成日喺ig見到俾佢個瘋狂拉絲芝士pizza洗版🍕🍕其實近啲屋企銅鑼灣都有分店但今次就嚟咗荃灣荃新天地分店for first try! ⌁❤︎⌁韓國菜已經係小公主嘅心頭愛🇰🇷呢間韓式西餐仲要有pizza食真係jeng shit❤️‍🔥❤️‍🔥芝心maru大哥 regular 10’ $146+雙芝邊 $36Pizza批底係正宗意大利麵包底(最憎食cracker pizza餅底)🙏🏻🙏🏻批底是用用黑米、綠茶、小球藻同12種天然穀物製成仲要經過24至48小時嘅發酵工序製成感覺冇咁多additives比較健康😌而口感係薄麵包嗰種外脆內軟所以拎起件Pizza嘅時候會有少少覺得個批底承載唔到啲餡ᖰ •̆•̥•̑ ᖳ上面嘅餡包括Maru香雞、車厘茄、西蘭花、火腿、蘑菇、忌廉芝士慕絲、芝士條、alfredo醬、酸忌廉醬、烤肉醬同埋mozzarella芝士Maru香雞感覺係落咗BBQ醬嘅韓國雞塊૮˵>ㅿ<˵ა酸酸甜甜咁好開胃desu😍加咗錢嘅雙芝邊直頭係點睛之筆!🧀🧀煙煙韌韌嘅批邊包住香濃嘅拉絲mozzarella芝士真係好邪惡但雙芝邊一定要加!😈手工泡菜芝$118 $118先得六粒波波仔有少少貴🥲

成日喺ig見到俾佢個瘋狂拉絲芝士pizza洗版🍕🍕

手工泡菜芝$118
$118先得六粒波波仔有少少貴🥲
但係好食!🥹🥹🥹😌
外皮炸到非常金黃酥脆香口
而入面就係有香濃芝士味嘅Gouda cheese!!!!!! •͈ ₃ •͈
同埋有辣辣地嘅泡菜蛋黃醬
仲有重口味嘅墨西哥辣椒粉同洋蔥粒粒
食落口感爽脆亦都非常之香口惹味₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡
但同時呢幾粒泡菜波波嘅熱量都不容小覷🫨
Gouda cheese嘅脂肪含量本身已經達到48%以上
而mayonnaise亦都係致肥元兇
最後仲要經過油炸真係熱量大增
大家都係少食多滋味好了o̖⸜((̵̵́ ̆͒͟˚̩̭ ̆͒)̵̵̀)⸝o
(最後小公主返到去啪咗包韓國酵素自我感覺良好dd🥺)

Please follow @princessfoodiee

已知Pizza Maru經常排長龍🥹最唔中意排隊等食飯既我今日平日忽然好想食於是就搭正6pm入去眼見有4-5張枱有客only👍🏻▫️我地兩個人叫左兩樣野:▫️1. 群蟹派對pizza 配 雙芝邊2. 韓式醬油咖哩粉炸雞▫️Pizza好好好好好味!我覺得比Dough bro冇咁油同喊料又足!中意脆邊既我 認為如果再焗脆d就100分💯而炸雞就一向出色🫶🏻下次會試下其他味🤤▫️Btw 要讚下d職員真係幾好不斷refill water即使我地食完哂 收哂碟 傾緊計佢都仲會主動refill水 唔會趕人走!Good!
已知Pizza Maru經常排長龍🥹
我地兩個人叫左兩樣野:
1. 群蟹派對pizza 配 雙芝邊
2. 韓式醬油咖哩粉炸雞
▫️
Pizza好好好好好味!
我覺得比Dough bro冇咁油同喊
料又足!
中意脆邊既我 認為如果再焗脆d就100分💯
炸雞就一向出色🫶🏻
下次會試下其他味🤤
Btw 要讚下d職員真係幾好
不斷refill water
即使我地食完哂 收哂碟 傾緊計
佢都仲會主動refill水 唔會趕人走!Good!
Type of Meal
Dinner
2023-05-23 360 views
Pizza Maru味道評分:☄️(highest_surprise)/☀️/🌤(pass)/⛅️/💨(lowest)☀️泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊) $213個海灣有幾豐富既蝦仁&蟹柳><賣相都好吸引,勁多芝士😆蜜糖杏仁邊大推!麵包面係甜甜的,中間配超厚芝士,鹹甜鹹甜,好好食🥹不過呢~好似冇食到泡菜味😂同埋好似唔夠拉絲🥹明明睇人地啲相勁多芝土,有少少失望~但整體都好食既~我只係想貪心少少😆🌤半半炸雞 (蒜香甜辣秘製炸雞/蜂蜜牛油秘製炸雞) $223有啲失色,我食兩舊都係鞋既☺️雞既內部冇調味,要靠個粉/醬,我幾鍾意蜂蜜牛油,甜甜地~雖然我知一向韓式炸雞都係晒啲粉喺面,但係甜辣醬應該係包曬全隻雞架嘛🥹尼度既甜辣醬應該得1/2,唔夠!☀️Lunch set - 青醬蒜蝦意粉 $93 (包汽水/冰茶)青醬真係好好食,推薦比未食過既大家🥰題外話,有3隻蒜蝦,我地4個人唔夠分😂(:明明人地係一人餐,又冇叫我4個人分😅)❤️‍🔥3年前食過銅鑼灣果間分店明明幾中意,係咪退步左🥹❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow me~話比我知你有睇,比啲動力
Pizza Maru

泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)

☀️泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊) $213
不過呢~好似冇食到泡菜味😂
半半炸雞 (蒜香甜辣秘製炸雞/蜂蜜牛油秘製炸雞)

青醬蒜蝦意粉

青醬真係好好食,推薦比未食過既大家🥰

❤️‍🔥3年前食過銅鑼灣果間分店明明幾中意,係咪退步左🥹

❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow me~話比我知你有睇,比啲動力我丫

❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~
泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)
青醬蒜蝦意粉
  • 泡菜海灣芝加哥薄餅
2023-05-19 345 views
之前已經食過銅鑼灣好好食,今次就試下荃灣舖。但因為今次得兩個人叫唔到咁多款,就只叫咗一個炸雞同一個Pizza群蟹派對Pizza 10’$163Pizza嚟到之後好失望,我覺得真係芝加哥pizza好食好多,芝加哥pizza好Juice有芝士好好味好香,而普通pizza感覺比較硬,我覺得同屋企叮熱啲差唔多。蟹肉pizza有少少似日本嘅大阪燒甜甜的,但係大阪燒會冇咁乾身呢個真係好乾蜂蜜蒜泥炸雞 6件 $123我地想叫芝士同醬油都話無了,最後叫咗蒜香炸雞都好食嘅,但冇乜太驚喜,就係甜甜地嘅粉包住炸雞,不過始終炸雞都係做到好多汁又好脆好好食的。

群蟹派對Pizza 10’$163

蜂蜜蒜泥炸雞 6件 $123
2023-05-10 334 views
Pizza店当然是考察pizza是不是好吃啦蟹肉pizza很有特色,能吃出满满的鲜味不过芝士确实太浓,盖住了面包的香味然而炸鸡真是没有踩雷每个口味都好吃炸鸡配啤酒的夏天,美滋滋
Pizza店当然是考察pizza是不是好吃啦
蟹肉pizza很有特色,能吃出满满的鲜味
不过芝士确实太浓,盖住了面包的香味
然而炸鸡真是没有踩雷
每个口味都好吃
炸鸡配啤酒的夏天,美滋滋
2023-05-04 385 views
首先是半半炸雞。這道菜是我個人非常喜歡的一道韓國料理。蒜香甜辣和芝士口味各有特色,而且雞肉的裹粉很脆,肉質也很嫩,非常美味。不過,我個人覺得芝士口味的炸雞稍微有點太咸了,建議可以少放一些鹽。接下來是韓國烤肉芝加哥薄餅。這道菜是我第一次嚐試,但是我對它的味道非常滿意。這款薄餅的醬汁很特別,帶有一種微辣的味道,而且配上烤肉片和蔬菜,口感豐富,非常適合分享。最後是帶子泡菜卡邦尼意粉。這道菜是我在Pizza Maru最喜歡的一道義大利麵菜式。意粉的醬汁很濃郁,帶子也很鮮美,泡菜的酸味和咸味與醬汁搭配得很完美,味道非常獨特,值得一試。總體來說,我對Pizza Maru的三道菜式都很滿意。餐廳的服務也很周到,環境也很舒適。如果您喜歡韓國料理,我強烈推薦您來試試這家餐廳。
2023-05-01
2023-04-26 474 views
已經多次來訪了,今次同同事一齊食個 happy lunch所以試左好多款菜式~ 平日下午到訪唔需要等, 午市 menu包一杯飲品, 今次嘅飲品係花嘅冰茶! 都幾好飲~印象中上一次嚟係桃茶~我哋6人叫左3個pizza, 3個飯麵, 再加2份半份雞~ 係差啲食唔晒的🤣🤣🤣我未食第三個pizza已經好飽了😂不過 seaweed risotto 好好食!! 蒜香螺肉 pasta都好好食,個人好喜貝殼類食物!! 青醬意粉反而有點失色,可能青草味太重了~~Pizza 就特別推薦單點的 Chicago potato chicken pizza!! 係芝心批呀🥹🥹炸雞分別叫左6隻蒜香蜜糖同6隻甜辣炸雞,個人比較喜歡蜜糖味~ 新鮮熱辣好香口!!

不過 seaweed risotto 好好食!!
蒜香螺肉 pasta都好好食,個人好喜貝殼類食物!!
青醬意粉反而有點失色,可能青草味太重了~~

$183 (Lunch)
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
  • 韓國烤肉芝加哥
2023-04-02 572 views
今晚18:00左右去到等位,時候尚早,等左10分鐘左右就可以入去坐啦!😌🤗🤗環境❤️❤️❤️❤️坐得舒服,枱與枱之間嘅空隙夠,唔會聽到隔離枱講緊咩😌食物❤️❤️❤️❤️❤️蜂蜜牛油炸雞炸雞好juice ,脆卜卜,牛油味好出,但就唔太食得出蜂蜜果,不過都好正!😊😊Maru 紫蘇炸魷魚圈魷魚圈都炸得好脆,好好味,再加上紫蘇salad ,都幾夾,中和下熱氣😂😂Sun Tomato Chicago Pizza Pizza勁邪惡,係芝士邊,勁多芝士,啖啖都有芝士,趁熱食好正今餐飯有朋友生日,員工上蛋糕好熱情,4,5個員工同我朋友唱生日歌😂😂😂不過切餅費少貴😅😅😅

環境❤️❤️❤️❤️
坐得舒服,枱與枱之間嘅空隙夠,唔會聽到隔離枱講緊咩😌

食物❤️❤️❤️❤️❤️

蜂蜜牛油炸雞

Maru 紫蘇炸魷魚圈

Sun Tomato Chicago Pizza

不過切餅費少貴😅😅😅
2023-04-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
2023-03-25 578 views
《Pizza Maru》經過去荃灣Pizza Maru..想再次試下其他…之前去過一次另外旺角朗豪坊有分店,今次第二次同朋友去荃灣買外賣帶返去我家吃,我去兩間店真是好彩不同試嘅食物~🤣不過蒜蓉脆包吃左兩次~1.半半炸雞 12件 $223 由以下選擇兩種口味蒜香甜辣秘製炸雞 (6件)這個蒜香辣醬口味炸雞好吃,外皮好酥脆,內心嫩滑好多準的炸雞,配上秘製香甜辣汁..火辣秘製炸雞(6件)試吓辣嘅炸雞,熱辣辣啱啱炸起,外脆內軟,這個醬汁是甜辣辣好輕微,是我至愛辣味,好合我吃..2. 蜂蜜蒜泥炸雞 6件 $123 / 12件 $223 我們揀6件,這個蜂蜜蒜泥味道不錯,肉質嫩滑又好多汁好出蒜泥又甜甜咁好味😋!3. 韓國烤肉 $178 13吋有紅黃椒色,好香嘅烤肉..給我感覺回想起韓國的味道,傳統的韓式烤肉,好配合pizza..但都好吃…4. 蒜蓉脆包 $58這個熱辣辣薄身好香又好脆,是我最喜歡薄身食落比較硬,兩款不同醬都好味,不過我最喜歡千島有加落少少辣真是好正~一定要點醬食~以上寫咗,都是食得味道一樣,我最愛薄嘅脆包~
《Pizza Maru》

1.半半炸雞 12件 $223 由以下選擇兩種口味
蒜香甜辣秘製炸雞 (6件)

火辣秘製炸雞(6件)

2. 蜂蜜蒜泥炸雞 6件 $123 / 12件 $223

半半炸雞-蒜香甜辣秘製炸雞
蒜蓉脆包
韓國烤肉
2023-03-25 459 views
📍Pizza Maru (荃新天地1期) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG28&30號舖🔹蒜蓉脆包 $58個包好香好脆,充滿蒜蓉味,仲有2款醬俾你選擇👏👏🔹泡菜海灣 Large $193Pizza個味道好正好好味😋,又熱辣辣,咬入口好juicy,就算凍左都唔會好似好乾身咁,大推👍🏻🔹蜂蜜牛油+蒜香甜辣炸雞 $2232百蚊有12舊雞都唔算太貴,同樣幾juicy,唔會食落成舊粉咁,味道都好食😋😋,不過如果可以分開上就最好,唔使撈埋左😬🔹紫蘇炸魷魚圈 $93魷魚圈一般般,唔太特出😬🔹泡菜海灣芝加哥 Regular $213呢款Pizza同普通個款有d分別,呢隻得regular款同佢個皮有蜜糖杏仁片就特式d,但我覺得普通款好食d😋
📍Pizza Maru (荃新天地1期) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG28&30號舖

🔹蒜蓉脆包 $58
個包好香好脆,充滿蒜蓉味,仲有2款醬俾你選擇👏👏

🔹泡菜海灣 Large $193

🔹蜂蜜牛油+蒜香甜辣炸雞 $223

🔹紫蘇炸魷魚圈 $93
魷魚圈一般般,唔太特出😬

🔹泡菜海灣芝加哥 Regular $213
2023-03-20 360 views
上星期同女朋友食晚餐,諗唔到食乜,又嚟呢間食pizza,就寫下食評啦。嗌咗蒜香雞披薩Garlic Chicken BBQ ,呢款嘅燒烤醬都幾惹味,芝士都夠份量,不過兩個人食有d d 多。。。都相信都係新鮮出爐嘅。

2023-03-09 406 views
1️⃣韓國烤肉芝加哥 (💰188) Pizza麵粉之間有Mozzarella cheese 所以會超級拉絲😍加埋cheddar cheese 所以都好夠芝士味😋😋啲芝士多到好似唔洗錢😍所以會超級滿足🥰入面既烤肉就咸咸甜甜好有韓國烤肉既感覺🤩加埋啲蕃茄醬可以中和到pizza既膩😚整體都好足料🥰食完有幸福既感覺😍芝士迷必試😉2️⃣蜂蜜牛油炸雞 (💰118) 呢隻炸雞係用原味炸雞會加粉,而唔係用蜂蜜牛油既汁淋上去🤔感覺上就分開左粉同炸雞🍗甜度同味道都岩岩好🤘🏻雞唔會太鞋都ok🤔但我比較中意其他炸雞店用汁同炸雞一齊煮,感覺上會比較入味👍🏻———————————————由於店舖人氣高,要花時間排隊👍🏻
1️⃣韓國烤肉芝加哥 (💰188)

2️⃣蜂蜜牛油炸雞 (💰118)

———————————————
由於店舖人氣高,要花時間排隊👍🏻
  • 蜂蜜牛油炸雞
成日經過商場都見到Pizza Maru大排長龍今日4點經過終於無人咁就即入去食個下午茶先啦😂😂因為唔太餓既關係只係叫左2樣野😚😚==============================1️⃣泡菜海灣芝加哥Pizza係美式既厚批🍕岩岩焗起所以食落超軟熟醬汁甜甜地但泡菜味唔算好突出海洋足料而新鮮🦑🐟🦀批邊有超爆炸多既芝士🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀完全做到我期待已久既拉絲效果😍😍😍不過真心係好邪惡既🥹所以同朋友一齊分熟卡路里就岩晒😂2️⃣蜂蜜蒜泥炸雞雞皮炸得超香脆淋上蜂蜜蒜泥汁岩晒我呢個蒜蓉怪🤩雞肉帶有肉汁唔乾🍗食下一件食下又一件好快食晒啦😂==============================食物:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟價格:🌟🌟🌟回頭指數:🌟🌟🌟🌟
成日經過商場都見到Pizza Maru大排長龍

環境:🌟🌟🌟🌟
價格:🌟🌟🌟
回頭指數:🌟🌟🌟🌟
2023-02-21 4027 views
😋味道:8/10 🏡環境:8/10💰性價比:7/10 👍🏻推荐度:7.5/10.🐼有時覺得食pizza食嚟食去都差唔多味 呢間韓式pizza就好特別🤩一加入韓式嘅元素 就會有無限量嘅芝士同烤肉🥰可能本身好鍾意食韓國嘢所以個人覺得呢間好啱口味🤣手工pizza好味有特色之餘 其他主菜同炸雞都不錯呢😋不過價錢唔平 間中食下都唔錯嘅~weekend dinner去都幾多人架 記得喺gulu apps攞定飛😛.👍🏻🍕韓國烤肉芝加哥 $213 (9/10)係我見過最拉絲嘅pizza🤩因為佢啲芝士唔係鋪喺表面 而係Pizza夾心每食一啖都有好rich嘅芝士🥰而且味道上都好惹味香口牛小排都烤得好軟身同juicy燒番茄甜甜酸酸 中和芝士同牛嘅膩😌🥔薯角炭燒雞肉芝加哥 $213 (8/10)都係芝士夾心🤤好濃燒烤醬嘅味😗加左蜜糖杏仁片同糖霜 加左份甜😆🍖肉食主義 $178 10" (7/10)對比芝加哥芝士pizza 呢款相對普通啲覺得料同餅底都同平時差唔多不過個醬就比較特別 係沙律醬mix bbq醬加埋一齊多左層次又幾夾 不錯~👍🏻🍯蜂蜜蒜泥炸雞 $223/12pcs (8/10)好喜歡呢個醬!用咗蒜泥
😋味道:8/10
🏡環境:8/10
💰性價比:7/10
👍🏻推荐度:7.5/10

👍🏻🍕韓國烤肉芝加哥 $213 (9/10)
係我見過最拉絲嘅pizza🤩
因為佢啲芝士唔係鋪喺表面 而係Pizza夾心
每食一啖都有好rich嘅芝士🥰
而且味道上都好惹味香口
牛小排都烤得好軟身同juicy
燒番茄甜甜酸酸 中和芝士同牛嘅膩😌

🥔薯角炭燒雞肉芝加哥 $213 (8/10)
都係芝士夾心🤤
好濃燒烤醬嘅味😗
加左蜜糖杏仁片同糖霜 加左份甜😆

🍖肉食主義 $178 10" (7/10)
對比芝加哥芝士pizza 呢款相對普通啲
覺得料同餅底都同平時差唔多
不過個醬就比較特別 係沙律醬mix bbq醬
加埋一齊多左層次又幾夾 不錯~

👍🏻🍯蜂蜜蒜泥炸雞 $223/12pcs (8/10)
好喜歡呢個醬!
用咗蒜泥整同平時蜂蜜炸雞唔同
多左層次 更香口😙
不過炸皮有啲厚感覺有啲heavy

🍗蒜香甜辣秘製炸雞 $213/12pcs (7/10)
質素都唔錯 不過冇乜特別~

🍝帶子泡菜卡邦尼 $168 (7.5/10)
卡邦尼唔會好濕 汁嘅份量剛好
用咗扁意粉 軟硬身
帶子輕煎後半生熟 好味🤤
如果泡菜味再濃啲就更好😙

👍🏻🍍鳳梨蝦芝士拌飯 $139 (8/10)
又係芝士🤣💛
蝦雖然唔大隻 但好足料
鳳梨甜甜地可以中和芝士
成個飯感覺豐富但又唔會好濟

👍🏻🎃南瓜忌廉軟殼蟹 $176 (8.5/10)
南瓜味輕得嚟好濃🥰
Risotto較硬身 好creamy
軟殼蟹鬆脆香口 很不錯

• 韓國烤肉芝加哥
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
基本上夜晚每次經過,都會見到好多人排隊,所以覺得應該唔差值得一試,特別係鍾意食pizza 同韓國菜。星期六晚提早六點到達,不用等位。 兩個人點了一個烤肉芝加哥同海鮮年糕。烤肉芝加哥 3/5諗住會好好食,但係呢第一啖就覺得一般。 我覺得味道冇乜特別,當然上枱熱辣辣但係唔覺得特別脆口, 好彩點了辣海鮮年糕有醬汁可以點一點海鮮年糕 4/5呢個都算唔錯,入面有蝦、青口、魷魚加好少少嘅粉絲,如果多少少粉絲就好啦呢個做得唔錯,魷魚同蝦都爽口, 青口比較細粒。如果因為去食個pizza,我諗唔會再去啦。

烤肉芝加哥 3/5

海鮮年糕 4/5
呢個做得唔錯,魷魚同蝦都爽口, 青口比較細粒。

如果因為去食個pizza,我諗唔會再去啦。
烤肉芝加哥
辣海鮮年糕