2021-11-25 1597 views
Recommending a little cafe which is also a nice place for meetups - branches in TST and Tai Koo 😋 Also famous for their flower teas ☕️ Perfect for this cold weather 🥶 ᴘᴀɴ Sᴇᴀʀᴇᴅ ᴄᴏᴅ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ ɪɴ ʟᴀᴋsᴀ SᴀᴜᴄᴇAs a big fan of laksa, this is the first time I’ve seen pasta in laksa sauce, so of course I have to try it 🍝 Turns out to be amazing!! The cod went really well with the linguine, and portion’s just right 👍 ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴡᴀғғʟᴇ ᴡɪᴛʜ ʜᴏɴᴇʏ ᴄᴏᴍʙs 🧇 Loved this waffle!!! Made warm and crunchy

Pan  Seared  Cod  Linguine  in  Laksa  Sauce

Loved this waffle!!! Made warm and crunchy, perfect to go with chocolate icecream🍦 What’s more special is the earl grey cream inside which was super good! Definitely a thumbs up for this one 👍
Earl  Grey  Chocolate  Waffle  with  Honey  Combs
Dinner
2021-11-23 770 views
我們於22/11(一)約中午12:30到達餐廳,餐廳只有3名待應,內裡也有數枱客人。我們叫了2個餐:西班牙橡果黑豚肉蕃茄羅勒松子醬扁意粉($148),天然雞慢烤蕃茄薯菜($138),餐湯為南瓜湯。❶西班牙橡果黑豚肉蕃茄羅勒松子醬扁意粉:扁意粉不多,有一塊豚肉,羅勒松子醬很香❷天然雞慢烤蕃茄薯菜:有3塊雞扒,薯菜的色澤不太美,但也挺好吃❸南瓜湯:十分滑溜❹飲品食物份量不多,大吃之人可能不夠客人在約一點左右增多,人手明顯不多,埋單要加一
❸南瓜湯:十分滑溜
❹飲品
食物份量不多,大吃之人可能不夠
客人在約一點左右增多,人手明顯不多,埋單要加一
西班牙橡果黑豚肉蕃茄羅勒松子醬扁意粉
天然雞慢烤蕃茄薯菜
南瓜湯
飲品
2021-11-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$158 (Lunch)
西班牙橡果黑豚肉蕃茄羅勒松子醬扁意粉
南瓜湯
飲品
2021-11-19 555 views
第N次去這間餐廳用膳,每一次的食物都是令人滿意,服務態度也很好👍🏻喜歡餐廳的養生食材,舒服的環境,侍應的應對亦都很溫文有禮,令人覺得與價錢成正比,尤其是女孩子喜歡的餐廳類型,以花做主題。今早跟朋友去吃branch,遇到一位無理取鬧的女顧客,明明是自己沒有訂位,又不量度體溫,卻捉住女侍應一直在鬧,說自己是熟客。正當我忍不住想出聲,隔離個伯伯比我快手,後來才知道他是餐廳的老闆。老闆和店長後來化解了事情。
2021-11-19
$152 (Lunch)
2021-11-07 750 views
這家在尖東美食里的優雅茶室,食物質素令人有驚喜——配搭有創意味道也很可以!他家宗旨是好食材用心做,果然不錯。吃完還可和朋友於海旁散散步,非常寫意~𝐓𝐞𝐚 𝐆𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧 𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭 ($𝟹𝟿𝟾 𝚏𝚘𝚛 𝟸)⁎ 𓇠 鹹點Savoury 𓇠 ⁎﹆西班牙火腿芝士蝴蝶酥 Spanish Ham & Cheese Palmier﹆辣雞芝士迷你漢堡Spicy Chicken & Cheese Mini Burger ﹆蕃茄巴馬火腿撻 Tomato & Parma Ham Tart⁎ 𓇠 甜點Desserts 𓇠 ⁎﹆日本抹茶橙香常温蛋糕 Japanese Matcha Orange Flavour Cake ﹆芒果芝士焦糖煎茶蛋糕 Mango Cheese Caramel Sencha Cake ﹆蝶豆花柚子撻 Blue Pea Yuza Tart﹆洋甘菊果香奶凍 Fruity Camomile Panna Cotta﹆草莓蜜樹焙茶和黑芝麻抹茶小丸子 Strawberry Hojicha & Black Sesame Matcha Ball

⁎ 𓇠 鹹點Savoury 𓇠 ⁎

⁎ 𓇠 甜點Desserts 𓇠 ⁎
﹆蝶豆花柚子撻 Blue Pea Yuza Tart
2021-11-06 524 views
舒適同打咭熱點,一入去都好舒適,又白白既牆身,感覺好乾淨,餐牌有2款set,都多野食,不過就未必太飽,觀賞感一流,吹水地方更加爽,大家不妨一試,記得餐廳收10點,9點last order
2021-10-23 316 views
今日喺手機碌吓碌下睇吓有咩外賣食居然比我見到呢間野以前有去過堂食 要加1 不過環境好舒服 可以係寧靜舒適既環境下用餐😆今次外賣叫咗個煙三文魚窩夫(包一杯飲品 餐湯)堂食價錢應該係138 +1而家叫外賣只需要114-20 (Master card優惠)真係抵食好多(不過都係小貴)不過接單速度有d慢⋯個人認為堂食同外賣味道一樣 都係咁好食窩夫切成四小份 醬汁係蜜糖 味道有d清寡 冇乜調味😅😅😅但好適合食開清淡口味嘅人煙三文魚份量足夠 食完呢兩個就會好飽另外餐湯係菠菜湯 都係好健康嘅🥰🥰
今日喺手機碌吓碌下睇吓有咩外賣食
居然比我見到呢間野
今次外賣叫咗個煙三文魚窩夫(包一杯飲品 餐湯)
堂食價錢應該係138 +1
真係抵食好多(不過都係小貴)
不過接單速度有d慢⋯
個人認為堂食同外賣味道一樣 都係咁好食
煙三文魚份量足夠 食完呢兩個就會好飽
另外餐湯係菠菜湯 都係好健康嘅🥰🥰
TakeAway
2021-10-11 424 views
仙味十足,幫人慶生好岩嘅SP flower & Tea Room💗*香草烤天然雞黑松露燴飯😋(298$跟湯同沙律+飲品)我好中意佢啲雞☺️😊天唔天然我唔知,但烤到唔會乾「爭爭」,啖啖肉汁好好食,同埋識我嘅人都知我熱愛黑松露燴飯,呢個唔會太漏,唔係勁creamy果種反而好岩我,唔會太濕,但每粒飯都混好啲汁,好好味☺️☺️(4.5/5)*安格斯牛肉慢烤蕃茄泡菜意粉🍝(168$)牛肉原來是一片片薄片,對於我牙較軟嘅人黎講幾易咬,唔韌。不過成碟野真係食唔中泡菜就冇泡菜味,整體係蕃茄味,但係係好味嘅,但唔好expect你係食泡菜味嘅野,想有啲辣味都冇,但係舊蕃茄異常好食,唔通呢個係慢烤嘅原因!?蕃茄係呢碟野嘅精粹,難怪一大舊係面,同埋啲人話愈簡單嘅食品愈顯廚師功力,如果蕃茄都整得唔好食點做廚呢!(3.5/5)前菜係巴馬火腿配沙律🥗係正常味偏咸少少,湯似係菠菜味,開頭第一啖係好神奇,但飲飲下都幾好飲嘅~朋友叫左杯有機豆腐綠茶奶昔,但佢聲稱好唔奶昔,但影相打卡係可以嘅,不過偏細杯左~62$(跟餐好似平啲)我就叫左杯現煮玫瑰橙香奶茶,我發現我對玫瑰同橙香呢個配搭係有敏感,敏感地唔喜歡🤣48$香到好似飲淋浴露
仙味十足,幫人慶生好岩嘅
SP flower & Tea Room💗

我就叫左杯現煮玫瑰橙香奶茶,我發現我對玫瑰同橙香呢個配搭係有敏感,敏感地唔喜歡🤣48$香到好似飲淋浴露咁,慢慢免疫左就可以接受

最後係重頭戲!Macaron Garden Cake 4” 238$,望落好靚,食落都好正💗有陣陣黑加倫子味,有啲啫喱係入面,呢個係我喜歡的蛋糕配搭就係有啫喱😌😌(4.5/5)

• 烤天然雞黑松露燴飯
2021-10-09 298 views
三五知己有時真係唔知去邊度high tea🤭,因為又想環境靚靚可以打下卡,又想慢慢傾下計。但依家好多靚靚餐廳都會限時90分鐘,好多時傾到到喉唔到肺就要走,所以今次呢度真係好爽,我哋大約2點一路傾到6點,好盡興😆😆。呢度環境真係好舒服,木系既設計令人好放鬆。order左 鰻魚窩夫,好特別既配搭🤭,濃厚醬油味既鰻魚,配上甜甜既窩夫,咸咸甜甜咁,幾得意😚。不過又未必每個人都接受又咸又甜,好彩都有D正常口味,鰻魚滑蛋丼,鰻魚份量唔少,又夠肥大,唔錯既選擇😍。休休閒閒既一個下午,同朋友暢所欲言,真係好開心🥰

呢度環境真係好舒服,木系既設計令人好放鬆。

休休閒閒既一個下午,同朋友暢所欲言,真係好開心🥰
2021-10-07 328 views
揾匿間餐廳因為見到網上食評好多照片都話環境好靚,所以都嚟試吓。下午茶有Tea set $398兩位用,可以加$60有兩件迷你蛋糕,有咩揀就要睇佢嗰日有咩蛋糕啦。我地三個人可以share一個tea set, 佢唔係人頭計收錢架。首先咸點覺得辣雞芝士迷你漢堡好食,一啲都唔辣,佢只係有少少泡菜夾在中間。甜點就碟豆花柚子撻有啲酸。洋甘菊果香奶凍,日本抹茶橙香常温蛋糕同芒果芝士焦糖煎茶蛋糕都好味另外加兩件迷你蛋糕本來想試草莓蜜樹茶黑加倫子但當日無,所以揀黑加倫子熱情果乳酪同黑芝麻紅豆。原來黑芝麻紅豆等於tea set裡面的黑芝麻抹茶小丸子,所以如果食tea set就唔好叫匿個,可以試其他。另一個就覺得麻麻。Set包一杯花茶,其他飲品就半價。整體食物可以接受,但地方唔大,同埋打卡位唔多,我覺得係近門口既圓枱靚啲之外其他位好普通。我地係平日所以無咩人,剛到時安排一張最後窗位比我地,但我地最終都轉出去圓枱,佢地都好好人幫我地轉。

Set包一杯花茶,其他飲品就半價。

2021-10-06
$180 (Tea)
2021-10-06 235 views
靚靚Cafe 🥰 Chill~超推薦💕 環境優美舒服店員好有禮貌 服務好貼心閨密約生日聚餐🎂喺Openrice 睇下有咩靚靚餐廳👭🏻見倒有間Cafe 好靚~ 食物都好吸引就即刻Book位 諗住試吓🥰香草烤天然雞黑松露燉飯 $162啖啖都creamy 香濃嘅黑松露味雞肉好嫩滑 🤤自選窩夫🧇 $152 ✅香草挪威煙三文魚附蕃茄素菜沙律🥗意大利青瓜&蜜糖窩夫好有驚喜😍 好鬆軟 好香蛋味配搭煙三文魚 帶點開胃嘅感覺出面普遍嘅窩夫都偏硬同乾 是日餐湯 香濃蕃茄湯 🍅半價享用SP飲品/升級SP茗茶一壺玫瑰菊花蜜樹茶 +$29($58)洋甘菊花果茶 +$29 ($58)Petite Cake 玫瑰橙香紅茶 🍰 +$32 享用自選糕點 ($58 )全部都好好食😋 好想再嚟試下High Tea 同Dinner Menu 😚 款款都好精緻又好食
靚靚Cafe 🥰 Chill~
超推薦💕 環境優美舒服

配搭煙三文魚 帶點開胃嘅感覺
出面普遍嘅窩夫都偏硬同乾

是日餐湯 香濃蕃茄湯 🍅

半價享用SP飲品/升級SP茗茶一壺
玫瑰菊花蜜樹茶 +$29($58)
洋甘菊花果茶 +$29 ($58)

Petite Cake 玫瑰橙香紅茶 🍰
+$32 享用自選糕點 ($58 )

全部都好好食😋
Celebration
Birthday
2021-09-14 339 views
一日前經Openrice訂位 有85折優惠一入去已經好少女 周圍都粉红色花 感覺好舒服😌Menu有3 course/ 4 course 亦可以散叫我哋今次決定散叫 因為想食佢嘅丼飯同窩夫1️⃣汁燒牛肉櫻花蝦.煎茶泡飯 ($158)見好多人叫 所以想試吓賣相超靚 好日式風格前菜係中華沙律同大豆芽菜🥗佢真係成壺茶俾你自己倒落個飯到碗飯都好大 而且牛肉勁多😍味道上 前菜開胃 清清地 咬落清脆🫖啲茶茶味唔太重 倒咗落飯其實味道似汁 不過微微茶味都食得出嘅🐂牛肉就普通 口感ok 唔太韌 切得算薄 不過又唔係好淋 有少少根 冇乜肥膏唯一係覺得佢牛味唔夠重 好似冇乜味咁🍚飯都唔錯 索咗茶同牛肉嘅精華 再撈埋啲樱花蝦 已經非常入味 口感未至於粥咁水汪汪 佢比較黏啲 幾特別👍🏻成個飯味道上比較清淡啲 不過又唔會冇味 反而品嘗到微微茶味2️⃣天然雞窩夫 ($152)依個可以揀pancake/ waffle餸都可以揀 煙三文魚 素肉 鰻魚 雞 火腿呢個比相像中大份 有4大舊窩夫 雞肉都好厚身大舊一上枱已經聞到陣香味☺️旁邊有啲沙律🥗同烤蔬菜 感覺健康之後雞髀都係烤 佢主張係天然無激素雞 食落真係有新鮮雞味 煮得啱啱好
一日前經Openrice訂位 有85折優惠
一入去已經好少女 周圍都粉红色花 感覺好舒服😌
Menu有3 course/ 4 course 亦可以散叫
我哋今次決定散叫 因為想食佢嘅丼飯同窩夫

1️⃣汁燒牛肉櫻花蝦.煎茶泡飯 ($158)
見好多人叫 所以想試吓
唯一係覺得佢牛味唔夠重 好似冇乜味咁
口感未至於粥咁水汪汪 佢比較黏啲 幾特別👍🏻
成個飯味道上比較清淡啲 不過又唔會冇味 反而品嘗到微微茶味
汁燒牛肉櫻花蝦.煎茶泡飯

2️⃣天然雞窩夫 ($152)
依個可以揀pancake/ waffle
餸都可以揀 煙三文魚 素肉 鰻魚 雞 火腿
呢個比相像中大份 有4大舊窩夫 雞肉都好厚身大舊
一上枱已經聞到陣香味☺️
旁邊有啲沙律🥗同烤蔬菜 感覺健康
咬落厚肉 又好juicy 一啲都唔乾 仲好滑嫩添 好食
窩夫可以點糖槳食 口感一般 可能因為凍咗少少 所以咬落唔香脆 不過都仲食到佢入面軟熟口感
點糖槳少少甜甜地幾好食😋
天然雞窩夫
全部野賣相都好靚又好精緻 打卡啱晒
味道都有咁上下水準 overall幾好食嘅
服務都ok 好有禮貌
環境真係好舒服 起到同朋友食飯 慶祝生日都好啱feel
CP值ok 食咗$295 每人平均$150 食餐靚嘅 可以話抵食 因為佢啲材料靚 份量足👍🏻
汁燒牛肉櫻花蝦.煎茶泡飯
天然雞窩夫
這間位於尖沙咀~粉紅色花花世界風的餐廳,經過一兩次都很有興趣很想去試下~但我相信每個人對住以賣打卡裝修為主的餐廳,食物質素都有些擔心,害怕是「好睇唔好食又貴」~有幸有一次即興由朋友介紹了這間餐廳,並説食物都是好吃,吃了一個滿足的晚餐。這餐廳的餐單其實也蠻令人意外,以為是以西餐為主,但很驚喜居然有提供日式餐牌~就我而言,我是偏喜歡日本菜的朋友,但聚會的朋友通常很多,喜歡的東西也不同,有時有些餐廳很滿足全部人,這裡正好可以同時滿足到喜歡西式吃意粉的朋友~又滿足到愛吃海鮮日式丼飯的朋友,這一點的確很friendly~然後基乎每一個位都是打卡位,坐在那裡拍照也不會醜,隨便拍一個角度也是很美的,座位上基本上不用用害怕有中伏位,曾經試有打卡餐廳的確很隨便安排了門口位,又逼又细又坐得不舒服,重點是完全没有打卡位只是很黑暗的角落位,但這裡環境也算很闊落,座位之間也算有距離不會太近,坐位是舒服的,最緊要的打卡環節沒有影響~喜歡拍照的朋友這裡絕對滿足到關於晚餐主食的選擇,提供了兩邊不同套餐,一邊是以西餐為主,主要有牛扒,意粉,燴飯等類,也有提供素食,價錢有包前菜沙律+餐場,包飲品,可以加錢轉特飲,也能加錢

關於晚餐主食的選擇,提供了兩邊不同套餐,一邊是以西餐為主,主要有牛扒,意粉,燴飯等類,也有提供素食,價錢有包前菜沙律+餐場,包飲品,可以加錢轉特飲,也能加錢有甜品,另一邊的套餐具有亞洲特色為主,提供丼飯,定食,茶泡飯之類,服務員也推薦這一邊的餐牌比較受歡迎, 味道比較吸引~

最後幾個女孩點了不同的菜單Share~有點意外驚喜又吃不停口的是安格斯牛肉泡菜蕃茄意粉
泡菜跟番茄的配搭意想得到地新鮮~越食越上癮, 番茄味不會太重,基本上以泡菜味為核心,但是意外驚喜地好夾又好味,咬咬下偶然有泡菜的爽脆,番茄的酸酸甜甜又中和泡菜過重調味的味道,意粉也爽口不太淋,因為泡菜的戲份太強,對牛肉的印象不太記得,但是也不錯好吃的,份量是偏多很足料,女果女仔是小鳥胃一定吃不完,味道上很出色,強烈推薦❣️❣️❣️

然後單點了豆腐沙律,份量也很多,建議SHARE,正常發揮很好吃,蔬菜也很新鮮也很多,個人比較欣賞豆腐也是很大個,口感也是很滑很甘香,也是蠻滿足

另外朋友點雞扒黑松露燴飯,一出餐超香,雞扒漱口多汁,肉質彈牙,不過油了少少,但整體也是香口,不會太淡,味道不錯,令我有點驚喜的燴飯也算出色,黑松露味濃厚~飯的口感也正常發揮到燴飯的質感,而且多汁濃味好Cream,份量也很多,不會太少,有興趣再二刷

另外朋友多點了一個素食,忘記了名字是什麼
不過由很多瓜類煮成的素食,沒有吃素食經驗,也算是正常發揮,不中伏,不會清淡無味,也沒有特別好吃,要讚酱汁方面调配得不錯,酸酸喊喊,蠻開胃。

不過另一個價錢比較贵的牛扒,味道就一般般, 打卡擺位很到位, 有很多裝飾嘅花朵, 但有少少成為咗「好睇唔好食」嘅特徵, 牛肉味偏淡,太突出, 口感不夠嫩口, 要旁邊嘅醬汁粗鹽酸才稍為比較有味道, 反而佢嘅半菜 薯蓉,味道比佢更加登出, 個人覺得薯蓉好味好多😂 是有值得改善嘅空間

另外朋友仲單點火炙三文魚定食, 反而 火炙三文魚味道出色很多, 三文魚很大又肥, 火炙之後出少少油非常香口, 口感都很滿足,每一啖都是香口嘅肉, 飯也不是很多,剛剛好,珍珠米再配上少量日式豉油,可能我本身比較愛吃日式食品,反而這個定食成為了今晚出色的餐牌之一

本人還點了抹茶豆腐豆奶特飲, 因為主打是健康飲品點,好奇試一次, 簡單一句就叫抹茶味的豆奶😂 抹茶味是有的,是清清甜甜的那一種, 豆腐那種金香嘅味道飲品嘅主要口感, 健康嘅味道, 個人覺得不錯的, 而且這種組合都很少見,都可以試一次

最後套餐可以加錢追加甜品,沒記錯好像是伯爵茶味道的 窩夫配雪糕, 另外還有蜂蜜味糖塊, 首先窩夫 本身非常好吃的, 正常發揮到外脆內嫩的口感, 然後吃得出佢本身伯爵茶香味, 甜度適中, 值得稱讚的, 然後建議雪糕和糖塊放上窩夫一齊吃, 味道都幾令人驚喜,很有層次感, 甜品方面也是不錯的

整體感覺都不錯~ 不好吃的東西也沒有, 只有那個牛扒感覺有啲可惜, 有待改善, 反而幾款主食和甜品嘅發揮都係意外驚喜, 幾有創意幾特別, 至少我會想二刷再吃🤣🤣🤣
2021-08-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
2021-09-02 445 views
SP Flower & Tea Room 一向都係眾女生喜愛既聚腳位。😊今期個tea set又係去打咭既時候!$400有找2⃣️人份量,剛剛好。離不開🌹既元素,的確是百看不厭。食物味道不錯啊!今次既食物圍繞著花,茶,果香,芝士。四種不同的清香,各有特色,配搭起來更係食指大動。😋特別最喜愛西班牙火腿芝士蝴蝶酥同芒果芝士焦糖煎茶蛋糕🍰。
最喜愛西班牙火腿芝士蝴蝶酥同芒果芝士焦糖煎茶蛋糕🍰。
Tea  Garden
Tea  Garden
2021-08-31 380 views
👍🏻女生聚會 👍🏻環境舒服 👍🏻有打卡位sofa(訂座時跟店員講定想坐圓形sofa位)SP Flower & Tea Room 📍尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G64-66號舖環境:🐣🐣🐣🐣🐣服務:🐣🐣🐣🐣🐣🌸香草煙三文魚綠茶扁意粉 $138味道:🐣🐣🐣🐣🐣呢個意粉真係好好食😋煙三文魚好新鮮,綠茶味意粉幾特別,綠茶味唔會太重,好適中❤️❤️🌸鰻魚牛油果🥑滑蛋丼 $138味道:🐣🐣🐣🐣🐣呢個丼又係超好食😋鰻魚優質,啲蛋又滑,整個感覺唔會太漏!係我食過最好食既鰻魚飯!🌸安格斯牛肉慢烤蕃茄泡菜燉飯 $178味道:🐣🐣🐣🐣🐣本身好鍾意食蕃茄,呢個飯蕃茄味濃,所以覺得真係幾好食😋啲牛肉幾juicy ,生熟程度剛剛好,唔會un😋😋😋加埋少少泡菜好開胃!🌸伯爵朱古力窩夫配蜜糖脆脆 $128味道:🐣🐣🐣🐣🥚窩夫做到外脆內軟,唔會好粉既感覺!而側邊啲蜜糖脆脆真係幾甜🤣不過整體都幾好食!🌸抹茶柑桔蛋糕 $48味道:🐣🐣🐣🥚🥚餐廳有個蛋糕櫃比客人選自己喜歡既甜品,而當日淨番可選既款式唔多🤔所以就求其揀左一份。餐廳期實所有蛋糕賣相都唔錯,好岩女仔影相打卡,但呢款味道上有啲失色,唔係好食既高級綠茶粉味,亦偏甜!🔔

SP Flower & Tea Room

🌸伯爵朱古力窩夫配蜜糖脆脆 $128
味道:🐣🐣🐣🐣🥚

🌸抹茶柑桔蛋糕 $48
味道:🐣🐣🐣🥚🥚

🔔🔔唔少既cafe 都可以request寫happy birthday字句同名,仲會有蠟燭🕯️送!如果有朋友仔生日可預先同店員講定,比個surprise 朋友仔又可以影相📸️靚啲👍🏻👍🏻
2021-07-30 440 views
因為疫情關係,好多朋友都見少咗!而家疫情好轉,我哋都把握機會約成班朋友出嚟見面!我哋都有物色左幾間餐廳,最尾就揀咗呢間餐廳!因為怕多人,我哋都一早預約咗!我哋嚟到餐廳一坐低就忍唔住影相,因為附近嘅環境都好靚!係嗌嘢食之前,我哋都有睇吓啲食評,似乎人哋對佢嘅甜品都評價好高!但由於我太肚餓啦,所以我都嗌左主食同埋一杯咖啡!我嗌既個杯咖啡好靚唷!叫做焦糖玫瑰棉花糖泡沫咖啡,初時我我都好擔心會好甜,職員都話冇得少甜,但係飲落我又覺得唔算話好甜,入邊嘅咖啡甜度適中,加左棉花糖同少少玫瑰味好好飲主食我嗌左蜜糖伯爵茶汁黑豚肉丼,佢嘅所有配菜都好好食,反而豚肉丼淡而無味,如果個汁濃d會好點

2021-06-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Tea