2023-03-08 541 views
想打邊爐又想食燒肉?仲有雞煲?仲有刺身食?搵到一間可以一次過滿足晒四個願望嘅餐廳😆佢分三個level,最平嘅火鍋任食先一百幾蚊,已經食到牛板腱、牛柳粒、牛舌等,仲有好多火鍋配料都係任食。想豪少少有埋M3和牛、海鮮、帶子刺身等,就可以揀經典款,最平時段$258就可以食埋燒肉,我哋就係揀呢款嘅。佢仲有個豪華餐,加多少少就可以食埋極上和牛,性價比好高。佢最大嘅特色就係有好多嘢食,啱晒一大班人一齊食。我哋先燒住啲肉同海鮮,之後食刺身,食完就上埋雞煲,最後加水打邊爐,真係好豐富。

2023-03-04 393 views
Sashimi 🐟 日式刺身 有大概十幾款嘅日式刺身新鮮又選擇廣泛,包括有三文魚、大蝦🦐、赤貝、馬刀貝、大大粒嘅帶子、希靈魚🐠、鮑魚片、螺肉等,望落去色彩繽紛,影相出嚟都好吸睛啊📸️Grilled food 燒物 🍖韓式燒烤有多款肉類、鮮甜海鮮🦞同自家製餅可以任燒,好似係M3和牛🥩、口感唔會太煙銀嘅羊架🐑、好香嘅蒜蓉扇貝🧄、爽口魷魚🦑、蝦餅🥞,香噴噴又煎到脆口,都唔錯Hotpot & ingredients 火鍋及配料 🍲任食嘅火鍋有七、八種湯底揀,例如係皮蛋芫茜🌿、胡椒豬肚、麻辣鴨血煲🌶️,而今次就叫咗花膠雞煲🐓,足料又有滿滿嘅花膠😍,配料方面有homemade 墨魚滑🐙、豚肉🍖、餃子🥟、麵類等,幾正吖Beverages & desserts 飲品、甜品🍮同其他火鍋放題一樣,餐廳有十幾款飲品可以任飲,由茶、果汁去到酒類都有🍺,甜品就有來自日本好重牛奶味嘅雪糕🍨,同樣都有大概10款口味選擇👍🏻
Sashimi 🐟 日式刺身

Grilled food 燒物 🍖

Hotpot & ingredients 火鍋及配料 🍲

Beverages & desserts 飲品、甜品🍮
2023-02-25 334 views
今日到紅火食中日韓放題,首先食咗個刺身拼盤OK,然後叫咗一個花膠雞煲湯底有半隻雞四隻花膠及重慶雞煲味道夠濃野,火鍋料選擇多,除咗手機落單仲可以自己攞,自助醬料吧飲品區選擇非常豐富,韓國燒烤種類都多,值得一試
韓國燒烤種類都多,值得一試
2023-02-25 304 views
今日約咗班舊同事到旺角兆萬中心紅火食中日韓放題,因為我們之前都係做飲食業的,發覺呢間餐廳啲出品好好,刺身種類多夠新鮮值得推介,我們叫咗個花膠雞煲湯底足料花膠厚身夠雲湯夠濃值得一試,火鍋了選擇多令我最深刻嘅有海蝦夠新鮮,白鱔片爽口,墨魚滑甘香大牙,蝦滑爽口食到有蝦粒蝦味,肥牛夠滑有牛味,生蠔夠新鮮又好味,韭菜餃,雲吞,韓國燒烤值得一試的有牛仔骨甜口肉質嫩滑,羊架有少少臊味但感覺好食,元貝,有待提升人手不足。
,我們叫咗個花膠雞煲湯底足料花膠厚身夠雲湯夠濃值得一試
,元貝,
有待提升人手不足。
2023-02-23
2023-02-17 420 views
尋晚同女女經過附近,諗住凍凍地,就打個邊爐,點知去到間伏店,食物完全貨不對辦,可能係因為比一個價錢任食嘅關係,所以上菜速度極慢,而且食物內容非常少,以致要叫很多次才可以食飽!希望店家可以改善一下
TakeAway
2023-02-06 524 views
6/2星期日頭輪打邊爐,有啲失望,有啲驚喜,正常既繼續正常,湯底足料但唔夠味,也有火煱店既弊病“漏單”。頭輪海鮮真心有啲問題,竹籤蝦唔新鮮。冷盤驚喜夠味。菜類有老有嫩。丸類可以一試。M3和牛片有口感。蜆肥美。牛骨髓&牛孖筋好味。
胡椒豬肚雞煲
牛孖筋
是日海鮮:蜆
海鹽雪糕
2023-01-24 448 views
首先花膠雞湯底完全冇味,諗住過年叫個和牛餐,聲稱M3和牛但普通貨色兼且完全冇肉味,貨不對辦,海鮮連蝦都冇,刺身好普通,值得一讚既係巨赤蝦攞來碌熟佐好吃,呢間一定唔會再來。
👆🏻【挑戰劣食之塔🥹】食到懷疑人生🙃刺身火鍋任食🧐旺角兆萬中心紅火火鍋|自費食評|真實食評|粵語中字|4K Eng CC其實我們訂了枱但現在呢我們坐一個門口位是近住電梯喔 我覺得不好啦我們是有訂位 不是walk in八爪魚鹹嘅好鹹呀我其實所有魚生都有沾豉油wasabi因為我覺得八爪魚太鹹了不好吃這個是第一round切的魚生切得不均勻還有就是很薄身三文魚色澤是紅得很誇張帶子是薄身嘅就是一件帶子切開一半帶子算ok我覺得可以到凍少少嘅剛剛切雞的時候碟是重用沒有清洗雞都是正正常常因為我已經降低expectation所以我都是沾大量的辣椒油啦還有沾麻辣醬來吃牛肉不是很深色說已經是M3和牛如果是M3級別我覺得麻麻地囉牛很奇怪 有渣㗎但係呢個揸畀平時我哋食嗰啲香港手切牛更加有揸試下第二輪啦 沒有expectation的牛好像剛剛說的要沾得多辣醬Ok呀 沾了自己喜歡的醬料之後味道好好多嘅試下豆腐呀豆腐上桌時有四件這一類的size啦Yummy! 豆腐很安全蝦滑算好食㗎啦因為比較彈牙有蝦味啦墨魚滑味道有點怪不算很彈牙這一餐我們三個吃了HKD897人均約HKD300這裡無論是座位安排食物質素都不是很好呀希望

其實我們訂了枱

希望商家睇到這條片
可以移除果個劣食位啦
2022-12-27
2022-12-15 828 views
第一次去一間餐廳可以韓燒之餘,又可以食雞煲打邊爐,又有刺身食。食物選擇非常多,魚生刺身非常新鮮,雞煲好惹味😋,一大班人慶祝敘舊好地方,價錢又唔貴,朋友好介紹👍🏻
Type of Meal
Dinner
今天生日去吃晚餐,兩人點265一位,因为有无限和牛吃,结果中途加餐,不送来了,其他的刺身又送了,每次点两碟都只给一碟,最后干脆不送来,然后再点多次才送一份,看到网红推荐才去吃,没第二次了,食物太一般了,很多食物很腥,难怪生意差
2022-11-30
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2022-11-26 757 views
訂左6位 🤣但只能坐4人枱 😩坐低就唔係咁舒服食物方面唔錯 雖然有甩甩漏漏 但係都可以接受有待改善🤫由於坐低真係好逼 所以只係食飽 就走下次會唔會再去就再睇情況 因為韓燒加火鍋 都幾多地方有
訂左6位 🤣但只能坐4人枱 😩坐低就唔係咁舒服
食物方面唔錯 雖然有甩甩漏漏 但係都可以接受
有待改善🤫由於坐低真係好逼 所以只係食飽 就走
下次會唔會再去就再睇情況 因為韓燒加火鍋 都幾多地方有
2022-10-24 1707 views
今日慶祝朋友生日,我哋一行六人一早book好6:30過嚟食任飲任食打邊爐,燒烤刺身放題。喺樓下約好晒齊人跟住就一齊上去食,開頭我哋就帶咗個花膠雞煲,每人一隻花膠,食落去個花膠都唔錯都幾厚身冇腥味。佢嗰度呢就係用手機點餐嘅掃QR code,咁我哋一開始就帶咗啲刺身先啦,見到佢有咩刺身就嗌咩刺身食,諗住如果啲刺身之後食落去覺得有啲乜嘢好食之後先再encore。咁佢個刺身就同出邊嗰啲放題刺身食落去都唔大分別,不過不失。跟手我哋就開始嗌打邊爐嘅配料,有新鮮肥鵝腸,雞子,打邊爐必要嘅肥牛,我哋六個人選擇左最貴果款套餐,牛肉嘅質素都可以因為出邊都成日可以食到任食嘅打邊爐,我對燒烤呢一方便就比較期待。我哋有叫咗牛仔骨,羊假,不過味道一般最後我哋叫咗啲打邊爐牛肉去燒,個味道反而唔錯好滑。最後食晒所有嘢, the BeatsX嘅甜品,我哋出去睇咗有幾款雪糕嘅口味,我就揀咗呢兩款,你都唔錯。因為我哋係打電話過嚟book位嘅,所以有九折,六個人最後二千零蚊賣單
花膠雞煲

咁佢個刺身就同出邊嗰啲放題刺身食落去都唔大分別,不過不失。
跟手我哋就開始嗌打邊爐嘅配料,有新鮮肥鵝腸,雞子,
打邊爐必要嘅肥牛,
我哋六個人選擇左最貴果款套餐,牛肉嘅質素都可以
最後我哋叫咗啲打邊爐牛肉去燒,個味道反而唔錯好滑。
2022-10-15
Celebration
Birthday
花膠雞煲
2022-08-13 2642 views
今日下午去了旺角食放題,這間店舖午市只有2個價錢,我們點$188另加一,(火鍋韓燒兩食)火鍋叫了一個花膠雞,花膠都幾大件。跟著QR CODE 點了蝦,羊架,牛柳粒,墨魚膠和魷魚。另外還可自取配料,有拍青瓜,木耳,白灼魚皮,豬肉,羊肉和牛肉片,雞翼,鵝腸,三文魚頭,蔬菜,瓜類和生果。食物種類都多,味道唔錯,食足2小時,到最後吃雪糕。

2022-08-13
  • 花膠雞煲
平時喺出面食一碗花膠雞煲,就咁一個湯底都要298到$300先買到單,仲未計買埋其他材料嘅價錢。但係喺呢度食放題,仲有花膠雞煲湯底一百幾蚊就可以買到單,真係認真抵食。一上到枱點完單,就將原隻雞煲放上枱,首先會叫我哋等5分鐘將隻雞煮熟咗先,之後仲用心幫我哋將隻雞一件一件咁剪好,個湯真係要飲返起碼三四碗先再煮其他嘢,因為真係好有雞味而且非常鮮甜而且呢度係好先進嘅全部都係用QR code落單,又羊肉、白鱔、牛舌、腐竹,佢嘅好處係除咗打邊爐之外,你仲可以自己用韓式燒嘢食,食完真係覺得好滿足

2022-05-21 2496 views
今日揾食揾到去紅火火鍋專門店,店舖增加了日式刺身,韓燒,真係有d意外收鑊,用$228可以同時食到中,日,韓美食,本人特別推介花膠雞煲,花膠好大塊,雞有雞味,非一般的行貨,最後甜品就是日本雪糕,有海鹽,綠茶,咖啡味,值得再回頭光顧。
用$228可以同時食到中,日,韓
中,日,韓,刺身
2022-05-21
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
中,日,韓,刺身
  • 刺身