2024-01-20 170 views
—自從屯門同荃灣店執咗之後就冇得再飲 食完拉麵有d口渴行過見到即刻狗衝 尖沙咀仲有打卡儲印花焙茶堅果奶蓋茶/蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶($40)店員很貼心地問係咪半糖半冰我可以成杯都係淨堅果奶蓋🤪——————————————————————NUTTEA 尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期1樓108A號舖旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B1樓city’super 221號舖九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1號舖金鐘道93號Lab Concept 金鐘廊1樓D02B號舖
自從屯門同荃灣店執咗之後
就冇得再飲 食完拉麵有d口渴
行過見到即刻狗衝 尖沙咀仲有打卡儲印花
焙茶堅果奶蓋茶/蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶($40)
店員很貼心地問係咪半糖半冰
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1號舖
金鐘道93號Lab Concept 金鐘廊1樓D02B號舖
2023-12-17 125 views
宇治抹茶草莓堅果奶蓋茶$45Openrice落單自取 拎得但無顯示奶蓋有少量士多啤梨味都ok 好快食晒抹茶叫咗微糖有啲苦 兩個溝埋唔係好夾 一種撈唔埋嘅feel分開食同飲會好啲有得坐低飲都幾好
宇治抹茶草莓堅果奶蓋茶$45
Openrice落單自取 拎得但無顯示
奶蓋有少量士多啤梨味都ok 好快食晒
抹茶叫咗微糖有啲苦
兩個溝埋唔係好夾 一種撈唔埋嘅feel
分開食同飲會好啲
有得坐低飲都幾好
2023-10-30 177 views
呢間野聽個名都知係同nuts有關本人唔係特別好nuts類既野 但飲過一次之後返尋味😋真係好好飲今次再encore我嗌左四季春堅果奶蓋茶 走冰微糖味道岩岩好 堅果奶藍好濃郁奶味 又好香堅果味(似榛子味)佢唔似芝士奶蓋咁膩配埋茶底簡直係perfect match奶蓋可以用鏟仔鏟上黎食 一啖奶蓋一啖茶 大推!👍🏼
呢間野聽個名都知係同nuts有關
本人唔係特別好nuts類既野
但飲過一次之後返尋味😋
真係好好飲
今次再encore
我嗌左四季春堅果奶蓋茶 走冰微糖
味道岩岩好
堅果奶藍好濃郁奶味 又好香堅果味(似榛子味)
佢唔似芝士奶蓋咁膩
配埋茶底簡直係perfect match
奶蓋可以用鏟仔鏟上黎食
一啖奶蓋一啖茶 大推!👍🏼
四季春堅果奶蓋茶
四季春堅果奶蓋茶
由於本人係飲奶的,所以本身對植物奶呢啲唔會熱衷,但都試過因為食素嘅朋友所以買過燕麥奶,覺得雖然水咗啲但都可以接受。呢間嘢中環開時已經幾受歡迎,幾年後我知道已經有好幾間分店,Openrice 仲長期多好評,所以好奇下經過就買咗杯黎飲。買咗一星推薦嘅焙茶堅果奶茶,微糖。一飲落去:??水黎?可能有冰所以好淡。繼續飲都水,但開始好多粉... 越飲越多粉。堅果味係有嘅,焙茶味搵下都有嘅...40蚊。一定唔會再飲。

40蚊。一定唔會再飲。
2023-09-06 173 views
同女朋友行開Mira place經過見到先知原來有樣野叫堅果奶蓋 食呢杯蘋果脆脆好似食甜品咁,幾得意既experience, 女朋友好鍾意,同平時飲開既奶茶好唔同🤣🤣 值得推薦, 同埋呢到都真係幾好坐,幾文青 👍我女朋友試果杯呢就係朱古力白爵茶,又估唔到可以用朱古力嚟整奶蓋茶又整得咁creamy, 不過我見我女朋友都真係飲到真係有啲飽🤔🤔🤔下次我覺得可以買佢果個燕麥香蕉代餐嚟試下,果個好適合做gym想減肥嘅人飲👍👍

朱古力伯爵茶
2023-08-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
朱古力伯爵茶
2023-08-09 131 views
啱啱經過尖沙咀美麗華嘅Nuttea,就被佢地今期新推出嘅健康茶飲💗粉紅玫瑰蘆薈堅果奶蓋💗吸引住左啦,成杯都係粉紅色,真係超級充滿少女心😍!奶蓋好滑好好味!茶飲充滿玫瑰嘅香味,飲落好清新!值得推介👍
2023-08-09
TakeAway
$48 (Tea)
  • 粉紅玫瑰蘆薈堅果奶蓋
2023-06-21 194 views
新推出奇異果堅果奶蓋茶配合茶底清新口感原味堅果奶蓋有濃郁榛子香🌰奇異果本身唔會好甜較少果糖感覺健康啲😆宇治金時堅果奶蓋茶宇治抹茶底配紅豆堅果奶蓋主要係食到個紅豆味但個堅果味唔算突出如果鐘情奶蓋個堅果榛子味咁飲呢個就會有啲失落😅伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶人氣之選朱古力堅果奶蓋好似食緊金莎咁伯爵茶個佛手柑香都幾出本身建議先食奶蓋然後一齊飲最尾再攪勻飲但個奶蓋太好食我通常都就食到一大半,先再飲茶底🤣尖沙咀分店文青風都幾靚有少量堂食位置
新推出奇異果堅果奶蓋茶

本身建議先食奶蓋
然後一齊飲
最尾再攪勻飲
但個奶蓋太好食
我通常都就食到一大半,先再飲茶底🤣

伯爵朱古力堅果奶蓋茶

尖沙咀分店文青風都幾靚
有少量堂食位置
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
對一個專業嘅港女,行街一定要手拿住一杯廢水。之前一直都有聽過nuttea, sell用plant milk整廢水,心理感覺健康啲,啱曬啲又要飲廢水同又要話減肥嘅各位港女🤭🤭粉紅莓好堅果奶蓋茶佢地嘅堅果🌰奶蓋真係好好味味道濃香而且個質感又厚實綿密再配搭埋下面個清爽酸甜嘅莓類果汁茶佢地都好細心避免客人飲到成口泡泡,佢哋有隻匙羹仔俾你食,上面啲奶蓋先。濃濃嘅奶蓋加上酸甜嘅果茶,成件事balance番曬。

粉紅莓好堅果奶蓋茶
佢地嘅堅果🌰奶蓋真係好好味
味道濃香而且個質感又厚實綿密
再配搭埋下面個清爽酸甜嘅莓類果汁茶

經過見到堅果🌰奶的手搖飲品,好特別!所以試下佢既黑芝芝堅果🌰奶,即係黑芝麻+堅果🌰奶,問左無加其他野,非常適合現在我的狀況喝🥳(目前是一個小孕婦🤰🏻)。黑芝麻可以令頭髮烏黑濃密又亮麗,寶寶出生也會有很多頭髮😆,多喝奶也會餓寶寶肥目白白😆。飲品味道:黑芝麻味濃,堅果奶好香,整體滿意❤️下次可以再黎買!因為堅果奶是對奶類敏感人士的福音!同時亦對孕婦🤰🏻來說好處多多,比較健康、有營養,可以多喝!👍🏻😆
經過見到堅果🌰奶的手搖飲品,好特別!
飲品味道:黑芝麻味濃,堅果奶好香,整體滿意❤️
下次可以再黎買!
2023-01-18 291 views
長期待內地的中國台灣觀光客:喝奶茶所以逛街看到這個裝潢挺好看就消費了。口味上堅果奶霜真的蠻有特色的,跟內地有區別。粉紅莓好堅果奶茶真的很好喝,有特色,推薦。小哥哥不太會講普通話,非常靦腆但手腳蠻快的,排隊但沒有等很久。有經過可以喝喝看的。
長期待內地的中國台灣觀光客:

喝奶茶所以逛街看到這個裝潢挺好看就消費了。
四季青堅果奶蓋茶
四季青堅果奶蓋茶
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
對唔治,俾咗兩次機會佢我都係唔識欣賞伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($60) ●●◐○○個伯爵茶有啲⋯⋯er好似有chai tea嗰種香料味噉 飲幾啖感覺「臭臭的」🙏🏻🙏🏻奶蓋嚟講係好味嘅 好味過我第一次飲嗰個 我最鍾意有得用個鏟𢳂嚟食 佢係鹹甜鹹甜嘅奶蓋 朱古力味我覺得足夠(再重味啲會蓋過茶底)偏厚實 自己可以當一個好heavy嘅甜品噉食兩樣溝埋一齊飲嘅時候好唔掂👣呢個分係俾奶蓋嘅🫴🏻✍🏻 第一次試咗四季春堅果奶蓋茶 @旺中,嗰個就個茶都ok嘅(但係冇特別)🍵然後個奶蓋太腬 好似成pat繽紛樂噉 我同啲fd飲都頂唔順🤢同樣個奶蓋同茶唔算太夾 感覺佢啲茶會整酸奶蓋 好似食壞咗噉✍🏻 同事有講我呢一轉飲啲茶底好似冇佢哋上一次飲咁好飲,睇嚟質素都幾參差📍NUTTEA💰: ●●○○○
對唔治,俾咗兩次機會佢我都係唔識欣賞

伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($60) ●●◐○○
個伯爵茶有啲⋯⋯er
兩樣溝埋一齊飲嘅時候好唔掂👣呢個分係俾奶蓋嘅🫴🏻

📍NUTTEA
💰: ●●○○○
TakeAway
女友一向都係飲咩都唔飲水嘅忠實支持者出親街都會話要買返杯嘢黎飲🧋最近留意到AlipayHK推出咗個優惠同眾多知名茶飲品牌商店合作梗係要分享比大家知咪蝕底😎.👇🏻合作嘅茶飲店包括👇🏻NUTTEA、茶米茶、山下菓子、丸作食茶、UCHI 屋子、不要對我尖叫、日常茶間 、貢茶、Pacific Coffee、Flash Coffee等勁多間都可以用到😳.同女友講完呢個優惠就比佢的咗去買nuttea飲順手當實測吓個優惠🤣.🍴粉紅莓好堅果奶蓋茶 加 寒天 $51 💛8/10佢地嘅堅果奶蓋真係好好味味道濃香 質感厚實綿密🥛配搭下面清爽酸甜嘅莓類果汁茶底超正再加埋寒天 加多層口感就掂哂啦🥰.鋪頭環境唔錯 仲要有位坐㗎👏🏻啱哂行到攰時過黎抖一抖 飲杯嘢差足電先再上路啦⚡️
女友一向都係飲咩都唔飲水嘅忠實支持者
出親街都會話要買返杯嘢黎飲🧋
最近留意到AlipayHK推出咗個優惠
同眾多知名茶飲品牌商店合作
梗係要分享比大家知咪蝕底😎
👇🏻合作嘅茶飲店包括👇🏻
NUTTEA、茶米茶、山下菓子、丸作食茶、
UCHI 屋子、不要對我尖叫、日常茶間 、
勁多間都可以用到😳
鋪頭環境唔錯 仲要有位坐㗎👏🏻
啱哂行到攰時過黎抖一抖
飲杯嘢差足電先再上路啦⚡️
2022-11-18 186 views
黎尖沙咀行街先發現美麗華開咗NUTTEA!有少少口渴就行入黎買杯嘢飲同朋友share啦😋😋平時都飲開伯爵朱古力堅果奶蓋茶,但佢每日限量100杯,今次夜晚黎到已經sold out喇🥲所以試咗另一杯同樣係推薦🌟🌟🌟嘅粉紅莓籽堅果奶蓋茶🤭一如以往用咗匙羹食上面層奶蓋先,奶蓋好濃厚好creamy,每食一啖都會佈滿成個口😆食到咁上下就用飲筒撈埋飲🤣平時飲開朱古力味嗰杯,飲到一半就會覺得漏,但哩個莓味同啲奶蓋就反而balance到,飲曬成杯都唔覺得有罪惡感🤣

2022-11-14 155 views
1x四季春堅果奶蓋茶少冰, 無糖HK$ 43.01x四季春堅果奶蓋茶微糖HK$ 43.01x伯爵朱古力堅果奶蓋茶無糖HK$ 58.0呢杯為100杯限定, 售完100杯當天就無第一次飲當然要試下呢杯朱古力、堅果、伯爵茶三種口味完美配搭奶蓋充滿堅果味texture 亦夠哂creamy 同rich不過就甜左d但又完全唔會蓋過伯爵茶嘅清香(茶就無甜味)無論分開食奶蓋定係同伯爵茶一齊飲都係個好享受呢個完美組合會令人念念不忘1x焙茶堅果奶茶無糖HK$ 48.01x宇治抹茶堅果奶蓋茶少冰, 微糖, 寒天HK$ 53.01x伯爵朱古力堅果奶蓋茶正常冰, 半糖HK$ 58.01x西瓜堅果汁 (凍)半糖HK$ 50.01x滿杯柚惑 (凍)微糖HK$ 43.0小計金額HK$ 396.0運費HK$ 30.0平台費HK$ 2.0總計(含增值稅)HK$ 428.0PS : 8 杯外賣飲品用2個紙袋裝真係好怕太重個紙袋會破爛🙈🙈建議分開2袋
1x四季春堅果奶蓋茶少冰, 無糖

1x四季春堅果奶蓋茶微糖

1x伯爵朱古力堅果奶蓋茶無糖
HK$ 58.0

呢杯為100杯限定, 售完100杯當天就無
第一次飲當然要試下呢杯
朱古力、堅果、伯爵茶三種口味完美配搭
奶蓋充滿堅果味
texture 亦夠哂creamy 同rich不過就甜左d
但又完全唔會蓋過伯爵茶嘅清香(茶就無甜味)
無論分開食奶蓋定係同伯爵茶一齊飲都係個好享受

運費
HK$ 30.0
平台費
HK$ 2.0
總計(含增值稅)
HK$ 428.0

PS : 8 杯外賣飲品用2個紙袋裝真係好怕太重
個紙袋會破爛🙈🙈建議分開2袋
2022-11-14
Delivery
2022-10-03 173 views
永遠口渴想飲嘢有少少肚餓,一定係黎NUTTEA ,以前就話搵佢分店好難,而家開到周圍都係好開心🤤美麗華呢間出邊仲有張櫈可以坐,今次叫咗四季春堅果奶蓋,同烏龍堅果奶蓋HKD35 ,佢啲奶蓋真係世一,非常好飲,而且唔油膩,仲係乳糖不耐症愛好者,飲完一定唔會肚痛,大推!❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
2022-08-08
  • 四季春堅果奶蓋