2017-02-08 110 views
很久沒來新之城了,聽閒新裝修之後多了很多小食店,所以就來看看有什麼好吃的超多士多啤梨,我覺得真係超好吃他的士多啤梨一點都不酸,甜甜的,而且cream的比例剛剛好。但窩夫有一點點冷掉了,所以外面不夠脆,不過不會很甜,而且上面的料真的超級加分。這個有一點偏甜,是很足料沒錯啦,但紅豆就多了一點,變成紅豆是主要的抹茶是配的了,抹茶味有一點不夠。但還是很好吃啦,而且紅豆醬裡都是一顆顆大的紅豆,口感很好。這個價錢來說又這麼足料,也很不錯了。 兩杯都是很清爽的類型,不會很甜,冰打到很細,蜜瓜和士多啤梨的味是足夠的。
紅寶石草莓特級窩夫
超多士多啤梨,我覺得真係超好吃
綠寶石綠茶特級窩夫
蜜瓜奶沙冰
草莓奶沙冰
紅寶石草莓特級窩夫
綠寶石綠茶特級窩夫
蜜瓜奶沙冰
草莓奶沙冰
2017-01-30 72 views
最近終於去了旺中樓上新食店,我們點了半條黑松露碎蛋窩夫、流心芝士腸配薯仔、荔枝梳打及水蜜桃梳打。由於每樣食物都是即點即做,有一定等候時間的。半條黑松露碎蛋窩夫窩夫容易切開,一切就切開了,跟朋友分享都非常輕鬆;而窩夫夠脆,不過內裡就未夠鬆軟。而黑松露香味都幾好,跟碎蛋味道都幾相襯。不過兩者味道都略為淡,如果濃味一點就好了。流心芝士腸配薯條芝士腸芝心效果幾好,而腸仔外皮烤得濃濃的,味道不會太咸,吃下去頗好吃。薯條厚切亦是即場炸的,非常夠熱,不過外皮未夠香脆呢~荔枝梳打水蜜桃梳打兩者分層頗好的,而且味道不會太甜,頗解渴。

半條黑松露碎蛋窩夫

流心芝士腸配薯條

薯條厚切亦是即場炸的,非常夠熱,不過外皮未夠香脆呢~
荔枝梳打

水蜜桃梳打

兩者分層頗好的,而且味道不會太甜,頗解渴。
2017-01-20 65 views
已經有一段時間沒來過旺中了,原來現在的旺中裏面竟然有那麽多的小食店,變相人流又更加多更加擁擠了。和朋友逛到半路的時候來到了美食街的區域,被當中的這家韓式窩夫店吸引了。這裏的窩夫款式好多,有鹹有甜,而且還是特長12吋,十分霸氣。 本來打算吃全份,但因爲之後還要吃晚飯,所以還是點半份試試便好。我們兩個也喜歡吃榴槤,所以便試了D24榴槤窩夫,窩夫上面果然有很多新鮮的榴槤肉,而且又creamy味道又濃郁,吃完之後榴槤味久久不散,非常滿足。 不過個窩夫則比較薄身但慶幸能吃到點點蛋香😖我們還另外點了一款小食一起分享- 芝士蘑菇釀鷄翼。雞翼去了骨,裏面釀滿了蘑菇和芝士,整隻雞翼脹鼓鼓的味道十分豐富,肉質也很鮮嫩多汁,整體不算油膩。這杯香蕉奶沙冰也值得一試。采用的正正便是來自韓國的香蕉奶,喝下去蕉味出衆,沙冰口感也很細滑,非常解渴。不過甜度就稍微過了一點。

我們兩個也喜歡吃榴槤,所以便試了D24榴槤窩夫

我們還另外點了一款小食一起分享- 芝士蘑菇釀鷄翼
雞翼去了骨,裏面釀滿了蘑菇和芝士,整隻雞翼脹鼓鼓的

味道十分豐富,肉質也很鮮嫩多汁,整體不算油膩。

這杯香蕉奶沙冰也值得一試。

不過甜度就稍微過了一點。
$50 (Tea)
2017-01-17 70 views
呢間小店嘅全份窩夫有成隻手臂咁長架😂邊個話窩夫一定係甜品架?配上炸雞味道一樣唔錯😉炸雞一粒粒咁配上塔塔醬同芝士,味道匹配🙂而且炸雞入口帶點香脆,加左層蔬菜,唔會好油膩😀塔塔醬味道酸酸地咁,食起上嚟都幾開胃😋窩夫亦都帶有少許脆身,蛋味都幾香🙂厚度算系適中!長長嘅紫薯窩夫,再灑上紫薯粉,真系好吸睛😝仲有好多味道選擇例如榴槤,黑松露碎蛋,綠寶石綠茶特級,tiramisu窩夫..... 窩夫帶有濃郁嘅牛油同蛋香,做得吾錯😊加左軟滑忌廉同紫薯蓉💜都幾飽肚嫁!紫薯蓉口感都幾濃湯,味道唔會係好假,吾會太甜,岩哂怕甜一族😉紫薯控 又系時候要出動啦🚨

TakeAway
好久之前我介紹過Nun的韓式甜品,現在他們已經在香港開了多間分店,最近他們在旺角中心開了Nun Asia主打街頭小食,當中的星級小食就是超長窩夫!由於我是紫薯控,所以我想都不用想就點紫薯,原裝的窩夫有6吋長不過因為我是一個人吃,所以我點了半條一上盤就看見滿滿的紫色紫薯窩夫不單是有紫薯蓉,連下面的cream也是紫薯目測看上似軟的窩夫 原來非常香脆紫薯蓉紫薯cream還有紫薯醬,真係超好吃~~有甜味卻不會太膩除了紫薯這裡還有紫薯餅,一切開裡面是非常扎實的紫薯!之後我還有試過tiramisu和焦糖脆脆不過因為我是外賣,到我吃的時候cream已經融化=0=但!就算在這個情況,兩款窩夫還是很好吃特別是焦糖脆脆,放久了依然有脆的感覺nun asia的窩夫有甜還有咸,每次經過我都發現很多人點炸雞另外這裡還有很多特色小食,例如炸雞,有少少辣,但屬於不吃辣的人都可以接受的程度還有辣炒年糕~~那個魚形魚糕很可愛,哈哈作為一間小食店這裡的確有超級多選擇,加上份量不大恰到好處,朋友多的話可以一次試很多款~新張期內只要打卡還會送巨峰提子梳打和優惠券~ 想不到這個梳打還真的很好喝!!
紫薯窩夫
主打街頭小食,當中的星級小食就是超長窩夫!
一上盤就看見滿滿的紫色
紫薯窩夫
紫薯窩夫不單是有紫薯蓉,連下面的cream也是紫薯
目測看上似軟的窩夫 原來非常香脆
紫薯窩夫
除了紫薯這裡還有紫薯餅,一切開裡面是非常扎實的紫薯!
之後我還有試過tiramisu和焦糖脆脆
tiramisu+焦糖脆脆
不過因為我是外賣,到我吃的時候cream已經融化=0=
焦糖脆脆
但!就算在這個情況,兩款窩夫還是很好吃
特別是焦糖脆脆,放久了依然有脆的感覺
炸雞粒
還有辣炒年糕~~那個魚形魚糕很可愛,哈哈
炒年糕
新張期內只要打卡還會送巨峰提子梳打和優惠券~
巨峰提子梳打
想不到這個梳打還真的很好喝!!
2016-12-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
tiramisu+焦糖脆脆
焦糖脆脆
炒年糕
巨峰提子梳打
  • 焦糖脆脆窩夫
2017-01-05 74 views
口感 7/10頂層嘅紫薯口感幾好,夠晒軟綿綿,入口即溶。不過同時漿到hihi😂勁癲牙🙈鍾意紫薯嘅人應該會鍾意佢嘅口感。但老實講👅好怕咦種咁嘅感覺!可能因為之前箍過牙有陰影😢不過waffle硬左啲,需要花啲時間先切到😅味道 7/10紫薯嘅蕃薯味都出,亦食得到本身甜中帶青嘅味都係個句,紫薯控應該會鍾意但因為👅唔係港女,所以對港女至愛 - 紫薯,嘅任何product都麻麻!唔只紫薯,仲有個啲綠茶乜乜77真係一啲性趣都冇😅佢唔係差嘅,只係👅唔好姐就話ok幾好。抵食 7.5/10價錢黎講算係合理,因為見佢sample全條成尺長好似幾大,怕食唔晒所以淨係叫左半條炸份量對比起啲十幾廿蚊嘅紫薯product,算幾抵食呀
口感 7/10
頂層嘅紫薯口感幾好,

夠晒軟綿綿,入口即溶。

不過同時漿到hihi😂勁癲牙🙈

鍾意紫薯嘅人應該會鍾意佢嘅口感。

但老實講👅好怕咦種咁嘅感覺!

可能因為之前箍過牙有陰影😢

不過waffle硬左啲,需要花啲時間先切到😅

味道 7/10

紫薯嘅蕃薯味都出,

亦食得到本身甜中帶青嘅味

都係個句,紫薯控應該會鍾意

但因為👅唔係港女,

所以對港女至愛 - 紫薯,

嘅任何product都麻麻!

唔只紫薯,仲有個啲綠茶乜乜77

真係一啲性趣都冇😅

佢唔係差嘅,只係👅唔好姐

就話ok幾好。

抵食 7.5/10

價錢黎講算係合理,

因為見佢sample全條成尺長

好似幾大,怕食唔晒

所以淨係叫左半條炸

份量對比起啲十幾廿蚊嘅紫薯product,

算幾抵食呀
紫薯窩夫
我點了韓國12吋巨型紅寶石草莓口味特級窩夫(全條),免費送贈韓國6吋巨型醉人焦糖脆脆口味口味特級窩夫(半條)。要等20分鐘,便看看周遭環境。等候途中給我發現這個推廣「於Nun Asia HK的Facebook和Instagram打卡,便可享有巨蜂梳打一杯及Nun Asia 甜品專門店$10現金劵」,可惜,收銀員說今天不做這個推廣,只送韓國6吋巨型醉人焦糖脆脆口味口味特級窩夫(半條)這個優惠,我便跟這個推廣沒緣,希望下一次再來可以享用這個推廣。韓國12吋巨型特級窩夫(全條─樣版)。樣版都做得很仔細,像真度200%,值得一讚。等了又等,終於過了20分鐘,我點的食物終於來到。韓國12吋巨型紅寶石草莓口味特級窩夫(全條)。窩夫外脆內軟,草莓份量很新鮮,都很足夠。我把韓國12吋巨型紅寶石草莓口味特級窩夫(全條)吃完後,然後再等了一會兒,韓國6吋巨型醉人焦糖脆脆口味口味特級窩夫(半條)便做好了。韓國6吋巨型醉人焦糖脆脆口味口味特級窩夫(半條)。窩夫外脆內軟,粟米脆片很香脆可口,可惜,粟米片的份量少了一點點。

要等20分鐘,便看看周遭環境。

等了又等,終於過了20分鐘,我點的食物終於來到。

韓國12吋巨型紅寶石草莓口味特級窩夫(全條)

韓國6吋巨型醉人焦糖脆脆口味口味特級窩夫(半條)。
Other Info. : 我得知Nun創作了很多韓國甜品和小食,又開了Nun Korean Desserts的分店,如今我又得知Nun再創作了韓國長窩夫,還在旺角中心開了店舖,所以我便專成來光顧,打算之後再來光顧,之後再介紹我身邊其他都跟我一樣喜歡韓國美食的朋友前來貴店光顧。廚房在做食物那位就表演得相當專業,知道很多客人久等,都會出來跟大家說聲「不好意思!」 最後,今天在貴店發生的不愉快服務態度事件,我不在這裡公開了,因為我已經在Facebook即時收到了滿意的回覆,所以這次我決定平息事件,再給一次機會,我就當作該女員工是剛剛新來報導,再給她機會,而我只是來發表我遇見的意見,我也不想比人覺得我斷人衣食,害對方沒有工作而失業,祝Nun繼續創作多點美食,生意長做長有,服務態度越來越好。 不過,我想講一件事,就是不論是做那個服務行業,對客語氣不用太重,就算是工作壓力大,也應該好好的收起臭臉,不要對著客人耍脾氣,而我很少在Openrice食評給對方機會的,當我說過要再給機會,證明貴店是還有改善的空間。
2017-01-04
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$48 (Tea)
韓國12吋巨型紅寶石草莓口味特級窩夫(全條)
韓國6吋巨型醉人焦糖脆脆口味口味特級窩夫(半條)。
  • 紅寶石草莓口味特級窩夫
  • 焦糖脆脆口味口味特級窩夫
2017-01-03 790 views
旺角中心開始轉變中,(然食店多左吾少啦,今日同女朋友仔行下行下見到有間勁長的窩夫好特別,而且仲有半條(6吋)的窩夫,而且仲有我地最愛的榴槤當然諗住試下啦,窩夫都有甜和咸選擇而且仲有小食和飲品選擇都吾錯喎,我地最後我地叫左2個小窩夫(6吋)和飲品。這店和其他旺中的食店差不多,位置吾叫好多,得大約5-6個企位,我地大約等左5分鐘就有得食啦!~D24榴槤窩夫 $38…黎到已經嗅到濃濃的榴槤味,D24的確吾同喎….表面以榴槤粉中間係榴槤肉和忌簾,最底就係窩夫,食落去榴槤肉多而味道濃郁而且夠香加上忌簾滑,口感實屬吾錯,窩夫底屬比較軟熟的口感,一個人食6吋細份都吾覺邪悪…哈哈焦糖香蕉朱古力豆窩夫$28…一切落去焦糖吾少喎,所以勁脆…而且加上香蕉的香不嬲都係最好的絕配,但朱古力豆偏少,幸好有朱古力醬甜甜…再加上這個窩夫都係有忌簾滑和窩夫軟熟,味道吾錯而且都抵食喎。水蜜桃和荔枝梳打各$18…講真其實普通不太特別,但我覺得幾好味係因為生果味重但甜度又吾太甜加上梳打味,我都幾鐘意飲。

2017-01-02
Type of Meal
Tea
2017-01-02 87 views
相信去過韓國既朋友都會知道手臂長窩夫 但佢地既不怎麽樣😂 更可以用難食形容 因為我食過既就只係cream加藥水味既醬😣😣 不過窩夫都ok既 就係欠缺左一種足料既感覺😯 依間既窩夫雖然門面播住韓國個種窩夫既片段 但內裡卻提供勁足料多款有咸有甜既窩夫😋-特濃紫薯窩夫 $32紫薯蓉好大一駝 具厚度既👀 而可以一讚係佢既窩夫係薄脆個款 好味既👍 甘樣balance法仲令我覺得紫薯量有點兒漏😯 不過兩個女孩ko既話半條就剛好了😉 作為小小的下午茶😊D24榴槤窩夫 $38比起紫薯我就更愛依個榴槤口味😍 一奉上已經香氣撲鼻👃 原來用上D24榴槤 見到榴槤一絲絲心情就愉悅起來💕 依個榴槤既量剛好 當然榴槤控想佢愈多愈好啦 但甘樣配住個窩夫就是不膩😌 令我想起佢地既榴槤雪奶😻韓國香蕉奶沙冰 $20愛韓國香蕉奶 所以嗌泥試試😯 都有佢個種吾天然既味道😅 沙冰既關係感覺無甘膩 不過都係梳打或水果口味個啲清新啲🙈係旺中行街一嚐是不錯的
特濃紫薯窩夫 $32

D24榴槤窩夫 $38

韓國香蕉奶沙冰 $20

係旺中行街一嚐是不錯的
2017-01-02 611 views
店主將韓國人氣街頭小食長窩夫帶嚟香港,不過口味就比韓國嗰啲吸引好多喇,呢度有鹹嘅亦都有甜嘅,有全條亦都有半條裝。由於所有窩夫都係即叫即整,而且今日好多人,所以我哋都等咗大概15分鐘先有得食,不過唔緊要啦,熱辣辣仲好啦!店舖唔大,不過有兩張檯仔俾客人企喺度食韓國炸雞窩夫 ($52)比較少食鹹嘅窩夫,咁樣嘅配搭又幾有趣!啲雞完全唔油膩,但口感鬆脆,估唔到同窩夫食起上嚟又幾夾喎;可能我哋又影吓相又講一輪野先開始食,雖然個窩夫厚身及蛋味依然香濃,但質感就淋咗啲可惜特濃香滑栗子窩夫 ($38)食完個鹹嘅,忍唔住叫多半條栗子試試!店員趁窩夫仲係熱辣辣嘅時候,即刻加上忌廉及栗子蓉,今次冇再搞一大輪都唔食,終於食到外脆內鬆軟嘅口感喇!栗子蓉份量夠,唔算好甜,香濃細滑,超鍾意食栗子嘅我好開心啊!!!雖然鹹嘅窩夫又配搭得幾好,但對我嚟講,始終都係配甜食嘅好味啲!之前唔係太鍾意旺中,因為啲食物好似唔係好啱食咁,但而家呢度有個area引入咗啲新意嘅店舖,例如呢間窩夫店。最好係即叫即做吖嘛,而且服務都非常好。可能我同貓貓討論嘅時候大聲咗啲啦,嗰位應該係老闆嘅年輕人即刻問我哋對於每樣食物嘅意見,睇得出係有心機做嘅

韓國炸雞窩夫 ($52)

韓國炸雞窩夫
特濃香滑栗子窩夫 ($38)

特濃香滑栗子窩夫
之前唔係太鍾意旺中,因為啲食物好似唔係好啱食咁,但而家呢度有個area引入咗啲新意嘅店舖,例如呢間窩夫店。最好係即叫即做吖嘛,而且服務都非常好。可能我同貓貓討論嘅時候大聲咗啲啦,嗰位應該係老闆嘅年輕人即刻問我哋對於每樣食物嘅意見,睇得出係有心機做嘅,加油呀!

難得今日同貓貓青春一吓,行完旺角食返個咁有趣嘅下午茶,感覺年輕咗10年....!
2016-12-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
特濃香滑栗子窩夫
嘩😱睇到都開心,花多又眼亂😳咁多選擇,好難揀,有鹹有甜,yummy~最終我選了它~S1-D24榴槤窩夫(半條)HKD38如果食得曬,全條仲抵食,我真係唔太夠食,實在太好食,又唔覺膩,正呀!半條已份量十足,一端出來已香氣四溢,榴槤香氣滿載,且啖啖肉,單單香氣已夠吸引如果點全條,賣相更正更澎湃~面層採用D24榴槤,甘香又鮮甜,口感滑溜,食落口餘允尤在下面的窩夫則帶香且脆身,但又唔係爆脆個種,因此口感更實在吃完半條真的想再來,好好味,咬一口,你會睇到榴槤絲跟窩夫十分配合,如果唔喜歡榴槤或甜食,會有其他口味或鹹食,好味道呢!
嘩😱睇到都開心,花多又眼亂😳
咁多選擇,好難揀,有鹹有甜,yummy~
最終我選了它~S1-D24榴槤窩夫(半條)HKD38

如果點全條,賣相更正更澎湃~
面層採用D24榴槤,甘香又鮮甜,口感滑溜,食落口餘允尤在
下面的窩夫則帶香且脆身,但又唔係爆脆個種,因此口感更實在
$38 (Tea)
2016-12-30 405 views
自從黎開九龍區工作之後,已經好耐冇去旺角中心行街, 呢日同老公拍拖行經旺中,發覺呢度改變左好多, 多左好多特色小食店~ 行行下被呢間好多人圍住的七彩繽紛小食店吸引住!! 原來係新開的韓式小食店, 店舖周圍貼左大大張的餐單海報, 方便來點餐的人睇~ 店面唔係好大,左右兩旁都有一張台仔俾人客進食,而且提供刀叉、紙巾、醬汁~ 店內最吸引的一定係呢條12寸長的窩夫, 有多種唔同的口味,有咸有甜, 仲有<D24榴槤味>!!! 窩夫可以半條或者一條買,整條價錢都係HK$40-50, 我同老公心大心細,又想食咸又想食甜, 最後各買半條HK$32~ 呢度的窩夫即叫即整,所以需要等少少時間~ <松露碎蛋窩夫> 黑松露的份量都幾多,未食已經聞到香氣, 碎蛋沙律唔會太多沙律醬,配松露一流~窩夫外香脆內鬆軟,香濃的牛油味~ 甜的窩夫原來想點<紫薯>, 但老公鍾意<焦糖>,所以點左<醉人焦糖脆脆特級窩夫> 果然冇選擇錯,窩夫上滿滿的脆脆以及幼滑的忌廉,再淋上甜而不膩的焦糖醬,好好味!! 我仲點左<香蕉牛奶沙冰>
自從黎開九龍區工作之後,已經好耐冇去旺角中心行街,

呢日同老公拍拖行經旺中,發覺呢度改變左好多,

多左好多特色小食店~

行行下被呢間好多人圍住的七彩繽紛小食店吸引住!!

原來係新開的韓式小食店,

店舖周圍貼左大大張的餐單海報,

方便來點餐的人睇~

店面唔係好大,左右兩旁都有一張台仔俾人客進食,

而且提供刀叉、紙巾、醬汁~

店內最吸引的一定係呢條12寸長的窩夫,

有多種唔同的口味,有咸有甜,

仲有<D24榴槤味>!!!

窩夫可以半條或者一條買,整條價錢都係HK$40-50,

我同老公心大心細,又想食咸又想食甜,

最後各買半條HK$32~

呢度的窩夫即叫即整,所以需要等少少時間~
<松露碎蛋窩夫>

黑松露的份量都幾多,未食已經聞到香氣,

碎蛋沙律唔會太多沙律醬,配松露一流~

窩夫外香脆內鬆軟,香濃的牛油味~

松露碎蛋窩夫
甜的窩夫原來想點<紫薯>

但老公鍾意<焦糖>,所以點左<醉人焦糖脆脆特級窩夫>

果然冇選擇錯,窩夫上滿滿的脆脆以及幼滑的忌廉,

再淋上甜而不膩的焦糖醬,好好味!!

醉人焦糖脆脆特級窩夫
我仲點左<香蕉牛奶沙冰>

用左韓國的香蕉奶打成,香濃的蕉味,

之前去韓國旅行時每朝都會飲~

而老公果杯<巨峰梳打> 比較平淡

下次黎旺角一家要同朋友一齊挑戰12寸<D24榴槤味窩夫>

同埋其他韓國小食!!!
2016-12-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$102 (Tea)
松露碎蛋窩夫
醉人焦糖脆脆特級窩夫
  • 香蕉牛奶沙冰
2016-12-27 132 views
陪朋友行旺中 我仲記得小學嗰個年代好中意同朋友放學去行街 加食埋撈麵再返屋企😂 咁多年冇行再黎返 啲回憶返曬黎 不過以前間撈麵店好似唔見左 我同朋友行行下 發現左新食品 巨型窩夫!聽聞呢個巨型窩夫喺韓國傳入 以前又真係未見過~朋友點左杯香蕉牛奶沙冰 好香濃既香蕉味 牛奶味唔算好出 連我唔飲牛奶既人 飲左都覺得好好味 沙冰好綿 口感幾唔錯 🍌🍼我自己就點左荔枝梳打 淡淡既荔枝味加埋波子汽水既味道 好爽好清新 我諗夏天黎飲都幾正~🍸重點當然係窩夫啦!真係好長好吸引 我點左紫薯味窩夫 啲紫薯好足料 甜甜地好好味 下面仲有啲cream 令到啲紫薯更香滑 個窩夫軟綿綿 幾煙韌 而朋友點既就係Oreo 朱古力窩夫 窩夫面頭鋪滿oreo同朱古力粉 好吸引食慾~ 啲oreo都幾足料 連埋啲cream一齊食 啖啖都係甜蜜蜜既朱古力曲奇同忌廉 窩夫鬆軟綿密~食左咁多點野 忍唔住叫多左個小食 就係蜜糖脆炸雞翼 佢睇落似麥樂雞既顏色 食落好香甜 入面既雞肉都幾嫩滑 佢唔似平時食開既炸雞咁熱仔 食兩隻都唔驚上火🔥經過鋪頭依然係人頭湧湧 好多人去試新品 咁長既窩夫真係少見 而且口味又多 可能呢到先至會搵到~ 試埋

聽聞呢個巨型窩夫喺韓國傳入 以前又真係未見過~

經過鋪頭依然係人頭湧湧 好多人去試新品 咁長既窩夫真係少見 而且口味又多 可能呢到先至會搵到~ 試埋啲小食同飲品都係一個幾好既體驗
2016-12-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
呢年旺中愈開愈多間小食,就黎可以係到掃街,唔淨只乏味既冷面撈面魚蛋燒賣。本人好鐘意食烤雞所有野,一直都心思思想試炸雞窩夫滿足哂兩個願望。行行下旺中一樓路過呢間新開冇耐食店,用窩夫做主打加多款炸物飲品,好似唔錯喎走左入去。收銀旁有1:1窩夫模型,款款都好吸引但冇可能一次試哂,所以我就揀左芝士塔塔醬炸雞窩夫半份6吋($32) 同埋韓式薯條($20) 左右邊都有小吧枱暫留客人食完先走,放紙巾餐具,調味醬(蜜糖芥末/沙律醬)唔洗等好耐就有得食,窩夫賣相惹人垂涎欲滴,雞塊佈滿整個窩夫淋上塔塔醬芥末醬加黑椒拿拿聲同朋友兩份分每人都食到3-4舊雞塊,肉質鬆嫩一啲都唔鞋口,上面加左酸酸甜甜既醬中和雞肉咸味,窩夫較淋身不錯,熱辣辣咸甜適中。而薯條就無特別,意外係粗薯大大條外脆內軟,薯蓉炸得好鬆軟香滑,撒上黑椒粉簡單都幾好食。***依家打卡可以有野飲

收銀旁有1:1窩夫模型

***依家打卡可以有野飲
2016-12-26 105 views
旺中真係愈開愈多小食店~ 好似個mini 葵廣甘呀😍對住為食喵們真係又一福地!今日QT發現依間新開嘅窩夫小食店!主打係超長又巨型嘅窩夫!成隻手臂甘12吋長😱!$43 !仲有成14款口味~~有紫薯、抹茶同榴連迷嘅最愛😏仲有tiramisu 味~ 唔食甜有咸嘅選擇:韓式炸雞! QT簡嘅係栗子味~ 怕食唔晒只叫左半份$22 料係好足都好味👍🏻係要等得比較耐~ 同埋如果窩夫脆返少少更美味😋個人覺得咸味嘅waffle可嫁出更多款更好!

QT簡嘅係栗子味~ 怕食唔晒只叫左半份$22

個人覺得咸味嘅waffle可嫁出更多款更好!
2016-12-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea