2024-03-07 79 views
好少去airside果邊, 估唔到而家airside開左咁多新餐廳, 本來以為間舖會好靜, 點知轉個頭已坐爆左個場, 不過都難怪GE, 佢個環境真係幾舒服自在.叫左一份明太子雞翼, 雞翼唔算大隻, 不過勝在餡料比得好足, 咬開果陣啖啖明太子, 但我就覺得偏辣. 同埋有D搶左雞翼的味肉味, 我自己就麻麻地呢道餸.跟住仲嗌左個和牛三文治, 呢個其實又幾好食, 牛肉比想像中嫩滑同厚, 不過我覺得D洋蔥有D鹹, 如果可以淡味D會好D. 另外仲有送左個餐湯, 餐湯OK WO, 唔係D一般免費野質素.

叫左一份明太子雞翼,

2024-03-06 51 views
▪️ 芝士澳洲和牛漢堡伴焦糖洋蔥 · 田圓沙律 · 炸甜蕃薯條 · 松露醬(6.5/10)💲158呢個漢堡包都幾巨型,包身鬆軟,不過唔係好食到牛油香🍔和牛漢堡扒偏向結實,但餡料會係有種多嘢得黎分離嘅感覺,尤其係底下既蕃茄生菜,無任何醬汁配搭有點寡🍅🥬蕃薯條軟糯濃味,松露醬就稠身但幾香👌🏻▪️ 四季桔朱古力馬卡龍配檸檬香橙蛋糕(6/10)💲138成日出埋啲咁吸睛既甜品,其實定價都真係唔低,但又忍唔住叫左🫠外型好似長洲包山咁勁得意,係好多香橙味嘅馬卡龍,裡面係有果仁既朱古力蛋糕,底部係帶有柑橘果皮既蛋糕,不過整體口感乾硬👉🏻👈🏻🔎 整體評分(6.5/10)

▪️ 四季桔朱古力馬卡龍配檸檬香橙蛋糕(6/10)💲138

四季桔朱古力馬卡龍配檸檬香橙蛋糕

🔎 整體評分(6.5/10)
生活需要儀式感,就好似日式洋食一樣,五顏綠色多姿多彩,處處充滿驚喜😆今日帶朋友嚟呢一間位於啟德Airside嘅日式洋食餐廳「Relish Kitchen by ALOT」開餐,餐廳提供融入日式烹調特色或食材嘅和式料理,而另一邊係傢俬精品店,整體以木系設計為主,好有家的感覺,營造出休閒風格✔️餐廳內擺放咗好多藝術擺設,中間仲有個好大嘅月球裝置,感覺上好似去咗間藝術館咁‼️是日餐湯係周打忌廉湯,忌廉湯呈白色,有兩粒厚多士懸浮於湯面上,個湯滑溜偏稠身,有濃厚奶油味,仲有少少清甜粟米粒,口感好豐富~蒲燒鰻魚野菌意大利飯係味道同口感十分驚豔嘅一道菜!將日式鰻魚加入西式Risotto當中,賣相相當吸引~鰻魚經過鹹甜醬汁反覆浸泡,肉質細緻綿密,燒得香口惹味~除咗有大大塊厚肉鰻魚鋪於飯面外,仲有菇菌、青瓜等配料,伴紫菜及木魚絲更滋味。另外通常傳統嘅意大利飯係比較硬,呢度嘅意大利飯就調整咗軟硬度,飯粒黏身而質感煙韌,唔會太過硬身,醬汁方面十分Creamy,每一粒義大利米都充滿濃郁嘅燒汁及忌廉香氣,更吸盡所有材料嘅味道精華✨鮮澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼伴炒野菜及山葵幼滑薯蓉穀飼牛追求嘅油脂含量較多,因此
蒲燒鰻魚野菌意大利飯
鮮澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼伴炒野菜及山葵幼滑薯蓉
穀飼牛追求嘅油脂含量較多,因此油花分布均勻,亦係草飼牛所缺少嘅優點,煎牛扒香氣濃郁主要係因為有油脂💯 所以穀飼牛先會咁鮮美軟嫩~而安格斯牛作為大家公認嘅牛肉屆嘅高級別,含豐富大理石花紋,白色脂肪同鮮紅色嘅肌肉係佢與眾不同嘅天然優勢!廚師喺時間嘅拿捏上相當準繩,火喉控制得剛好,表面上有燒焦坑紋,中間帶點粉嫩,咬落好juicy,肉質有彈性仲帶少少鮮甜味。伴碟嘅山葵薯蓉幼滑如絲,有陣陣奶香又夠軟綿,加上色彩繽紛嘅炒野菜,好解膩😚
焦糖千層酥配馬達加斯加雲呢拿吉士
面頭有一層繽紛新鮮水果,令整件甜品有如迷你花園咁精緻搶眼,千層酥皮好薄好酥,顯得親密無間又層層分明(對得住佢嘅名字😂)吉士醬混入新鮮雲呢拿籽,順滑濃郁、甜度適中。酥皮嘅焦香酥脆隨住吉士醬滑入喉嚨間,一份香與酥結合嘅甜品就此誕生~
一般人都會喺品嚐甜品時飲一杯茶,我就揀咗玉露茶,沿著喉嚨滑下,茶香令人好舒服,飲完成個身都暖晒!而朋友揀咗Dirty咖啡,隨著咖啡同奶慢慢相融,每啖都有不同嘅層次變化!
AIRSIDE | 𓍯木系西日洋食餐廳人氣觀塘ALOT分店𓇥室內佈滿日式傢俬、感覺和諧舒服加上數千呎面積特大、空間感十足兩邊落地玻璃,日間充滿自然光𓌉◯𓇋食物提供主要為輕食和意大利麵、精緻甜品、特色茶飲等我今次品嚐了以下高質素菜式,全部推薦!𓎩西京燒比目魚伴炒野菜+田園沙律估不到份量特別多,供三塊魚扒!用心烹調的比目魚幼滑、而且調味料非常入味好喜歡伴炒野菜有香烤感𓎩北海道帶子牛肝菌芝士忌廉汁意式雲吞+是日餐湯大愛這香濃芝士忌廉汁、配搭意式雲吞口感豐富𓎩 70%冧酒朱古力榛子脆脆蛋糕朱古力棒子甜膩十足,輕輕冧酒味提升味道層次𓎩焦糖千層酥配馬達加斯加雲呢拿吉士脆口千層酥佈滿水果、賣相可愛雲呢拿吉士清甜𓎩阿里山石棹珠露帶有甘味新鮮茶飲,跟甜品一起食用大滿足𓍯 Relish Kitchen by ALOT啟德AIRSIDE 3樓L316
AIRSIDE | 𓍯木系西日洋食餐廳

人氣觀塘ALOT分店
𓇥室內佈滿日式傢俬、感覺和諧舒服
加上數千呎面積特大、空間感十足
兩邊落地玻璃,日間充滿自然光

𓌉◯𓇋食物提供主要為輕食和意大利麵、精緻甜品、特色茶飲等
我今次品嚐了以下高質素菜式,全部推薦!

𓎩西京燒比目魚伴炒野菜+田園沙律
估不到份量特別多,供三塊魚扒!
用心烹調的比目魚幼滑、而且調味料非常入味
好喜歡伴炒野菜有香烤感

𓎩北海道帶子牛肝菌芝士忌廉汁意式雲吞+是日餐湯
大愛這香濃芝士忌廉汁、配搭意式雲吞口感豐富

𓎩 70%冧酒朱古力榛子脆脆蛋糕
朱古力棒子甜膩十足,輕輕冧酒味提升味道層次

𓎩焦糖千層酥配馬達加斯加雲呢拿吉士
脆口千層酥佈滿水果、賣相可愛
雲呢拿吉士清甜

𓎩阿里山石棹珠露
帶有甘味新鮮茶飲,跟甜品一起食用大滿足

𓍯 Relish Kitchen by ALOT
啟德AIRSIDE 3樓L316

前台光頭員工不知所謂。欠左佢咁。。由入座已感受到。由自帶蛋糕要收$80開始。已提2次。因為佢蛋糕太細寫字加$20(我少聽要收費),所以我自己帶比多$8O佢。之後加水last order 8:3O。9O廚房收工。埋單態度惡劣。 連我幾個朋友都感受到。9:3O清場(依D又急又趕餐廳)應該入座時要講或系餐廳前台寫清楚。唔係趕頭趕命⇒收工最緊要⇐。9O提一次。9:15提一次。提到你走為止。而家香港市度咁差。佢間餐廳星期五都唔爆態度又咁好難生存😐😐😒😒。依D員工真系影響餐廳影響飲食業。。我哋嚟食嘢消費唔系受氣。。。食物方面味道尚可。但蛋糕真太精緻太細唔知道。⇒⇒記得記得記得佢哋收$80切餅費。$20寫happy bday。9Olast.order....9:30清場。。8:00入座朋友要入這間餐廳食就要留意。員工會怕食飯阻住佢收工所以會吹你走。小心留意。🙄🙄🙄😒😒😒
2024-03-01
Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 田園沙律
餐廳位於Airside3樓 作為寵物友善餐廳環境夠寬敞空間感十足🐶餐廳放滿日式進口實木家具品牌ALOT living的桌椅加上綠色植物🪴木系裝修非常簡約有格調 感覺愜意坐得舒適🥰食物同飲品選擇多 而且都好有心思 食物甜品質素有驚喜 主食會送上餐湯或沙律及加購飲品 價錢都好合理👍🏻✨是日餐湯及田園沙律🥣餐湯是周打忌廉湯 好多粟米粒好足料 質地幼滑細膩 麵包粒吸滿湯汁🥗田園沙律有藜麥🍅車厘茄及青瓜🥒新鮮的沙律菜配上酸酸的醬汁非常清爽解膩✨杜洛克黑毛豬鞍扒伴炒野菜·香草烤新薯 $238帶骨的豬鞍好厚身🐷雖然脂肪比較少 但煎得粉嫩焦香保持肉汁👍🏻伴碟有烤薯仔及炒雜菜比較健康減輕油膩感🥬好喜歡香甜多汁的燒菠蘿🍍✨芝士澳洲和牛漢堡伴焦糖洋蔥+田園沙律+甜蕃薯條+松露醬 $168漢堡包大大個好鬆軟帶牛油香氣🍔和牛漢堡扒牛味濃郁好juicy 配上芝士同焦糖洋蔥🧅味道豐富🤤炸蕃薯條香甜粉糯🍠沾上濃稠的黑松露醬更滋味✨明太子手羽(4隻) $68 雞翼釀入明太子餡料脹卜卜啖啖肉🐔雞肉口感夠鮮嫩 味道鹹香帶微辣好香口惹味✨黑芝麻拿鐵 $34要了凍的黑芝麻拿鐵有漸層效果🖤底層黑芝麻醬味道濃厚 混合牛奶味道好好

✨是日餐湯及田園沙律

✨杜洛克黑毛豬鞍扒伴炒野菜·香草烤新薯 $238
杜洛克黑毛豬鞍扒伴炒野菜·香草烤新薯

芝士澳洲和牛漢堡伴焦糖洋蔥+田園沙律+甜蕃薯條+松露醬

✨明太子手羽(4隻) $68

✨黑芝麻拿鐵 $34
要了凍的黑芝麻拿鐵有漸層效果🖤底層黑芝麻醬味道濃厚 混合牛奶味道好好 更加入黑芝麻粒增加口感 值得一試👍🏻

✨宇治抹茶拿鐵 $34
熱拿鐵拉花拉得好靚🍵奶味濃比較香甜 亦帶有抹茶回甘 奶泡打得夠厚身口感順滑
宇治抹茶拿鐵及黑芝麻拿鐵

✨焦糖千層酥配馬達加斯加雲呢拿吉士 $68
千層酥香脆好鬆化🍰配合加入了新鮮雲呢拿籽的吉士醬 濃香稠密甜度適中🫐配搭上酸酸甜甜的新鮮雜果🍓味道層次豐富好出色💯
焦糖千層酥配馬達加斯加雲呢拿吉士

📍Relish Kitchen by ALOT (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L316號舖
Type of Meal
Dinner
杜洛克黑毛豬鞍扒伴炒野菜·香草烤新薯
芝士澳洲和牛漢堡伴焦糖洋蔥+田園沙律+甜蕃薯條+松露醬
宇治抹茶拿鐵及黑芝麻拿鐵
焦糖千層酥配馬達加斯加雲呢拿吉士
🆕Airside真係有好多唔同新餐廳進駐,今次介紹呢間cafe,運用實木傢俬佈置,擺設唔少綠色植物🪴,成個氛圍打造得很舒適悠閒,感覺慢活寫意🍀🦆慢煮油浸法式鴨脾意大利飯 $168 慢煮的方式成功令鴨脾鎖緊肉汁,肉質保持鮮嫩,一d 都唔老鞋,煮得好出色😙 鴨脾油脂平均,配埋意大利飯口感一流,口感更creamy👍👍🦀 山葵野菌忌廉汁軟殼蟹意粉 $158原隻軟殼蟹炸得夠香脆,意粉掛滿忌廉汁,很creamy,特別餐廳用上wasabi,刺鼻感出乎意料地中和忌廉飽膩感,食落更有層次😍🍋檸檬撻配芒果和蛋白餅賣相精緻,食落帶有檸檬及芒果清新嘅香氣,非常refreshing。鬆脆撻皮裏面包住檸檬乳酪餡料,酸味突出,食左咁多creamy 野,呢款甜品岩曬,唔會飽滯😌

🦆慢煮油浸法式鴨脾意大利飯 $168

🦀 山葵野菌忌廉汁軟殼蟹意粉 $158

🍋檸檬撻配芒果和蛋白餅
🍱餐廳:Relish Kitchen by ALOT (啟德)🍽️類別:西式Cafe💯推薦指數:7/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※≡▪️香草紐西蘭羊架 $272羊架烤得恰到好處,肉質柔軟,充滿肉汁,鹹度適中,帶有些少羊蘇味,卻又不失羊肉味。薯菜份量破多,款式較多,調味得好香口。▪️宇治抹茶蛋糕配日本紅豆 蛋糕的賣相猶如一條「抹茶朱古力磚雪條」,相當可愛。柔軟的抹茶慕斯包著軟綿的紅豆蓉,底層還有一片脆口的牛油餅乾,層次感挺豐富。加上甜度適中,不會吃到膩。≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試系列💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※▪️蒜香辣茄蓉蘆筍龍蝦(半隻)意粉 $218龍蝦頗大隻,肉質挺香甜。意粉醬比想像中辣,與酸酸甜甜的番茄蓉互相融合,拌意粉吃既香口又開胃。小編較喜歡濕潤的意粉,若果意粉掛汁度更高就更好了。▪️紫菜芝士炸甜番薯拌松露醬 $58蕃薯條份量頗多,口感外皮酥脆,內層軟糯,味道香甜,紫菜、芝士和黑松露醬的鹹味有助提升味道層次。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼值得加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※餐廳與日泰進口實木傢俬店ALOT Living 合作,將
🍽️類別:西式Cafe
💯推薦指數:7/10

▪️香草紐西蘭羊架 $272

▪️宇治抹茶蛋糕配日本紅豆

▪️蒜香辣茄蓉蘆筍龍蝦(半隻)意粉 $218

▪️紫菜芝士炸甜番薯拌松露醬 $58

餐廳與日泰進口實木傢俬店ALOT Living 合作,將其木傢俬概念融合餐飲。室內裝潢文青雅緻,以淺木色作主調,在多個角落設置陶瓷和木具擺設展覽,並於中心放置一個巨型月球擺設供客人打卡,為客人提供多個餐廳內的「飯後活動」,挺有心思。

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※
💰$388起 p.p

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-02-24 62 views
有冇人都係𝖠𝗅𝗈𝗍 𝖿𝖺𝗇𝗌 🥹 次次行佢地既傢俬鋪都好想第時間屋修裝可以用佢地既野 🤣雖然呢個夢想未能成真住 不過宜家都可以去𝖱𝖾𝗅𝗂𝗌𝗁 體驗一下呢𝖢𝖺𝖿𝖾 空間感好大 一枱一椅都係由𝖠𝗅𝗈𝗍 精選佈置 中間仲有個大月球比你打卡 🌕⁡𝖣𝗂𝗇𝗇𝖾𝗋 方面佢地都幾多選擇 套餐仲包沙律或餐湯 亦都可以𝗎𝗉𝗀𝗋𝖺𝖽𝖾 埋個飲品呢蒜香辣茄蓉蘆筍龍蝦意粉香香辣辣幾開胃 龍蝦都好彈牙!漢堡充滿肉汁 加埋個焦糖洋蔥好雪 同埋個番薯條好好食😻叫左個小食明太子手羽都非常有水準 入面有滿滿既明太子 另外原來佢地都幾多甜品揀 我地叫左檸檬撻配芒果和蛋白餅 又唔會太甜⁡⌕ 蒜香辣茄蓉蘆筍龍蝦意粉 ᴴᴷᴰ²¹⁸⌕ 芝士澳洲和牛漢堡伴焦糖洋蔥 ᴴᴷᴰ²⁰²⌕ 明太子手羽 ᴴᴷᴰ⁶⁸⌕ 檸檬撻配芒果和蛋白餅 ⌕ Pineapple Passionfruit Rose Tea ᴴᴷᴰ⁵⁸⌕ Black Sesame Latte ʷⁱᵗʰ ˢᵉᵗ ᴴᴷᴰ³⁴⁡

蒜香辣茄蓉蘆筍龍蝦意粉香香辣辣幾開胃 龍蝦都好彈牙!
漢堡充滿肉汁 加埋個焦糖洋蔥好雪 同埋個番薯條好好食😻
叫左個小食明太子手羽都非常有水準 入面有滿滿既明太子

⌕ 蒜香辣茄蓉蘆筍龍蝦意粉 ᴴᴷᴰ²¹⁸
⌕ 芝士澳洲和牛漢堡伴焦糖洋蔥 ᴴᴷᴰ²⁰²
⌕ 明太子手羽 ᴴᴷᴰ⁶⁸
⌕ 檸檬撻配芒果和蛋白餅

2024-02-22 58 views
同個frd 黎食左個點左份限定和牛三文治同鰻pizza !和牛三文治好好食。成個環境好出色好靚!唯一美中不足係無實體menu,只係用QR Code scan 。食個下午茶600幾蚊連個實體 Menu都無😅😅同個格局似好遠,唔知以為自己食緊金記。高級餐就可以諗下用番實體 Menu🙃🙃年紀大D唔識用電話就唔洗睇餐牌同落單🫠🫠食物同飲野非常好朋友話咖啡好好飲,我飲個茶都好正,純粹係個menu真係個下燥左。
2024-02-07
$300 (Tea)
2024-02-21 59 views
Airside開咗一段時間 終於都有時間過去行下🥹一嚟到即刻搵個地方食lunch先🍽️最後揀咗呢間日式洋食cafe Relish Kitchen by ALOT✨餐廳裝修好大好靚 寬敞嘅環境令人感覺好放鬆🌴Lunch set跟埋餐湯或沙律 當日係周打海鮮湯 都幾好味 又夠creamy🥄ꕥ 巴馬火腿芝士菠菜大啡菇意大利飯呢個配搭都幾少有 不過就集合咗我鍾意食嘅嘢😆呢隻Parma Ham唔會太濃 可以同意大利飯夾到 而飯身軟硬適中 中間夾雜住菇片增加口感 而大啡菇都好軟稔多汁 菠菜就藏喺ham同啡菇中間 成個賣相都好精緻✨ꕥ 芝士明太子龍蝦包龍蝦包嘅做法有好多種 呢度就將原件龍蝦肉直接夾喺包中間🦞龍蝦肉質地爽彈 面頭有明太子同芝士 輕輕炙燒過 香味突出 而個包都好有驚喜 質地軟熟 個邊帶邊酥脆 令人食完咁大件唔會覺得有”乾哽”嘅感覺👍🏻伴碟仲有沙律菜同埋炸番薯條配松露醬餐飲點咗Iced 65%Chocolate🍫Hot Cappuccino嘅拉花太靚啦 好有心思💖喺落單時可以自選埋nutty/fruity/oat milk等等ꕥ 宇治抹茶蛋糕配日本紅豆蛋糕賣相都好可愛 所以食到飽咗都要點一件

ꕥ 巴馬火腿芝士菠菜大啡菇意大利飯

ꕥ 芝士明太子龍蝦包

餐飲點咗Iced 65%Chocolate🍫

ꕥ 宇治抹茶蛋糕配日本紅豆
蛋糕賣相都好可愛 所以食到飽咗都要點一件share😛抹茶蛋糕就好似一條雪條咁 中間夾住甜甜嘅紅豆🫘

店內除咗係餐廳 亦有部份係售賣日式餐具工藝品 都可以順便睇下有冇啱心水☺️

2024-02-17 127 views
約了小朋友午餐,選Relish 因為小朋友最愛西日式食品。餐廳環境寛闊,客人也不多,最適合無處想去但又想消耗時間的人們。餐廳有多款午市套餐供應,三人行便選了三款套餐。餐湯/沙律二選一,紅蘿蔔忌廉餐湯十分熱燙也很香甜比田園沙律略勝一籌。明太子手羽釀滿了明太子肉碎饀料,手羽香脆金黃,饀料咸香,是十分滋味的小食。托托蜆很巨型但帶少許腥味,蒜味醬汁彌補了托托蜆的不足,幸好墨魚汁意粉煮得al dente ,小朋友不怕腥,因此十分喜歡這出品。很大只的軟殼蟹差不多覆蓋了整個意粉,蟹炸得酥脆不油膩,可惜這店的山葵味忌廉汁不甚討好,大大影響了意粉的味道。穀飼牛肉眼少脂肪但仍然軟嫩,大廚把肉眼煎得恰到好處,顏色粉嫩之餘還把肉汁都鎖住了。小朋友愛甜,更無法抗拒多重口感的朱古力,只消幾口便喝完了滿滿一杯的朱古力凍飲。烏龍茶很清香,加上泡茶的壺和杯很雅緻,讓品茶增添了一份儀式感。朋友是咖啡友一名,大讚這手沖咖啡質素好,整體而言,咖啡不單香濃還餘韻十足。

餐廳有多款午市套餐供應,三人行便選了三款套餐。
田園沙律

紅蘿蔔忌廉湯

清酒蒜香紐西蘭托托蜆墨魚汁意大利粉

山葵野菌忌廉汁軟殼蟹意粉

澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼伴炒野菜/山葵幼滑薯蓉

65%  Chocolate  (Iced)

其來山清心烏龍茶

Nicaragua  Matagalpa  Orange  Bourbona  Washed  1369

2023-12-21
$280 (Lunch)
澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼伴炒野菜/山葵幼滑薯蓉
65%  Chocolate  (Iced)
其來山清心烏龍茶
2024-02-16 71 views
估唔到商場入面有間空間感滿滿、落地玻璃透光嘅cafe,由實木傢俬店 ALOT Living主理,餐廳佈置精選日系傢俬,空間散發溫暖嘅木質氛圍,營造可以好好享受料理嘅空間,想食日式西式都有,想飲咖啡同酒亦有!—— 櫻花蝦香蔥玉子鰻魚薄餅 $148又打卡又好味!8塊pizza每塊都有鰻魚同玉子燒,餅底薄脆,鰻魚厚肉嫩滑,玉子燒口感軟腍,滑蛋結合鰻魚超match嘅組合!—— 西京燒比目魚 $188比目魚柔軟細嫩,表面金黃酥脆,配搭濃郁微甜嘅西京燒醬,更帶出魚肉鮮美,魚塊有成節手指咁厚!仲可選配餐湯或沙律✅🌟推薦指數:9/10▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍Relish Kitchen by ALOT (啟德)AIRSIDE 3樓L316號舖

—— 櫻花蝦香蔥玉子鰻魚薄餅 $148
櫻花蝦香蔥玉子鰻魚薄餅

—— 西京燒比目魚 $188
西京燒比目魚

🌟推薦指數:9/10
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍Relish Kitchen by ALOT (啟德)
AIRSIDE 3樓L316號舖
櫻花蝦香蔥玉子鰻魚薄餅
西京燒比目魚
2024-02-16 26 views
The food is undeniably delicious! Great value for the beautiful meal which I enjoyed a lot! It would definitely add a lot to the guest experience if the timing for presenting soup, starters and main can be better managed. I can definitely understand the 90 minutes dining time has to be kept, but the flow of the presentation adds a lot to the overall dining experience too. It’s a but messy when everything comes at the same time, and the table is not big. Something I suggest for the management to look into.

啟德Airside 商場靚餐廳特別多Relish Kitchen by ALOT 絕對係其中一間🍽️之前去過其觀塘分店 環境格調優雅 令我留下唔錯嘅印象今次決定同朋友去新分店試下😍啟德新分店將其優點加倍放大✨不但空間倍增 家品擺設更多更有特色就連陽光亦一同加倍☀️餐廳供應日式洋食 亦有不少精緻甜品🍰Lunch Set是日餐湯或沙津今次餐湯為龍蝦湯🦞 味道濃郁北海道帶子牛肝菌芝士忌廉汁意式雲吞($188)呢個配搭就咁睇 已經可以肯定冇得輸啲汁香噴噴 又夠晒creamy🤤巴馬火腿三色芝士菠菜大啡菇意大利飯($168)估唔到呢道菜有驚喜😍大啡菇釀入三色芝士菠菜 味道帶點甜味意大利飯份量十足 亦有超多野菌 食落好飽肚紫菜芝士炸甜蕃薯條伴松露醬($58)甜蕃薯條食極都唔會膩🍟配上濃郁嘅松露醬 雖然會掩蓋蕃薯嘅味道但鍾意松露嘅人係唔會抗拒到日式櫻花蝦胡麻豆腐伴醬油漬、三文魚籽($58)見到openrice有好多人推薦呢款小食究竟有咩咁特別?驟眼睇只係一嚿普通、幾靚仔嘅凍豆腐 但上面鋪滿香脆、鹹香味重嘅醬油漬 以及鮮味十足嘅三文魚籽喺配料嘅加乘之下 味道幾何級數昇華😋Iced Grapefruit Co
啟德Airside 商場靚餐廳特別多

就連陽光亦一同加倍☀️

餐廳供應日式洋食 亦有不少精緻甜品🍰
Lunch Set是日餐湯或沙津
今次餐湯為龍蝦湯🦞 味道濃郁

北海道帶子牛肝菌芝士忌廉汁意式雲吞($188)
呢個配搭就咁睇 已經可以肯定冇得輸

啲汁香噴噴 又夠晒creamy🤤

巴馬火腿三色芝士菠菜大啡菇意大利飯($168)

估唔到呢道菜有驚喜😍
大啡菇釀入三色芝士菠菜 味道帶點甜味
意大利飯份量十足 亦有超多野菌 食落好飽肚

紫菜芝士炸甜蕃薯條伴松露醬($58)
甜蕃薯條食極都唔會膩🍟
配上濃郁嘅松露醬 雖然會掩蓋蕃薯嘅味道
但鍾意松露嘅人係唔會抗拒到

日式櫻花蝦胡麻豆腐伴醬油漬、三文魚籽($58)
見到openrice有好多人推薦呢款小食
究竟有咩咁特別?
驟眼睇只係一嚿普通、幾靚仔嘅凍豆腐
但上面鋪滿香脆、鹹香味重嘅醬油漬
以及鮮味十足嘅三文魚籽
喺配料嘅加乘之下 味道幾何級數昇華😋

Iced Grapefruit Coffee Tonic(跟餐+$34)
有明確嘅分層
味道清新得嚟帶點苦澀

Iced 65% Chocolate(跟餐+$34)
有幾個layer 賣相好靚😍

呢個配搭絕對有新嘅火花🔥
而檸檬果餡加上檸檬汁 酸酸甜甜幾清新🍋
如果撻皮再薄多少少就perfect💯
2024-02-08
$300 (Lunch)
  • 日式櫻花蝦胡麻豆腐伴醬油漬、三文魚籽
  • 巴馬火腿三色芝士菠菜大啡菇意大利飯