2012-05-01 953 views
兩個人,叫咗叉燒拉麵血池湯底,同埋豚角拉麵豬骨湯底。以為豚角係厚d一舊舊,點知嚟到同叉焼一樣!個血池湯底一味得個辣字,完全無其他味。只有叉燒尚算鬆化。服務態度一般,食物出得好慢,叫咗15-20分鐘先到!最離譜係個侍應同隔離枱講有飲品送,但係就完全無提我哋,直到我叫埋單都無講!最最最最最差係個廚房,係咁燒烤,d油煙係咁噴出嚟,搞到煙霧彌漫!食完成身油煙味,好似喺廚房做咗成日咁!總之一句講晒,絕對唔會再去!
兩個人,叫咗叉燒拉麵血池湯底,同埋豚角拉麵豬骨湯底。

以為豚角係厚d一舊舊,點知嚟到同叉焼一樣!

個血池湯底一味得個辣字,完全無其他味。

只有叉燒尚算鬆化。

服務態度一般,食物出得好慢,叫咗15-20分鐘先到!

食完成身油煙味,好似喺廚房做咗成日咁!

總之一句講晒,絕對唔會再去!

2012-05-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2012-03-19 827 views
前兩日見到報張有廣告介紹, 所以今日同老細特登到元朗拜會一下; 餐廳雖然地方不大約十張枱左右, 但裝修尚可, 但由於不是一街舖都要搵一陣先搵到.睇得出老板有心想攪好間舖, 非常落力, 又送野飲, 又送串燒(不過下次用), 又玩抽獎(送壽司), 但我覺得各方面配合唔到:第一是食物我們兩人點了一報張介紹的"白雷神"拉麵, 料就落到足, 主菜有日本叉燒4塊, 兩隻鮑魚仔, 糖心旦一隻開邊; 配菜有, 粟米, 紫菜, 木耳, 火腿, 及少少蟹膏咁, 但成百一鈫一碗, 一D都唔平; 豬骨湯底都算濃, 但我覺得好似整出來的, 不是餚出來的, 及味道都一般, 冇個種獨特風格.壽司方面尚可, 材料都算新鮮, 但略炎細件; 明太子饟雞翼好食(推介), 我最鍾意就係烤雞泡魚干(送酒一流), 報張推介的烤茄子非常油, 都係冇特別的醬汁配合(一般).第二是人的質素除了老板外, 其他伙記(3個)好似對食物一無所知咁, 不過可能老板爭住答啦.第三我覺得是主因, 就係廚房今日是星期日, 廚房得兩個人, 點按排工作我唔知啦, 食物質素, 質量, TURNOVER等跟廚房有很大關係, 十張枱的舖面, 可以出現, 出面

第一是食物

第二是人的質素

第三我覺得是主因, 就係廚房
今日是星期日, 廚房得兩個人, 點按排工作我唔知啦, 食物質素, 質量, TURNOVER等跟廚房有很大關係, 十張枱的舖面, 可以出現, 出面有人等位, 食客坐係度等食, 伙記企晒係度(冇野做), 問題係廚房出野超慢.

總結是一次性幫襯, 冇再來的理由及食物.
2012-03-18
  • 明太子饟雞翼
  • 烤雞泡魚干
2012-03-18 627 views
咁岩路經元朗, 聽過新開左間雷神拉麵,順便去試下!2點幾先去,唔使等位叫左吉列豬扒拉麵, 有野飲送添!黎左個豬扒,用沙拉菜伴碟,上面有埋蟹子添, 賣相唔錯!豬扒脆得黎又唔會好多粉!還可以至於個湯底,可能多粉得滯,未攪得暈,食食下有少少粉係口,味道可以再改良一下!整體黎講都唔錯既! 可以一試價錢適中!
咁岩路經元朗, 聽過新開左間雷神拉麵,
順便去試下!
2點幾先去,唔使等位
叫左吉列豬扒拉麵, 有野飲送添!
黎左個豬扒,用沙拉菜伴碟,上面有埋蟹子添, 賣相唔錯!
豬扒脆得黎又唔會好多粉!還可以
至於個湯底,可能多粉得滯,未攪得暈,
食食下有少少粉係口,味道可以再改良一下!

整體黎講都唔錯既! 可以一試
價錢適中!
新幕期內有飲品送
脆得黎唔厚粉既豬扒
沙嗲湯底拉麵
2012-03-18
$48 (Lunch)
新幕期內有飲品送
脆得黎唔厚粉既豬扒
沙嗲湯底拉麵
2012-02-04 544 views
好坦白講,元朗有質素的日本的食店我末找到,若有其他食家找到請賜教.呢間雷神在我家附近加上新開也不妨一試.12點半到場.客人也不多桌上的餐牌多元化,有壽司.刺身,有鍋物.串燒等...桌上的調味料也港式,雖則服務也不錯.坐也算舒服.但食物不合格..三文魚壽司13元:問題不大.三文魚也有魚的香味,只是飯握得不夠緊,夾上.有點散...牛肉烏冬<豬骨湯>48元:主菜先令人無奈.豬骨湯好杰,杰到似漿.但一點豬骨的香味都沒有,似開調味粉.最厲害的.連肥牛也沒有味道,配上3啖就吃完的烏冬.幸好烏冬都算彈牙,埋單48加13元,61元,早知唔好貪新鮮.行前2步食牛腩都係30元...蝕左啦.呢間店,試完1次.就忘記佢...
多元化
桌上的餐牌多元化,有壽司.刺身,有鍋物.串燒等...
調味料

$61 (Lunch)
Dining Offer
Others
2012-01-26 375 views
聽人講lee間雷神d野幾好食~ 就即管去試下有幾好食先~~1點去到冇咩人喎~ 好快就有位~ 老闆比左好多餐牌比我地,又有咖喱又有烏凍又有定食~ 好多花款~話明日本野,梗係要試下佢d刺身定食啦!!!叫左一個三文魚刺身定食,45蚊一個都唔平喎~先黎一個「前菜」又酸又霉既醃菜幾片,乜日式定食既前菜係咁既咩係都比個蟹子沙律啦~冇切清哂d「皮下脂肪」有點兒.....兼且唔新鮮,要點好多豉油先入得口!!! 成個set既賣相...白飯加薑送剌身-..-"成件事...唔match lor一d面豉味都冇既面豉湯~~好似飲緊滾水+酒咁!!! bad!!!!食完之後,完全冇食完日本野果種滿足感。好失望!!!唔會再去!!!
聽人講lee間雷神d野幾好食~ 就即管去試下有幾好食先~~
話明日本野,梗係要試下佢d刺身定食啦!!!

叫左一個三文魚刺身定食,45蚊一個都唔平喎~

先黎一個「前菜」
冇切清哂d「皮下脂肪」有點兒.....
兼且唔新鮮,要點好多豉油先入得口!!!
2012-01-18
2012-01-20 251 views
今日試新野, 未食過呢間就試下~同事既刺身定食魚生唔新鮮~我既九州豬骨湯一口餃子定食.個湯底完全係一個港式豬骨加奶湯,日本果d邊係咁架!一口餃係我響超市買既韓國餃子,仲加埋韓國年糕入去,但個湯無味年糕更無味!果個飯要用沙律同果2舊翠玉瓜送 日本餐廳前菜係淡口泡菜!味噌湯就勁重酒味.個檸蜜都係即沖果啲!超唔得!
今日試新野, 未食過呢間就試下~
同事既刺身定食魚生唔新鮮~
我既九州豬骨湯一口餃子定食.

日本餐廳前菜係淡口泡菜!味噌湯就勁重酒味.
個檸蜜都係即沖果啲!

超唔得!
2012-01-20
$45 (Lunch)
  • 沒有
2012-01-18 211 views
友人推介,一行3人去試下啦~ ! 店面不大,椅貼椅,不過裝潢靚靚,環境舒服。打開menu,已經覺得有誠意,硬皮而且印製精美。先來一個蟹子沙律~新張免費送三文魚腩 好好味~如果以後幫襯都有得送就好啦!3個人叫了一個炸蝦蕃茄湯底手打烏冬 一個炸蝦血池拉麵 未食,賣相已經贏o左~ 而且附送個糖心蛋,推介!~血池真的辣~ 烏冬同拉麵都做得不錯,不過,我會推介拉麵多d~芝士年糕好好味,配上煉奶。 炸蝦略嫌有點硬。串燒做得不錯,串燒雞翼最好味!仲叫o左個墨魚餅,都不錯!最值得讚係服務呀!~ 老板同d職員都好親切,會介紹d醬汁同食法!!~餐後仲送飲品~ 我叫o左熱柚子蜜,成餐都變得好完滿~食飽飽先發現有壽司叫的。。下次再試~! 老板話新年後會出新menu,小店有誠意的,推介!~ 希望唔好紅得太快,我唔想等位

打開menu,已經覺得有誠意,硬皮而且印製精美。
先來一個蟹子沙律~
賣相已經吸引o左我!
新張免費送三文魚腩
好好味~如果以後幫襯都有得送就好啦!
三文魚腩刺身
芝士年糕血池拉麵
芝士年糕好好味,配上煉奶。 炸蝦略嫌有點硬。
5點串燒
串燒做得不錯,串燒雞翼最好味!
仲叫o左個墨魚餅,都不錯!
餐後仲送飲品~ 我叫o左熱柚子蜜,成餐都變得好完滿~

2012-01-17
賣相已經吸引o左我!
三文魚腩刺身
芝士年糕血池拉麵
5點串燒
(Non-member)
2012-01-17 26 views
話說我之前成日經過個度都會見到呢間野但就冇咩人肯做死士同我一齊去試今日食晏個陣終於搵到人同我一齊去試呢間野就講話係手打烏冬但一D都唔似手打烏冬完全只係似一D平價烏冬而且D飲品味道仲好淡一D都唔值呢個價錢食完真係會變雷神
話說我之前成日經過個度都會見到呢間野
而且D飲品味道仲好淡
一D都唔值呢個價錢
食完真係會變雷神
2012-01-17
$50 (Lunch)
Dining Offer
Tasting Event
2012-01-09 86 views
今晚行過見到佢新開張就入去試下,一入到去老闆就好好招呼,我地2個人老闆都比左個舒服既6人台我地坐,因為新開張老闆送左好食既三文魚刺身俾我地,叉燒豬骨拉麵好食, 叉燒半肥瘦正,豬骨湯唔太濃,不過都好有豬骨味,芝麻雞翼好香好脆,其實都好有水準,價錢合理,好值得去試下!
新開張送的
2012-01-08