2021-07-08 590 views
7月6日是「國際炸雞日」National Fried Chicken Day,當然要吃炸雞慶祝一番。韓國人氣No.1Pizza炸雞專門店【 Pizza Maru】全球擁有逾600家分店,香港新店位於荃灣荃新天地,今天就與同事來吃炸雞和Pizza作午餐。店內裝潢走輕工業風路線,以黑鐵、白色、原木為主調,環境寬敞舒適,加入植物牆更添田園氣息。午餐精選有多款薄餅、義大利面及飯可選,套餐還包括餐湯或沙律,可以特惠價配飲品,非常實惠。蜂蜜牛油秘製炸雞 ($118)半客共6件,有齊雞胸、雞上脾、雞槌及雞翼,一次可試勻不同部位。炸雞即叫即製,奉上時熱辣辣外皮香脆無比,內裡雞肉細嫩,咬下肉汁四溢。面層沾滿蜂蜜牛油粉,蜜糖的甜和牛油的香充斥口腔,令人有追吃的衝動。群蟹派對 ($148)同事喜歡吃海鮮,點了"群蟹派對"Pizza。批底麵團加入黑米、綠茶、亞麻籽、小球藻、黑麥、大麥等12 種穀物,並以低溫發酵。其健康配方在韓國取得專利,吃下不單帶穀麥香,而且特別煙韌富嚼勁。9吋薄餅分成六件,番茄醬底舖滿蟹肉和鮮蝦,加上紫洋蔥、蘑菇、燈籠椒、粟米、香芹,色彩繽紛。頂層灑上大量木魚花,隨着溫度擺動,令人食慾大增

蜂蜜牛油秘製炸雞
蜂蜜牛油秘製炸雞 ($118)
群蟹派對 9"
群蟹派對 ($148)

9吋薄餅分成六件,番茄醬底舖滿蟹肉和鮮蝦,加上紫洋蔥、蘑菇、燈籠椒、粟米、香芹,色彩繽紛。頂層灑上大量木魚花,隨着溫度擺動,令人食慾大增。

薄餅用上馬蘇里拉芝士,拉絲度高,味道濃厚,不過配合BBQ醬及酸忌廉醬,酸酸甜甜的不覺太膩。蟹肉鮮美,鮮蝦彈牙,加上大量蔬菜,清新之餘海洋之味更突出。
蜜糖柚子花園
蜜糖柚子花園 ($93)
吃完了炸雞及薄餅,來個"蜜糖柚子花園"沙律中和一下剛好。沙律用上大量綠葉蔬菜、粟米、菠蘿、車厘茄,新鮮爽脆。佐以核桃、杏仁片、紅莓乾,口感更豐富。醬汁以蜜糖混合柚子沙律醬,酸甜醒胃,加入巴馬臣芝士碎,更添奶香。
Pineapple Ade
Honey Yuza Ade ($48)  Pineapple Ade ($48)
飲品點了"Honey Yuza Ade"及"Pineapple Ade" 兩杯都加入了檸檬片及薄荷葉,單看也令人暑氣全消。蘇打水加入柚子及菠蘿果醬,喝下酸甜有致,清新解渴,配搭味濃香口的韓食非常合適。
2021-07-06
2021-07-06 100 views
超推介今次我黎到 一間超人氣韓式Pizza店特色pizza 批邊吸引到九龍區ge我黎到朝聖^^果然無失望因為佢真材實料👍🏻 多料又好食~環境都幾新淨,重要有好幾款生啤酒提供^^如果太多選擇諗五到選擇咩都5洗擔心下面呢2款2選1容易得多呀!又可以嘗試好多不同口味的材料~~肉食五行   經典五行呢度重可以加小小錢,轉特色的批邊,有3種款,各有特色! 1.金芝邊  GOLD EDGE細滑番薯慕絲配香濃芝士2.摩卡邊MOCHA CHEESE EDGE 摩卡咖啡包做成的邊3.雙芝邊 DOUBLE CHEESE TWIST2重口味的cheese做成扭扭紋^^而今次我就選擇左+$32就有特色的金芝邊 Gold edge呢款韓式獨有的,效果出到黎真的很正!中間得材料非常足,小小甜得黎之餘重帶有!細滑番薯慕絲配香濃流心芝士溶真係比個PIZZA溶化到我個胃^^韓國蟹肉塔Korean Crab Tian圓柱形的塔包含的材料很多:蟹肉 青瓜 牛油果 泡菜蛋黃醬 酸忌廉醬再配上黑米烤薄餅放在上面一口滿滿的吃!非常滿足MARU 紫蘇洋蔥圈即叫即炸的~又香又脆口,配合椰菜絲弄成的醬的確很特別的!不論大人定小朋友都會
超推介今次我黎到 一間超人氣韓式Pizza店
特色pizza 批邊吸引到九龍區ge我黎到朝聖^^
果然無失望

因為佢真材實料👍🏻 多料又好食~
環境都幾新淨,重要有好幾款生啤酒提供^^

如果太多選擇諗五到選擇咩都5洗擔心
下面呢2款2選1容易得多呀!
又可以嘗試好多不同口味的材料~~
肉食五行
 經典五行

呢度重可以加小小錢,轉特色的批邊,有3種款,各有特色!
1.金芝邊  GOLD EDGE
細滑番薯慕絲配香濃芝士
2.摩卡邊MOCHA CHEESE EDGE
摩卡咖啡包做成的邊
3.雙芝邊 DOUBLE CHEESE TWIST
2重口味的cheese做成扭扭紋^^

而今次我就選擇左
+$32就有特色的金芝邊 Gold edge
呢款韓式獨有的,效果出到黎真的很正!
中間得材料非常足,
小小甜得黎之餘重帶有!
細滑番薯慕絲配香濃流心芝士溶

再配上黑米烤薄餅

放在上面一口滿滿的吃!非常滿足

MARU 紫蘇洋蔥圈
即叫即炸的~
又香又脆口,配合椰菜絲弄成的醬的確很特別的!
不論大人定小朋友都會鍾意食呀❤️

有生啤提供,同朋友吹水飲酒食Pizza,好開心ge一晚呀真係~🍻
2021-06-22 1626 views
過江龍韓國人氣韓風Pizza店Pizza Maru於荃灣開新分店,被網友稱為"全港最好食嘅pizza店"真心疑惑其誇張的讚賞,難得疫情控制漸入佳境,零確診令大家堂食都稍為放鬆,新分店座無虛席熱鬧非常! 可見其韓潮fusion菜的吸引魔力。首先! 大排長龍是一定的, 所以提早攞票是基本常識,餐廳本身播住韓式音樂亦有韓星MV,但實在太多人所以專心食野。MENU 主打fusion菜有招牌必食韓式pizza、7款炸雞、小食、意粉飯等,=̶Maru秘製青口鍋=̶$158推介:⭐️⭐️⭐️⭐️份量十足藍青口,上枱時香味撲鼻,忌廉醬汁帶點微辣惹味creamy,以磨菇、車厘茄及洋葱作為配料,白酒玫瑰醬同pamesan cheese混為一體,每粒活上鍋底的醬汁入口會更出色。=̶韓式海陸薄餅=̶$148推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️全手工製作、以健康綠茶麵糰為韓國產品專利,麵團除了加入綠茶和綠藻以外,還添加 12 種穀物如黑麥、亞麻籽、大麥和燕麥,低溫發酵24小時以上而成的獨特招牌餅底,相對有彈性,落單後大約等候10 至 15 分鐘上檯,薄餅面材料有香辣蝦、韓式牛肉、薯角、蘑菇、青椒、洋蔥,牧場醬、酸忌廉醬最重要少不了是mozzare

難得疫情控制漸入佳境,零確診令大家堂食都稍為放鬆,

首先! 大排長龍是一定的, 所以提早攞票是基本常識,

=̶Maru秘製青口鍋=̶$158
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
份量十足藍青口,上枱時香味撲鼻,
忌廉醬汁帶點微辣惹味creamy,
以磨菇、車厘茄及洋葱作為配料,
白酒玫瑰醬同pamesan cheese混為一體,
每粒活上鍋底的醬汁入口會更出色。

=̶韓式海陸薄餅=̶$148
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
全手工製作、以健康綠茶麵糰為韓國產品專利,
低溫發酵24小時以上而成的獨特招牌餅底,相對有彈性,
落單後大約等候10 至 15 分鐘上檯,
最重要少不了是mozzarella cheese,脆囗煙韌、口感豐富、軟綿細緻。
用$148 呢個價錢同其他連鎖分店比較絕對值回票價。
唯一少少失落感就係實物同MENU的賣相有點差別,
但仍有拉絲的體驗,味道爭回不少分數。

炸雞雙拼 Half & Half $218
=̶蜜糖牛油秘制炸雞6件=̶
=̶蒜香甜辣秘製炸雞 6件=̶
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
炸粉薄脆,酥脆多肉汁
蜜糖粉末灑上牛油炸雞上帶有甜味又滑溜,
另外內子最愛嘅甜辣醬醬汁濃調稠身,
香甜惹味帶點微辣而蒜香較特出,
雞件有雞鎚、雞胸及雞翼三個部位,兩款肉質都比想像中滑溜,
外層脆口、雞肉入味,醬汁亦不會過甜。

=̶蒜蓉番茄蟹肉=̶ $158
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
本身想叫個釜山軟殼蟹,原來呢款都有就岩哂啦!
雖然軟殼蟹內層蟹油不算多但咬落不算乾身,
值得叫的一份開胃扁意粉,
以二人份量是剛剛夠的。

Pineapple Flora Iced Tea & Peach Lime Iced Tea $48 each
兩位賣相睇落唔大分別,食炸雞Pizza 最適合不過的餐飲,
同場有黑啤、啤酒及少量酒精MIX飲品,岩哂食雞飲酒人士。

由於上菜速度算快,晚餐時段限時90分鐘兩人都夠用,
如果朋友聚會的話就預先選好菜款較為班理想,
而午餐相對較經濟,因為有午餐精選套餐,
下次經過其他分店值得午餐嘆個Pizza 時段。

👅美味: 9/10 😮驚喜: 9/10
✨環境: 9/10 💆‍♂️服務: 9/10
💡性價: 9/10 🐽飽肚: 9/10
💫回頭: 9/10 👍推薦: 9/10
2021-06-04 3252 views
超人氣韓風Pizza🍕 荃灣店開業以來長期爆棚!因為佢真材實料👍🏻 多料又好食~泡菜海灣芝加哥 (regular 9”) $189必食pizza好多款揀🤩🤩 不時又有新口味!今次叫咗泡菜海灣芝加哥,超多芝士🧀🧀🧀 用咗3種款:mozzarella cheese/ string cheese/ cream cheese mousse 好鍾意個芝心蜜糖杏仁邊🙇🏻‍♀️ 甜甜地好特別中間餡料豐富:菠蘿🍍火腿🍖泡菜鮮蝦🍤蟹肉棒蘑菇🍄等蔬菜⋯ 9寸大面積裝住1x寸嘅料🤣🤣 好滋味!好過癮!蜂蜜牛油秘製炸雞 $118/6件;$193/12件如果你來食就會每枱客人都有叫炸雞🍗絕對係招牌菜😋 又係好多款口味 可以叫6或12件#蜜糖牛油炸雞 雞塊炸得勁靚😍金黃香脆唔油膩💛 芝士粉調味恰當好處 除咗雞胸部位乾咗少少🤏 其他肉都好嫩多🔅飲品方面8點前都係happy hour price🔅🔆午餐有午餐精選🔆

泡菜海灣芝加哥 (regular 9”) $189

🔆午餐有午餐精選🔆

• 蜜糖忌廉炸薯條
  • 泡菜海灣芝加哥
2021-05-28 2186 views
👧🏻😋👅🍽✨Pizza Maru(荃新天地)Pizza炸雞都係咁正😋-❣️新店開張勁多人排隊, 好彩六點零入都唔使等 ☺️ 另外午餐都唔錯荃灣返工就正❣️menu好多選擇, pizza, 炸雞, 小食; 野飲好有韓國特色, 好多唔同既酒😜 ❣️店員全部講英文, 要好似subway咁this this this 😂-🥔🐓🍕🍯薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊) $189✨製作需時約半個鐘, 落單時職員都有溫馨提示, 但絕對值得等, 希望呢個pizza會令D唔食邊既人都食埋✨芝士有幾款, 好香蜜糖甜甜地, 加上有好多杏仁脆口既✨仲要有糖霜, 初初以為會好似食緊甜品咁, 但因為D雞肉都係BBQ醬, 違和感唔會太大-🍯🧄🐓 蜂蜜蒜泥炸雞 6件 $123✨醬既份量岩岩好cover晒但唔會濕到浸晒✨蒜味好重, 加埋個蜜糖底鹹鹹甜甜咁!✨皮炸到勁脆! 雞肉一絲絲熱辣辣好juicy!-🧙🏻‍♀️🍫🌾Witch Chocolate Stout (Happy Hour) $59✨韓國牌子5.7%酒精, 麥味超重✨聞落有少少朱古力味, 口感滑身-加一服務費-
👧🏻😋👅🍽✨
Pizza Maru(荃新天地)
Pizza炸雞都係咁正😋
🥔🐓🍕🍯
薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊) $189
✨芝士有幾款, 好香蜜糖甜甜地, 加上有好多杏仁脆口既

🍯🧄🐓
蜂蜜蒜泥炸雞 6件 $123
✨醬既份量岩岩好cover晒但唔會濕到浸晒
✨蒜味好重, 加埋個蜜糖底鹹鹹甜甜咁!
✨皮炸到勁脆! 雞肉一絲絲熱辣辣好juicy!

🧙🏻‍♀️🍫🌾
✨韓國牌子5.7%酒精, 麥味超重
✨聞落有少少朱古力味, 口感滑身

加一服務費
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅
2021-07-15 0 views
💫泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)$189/9‘’韓式薄餅喺香港比較少見,仲要加埋蜜糖杏仁邊,拉起時,芝士滿瀉😍滿足晒芝士控嘅慾望😋😋薄餅用了豐富,有鮮蝦、蘑菇、粟米和菠蘿等等,真的要與友人一起分享才可以吃完呢!💫蜂蜜牛油秘製炸雞🍗$118/6件炸雞新鮮即炸,皮脆肉滑,六件有不同的部位,適合不同人嘅喜好。雞件均被一層調味粉覆蓋着,提升左整體嘅味道。💫韓番蟹肉芝士波$96/6粒蕃茄醬及芝士味較濃,蟹肉就少得可憐🥺這道菜嘅性價比不高呢!不過炸得脆口,混合芝士、三色椒🫑、洋蔥🧅等,口感也不錯呢! ✅加一服務費‼️人氣店,最好預先預約🙂📍 Pizza Maru (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖5⭐️評分好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️

💫泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)
$189/9‘’

💫蜂蜜牛油秘製炸雞🍗
$118/6件

💫韓番蟹肉芝士波
$96/6粒

✅加一服務費
‼️人氣店,最好預先預約🙂

📍 Pizza Maru (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖

5⭐️評分
好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 泡菜海灣芝加哥
2021-07-13 0 views
炸雞極鞋! 雞胸鞋都算啦,點知連翼同脾都咁鞋,KFC都不如,垃圾!蟹肉芝士波完全睇唔到 + 食唔出有芝士,食落霉霉爛爛咁,垃圾!Pizza 餅邊唔脆、牛柳條焗到燶晒成條黑色,極韌! 垃圾!叫三樣野,三樣都伏!永不錄用! blacklisted!完全唔值得排幾個鐘去食!連Pizza hut都不如!上菜耐之餘仲要趕收碟趕人走全程體驗極差不嬲用openrice 都係齋睇唔寫食評平時食到伏野都算數呢間係我第二間忍唔到手要特登login寫食評警世,等人唔好再中伏

叫三樣野,三樣都伏!
永不錄用! blacklisted!
完全唔值得排幾個鐘去食!
連Pizza hut都不如!

上菜耐之餘仲要趕收碟趕人走
全程體驗極差

不嬲用openrice 都係齋睇唔寫食評
平時食到伏野都算數

2021-07-10
2021-07-11 0 views
今次嚟到荃灣荃新天地啦😋而今次介紹嘅舖頭就係Pizza Maru🍕好似佢嗰名咁 成間店舖都係專注返韓式Pizza😻😻仲有韓式炸雞🍗 意粉等等🤤🤤佢仲要被稱為全港最好食Pizza😽😽 小編成日經過都見到大排長龍😱要等好耐先等到🥵今次小編即興係過佐午餐時間去 竟然可以直入🤪🤪超開心 提提大家 店員全部都係講英文㗎😋所以大家要練一練英文啦🤫🤫或者用手指 This This This🤏🏻🤏🏻🤏🏻 環境方面 店舖俾人感覺好舒服😌 仲會播住韓星MV 係大電視到 令你可以好似真係係韓國咁 邊聽邊食😽😽😽店舖面積都好大 座位都好多 有Sofa 有二人枱 四人枱 坐得都幾舒服😻😻烤鴨胸蒜香薄餅(牧場醬底) $118💰(9/10)Pizza送到過嚟真係超級香🤤🤤小編即刻打返幾張卡先 佢係一個九吋嘅Regular Pizza👅 仲要係全手工製作 淨係睇個樣已經見到好足料😋😋仲要好多芝士😽😽 配料超級豐富 有鴨胸 千島醬 芝士 香菜🤤🤤🤤 講返味道先✨真係好頂癮❤️❤️咬落去係好脆卜卜 仲要熱熱地咁放入口 真係完全世一‼️‼️ 唔同平時嗰啲硬骨骨 反而係超級容易入口 🤟🏻🤟🏻個餅底發酵之後煙煙韌韌 好有咬口 真係好快

烤鴨胸蒜香薄餅(牧場醬底) $118💰(9/10)
Pizza送到過嚟真係超級香🤤🤤小編即刻打返幾張卡先 佢係一個九吋嘅Regular Pizza👅 仲要係全手工製作 淨係睇個樣已經見到好足料😋😋仲要好多芝士😽😽 配料超級豐富 有鴨胸 千島醬 芝士 香菜🤤🤤🤤 講返味道先✨真係好頂癮❤️❤️咬落去係好脆卜卜 仲要熱熱地咁放入口 真係完全世一‼️‼️ 唔同平時嗰啲硬骨骨 反而係超級容易入口 🤟🏻🤟🏻個餅底發酵之後煙煙韌韌 好有咬口 真係好快就會一啖有一啖咁樣放入口🤪😋 好快就清晒成個Pizza👅👅 烤鴨胸方面 Feel到係用心慢慢咁烤 食得出烤完嗰隻味 有少少外脆內軟🙈🙈真係好好食 芝士份量仲要超級多 啱晒我呢啲芝士控❕❕😻😻 配埋千島醬 真係令個口感更上一層樓 比到另一番滋味你🤍🤍女小編寫到呢度 又流晒口水啦🤤🤤真係好想快啲再食❕❤️

牛油果蕃茄乾三文魚意粉 $93💰(8/10)
上枱賣相超靚✨✨配料有牛油果 蘑菇 蕃茄乾 三文魚 意粉 芝士粉🤪🤪🤪 成個意粉好足料👍🏻三文魚方面 好多舊🤤🤤仲要煮得好軟身 一啲都唔腥😻😻 蘑菇都好吸汁😽 配埋意粉好有層次 蕃茄乾好香 又有口感🍅🍅 而牛油果方面🥑佢係溶咗係啲醬入面 或者有少少係細細粒 令到個口感多佐😋😋 意粉方面好彈牙 煙煙韌韌👅👅係煮得啱啱好嘅軟硬度 唔會太硬 或者太軟🤟🏻🤟🏻 食落去好入味😝😝 撈埋啲芝士粉就更加好食 因為有芝士味🧀🧀 總括嚟講 呢個意粉都好好食 又健康😝😝 不過靜雞雞話你知 小編鍾意Pizza多啲❤️❤️❤️所以小編而家推介大家即刻搭車去啦✨✨💛

推薦指數🌟 9 / 10 🌟😻

Pizza Maru (荃灣)
⚜️荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖
⏱星期一至日 1200-1630 1800-2200
2021-07-10 0 views
專誠黎到荃灣試呢個韓式Pizza🍕🍕佢既🍕好多種類同特別 pizza底個麵團仲攞埋專利,係用黑米綠茶等十幾種天然穀物去發酵,相對普通餅底比較健康🏃‍♀️🏃‍♀️星期六6:15pm 2位去到㩒飛排隊,要等46個no.🧐有好心人俾佐張早啲既飛俾我地,都要等30個no. 同都要8點先入到去🧐已經等到好攰同落佐單等足20分鐘先上菜 唔怪得排咁耐隊😣但好既真係即叫即煮即焗pizza!蒜蓉蕃茄蟹肉意粉($163)本身想叫軟殼蟹個意粉無曬 唯有揀呢個😂不過錯有錯着幾好味😋完全feel係一煮好就拎出黎 岀煙個隻‼️蕃茄汁偏酸但加埋好香既蒜蓉味+香芹超級醒胃🔆扁意粉有厚度好煙韌好有咬口🍝蟹肉以為係🦀肉碎 點知係炸🦀肉有成3 4 舊大既 有誠意 推介🌟🌟🌟泡菜海灣🍕-Regular size ($142)本身又係好想試Chicago系列但又冇曬🤗唯有叫呢個啦 真係俾佢個名fake曬成個🍕係無泡菜😂😂只有泡菜醬😂😂初頭仲以為黎錯佐🙈regular size 有6件2個人都食得曬!呢個係好味版千島pizza大約有🦀柳菠蘿蘑菇粟米火腿等等~餅底的確係比平時既好食😋好煙韌無咁油膩又無咁乾🙌🏻🙌🏻蜂蜜牛油炸雞-6件($1

蒜蓉蕃茄蟹肉意粉($163)

泡菜海灣🍕-Regular size ($142)

蜂蜜牛油炸雞-6件($123)
即叫即炸既威力真係好大,所有食物因為呢樣絕對會加分‼️個皮超級脆👍🏻👍🏻但略嫌雞肉唔多嫩滑同無乜味,要靠個皮既蜜糖先有有味

Overall都推介大家去試下👍🏻但一定要早啲😂😂

為食指數: 3.5/5
性價比指數: 3.5/5
推介指數:3.5/5

2021-07-01
2021-07-08 45 views
荃新天地開咗好多新餐廳,呢間其實開咗都一段時間,但係次次行過都超多人排隊,今次同男朋友終於可以食到啦😍😍Kimchi risotto ball 手工泡菜芝士波 6 粒 $88 ⭐️必食推介⭐️裏面有芝士、洋蔥、蒜頭、蘿蔔、risotto 同辣椒碎, 撈埋一齊超好味!好鬆化,唔係硬身嘅,配埋泡菜蛋黃醬超 yummy 👍🏻👍🏻 Honey garlic Gangjeong chicken 蜂蜜蒜泥炸雞 6 件 $123炸雞好脆身,蒜頭味都算幾重,好香口,但個醬汁唔係好熱,有少少扣分。Grilled potato chicken Chicago $189 薯角炭燒雞肉芝加哥⭐️必食推介⭐️外邊係蜜糖杏仁,甜甜地😍 中間配料就超豐富,主要係燒雞肉,仲有大量 cheese, 洋蔥、蘑菇、薯角同超惹味嘅BBQ醬 😋😋😋😋😋Peach lime iced tea $48蜜桃青檸冰茶估唔到簡簡單單竟然係好飲,甜度適中!好香果味😍 有驚喜😍😍

Kimchi risotto ball

蜂蜜蒜泥炸雞

⭐️必食推介⭐️

Peach lime iced tea $48
蜜桃青檸冰茶
估唔到簡簡單單竟然係好飲,甜度適中!好香果味😍 有驚喜😍😍

手工泡菜芝士波
2021-07-05 0 views
Blue Monday點樣可以冇咁blue?梗係去食餐勁啦~Pizza Maru 荃灣新店開咗喇,行去完街去開餐最方便!天氣咁熱,一坐低就要咗兩杯凍飲:Gentleman Lager🍺 + Peach Lime Iced Tea~ 飲完成個人即刻涼爽咗好多!!!食韓國嘢梗係要食炸雞啦,蜂蜜牛油秘製炸雞幾好食,外層香脆,入面嘅雞肉好juicy。雞肉都醃得夠味,整體都好好食😋呢度嘅Pizza好出名,我哋點咗泡菜海灣芝加哥!呢個Pizza都幾惹味,好足料,仲有非常之澎湃嘅芝士!!!食完真係好滿足☺️最後仲有軟殼蟹,好豐富!佢哋lunch hour有啲午餐精選好抵食,下次要試吓!我哋覺得呢度啲嘢食性價比都幾高,下次可以叫多幾個朋友一齊食,試多啲款式
Blue Monday點樣可以冇咁blue?
梗係去食餐勁啦~

最後仲有軟殼蟹,好豐富!

佢哋lunch hour有啲午餐精選好抵食,下次要試吓!

2021-07-05
Dinner
2021-07-04 83 views
每次經過荃新天地,都會看到有一堆人堆在Pizza Maru 店面前。試過即時拿籌排隊,但要排超過10個,所以都放棄了。後來發現它是用Guru拿籌,決定再次挑戰。好想念韓國🇰🇷炸雞🥲,真的是為了韓國炸雞而來,幸好沒令我失望。點了蒜香甜辣秘製炸雞(非辛辣),哈哈😂竟然甜辣炸雞是非辣。太搞笑了,真的非叫不可。我們點了6件炸雞,各個雞的部分都有。雞肉微微調味過,沒有半點雪藏味。雞皮夠脆,肉質嫩滑,就連雞胸的肉質都唔錯,可惜沒有什麼肉汁。醬汁充滿了蒜香,加上甜甜的韓式辣醬味,真的為這碟炸雞加了不少分!今次醬汁淋得不算平均,自己要點碟底的醬。總體來說,真的有還原韓國炸雞8成😭除了炸雞,我們還點了招牌菜—Pizza🍕!這裏的pizza以健康的麵團來做賣點。我們點了9吋的江南牛仔pizza。面層的配料有牛肉加上燒汁沙律醬,中層有Mozzarella cheese鋪滿整個pizza,芝士的下面還藏著火腿😆,十分驚喜!餐廳採光度很好,裝修比較偏向美式,食物質素高,價錢亦合理,難怪長期爆滿🙈

蒜香甜辣秘製炸雞(非辛辣)

江南牛仔

蒜香甜辣秘製炸雞(非辛辣)
江南牛仔
2021-07-01 77 views
講到韓國過江龍餐廳 大部份人都會諗起食炸雞🍗本身啱啱一開嘅個陣都有試過而度嘅炸雞 但有啲失望🥲因為雞肉唔算滑 再加上份量有啲少🥺😇但係個pizza真係好好食 💕所以可以再試多次👏🏻今次三個人叫咗No1薯角炭燒雞肉芝加哥pizza (💰 189) 9.8/10平均每塊pizza都有一至兩舊雞肉🐓餅皮酥脆 餡料豐富👍🏻鹹嘅BBQ醬 +甜甜地蜜糖杏仁邊🍯+ 鬆軟拉絲芝士🧀 三樣嘢加埋一齊超夾相比泡菜海鮮芝加哥 個人認為而款好食啲如果第一次嚟嘅話 叫呢款就OK🥰No2帶子泡菜卡邦尼(💰 159)8.5/10我哋三個女仔每人四啖 唔使8分鐘就食完😂 意粉軟硬程度適中 😚帶子都有鮮味同大粒可能加咗酸辣嘅泡菜 唔講唔知依款係卡邦尼意粉🤣 🙋🏻‍♀️記住係THE GULU 拎飛先😌今次七點去 等咗個半鐘先有位🥺🥺
因為雞肉唔算滑 再加上份量有啲少🥺

如果第一次嚟嘅話 叫呢款就OK🥰

No2帶子泡菜卡邦尼(💰 159)8.5/10

🙋🏻‍♀️記住係THE GULU 拎飛先😌
今次七點去 等咗個半鐘先有位🥺🥺
今日心血來潮想食pizza 去左食呢間韓國炸雞pizza pizza材料新鮮 炸雞都算鬆脆唔會炸到死死實實 價錢走中高檔路線 食物有質素 我最欣賞係佢出品既食物同menu張相近乎一樣 可以一試😋👍
2021-06-29
$150 (Lunch)
話說呢間人氣韓國菜小編已經食過好多次,朋友對佢都係讚不絕口😆 自從荃灣新店開咗之後次次行過都係見倒好多人排隊😂午市時段佢哋仲有午餐精選,今次同朋友就試咗其他嘢,味道同樣冇令失望💜_🍗蒜香甜辣秘製炸雞(六件) $118因為同行朋友唔食辣,所以今次就叫咗個唔辣口味既炸雞,蒜香甜辣食落酸酸甜甜幾開胃,外皮香脆,鐘意食炸雞既朋友仔可以試吓🤤🦀群蟹派對(番茄醬底)Regular $148講到餐廳既招牌菜就梗係要試吓佢哋既Pizza啦☺️ Pizza面頭佈滿蟹肉同彈牙蝦仁🍤加埋其他配料一齊食好惹味😊🍍鳳梨蝦芝士拌飯 $139上次食過佢果個辣魷魚烤蛋伴飯覺得好好食😋估唔到呢個鳳梨蝦芝士拌飯同樣唔錯,開頭擔心咁多芝士會好膩,估唔到食落又幾清新,鳳梨既甜甜酸酸中和咗芝士既油膩感☺️整個口感好豐富😆🍑Peach Lime Iced Tea $48餐廳亦有提供多款特色飲品,令外仲有酒精飲品㗎,今次呢杯飲落不會太甜,整體幾清新😊
_
🍗蒜香甜辣秘製炸雞(六件) $118