2024-09-04 121 views
今次咁啱同屋企人去天后拜拜完咗之後諗住試吓附近嘅Cafe🫶🏻就見到呢一間No.2 Cafe外牆超靚,超級打卡able✨嘢食又好健康!雙色意粉🍝($239)佢叫天使意粉🤣一份意粉有兩隻味!一邊係普通黃色意粉,味道上係用蕃茄整成💗非常fresh 🫶🏻而另外一邊就黑色嘅墨汁意粉整成🐙遇到想食到好香嘅蒜香忌廉芝士味✨牛油果雞胸沙律($129)慢煮雞胸聽店員講係佢哋嘅招牌🙂‍↔️又真係整得唔錯!雞胸肉質一啲都唔柴👍🏻味道上鹹淡適中,仲食到浸淡淡嘅檸檬味✨The Super All-Day Platter ($298)呢個 all day Breakfast真係超大份!兩個女仔食完全冇問題😱超級足料!足足有三塊漢堡扒、三隻蛋、一個牛角、半件牛油果酸種麵包、半件煙三文魚酸種麵包,仲有超好味嘅生果乳酪✨😳

雙色意粉🍝($239)

牛油果雞胸沙律($129)

✨日式甜點炸三文治🥪✨購自: NO.2 CAFE & RESTAURANT(大坑大坑新村街4A-7號新村樓地下B號舖)價錢:$35推薦度:8/10@no.2_hk -炸三文治揀咗2款口味 分別係香蕉朱古力忌廉同Oreo曲奇🍪-三文治即叫即炸 食落香脆 略嫌口感油咗少少🤏🏻自家手打朱古力忌廉口感軟滑 仲好厚身 朱古力味好香濃 🍫特別之處在於忌廉有少少香蕉味🍌口感輕盈 食落唔覺得膩✅再放上3塊軟熟嘅香蕉片 我同朋友都覺得值得推薦😋 至於Oreo曲奇另有一番風味 原味忌廉加入咗大量Oreo碎碎 忌廉奶香十足 味道似Oreo入面嗰層夾心👍🏻 Oreo控必食💚✨岩鹽奶蓋抹茶日式刨冰 🍧✨價錢:$128推薦度:7.5/10-刨冰加入咗大量抹茶醬🍵 茶香濃郁 口感綿密 上面1層岩鹽奶蓋食落軟滑🫙鹹香十足帶有微微嘅奶香 再灑上大量麻糬粒 口感豐富 中間仲有1層黃豆粉 豆香濃郁 比起坊間嘅刨冰🍧呢款刨冰加入咗岩鹽 所以食落鹹香味多過甜味 幾特別👍🏻💚✨慢煮雞胸全牛油果多士配沙律 🥗✨價錢:$129推薦度:7.5/10-酸種麵包外邊焗得香脆 上面放上1層厚厚嘅牛油果醬🥑 放上嫩滑嘅雞胸 最後再放上大量牛油
✨日式甜點炸三文治🥪✨
購自: NO.2 CAFE & RESTAURANT
(大坑大坑新村街4A-7號新村樓地下B號舖)
價錢:$35
價錢:$128
✨慢煮雞胸全牛油果多士配沙律 🥗✨
價錢:$129
推薦度:7.5/10
酸種麵包外邊焗得香脆 上面放上1層厚厚嘅牛油果醬🥑 放上嫩滑嘅雞胸 最後再放上大量牛油果片 牛油果夠軟熟香滑 份量充足 沙律菜新鮮爽脆 健康之選👍🏻
✨薄荷朱古力🍫✨
價錢:$57
推薦度:7/10
濃郁嘅朱古力加上薄荷汁 呢款飲品係加入咗薄荷汁 飲落口感清新 唔會太甜
🤍
✨蒸氣咖啡☕️✨
價錢:$42
推薦度:7/10
面頭嘅泡沫打得細膩綿密 咖啡入口香醇 飲落微酸 保留咗咖啡嘅香氣👍🏻
2024-04-17 365 views
🍽樣樣都好好食,環境舒適服務用心又有禮貌💖好多唔同嘅食物同飲品選擇,同朋友一齊嚟食,大家都贊好,食左好多野都好正,特別一贊刨冰勁好食,有別坊間藥水味/一味死甜嘅刨冰最鍾意佢無用鍊奶,係菠蘿嘅鮮甜味,真係好好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻值得多幫襯同埋介紹朋友嚟食嘢呀🍽但生意好好,好彩樓上仲有位,坐埋我同朋友就岩岩好full曬,不過又證明個個都知好飲好食啫👍🏻以後一定多幫襯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍽樣樣都好好食,環境舒適
服務用心又有禮貌💖
好多唔同嘅食物同飲品選擇,
同朋友一齊嚟食,大家都贊好,
食左好多野都好正,特別一贊刨冰
勁好食,有別坊間藥水味/一味死甜嘅刨冰
最鍾意佢無用鍊奶,係菠蘿嘅鮮甜味,
真係好好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

值得多幫襯同埋介紹朋友嚟食嘢呀🍽
但生意好好,好彩樓上仲有位,
坐埋我同朋友就岩岩好full曬,
不過又證明個個都知好飲好食啫👍🏻
以後一定多幫襯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2024-04-09 288 views
好開心幾位朋友去完中環, 知道大坑有間明星老闆開嘅餐廳,就去試下,邊食邊傾計, 傾傾下過左3個鐘 好開心 好滿足 我地叫左嘅食物包括三杯飲品(有朱古力,洛神花茶,百利甜酒朱古力,明太子意粉配帶子蟹肉,煙三文魚沙律,小食併盤,菠蘿刨冰(內有菠蘿乾),樣樣都好好食,食物擺碟都靚,價錢可接受, 可能用嘅食材算係尚品啦,坐樓上環境舒適,適合休閒傾計,自行手機落單, 上菜時間都ok,唔駛等好耐, 最後仲見到老闆,佢好nice好靚仔喎

今日去咗大坑嘆weekend brunch見到又有新開咖啡店睇返原來仲要係明星開嘅,人唔算多,所以一於試吓😍舖頭以Number two為主題,仲有兩層添!感覺上層嘅環境衛生情況就冇咁理想以白色為主調,啲櫈同埋座枱燈眼見有塵🥲所以都係落返地下嗰層等咗一陣咖啡就嚟啦🥰先嚟一杯美式咖啡,朋友話偏淡味另外就香草鮮奶咖啡,飲落似普通Latte,香草味唔重煙三文魚炒蛋酸種麵包🥯三文魚唔係特別新鮮,油脂味唔重個麵包正常,冇特別烘過呢個明太子帶子意粉$189個醬以cream 為主再加明太子醬以接近$200嘅價錢嚟講,質素可以再高啲啲嘅🥹最後仲要多咗個炸雞翼,有驚喜地唔錯,炸得啱啱好,熱辣辣🤤後記:感覺價錢略貴,如果喺大坑可能有其他嘅選擇🥸供大家參考下🫶🏻
今日去咗大坑嘆weekend brunch
見到又有新開咖啡店
睇返原來仲要係明星開嘅,
人唔算多,所以一於試吓😍

舖頭以Number two為主題,
仲有兩層添!

感覺上層嘅環境衛生情況就冇咁理想
以白色為主調,啲櫈同埋座枱燈眼見有塵🥲

所以都係落返地下嗰層
等咗一陣咖啡就嚟啦🥰
先嚟一杯美式咖啡,朋友話偏淡味
凍美式咖啡

另外就香草鮮奶咖啡,
飲落似普通Latte,香草味唔重
香草鮮奶咖啡

煙三文魚炒蛋酸種麵包🥯
三文魚唔係特別新鮮,油脂味唔重
個麵包正常,冇特別烘過
煙三文魚炒蛋酸種麵包

呢個明太子帶子意粉$189
個醬以cream 為主再加明太子醬
以接近$200嘅價錢嚟講,
質素可以再高啲啲嘅🥹
明太子帶子蟹肉意粉

最後仲要多咗個炸雞翼,
有驚喜地唔錯,炸得啱啱好,熱辣辣🤤
芝麻雞翼5件

後記:感覺價錢略貴,
如果喺大坑可能有其他嘅選擇🥸
供大家參考下🫶🏻
芝麻雞翼5件
2024-01-19 406 views
✨No2招牌魔鬼天使意粉🍝✨購自: NO.2 CAFE & RESTAURANT(大坑)價錢:$239推薦度:8/10-呢款意粉1次過食到2款味道👅一面係紅酒蕃茄醬一面係蒜香芝士白汁墨汁呢款食落幾creamy 帶有陣陣嘅蒜香同忌廉香✅另一款蕃茄醬意粉 味道酸酸甜甜 入邊仲有蕃茄粒 可以中和返油膩感 而帶子大大粒 口感嫩滑 面頭再灑上大量蟹肉 味道香甜 特別欣賞佢意粉煮得夠彈牙 值得一試❣️🤍✨白桃烏龍🍑✨價錢:$58推薦度:7.5/10-呢杯飲品整得好靚🍑入口輕盈 白桃酸甜融合烏龍茶香 加入埋蜂蜜 味道更香甜🫶🏻🤎✨檸檬錫蘭紅茶🍋✨價錢:$46推薦度:7.5/10-紅茶味道中規中矩 淡淡的檸檬清香同茶香 酸酸甜甜 味道冰爽👍🏻同時味道唔會苦澀❣️
✨No2招牌魔鬼天使意粉🍝✨
價錢:$46
No2招牌魔鬼天使意粉
No2招牌魔鬼天使意粉
2024-01-17 308 views
是近市區又較為寧靜既小綠洲接待員和廚師們充滿人情味,樂於溝通食物質素高而且還可以在食物選項中選擇加感情,感覺非常新奇經過這小綠洲來打一下卡,休息一下是一個非常好的選擇
是近市區又較為寧靜既小綠洲

接待員和廚師們充滿人情味,樂於溝通

食物質素高而且還可以在食物選項中選擇加感情,感覺非常新奇

經過這小綠洲來打一下卡,休息一下是一個非常好的選擇

2024-01-01 323 views
與朋友食晚飯以為明星開的店有一定水準但今次中伏. 晚上7點到餐廳已經有一半食物售罄,大家以為想趕客。食到一半未夠8點d員工已經搞清潔,氣氛令我哋感覺阻住佢哋收工。roger 4個意粉,百幾蚊個意粉唔係唔好食咁簡單,係”差”,點估到d意粉味道一個奇怪過一個,係甜呢?!其實食材係不錯的但㕑藝真係比較差!唔會再幫襯!
2024-01-01
經典小香風黑白作主調的咖啡店 - No.2 Cafe朋友近排生日,揀左一間開業唔夠一年既咖啡店 - No.2 Cafe搞生日聚餐,大家都有個幾好既體驗 ! Cafe位於港島銅鑼灣大坑,Cafe佔地兩層,現時一層全面開放,而今次我地預早BOOK定既第二層則只接受預約服務。Cafe主打各種特色咖啡以及西式餐點,亦有酒類供應。Cafe以經典小香風黑白配搭作設計主調,無論係店內桌椅定係咖啡機都係以黑白作主色,俾人一種低調奢華既感覺 ! 另外,店舖樓面以及用餐位置以開放式設計,若坐係外圍位置影相,會呈現出一種仿佛置身巴黎街頭既感覺架,大家可以邊嘆咖啡邊打卡 !食物方面都係一D大路野為主,部分菜式係餐廳自己加左少少心思再調整架 ! 包括有 : NO.2 全日早餐﹑焗芝士肉醬闊條麵配流心蛋﹑NO.2招牌慢煮雞胸全牛油果三文治﹑鮮果乳酪碗﹑NO.2 招牌魔鬼天使意粉﹑小食拼盤﹑NO.2 招牌芝士牛肉漢堡,而且食物既醬汁同湯料都係由米芝蓮大廚調配,質量穩定之餘仲有保證 !No.2 Cafe地址:大坑新村街4號營業時間:星期日至四上午9時 至 晚上9時及星期五至六上午9時 至 晚上12時訂座電話 : 91
經典小香風黑白作主調的咖啡店 - No.2 Cafe

No.2 Cafe
地址:大坑新村街4號
訂座電話 : 9126 6127
2023-11-05
Celebration
Birthday
  • 焗芝士肉醬闊條麵配流心蛋
【開到夜晚9點的café☕️ $169大份全日早餐 】推薦指數: 🌕🌕🌗🌑🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #大坑 - 𝗡𝗼.𝟮 𝗖𝗮𝗳𝗲 & 𝗥𝗲𝘀𝘁𝘂𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁 大坑有好多小店,呢間café比較偏僻,雖然店鋪小小,但原來有上下兩層!😳 上面個層格局簡約,好似迷你studio🤍 食物價錢偏高,環境清淨唔多人 👥 餐廳有提供 中、英 雙語menu,餐廳希望每位食客細味餐點-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 𝗡𝗢.𝟮 𝗔𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆 𝗯𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 全日早餐 $169|7/10無錯!又係ADB 🌝 次次懶睇menu就會嗌 =_= 材料都幾豐富:沙律、蘑菇、煙肉、漢堡扒、太陽蛋、新鮮牛油果醬、牛角包、煙三文魚 🥓🍳 終於唔係「無限炒蛋」搵到間係simple 太陽蛋 🌞 牛角包比想像中好食 🥐 雖然唔平但都叫大份◐ 𝗡𝗢.𝟮 𝗦𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗔𝗻𝗴𝗲𝗹 & 𝗗𝗲𝘃𝗶𝗹 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶招牌魔鬼天使意粉 $239 |6/10兩款意粉夾埋一齊!「意式紅酒番茄醬意粉配蟹肉 🥫🦀️」X「蒜蓉芝士白汁墨汁意粉配香煎帶子 🧀️」創意
【開到夜晚9點的café☕️ $169大份全日早餐 】
推薦指數: 🌕🌕🌗🌑🌑
-·-·-
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】

兩款意粉夾埋一齊!「意式紅酒番茄醬意粉配蟹肉 🥫🦀️」X「蒜蓉芝士白汁墨汁意粉配香煎帶子 🧀️」創意滿分 💯 但稱唔上夾,覺得食緊兩種口味意粉放埋一齊。個人比較鐘意意粉多汁濕潤啲...

◐ 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 玫瑰鮮奶咖啡 $48 |6/10
唔啱個人口味,但係有陣玫瑰味嘅Latte 🌹

📍 大坑大坑新村街4A-7號新村樓地下B號舖
🕰️ 09:00 - 21:00
🍴@no.2_hk
🏷️
地區:#laymao_大坑
分類:#laymao_cafe
2023-06-17 398 views
大坑好多好野食,上星期放假見到呢一間白色嘅Cafe幾靚就試下。店內分為兩層,以簡約風為主題,提供輕食同西餐,同朋友過返個chill chill weekend ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)وNO2 招牌魔鬼天使意粉 $239呢碟意粉滿足晒我2個願望(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)一碟意粉有兩種唔同既味,分別係意式紅酒番茄醬意粉配蟹肉同蒜香芝士白汁墨汁意粉配香煎帶子。帶子大大粒好嫩滑,調味啱啱好。NO2招牌炸雞寶 $89有驚喜嘅炸雞寶,有兩款口味,我就揀咗玫瑰味,炸雞外皮香脆,沾滿蜜糖,肉質juicy,好食。♪(´ε` )玫瑰鮮奶咖啡 $48聽講佢地嘅玫瑰鮮奶咖啡係人氣之選,一飲就有好香嘅玫瑰花味,但又唔會蓋過咖啡,兩者平衡得好好。

NO2 招牌魔鬼天使意粉 $239

NO2招牌炸雞寶 $89

玫瑰鮮奶咖啡 $48
2023-06-15 320 views
簡約黑白高質輕食Cafe今次介紹嘅Cafe位於大坑《NO.2 Cafe》。睇個名即刻好好奇,正常唔係應該話自己No. 1。原來兩個創辦人中文名都有個E字,所以餐廳用左諧音「二」字命名。Cafe用左簡約黑白主題,主打輕食的高質素西餐廳。值得一題cafe門口有開放式露營坐位,二樓更加有純白色裝飾。兩種風格不同嘅體驗。可以感受到廚師精心烹調每道菜式,亦都希望乘客可以細心品嚐NO2 全日早餐出面嘅全日早餐多數都係炒蛋,NO2就用左兩隻新煎到燶邊嘅太陽蛋。另外亦都有少見嘅漢堡扒和牛角包,仲有煙肉、煙三文魚、蕃茄、沙律和野菌,真係好豐富。NO2芝士牛肉漢堡配薯條和沙律菜同樣在左招牌嘅太陽蛋,加上好厚身嘅足料肉漢堡和鬆軟麵包,食落充滿肉香又多汁。玫瑰鮮奶咖啡香濃嘅玫瑰花香和果仁味嘅咖啡,有一種相輔相成嘅感覺。檸檬可樂酸酸甜甜嘅檸檬syrup, 好適合炎炎夏日中降降溫。📍No.2 Cafe&Restaurant @no.2_hk大坑大坑新村街4A-7號新村樓地下B號舖#大坑美食 #黑白Cafe #簡約風Cafe #聚餐好去處 #咖啡
簡約黑白高質輕食Cafe

NO2 全日早餐

NO2芝士牛肉漢堡配薯條和沙律菜

玫瑰鮮奶咖啡
香濃嘅玫瑰花香和果仁味嘅咖啡,有一種相輔相成嘅感覺。

檸檬可樂
酸酸甜甜嘅檸檬syrup, 好適合炎炎夏日中降降溫。

大坑大坑新村街4A-7號新村樓地下B號舖

2023-06-12 241 views
唔知大家係咪都係每日要飲返杯咖啡先運作到?🤣 大坑呢排越黎越多新餐廳,而呢個有兩層高嘅 @no.2_hk 特別出眾,以黑白色系同透光度十足嘅玻璃窗營造出簡潔舒適嘅空間🖼 佢地主打輕食,希望食客可以喺到享受到由廚師精心製作嘅菜色👨🏻‍🍳 佢地不求第一,但希望可以成為大家心目中no.2嘅cafe🥰No.2 Cafe&Restaurant has recently opened up in Tai Hang. It’s very eye catching especially with its black and white colour tones and minimalistic design. NO2 全日早餐 $169NO2 All Day Breakfast佢地嘅招牌菜之一用上每季最時令嘅食材,加上各樣自家製嘅菜色,拼出一碟色彩繽紛嘅ADB😍 裡面包括沙律、芝士釀波特菇,厚切煙肉、漢堡扒、煙三文魚同太陽蛋🍳 而最值得一提就係店主朋友手作嘅牛角包🥐 焗得外脆內軟,牛油香特出,配上自家每日新鮮製嘅牛油果醬簡直係絕配🥑This ADB includes salad, stuffed po

NO2 全日早餐 $169
NO2 All Day Breakfast
This ADB includes salad, stuffed portobello mushroom, bacon, pork sausage, sunny side up, smoked salmon, a homemade croissant by the boss’s friend and guacamole made freshly in house everyday.

NO2招牌廳鬼天使意粉 $239
NO2 Signature Devils Angel Spaghetti
上網成日都見人post呢個好吸睛嘅意粉,搞到我都好想叫返份打下卡📷 呢個雙拼嘅意粉包括用左12種香料整嘅意式紅酒蕃茄醬意粉,配上大量蟹肉鮮甜味十足🍝 另一邊就係墨魚汁意粉,每條都掛上濃郁嘅蒜香芝士白汁🧀 帶子煎得微焦,口感都夠軟嫩👍🏼 一次過可以食兩隻味真係雙重享受呀🥳
This red and black pasta consists of two different flavours, one side is spaghetti in Italian herbs tomato sauce with crab meat and the other bring squid ink pasta in Béchemel sauce with pan seared scallop

泡沫咖啡 $42
Cappuccino
今日嘅咖啡豆來自埃塞俄比亞,呢隻日曬加工嘅豆通常都帶有微微嘅水果酸味,後韻帶點甜,配上綿密嘅奶泡味道醇香☕️
This Ethiopian blend has a slight fruity and sour tone with a sweet aftertaste. It went well with the creamy milk foam.

大坑新村街4A-7號新村樓地下B號舖
餐廳:NO.2 Cafe & Restaurant (大坑)地址:大坑大坑新村街4A-7號新村樓地下B號舖大坑其實都可以話喺一個小型美食天堂,行到去大坑新村街見到呢間以黑白色簡約風為設計、佔地兩層嘅NO.2 Cafe & Restaurant ,大熱天時行到熱辣辣最啱就喺入去涼吓冷氣,食個靚午餐同飲兩杯咖啡☕️,啱啊😎,唔單止飲一杯咖啡,而喺飲兩杯甚至更多🤪老闆唔期望做到No.1 Cafe,但希望至少都喺香港人嘅No.2,同埋嚟到唔止飲一杯咖啡匆匆就走,而喺慢慢坐喺度Chill飲多兩杯✌️,因為依家Cafe做緊全日Happy Hour 120分鐘Free flow暢飲優惠,最平$188起就可以喪飲紅白酒🍷、咖啡☕️、茶同汽水,最啱就喺想搵個地方Hea返成個下晝嘅朋友們😌,上面閣樓空間更加大又夠晒私隱講返食物方面,NO.2主打高質素輕食同西餐,廚師每道菜都落足心機去整,甚至會自己研發醬汁同自己做烘焙,務求食物質素可以掌握喺自己嘅手中👍,所以唔單止希望客人淨喺嚟飲咖啡,更希望大家嚟嗰陣可以品嘗埋佢哋嘅自家製食物🍝✝️NO2招牌魔鬼天使意粉 $239魔鬼😈,指嘅喺蒜香芝士白汁墨汁意粉配香煎帶子;天使
地址:大坑大坑新村街4A-7號新村樓地下B號舖

✝️NO2招牌魔鬼天使意粉 $239
魔鬼😈,指嘅喺蒜香芝士白汁墨汁意粉配香煎帶子;天使👼🏻,指嘅喺意式紅酒蕃茄醬意粉配蟹肉。
前者入口較為Creamy,有陣陣蒜香同忌廉香,重口味少少食多兩啖會有啲滯,
不過撈埋用咗12款材料去自家調配嘅番茄醬意粉一齊食就會中和返油膩感,而且有新鮮嘅香料同蟹肉做配搭,入口更fresh🌱,唔好Miss咗兩粒香煎過嘅爽口帶子😋,成碟意粉砌出嚟打卡好一流📸

✝️蜜糖吐司磚配雪糕 $149
份量好誇張嘅甜品🤣,一上枱就即刻「嘩!」咗聲🤩,餐廳自己烘焙嘅蜜糖多士🍞,即叫即整嘅關係入口非常香脆,
當中仲有朱古力百力滋、椒鹽脆餅、杏仁、棉花糖、燕麥脆片、士多啤梨🍓、藍莓🫐、雲呢拿雪糕🍨、糖霜同可可粉,成個多士甜品嘅味道配搭都好Match,夠晒Sweet,食完超滿足,不過返去要跑多幾個圈先得😆

飲品叫咗杯Rose Latte($48)同Large size嘅Latte($47),
咖啡喺用咗中度烘焙嘅埃塞俄比亞咖啡豆去沖,特別一讚玫瑰鮮奶咖啡嘅玫瑰糖漿亦喺餐廳自己整,飲落有陣陣玫瑰香🌹,入口Smooth而唔會太甜,甜度調教得幾好
2023-06-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$350 (Lunch)
一有時間就鍾意入大坑,搵下好野食,又順便Chill下💗依次去咗No.2 Cafe&Restaurant 嘆個Lunch,簡約風裝潢以黑白色為主調,給人亮麗舒適感🫶🏻令人可以細味享受餐點。樓高2層,地下座位面向街景,感覺好Chill 。上層以白色家居Feel作佈置,最啱同Friend 傾下計🫶🏻餐廳主打輕食和西式料理,賣相靚,感覺廚師用咗好多心機去製作菜式。🔶NO2招牌魔鬼天使意粉 $2391客意粉共有2款口味,令我諗起中式鴛鴦炒飯😝呢個西式,而賣相夠晒靚💗一邊係意式紅酒番茄醬意粉配蟹肉,另一邊係芝士味香濃嘅蒜香芝士白汁墨汁意粉配香煎帶子,味道各有千秋。🔶NO2招牌炸雞寶 $89雞寶炸得好香脆,入面雞肉軟嫩,拌以微甜的玫瑰醬,十分味美。🔶玫瑰鮮奶咖啡$48奶泡打得細滑,咖啡香濃滲著淡淡奶香和玫瑰香,🔶藍蝶 $59依杯係蝶豆花柚子蜜,上層有紫藍蝶豆花而下層是淺黃柚子蜜,顏色配得好靚,入口清爽甜美,啱晒炎炎夏日。

🔶NO2招牌魔鬼天使意粉 $239

🔶NO2招牌炸雞寶 $89
雞寶炸得好香脆,入面雞肉軟嫩,拌以微甜的玫瑰醬,十分味美。

🔶玫瑰鮮奶咖啡$48
奶泡打得細滑,咖啡香濃滲著淡淡奶香和玫瑰香,

🔶藍蝶 $59