2019-12-05 107 views
成班同事約咗話要食飯,但係老細話全體要OT,最後我哋喺觀塘搵咗間茶樓食晚飯上到去先知道原來依間茶樓有放題食!價錢仲要唔算貴,而且款式選擇都有好多仲有因為佢逢星期三有八折星期一到四$238任食價錢每位已經包括左一盅佛跳牆湯、虎蝦天使麵自取任食片皮鴨、美國牛柳任食及55款點心小吃🧆好快就上左湯了,味道稍稍偏鹹。但都叫做幾足料,有齊花膠、鮑魚名貴菜式。#虎蝦天使麵蝦肉🦐幾大隻,而且天使麵吸曬蝦的精華,幾鮮味。#片皮鴨實屬回本之選,出邊大方自取,排隊嘅人龍亦都唔多。片皮鴨質素不差,鴨油香味道幾香高。#乳鴿這個實屬必點推介🤣每隻乳鴿都係即叫即炸👍🏻雖然味道稍稍偏鹹。多吃2隻都心滿意足#燒腩仔每客分量唔算多,但勝在又係可以密密點,唔講得笑😼真係做得好脆口甜品不過不失,沒有抱上很大的期望,今日來到時榴槤布甸剛好沽清,轉左做芒果🥭布甸
仲有因為佢逢星期三有八折

星期一到四$238任食
價錢每位已經包括左一盅佛跳牆湯、虎蝦天使麵
自取任食片皮鴨、美國牛柳任食及55款點心小吃🧆

#虎蝦天使麵
蝦肉🦐幾大隻,而且天使麵吸曬蝦的精華,幾鮮味。

#片皮鴨

#乳鴿

#燒腩仔

2019-12-01 110 views
平時日式放題就食得多,咁次呢個中式放題都好正好抵食,$258就有任食片皮鴨加美國谷飼牛柳,仲有成55款名廚推介小菜粉麵飯甜品,全部即叫即做,任飲任食!酒樓既環境唔錯,晚上好多一家大細黎食晚飯!片皮鴨放左喺出面,有人即時喺度切,任食任拎!我地拎左超多轉,片皮鴨燒到好香,配埋啲醬汁同其他配料,包落薄皮入面,層次豐富!仲有好多其他好正既中式小菜,我地點到成枱都係野食!呢個雞翼唔錯!仲有其他酒樓常見既菜!當然唔少得甜品啦,我地點左楊枝甘露同埋杏仁茶。
酒樓既環境唔錯,晚上好多一家大細黎食晚飯!
片皮鴨放左喺出面,有人即時喺度切,任食任拎!
仲有好多其他好正既中式小菜,我地點到成枱都係野食!
呢個雞翼唔錯!
仲有其他酒樓常見既菜!
當然唔少得甜品啦,我地點左楊枝甘露同埋杏仁茶。
  • 京式片皮鴨
星期日近近地去咗觀塘鱷魚恤人同屋企人飲茶,全幢大廈都係酒樓,今次去咗頂層9樓嘅利寶閣食點心放題。.好快就可以入坐,坐底就可以點自己想食嘅嘢,選擇種類好多。每位都包左原隻鮑魚酥同花膠灌湯餃一份,點心仲可以逐件叫,唔使成籠點,鍾意食幾多先叫幾多。.點心選擇好多,叫左蝦餃、鵪𪂹蛋燒賣、芋蓉蜂巢、沙律蝦春卷、雪山叉燒包、抹茶包、流沙包、牛肚、雞腳。 特別小小嘅有榴槤系列,叫咗榴槤酥同榴槤。另外甜品點咗楊枝甘露、紅棗糕同雪糕脆麻花。.鮑魚酥同灌湯餃都唔錯,而蝦餃、芋蓉蜂巢同榴槤酥最出色,芋蓉夠香,外面又炸到脆卜卜;榴槤酥內嘅榴槤蓉多到爆餡。其他點心不過不失。不過明顯甜品就最弱,除咗楊枝甘露其他個兩款都唔好食。.$168加茶芥加一,大約$200一個。雖然係點心放題,不過其實食多幾件都好易滯,翻唔翻到本就見仁見智,好睇你食到幾多🙊,不過叫做過吓心癮,滿足獵奇心態😆。
$209 (Lunch)
好友介紹觀塘利寶閣食中午點心放題,無論食材的質素及廚師用心烹調的功夫令人刮目相看,每款的點心真材實料,非常用心去做,我對那家點心店留下深刻印象,所以今次定必前來光顧。  利寶閣2小時中午點心放題,點心款式選擇多,環境舒適優雅,地方很自在,有一份雅緻休閒,食物質素良好,傳統的點心,亦加入了新派的款式,美食當前無法抵擋,按捺不住,吃得盡興一點,放縱一下自己,享受點心的滿足滋味。  地點位於觀塘開源道,地理環境尚算方便,所以好易便來到,餐牌添置美食的款式及數量,一盅二件食點心,未食巳吸睛,每次想起都想即時到來品嚐美食。2小時中午點心放題,每人可以享有鮑魚酥和花膠灌湯餃。  鮑魚酥鮑魚酥材料新鮮,控制得宜,最完美的熟度,仍然保留鮮味,不需要額外調味,鮑魚酥充滿鮑魚的清香,進食時溫度微熱不會燙咀,啖啖都鮮甜,味蕾上的歡慰,味道更勝一籌。  花膠灌湯餃每日新鮮材料,熱燙燙的花膠灌湯餃,花膠大隻,材料十足,灌湯餃肉質嫰滑有彈性,入味無比,令口感昇華,我食不停口,正合我的口味。  珍珠帶子腸粉即蒸的腸粉,皮簿餡料豐富,腸粉最考廚師的功夫,皮薄唔爛,晶瑩剔透,完全没有雪味及油膩的感覺,做得十分

2小時中午點心放題,每人可以享有鮑魚酥和花膠灌湯餃。

珍珠帶子腸粉

即蒸的腸粉,皮簿餡料豐富,腸粉最考廚師的功夫,皮薄唔爛,晶瑩剔透,完全没有雪味及油膩的感覺,做得十分出色,顯出大廚精心及功力,每一件都有帶子,口感彈牙香滑,令人食指大動,大力推介。

脆皮蝦餃

我被外型迷倒,黃金色澤脆扑扑的脆皮蝦餃,咬下去十分新鮮爽脆,蝦肉鮮嫩,不算炸得很油,帶出香濃的味道,香氣撲鼻,口感卻截然不同,提升了味道很清新,別有一番風味。

咸水角

賣相吸引很開胃,食起來熱度非常令咸水角的鮮味提升,脆炸水準很優質,狠狠地食一口咸水角,內層被融化了的芝士黏著,咸水角與芝心比例剛好,食出濃郁的芝士味道,芳香的味道仍在口中留戀。

紅豆雪糕脆麻花

最後要食甜食,紅豆新鮮香滑,雪糕芳香鬆軟,脆麻花味濃,香氣滿溢,口感細膩煙靱,令人心曠神怡,食飽後用來消滯,不會太甜,味道適中,感覺很好味,我很喜歡食。

利寶閣(觀塘)
地址:觀塘開源道79號鱷魚恤中心9樓
2019-11-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$220 (Lunch)
Celebration
Anniversary
2019-11-04 146 views
嗰日近近地去咗觀塘鱷魚恤中心諗住飲茶我哋就去咗利寶閣咁啱見到有點心午市放題未試過可以瘋狂嗌點心價錢又唔太貴相信都可以食到回本所以就決定試吓啦😝首先 每位送鮑魚酥、花膠灌湯餃鮑魚一啲都唔韌酥餅充滿牛油香正灌湯餃好大隻入面有豬肉蝦肉冬菇等皮薄多汁✨✨✨✨✨✨✨✨另外我地嗌左唔少點心:蜂巢炸芋角鵪鶉蛋燒賣黑金流沙包鮮蝦菜苗餃生煎鯪魚餅暗然銷魂飯油鹽水浸菜遠蒜香雞中翼上素腐皮卷脆皮蝦餃沙律蝦春春焼计本魚茄子馬拉糕荷葉飯楊洲炒飯XO醬腸粉晶瑩鮮蝦餃咸水角貢棗糕香芋熱排骨香煎蘿蔔糕楊枝甘露榴連布甸十勝紅豆雪糕脆麻花蒜拍小黃瓜✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨總括而言點心嘅水平都係中上推薦大家嚟食😻不過最好就少少少少咁嗌如果唔係就會飽到爆🤧
嗰日近近地去咗觀塘鱷魚恤中心諗住飲茶

我哋就去咗利寶閣

咁啱見到有點心午市放題

未試過可以瘋狂嗌點心

價錢又唔太貴

相信都可以食到回本

所以就決定試吓啦😝

首先 每位送鮑魚酥、花膠灌湯餃

鮑魚一啲都唔韌

總括而言點心嘅水平都係中上

推薦大家嚟食😻

不過最好就少少少少咁嗌

如果唔係就會飽到爆🤧
現今許多中、西新食肆,頗願意投放大量資源,聘名師打造室內裝潢,好像以為客人只為餐廳的「秀色」而來似的。定位為中上級餐廳的【利寶閣】,在裝潢方面也貫徹其低調的哲學。這裡沒有誇張炫耀的設計,反而以純白為主調及落地玻璃窗讓陽光照進來加添寫意假日的感覺。門面簡單、正常酒樓地面、仿石質感白牆、以淺金色及簡色作襯裡的白桌布、深銅色窗簾和吊燈,帶出含蓄的典雅。好像「寶閣」兩字一樣。整個主廳大約可容納百多個客人。此外,亦設有可容納十多人的私人廂房。整體環境寬敞,樓底夠高,充滿空間感,坐得舒服自在。選了位置坐定,點壺普洱就開始今日重點...🔹〖期間限定兩小時點心放題午市〗,上午12時至下午四時一班起計兩小時🔹(珍惜食物請勿浪費於所有食品食淨就會按一百克去徵收食物嘅成本費用$10 㗎啦如此類推所以食得晒先好叫啊)全線利寶閣$148 每位星期一至五$168 每位星期六日及假日上環分店啦不過就$148每位星期一至日都係.茶水就每位$15每位+1服務費 $22.8!只限堂食嘅咋唔可以帶走嘅.睇睇點心紙真係好多選擇,實行慢慢食慢慢點!點好後就等食啦,爸爸攤開當日報紙,睇一陣D時間就好快過,推著點心的阿姊隨即靠近,

選了位置坐定,點壺普洱
全線利寶閣
$148 每位星期一至五
$168 每位星期六日及假日
上環分店啦不過就$148每位星期一至日都係
睇睇點心紙真係好多選擇,實行慢慢食慢慢點!

點好後就等食啦,爸爸攤開當日報紙,睇一陣D時間就好快過,推著點心的阿姊隨即靠近,扯開嗓門「黑金鹹蛋黃流沙包、鮮蝦菜苗餃」宏亮的叫賣聲如雷貫耳。

⭕大愛黑金鹹蛋黃流沙包,流沙包作為港式早茶的一種,非常受歡迎,黑金流沙包比普通的 .... 鹹蛋黃 餡料像金沙一樣流淌,這樣的奶黃流沙包超流心。
黑金鹹蛋黃流沙包

濃郁順滑的奶油香氣中,夾著金黃鹹蛋的鹹香,裹在灰黑鬆軟的竹炭包子裡,趁熱撕開包皮時,剎那黃澄澄內餡傾瀉爆流,在享受美味的同時,也增添了視覺效果。
黑金鹹蛋黃流沙包

鮮蝦菜苗餃-由選料、調味、摺法均考驗點心師傅的功力,菜苗餃真材實料,是吃得出也聞得到的鮮蝦香味。
 蝦肉新鮮爽口大大粒,皮薄煙靭🦐
鮮蝦菜苗餃、鵪春旦燒賣

🔹點心方面呢其實都仲有好多其他...
晶瑩鮮蝦餃啦、鵪春旦燒賣啦、咖喱蒸土魷、炸榴槤酥、百花燒賣王、等...
牛肉球、燒賣

牛肉球

咖喱蒸土魷

炸榴槤酥軟度甜度都夠...還沒打開, 就能聞到榴槤的香氣,可想而知,炸好後外香酥內香甜...
榴槤酥

🔹任食放題嘅話呢就每位贈送一隻鮑魚酥同埋花膠灌湯餃...但小朋友就隨外嘅
⭕外形像鮑魚,是一款酥皮類的點心, 鮑魚好新鮮,有鮮味,而個酥皮好鬆化,焗得岩岩好,而且大細岩岩好可以放入口。
鮑魚酥

花膠灌湯餃,加入咗花膠嘅灌湯餃,灌湯餃大大隻!好正!餡料仲有帶子、草菇、瑤柱同埋蝦仁,湯燉得十分好飲。

🔹特色粉面飯呢就叫咗佢暗然銷魂飯
現在香港不少茶餐廳、高級酒家、酒店都有以「黯然銷魂飯」命名的碟頭飯。不過就叉燒飯,加荷包蛋,實尋常食制。不過,肥美香口的燶邊叉燒,加上蛋汁撈飯真係唔錯!冇得輸。
黯然銷魂飯

🔹至於啲煎炸嘅焗點呢就叫咗個流心榴槤炸彈啦脆皮叉燒包、香煎蘿蔔糕
脆皮叉燒包必點菜式,突破傳統,將菠蘿外皮與叉燒包結合,金黃脆皮與內餡蜜汁叉燒,鹹甜組合滋味,大人小孩都愛不釋口,對不對?
叉燒包

🔹但係大排檔小食好吸引呀!!!因為有呢個鹹菜豬肚湯同埋蘿蔔金錢肚
⭕個鹹菜豬肚湯,係家鄉惹味小菜胡椒粒具有温腸暖胃,散寒止痛作用,岩晒而家轉天氣飲呀!又多料!好正。
鹹菜豬肚湯

至於蘿蔔金錢肚,好甜又多汁嘅蘿蔔呀,蘿蔔入晒味超好味呢。金錢肚就好爽口。
蘿蔔金錢肚

🔹有啲呢平時會加錢嗌嘅廚味部小食呢度都有。點左個蒜香雞中翼、蜆介鯪魚球、XO醬煎腸粉
XO醬腸粉

蒜香雞中翼,雞翼脆卜卜,充滿牛油和蒜香 ,雖然邪惡,但還是忍不住一隻一隻放入口。必定會點蒜蓉牛油雞翼
香煎蘿蔔糕、雞翼

🔹仲有佢嘅甜品好多都好好食...例如榴槤布甸同楊枝甘露我就最推介啦其他有北海道抹茶包、十勝紅豆雪糕脆麻花、蛋白杏仁茶...

蛋白杏仁茶

榴槤布甸:飄來榴槤之香,愛者必會選香濃的榴槤醬....配上滑滑的布甸,必定會令你一吃難忘!!
榴槤布甸

北海道抹茶包,抹茶點心,兩者結合而誕生的各種點心,一定會讓抹茶控無法抗拒!北海道抹茶包亦同樣想Encore,香濃好吃,入面既蓮蓉都好多,好彩唔太甜冇蓋過個味。
北海道抹茶包

十勝紅豆雪糕脆麻花,呢個就有D失望了, 因為個麻花唔脆,又唔夠鬆脆,喔然已配上口感幼滑的雪糕,口感上真係更有層次。但都一般吧!
十勝紅豆雪糕脆麻花

點心放題來講其實兩個鐘真係食咗好多因為上菜速度好快…最鍾意就係佢可以一粒一粒咁樣嗌…唔使每樣一籠籠每樣試少少就最好啦!服務方面,大致上與一般高級餐廳差不多。雖然未算非常貼心,但是侍者總算勤快合作。加埋坐喺落地玻璃窗嘅隔離成個感覺好享受…優哉游哉咁嘆足成個晏晝,熱騰騰的吃下全部點心,下了肚,這精神的一天,好像才正式開始。
Other Info. : .
鮮蝦菜苗餃、鵪春旦燒賣
  • 蒜香雞中翼
  • 脆皮叉燒包
  • 炸榴槤酥
2019-10-23 243 views
谷飼牛柳及片皮鴨係自取形式,有侍應堂前片皮,質素比預期好,任食嚟講,真係好唔錯!呢個燉湯每位一盅,有螺頭丶花膠丶雞件,以放題來講都算足料,好味道!黃金蝦比上湯虎蝦好味,鹹香味恰到好處醉蝦有驚喜!超入味!海蝦鮮味彈牙帶酒甜。燒腩仔肥瘦相間,層次分明。本來無乜期望,但原來又唔hea喎!滷水丶醃製小食都幾好,少吃多滋味超過50款食物,2小時任點任食原價$258/位,團購買券$228/位(滿$400,入優惠碼再減$40)茶水每位連加一$17.6 另收加一服務費$48.8 (以現金支付)星期五晚上,全場少於一半客人,空間感好足;限時兩個鐘,已送上枱嘅食物,未食完嘅話,都可以繼續食,前後坐足三個鐘,基本上唔會趕客走,服務都不錯,今次每位大約$275,值得一試!
京式片皮鴨
京式片皮鴨
極品佛跳牆
上湯焗虎蝦天使麵

黃金蝦
黃金蝦比上湯虎蝦好味,鹹香味恰到好處
清酒浸海蝦丶脆皮燒腩仔
酸菜魚
本來無乜期望,但原來又唔hea喎!
滷水豆腐丶滷水腎片丶蒜拍小黃瓜丶陳醋雲耳丶話梅車厘茄
滷水丶醃製小食都幾好,少吃多滋味
超過50款食物,2小時任點任食

茶水每位連加一$17.6
另收加一服務費$48.8 (以現金支付)

Dinner
Dining Offer
Coupon
  • 清酒浸海蝦
2019-10-22 115 views
有次同同事聊起,發覺利寶閣有做中菜放題😨仲有得任食點皮鴨!即刻拉大隊一試先!牛柳同片皮鴨都係任食但要出去排隊自取~片皮鴨係新鮮即片,每塊都夠哂熱!又唔會好肥,皮仲烤得超香!而牛肉超級淋,牛味又重,好好食!叉燒都好好食,肥瘦得宜👍話梅車厘茄酸酸甜甜非常開胃,係必食嘅前菜之一!花膠響螺雞湯每人有一壺,勁鮮甜,超足料!一大舊花膠仲有啖啖味😻正總括黎講,尼間既食物正常水準,但選擇都幾多~價錢普通,要多食片皮鴨回本😂

牛柳同片皮鴨都係任食但要出去排隊自取~

叉燒都好好食,肥瘦得宜👍

話梅車厘茄
酸酸甜甜非常開胃,係必食嘅前菜之一!

花膠響螺雞湯
每人有一壺,勁鮮甜,超足料!一大舊花膠仲有啖啖味😻正

2019-10-20 1976 views
星期日最佳節目當然是飲茶食點心香港飲茶地方多的是,但放題任吃點心就唔多,早幾日聽同事推介,知道觀塘站鱷魚恤中心利寶閣原來有做點心放題,而且星期一至日都有,一於趁星期日黎試下星期日成人每位$168,連埋加一茶錢每位二百蚊左右,限時兩個鐘,時間充足利寶閣口碑唔錯,阿蘇都有推介,當日黎到都幾旺場!點心選擇非常豐富,有超過60款,落單不久食物便陸逐送上,而且完全沒有漏單情況放題每位均奉送鮑魚酥及花膠灌湯餃鮑魚酥入口鬆化有酥皮香,鮑魚彈牙唔un雖然係放題,但點心質素絕不馬夫,比我預期更有質素全部點心都是即點即蒸/炸,每款上枱時都非常新鮮熱燙口多款點心都比出面酒樓散點更美味鳳爪十分入味,又唔會過咸!Xo醬腸粉口感夠滑之餘,亦非常夠味脆皮叉燒包,包包超軟熟,內裡叉燒餡很足料!連甜品都有超級滿足呢個點心放題真係非常適合兩口子,可以一次過品嘗到超多款點心我數過,我地點左超過20款
星期日最佳節目當然是飲茶食點心

,而且星期一至日都有,一於趁星期日黎試下

利寶閣口碑唔錯,阿蘇都有推介,當日黎到都幾旺場!

放題每位均奉送鮑魚酥及花膠灌湯餃
鮑魚酥入口鬆化有酥皮香,鮑魚彈牙唔un

雖然係放題,但點心質素絕不馬夫,比我預期更有質素

全部點心都是即點即蒸/炸,每款上枱時都非常新鮮熱燙口
多款點心都比出面酒樓散點更美味

鳳爪十分入味,又唔會過咸!

Xo醬腸粉口感夠滑之餘,亦非常夠味

脆皮叉燒包,包包超軟熟,內裡叉燒餡很足料!

甜品都有

超級滿足

呢個點心放題真係非常適合兩口子,可以一次過品嘗到超多款點心

我數過,我地點左超過20款

2019-10-13
2019-10-17 167 views
放假想悠閒啲,一家大細飲啖茶食個包係不二之選👍🏻最近利寶閣就推出左期間限定兩小時任叫任食即叫即做點心😋每位送原隻鮑魚酥🥧及足料花膠灌湯餃🥟🌟 點心選擇超多煎炸焗點、腸粉、大排檔小食、特色粉麵飯、廚味部小食及甜品 🌟份量合適大部份點心仲可以逐件叫,就算獨食/ 二人世界都可以食到好多唔同款嘅美食❤️ 🌟個人推介🦐鮮蝦晶瑩餃 - 好足料,蝦肉鮮味十足🖤黑金咸蛋奶皇流沙包 - 呢個一定要趁熱食,包夠軟熟,餡料唔會太水,剛剛好可以有流沙效果,又唔會太甜👍🏻🥢懷舊馬拉糕 - 黑糖馬拉糕甜而不甜而不漏👍🏻🥚蛋白杏仁茶 - 夠滋潤有真材實料😍😋❤️養顏貢棗糕 - 唔太甜,都幾香紅棗味,作為甜品為呢一餐畫上圓滿嘅句號。❤️📍全線利寶閣11am -4pm (入單起計兩小時)星期一至五 $148 一位星期六日及公眾假期 $168 一位
放假想悠閒啲,一家大細飲啖茶食個包係不二之選👍🏻
最近利寶閣就推出左期間限定兩小時任叫任食即叫即做點心😋
每位送原隻鮑魚酥🥧及足料花膠灌湯餃🥟

🌟 點心選擇超多
煎炸焗點、腸粉、大排檔小食、特色粉麵飯、廚味部小食及甜品

🌟份量合適

🌟個人推介

🦐鮮蝦晶瑩餃 - 好足料,蝦肉鮮味十足

🥢懷舊馬拉糕 - 黑糖馬拉糕甜而不甜而不漏👍🏻

🥚蛋白杏仁茶 - 夠滋潤有真材實料😍😋

📍全線利寶閣
11am -4pm (入單起計兩小時)
星期一至五 $148 一位
星期六日及公眾假期 $168 一位
2019-10-06
$168 (Lunch)
2019-10-13 151 views
難得觀塘利寶閣都有2小時點心放題就得假日放假過黎試下,之前試過上環店質素不錯點心種類多,腸粉,煎炸焗點,大排檔小食,粉麵,甜品都有點心以一件件計,很貼心每位更會送上鮑魚酥跟花膠灌湯餃鵪春蛋燒賣懐舊點心之一,已經很多酒樓都無得食鵪春蛋剛剛熟,很好!燒賣肥肉不多,一口一粒,好滿足蝦餃晶瑩剔透,皮薄餡多,剛蒸起沒有不好食的可能荔蓉蜂巢盒芋頭味濃,炸得鬆脆不油膩炸榴蓮酥略皮厚了點,幸好榴蓮蓉很足料Xo醬煎腸粉腸粉煎得很夠味炒麵炒得好乾身,估唔到咁好食蒜香雞中翼,大大隻,皮脆肉脆仲有肉汁食物黎得快,而且無咩漏單
難得觀塘利寶閣都有2小時點心放題
就得假日放假過黎試下,之前試過上環店質素不錯

點心種類多,腸粉,煎炸焗點,大排檔小食,粉麵,甜品都有
點心以一件件計,很貼心

每位更會送上鮑魚酥跟花膠灌湯餃

鵪春蛋燒賣
懐舊點心之一,已經很多酒樓都無得食
鵪春蛋剛剛熟,很好!

燒賣肥肉不多,一口一粒,好滿足

蝦餃
晶瑩剔透,皮薄餡多,剛蒸起沒有不好食的可能

荔蓉蜂巢盒
芋頭味濃,炸得鬆脆不油膩

炸榴蓮酥
略皮厚了點,幸好榴蓮蓉很足料

Xo醬煎腸粉
腸粉煎得很夠味

炒麵
炒得好乾身,估唔到咁好食

蒜香雞中翼,大大隻,皮脆肉脆仲有肉汁

食物黎得快,而且無咩漏單
2019-10-12 109 views
有時諗食飯去邊度食都好頭痕,因為實在太多選擇,而且人人口味唔同,作為飯局搞手一定好頭痕, 今次見呢間利寶閣都幾多好評,而且仲有好特別嘅中菜放題,無論想食乜都有,一於去試下。因為我哋早到嘅關係,人客都未算太多, 不過大概八點就差唔多滿座,好彩有早到。重點當然要試下呢個任食嘅片皮鴨啦,配埋蒸好嘅麵皮,同埋配菜一齊食,好好味。鴨肉唔會太肥,而且個皮仲好香脆。亦都可以從小菜紙上面揀唔同嘅小菜,海鮮以一人份量計算,可以食多好多款唔同嘅菜式。先嗌咗個五香牛展同埋腎片試試,賣相同味道都唔錯,作為前菜幾開胃。呢度嘅避風塘炸蝦都ok,炸得好香脆。避風塘炒蟹都好香口,不過蟹肉就比較淋。不過比較令人驚喜嘅就係呢個佛跳牆燉湯,入面真係好多材料,有鮑魚有雞肉有花膠等等,飲落好滋潤清甜。另外亦都推薦試下呢度嘅欖角美味骨,非常特別,外面甜甜地,而且脆卜卜,入面就好多肉汁。生炒骨都整得唔錯,好有鑊氣。每人大概都係三百零蚊,但係都試到幾多款唔同嘅菜式,質素都可以,同平時一般嘅放題差唔多價錢,如果想食放題,中式放題都係一個幾特別嘅選擇。

呢度嘅避風塘炸蝦都ok,炸得好香脆。

避風塘炒蟹都好香口,不過蟹肉就比較淋。

生炒骨都整得唔錯,好有鑊氣。

• 京式片皮鴨
Chinese Dim Sum😋🥢 All You Can Eat❤️💫..✨利寶閣✨ 即叫即做點心﹑期間限定🌸 中菜午市放題,勁食精緻菜式,每位仲送 ll。。👀 哈哈哈 我就係比它吸引了。中菜都有放題❓任食中菜,超過五十多款即叫即做﹑任點任食的中菜﹐每位額外送原隻鮑魚酥🥠及花膠灌湯餃🥟,吃貨的我 當然想試試👻 好似好正喔。點心 煎炸焗點 大排檔小食 廚味部小食 甜品,真係超豐富。有:荔蓉蜂巢盒🥠﹑百花燒賣皇﹑鮮蝦晶瑩餃🦐﹑酥皮焗叉燒包🐽﹑豬腳薑﹑北海道十勝紅豆雪糕脆麻花🍨﹑黑金咸蛋奶皇流沙包﹑養顏貢棗糕﹑楊枝甘露﹑暗然銷魂飯🍚﹑蛋白杏仁茶﹑鮑汁鳳爪﹑沙田雞粥🐥等﹐真係物有所值 多款選擇 享盡鮮味💕 望見菜單 真係好開心。另有其他特色榴槤美食💛,榴槤愛好者如我👻 不能錯過喔。包括:炸榴槤蓉酥﹑流心榴槤炸彈、榴槤布甸,都係好榴槤💫 好吸引呢。..

✨利寶閣✨ 即叫即做點心﹑期間限定🌸 中菜午市放題,勁食精緻菜式,每位仲送 l[原隻鮑魚酥 & 足料花膠灌湯餃]l。。👀 哈哈哈 我就係比它吸引了。

2019-10-09 102 views
屋企人一向鐘意食中菜,聽同事講利寶閣有個2小時夜市放題幾抵,有任食扁皮鴨同埋美國谷飼牛肉,平日去食就$278一位,另加茶水同加一服務費。扁皮鴨熱辣辣原隻燒好,待應係你面前將鴨皮一塊一塊削落嚟,非常新鮮悅目。夾完鴨肉之後再拎啲甜醬同話梅醬,用薄皮包住鴨肉同醬汁,食落好有口感唔會覺得膩。成家大概食左40幾塊,好和味呀。美國谷飼牛肉牛肉係你面前煎,企係枱前已經聞到牛肉香味。牛肉唔會煎得太老,食落嫩滑有𑁻口,牛肉味仲好香濃。花膠響螺雞湯每人都會有一碗雞湯,湯嘅材料好足,大塊厚身花膠,配上老火原味雞湯,令到本身充滿鮮味嘅湯味道更香濃。其他炸物炸蝦餃,炸芝士年糕,炸軟殼蟹,呢幾款炸物幾特別,外脆外軟。蝦餃好有鮮味,芝士年糕做到有流心效果,而軟殼蟹脆卜卜,加埋啲蟹膏一齊食,好香口。

扁皮鴨

美國谷飼牛肉

花膠響螺雞湯

其他炸物
2019-10-08 96 views
咁耐以來都未食過點心自助餐,見未食過就試下。自助點心每人一定會有鮑魚酥和花膠灌湯餃鮑魚酥都算係第一次,幾有新鮮感,個鮑魚都算大隻,味道唔錯,酥皮也一流花膠灌湯餃都幾惹味,餃又大粒,如果花膠更林就更好食點心就唔少得食腸粉,牛肉腸鮮腸就唔少得。但見點心紙仲有珍珠帶子腸,咁特別就試下(最近鏡頭),都唔錯。之後再黎一碟木魚茄子,又係一個唔錯既選擇,呢個配搭又係少有,味道都幾夾再黎就整多幾籠平時食開既點心,特別想講個懷舊大包真係舊份量,好飽再食下炸物,熱辣辣,係個炸蝦餃個皮靭左少少仲有蒜香雞翼,好香口惹味,唔錯最後食點心仲可以點埋甜品,紅豆雪糕脆麻花,好滿足第一次食點心自助餐幾有新鮮感,可以食平時食開既點心又可以食到特色點心,唔錯唔錯
咁耐以來都未食過點心自助餐,見未食過就試下。

自助點心每人一定會有鮑魚酥和花膠灌湯餃

花膠灌湯餃都幾惹味,餃又大粒,如果花膠更林就更好

再食下炸物,熱辣辣,係個炸蝦餃個皮靭左少少

仲有蒜香雞翼,好香口惹味,唔錯

最後食點心仲可以點埋甜品,紅豆雪糕脆麻花,好滿足