2018-01-18 494 views
上兩星期同屋企人去屋企附近開飯,最近開左牛一,就帶埋媽咪一齊去試下!(不過估唔到牛一竟然敢係香港仔插旗!)依家牛一都先進左好多,添食可以用檯邊平板電腦送出訂單!因為我地叫左澳洲和牛小排,所以可以食埋對下兩級嘅牛同埋豚肉!和牛小排一排唔係太多,但片片都係薄切,紋理清楚,脂肪唔算太多。入口雖然無即溶咁誇張,但牛味幾濃,肉質亦都唔會un。豚肉質素都頗高,唔係老豬啦,切得好薄。今餐牛同豚肉都有一定水準!另外,出面任食菜類有羽衣甘藍,呢個選擇真係比較驚喜,因為始終呢種菜都比較貴。如果唔夠飽,都可以試下出面D炒飯!另外飲品選擇唔少,有唔少紙包飲品揀。另外,仲有新款汽水機,睇返介紹有21種唔同配搭,比起傳統汽水機有多好多選擇!

依家牛一都先進左好多,添食可以用檯邊平板電腦送出訂單!

如果唔夠飽,都可以試下出面D炒飯!

另外飲品選擇唔少,有唔少紙包飲品揀。

2018-01-18 457 views
今日去晝香港仔行下,因為我從來未去過香港仔,男朋友帶路就去行下街。晚餐就去左附近一間日式火鍋店食晚餐。放題火鍋任食,男朋友至鐘意。自己想食幾多都得,我超鐘意食粟米,打邊爐必食呀!仲有好多蔬菜必食,擺得好精緻好靚。清清湯底食牛最岩。男朋友攞左好多丸,我最愛獅子狗啦,丸類彈牙爽口唔會好雪味,入口彈彈好有口感。腸仔就比男朋友瘋狂食哂,仲要再安歌再攞。壓軸有美國牛,薄薄一片夠哂牛味,唔鞋口唔乾,我地兩個要爭食!
放題火鍋任食,男朋友至鐘意。
自己想食幾多都得,我超鐘意食粟米,打邊爐必食呀!
仲有好多蔬菜必食,擺得好精緻好靚。
清清湯底食牛最岩。
2018-01-16 2350 views
成為牛一會員著數多多😜 有🐚貝類刺身/🐄薄切牛舌卷(只限香港仔店供應🤗)送‼️ #香港仔 新店裝修簡約美觀 💡 坐位舒適 🛋 地方寬敞 未夠6:30⏰已經大排人龍 深受 #南區人 歡迎👏🏻👏🏻👏🏻 9️⃣0️⃣分鐘任飲任食😋 🐄澳洲和牛小排、豚肉($278) 👉🏻凡惠顧此晚餐,可免費點選「極上美國肥牛」😜 🐄極上美國肥牛👉🏻雪花較多 🐄美國牛肉👉🏻筋位明顯 牛肉食完之後可以係自己位用tablet再點,先進又方便,tablet仲要每張枱都有! 貝類刺身新鮮好味,鮮味夠曬突出!打邊爐前食碟刺身先好爽呀! 9️⃣款湯底選擇,混合湯底加$18🍲 揀左 🐟 #三文魚豆乳湯🍼 出面有個自助corner比你拎火鍋配料,款式較一般類似的日式火鍋多,而且擺放明顯花過心思設計,精緻可觀,非常細心。 蔬菜🌿丸類🍡🍢麵類🍜和牛炒飯🍚咖哩飯 勁多選擇 樣樣都咁正😍 仲有香脆可口的炸魚皮都是我很喜歡的! 🍹飲品任飲 自助汽水機可以一次過滿足你幾個願望,有多款飲品選擇,亦有預設幫你調好的人氣款式選擇,好特別! 覺得唔岩飲的話,仲有蘋果汁、同埋一個

9️⃣0️⃣分鐘任飲任食😋

🐄澳洲和牛小排、豚肉($278)

👉🏻凡惠顧此晚餐,可免費點選「極上美國肥牛」😜

🐄極上美國肥牛👉🏻雪花較多

🐄美國牛肉👉🏻筋位明顯

貝類刺身新鮮好味,鮮味夠曬突出!打邊爐前食碟刺身先好爽呀!

9️⃣款湯底選擇,混合湯底加$18🍲

揀左 🐟 #三文魚豆乳湯🍼

仲有香脆可口的炸魚皮都是我很喜歡的!

🍹飲品任飲

覺得唔岩飲的話,仲有蘋果汁、同埋一個大雪櫃拎啤酒、紙包飲品,款式種類很多。

限時90分鐘,夠鐘前15分鐘店員會友善地提醒,這時候就是吃甜品的最好時間。

🍦乳酪、軟雪糕、配料放題任食任拎😍

當日有好立克雪糕同原味乳酪,仲有超過10款toppings同醬料比你任落,好正!味道方面,個人覺得好立克雪糕甜左少少,而乳酪就酸酸甜甜,好味道😋

同屋企人都大讚牛一質素好好,選擇款式夠多,食材新鮮,難怪過了晚飯時段仍要等位,南區人一定要試下!

📌店名:牛一‘

📍地址:香港仔成都道38號利港商場3樓B號舖
2018-01-14
2018-01-16 673 views
呢間表姐之前試過說不錯,近排天氣反覆地凍,於是同屋企人一齊去試試。我地成家都是「牛魔王」,這邊可以食牛食到回本。而且我地喜歡它們的牛肉不會切到如紙一般薄,有點嚼勁,口感不錯。食了非常多肉,幸好配料吧有多款蔬菜Balance番,茼蒿,翡翠苗,連羽衣甘藍都有,這個有令我感到驚喜。湯底一邊是辣得過癮的中華麻辣湯,最適合無辣不歡的我。另一邊是給爸媽吃的,不辣的蕃茄豚骨湯,各有千秋,個人認為麻辣湯更愈滾愈辣得起勁,當牛肉吸收了辣湯精華,更加滋味。雪糕竟然有好立克味,超開心呢,由細到大都好鍾意飲,變左做雪糕就更加好味,還有好多配料,好滿足。總括來說,牛肉有質素,配料區有很多東西食,而且可以任飲任食啤酒汽水, 雪糕乳酪, 但個人覺得90分鐘食得Chur左少少,不過我會再來吃的,至少經濟實惠,環境亦坐得舒適。

2018-01-13
2018-01-07 862 views
11:30拿位 , 12:00也未能入座(剛開店很多位)同一帶位員,又要下單又要拿火鍋,五分鐘也未能帶到一位...建議有心上來食的朋友提早去拿飛,不然等很久也沒有人去帶位。食物款式齊全
食物款式齊全
2018-01-06 860 views
需然我未試過你地香港仔分店, 但未試已經要投訴, 昨天我上open rice 你地個廣告話晚市138起, 咁我咪6:50分上來排隊啦, 點知你地有個女服務員話火鍋現在要續碟續碟計數, 任食要8:30後, , 下同上網唔同既?咁我米唔食啦,點知我剛剛打電話去問又另一個男服務員話5:00後已經係晚市可以任食, 咁我就話昨天既對話比佢知, 點知佢答我係我行錯另一間店, 唔係你地牛一! 得晒!
需然我未試過你地香港仔分店, 但未試已經要投訴, 昨天我上open rice 你地個廣告話晚市138起, 咁我咪6:50分上來排隊啦, 點知你地有個女服務員火鍋現在要續碟續碟計數, 任食要8:30後, , 下同上網唔同既?咁我米唔食啦,點知我剛剛打電話去問又另一個男服務員話5:00後已經係晚市可以任食, 咁我就話昨天既對話比佢知, 點知佢答我係我行錯另一間店, 唔係你地牛一! 得晒!
2018-01-04 1004 views
收到宣傳單張,知道香港仔開左間日式火鍋店,仲新張期內有折,就當然要試下啦!可能大家都貪新鮮,8:00去到都幾多人等位,等到8:30先有位入座。環境幾好,坐得舒服,店員既服務和態度都好好,攞野食既地方又好闊落,食物放得又整齊,仲有標籤寫清楚係咩食物,第一個印象唔錯!我地選擇左豚肉和美國牛加配料放題,每位$158,長者就$108,有宣傳單張優惠券就有85折,任叫任食90分鐘,ok啦!店員好醒,見我地坐低,就好快手幫我地order左幾份豚肉同牛肉,預先選好既鴛鴦湯底亦都好快送上。另外,打邊爐配料就自己出去鍾意攞幾多就幾多,汽水、唔同既飲品同軟雪糕都係任食!整體黎講,食物既質素唔錯,亦都算新鮮,打邊爐配料既選擇多,飲品又任飲,與快餐店既一人一鍋相比,呢餐算得上超值!睇黎,香港仔又多左個好選擇啦!👍

2018-01-03
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Coupon
2018-01-02 922 views
啱啱新開張有15%折扣,特價$68可以加4隻桶蠔 (堅大隻好食)$36可以加5隻海蝦🦐(晤新鮮晤推介)即時做會員仲送一客刺身及牛舌。有折扣所以揀咗$178試吓先,有個小型buffet 枱,有好多好多晤同嘅菜/菇類,貴嘅羽衣甘藍同蟲草花都有,韓式年糕、淮山片。有成10種不同丸類、日式炒飯(可惜晤係珍珠米)、日式和牛咖喱、阿華田軟雪糕、幾款紙包飲品/汽水、晤同嘅酱油(但晤係好覺有乜晤同)。任叫極上美國牛肉、豚肉,晤係啲料晤好,但老實90分鐘內淨食以上嘅嘢係有少少齋嘅😑,如果有啲魚/雞會好啲 。三文魚豆乳湯~完全晤覺豆乳味,一嚿三文魚都無,食食吓個湯已经係好似一鍋水,完全晤覺有味?!服務好快亦有禮 👍🏻

2018-01-02
  • 麻辣丸