Restaurant: Nanhai No.1
Info:

2023-01-01 1581 views
話咁快又到2022年嘅最後一晚啦,我哋決定食中菜,好耐冇食片皮鴨了,所以今次專登揀咗米芝蓮一星餐廳南海一號食飯。我哋準時7:00就到咗餐廳,可能時間尚早,餐廳只有一半枱有人坐。餐廳職員安排我哋坐近窗邊位。望出去個環境真係好靚首先登場就係片皮鴨,職員會比完整一隻我哋影相先之後先再切件,餐廳只提供鴨一食,不過呢一食已經夠晒滿足我哋。鴨皮酥脆,鴨肉嫩滑,味道飄香。冰鎮鮑魚已經切好一片片好易入口,少少辣好爽口。沙茶魚蝦蟹粉絲煲呢個餸就比較普通,食唔到有蟹肉,配料好少,粉絲太辣。 總括嚟講,餐廳景觀真係靚,望住維港景色食晚飯係好享受。片皮鴨真係好食值得一試。

片皮鴨

冰鎮鮑魚已經切好一片片好易入口,少少辣好爽口。
冰鎮鮑魚

沙茶魚蝦蟹粉絲煲

2022-12-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$643 (Dinner)
Celebration
New Year's Eve
片皮鴨
冰鎮鮑魚
  • 即燒片皮鴨
2023-01-01 588 views
其實一直都想介紹呢一間可以完美咁飽覽維港景色嘅中菜館,⭐️南海一號⭐️,佢係位於iSquare頂層,有兩層之餘仲有個outdoor,裝修方面都非常華麗,而佢哋嘅每款既上等食材都配有獨特嘅烹調方式,令到每一道菜色都非常特別,適逢聖誕節佢哋推出咗一個鮮美鮑魚龍蝦中式套餐,裏面足足有10道菜,OpenRice 預訂⭐️$799⭐️一位⭐️頭盤 :🐷蜜汁叉燒,🥒拍蒜青瓜,白胡椒海蜇頭:蜜汁叉燒嘅質感非常鬆軟,經過煮製令到肉質超淋加上有濃郁嘅醬料,味道唔錯,另外青瓜同海蜇頭都非常入味,而且好新鮮,海蜇頭加咗麻油令到整體更加芳香,都係一度好既頭盤開胃菜👍🏻⭐️滋補燉湯 :今日嘅燉湯係🐟魚肉湯,話明係燉湯,一定經過長時間燉制令到湯嘅味鎖緊,飲落非常香濃,佢哋另外用咗唔同嘅藥材,一件件魚肉再加上調味,一碗滋補燉湯完成😋😋⭐️主菜:🌟花膠遼參鮑魚煲:呢份係用咗上等嘅食材烹製而成,鮑魚嘅肉質非常爽口彈牙都幾入味,不過花膠就似乎煮耐左啲,開始有少少溶比較難搵,整體嘅味道都唔錯,不過係偏鹹咗啲🦞乾蔥白酒汁龍蝦: 冇諗過佢嘅擺盤會係咁單調,另外其實係白酒汁嚟但睇落似芝士焗龍蝦,唔係好食得出有白酒嘅味道,不過佢本身嘅蝦肉都非常

⭐️頭盤 :

⭐️主菜:

🦞乾蔥白酒汁龍蝦: 冇諗過佢嘅擺盤會係咁單調,另外其實係白酒汁嚟但睇落似芝士焗龍蝦,唔係好食得出有白酒嘅味道,不過佢本身嘅蝦肉都非常新鮮同爽口彈牙

🐮鵝肝牛柳粒: 呢份鵝肝牛柳粒非常惹味,佢將鵝肝切成粒狀,味道香濃,絕對唔老,另外牛柳粒嘅熟度都啱啱好,咬落去好嫩😍

🥬蝦乾竹笙扒時菜: 呢款菜冇咩特別,但佢賣相唔錯同埋應該要連埋上面嗰兩款菜一齊上,咁就唔會覺得好鹹同膩

🍚龍蝦湯泡貴妃飯 :到最後呢款飯就係呢度嘅鎮店之寶,我每一次嚟到都會叫呢一個飯,事關佢真係超好食,首先佢嘅飯粒同脆米都非常平均,飯要做到軟硬適中,然後將龍蝦肉切成細粒,再加上秘製嘅清湯底,就變咗一碗泡飯,口感都非常豐富🤤🤤🤤

⭐️甜品:
🍰和田玉棗糕: 佢哋嘅製法非常煙靭,味道都濃郁,甜度又適中,真係老少咸宜😂
🍧生磨杏仁茶: 另外佢哋嘅杏仁茶都係好香濃,遠處拎過嚟已經聞到杏仁茶嘅味,食落非常滑身加上甜度剛剛好,整體唔錯👍🏻
2022-12-30 463 views
一直聽講呢度睇夜景好靚所以相約朋友到來吃個飯聚一聚🥰-上到黎好full 好彩有訂到枱🤣餐廳侍應都好勤力 一直有替我們斟茶加水我們當天叫左饅頭 鮑魚 蝦餃 帶子 湯飯 叉燒還有甜品 杏仁奶 楊枝甘露 咖啡椰汁糕🤤全部都超級好食的說😋-建議大家去食前要記得訂位同埋個夜景真係幾靚可以同店員要求定想坐窗口位不過因為當日我地冇要求到所以只係坐左裡面既位置但都唔影響呢度所有咁好味既野食🤤🤤有機會要再黎食🥰Yummy😆😆
一直聽講呢度睇夜景好靚
有機會要再黎食🥰
Yummy😆😆
2022-11-12
2022-12-22 587 views
Hello 大家好👋🏻!又係我同大家分享一下我嘅「隨心食評」啦!今日我嚟到位於尖沙咀iSQUARE嘅「南海一號」,今次係朋友book枱慶祝小弟生日。二人晚餐美食攻略:南海一號出名靚景,今次晚上去仲可以睇埋「幻彩詠香江」,服務一流,食物質素唔差,必叫係佢哋嘅“龍蝦海鮮泡飯”,不過今次無叫到,下次再嚟一定要再試。美食指數:5🌝最高味道:🌝🌝🌝🌝🌚環境:🌝🌝🌝🌝🌝服務:🌝🌝🌝🌝🌚賣相:🌝🌝🌝🌝🌚

二人晚餐

美食指數:5🌝最高
味道:🌝🌝🌝🌝🌚
環境:🌝🌝🌝🌝🌝
服務:🌝🌝🌝🌝🌚
賣相:🌝🌝🌝🌝🌚
2022-10-20
做緊優惠套餐,$799/人有龍蝦 海參 鮑魚,好似幾抵餐廳環境幾好,view靚,可以睇埋幻彩詠香江...😍-前菜嘅叉燒做得好好,厚切,瘦得黎好淋身,肉味濃,讚-乾蔥好酒汁龍蝦🦞,非常彈牙,表面脆漿薄身,加埋個汁一流,讚-天麻燉魚頭湯,冬天適合滋補,材料十足,讚最差係花膠遼參鮑魚煲,睇個名好有期待,但分量居然係一小片,食左都唔知,個煲好油,又鹹,差評!其他菜式正常人均$900,靠個view同龍蝦都算係值回票價嘅..
做緊優惠套餐,$799/人有龍蝦 海參 鮑魚,好似幾抵

餐廳環境幾好,view靚,可以睇埋幻彩詠香江...😍

-前菜嘅叉燒做得好好,厚切,瘦得黎好淋身,肉味濃,讚

-天麻燉魚頭湯,冬天適合滋補,材料十足,讚

其他菜式正常

人均$900,靠個view同龍蝦都算係值回票價嘅..
杏仁茶 紅棗糕
乾蔥白酒龍蝦
天麻魚頭湯
叉燒
2022-12-13 535 views
隨著防疫管控放寬,海外親友紛紛回港,除了探親聚舊,便按自訂的「飲食清單」,每天趕著吃喝玩樂的節奏,好不寫意的假期。疫情下經已幾年沒有來此店,於是請多年的朋友聚舊,除了懐念她的美食外,便是她擁有美麗的露台維港夜景。冰鎮鮑魚 - 正!酸辣鳳爪 - 太辣,吃不了。話梅石榴 - 醒胃!南海砂鍋翅 - 湯味濃,足料~金榜醬開邊龍蝦 - 可以有全隻嗎?茶薰乳鴿 - 超贊! 美味可口到停不了!濃湯杞子菜膽 - 簡而味美~金瑤蠔皇伊麵 - 怎可少了它?梅洒金箔白涼粉 - 第一次吃白涼粉,有新鮮感!優惠套餐沒有令大家失望,我們還開了一瓶紅洒,美洒佳餚,配上室外醉人美景,這頓飯大家也開懷暢飲,非常好的一頓聚餐。

冰鎮鮑魚 - 正!

酸辣鳳爪 - 太辣,吃不了。

話梅石榴 - 醒胃!

南海砂鍋翅 - 湯味濃,足料~

金榜醬開邊龍蝦 - 可以有全隻嗎?

茶薰乳鴿 - 超贊! 美味可口到停不了!

濃湯杞子菜膽 - 簡而味美~

金瑤蠔皇伊麵 - 怎可少了它?

梅洒金箔白涼粉 - 第一次吃白涼粉,有新鮮感!

2022-11-22
我訂了$440一人的餐, 五位到南海1號食晚餐。對於這個價錢沒有太大期望,食物一般,份量不多,如果比較大食,應該唔夠飽。前菜給了兩碟蝦片$56(唔可以唔要) 前菜冰鎮鮑魚 ok , 煙燻乳鴿比較特別, 甜品係凍, 比較適合夏天唯一最不滿意就是服務員在帶位時態度不佳, 找了很久都找不到訂位,接待員表達不可以出去戶外,但問另一位侍應又話可以只要出示快測就可以到戶外…. 指示不清晰⋯⋯外國人到外面酒吧喝酒,又不需要出示快測 …奇怪 !不會再去.

尖沙咀能看到维港的餐厅不少,但是楼层高、有露台、前方没有遮挡、视角广阔的真的不多,最近找到了一家绝佳的餐厅推荐给大家‼️可以270°的环望维港。南海一号是一家粤菜餐厅,菜品、价位、环境都很适合宴请、聚餐。我回忆了一下,我居然吃过3次了😂,客户聚餐、朋友聚餐、公司聚餐,真真是老食客了,它家午餐还有点心自助也很不错喔,好吃又便宜。【脆皮鸭】外酥里嫩!【脆皮牛坑腩💰328】强烈推荐!真的有脆皮,牛肉超级嫩滑juicy【蜜糖花生脆芋丝💰78】必点!巨香巨香!【南海剪蚝饼💰198】很香脆喔,不腥【冰镇鲍鱼💰168】用了酸甜汁配鲍鱼,比较少见,鲍鱼也很弹牙

【脆皮鸭】外酥里嫩!

【蜜糖花生脆芋丝💰78】必点!巨香巨香!

【南海剪蚝饼💰198】很香脆喔,不腥
2022-12-06 429 views
環境一流,但服務員態度其差,食物水準一般,所謂自助任食,選擇少之又少,味道一般,對這間餐廳簡直失望,不會推介及再到。任食時段為13:00-14:30, 14:45 last order 後除要預早結帳外,並不斷催促客人離開。
最近網上見到一個清酒x海鮮品味體驗之旅 覺得好有趣吖原來係jfoodo同埋南海一號一個推廣日本清酒嘅活動總共可以品嚐三款清酒同埋四道菜式又鮑魚又大蝦 真係好美味而且仲有唎酒師即場講解真係長知識啊🔸蠔皇原隻鮑魚 配 黑龍 九頭龍 逸品 第一隻清酒 充滿花果嘅香氣 入口有驚喜 竟然係香蕉嘅味道 甜甜地好易入口 配上蠔油烹煮嘅原隻鮑魚 鮮甜彈牙 飲一口清酒再食一口鮑魚 味道更提鮮 🔸金榜醬大蝦 配 月桂冠 愛說話的鯨魚 純米酒 第二支清酒米味重啲 入口甜好多 今次嘅配搭比較特別 罕有地配上海鮮 唎酒師話通常會怕清酒嘅甜會蓋過海鮮嘅鮮味 但因為呢道菜式加入左好多香辛料 而呢支清酒更夠帶起層次 令辣味提升 更顯胡椒同辣椒等調味嘅layering 🔸竹笙釀鮮露荀 • 脆米斑肉炒飯 配 Miyasaka 山田錦 純米吟釀 炒飯用上鹹蛋黃、蛋白、脆米同埋石斑肉 另外再配上爽脆竹笙釀鮮露荀 味道囗感非常豐富 而最後呢支酒帶微碳酸口感 清爽解膩 而且令青菜嘅味道更突出 可以話係呢一餐嘅完美句號
最近網上見到一個清酒x海鮮品味體驗之旅 覺得好有趣吖
而且仲有唎酒師即場講解
真係長知識啊

🔸蠔皇原隻鮑魚 配 黑龍 九頭龍 逸品

🔸金榜醬大蝦 配 月桂冠 愛說話的鯨魚 純米酒

推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌗—————————————————————📍HK 尖沙嘴 - 南海一號 𝗡𝗮𝗻𝗵𝗮𝗶 𝗡𝗼.𝟭 【日本大型清酒活動 𝗦𝗘𝗔𝗙𝗢𝗢𝗗 𝗟𝗢𝗩𝗘 𝗦𝗔𝗞𝗘】見Klook 有呢個food pairing體驗活動,可以試清酒 X 海鮮🍴 仲有國際唎酒師講解清酒知識,一向對清酒印象麻麻就想試吓 打破成見!最估唔到係廣東海鮮 配埋 清酒 可以咁match!Klook 獨家優惠$250(原價 $750) 清酒仲可以 free-flow!諗起有得 食 + 飲 + 學嘢 就覺得物超所值 💫 •【𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿 前菜】♥ 白胡椒海哲頭+ 蜜汁叉燒 +陳皮話梅萵荀 三款前菜各有特色,「海蜇頭」清爽帶點香油味,雖然用咗白胡椒,但唔會太辣太嗆,海蜇頭亦比一般海蜇口感更加爽脆 ☺「️ 蜜汁叉燒」2件,有半隻手指頭咁厚,咬落唔會乾反而蜜汁味濃郁 👍🏻 最後有「陳皮話梅萵荀」,本來以為會因為話梅好酸,但反而味道清新,作為最後一項前菜,可以refresh 返個口腔慢慢品嚐下面嘅主菜 【𝗠𝗮𝗶𝗻 𝗰𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲 𝗫 𝗦𝗮𝗸𝗲 主菜 配 日式清酒】🥢 蠔皇原隻鮑魚 配 🍶 黑龍 九頭龍 逸品原隻鮑魚用蠔油
蠔皇原隻鮑魚

♥ 白胡椒海哲頭+ 蜜汁叉燒 +陳皮話梅萵荀

🥢 蠔皇原隻鮑魚 配
🍶 黑龍 九頭龍 逸品

蠔皇原隻鮑魚
原隻鮑魚用蠔油燜煮,充分吸收鮮味。味道濃郁嘅鮑魚 配上 花蜜味比較重嘅 「九頭龍 逸品」令鮑魚個鮮味更加特出。呢款清酒亦都係我咁多款最愛嘅一支,因為佢打破我對清酒又辣又嗆嘅印象,「九頭龍 逸品」對beginner而言 容易入口、甜度相對高 🌟

🥢金榜醬大蝦 配
🍶 月桂冠 愛說話的鯨魚

大廚受娘惹菜啟發,加入蝦乾/蒜頭/紅椒/椰汁等煮成金榜醬,再加上大蝦 & 炸饅頭 🦐 隻蝦配埋惹味嘅醬汁,雖然有少少辣但都可以接受。但如果飲埋「愛說話的鯨魚🐳」辣味會瞬間飆升,好似一把火忽然焫著條利,體驗太刺激 😂 特別對唔食得辣嘅我而言~ 「愛說話的鯨魚」係純米酒,所以味道比較辣,比較特別係會有少少花菇嘅香味。佢哋呢款清酒係由「月桂冠」生產,公司已經創立咗380年👏🏻

🥢脆米班肉炒飯+竹笙釀鮮露荀 配
🍶 MIYASAKA 山田錦 純米吟釀

最後有蛋炒飯 同 露荀 做收尾~ 配上帶有微碳酸 嘅「MIYASAKA 山田錦 純米吟釀」,即使飲咗好多杯清酒,依然有煥然一新,清爽嘅感覺 ✨ 呢款清酒 同咗經典嘅 七號酵母 & 有「酒米王者之稱」嘅兵庫縣產 山田錦 🌊 怪唔之得放係最後做壓軸啦~

【𝗠𝘆 𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食後感】
第一次試food pairing 嘅活動,體驗頗有趣。6人圍埋一台一齊品嚐,仲有專人係附近細心介紹 🤵🏻🤵🏻‍♀️ 以前真係對sake 印象麻麻,淨係覺得好辣,但今次發現清酒都有唔同類別 💫 有時間嘅不妨試一試啊!聽聞活動到12月都有

🥢 @nanhai.no1
📍地址:南海一號 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場30-31樓3001及3101號舖

地區:#laymao_尖沙嘴
分類:#laymao_中式 #laymao_日式
  • 金榜醬煮大蝦
  • 蠔皇原隻鮑魚
2022-11-24 8713 views
近排工作太辛苦,所以參加左由南海一號舉辦的 #SeafoodLoveSake 清酒X海鮮品味之旅,好好慰勞自己一下🥹/前菜(建議順以下次序吃:)🌟白胡椒海哲頭爽脆的海哲頭以白胡椒輕輕調味提鮮,味道清爽好吃(´・з・)/🌟蜜汁叉燒外皮焦香的叉燒,淋上香甜的蜜汁,肉汁軟腍帶膻香,半肥瘦相連少許肥膏,不錯!/🌟陳皮話梅萵荀入口很衝激,是話梅的味道❗️幸好一下子就揮發了,餘下是爽脆清甜的萵筍絲,令人印象深刻/主菜:🍶黑龍 九龍頭 逸品用上福井縣「九頭龍川」的水源釀製而成的清酒。先用鼻子聞一下,是香甜的香蕉味,入口帶果香,味道清爽,甜甜的很易入口👍🏻/🌟蠔皇原隻鮑魚 鮑魚Q彈同時軟腍入味,蠔皇汁調味恰到好處,香濃得黎又唔會蓋過鮑魚的鮮味,好味道❣️吃過鮑魚,再喝清酒,鮮味更見濃烈( ✧Д✧)!!/🍶月桂冠 愛說話的鯨魚 純米酒第一下聞倒的都是香甜的香蕉味,然後入口有一種強烈的鮮味(又稱為旨味),個人覺得有點像沾了日本豉油的牛油果lol 用上京都伏見水與當地特優米種,米味濃郁醇厚,我最喜歡🫶🏻/🌟金榜醬大蝦 金榜醬香氣撲鼻,有點娘惹咖哩喇沙的影子🤤味道香濃,椰奶味出眾同時又帶少少辣度,非常惹味!炸大蝦

前菜(建議順以下次序吃:)
🌟白胡椒海哲頭
爽脆的海哲頭以白胡椒輕輕調味提鮮,味道清爽好吃(´・з・)

🌟蜜汁叉燒
🌟陳皮話梅萵荀
主菜:

🍶黑龍 九龍頭 逸品
🌟蠔皇原隻鮑魚
🍶月桂冠 愛說話的鯨魚 純米酒
🌟金榜醬大蝦
金榜醬香氣撲鼻,有點娘惹咖哩喇沙的影子🤤味道香濃,椰奶味出眾同時又帶少少辣度,非常惹味!炸大蝦蝦殼炸至金黃香脆,粗身大隻又肉質爽甜。細心地配上一小粒炸饅頭,讓我可以毫不留情地沾汁吃💯
這個時候再呷上一口米酒,大大增加香料的層次,辛味更突出~ෆ
🍶MIYASAKA 山田錦純米釀
這一款一喝下去就強烈感受到我最不喜歡的「汽」( ˃ ˂ഃ ) 偏偏微炭酸就是這米酒的特色😮‍💨酒味最圓潤,果甜相對微弱;隨著溫度揮發了汽,飲飲下都幾唔錯!
🌟竹笙釀鮮露荀
軟綿的竹笙捲著清爽的蘆荀,加上幾條鹹香的金華火腿絲點綴,味道清甜細緻♡⸝⸝ 若果不怕草青味,可以試試飲一啖純米釀🤭

🌟脆米斑肉炒飯
炒飯炒得乾身且粒粒分明,飯粒均勻地沾滿滿鹹蛋黃,中間夾雜鮮甜軟滑的石斑塊、飯焦和脆米,令到每一啖飯都脆卜卜,香口又好食,難得地我會喝光整碗飯(*ノ´³`)ノ 最後以純米釀作結,中和油膩感,滿足🙌🏻
整個晚餐酒水freeflow,還一直有國際唎酒師逐一講解,不但吃到美酒佳餚,還增長了很多知識!十分欣賞它們大膽地以廣東海鮮配搭日本清酒,真的意想不到可以有這麼美好的化學作用🥰
尤其最後兩款酒是‼️餐廳獨家‼️,確保由酒廠運送至餐廳全程都有冷藏,讓食客可以品嚐最佳狀態,十分推介酒鬼一試(✌︎˙˘˙✌︎)
  • 金榜醬煮大蝦
  • 鮑魚
2022-11-24 404 views
唔知大家鐘唔鍾意品酒?🍷我就好喜歡啦🥰最近喺Klook見到Seafood loves Sake🍶一個清酒x海鮮品味之旅體驗🦞由日本食品海外推進中心jfoodo同南海一號合作係全港大型日本清酒活動嘅重頭戲之一仲請左國際唎酒師邊品嚐美酒佳餚邊分享講解好記得專業唎酒師Ivan話wine pairing嘅重點唔係為左食物味道taste better而係令到食物本身嘅味道taste different呢個就係wine pairing嘅有趣之處呢一餐晚餐 真係一個好好嘅體驗啊🍽️˜”*°•黑龍 九頭龍 逸品 • 蠔皇原隻鮑魚•°*”˜🍶先聞到酒體帶有花果香氣🌸 飲落仲有甜甜嘅香蕉味🍌 先甘後辛 口感輕柔清爽🥢 先嚐一口彈牙鮮味嘅鮑魚 再飲一啖清酒 然後再食第二啖鮑魚嘅時候會發現 清酒調和左鮑魚蠔油醇厚嘅味道 令鮑魚變得更鮮甜而且海鮮鮮味更long lasting 而清酒嘅米味就變得冇咁甜 轉為旨味 兩者互相輝映˜”*°•月桂冠 愛說話的鯨魚 純米酒 • 金榜醬大蝦•°*”˜🍶相比第一支清酒 呢支米味更重 味道更甜 聞到米飯嘅香氣 口感醇厚順滑 而果味側較少🥢加入蝦乾、蒜頭、紅椒及椰汁煮成嘅大蝦 充滿
唔知大家鐘唔鍾意品酒?🍷

而係令到食物本身嘅味道taste different
呢個就係wine pairing嘅有趣之處
呢一餐晚餐 真係一個好好嘅體驗啊🍽️

˜”*°•黑龍 九頭龍 逸品 • 蠔皇原隻鮑魚•°*”˜

🥢加入蝦乾、蒜頭、紅椒及椰汁煮成嘅大蝦 充滿娘惹菜風味 蝦肉厚實彈牙 金黃色嘅醬汁濃郁惹味 食落仲帶微微辛辣同胡椒香氣 飲啖清酒再品嚐 發現辣度放大更惹味 菜式中嘅香辛料 層次變得更加明顯 辣度後勁慢慢滲出黎

˜”*°• Miyasaka 山田錦 純米吟釀 • 竹笙釀鮮露荀 • 脆米斑肉炒飯•°*”˜

🍶 微碳酸囗感 輕盈細碎氣泡 質地圓潤溫婉 微微嘅甜味 口感清新

🥢竹笙釀鮮露荀 雙重爽脆口感 飲一啖清酒後露筍嘅青草味道更突出 炒得粒粒分明嘅脆米斑肉炒飯 加上鹹蛋黄、蛋白、脆米同石斑肉一齊炒 每啖都滋味滿足 而將呢款清酒放喺晚餐嘅尾聲呢個安排恰到好處 清新微碳酸一解飯後滯膩 甜甜嘅味道仲有飯後甜品嘅效果

⭕️ 南海一號 (尖沙咀)
2022-11-22 480 views
入到去冇人問係咪book咗枱,前面有12個人一齊喺度做緊快測,明明見到我地啱啱先上到都當睇我地唔到,仲要我走過去嗌左佢地幾次先肯應我機,明明已經備注左個主題啦,準備比我地個位仲要喺兩面牆既中間,仲要係對住條柱,風景又冇影相又勁核突,落單嗰時問下個條友有咩Cocktail介紹,彈左一句:喺晒度囉😮比我聽,毫無Service可言😄,食過咁多間餐廳真係最差係呢間😅,用餐體驗係十分之差,想喺度慶祝吓都俾人搞到心情差晒😂

Type of Meal
Dinner
Celebration
Anniversary
2022-11-21 710 views
Open rice book左12:30,3位,比左張6人枱,好闊落,坐得好舒服,茶係經典南海茶,人參烏龍,有蝦餃燒賣牛肉球大路野,又有梅粉蕃石榴特色野食物好有水準,環境唔錯,服務態度好!不過係選擇少左d,lunch 一至五每位198,六日218未計加一

2022-11-18
$250 (Lunch)