2021-07-06 410 views
☆ 𝙍𝙚𝙗𝙤𝙧𝙣 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚屯門屯門鄉事會路2A號H.A.N.D.S H區2樓H215號舖一日之計在於晨,起身第一餐食d咩真係好影響到心情,認同請讚好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)平時會因為間餐廳質素好好而打尖出post,今次第一次相反,我未食過咁差嘅ADB(。 ́︿ ̀。)首先食物唔熱,粟米可以話係凍,然後個牛角包我真係想知咩事,係唔係比人坐左下所以咁(´・_・`)我send張相比朋友睇,fd:牛角包黎架咩?唉!然後佢menu寫薯角轉薯餅要加錢,我無加錢但黎到係薯餅,正常都會問下客人有冇問題先架嘛,但又無問我喎,重點係我未食過咁難食嘅薯餅,唔熱唔脆不特止!係浸濕左咁一pat野架,用叉一吉就一pat野咁散開。其他炒蛋個d我都唔想特別講啦,我只可以話杯朱古力個拉花係靚。其實我真係好少去屯門,我揀左好耐先揀到呢到黎食,所以都真係幾失望(´༎ຶོρ༎ຶོ`)
☆ 𝙍𝙚𝙗𝙤𝙧𝙣 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚

唉!

原來屋企附近開左間價錢優惠既cafe 我竟然唔知🥲🥲🥲 所以決定要去走一轉 哈哈🤪 餐廳位置唔算多 大約同時間可以坐到14人左右~ 我假日中午12:30去到 都等左35分鐘先有位 🤨 有等待有期望😙😂😂叫左份all day breakfast $88 比起出面既cafe 價錢好相宜 😙😙 質素就成正比😂 牛角包唔鬆脆 三文魚唔新鮮 個啡菇 出水出得好勁😂 炒蛋同蜜糖粟米都屬正常 唔會再encore呢個🤨🥲 相反個蒜香辣椒帆立貝扁意粉 $85 就都算唔錯 食意粉都食到帆立貝既鮮味 辣度適中 夠蒜茸味😋 不過唔知點解上菜唔算好熱🥶 要讚讚既係佢既咖啡 😚叫左杯dirty 好滑身 嚐到咖啡豆既香氣之餘 仲有奶滑既香 真係諗起都想飲返杯! 男朋友叫左flat white 佢都話咖啡豆好香 唔會太苦 有回甘既效果🤪總括 : 未必會特登返黎再試 不過順路既話會買杯咖啡回味下🤩

要讚讚既係佢既咖啡 😚

2021-05-22
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
2021-05-20 261 views
尋日下午訂咗今朝(20/05)09:30/2位OpenRice寫開09:00去到冇開門又冇人確認過訂座等咗10分鐘都冇人返同朋友空歡喜一場到而家都冇人聯絡返我
尋日下午訂咗今朝(20/05)09:30/2位
同朋友空歡喜一場

到而家都冇人聯絡返我
2021-05-20
2021-04-24 241 views
上次吃過一次 ,不會再去 ,極度懷疑有打手,上次order 蜜糖香草雞翼個入面雞肉冇味 得面嗰浸有糖 ,呢間我就入左黑名單,我自問自己要求已經唔算高,亦都唔係無理取鬧嘅客人。
2021-04-10 264 views
之前一直聽朋友介紹哩間coffee又黃又好食,經過屯門安定,就入去試下,果然無令我失望啊!哩間coffee裝修風枱偏土木風,泥牆同透明玻璃設計,影相一流食物既價錢好經濟,擺盤又靚,值得推介!All in breakfast$88入面有菇,炒蛋,牛油果,三文魚,煙肉,腸,薯餅,粟米,牛角包,沙律菜等等,好豐富,女仔食會好飽肚所有食材都好新鮮,吾會過干/濕,好香ロ而且擺碟靚到我吾捨得食🥰🥰忌廉芝士汁配煙三文魚意粉$63醬汁好香好濃,吾會過咸上面有一粒粒魚子,食落去好有層次同口感 粉又彈口又入味,價錢咁抵,屋企煮買材料都吾只哩個價錢啊!煙肉炒蛋多士$42又係誠意之作🥰🥰如果我成日係哩邊,會成日過黎當下午茶!煙肉炒蛋好多,絕對抵食同好食!配埋杯朱古カ/咖啡,咁就有個美好的週未🤭朱古力既拉花都好靚,好濃味!店主都好有禮貌👍👍支持年輕人創業

All in breakfast$88
入面有菇,炒蛋,牛油果,三文魚,煙肉,腸,薯

忌廉芝士汁配煙三文魚意粉$63

煙肉炒蛋多士$42

店主都好有禮貌👍👍支持年輕人創業
2021-01-21
$150 (Lunch)
2021-04-06 140 views
$68 蟹籽忌廉煙肉意粉🥢今日雖然係紅日,但可能因為閒日關係,今日都唔需要等位就直接入座入座後睇完餐牌要出檯台比錢同落order,之後就可以返位等餐到意粉上菜後即刻試一啖先🤤好少食到上菜熱到接近燙口嘅意粉,意粉即叫即做,等候時間大約7分鐘,上菜速度快,意粉濃稠度岩岩好,唔會太乾太濕,口感亦軟硬適中,忌廉汁包裹住每一條意粉,蟹子卜卜脆嘅口感再加埋微焦嘅煙肉味簡直係絕配🤤意粉份量偏多,價錢適中,環境清靜,推薦程度:四粒星⭐️⭐️⭐️⭐️
$68 蟹籽忌廉煙肉意粉🥢

2021-04-06
$68 (Breakfast)
2021-04-06 187 views
店舖細細間,枱唔多,平日下午去都排左一陣隊。All day breakfast整體味道不錯,有誠意,但就油左少少。腸仔同煙肉都煎得幾香,特別係腸仔煎到有焦香味同脆身。薯角唔脆,有少少可惜。沙律菜同牛角包都係普普通通。炒蛋唔太滑,係碎蛋質感。依個價錢黎講都可以一試😌我加左$15要左杯熱既白咖啡Milk coffee (如果揀凍既要再另加$5),味道也可以,不過不失。配合一整個套餐,都算滿足💛愛定商場本身就好少cafe,如果咁岩店內客人唔多,都係一個悠閒飲杯野,歇歇腳既好地方。
店舖細細間,枱唔多,平日下午去都排左一陣隊。

2021-03-31 103 views
行過屯門見到一間Coffee shop雖然地方細細但係裝修得幾有格調廚房位置出邊仲好大膽利用左透明玻璃基本上都會見到晒廚房煮嘢食嘅情況我諗衛生情況應該都有返咁上下餐廳除咗有唔同嘅咖啡可以選擇之外仲有好多唔同嘅輕食例如All day breakfast同意粉等等一場嚟到當然要試吓佢個All day breakfast All day breakfast 個價錢非常之平民最平$68就有成交而我咁大食就揀咗個all in breakfast 佢嘅份量非常之多,配料嘅種類亦都好多元化擺碟亦都十分之好睇咁多個配菜入邊令我最深刻嘅就係牛角包同埋大啡菇牛角包入口非常之香脆好味,層次做得唔錯大啡菇鎖汁都做得非常之好質地非常厚身同行嘅朋友亦都嗌左一個煙三文魚沙律沙律菜新鮮之餘配上一個開胃嘅沙律汁感覺清新亦都唔會食得口淡淡飲品方面叫咗個抹茶拿鐵上網睇佢個拉花咁靚都知道係必叫之選入口亦都非常之順滑帶有濃烈嘅抹茶香味而涷朱古力易都睇得出有花過心思朱古力同牛奶嘅比例做得唔錯入口都係相當之順滑係而家物價咁貴嘅情況之下咖啡店嘅價錢好似倒數返去幾年前咁有心嘅小店都真係要幫襯多啲
行過屯門見到一間Coffee shop
一場嚟到當然要試吓佢個All day breakfast
All day breakfast 個價錢非常之平民
最平$68就有成交
而我咁大食就揀咗個all in breakfast
佢嘅份量非常之多,配料嘅種類亦都好多元化
擺碟亦都十分之好睇
咁多個配菜入邊令我最深刻嘅就係牛角包同埋大啡菇
牛角包入口非常之香脆好味,層次做得唔錯
大啡菇鎖汁都做得非常之好
入口都係相當之順滑
係而家物價咁貴嘅情況之下
咖啡店嘅價錢好似倒數返去幾年前
咁有心嘅小店都真係要幫襯多啲

在Open Rice 見好多人推介Reborn Coffee,所以約友人一齊去試食。星期六下午十二點幾已經開始有人排隊,我排了十五分鐘左右有位,地方比較細,所以坐得比較焗促。另外,要自助買食物,但會有職員送上。我原本想揀沙律,但見到個menu三款Breakfast,分別是All day Breakfast、We-born Breakfast同Green Breakfast ,太吸引了,抵受不住誘惑,結果我叫了We-born,朋友叫了Green Breakfast 。我的We-born Breakfast 好豐富,有燒烤菇,煙三文魚,香草腸,票米,炒蛋,車厘茄,牛角包,沙律菜,薯角;而Green Breakfast 有燒烤菇,牛油果,票米,炒蛋,車厘茄。牛角包、沙律菜、薯角。我覺得樣樣都好味,尤其是燒烤菇、香草腸特別美味,但略嫌沙律菜太少了。重點是那麼豐富,也只是$88、$78,真的非常抵食。其實menu還有其他美食,例如意粉,惟有等下次了。還有一點,店舖位於H.A.N.D.S商場H區,起初有指示去H區,豈料行行下去到商場中心就沒有了指示,太多區好似迷宮,我當時問了學生哥哥,他們好好人帶

其實menu還有其他美食,例如意粉,惟有等下次了。

還有一點,店舖位於H.A.N.D.S商場H區,起初有指示去H區,豈料行行下去到商場中心就沒有了指示,太多區好似迷宮,我當時問了學生哥哥,他們好好人帶我路,其實位於另一間「鬍鬚仔」對面,近友愛邨,在安定輕鐵站上層。
We-born  Breakfast
Green  Breakfast
2021-03-27
$88 (Lunch)
We-born  Breakfast
Green  Breakfast
2021-03-03 118 views
星期六日要返工想食好d 就揀左呢間近公司既cafe 地方一眼睇晒 只可以容納十個人左右比較細 但好彩唔洗等好耐🥢蟹子忌廉汁配煙肉扁意粉我中意有肉既意粉 感覺上飽肚d 好彩忌廉汁唔多如果唔係食完會更加濟🥢特濃蘑菇汁配燒菇扁意粉食左幾啖 麻麻地佢個醬汁 但燒菇係幾入味 呢間小店menu好多野食揀 全日早餐 牛角包等等輕食都有意粉價錢黎講都算抵 係出面cafe食都唔止呢個價 飲品見上網好多好評但太趕時間都無叫到 留返下次真有充裕既時間再慢慢嘆

🥢蟹子忌廉汁配煙肉扁意粉

🥢特濃蘑菇汁配燒菇扁意粉
食左幾啖 麻麻地佢個醬汁 但燒菇係幾入味

呢間小店menu好多野食揀 全日早餐 牛角包等等輕食都有
終於放大假🥳有個空閒星期一🙈😆一人遊下屯門Hea一Hea食個全日早餐先🍳☺️先嘆一杯啡打下卡還是基本野☕️☺️📸We-Born Breakfast呢碟「重生」早餐果然大份呢☺️🍳呢個店內招牌既足料全日早餐😋🤤🍳以滑嫩炒蛋、煙三文魚、番茄粒、牛角包、德國腸、大啡菇、粟米粒以及田園沙律既配合🤤🥗🍳🥐成為一份豐富既全日早餐🤤😋🍴而奶香口感滑嫩既奶滑炒蛋係一絕印象深刻🤤🍳
終於放大假🥳
有個空閒星期一🙈😆
一人遊下屯門Hea一Hea食個全日早餐先🍳☺️
先嘆一杯啡打下卡還是基本野☕️☺️📸

We-Born Breakfast
呢碟「重生」早餐果然大份呢☺️🍳
呢個店內招牌既足料全日早餐😋🤤🍳
以滑嫩炒蛋、煙三文魚、番茄粒、牛角包、
德國腸、大啡菇、粟米粒以及田園沙律既配合🤤🥗🍳🥐
成為一份豐富既全日早餐🤤😋🍴
而奶香口感滑嫩既奶滑炒蛋係一絕印象深刻🤤🍳
2021-02-22
$150 (Tea)
2021-02-17 116 views
Can’t imagine that there is such a high-quality cafe in HAND shopping mall which is located near my home 🏠 ❤️❤️❤️ super yummy 🤤 with half-raw Benedict, salad , photos , smoked salmon 🍣~ just $10 more expensive than a normal all-day breakfast 🍳 must give it a try 👍🏻Beef 牛抑粒 spaghetti 🍝 with tomato 🍅 sauce , the sauce is very delicious 😋 recommended, the taste of tomato is strong , love it so much ❤️Beautiful decoration leng leng, girls must like it ❤️Finally, I ordered pink rose 🌹 tea ☕️👍🏻

2021-02-11 1797 views
放假去到屯門行山完成咗之後搵到呢間Reborn Coffee裝修好簡潔有少少行工業風係玻璃鏡已經一眼望晒入邊嘅地方感覺俾人透明度好高同好整潔麻雀雖小但五臟俱全入邊仲有好多由唔同創作者所創作嘅文宣飲品嘅選擇非常之多價錢亦都係適中除咗飲品之外呢間Cafe嘅嘢食亦都非常之多價錢比起其他嘅Cafe都非常之佛心叫咗個煙三文魚沙律煙三文魚嘅份量好多加入左蕃茄洋蔥同埋粟米做配料令到成個沙律再清新左好多沙律菜好新鮮之餘配搭埋個沙律酸汁食落好開胃All in breakfast 用料勁豐富擺碟亦都擺得好好而係咁多種配料入邊我就最鍾意大啡菇仲保留左菇入邊嘅水份食落去好JuicyMatcha latte 個拉花真係超靚飲落去有濃濃嘅抹茶味入口好順滑鍾意飲抹茶latte嘅朋友真係一定要試吓Ice chocolate唔會死甜同牛奶做咗結合令到成杯野除咗有朱古力嘅甜之外仲有牛奶嘅香甜整體來講食物質素都係都非常之好以咁嘅價位食物嘅份量好多飲品做得好出色尤其是係抹茶latte個拉花用嚟打卡真係一流
放假去到屯門行山

Tea
  • all day breakfast
  • Matcha  latte
2021-02-02 134 views
依間餐廳食完第一個感覺就係一定要encore!點解因為真係好正同埋勁抵食!最近返工都好少出市區食嘢,所以都係喺屯門附近食下野咁樣,依間係我睇住佢裝修到啱啱新開張,一直都好有興趣想試吓嘅餐廳一嚟餐廳係良心小店,二來餐廳嘅定價同埋定位都非常親民,對於屯門人來講簡直就係超級吸引,我自己就叫咗一份我哋All day breakfast 佢有分細size同埋大size,因為嗰日都幾肚餓所以我就叫咗一份full size嘅,我從來都冇食過一份咁大份嘅全日早餐,牛角包、牛油果、煙三文魚、蘑菇、炒蛋全部足足有齊,超級足料份量勁多但係先$88真係覺得超級抵因為我叫嘅時候都唔知佢咁大份,仲要加多左份細分嘅雞翼,好彩我同朋友share嚟食,所以都算食得晒然後我哋仲叫咗一杯Dirty嘅熱咖啡唔單止嘢食足料連咖啡都好高質,因為餐廳係小店嘅關係所以等嘅時間都可能比較來,大家就要俾啲耐性啦,因為好嘅食物係需要等待㗎!

「香港篇 - 屯門」💛💛黃店💛💛“Reborn coffee 🔥” 🌟🌟🌟🌟.5/5隱身於屋邨既平民cafe☕️名字很易記🔥有不少黃店寄賣💛牆上滿滿字句💛🔥🔻All day breakfast 🥐 ($68)性價比極高🤩🤩食物都非常高質😍配料豐富🥳想更豐富可以揀all in breakfast😚煙肉煎得好脆🤪真的唔係好多餐廳煎到脆但唔燶😎蛋炒得好嫩滑好creamy🥰香草腸好好食😋🥐好香牛油味🧈重點係薯角🍟😍落左🍯係面😋甜甜地 但唔太夠脆🤔🔻Dirty ☕️ (+$15)依杯又係好正😍我打卡左好耐📸Espresso都冇沉底🥳奶好厚身 飲落好rich😍Espresso較溫和 飲落唔會好苦🥰💁🏻‍♀️星期一至五lunch加$15-20有杯🍵/☕️性價比極高🤩不過坐位好少🥺我2pm去都full🤯
「香港篇 - 屯門」
💛💛黃店💛💛
“Reborn coffee 🔥” 🌟🌟🌟🌟.5/5
隱身於屋邨既平民cafe☕️名字很易記🔥
有不少黃店寄賣💛牆上滿滿字句💛🔥
🔻All day breakfast 🥐 ($68)
性價比極高🤩🤩食物都非常高質😍
配料豐富🥳想更豐富可以揀all in breakfast😚
煙肉煎得好脆🤪真的唔係好多餐廳煎到脆但唔燶😎
蛋炒得好嫩滑好creamy🥰香草腸好好食😋
🥐好香牛油味🧈重點係薯角🍟😍
落左🍯係面😋甜甜地 但唔太夠脆🤔
🔻Dirty ☕️ (+$15)
依杯又係好正😍我打卡左好耐📸
Espresso都冇沉底🥳奶好厚身 飲落好rich😍