今日一早有事到土瓜環一趟,完成準備行去搭巴士時,見到這間店,剛好差不多到lunch time,巴士又未到,就試試地道的小店喇~~午餐有幾款:包括焗飯/意粉,熱狗餐,沙律餐,薄餅餐~裡面環境好有特式,昏暗的吊燈加工業風的裝潢,深綠色皮沙發卡位,好有型格👍🏻👍🏻👍🏻由於剛開店時間尚早,暫時未有午餐之人潮,找到了窗邊卡位,加上背景播住悠閑嘅歌曲,有種在台灣坐cafe的感覺,好chill好悠閑🥰🥰🥰🥰價錢算相宜,有餐湯或熱飲午餐有焗飯/意粉,還有配小食,可以手機點餐,非常方便店名叫薄餅怪獸,相信薄餅才是店家的主菜🥰就決定試一試吧~跟餐叫了素菜湯,由於天氣太熱,另加錢要了青檸梳打辣肉腸薄餅😋😋😋😋好‼️味‼️道‼️這裡的薄餅是心型的‼️‼️‼️😍😍這一個小小的心思就讓你知,餅底並非大量購買入手,而是每天自己新鮮手製的,難怪一入口非常之鬆脆內軟😍😍😍最怕食厚批食到實的的之餅皮,吃到麵包而非薄餅的感覺。這裡的一定不會讓你失望~👍🏻👍🏻👍🏻剛烘好熱熱脆脆又香口,好讚👍🏻‼️😋😋招牌炸雞外皮炸得香脆,內裡雞肉仍然保持鮮嫩,咬落啖啖肉,很不錯‼️👍🏻非常推介這裡的薄餅,以此價錢有每日新鮮手製的餅皮,實在性價比高👍🏻👍🏻‼️

午餐有幾款:包括焗飯/意粉,熱狗餐,沙律餐,薄餅餐~

價錢算相宜,有餐湯或熱飲

午餐有焗飯/意粉,還有配小食,可以手機點餐,非常方便

店名叫薄餅怪獸,相信薄餅才是店家的主菜🥰就決定試一試吧~
跟餐叫了素菜湯,由於天氣太熱,另加錢要了青檸梳打

辣肉腸薄餅😋😋😋😋
好‼️味‼️道‼️

剛烘好熱熱脆脆又香口,好讚👍🏻‼️😋😋

招牌炸雞

非常推介這裡的薄餅,以此價錢有每日新鮮手製的餅皮,實在性價比高👍🏻👍🏻‼️‼️‼️有機會要再來試試薄批~😋😋😋😋
  • 怪獸多寶
一直聽住係土瓜灣的朋友介紹呢間食pizza 的餐廳性價比好高,今晚黎開土瓜灣附近,就一於去試吓,餐廳好近土瓜灣站B出口,幾方便👍晚飯時段都幾多人食,雖然多人,但又唔會感覺逼。法式蒜蓉包蒜蓉包一共有六塊,烘得麵包好脆身之餘,做到外脆內軟,蒜蓉味亦非常適中👍👍👍👍香蒜肉絲炒意粉份量幾多,入面配料都好多,有火腿,雞肉,腸仔粒,粟米粒,洋蔥,意粉炒得好乾身之外,仲做到口感彈牙有嚼勁。叫意粉或者飯會一個湯或者熱飲,我哋加$5要左個百事可樂。千島醬底加州風情Pizza (厚批底)一上枱就聞到好香的千島醬味,芳香撲鼻,批底好鬆化,配料入面有火腿、菠蘿及粟米,兩個人叫中Size份量剛好。另外,再叫左個青檸梳打,見到隔籬枱叫的炸雞同小食拼盤好吸引😍😍下次一定會再試吓其他小食🙊🙊🙊🙊

晚飯時段都幾多人食,雖然多人,但又唔會感覺逼。

香蒜肉絲炒意粉
叫意粉或者飯會一個湯或者熱飲,我哋加$5要左個百事可樂。

千島醬底加州風情Pizza (厚批底)

千島醬底加州風情pizza
千島醬底加州風情pizza
2024-04-09 108 views
早2日同朋友一齊去左土瓜灣人氣薄餅店到食lunch🥰價錢唔貴✌🏾好抵食🙂食物好豐富💓型怪獸薄餅🍕蕃茄味曼克頓-辣肉腸、豬肉、洋蔥、青椒、蘑菇心型圖案pizza好特別😉餅底的味道烤得好鬆脆☺️擁有多層次的口感😊美式拼盤香草腸帶有濃郁的香草風味,薯條酥脆可口,洋蔥圈帶有甜味和酥脆度,而魚柳則提供了濕潤的口感和酥脆的外層😍法式蒜蓉包切到好像三文治🥪一樣😁咬下去時,感受到濃郁的蒜蓉味道,然後是牛油的豐潤口感😛招牌炸雞🍗一件上脾 一件下脾😋有點像kfc炸雞一樣😁有點香草🌿肉汁好juicy🥳啖啖肉😄餐廳環境好有工業風😘牆壁上掛滿整薄餅工具板🤌🏽好有藝術感😜以怪獸為主題

💓型怪獸薄餅🍕蕃茄味
曼克頓-辣肉腸、豬肉、洋蔥、青椒、蘑菇
心型怪獸薄餅

招牌炸雞🍗

2024-04-05
$144 (Lunch)
心型怪獸薄餅
  • 怪獸多寶迷你批
  • 小食拼盤
2024-03-22 174 views
今日下午約咗朋友去土瓜灣搵嘢食,土瓜灣一向都出名多嘢食,我就較為喜歡食西式。跟住見到有一間叫怪獸薄餅,鋪面望落去裝修好特別,好有氣氛嘅Pizza店。睇食譜都好多選擇,尤其係心形嘅pizza真係好特別,價錢又相當之合理,款式又多。除咗Pizza之外,佢仲有多款嘅炸雞,每一款都好特別,除咗有BBQ味,仲有加咗檸檬嘅炸雞,所以就立即入去坐低,開始點菜。我地點咗個細size嘅心形食肉獸pizza,另外再點咗兩個午餐,先5五十幾元,仲有小食,小食都是揀了炸雞,仲可揀上脾或下脾。一個就係好好味嘅芝士肉醬熱狗,個熱狗除咗個條腸脆皮好食之外,個熱狗皮亦都非常之鬆脆,yummy。另外我就揀咗個肉醬意粉,意粉彈牙之外,啲肉亦都恰當鮮甜,我地仲點左雞翼,揀左檸檬蜜糖雞翼,超正呀,即叫即整,食咗咁多嘢,都係二百零蚊鬆啲,真係十分之優惠,如果學生去食,着校住服仲可以減$8蚊,真係好照顧民生,值得推介。

平時少嚟呢區,今日跟朋友嚟食下午茶,整體嚟講Monster Pizza真係唔錯,呢日點咗個暢飲套餐($298),會員價係$253首先係呢大壺勁啱打卡嘅檸檬茶,茶味濃,檸檬夠多,仲有薄荷葉提味,味道好唔錯,賣相又吸引,叫得暢飲套餐,鍾意飲酒嘅可以揀8罐Asahi或者4樽藍妹秘製燒豬排骨配薯條 - 豬味香,肉質軟腍,調味都唔錯,薯條又脆又綿,沙律菜亦新鮮檸檬雞翼 - 甜甜酸酸嘅檸蜜味勁清新,味道好開胃,肉又嫩口曼克頓 - 醬汁可以自己揀,我揀咗燒烤醬,芝士、洋蔥同肉腸都好夠多,可以自己加芝士粉同tobasco提味,焗得幾好食餐牌嘅選擇好多,用QR code落單好方便,發現掃完QR code嘅選擇會更多餐廳裝修有特色,風格幾特別,店入面有好多有品味同玩味嘅擺設,地方好乾淨,座位又夠闊,坐落感覺都好舒服,成餐下午茶感覺幾好

檸檬雞翼 - 甜甜酸酸嘅檸蜜味勁清新,味道好開胃,肉又嫩口

2024-03-02 150 views
QR code落單可自助拎醬同斟水,免加一好抵食!星期一至五日日都有唔同優惠:星期四比現金九五折,星期五啤酒買一送一。當然唔少得堂食批餐,包一個中批、兩個主食、兩杯飲品。堂食中批餐 $239中批都有9寸大大個夠晒飽😍 辣肉腸下超多芝士,批邊鬆軟,芝士焗到焦脆好香海鮮焗闊條麵有超多海鮮,尤其啲八爪魚粒爽口彈牙又多汁,闊條麵忌廉醬汁好香唔會太鹹香濃鮮茄肉丸焗飯肉丸幾彈牙,份量又多,蕃茄汁同芝士撈勻個飯好開胃餐飲揀熱蜂蜜薄荷茶唔使加錢,好香薄荷味好清新,蜂蜜甜甜地另外仲單點左一個芝士煙肉焗薯蓉$42,超級滑好多芝士,仲有少少粟米粒甜甜地呢間餐廳喺大街地點方便,店員有禮貼心,食物價錢又抵食,好值得推薦✔️

堂食中批餐 $239

辣肉腸

餐飲揀熱蜂蜜薄荷茶唔使加錢,好香薄荷味好清新,蜂蜜甜甜地

辣肉腸
2024-02-08 168 views
土瓜灣附近返工,想搵啲抵食嘅pizza 意粉,發掘左呢間小店,有好多優惠套餐,都幾抵嘅價錢又可以一次過食晒pizza同意粉,味道都幾好,見到都好多學生幫襯!Pizza心形食肉獸 +蕃茄醬呢度嘅Pizza竟然可以揀心形😂,第一次見心形嘅Pizza lol 焗出嚟又真係心形喎,如果好鍾意食肉嘅朋友呢個Pizza就啱晒,入邊有勁多肉粒。薄餅底好紮實同煙靭👍🏻另外再叫左個炒意粉套餐,幾抵食的,揀左蜆肉炒意粉,白汁底,仲有其他配菜例如洋蔥同埋蘑菇,意粉好彈口,個汁調味都適中。而小食就揀左炸雞1件,一啲都唔hea,外皮炸粉厚薄適中,而且非常脆口!!推介!今日嘅是日餐湯係羅宋湯,酸酸地幾開胃。跟餐叫咗個飲品熱泡青桔檸檬百香果(係茶包嚟)味道甜甜地,有啲百香果香味同埋青檸嘅清新。另外叫咗支細嘅藍妹啤酒330 mL,食住熱辣辣嘅Pizza飲就啱啱好了。

Pizza心形食肉獸 +蕃茄醬

今日嘅是日餐湯係羅宋湯,酸酸地幾開胃。

2024-02-05
$80 (Breakfast)
2024-01-31 149 views
今日係土瓜環收工,見到呢間食西餐同pizza,睇落都好岩我胃口就入去試下。睇餐飯都幾多種類既野食可以揀,套餐仲有優惠,我地叫左個中批套餐,有一個中批,兩個主食,仲包兩杯野飲,絕對夠食。主食我地叫左芝士磨菇焗薯蓉同埋肉醬意粉,份量比想像中多薯蓉好滑,仲加左粟米,口感唔錯pizza叫左怪獸多寶批,上面配料都幾多,而且個批有驚喜,批邊夠脆,如果食唔到太多野既都建議可以叫個批食!好抵又好食我地仲叫左個黑松露芝士焗啡菇,上面黑松露都比得好夠,加埋芝士好吸引特飲叫左杯青檸梳打,同埋是日餐湯,呢餐食得岩岩好下次收工會再黎食

主食我地叫左芝士磨菇焗薯蓉同埋肉醬意粉,份量比想像中多
薯蓉好滑,仲加左粟米,口感唔錯

特飲叫左杯青檸梳打,同埋是日餐湯,呢餐食得岩岩好
下次收工會再黎食
2024-01-14 169 views
🐷秘製燒豬排骨 $106.8當日做緊堂食快閃優惠 6折!原價$178 折完106.8 即叫制作時間大約30分鐘當日實際時間唔洗咁耐秘製醬汁唔會太濃味雖然餐牌有辣椒仔符號 但唔辣的豬排骨唔會燒到太燶大約8條bb size既豬排骨直接放入口咬岩岩好拌碟有薯條同沙律菜 🍕泰式冬蔭公墨魚細批 $736吋細厚批 切開4件可以揀走蘑菇批邊唔會硬 反而係鬆軟酥脆平時唔食批邊既我都食晒全件不過呢個冬蔭公批主要得辣味配左是日餐湯 意式雜菜湯 羅宋湯口味 冇落肉岩晒素食人士 或者唔食牛既朋友 🍕心形千島海鮮細批 $78都係6吋細厚批 切開4件為左睇呢個心形批 加多左5蚊批邊一樣鬆軟酥脆本人同朋友都更鐘意呢個千島醬批海鮮有海量既蜆肉?🍗招牌炸雞  $20/ $22叫左一件標準 一件雞下脾想食指定位置要加2蚊炸雞外脆內嫰
🐷秘製燒豬排骨 $106.8
當日做緊堂食快閃優惠 6折!
原價$178 折完106.8 即叫

都係6吋細厚批 切開4件
為左睇呢個心形批 加多左5蚊
批邊一樣鬆軟酥脆

本人同朋友都更鐘意呢個千島醬批
海鮮有海量既蜆肉?

🍗招牌炸雞  $20/ $22
叫左一件標準 一件雞下脾
想食指定位置要加2蚊
炸雞外脆內嫰
2024-01-13 111 views
新蒲崗呢區有好多街坊食肆,喺仁愛街新開左間pizza 店。舖頭裝修簡潔明亮,座位唔多但夠寬敞。主食有焗食意粉pizza炸雞,仲有沙律小食唔少選擇,價錢親民,啱晒大班朋友聚會/一家大細黎食。午餐/下午茶仲有套餐,學生lunch/放學黎好抵食。pizza 用手製餅底,即叫即整,上枱熱辣辣。薄批鬆脆唔飽肚,更能突顯材料味道。配料唔花巧,粟米洋蔥蟹柳,就是家的味道,煙三文魚係放上pizza一齊焗而唔係後加,略帶鹹香,味道ok.美式拼盤有炸魚薯條炸洋蔥圈同香草腸。炸物好出色,夠熱夠脆,表面乾身冇乜油。粗薯有薯味,食唔停口。秘燒豬排骨有別於一般既BBQ醬烤,而係用孜然香草醃完再燒,唔錯。人均百零蚊,食物選擇多,絕對收貨。下次試下啲午餐先,60蚊有找。
新蒲崗呢區有好多街坊食肆,喺仁愛街新開左間pizza 店。
舖頭裝修簡潔明亮,座位唔多但夠寬敞。

2023-12-30 98 views
.【 ✨ 土瓜灣必試!Pizza Monster薄餅小食餐廳 ✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:#mayfoodie_美式▎地區分類:#mayfoodie_togwawan▎人均消費:Ard HKD 150▎餐廳名稱及位置:📍 薄餅怪獸 (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 你是否正在尋找一家位於土瓜灣的餐廳,提供美味的薄餅和其他小食?沒問題!「Pizza Monster」絕對是你的最佳選擇。這家餐廳以其精湛的薄餅手藝和豐富的小食選擇聞名於地區內。現在,讓我們一起來品嚐這裡的美食吧!首先,讓我們來試試心形煙三文魚薄餅,配上標準的千島醬。這道菜的三文魚鮮嫩多汁,搭配薄脆的薄餅底,口感絕佳。而柚子梳打則為整餐增添了一絲清新的氣息,帶來了意外的驚喜。如果你喜歡海鮮,那麼海鮮焗闊條麵(白汁)絕對是你的不二之選。這道意粉菜式以豐富的海鮮為主角,配上濃郁的白汁,令人垂涎欲滴。每一口都能感受到海鮮的鮮味和意粉的彈牙口感。心形海底奇兵是另一道精心設計的薄餅菜式,搭配香蒜汁。這道

▎菜式分類:#mayfoodie_美式
▎地區分類:#mayfoodie_togwawan
▎人均消費:Ard HKD 150
▎餐廳名稱及位置:
📍 薄餅怪獸 (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

心形海底奇兵是另一道精心設計的薄餅菜式,搭配香蒜汁。這道菜的薄餅底酥脆,充滿了獨特的口感,而香蒜汁則為整道菜帶來了濃厚的香氣和風味。

除了薄餅,餐廳還提供了美式拼盤。這個拼盤包含了各種美味的小食,包括雞翼、薯條和迷你漢堡。每一個小食都經過精心烹調,口感鮮嫩多汁,絕對能滿足你的味蕾。

總結來說,位於土瓜灣的「Pizza Monster」是一家不可錯過的薄餅小食餐廳。無論你喜歡薄餅還是小食,這裡都能滿足你的味蕾。趕快來一趟,享受這裡的美食吧!
2023-12-25 88 views
早兩日食完Pizza 打開左麻甩佬食Pizza 之胃😂今日去土瓜灣有嘢做,見到Pizza Monster 就自自然然行左入去🤟咁左二人餐有Pizza 一個、海鮮焗闊條麵一個、兩舊炸雞、兩杯嘢飲,性價比都幾高!辣肉腸Pizza 可以自己選擇配千島醬汁!原來個味道有幾夾,加埋個餅底好鬆脆!真係又靚又好味!同時炸雞有驚喜喎,個脆漿超正,外皮脆卜卜,裏面仲係滑滑嘅雞!雖然個炸雞單售有少少貴,不過我竟然覺得值得!之後同店員傾開偈,原來呢間舖頭有得包場,細細間,約幾廿個朋友一齊聚會應該會幾開心!(首先要有幾廿個朋友)美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #薄餅怪獸 (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #薄餅怪獸 (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖
2023-11-15 203 views
細個坐車成日經過土瓜灣,印象中係一對灰灰沉沉嘅舊樓,今日誤打誤撞行咗去BMW車廠附近,發現感覺已經唔同晒,好多舊樓都翻新咗,連附近嘅店舖都唔同晒。行行吓見到一個好eye catching 嘅怪獸公仔,價錢亦好相宜,即刻入去食個lunch。入到去感覺好舒服,好闊落,而且食物款式多,好適合約朋友傾計食飯。冬陰功墨魚批🐙🍕呢度d Pizza嘅款式好特別,一見到冬陰功竟然可以配Pizza,二話不說即刻order。d墨魚仔一隻隻喺個Pizza上面,賣相好可愛,食落有冬陰功嘅酸辣味,但又唔會好辣,好開胃,勁好食!檸檬雞翼🐔🍗望落去以為平平無奇,但咬落外脆內軟又多汁,啖啖都有檸檬香,正👍🏼焗肉丸拼香草腸🧆香草味勁吸引,唔會得個咸味,加埋林喺面嘅醬一齊食,好味升級!黑松露芝士焗啡菇🧀🍄 黑松露加cheese喺個面,望落即刻升咗lev,食落個菇好juicy💦又有淡淡嘅黑松露味,唔會好搶,同個大啡菇好夾🤤柚子梳打🍊🍹賣相已經好靚,入口勁香柚子味,唔會太甜,食pizza啱晒🍕

冬陰功墨魚批🐙🍕

檸檬雞翼🐔🍗

焗肉丸拼香草腸🧆

黑松露芝士焗啡菇🧀🍄

柚子梳打🍊🍹
賣相已經好靚,入口勁香柚子味,唔會太甜,食pizza啱晒🍕
2023-11-12 163 views
土瓜灣薄餅怪獸係一間非常值得一試嘅餐廳。首先,呢度嘅環境真係好優閒舒適,餐具都擺放整齊,令人感到放鬆。而且佢嘅裝修非常有風格,有種酒吧嘅感覺,令人感到舒適自在。最令人滿意嘅係佢地嘅地理位置好方便,近土瓜灣站A出口,步行咪唔使5分鐘,真係好方便去到。  食物方面,我地揀咗中批2人餐,可以點一個薄餅同兩個副食。我地揀咗千島海鮮厚批嚟食,真係好正!薄餅上面有好多新鮮海鮮,有蟹柳、蜆肉、蝦同魷魚,用料十分豐富。而且餅底鬆脆,口感非常好,真係令人回味無窮。另外,我地都試咗佢地嘅海鮮焗寬條面同檸檬烤雞。焗寬條面同海鮮厚批一樣用料豐富,令人滿足。至於檸檬烤雞,檸檬味道香濃,燒得香口,肉質鮮嫩,真係好好味。如果你鍾意芝士,一定要試下佢地嘅芝士焗西蘭花。佢個芝士味道濃郁,好濃味,又軟滑,好好味。 總括而言,土瓜灣薄餅怪獸係一間環境舒適,地理位置方便嘅餐廳,食物豐富好味。如果你鍾意薄餅同海鮮,呢度絕對係一個唔錯嘅選擇。特別係佢地嘅千島海鮮厚批,真係令人讚賞。唔好錯過佢地嘅芝士焗西蘭花,味道超級濃郁,好好味!

2023-11-12
2023-11-11 116 views
這間薄餅店的價錢平價,吸引了很多人光顧,我們入場時不太多人,之後陸續人群湧現,竟然要大排長龍😱😱外賣的人也有.最抵食莫過於這個中批餐,$239包pizza 可選厚或薄批,可自選意粉或炸雞類2份,還包飲品,加錢可以轉特飲. 是日餐湯是雜菜蕃茄湯,香濃的番茄味,開胃好食😙堂食中批餐 $239💠怪默多寶厚批再自選千島醬,入面有洋蔥,青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉,非常豐富👏🏻😋薄餅皮夠厚身,咬落像食鬆脆的麵包皮,味道也很惹味很高質.💠肉醬長通粉最正可以多粉或少粉,大食人士可以叫🤩通粉空心設計使得醬汁可以滲透,每一口能品嚐到肉醬的美味🤤麵的彈牙和肉醬的濃郁風味!💠炸雞2件酥脆的口感,雞肉肉質多,不會炸得厚粉👍🏻👍🏻

堂食中批餐 $239
💠怪默多寶

💠肉醬長通粉

💠炸雞2件
酥脆的口感,雞肉肉質多,不會炸得厚粉👍🏻👍🏻