2021-07-13 154 views
今日去左旺角朗豪坊行街,行到攰就去左間新開嘅餐廳筷趣一町食個飯,餐廳空間都幾大,坐落好舒服。泰式鮮海蝦炒即食麵 $88呢個即食麵加入左泰式風味,用料非常豐富,大蝦充滿鮮味,食落有少少辣,鍾意食泰國菜嘅朋友真係唔好錯過呀擔擔即食麵 $58呢個麵食落口感好彈牙,而且一啲都唔辣炸小食拼盤 $78 呢個拼盤有軟殼蟹、廣島生蠔、春卷同埋雞翼四種炸物。個人最鍾意食廣島生蠔,食落教juicy亦唔油膩,配埋個特色泰式酸辣醬,食落更惹味法式西多士配雜野莓 $68呢個法式西多士真係非常出色,外脆內軟,裡面食落似布丁嘅口感,同平時食嘅西多士口感真係好唔同。伴碟重有啲雜莓,個西多淋埋個楓糖漿食就更加好食香草鮮奶咖啡 $46&特濃咖啡梳打$42咖啡口感順滑,好重奶味,拉花都幾靚個梳打飲落就係有氣嘅特濃咖啡,飲落好解渴今餐非常豐富,而且位置真係好方便,有機會下次都會再嚟!💕旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓26-27號舖

泰式鮮海蝦炒即食麵 $88

擔擔即食麵 $58
呢個麵食落口感好彈牙,而且一啲都唔辣

炸小食拼盤 $78

法式西多士配雜野莓 $68

香草鮮奶咖啡 $46&特濃咖啡梳打$42
咖啡口感順滑,好重奶味,拉花都幾靚
個梳打飲落就係有氣嘅特濃咖啡,飲落好解渴

今餐非常豐富,而且位置真係好方便,有機會下次都會再嚟!

💕旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓26-27號舖

2021-07-11 45 views
放工食個快趣dinner ,趕睇戲間餐廳幾闊落,坐得幾舒服點餐可以用QR code,然後直接用信用卡付款方便快捷👍🏻首先點左個小食,炒牛肉腸,味道一般,我覺得有點「so」味,只係將條牛肉腸切片,咁就$48呢個fusion牛肉麵值得推介,加咗紫菜,第一次咁食法,個公仔麵好香,軟硬度啱啱好👍🏻嘩嘩嘩,法式西多士配雜梅$68,淨係睇埋相就不得了,多士面燒得好脆,入面好鬆軟,好味到流晒口水,可惜份量偏細,好似食咗空氣咁,但都值得推介,佢嘅甜品出色過佢嘅主食西柚梳打,一般,冇乜特別,但都唔差
放工食個快趣dinner ,趕睇戲
間餐廳幾闊落,坐得幾舒服
點餐可以用QR code,然後直接用信用卡付款
方便快捷👍🏻

西柚梳打,一般,冇乜特別,但都唔差
2021-07-02 44 views
精緻甜品🍮鮮蝦紫薯甜品好精緻好靚,令人傷心悅目,青檸梳打清新入味好飲,環境舒適空間大,可以安靜地品嚐食物同埋傾偈,泰式公仔麵味道獨特開胃,服務態度非常好,食物速度都算快
2021-06-29 490 views
即食麵係唔少人心目中都係茶記/頹食/平食之選,想當年我都係靠佢喺英國讀書嘅時候思念下香港味道🤣估唔到即食麵而家都可以搞出唔同花臣變成fusion菜,講緊嘅係係朗豪坊呢間Noodlemeen筷趣一町,主打用即食麵配合唔同菜色嘅材料變成fusion菜,中/西/日式都有,夠晒特別,呢日我就嚟試下睇下呢個新嘗試work唔work先🤪燒羅馬生菜配溫泉蛋及鯷魚汁凱撒沙律用上呢個presentation都幾震撼🤣成棵巨型生菜加埋沙律醬、煙肉粒、多士同溏心蛋,係要用刀叉食嘅沙律,生菜好爽脆,作為開胃菜就啱啱好。美式香辣炸雞配巴馬臣芝士及黑松露醬薯條炸雞皮薄有肉汁💦調味剛好唔會好重口味,薯條面頭灑上唔少巴馬臣芝士碎同黑松露,好香黑松露味,薯條幾香脆。意式卡邦尼即食麵配溫泉蛋經典嘅卡邦尼意粉就食得多,用即食麵做base就真係第一次試,鬈曲嘅麵條都幾掛汁,醬汁creamy但唔會好漏,重點係面頭溫泉蛋,沾滿蛋汁一齊食就更好。沙嗲牛肉麵(配酥炸軟殼蟹)沙爹牛麵有幾hit🔥大家都知啦,呢個就多啲花臣,可以揀配酥炸軟殼蟹/廣島蠔等配料。牛肉幾腍滑,湯底味道濃郁,花生味幾香。不過記得要快啲食因為即食麵吸湯就會有少許發

燒羅馬生菜配溫泉蛋及鯷魚汁

美式香辣炸雞配巴馬臣芝士及黑松露醬薯條

意式卡邦尼即食麵配溫泉蛋

沙嗲牛肉麵(配酥炸軟殼蟹)
沙爹牛麵有幾hit🔥大家都知啦,呢個就多啲花臣,可以揀配酥炸軟殼蟹/廣島蠔等配料。牛肉幾腍滑,湯底味道濃郁,花生味幾香。不過記得要快啲食因為即食麵吸湯就會有少許發脹。

法式西多士配雜野莓
賣相或者味道都好吸引嘅法式西多士,多士煎到好有焦香味,仲食到少少肉桂味提香,多士入面亦都好鬆軟,配上面頭嘅牛油同自己倒落去嘅糖漿好邪惡,同側邊酸酸甜甜嘅berries一齊食罪惡感就好似無咁大😈

西柚柚子梳打、草莓番石榴梳打
飲品都有唔少款式,我就叫咗西柚柚子梳打,酸酸地減低成餐飯嘅膩感。

人均消費:$230
推介指數(10分為滿分):7.5分
2021-06-28
2021-06-24 47 views
🍜即食麵平時就食唔少,但即食麵主打餐廳又試過未呢?今次Caca就去咗一間以即食麵做出多款菜式嘅專門店,地點仲好方便架,就係旺角朗豪坊!鬧市中🌴樹林小清新嘅環境一眼就會發現喇🔍👧🏻Caca今次食乜野?🍜沙爹牛肉即食麵- 平日必食嘅沙爹牛麵,呢度做到不同嘅係,沙爹較辣些少,更惹味!🍝意式鮮海蝦炒即食麵配香草龍蝦蕃茄汁-完全係以為西餐嘅效果,配料醬汁同即食麵完全match!🐔香煎雞扒-香脆可口嘅小食,必定要追加!🥩羅勒威士忌炒美國牛小排-感覺好似台灣夜市嘅🎲仔牛咁好滋味😋🍞法式西多士配雜野莓-明明食飽咗,但呢個甜品麵係忍不住口食晒!☕️養生洛神花茶🍹草莓蕃石榴梳

👧🏻Caca今次食乜野?
🐔香煎雞扒-香脆可口嘅小食,必定要追加!
☕️養生洛神花茶
🍹草莓蕃石榴梳
2021-06-22
  • 鮮海蝦炒即食麵配香草龍蝦蕃茄汁
2021-06-19 40 views
係出面排隊 一直都冇侍應😅行入去問 又話好忙要等等😅客人全部自己落單 水都係客人自己去倒🙂真係唔明白有咩咁忙😅眼見d枱都係空 但就唔叫人入去😅不過味道係ok 但係唔明點解就係唔叫人入去😂
係出面排隊 一直都冇侍應😅
行入去問 又話好忙要等等😅
客人全部自己落單 水都係客人自己去倒🙂
真係唔明白有咩咁忙😅
眼見d枱都係空 但就唔叫人入去😅
不過味道係ok 但係唔明點解就係唔叫人入去😂
2021-06-19
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
喺朗豪坊搭地鐵必定經過B2層嘅筷趣一町,次次經過都覺得好新奇好想試下,Happy Friday喺旺角見完客梗係順便食埋晚飯。平日嘅六點幾人流唔算多,餐廳座位寬落,空間感十足,半自助式嘅餐廳,點好菜坐埋位等食就得!menu主打即食麵!全部都係麵麵麵!Fusion樣樣都好吸引,最後決定食一個湯麵,一個炒麵!🍝意式卡邦尼即食麵配溫泉蛋🍝 $78 同事一向大愛卡邦尼意粉,所以必點意式卡邦尼即食麵!先講個醬汁非常creamy,奶香同芝士味均勻,香濃而不膩,配上溫泉蛋攪勻後多左蛋香成個麵更滑!配菜仲有勁多煙肉粒同菇粒,食落口感豐富。意粉變左即食麵,估唔到同樣的掛汁,加上即食麵麵質煙韌同香口,好驚喜!推介! 🍜沙嗲牛肉麵🍜  $70(自選一個配菜 +$12 煙豬肉火腿🍖)沙嗲牛肉麵係必點之選!加$12左右可自選類似常餐或車仔麵之類嘅配菜,我揀左比較少見嘅煙豬肉火腿🍖上枱是一刻以為點左一碗拉麵,因為加左一大片紫菜🤣沙嗲牛肉醬汁勁香濃帶點微辣,牛肉肉質軟嫩仲幾淋,配上煮得剛剛好嘅即食麵,爽口彈牙!煙豬肉火腿煎得香口薄脆,抵食又好味!🍤炸小食拼盤🍤 $78 炸小食拼盤有廣島生蠔、軟殼蟹、春卷同雞翼共4款。

🍝意式卡邦尼即食麵配溫泉蛋🍝 $78

炸小食拼盤 及 美式香辣炸雞配帕馬森芝士及黑松露醬薯條

🍤炸小食拼盤🍤 $78
炸小食拼盤有廣島生蠔、軟殼蟹、春卷同雞翼共4款。廣島生蠔炸粉剛好,唔油膩仲有D爆汁!其他炸物都唔錯,配埋特色泰式酸辣醬食更惹味。

🍗美式香辣炸雞配帕馬森芝士及黑松露醬薯條🍗 $78
炸雞炸至酥脆,雞肉夠juicy帶點微辣份量多,黑松露配上薯條好香口。

🥞法式西多士配雜野莓 $68
外觀好靚嘅法式西多士外脆內軟,伴碟有雜莓酸酸甜甜,配埋香甜可口嘅楓糖一齊食更美味!
飲品: 🧃青檸薄荷梳打 $42 同 🍋蜜糖檸檬梳打,清新又唔算太甜~唔錯
炸小食拼盤 及 美式香辣炸雞配帕馬森芝士及黑松露醬薯條
  • 美式香辣炸雞配帕馬森芝士及黑松露醬薯條
  • 自選一町
今日早左收工,想搵個地方坐低食少少野,去到朗豪坊見到呢間好多位,設計又唔錯,於是就入左去食。叫左兩樣野,一個擔擔公仔麵,一個法式西多配雜莓。枱面有自助落單QR code,方便我呢d一個人唔洗行出行入又要睇住個位。野食麵好快送到,落左單3分鐘已經嚟左個麵。個擔擔公仔麵係幾好味,d麵都幾彈,份量唔算好多但夠一個女仔食。本來仲同朋友whatsapp緊話呢間唔錯,上野又快,價錢唔算貴,可以一試。但食到差唔多最尾,竟然見到有條短頭髮喺個湯底到😡 於是叫staff過嚟,問係唔係頭髮嚟,個staff好似發呆咁,話「應該就係喇」。下,一句sorry或者唔好意思都唔講?跟住仲問我係想點,雖然唔係好差態度咁問我,但一句唔好意思都冇,真係令我好嬲。我只係同個staff講我唔要喇,你收走。其實你講一句sorry我都唔會再追究,但依家呢個時勢仲要食到有頭髮,仲要我今日5點幾嚟,全場都冇10個客,完全唔忙嘅時段衛生都咁。最緊要係個staff handle得太差,問我想點?你講聲唔好意思先好嘛?我冇影低報食環,只係想你正常識講一句sorry啫?!😡😡😡真係太嬲,搞到我用一分鐘食埋個甜品走人。唔會再嚟呢間!!🤬🤬🤬🤬

真係太嬲,搞到我用一分鐘食埋個甜品走人。唔會再嚟呢間!!🤬🤬🤬🤬🤬🤬
擔擔公仔麵
法式西多配雜莓
2021-06-15 210 views
𝙬𝙝𝙚𝙣 𝙞 𝙨𝙖𝙮 𝙞 𝙬𝙖𝙣𝙩 𝙞𝙣𝙨𝙩𝙖𝙣𝙩 𝙣𝙤𝙤𝙙𝙨, 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙞𝙨 𝙩𝙝𝙚 𝙤𝙣𝙚 𝙞 𝙩𝙧𝙪𝙚𝙡𝙮 𝙬𝙖𝙣𝙩🍜 𝙫𝙚𝙧𝙮 𝙘𝙤𝙯𝙮 𝙥𝙡𝙖𝙘𝙚 𝙞𝙣 𝙡𝙖𝙣𝙜𝙝𝙖𝙢 𝙥𝙡𝙖𝙘𝙚 𝙬𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙮𝙤𝙪 𝙘𝙖𝙣 𝙚𝙣𝙟𝙤𝙮 𝙣𝙤𝙩-𝙮𝙤𝙪𝙧-𝙣𝙤𝙧𝙢𝙖𝙡-𝙠𝙞𝙣𝙙 𝙤𝙛 𝙞𝙣𝙨𝙩𝙖𝙣𝙩 𝙣𝙤𝙤𝙙𝙡𝙚𝙨! 𝙨𝙬𝙞𝙥𝙚 𝙩𝙤 𝙨𝙚𝙚 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙛𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩 𝙩𝙤𝙥𝙥𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙞𝙭𝙚𝙙 𝙗𝙚𝙧𝙧𝙞𝙚𝙨!.除咗米線之外嘅公仔麵應該係排第二香港人最鍾意嘅麵食,除咗沙爹牛麵五香肉丁麵之外,fusion公仔麵你又食過未?將pad thai轉做公仔麵比起金邊粉仲更加索味,用卡邦尼方法煮原來又幾夾,撈埋溫泉蛋仲每啖都有蛋香!除左公仔麵之外仲有一系列小食,牛小排正正常常但呢個定價有啲進取,雞皮餃子包住個餡仲有粒粒軟骨,又有雞皮香夠juicy又有咬口,配埋海草沙律解膩就岩哂,全餐最出色都係個甜品西多士,沾滿蛋漿炸到表皮香脆,淋埋糖漿同厚切牛油真係冇得輸🤤
泰式鮮海蝦炒即食麵
雞皮餃子配海草沙律
法式西多士配雜莓
  • 法式西多士配雜野莓
2021-06-14 49 views
前身係Pacific Coffee, Starbucks. 而家係一間輕食加西式嘅餐廳, 餐廳內雖然有好多座位, 不過晚市係坐唔滿的!我們揀左一個麵底加2款食物,有三款面揀,一丁麵、烏冬及蒟蒻麵。我未試過蒟蒻麵所以試吓,兩款食物我揀了炒雜菜及香腸,有一大塊紫菜,其實食物款冇咩揀,都係煙肉、雞翼及溫泉蛋等等,沒什麼特別款式!而蒟蒻麵嘅味道冇乜味,啱晒減肥人士。佢另外亦有設晚餐set, 多數都係西式. 不過一個普通的面加兩款餸要$63就有啲貴!可以數code落單及到櫃位點餐。code點餐係直接付款,信用卡或其他。佢哋個晚餐套餐,我估應該好食過呢個麵餐!
而蒟蒻麵嘅味道冇乜味,啱晒減肥人士。
佢哋個晚餐套餐,我估應該好食過呢個麵餐!
[朗豪坊港式西餐廳 即食麵大配搭🥳]位於朗該坊既港式西餐廳「筷趣一町」新意多多,用即食麵做主題,搭配出唔少創意料理,打卡就絕對合適啦!至於味道又如何呢?1️⃣擔擔即食麵 $58帶少許辣既擔擔麵用上即食麵亦毫不失色,意外地大有驚喜。麵質爽口,掛湯一流,十分入味👍🏻👍🏻而且湯底好足料,真係值得一試‼️2️⃣日式野菌黑松露炒即食麵配煎蛋 $68而炒即食麵就有所失色了🤥雖然野菌數量極多,煎蛋亦脆卜卜,但黑松露味就消失得無影無蹤。上面淋咗沙律醬,令成碗麵得番沙律醬味,有啲似某品牌既炒麵杯面😓但如果唔理個黑松露既話,整體而言都算好食!😋值得一提既係,餐廳環境清幽雅致,十分闊落。不過佢地唔收現金,只提供visa,master card,八達通,wechat pay,Alipay等付款途徑,大家記得小心啲啦🙆🏻‍♀️📌筷趣一町 (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓26-27號舖🍽美味指數:🌕🌕🌕🌗🌑📍環境指數:🌕🌕🌕🌕🌑😻服務態度:🌕🌕🌕🌗🌑📷打卡指數:🌕🌕🌕🌕🌗
[朗豪坊港式西餐廳 即食麵大配搭🥳]

1️⃣擔擔即食麵 $58

2️⃣日式野菌黑松露炒即食麵配煎蛋 $68

📌筷趣一町 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓26-27號舖

🍽美味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
📍環境指數:🌕🌕🌕🌕🌑
😻服務態度:🌕🌕🌕🌗🌑
📷打卡指數:🌕🌕🌕🌕🌗
2021-06-08 228 views
提起朗豪坊的B2層,筆者第一時間聯想到通往地鐵站路上的糕餅店。但原來這層也蘊藏著一間餐廳——「筷趣一町」。餐廳座位寬落,甚有空間感。由於當天抵達時間較早,未到晚巿最旺的時間,故人流未算很多。卡邦尼醬汁煮得creamy,入口有芝士和奶香味,還配有煙肉粒和菇菌。而意粉就用了即食麵來代替,想不到同樣的掛汁,而且即食麵的麵質和香味令到這碟卡邦尼別有一番感覺。拌勻溫泉蛋後會多了一股蛋香味,但要趁熱撈起,即食麵冷掉後會變得乾硬難撈。有點像車仔麵的自選系列,點選了沙嗲牛肉麵,碗上外加了一塊紫菜,裝飾得尤如拉麵。沙嗲牛肉沙茶味濃,配上即食麵後甚有地道風味。值得一提的是,這裡的即食麵質感爽口帶點彈牙,令人討喜的口感。至於雞扒,煎得外皮香脆,入口惹味。炸雞份量頗多,雞肉香口juicy但辣感不重。而黑松露配上薯條本來就是無得輸的組合,美中不足的是薯條未夠香脆。小食拼盤分別有雞翼、春卷、廣島生蠔和軟殼蟹4款。當中最喜歡廣島生蠔,炸粉不會過厚之餘,蠔咬進口亦頗為juicy。然而雞翼就有一點遜色,炸得有些乾硬,肉質偏實。2份炸物小食同樣配了泰式酸辣醬,蘸點完更加美味。上枱還溫熱的蘋果金寶,批底充滿牛油香氣,舖著香

餐廳座位寬落,甚有空間感
意式卡邦尼即食麵配溫泉蛋

,而且即食麵的麵質和香味令到這碟卡邦尼別有一番感覺

沙嗲牛肉麵

,令人討喜的口感。
香煎雞扒

至於雞扒,煎得外皮香脆,入口惹味。
美式香辣炸雞配帕馬森芝士及黑松露醬薯條

,美中不足的是薯條未夠香脆。

2份炸物小食同樣配了泰式酸辣醬,蘸點完更加美味

蘋果金寶配雲呢嗱雪糕

上枱還溫熱的蘋果金寶,批底充滿牛油香氣,舖著香脆的金寶,入口後滲出陣陣肉桂味,時而混合酸香的蘋果肉
。配上雲呢嗱雪糕,一冰一暖的效果甚為滋味。

這一杯藍天酸乳酪梳打顏色漂亮,酸酸甜甜幾好飲
。同行友人則了青檸薄荷梳打,味道偏酸,入喉後帶點薄荷清香。
2021-06-07
Type of Meal
Dinner
蘋果金寶配雲呢嗱雪糕
2021-05-19 52 views
二訪筷趣一町,上次同朋友食得好滿足,今次決定拉埋好鍾意食麵嘅男友嚟🍜沙嗲牛肉即食麵 $58 (加軟殼蟹 +24) 擺盤成碗拉麵咁好過癮,撈勻後個沙嗲仍然好濃郁,有辣勁!呢排周圍都吹奏緊沙牛麵,呢到算中上啦!個軟殼蟹就不得了,原隻上,仲見到隻蟹眼仔碌碌望住你🤣 鬆脆而且調味夠惹味👍🏻 泰式鮮海蝦炒即食麵 $88 睇住menu張圖都唔知原來係即食麵版pad thai😂 正啊我超鍾意食,味道真心還原到泰式風味,轉用即食麵口感更彈牙,同埋無咁膩,私心推介✨羅勒威士忌炒美國牛小扒 $98 小食嚟講偏貴,但食完覺得好值得😹 個牛一放落口就知係靚肉,肉質軟腍,炒得好香,加上蒜片一齊食超正👍🏻雞皮餃子(6隻)配日本海草沙律 $78 影完相後有啲淋咗,我估計原本應該係脆口🤔 雞皮帶油香,加分✨ 好食,但平心而論無牛小扒咁出眾😋蘋果金寶配雲呢嗱雪糕 $68 好好食,估唔到甜品都出色,面頭好酥脆,內層果肉清香酸甜,好fresh😌藍天酸乳酪梳打 $46 漸層靚,酸酸甜甜,味道都算清爽嘅,但有啲偏甜。烤杏仁鮮奶咖啡 $46 烤杏仁味幾香,飲得出個層次~如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕

烤杏仁鮮奶咖啡 $46 烤杏仁味幾香,飲得出個層次~

如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
2021-05-19 51 views
❤️即食麵大家就食得多 呢間創意fusion即食麵大家又有冇試過呢🤪呢間店將普普通通嘅即食麵加入中式西式泰式嘅元素 令即食麵唔再係頹食😙✔︎ 鮮海蝦炒即食麵配香草龍蝦蕃茄汁 $88醬汁偏酸 重鮮蕃茄味 仲有幾粒原粒蕃茄 好開胃😋即食麵煮得啱啱好 唔會太硬亦唔會太淋 好有口感😙酸酸甜甜嘅蕃茄醬配埋即食麵原來都幾好味❤️至於海蝦就好爽口~成碟麵醬汁好夠 每條麵都比啲汁包住😚唔會好乾💓溏心蛋要另外$12呢間店唔收cash的 淨係收支付寶 八達通 信用卡🤭好味指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎抵食指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎回頭指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎
❤️

✔︎ 鮮海蝦炒即食麵配香草龍蝦蕃茄汁 $88
溏心蛋要另外$12

呢間店唔收cash的 淨係收支付寶 八達通 信用卡🤭

好味指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎
抵食指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎
回頭指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎
鮮海蝦炒即食麵配香草龍蝦蕃茄汁
建議:如果想食意大利飯,要等晚市。因為午市餐牌得即食面/烏冬/蒟蒻面今次係再訪筷趣一町,因為屋企人上次睇完 #小伏 123 話想挑戰下🤣🙈 晚市去到,唔係太多人,可以自己揀想坐邊。上次午市黎,好多食物都賣曬,所以可以揀既野比較少。加上餐廳以自助形式,要行番出櫃枱落單,同只接受電子方式比錢。今次黎到,發現除左可以出櫃枱落單,仲可以Scan 枱面個 qr code,係一個唔錯既方法,唔洗走黎走去。晚市除左可以叫番常設餐牌外,仲有套餐揀。除左可以揀燴即食面外,仲有意大利飯揀。另外,同上次午市相比,今次終於多番小食選擇🤪 (不過都係試唔到炒牛小排)整體黎講,店員服務唔錯👍 食物味道正常。不過,份量同價錢就唔係好成正品,價錢算係偏貴。今次試左: (晚市套餐 HK$148) 套餐包括:大蝦沙律、湯、主食(2選1)、甜品、飲品▫️茄子野菌意大利飯 配香煎香草羊扒整體味道中規中矩,份量唔係好多。雖然平時唔係太好食羊,因為好驚陣羶味。今次食落係有啲羶,不過都入到口,肉質亦唔會太嚡。 甜品係抹茶蕨餅 x 紅豆蓉,同前菜一次過上。所以放到最後先食,已經係室溫。味道正正常常,無咩特別。▪️泰式鮮海蝦炒即食面 (

今次試左:
▫️茄子野菌意大利飯 配香煎香草羊扒

▪️泰式鮮海蝦炒即食面 (HK$88)

上次售罄嘅泰式炒公仔面,今次終於試到🤭 反而依款炒公仔麵有少少驚喜 👍 吱埋舊青檸,個味好似Pha Thai。上面既大蝦完全無殼,size 係真係大隻,好方便食👍🏻 係碟旁仲有啲花生碎同辣椒粉,可以按個人喜好加。

題外話:睇枱面張貼紙見到,做緊送 HK$30 現金券。食完之後填問卷,比店員睇番就拎到 ✍🏻😌