6 day(s) ago 21 views
有 life 直達2/F, 唔洗行樓梯,地點方便,有質素既日本料理,種類都幾多,由刺身,壽司,炸物,拉麵,串燒都有水準可以再食😋,今晚未滿客,服務員還可勤快👍,還有各類優惠
2024-05-26
有刺身併盤,雞泡魚干,炸墨魚咀,三文魚腩刺身有十件食左幾件喇
黑豚肉拉麵
刺身併盤
各種壽司
見到佢環境成個日本居酒屋咁價錢仲好抵食 即刻去試😍•現燒火炙薄燒A5和牛壽司🥩和牛超大塊 仲大過隻手掌🫢食落去充滿油脂感肉質軟嫩 入口即溶加上醬汁非常惹味搭配埋壽司飯 絕配🤤•甜蝦刺身(4隻)🦐蝦肉晶瑩剔透味道鮮甜•德島雞皮餃子🥟日本居酒屋常見熱門小吃以雞皮取代傳統餃子皮炸後外皮金黃酥脆 雞皮油香十足 餡料亦都好飽滿 軟嫩多汁•三文魚飯🍣面頭有8大片三文魚 三文魚好新鮮飯粒飽滿有口感 飯量好多 男仔都一定夠食附送嘅味噌湯有驚喜🥣有三文魚 白蘿蔔 紅蘿蔔 蕃茄同豆腐非常足料!味道清甜•而家壽司刺身仲做緊85折‼️( 正價食品7:15p.m.前落單
見到佢環境成個日本居酒屋咁

非常足料!味道清甜

而家壽司刺身仲做緊85折‼️
( 正價食品7:15p.m.前落單
2024-05-16
$150 (Lunch)
  • 雞皮餃子
  • 現燒火炙薄燒A5和牛壽司
2024-05-13 66 views
所有食品味道也不錯,尤其是明太子雞翼,A4牛壽司,炙燒左口魚壽司,雞皮餃子。生蠔可以不肉試。母親節媽媽覺得味道偏濃一點,我哋後生就覺得可以。食物上菜速度快,所有店員服務都好有善,冷氣充足,地點方面更是冇得輸,有心的食店。
雞皮餃子
明太子釀雞翼
雞皮餃子
明太子釀雞翼
2024-05-10 46 views
大家好今日去了位於旺角西洋菜南街既大山日本料理食飯這間店之前都已經來過幾次這間餐廳在2樓可以坐Lift 到達入到去環境都係日本風今次首先叫了一個店員介紹既現燒火炙薄燒A5和牛壽司和牛其實都好大塊可能係A5既關係 食落去都好有油脂感個燒汁有D似壽喜燒汁既味道都幾惹味跟住就係點番兩個海鮮丼第一個係角切魚生飯這個飯單點係$78 比較抵食己經包左沙律 面豉湯 同一個泡芙好多唔同既魚生切左粒好方便食用這裏既醋飯無寫係咪用日本米但都係粒粒分明也唔會太酸同太黏既質量都算幾好另一個係特盛海鮮丼 這個比角切魚生飯貴十蚊用料更加足料有三文魚 吞拿魚 魷魚 甜蝦 北寄貝 蟹籽等等加埋D清瓜同蟹柳粒一齊食好清爽食完兩個丼飯 再叫多個北海道芝士蛋糕做甜品就岩岩好了
大家好

加埋D清瓜同蟹柳粒一齊食好清爽

食完兩個丼飯 再叫多個北海道芝士蛋糕做甜品就岩岩好了
北海道芝士蛋糕
2024-05-10
$150 (Lunch)
北海道芝士蛋糕
2024-04-25 142 views
海鮮沙律($88):有大蝦、蟹籽、蟹棒、三文魚等刺身粒粒。沙律菜份量都唔少,健康之選。刺身拼盤($248):赤蝦都幾大隻,吞拿魚、三文魚同油甘魚都係厚切,算抵食。鰻魚卷($68):蒲燒鰻魚一定唔會唔好食。飯卷內有青瓜雞蛋同蟹柳,幾多料。左口魚邊壽司($18):魚油豐富甘香,好味👍🏻火炙薄燒A5和牛壽司($78):和牛都幾大塊,火炙程度剛好,肉質柔軟,脂肪唔算多,食落唔油膩👍🏻鹽燒厚切牛舌($38):鹽燒但唔會過咸,調味同厚薄都適中,冇燒過頭,牛舌juicy 唔韌。牛肉壽喜燒鍋($58):雖然唔係檯上即時煮,但壽喜燒湯汁嘅餘温又令到牛肉生熟程度剛好。牛肉同蔬菜份量ok,味道唔錯。菜式選擇有好多,由刺身壽司拉麵到串燒壽喜燒都有。冇限時幾啱一班朋友share 野食,傾計吹水。
左口魚邊壽司($18):魚油豐富甘香,好味👍🏻
2024-04-25 113 views
餐廳原來幾方便,雖然係樓上,但容易揾火炙燒類壽司做得啱啱好,有時有啲舖頭火炙,一係燒過龍,一係燒得唔夠,油香唔夠出。呢度算做得唔錯,油香味好足夠,又冇話燒到熟到爛開。串燒試左一串牛舌,夠厚夠juice ,都唔錯,因為叫左唔同的菜,有啲飽,下次可以試吓叫其他,應該都唔錯。刺身拼盤正常發揮,融雪乾淨冇咩雪藏味,油甘魚,三文魚腩位,冇得輸,仲有牡丹蝦,都幾鮮甜。海膽嘅話有少許失色,建議大家加少少錢,換加拿大海膽可能會好食之後叫咗個鰻魚卷,正正常常不過不失,起碼鰻魚無碎骨,如果中間個蛋變做忌廉芝士會更好食!😂牛肉壽喜燒大大煲好足料,58蚊黎講足料6-7片 ,又唔會咬唔開,又唔會太多肥肉,湯底都係鰹魚湯溝醬油,個人覺得依個價值呀!最後係炙燒A5和牛壽司正到爆必叫,超好味!餐牌其實有好多款食物揀下次會想encore
餐廳原來幾方便,雖然係樓上,但容易揾

串燒試左一串牛舌,夠厚夠juice ,

湯底都係鰹魚湯溝醬油,個人覺得依個價值呀!

最後係炙燒A5和牛壽司

Type of Meal
Dinner
  • 牛肉壽喜鍋
2024-04-17 180 views
現燒火炙薄燒A5和牛壽司(1件) $78食日本嘢梗係要用壽司做頭盤啦🤣 呢件即燒和牛壽司大到我哋兩個人share都啱啱好🤣 可以一齊一啖食哂 如果唔係一個人一定冇可能一啖咬晒落去😂 因為超級大件🫢🫢 a五和牛超大件 上面落咗照燒汁 再用火槍即燒 好好味! 火炙黑豚肉拉麵 $78當我喺炸豬扒拉麵同黑豚肉拉麵掙扎之中 我最後都係揀咗火炙黑豚肉拉麵🤣 因為日式叉燒唔係咁易整 睇一間餐廳既水準可以由佢個叉燒睇得出! 總共有三片黑豚肉叉燒 超香既炙燒味! 1 d都唔hea ! 滿意 高性價比牛肉壽喜鍋 $58性價比之選👑 有大量嘅牛肉同埋配菜 免頭仲有隻半生既鵪鶉蛋❤️ 雖然壽喜燒汁嘅味道比較淡 但係對於有少少唔舒服既我 岩岩好鰻魚炒飯 $98鰻魚有少失望 相比起其他菜式就有少少失色 不過可能因為我哋期望有啲高🤣🤣 其實食落味道都不錯 份量都好大份 同埋都有好多鰻魚喺入面 唔hea!
現燒火炙薄燒A5和牛壽司(1件) $78

火炙黑豚肉拉麵 $78

牛肉壽喜鍋 $58

鰻魚炒飯 $98

2024-04-14 123 views
今日行開旺角去咗呢間日本餐廳食晚餐今次嗌嘅嘢食比較多😂壽司就我揀咗現燒火炙薄燒A5和牛壽司同加州卷🤤小食就揀咗日本番薯天婦羅主食就揀鍋仔手打烏冬(豚骨湯)呢間餐廳環境唔錯裝修好有日本風味👍🏻A5和牛壽司味道唔錯 和牛份量充足👍🏻和牛上面鋪滿蔥花而且和牛嘅表面有炙燒過 所以和牛係半生熟味道好香 口感好好🤤加州卷嘅味道好好👍🏻上面鋪滿沙律醬每一啖都可以食到沙律醬日本番薯天婦羅唔錯🤤番薯本身味道好甜👍🏻就算唔點醬汁都好好食最後食嘅係鍋仔手打烏冬烏冬嘅口感好彈牙👍🏻湯底係豚骨湯 味道唔錯 好香而且唔會好鹹比錢嗰陣見到佢哋餐廳仲有張A5和牛證書👍🏻唔怪得知店員推薦我食現燒火炙薄燒A5和牛壽司☺️
今日行開旺角去咗呢間日本餐廳食晚餐
今次嗌嘅嘢食比較多😂
壽司就我揀咗現燒火炙薄燒A5和牛壽司同加州卷🤤
小食就揀咗日本番薯天婦羅
主食就揀鍋仔手打烏冬(豚骨湯)

呢間餐廳環境唔錯

而且唔會好鹹

比錢嗰陣見到佢哋餐廳仲有張A5和牛證書👍🏻
唔怪得知店員推薦我食現燒火炙薄燒A5和牛壽司☺️

2024-04-13 99 views
星期六一個人食飯,冇意申發現一間隱世居酒屋!三文魚壽司新鮮!日本串燒好食!飲酒氣氛一流!刺身ok!有北海道札幌啤酒特價,不過要星期一至星期二先有。侍應生服務都o k
星期六一個人食飯,冇意申發現一間隱世居酒屋!三文魚壽司新鮮
!日本串燒好食
燒鳥拼盤
2024-04-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
  • 月見免治雞肉棒串
  • 牛肉壽喜燒
  • 鹽燒三文魚腩
2024-04-11 97 views
海膽刺身(細板) $78餐牌上另外仲可以嗌(大板) $148蒲燒鰻魚飯 $98厚切鰻魚! 無骨, 肉質軟淋 , 蒲燒汁香濃, 撈蛋絲珍珠米飯啱晒啦!!鹽燒厚切牛舌串 $38店員推介話好多食客都對牛舌讚口不絕 , 好! 就嗌碟來試試佢! 確實幾好! 一來燒得油潤唔乾 , 二來牛舌肉質咬落好嫩又爽脆! $38 咋!好抵食!高質!A5和牛串燒 $58濃郁牛味! 有牛香! 肉質口感有嚼勁*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~💌地址:大山日本料理 (旺角)旺角西洋菜南街2W-2X號2樓*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~

海膽刺身(細板) $78
餐牌上另外仲可以嗌(大板) $148

蒲燒鰻魚飯 $98

鹽燒厚切牛舌串 $38
$38 咋!好抵食!高質!

A5和牛串燒 $58
濃郁牛味! 有牛香! 肉質口感有嚼勁

*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~

💌地址:
大山日本料理 (旺角)
旺角西洋菜南街2W-2X號2樓

*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~
2024-04-09 60 views
想用app叫個餐,但app上找不到想叫的野食。問一問男服務員,態度好差,好唔情願咁。間野 野食係不錯,員工服務態度(某一男員工) 真係唔掂。。。如果唔想受氣。就唔好黎了。
想用app叫個餐,但app上找不到想叫的野食。
問一問男服務員,態度好差,好唔情願咁。
如果唔想受氣。就唔好黎了。
2024-04-04 102 views
搵唔到想叫嘅定食,叫服務員過嚟好耐先有人應(啲服務員故意扮睇唔到),嚟到仲要好唔耐煩個樣😅叫我自己再搵下先同時比個黑面我。可能我專登同你食飯得罪咗佢,放假真係好唔想同人爭執,睇嚟要避上大陸🤣
2024-03-29 127 views
平時喺旺角搵食最大苦惱就係要搵一間方便,又要坐得舒服既餐廳(當然好食都重要)。今次見Openrice 話菜街個邊有間叫大山日本料理唔錯又舒服,緊係要試下啦!🔸角切魚生飯:份量好足!有齊各款魚生包括三文魚、吞拿魚、蟹柳、鯛魚及蟹籽,仲有玉子。刺身都好鮮甜,吞拿魚唔會有筋,玉子甜甜地,非常好食😋🔸牛肉壽喜燒配珍珠米:壽喜燒湯底幾濃,但又唔會好鹹,配埋牛肉撈飯,一流!牛肉肉質幾嫩,牛味都重。🔸磯燒鮑魚及蟹籽魷魚刺身:鮑魚大大隻又新鮮!店家亦都好細心,預先將鮑魚切開一半,方便大家食。至於,魷魚一樣新鮮,又爽口,好岩炎炎夏日食!最後值得一讚係店鋪裝潢風格好有日本feel,店員又好nice,值得大家一試!

今日同朋友出旺角玩,行到兆萬肚餓,上左黎呢間食(係兆萬對面搭lift上2層),到去坐喺卡位望住出邊繁忙街道非常舒適,叫左個豐富的dinner😆😆現燒火炙薄燒A5和牛壽司 $78🐂🍣🤤:A5和牛真的不要太好食🙈🙈,佢燒到有d位微焦香,佢唔加上大量醬汁都已經極品😍 A5肉質十分嫩軟,入口即化。剛上桌時和牛仲散發著誘人的油花香。入口肉質的鮮嫩和舌尖上融化的感覺簡直是絕妙的享受😍😍 佢仲要好大塊肉,分左好幾次食d肉,可以單獨品嚐😋 然後再搭配上壽司飯、配料同醬汁,味道更加豐富,強推!!!💪🏻💪🏻💪🏻角切魚生飯 $78🐟🍚😍:魚肉新鮮,刺身種類都唔少,有三文魚、劍魚、吞拿魚、八爪魚、希靈魚… 三文魚同劍魚油脂同肉質都幾好,味道齒間留香😆 希靈魚的味道都好似比出面的更為濃一d。飯粒軟糯不易散,醋味合度火炙黑豚肉拉麵 $78🐷🍜😆2塊大大塊幾厚的黑豚叉燒,油脂分配比例好好,肉質口感唔係個d煮到干/老的咁,但同時味道好足👍🏻 湯底正正常常,但個🥚同拉麵都好高質👍🏻 蛋好入味,裡面熟度剛剛好,拉麵彈口唔會焾同時本身有d拉麵本身的味👍🏻牛肉壽喜鍋 $58🐂🫕👍🏻:我好鍾意食壽喜燒,呢間價值合理😆 性價比都

現燒火炙薄燒A5和牛壽司 $78🐂🍣🤤:

角切魚生飯 $78🐟🍚😍:

火炙黑豚肉拉麵 $78🐷🍜😆

牛肉壽喜鍋 $58🐂🫕👍🏻:
我好鍾意食壽喜燒,呢間價值合理😆 性價比都高😆 湯底唔太重,甜度剛剛好。牛肉片量不少,口感味道都對上,多菜,配上蛋同豆腐的組合好滿足🤣

火炙黑豚肉拉麵

牛肉壽喜鍋
火炙黑豚肉拉麵
牛肉壽喜鍋
2024-03-22 108 views
旺角是香港🇭🇰美食的聚集区,其中日本料理又是这里最出色素质的餐饮的代表~今日周五,得闲来旺角逛逛,看到在烟厂街旁边有一家日料人气好旺,于是便来试一试~ 这间店叫「大山日本料理」,店铺里的装修就很和风style,经理和店员都非常热情!作为食肉兽,决定尝一尝他们家的一些日式料理! 🐮A5和牛寿司 绝对的看家招牌,牛肉的品质真心一级棒!上面的酱汁也调的非常好吃!寿司的米质也超好! 🥩秘制牛扒 用的是上好的西冷牛扒,牛味十足,味道鲜嫩!吃起来爽口不弹牙!配上蘸料真的一个大满足! 🍔照烧鸡扒 没想到鸡扒也可以做的这么好吃!份量也超足,强烈推荐!
🐮A5和牛寿司
🥩秘制牛扒
🍔照烧鸡扒
没想到鸡扒也可以做的这么好吃!份量也超足,强烈推荐!