2023-06-08 177 views
身為一個元朗人,starbucks 黎講我會推仲yoho 間 starbucks。除左地方大,位置較開揚舒適外。食物質素都比較好,之前試過係兩間都嗌過自己最鐘意食既吞拿魚芝士包,yoho 店烘得熱度適中,而元朗廣場店就拎到黎仲係涷既,所以兩間比我選我會推薦yoho店,無論環境,服務同食物質素都勝一籌。
2023-04-25 113 views
今日見元朗廣場Starbuck冇咩人就買咗一個Bagel拎走同店員講要加熱等左5分鐘 見遲過我落單嘅人已經有嘢飲店員繼續沖嘢飲 沖完之後 見枱面有個袋裝住左個Bagel問邊個叫咗Bagel(其實個bagel已經擺咗喺枱面好一段時間)最後,我發現個Bagel係凍嘅😓係凍到好硬 😓😓 同之前買既Bagel好唔同😅唔會再去呢間買之前好過好多間Starbuck買Bagel都唔會係咁店員服務態度麻麻 真係幾失望希望之後有改變啦
今日見元朗廣場Starbuck冇咩人
就買咗一個Bagel拎走
同店員講要加熱
等左5分鐘
見遲過我落單嘅人已經有嘢飲

店員繼續沖嘢飲
沖完之後 見枱面有個袋裝住左個Bagel
問邊個叫咗Bagel

(其實個bagel已經擺咗喺枱面好一段時間)

最後,我發現個Bagel係凍嘅😓
係凍到好硬 😓😓 同之前買既Bagel好唔同😅
唔會再去呢間買

之前好過好多間Starbuck買Bagel都唔會係咁
店員服務態度麻麻 真係幾失望
希望之後有改變啦

2023-04-25
TakeAway
2023-01-30 83 views
星巴克帶來多款抹茶及焙茶主題甜品,決定去試下。抹茶拿鐵帶清香,口感滑順。抹茶麻糬流心蛋糕茶香撲鼻,抹茶海綿蛋糕注入馥郁抹茶醬,以及彈牙麻糬餡。品嘗時流心抹茶醬一湧而出,茶香滿溢,結合芳香茶韻及糕餅香氣,多重層次口感。
星巴克帶來多款抹茶及焙茶主題甜品,決定去試下。
抹茶拿鐵
帶清香,口感滑順。
抹茶麻糬流心蛋糕
茶香撲鼻,抹茶海綿蛋糕注入馥郁抹茶醬,以及彈牙麻糬餡。
2022-05-06 179 views
坐喺Starbucks等人係最好我張Starbucks金卡入邊仲有$35三年冇用過今日一次過買咗三個焦糖窩夫佢好脆好甜唔係係人都頂得順嗰種甜但對我來講真係好鍾意佢仲有麥芽糖嗰種煙靭質感其實真係好需要有個地方靜靜地俾你坐喺度沈澱下Starbucks賣嘅就係環境
坐喺Starbucks等人係最好
其實真係好需要有個地方靜靜地俾你坐喺度
沈澱下
Starbucks賣嘅就係環境
2022-03-17 106 views
來到元朗國同以前工作上既Leader 有啲後事要處理!所以就約咗喺呢間cafe 度見面!佢請左我飲一杯嘢飲!天氣都比較熱,所以飲杯凍嘢降降溫,當然又係叫Latte 啦!問題來啦,首先有叫佢少冰,唔知點解咁都係咁多冰,搞到成杯咖啡勁淡,似飲冰水多個飲咖啡!最基本,都要啱比例啦!第二太多奶,多奶未必係好飲,最緊要啱比例!第三咖啡味唔夠!本身加左冰已經淡㗎啦,咁樣變得更加淡!而且冇乜甜味!完全唔似凍咖啡!令人非常失望!

2021-08-09 141 views
想搵個地方坐下食少少輕食,唯有黎starbucks食個批飲杯野❤️❤️熱🔥辣辣雞批,平時麵包店既雞批細細個,但這個卻份量十足,大大個,店員會立刻為你翻熱,令雞批有如新鮮出爐一樣。🥰🥰雞批餡料豐富🍗忌廉濃厚,好食😋酥皮脆口,係好邪惡的雞批分量十足,一個人食太飽了另外點了一杯星冰樂🥶🥶夏日炎炎最好飲番杯凍野。飲品超大,食完飲完連晚餐都可以省去環境也不錯,座椅🪑足夠,可以嘆翻一個下午🥰🥰

雞批餡料豐富🍗忌廉濃厚,好食😋酥皮脆口,係好邪惡的雞批
分量十足,一個人食太飽了

另外點了一杯星冰樂🥶🥶夏日炎炎最好飲番杯凍野。
飲品超大,食完飲完連晚餐都可以省去

環境也不錯,座椅🪑足夠,可以嘆翻一個下午🥰🥰

2020-05-23 312 views
母親節正日,約咗老公一家下午1點見。但係習慣放假嘆早餐,所以10點已經出門口,諗住hea個零鐘冇問題。三十幾度烈日當空加埋帶住外科口罩既情況下,實在行咗半個鐘頭已經焗到抖唔到氣,所以去元朗廣場逛。可能天氣太熱,所以行一陣都好攰,商場範圍外又冇coffee shop ,所以去咗Starbucks稍作休息!近呢6、7年去襯Starbucks 10居其9都係擠滿人。社運加疫症,騰出番好多機會比本地人去幫襯。去到Starbucks,已經係有七成坐喺度嘅客,不過感覺亦比以前少左七成客咁,因為冇再企滿晒店裡面所有既空間😌我點咗杯抹茶烏龍啫喱特飲兩個share。唔知係咪太耐冇飲過Starbucks,覺得d甜度適中偏淡,感覺健康咗。烏龍茶啫喱,清新有咬口都好味!

烏龍抹茶
烏龍抹茶
2019-10-02 197 views
來到元朗廣場想休息一下 由於到處沒坐位唯有到這家店鋪買杯飲品坐坐吧 人流不多但是環境很嘈吵 搞什麼😂 大部分人也沒買飲品·草莓星冰樂 HKD$38味道比以前差了 草莓味道比較酸 會咬到冰碎幸好只買了最細杯Size來飲 拿了個空杯回來 發現相機會Detect到這個Logo的樣子很搞笑🙄🙄So Funny這家店的環境比較細小 很多人也沒有買飲品就坐在這裡霸位 還有其他人未問過人就坐下來店員沒清理枱面😂要自行清理
來到元朗廣場想休息一下 由於到處沒坐位

就坐在這裡霸位 還有其他人未問過人就坐下來
店員沒清理枱面😂要自行清理

2019-09-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$38 (Tea)
2019-09-15 101 views
星期日周圍都咁多人 想搵間餐廳坐多陣都會俾人趕 咁岩行元朗行到又熱又攰 所以就入左Starbucks坐陣 叫左杯caramel latte同薯泥tart Caramel latte 有少少甜 冇咩咖啡味 奶味較重 好易入口薯泥tart d 肉丸好酸

叫左杯caramel latte同薯泥tart
薯泥tart d 肉丸好酸
2019-08-10 96 views
呢間店舖嘅員工服務態度好好,你嚟時候同走嘅時候都會主動同你打招呼,令人有賓至如歸嘅感覺。而且位置都幾多,除咗梳化位之外其他位都唔會太過迫,都幾舒服,同朋友傾吓計就一流啦。但係,略嫌沖凍飲嘅水準有啲飄忽,一是會太淡,一時又太甜。
2019-01-24 148 views
等朋友收工!so i decide to have a drink in Starbucks Black tea with Ruby Grapefruit & Honey (grande-$35)自帶杯子是減$3的🥰😌好飲呢!邊個話茶只可以配檸檬🤣熱飲真係岩曬lee 個寒風fufu 既天氣💨💨清新西柚加甜甜既honey😊原來都幾match black tea 暖入心呀💫

好飲呢!邊個話茶只可以配檸檬🤣
熱飲真係岩曬lee 個寒風fufu 既天氣💨💨
同男朋友去了新開的形點行了一個下午, 行埋大馬路兩旁的店鋪, 今天天氣很熱, 行到6,7點好想飲杯凍飲決定去元朗廣場的starbucks買返杯凍飲~Starbucks最新推出星冰茶,有「巨峰提子蘆薈甘菊花茶」及「石榴凝珠洛神花茶」一於去試新口味!洛神花茶未飲過, 所以穩陣起見都係買巨峰提子, 中size, 一杯40蚊 買完先知有巨峰提子果肉及蘆薈.....點解個職員唔提我拎匙食....一邊吸一邊比提子果肉塞住飲管果肉得4粒, 蘆薈份量正常但是味道偏啖, 如果可以味道再濃烈少少會更好40蚊買杯飲品可以有好多選擇, 我下次會選擇買其他~我估喜歡"清新"口味的人會比較喜歡~
決定去元朗廣場的starbucks買返杯凍飲~
巨峰提子蘆薈甘菊花茶
一邊吸一邊比提子果肉塞住飲管
果肉得4粒, 蘆薈份量正常

但是味道偏啖, 如果可以味道再濃烈少少會更好
40蚊買杯飲品可以有好多選擇, 我下次會選擇買其他~
我估喜歡"清新"口味的人會比較喜歡~
2017-09-16
2017-05-21 175 views
與朋友吃完晚餐,打算找個地方坐一坐,休息一下,Starbucks成為元朗廣場的好選擇~我照舊要了一杯Hot Grande Latte,習慣用瓦杯裝。泡量適中,但比較喜歡Columbia的咖啡豆,味道較為香甜~另外我們試了最近新出的特飲,菠蘿椰子啫喱星雪冰。坦白講會有一種菠蘿思樂冰的感覺......味道偏甜,啫喱的數量夠多, 但椰子味不夠出。店員態度很cool...完全沒有笑容,希望會有改善

Hot Grande Latte
味道偏甜,啫喱的數量夠多, 但椰子味不夠出。
店員態度很cool...
完全沒有笑容,希望會有改善
2017-05-20
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Hot Grande Latte