaurant and Bar (Kowloon City)
Terms & Details:
#MC帶你去九龍城.和牛除了用嚟Shabu-Shabu,最簡單直接就係「燒」!和牛細嫩嘅肉質,以燒肉方式配以簡單樸實嘅調味,已經可以品嚐最根本和牛嘅滋味。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 石一燒.「石一燒」主打日式岩石燒料理,食材產地以日本為主。餐廳採用日系簡約設計,以暖色為主調,柔和色調配以木系餐桌及柔和燈光效果,營造出舒適溫暖嘅氛圍。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🔸 極上和牛盛會の2人前|$698.二人套餐$598,加多$100蚊就有和牛,梗係揀依個餐啦!套餐除咗包括三款和牛之外,仲包括沙律、湯品、前菜、飲品和甜品,相當豐富,性價比之選!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥗 餐前沙律|沙律.沙律菜份量十分足料!清甜爽脆嘅沙律菜,配以木魚絲和胡麻醬,充滿濃厚芝麻香之外,口感亦唔會寡淡,十分開胃!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥣 日式湯品|櫻花蝦味噌湯.鋪滿整個湯面嘅櫻花蝦,令大家熟悉嘅味噌湯,增添了口感、香氣和鮮味,香味四溢。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🍱 開胃小菜|前菜(三品).前菜食法跟住次序甜酸辣順序食,儀式感滿滿!🔸(甜)脆皮炸鮮奶卷︰入口酥脆,又唔會太油膩,層次感十足🔸(酸)

#MC帶你去九龍城
✨ 石一燒
極上和牛盛會の2人前

🔸 極上和牛盛會の2人前|$698

🥗 餐前沙律|沙律

🥣 日式湯品|櫻花蝦味噌湯
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🍱 開胃小菜|前菜(三品)
前菜食法跟住次序甜酸辣順序食,儀式感滿滿!
🔸(甜)脆皮炸鮮奶卷︰入口酥脆,又唔會太油膩,層次感十足
🔸(酸)柚子醬汁蟹棒︰柚子汁酸酸甜甜,清爽又開胃
🔸(辣)辛辣帶子裙邊︰帶子裙邊爽彈有口感,味道微辣

🥢 主食和牛|和牛盛會
和牛盛會拼盤包括三款和牛及菇盛會,枱上備有燒肉汁、即磨岩鹽、即磨自家鹽、即磨黑椒嘅調味料,可按個人喜好自行調味。

🥩 日本九州A4和牛上前腿肉
油花紋理平均,腿肉肉質緊實而且帶少少牛筋膜,口感豐富、香濃牛味。

🥩 澳洲和牛封門柳
呈酒紅色嘅和牛封門柳,肉質厚身而且脂肪比例少,入口軟腍細滑,牛味最濃厚。

🥩 日本九州A4和牛三角胸
牛三角胸呈清晰嘅網狀油花,肉質軟嫩,油脂最為豐富,入口充滿油脂甘香,但肥而不膩
🍄 菇盛會
菇盛會包括大啡菇、鴻禧菇,口感清甜中帶點燒烤香味,除油解膩一流!
🍚 飯素
紫菜味飯素,配埋啱啱燒好嘅和牛,一口接一口咁食,好滿足!
🍜 稻庭烏冬|加配 $15
豬骨湯底配以口感順滑嘅稻庭烏冬,滋味滿分。

🍨 日式甜品|日式抹茶雲呢拿雪糕
抹茶濃度可按個人喜好調配,再淋上雲呢拿雪糕球上,儀式感滿滿,打卡一流!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🍹 套餐飲品|($18以上補差價)

⚠️ 石一燒幸運8格刮刮卡
結帳後,每一枱客人將獲得一張「幸運咭」,每格都藏著不同的獎品,包括二人前套餐半價、現金回贈等。但注意,只能擦掉一個格子,擦掉超過一個格子,「幸運咭」就會失效。
⚠️ 小編貼士
餐廳門口可以泊車,揸車嚟食都好方便,又容易睇住架車
2024-05-21
極上和牛盛會の2人前
📍 𝕾𝖚𝖓𝖌 𝖂𝖔𝖓𝖌 𝕿𝖔𝖎 🕰#cyninsungwongtoi #eatinsungwongtoi▪🐮 極上和牛盛會の2人前 🐮日本九州A4和牛上前腿肉 🐮𝕁𝕒𝕡𝕒𝕟 𝔸𝟜 𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 𝕊𝕙𝕠𝕦𝕝𝕕𝕖𝕣 ℂ𝕝𝕠𝕕澳洲和牛封門柳 💯💯𝔸𝕦𝕤𝕥𝕣𝕒𝕝𝕚𝕒 𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 ℍ𝕒𝕟𝕘𝕚𝕟𝕘 𝕋𝕖𝕟𝕕𝕖𝕣日本九州A4和牛三角胸 💯𝕁𝕒𝕡𝕒𝕟 𝔸𝟜 𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 ℂ𝕙𝕦𝕔𝕜 𝕊𝕙𝕠𝕣𝕥 ℝ𝕚𝕓菇盛會 🍄𝕄𝕦𝕤𝕙𝕣𝕠𝕠𝕞 ℂ𝕠𝕞𝕓𝕠櫻花蝦味噌湯 🦐𝕄𝕚𝕤𝕠 𝕊𝕠𝕦𝕡前菜(三品) 💯𝔸𝕡𝕡𝕖𝕥𝕚𝕫𝕖𝕣 (𝟛 𝕂𝕚𝕟𝕕𝕤)沙律 🥗𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕飯素 🍚ℝ𝕚𝕔𝕖稻庭烏冬 🍜𝕀𝕟𝕒𝕟𝕚𝕨𝕒 𝕌𝕕𝕠𝕟日式甜品 🍨𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥普洱咖啡 💯ℙ𝕦𝕖𝕣 𝕋𝕖𝕒 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----和牛質素高 油香味充滿成個口 🐰最鍾意封門柳 有牛味之餘又唔會太膩💯 另外餐廳依加仲有啤酒挑戰 男士(7秒)或女士(9秒)只要可以飲得完一杯350ml嘅啤酒就會再送一杯 大家快啲去挑戰下~▪
📍 𝕾𝖚𝖓𝖌 𝖂𝖔𝖓𝖌 𝕿𝖔𝖎 🕰

𝕄𝕦𝕤𝕙𝕣𝕠𝕠𝕞 ℂ𝕠𝕞𝕓𝕠

櫻花蝦味噌湯 🦐
𝕄𝕚𝕤𝕠 𝕊𝕠𝕦𝕡
前菜(三品) 💯
𝔸𝕡𝕡𝕖𝕥𝕚𝕫𝕖𝕣 (𝟛 𝕂𝕚𝕟𝕕𝕤)

沙律 🥗

𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥

普洱咖啡 💯
ℙ𝕦𝕖𝕣 𝕋𝕖𝕒 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖

• 澳洲和牛封門柳
//28 04 24 晴天🌞19:00 大角咀 鐵樹街@stone.one.bar.restaurant𝑶𝑹𝑰𝑶𝑵啤酒大挑戰 ☺︎見到人人都嚟參加呢個挑戰,身為啤酒愛好者嘅我,當然要𝘫𝘰𝘪𝘯埋一份啦!女士只要9秒內飲晒一杯350𝘮𝘭嘅啤酒(男士7秒),就可以免費呢杯超爽、超涼快嘅𝘖𝘙𝘐𝘖𝘕,而且只要將呢個過程𝘴𝘩𝘢𝘳𝘦去𝘐𝘎同𝘧𝘢𝘤𝘦𝘣𝘰𝘰𝘬,仲會送多杯,當做特別獎賞。 可惜,我都係輸咗,但志在參與嘅我,最緊要係嗰過程玩得夠開心呀嘛~🔻𝐎𝐫𝐢𝐨𝐧啤酒 HKD$46𖤐ˊ會有加一服務費🔻極上和牛盛會の2人前 HKD$698ꕀ餐廳好貼心 會準備一次性圍裙俾各位食客另外 亦會等食客食完前菜、沙律、湯先再正式上主菜同飯前菜總共三款 款式不定期更新🔻日式味付帶子裙邊有好香嘅花椒味 同微微嘅麻辣感 令人食慾大增 作為前菜非常開胃🔻小甜薯體積小巧可愛 入口外脆內綿 自帶一股甜甜嘅味道🔻豚肉粟米餃子外皮炸到脆卜卜 咬落去充滿肉汁加埋粟米 口感變得更加豐富🔻沙律 x2沙律菜份量超多 表面灑上大量木魚絲同胡麻醬🔻櫻花蝦味噌湯 x2海量級櫻花蝦 極之足料 無論上菜定入口 都有超濃郁嘅蝦香 真係超讚🔻菇盛會各款
28 04 24 晴天🌞
19:00 大角咀 鐵樹街
@stone.one.bar.restaurant

𝑶𝑹𝑰𝑶𝑵啤酒大挑戰 ☺︎

🔻𝐎𝐫𝐢𝐨𝐧啤酒 HKD$46

𖤐ˊ會有加一服務費

🔻極上和牛盛會の2人前 HKD$698

餐廳好貼心 會準備一次性圍裙俾各位食客
另外 亦會等食客食完前菜、沙律、湯
先再正式上主菜同飯

🔻菇盛會
各款爽脆嘅菇菌類 經燒烤後味道鮮甜
當吸收和牛嘅精華 簡直完美

🔻日本九州𝐀𝟒和牛上前腿肉
肉味香濃、𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺
油脂分布平均 同時擁有牛味及油香

• 抹茶雪糕
  • 霜降角切牛
  • 綠茶雪糕
  • 甜品
同朋友除咗嚟食和牛燒肉,仲嚟玩呢個啤酒挑戰!只要7秒飲晒一杯350ml 啤酒會再送多一杯 ,對自己嘅飲酒功力好有信心的話,可以過嚟玩下😆整體來講我覺得呢間餐廳好有heart,食物質素及服務都好好,而且冇限時限刻交枱,令客人可以舒服用餐~食完仲有幸運擦擦卡,用餐體驗好好,推薦!💖我地揀咗同朋友嚟玩呢個啤酒挑戰!只要7秒飲晒一杯350ml 啤酒會再送多一杯 ,對自己嘅飲酒功力好有信心的話,可以過嚟玩下😆整體來講我覺得呢間餐廳好有heart,食物質素及服務都好好,而且冇限時限刻交枱,令客人可以舒服用餐~食完仲有幸運擦擦卡,用餐體驗好好,推薦!我地揀咗極尚和牛盛會2人餐($698)首先會上咗前菜、湯、沙律,食到差唔多就會上和牛拼盤、烏冬及飯,仲有兩杯跟餐飲品!店員建議和牛由左邊開始食至右邊,包括有日本九州A4和牛前腿肉、澳洲和牛封門柳、日本九州A4和牛三角胸,三款肉都好正!前腿肉好嫩,封門柳口感實淨牛味濃,三角胸油脂豐富!食飽之後就會送上咖啡烏龍茶,兩隻味道平衡得幾好,唔會太濃,亦有消脂作用~最後就係甜品,配上綠茶粉,可以自己調校濃度,自己製作,過程都幾有趣~🤭⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

我地揀咗極尚和牛盛會2人餐($698)

味道: 8.5/10
服務: 9/10
環境: 8/10
推介值:9 /10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛

• 極尚和牛盛會2人餐
朋友帶路第一次嚟九龍城食日本燒肉兩個人6、7百食到和牛,我覺得好ok見到設置左資源共享站係門口對依間店既好感度即刻大幅提升加左胡麻醬同木魚絲既沙律菜,經典配搭冇得輸櫻花蝦多到好浮誇既味噌湯味道既鮮又香前菜分別係日本小甜薯、辣味帶子裙邊、日式菇。甜薯熱辣辣又綿又香另外兩款都極上二人餐分別有兩款日本和牛同一款澳洲和牛店員會建議先食雪花分布最平既均九州A4和牛上前腿肉,再到牛肉味較濃郁既澳洲和牛封門柳,最後再食有豐富牛油油脂香味既九州A4和牛三角胸石燒嘅時候見到和牛喺石板上滋滋冒油,非常吸引餐廳亦有提供唔同嘅鹽類及黑胡椒可以自行調味套餐會包含兩個飯,其中一個今次加錢轉咗做稻庭烏冬烏冬奶白色既湯底應該係豬骨湯加cream入口時會散發有陣陣奶香甜品係供客人自行調配的抹茶醬加雲呢拿雪糕調配抹茶醬時會有滿滿的儀式感打卡一流玩左個7秒啤酒挑戰指定時間內飲晒350ml既啤酒就可以送多一杯男生係7秒,女生係9秒,我飲太慢最後過左時間冇贏到埋單時仲比左優惠括括卡好特別,未試過拎到咁大張優惠卷仲要可以自己抽括到下次食極上2人餐半價呀好抵好抵
朋友帶路第一次嚟九龍城食日本燒肉
兩個人6、7百食到和牛,我覺得好ok
見到設置左資源共享站係門口
對依間店既好感度即刻大幅提升

沙律

加左胡麻醬同木魚絲既沙律菜,經典配搭冇得輸

櫻花蝦味噌湯

櫻花蝦多到好浮誇既味噌湯
味道既鮮又香

前菜

另外兩款都

A4和牛

極上二人餐分別有兩款日本和牛同一款澳洲和牛

石燒嘅時候見到和牛喺石板上滋滋冒油,非常吸引
餐廳亦有提供唔同嘅鹽類及黑胡椒可以自行調味

稻庭烏冬

套餐會包含兩個飯,其中一個今次加錢轉咗做稻庭烏冬
烏冬奶白色既湯底應該係豬骨湯加cream

玩左個7秒啤酒挑戰
指定時間內飲晒350ml既啤酒就可以送多一杯
男生係7秒,女生係9秒,我飲太慢最後過左時間冇贏到

埋單時仲比左優惠括括卡
好特別,未試過拎到咁大張優惠卷仲要可以自己抽
括到下次食極上2人餐半價呀

稻庭烏冬
抹茶甜品
啤酒挑戰
  • 抹茶雪糕
話說九龍城入面有間性價比極高既隱世石燒燒肉,人均三百幾就可以食到含有3種高質和牛既和牛套餐🫰🏻🫰🏻真心抵食又好食‼️我同朋友都食到舔舔脷‼️我地叫左個套餐系:👉🏻🌟極上和牛盛會の2人前🌟 $698入面含有:✨沙律×2✨呢份2人前既沙律🥗超大盤,睇得見既足料😆!新鮮爽脆既沙律菜配上木魚絲同胡麻醬呢個組合夠哂清新,好有日式風情🫰🏻✨前菜(三品)✨▫️炸鮮奶酥脆香口奶香重❣️▫️蟹棒拌柚子汁蟹棒拌上酸甜清爽既柚子汁,真係令人好開胃🤤▫️涼拌帶子裙邊帶子裙邊柔靭鮮味帶微辣,系-味幾好既開胃菜!✨櫻花蝦味噌湯x2✨蝦味滿滿既櫻花蝦味噌湯個陣香中帶鮮再帶甜既味道,真係令人食慾大增!✨日本九州A4和牛三角胸✨呢份三角胸肉質細膩雪花靚,食落油味甘香牛味濃,接近入口即溶咁滯,超正👍🏻✨日本九州A4和牛上前腿肉✨肥瘦適中既牛上前腿肉油花分布均勻,質感柔嫩又多汁,入口又係正到暈🫶✨澳洲和牛封門柳✨和牛封門柳既肌肉結構較為緊密,脂肪相對冇咁多,牛味同樣好香濃!肉質緊實有彈性,唔韌得梨兼冇筋🫰🏻✨菇盛會✨菇盛會分別系大啡菇同鴻禧菇;食完牛肉再食菇🍄,今餐真係好滿足👊🏻✨升級稻庭烏冬✨+$15煙韌彈牙既烏冬配上濃郁豬骨湯底,

我地叫左個套餐系:👉🏻

🌟極上和牛盛會の2人前🌟 $698

入面含有:

✨沙律×2✨

✨前菜(三品)✨

▫️炸鮮奶

酥脆香口奶香重❣️

▫️蟹棒拌柚子汁

蟹棒拌上酸甜清爽既柚子汁,真係令人好開胃🤤

▫️涼拌帶子裙邊

帶子裙邊柔靭鮮味帶微辣,系-味幾好既開胃菜!

✨櫻花蝦味噌湯x2✨

✨日本九州A4和牛三角胸✨

✨日本九州A4和牛上前腿肉✨

✨澳洲和牛封門柳✨

✨菇盛會✨

✨升級稻庭烏冬✨+$15

煙韌彈牙既烏冬配上濃郁豬骨湯底,意料之中嘅好味道

✨$18飲品x2✨

我哋揀咗凍桂花烏龍茶,醇香嘅烏龍茶配上清雅桂花香,油膩感即時唔見哂🙌🏻

✨日式甜品x2✨

呢個甜品幾得意,有得食有得玩!可以自己動手調配抹茶濃度,再淋落個雲呢拿雪糕度-齊食,儀式感+1 🥰

最驚喜係買單嘅時候,職員仲送左張刮刮卡比我地抽獎🎟️食好西仲又有奬抽,開心仔‼️

🛑石一燒

📍九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖

港鐵宋皇臺站B3出口,步行約5分鐘
5 day(s) ago 0 views
石一燒店舖門面睇落普通,但喺我心目中留低好深刻嘅印象,無論食物定係環境氣氛,都令我覺得好舒服❤️同老公叫咗極尚和牛盛會二人前 $698前菜有沙律,炸牛乳,柚子蟹柳,辣味帶子裙邊主食有白米飯、湯烏冬、三種和牛及雜菌盛-日本九州A4和牛三角胸-日本九州A4和牛上前腿肉-澳洲和牛封門柳日本和牛有質素保證當然水準以上,最令我驚喜嘅係連澳洲和牛封門柳肉質都好嫩滑,油脂分布有平均,每一舊都好食!靚嘅牛就係唔需要擔心有冇少少Over cook,因為點燒都好食👄和牛小不免食完有油膩感,套餐附有茶消膩,今日試嘅係咖啡普洱,驚喜地普洱加咖啡配搭上味道竟然唔會苦,彼此都不搶各自風采,好出色最後就係日式小甜品,抹茶醬雲呢拿雪糕,自己攪勻抹茶汁,有得食有得玩🤙🏻老闆宗旨慢活態度,每一道菜食完先上下一道,冇催冇趕好享受,入到去好似俾佢拉慢咗個節奏咁,好休閒似去咗旅行咁!另外最吸引我嘅係餐廳播住好多陳奕迅嘅經典歌haha,一定要book mark呢間鋪!石一燒 (九龍城)地址: 九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖

同老公叫咗極尚和牛盛會二人前 $698
前菜有沙律,炸牛乳,柚子蟹柳,辣味帶子裙邊

主食有白米飯、湯烏冬、三種和牛及雜菌盛
-日本九州A4和牛三角胸
-日本九州A4和牛上前腿肉
-澳洲和牛封門柳

石一燒 (九龍城)
地址: 九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖
6 day(s) ago 0 views
朋友話想食燒肉,佢帶左我去一間被低估隱世燒肉📍宋皇臺 石一燒我哋食左:極上二人前,石燒和牛🪨自己燒可以控制食嘢既速度,可以慢慢品嘗食飯既味道,做到慢活享受。🥢和牛真係冇得彈九州A4和牛三角腩:牛肉肉質比較厚實九州A4和牛上前腿肉:薄切和牛,雪花分佈平均,肉質幼嫩澳洲和牛封門柳:牛味好重建議先食和牛前腿肉再食和牛三個腩最後係和牛封門柳🥢前菜(三品)炸鮮奶,炸鮮奶外層好脆,入面鮮奶鬆軟。蟹柳,螺肉沙律🥗係一大盒,我哋一半都食唔到櫻花蝦味噌湯,櫻花蝦超多,舖滿成個碗菇盛會飯日本烏冬綠茶雪糕,綠茶🍵係自己搞均勻,好似日本品茶咁,好有特色。咖啡💥最近餐廳有一個啤酒🍻挑戰奧利恩生啤(沖繩)奧利恩黑啤(沖繩)七寶札幌啤酒(北海道)七秒飲晒一杯350ml啤酒🍻送多杯總結:餐廳食物高質,份量好多,除咗和牛,櫻花蝦味噌湯同甜品都好欣賞。餐廳雖然唔係好大,但是環境佈置好日式,值得推介比朋友。📍 石一燒 (九龍城) (九龍城)九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖10分滿分味道:8.5/10環境:8.5/10價格:7.5/102人總數💰784(已加一)人均392
朋友話想食燒肉,佢帶左我去一間被低估隱世燒肉

📍宋皇臺 石一燒

我哋食左:

🥢和牛真係冇得彈
九州A4和牛三角腩:牛肉肉質比較厚實
九州A4和牛上前腿肉:薄切和牛,雪花分佈平均,肉質幼嫩
澳洲和牛封門柳:牛味好重

建議先食和牛前腿肉再食和牛三個腩最後係和牛封門柳

沙律🥗係一大盒,我哋一半都食唔到
櫻花蝦味噌湯,櫻花蝦超多,舖滿成個碗
菇盛會

日本烏冬
綠茶雪糕,綠茶🍵係自己搞均勻,好似日本品茶咁,好有特色。
咖啡

💥最近餐廳有一個啤酒🍻挑戰
奧利恩生啤(沖繩)
奧利恩黑啤(沖繩)
七寶札幌啤酒(北海道)
七秒飲晒一杯350ml啤酒🍻送多杯

📍 石一燒 (九龍城) (九龍城)
九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖

10分滿分
味道:8.5/10
環境:8.5/10
價格:7.5/10

2人總數💰784(已加一)人均392

💠🐮極尚和牛盛會の2人前 🔸日本九州A4和牛三角胸每塊都有細緻嘅脂肪紋,食落口充滿肉汁,肉味好香濃,肉質亦好細嫩😋🔸日本九州A4和牛前腿肉油脂分布好均匀,入口好嫩滑,食落口有豐富濃郁嘅脂肪,保持肉質嘅原汁原味 👅正🔸澳洲和牛封門柳色澤呈暗紅色,每件都比較厚身,脂肪唔會太多,但入口鬆軟之餘,食落口肉味都好香濃🤗🔸菇盛會有冬菇同金菇,燒烤完仲保留到菇嘅水份同埋鮮甜味😬🔹前菜(三品)脆皮炸鮮奶卷,酥脆香口,一啲都唔油膩,好好味😋、炙燒蟹柳好開胃、辛辣帶子裙邊好爽口🔹沙律勁大盤😍全部都好新鮮,配埋醬汁🔹櫻花蝦味噌湯😍味噌湯加入超多櫻花蝦,味道好鮮甜🔹升級稻庭烏冬湯底清淡但味道好濃郁🥰稻庭烏冬好彈牙又掛汁,我好鍾意食🔹日式甜品自己加水攪勻抹茶粉,變成抹茶醬,濃稠度由自己調配👍🏻😝倒入雲呢拿雪糕上面食,好香濃🔹咖啡茶飲落有淡淡嘅咖啡同埋茶嘅清香味😝餐廳舒適寬敞,上菜速度快,餐廳店員服務態度好友善,會詳細講解煮食時需要嘅醬料🤗埋單仲有一張刮刮卡,有好多唔同嘅獎品,好食又好玩,會再幫襯👍🏻
💠🐮極尚和牛盛會の2人前
🔸日本九州A4和牛三角胸
🔸日本九州A4和牛前腿肉
🔸澳洲和牛封門柳
🔸菇盛會
有冬菇同金菇,燒烤完仲保留到菇嘅水份同埋鮮甜味😬
🔹前菜(三品)
🔹沙律
勁大盤😍全部都好新鮮,配埋醬汁
🔹櫻花蝦味噌湯
😍味噌湯加入超多櫻花蝦,味道好鮮甜
🔹升級稻庭烏冬
湯底清淡但味道好濃郁🥰稻庭烏冬好彈牙又掛汁,我好鍾意食
🔹日式甜品
🔹咖啡茶
飲落有淡淡嘅咖啡同埋茶嘅清香味😝

2024-05-29 0 views
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5正所謂「吸引力發則」威力無窮,那天我突然很想吃日式燒烤做晚餐,在九龍城閒逛時就發現一間滄海遺珠餐廳☝🏻 咦!日式石燒燒烤餐廳並不常碰見,心心眼無所遁形😍 立即一試!肚餓的老公光速點了「極上和牛盛會二人前」($698),店員也極速為我們兩隻餓鬼上菜 😝 套餐已包含沙律🥗、前菜(三品)、櫻花蝦味噌湯🌸、味素飯/加$18轉忌廉濃湯稻庭烏冬🍜、飲品🍹及甜品🍡,當然還有主角三寶燒肉拼盤🥩💋 日本九州A4和牛前腿肉日本九州和牛一直是我心目中至愛和牛首選 👍🏻 A4和牛前腿肉果然沒有讓我失望!油脂分佈平均,肉質軟腍又略有咬勁,每一口都是肉汁,非常喜歡 💕💋 日本九州A4和牛三角胸繼續第二款日本九州A4和牛,換成肉味較濃、口感更煙韌的三角胸,同樣肉汁豐盈,讚 👍🏻💋 澳洲和牛封門柳近年我跟封門柳成為好友,欣賞它的濃厚牛肉味,肉質厚實,又是另一番風味✨ 整體: ✨✅ 餐廳木系裝潢,潔淨明亮✅ 牛肉種類選擇多,頂級和牛高質✅ 石燒燒烤很特別,肉也不易有燒焦❎ 略略加添蔬菜類會
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 日本九州A4和牛前腿肉

💋 日本九州A4和牛三角胸

💋 澳洲和牛封門柳

✨ 整體: ✨
✅ 餐廳木系裝潢,潔淨明亮
✅ 牛肉種類選擇多,頂級和牛高質
✅ 石燒燒烤很特別,肉也不易有燒焦
❎ 略略加添蔬菜類會更好
極上和牛盛會二人前
2024-05-18
極上和牛盛會二人前
  • 日本九州A4和牛前腿肉
石一燒係石燒和牛店🪨🥩,同朋友叫左<極上和牛盛會の2人前> $698先上<木魚絲胡麻醬沙律>、<櫻花蝦味噌湯>同<三款前菜>沙律菜份量超多,味噌湯都有海量嘅櫻花蝦,不過味道偏淡🤫前菜有炸脆奶卷、柚子皇帝蟹柳同辣伴帶子裙邊戲肉和牛分別有<日本九州𝐀𝟒和牛上前腿肉>、<澳洲和牛封門柳>、<日本九州𝐀𝟒和牛三角胸>自行石燒,可用提供嘅自家製鹽、岩鹽、黑椒,再加燒肉汁調味3款都好好食😍😍😍🥰🥰🥰澳洲和牛肉最厚實,牛味最重日本三角胸就油脂最豐富,最肥,完全入口即融日本前腿肉油脂分布平均,肉味香味最balanced一次過食到三款和牛,正,分量都剛剛好,飽但不膩🥳另有菇菌、紫菜飯和稻庭烏冬(每份+$15)烏冬意外地好食,湯底調味不錯,烏冬順滑彈牙👍👍最後飲品和甜品都有驚喜除了普通飲品外,仲有一壺配上日式茶具嘅葡萄煎茶🍵,甘香清新甜品有茶道小體驗,客人自行將綠茶粉用茶筅攪拌成綠茶醬,淋係雲呢拿雪糕上享用🍵🍦自己動手整綠茶雪糕,幾好玩😂👍整個套餐都好豐富,和牛無得輸✌️,同好有儀式感😂,服務都很

先上<木魚絲胡麻醬沙律>、<櫻花蝦味噌湯>同<三款前菜>
沙律菜份量超多,味噌湯都有海量嘅櫻花蝦,不過味道偏淡🤫

前菜有炸脆奶卷、柚子皇帝蟹柳同辣伴帶子裙邊

自行石燒,可用提供嘅自家製鹽、岩鹽、黑椒,再加燒肉汁調味
3款都好好食😍😍😍🥰🥰🥰
澳洲和牛肉最厚實,牛味最重

日本三角胸就油脂最豐富,最肥,完全入口即融

日本前腿肉油脂分布平均,肉味香味最balanced

一次過食到三款和牛,正,分量都剛剛好,飽但不膩🥳

另有菇菌、紫菜飯和稻庭烏冬(每份+$15)
烏冬意外地好食,湯底調味不錯,烏冬順滑彈牙👍👍

最後飲品和甜品都有驚喜
除了普通飲品外,仲有一壺配上日式茶具嘅葡萄煎茶🍵,甘香清新

自己動手整綠茶雪糕,幾好玩😂👍

整個套餐都好豐富,和牛無得輸✌️,同好有儀式感😂,服務都很不錯👍👍👍

另外見到啤酒大挑戰,男/女士只要7/9秒內飲晒一杯350ml嘅啤酒,就可以免費😂

我諗店主本身都好鐘意玩/體驗,所以餐廳有好多客人互動體驗,有得食又有得玩🤣🤣🤣

2024-05-24 3 views
嗰日咁啱去咗九龍城幫㗎車做保養,見到呢間做石燒牛嘅餐廳個店面比市面一般做石燒牛嘅餐廳嚟得更有格調,所以去試吓佢😎極上和牛盛會の2人前 $698先嚟咗個好新鮮嘅沙律菜,配埋個沙律醬,酸酸甜甜,打開咗個胃😊前菜有炸牛乳、皇帝蟹柳配柚子汁、辛辣帶子裙邊,三款食落都正常發揮😗😙麵豉湯入面有海量嘅櫻花蝦😮 昆布同木耳,一上枱就聞到好香嘅櫻花蝦味,味道偏淡日本九州A4和牛上前腿肉店員有同我哋講進食次序,首先食呢款油脂分布平均,有啲咬口嘅上前腿肉澳洲和牛封門柳澳和本身唔會好似日和咁粉咁吸引,但食落就好重牛味,咬落夠鬆軟但又保留到口感,🐨就最鍾意呢款啦日本九州A4和牛三角胸油花好豐富,每一啖都有滿滿嘅油香,油脂香係口腔大爆發,入口即溶🤪食完靚牛,店員就送上普洱咖啡,去油解膩👍🏻最後仲有個有得玩又有得食嘅甜品,自己將啲抹茶粉磨成醬,就好似日本茶道咁,再淋喺雲呢拿雪糕上面,完滿😚呢度嘅服務一流👍🏻👍🏻 店員會細心講解,而且好有禮貌😉

極上和牛盛會の2人前 $698

日本九州A4和牛上前腿肉

澳洲和牛封門柳

日本九州A4和牛三角胸

食完靚牛,店員就送上普洱咖啡,去油解膩👍🏻

呢度嘅服務一流👍🏻👍🏻 店員會細心講解,而且好有禮貌😉
2024-05-16
Type of Meal
Dinner
LUNCH 時間, 一入門口,    伏味濃,   空冇食客,     個男侍應一直玩電話愛理不理,           是但食完,    想埋單, 侍應空無一人,   能該去左玩電話
2024-05-17
$200 (Lunch)
2024-05-11 8 views
九龍城啟德道隱世小店,若不是看到門外有塊大廣告牌寫住「挑戰7秒啤酒🍻大奬賞」,也吸引不到老公視線呢!覺得呢個挑戰都幾過癮,而且仲有黑啤選擇,老公一於建議入去這燒肉店試吓!店舖面積不算大,屬於日系簡潔裝修,感覺舒服。職員奉上餐牌,建我們2人就推介可吃「極上和牛盛會の二人前」,套餐已包括前菜(三品)、胡麻沙律菜、櫻花蝦味增湯,想不到這些都好味有驚喜!主角石燒肉上場啦!同餐牌上圖片擺盤一樣咁靚,完全符合商品說明條例!九州A4和牛三角胸:牛三角胸既油花好正,脂量最重,食落好軟滑好嫩!九州A4和牛上前腿肉:我覺得呢個最好食!牛味都好足夠但係食落唔會過份油膩!澳洲和牛封門柳:牛味最重,相比起之前日本和牛呢個比較有咬口!咁好食嘅和牛,梗係要飲啤酒!老公入嚟就係為咗挑戰此活動,7秒飲晒一杯 350ml 啤酒會再送一杯!好彩真係成功,好開心!最後仲有個雪糕,好似體驗緊日本茶道咁。可以因應自己想要既濃稠度,去自行調配水既份量,自制抹茶醬再淋上雲呢拿雪糕上面。

最後仲有個雪糕,好似體驗緊日本茶道咁。

2024-05-01 6 views
石一燒 • 九龍城平時隱世就聽得多,係九龍城區一條冷清嘅街有一間真係夠隱嘅餐廳,隱得黎仲要生存到嘅肯定有啲料。呢間餐廳係主打較高質素日式燒肉,餐廳位置比較細,但整體環境簡潔和諧,燈光營造溫暖感覺。今次我叫左極上和牛盛會2人前燒肉套餐,價錢$698。店員上每款菜時都有介紹菜式同燒肉方法,好有禮貌😋😋..✅ 日本九洲A4和牛三角胸店員提議首先燒呢款肉類,牛三角胸油脂分布非常均衡,每面大約燒10秒即可,一入口油脂充滿口腔,柔和而細膩!😙..✅ 日本九洲A4和牛上前腿肉呢款肉同牛三角胸大致一樣,油花略有不同,亦都係每邊燒大約10秒,肉質軟嫩,食完簡直非有滿足感😙..✅ 澳洲和牛封門柳 封門柳肉質會比較結實,建議燒嘅時候六面都燒一燒,咁樣可以食落又有香味又保留較嫩身嘅質感👍🏼..✅ 其他前菜分別有辣帶子裙邊、炸鮮奶、蟹棒。另外仲有沙律,甜品,甜品係抹茶雪糕,可自行調節抹茶濃度。
石一燒 • 九龍城

✅ 日本九洲A4和牛三角胸

✅ 日本九洲A4和牛上前腿肉

✅ 澳洲和牛封門柳
✅ 其他
前菜分別有辣帶子裙邊、炸鮮奶、蟹棒。另外仲有沙律,甜品甜品係抹茶雪糕,可自行調節抹茶濃度。