2021-01-29
Openrice睇下弼街附近有咩好食,俾我見到佢,個人幾鐘意食餃子,就黎左叫份外賣拎返公司食🙈叫左10粒壽喜燒牛肉煎餃,俾錢嘅時候嚇左一跳,估唔到咁貴,平時食開單點10粒餃子都係$50蚊樓下,但呢到除返開都$7.5/粒,不過佢呢到都幾快整好,大概等左12分鐘就拎得走,而且當時人唔多,店員態度好Nice咁叫我隨便坐住等🥰坐係到等外賣嘅時候俾我見到佢地裝修牆嘅掛住寫嘅嘢都幾得意(如下圖)🤣外賣拎到返公司打開覺得好貼心,有係外賣盒蓋煎個口透氣,煎炸嘢如果唔俾個窿俾啲濕氣散發,煎餃就會淋曬,貼心加分👍🏻而且除左餃子醬之外,我無特別說明要辣醬,佢都有配埋,又再加分👍🏻佢嘅煎餃個款好似日式波多野餃子咁款,但係大粒小小,但好食過日式餃子因為佢有更多湯汁,我無特別點醬,一咬開入面就爆汁因為好熱差啲辣親,不過真係好好食,全部無點醬就靠湯汁食曬😋