1K
2022-06-01 74 views
上次晏晝嚟坐近門口位置,透過玻璃窗望到街外陽光今次坐到最入面的高枱,夜晚氣氛靜啲,第二種感覺小店形式,約有6張枱,開返晚市之後,未算好多人知,除咗pasta,仲有小食、甜品🍝橄欖油辣椒蒜片扁意粉配虎蝦💰$118香蒜微辣味道,虎蝦大大粒又爽口,意粉炒得好香蒜油味,蒜片煎香得好惹味,最後係要食晒啲蒜片先肯罷休🤣🍟黑松露薯條配松露蛋黃汁💰$88超超超好食,薯條勁脆唔油,最特別係松露蛋黃汁係用一粒蛋黃加上黑松露,直接拮穿撈勻成醬汁,黑松露香,蛋黃更香🉐☕️Chocolate💰$40🍵Matcha Latte💰$40🚩Mild (九龍城) @mild.hk 📍九龍城九龍城聯合道78號
上次晏晝嚟坐近門口位置,透過玻璃窗望到街外陽光
今次坐到最入面的高枱,夜晚氣氛靜啲,第二種感覺

🍝橄欖油辣椒蒜片扁意粉配虎蝦💰$118

🍟黑松露薯條配松露蛋黃汁💰$88

☕️Chocolate💰$40
🍵Matcha Latte💰$40

🚩Mild (九龍城) @mild.hk
📍九龍城九龍城聯合道78號
2022-05-27
我很喜歡到深水埗、九龍城、新蒲崗等地方試唔同新店cafe嘅dirty, houjicha latte同埋tiramisu☕️——————————————————————Tiramisu $48✏️mascarpone cream好硬 無芝士味 有陣忌廉膠味 唔軟滑 😭lady fingers的咖啡味很奇怪 唔新鮮 無咖啡香味唔係自家製 亦同佢menu嘅tiramisu相片樣子不相乎🤕 不過很可惜 我猜這裡的tiramisu應該係批發咁樣買返嚟🥺🥺(發現到嘅原因:味道同我喺深水埗食過嘅2間cafe一樣難食 形狀亦一樣) 😣 ——————————————————————雖然味道真係唔得 不過我覺得良心位係 佢比起另一間tiramisu一樣味嘅深水埗cafe平左$20😔
——————————————————————

Tiramisu $48

——————————————————————
2022-05-31 1488 views
放工行經九龍城聯合道,  看見 迷人酒吧餐廳,  Mild, 自然停下腳步, 門外餐牌吸引, 價錢中等,  看來不錯.窗外看見............  BEARBRICK  & PINK PANTHER, 把我們眼球鎖住了.  真想來個抱抱 !打開門,  步入餐廳, 音樂響起, 節拍輕鬆,   工餘飲酒聽歌,  人會累氣全消.  店員好招呼, 立即安排座位.坐吧檯,   狺狺腳, 看見 師傅正在忙著,   我們叫了法國啤酒,  Kronenbourg 1664, Blanc 冰涼好喝.店員送上 Menu.我們喜歡 Pasta & Snack.   價錢由 $78~118. 首選  九龍城雞翼,  Kowloon City Wing's ,  10 分鐘運送到,   一客五隻,  用鐵鍋上檯. 小心好熱. 上面舖滿滿一絲絲炸脆的香蔥, 好特別的配搭.   咬一口, 送啤酒最好.雞翼外層炸得黃金色,  好香脆.   剛剛炸得好, 內裏雞肉質軟滑, 令人回味不已.橄欖油辣椒蒜片扁意粉配虎蝦 Linguine Agilo E dilo with Tiger Prawn賣相不錯.   一上枱就
門外餐牌吸引, 價錢中等,  看來不錯.
 真想來個抱抱 !
打開門,  步入餐廳, 音樂響起, 節拍輕鬆,
店員送上 Menu.
賣相不錯.   一上枱就聞到陣陣牛油香味,  香炸蒜片, 充滿蒜香, 又有辣椒粒, 洋蔥條.
虎蝦煎得剛剛熟,  肉質爽彈鮮嫩, 口感滑嫩.
扁意粉炒得好香, 蒜香味突出,  意粉十分煙韌, 吃起來亦相當彈牙, 用上橄欖油來烹調, 清新又夠健康, 味道豐富.
Dessert:  Earl Grey Scone 鬆餅.   混合了英國 Earl Grey 伯爵茶味, 帶濃郁茶香, 口感酥鬆, 沾上牛油及果醬. 是一個簡單優質甜品.
此餐廳食物選材非常好, 廚藝有質素,   服務滿意.  價錢合理,  工餘把酒言歡, 係一個好地方.
  • 九龍城雞翼
  • 橄欖油辣椒蒜片扁意粉配虎蝦
  • Earl Grey Scone 鬆餅
2022-05-29 73 views
宋皇臺站開咗之後,越嚟越多人發現九龍城有好多好嘢食,但新發現呢間聯合道嘅cafe bar,就連我呢個原居民都係第一次去!夏天突然殺到,我同朋友每人嗌咗杯Shakerato,涼浸浸少少甜,係既消暑又提神嘅咖啡飲品。我同朋友叫咗黑松露薯條配松露蛋黃汁做前菜,上菜時熱辣辣,明顯新鮮炸起,cafe用咗有薯仔皮果種粗薯條,好配合加咗黑松露嘅蛋黃醬,每啖都會聞到濃濃嘅黑松露香,食落就好重薯仔同蛋香味。我叫咗大啡菇松露忌廉扁意粉配溫泉蛋,原來cafe用咗日本雞蛋,唔怪得知蛋黃零舍深色零舍香,同忌廉汁亦好配合。叉開隻蛋撈埋一齊食令意粉更加creamy,食完意粉連汁都唔想放過朋友叫咗橄欖油辣椒蒜片扁意粉配虎蝦,辣辣地好入味,蒜片好香,係呢種天氣好開胃,虎蝦又大又彈牙。去嘅時候時間有啲早,如果唔係都想試下佢啲cocktail menu。
Shakerato

Shakerato
黑松露薯條配松露蛋黃汁
橄欖油辣椒蒜片扁意粉配虎蝦
2022-05-28 48 views
九龍城越來越多新式Cafe,今次介紹一間日頭係cafe但夜晚有少少bar style除咗coffee仲有wine,cocktail mocktail🥂menu其實唔算多款式,尤其main剩係得幾款意粉,另外主要都係得散叫,不過食物味道的確唔錯,我哋食晚餐嘅時候好多人都叫酒飲又談心幾chill。.👓卡邦尼扁意粉 $98同一般傳統卡邦尼唔同,呢款係有忌廉既版本,個人就比較鍾意就咁蛋黃🤪不過都一樣好味,撈埋芝士粉同煙肉食,有多份鹹香,而且有生蛋黃係上面,個汁唔會太稀身,值得一試~評分:8/10👓大啡菇松露忌廉扁意粉配溫泉蛋 $98個人覺得呢一款比卡邦尼更出色🤣松露味唔係話太濃郁,但係菇味好出,配埋忌廉食相對感覺無咁漏,又好足料,就算無肉都唔會覺得好寡好單調👍🏻最欣賞係用上扁意粉,做到al dente之餘又夠掛汁,推介😋評分:8.5/10👓Cappuccino $40奶香味夠重,咖啡唔會太苦澀,有朱古力粉係奶泡上面呢個幾特別,第一眼望以為自己叫錯左Mocha🙈想打卡既朋友建議叫其他有拉花既咖啡飲品😛評分:7/10👓Hazelnut latte $42 hot例牌要有個拉花🤩!好香咖啡豆味,甘香

👓卡邦尼扁意粉 $98
評分:8/10
👓大啡菇松露忌廉扁意粉配溫泉蛋 $98
評分:8.5/10
👓Cappuccino $40
評分:7/10
👓Hazelnut latte $42 hot
例牌要有個拉花🤩!好香咖啡豆味,甘香而奶量多又香滑,榛子味唔算好重不過係飲到明顯淡淡香甜味,因為整體咖啡味較重所以飲落感覺唔會好漏,熱辣辣飲相當舒服😌
評分:7/10
2022-05-22 836 views
今晚相約了同事一起吃晚飯,因屯馬線宋皇臺鐵路站開通後到九龍城非常方便,朋友推介了一間西餐廳「Mild」,它是間酒吧結合了咖啡的西餐廳,早上是一間Cafe,晚上是啡酒結合的酒吧,環境型格,走水泥工業風,店內裝飾品有藝術氣息,酒櫃放滿了各種酒類的長吧位,打卡一流,環境很有氣氛,座位舒適!晚餐餐牌選擇很多,沙律、小食、主菜意大利粉、飲品、甜品蛋糕等,咖啡餐牌有插畫圖示區別各種咖啡口味,更有雞尾酒供應,我們點了橄欖油辣椒蒜片扁意粉虎蝦意大利麵,意粉炒得有鑊氣不油膩,上菜時已聞到非常香的蒜味,有四隻新鮮大蝦,蝦肉爽口彈牙,意大利麵口感軟硬適中,加上蒜片炒過後融入了蝦及意粉,少少辣味,非常惹味!大啡菇松露忌廉扁意粉配日本溫泉蛋,賣相吸引,份量大碟,有嚼勁的意粉掛上香濃惹味的松露及忌廉香,很有層次感,濃度適中,稠而不膩,野菌豐富,加上溫泉蛋一起伴來食,蛋汁結合後更香濃!爆谷雞配東南亞風味醬汁,大大粒的炸雞很吸引,炸得香脆惹味,雞肉嫩幼,有軟骨有咬口,即叫即炸,十分夠熱!荔枝玫瑰梳打 Mocktail,賣相吸睛打卡一流之選,淡淡粉橙色加上高身酒杯以及乾玫瑰花瓣做點綴,不會太甜,淡淡的玫瑰味加上荔枝份口

荔枝玫瑰梳打 Mocktail,賣相吸睛打卡一流之選,淡淡粉橙色加上高身酒杯以及乾玫瑰花瓣做點綴,不會太甜,淡淡的玫瑰味加上荔枝份口清新,加上蘇打水的泡泡量一起喝下時,實在很有層次感!值得推介!

凍朱古力,杯邊緣加上了朱古力碎,令人感覺濃厚,淡淡的甘醇及苦澀味,口感香滑,解去了油膩的感覺!

整體來說,這西餐廳環境及座位舒服,氣氛及情調好,食物質素及賣相吸引,值得一讚是員工熱情和服務非常好,環境非常適合三五知己聊天談心!
2022-05-17
  • 橄欖油辣椒蒜片扁意粉虎蝦意大利麵
  • 大啡菇松露忌廉扁意粉配日本溫泉蛋
見好多人share 夜晚cocktail ,我就share 下日頭cafe 係點啦因為去的時間比較晏,大約下午4點幾, 所以就好少人。☕️ Latte $38🍝大啡菇松露忌廉扁意粉配溫泉蛋 $98溫泉蛋選用日本雞蛋,蛋汁幾香~松露味道都好香,比較多汁,基本上每一條意粉都食到有忌廉汁,食落好creamy〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🔎感想/評價: ✨ 下次有機會要約朋友試下呢一間的bar, 試下cocktail 💛〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️📍 Mild九龍城九龍城聯合道78號⭐️人均消費: $100-200〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️#katcafesnap #美食分享 #美食記錄 #香港美食 #Hkfoodie #foodie #food #hkeat #hkfood #美食推薦 #美食日記 #香港cafe #香港咖啡店#美食 #食評 #九龍城
因為去的時間比較晏,大約下午4點幾, 所以就好少人。

☕️ Latte $38
Latte

🍝大啡菇松露忌廉扁意粉配溫泉蛋 $98
溫泉蛋選用日本雞蛋,蛋汁幾香~

🔎感想/評價:
📍 Mild
九龍城九龍城聯合道78號
⭐️人均消費: $100-200
#katcafesnap
2022-04-21
$150 (Tea)
Latte
2022-05-18 37 views
因屯馬線開通了,現在去九龍城好方便,今晚同朋友一時興起,我們不如去九龍城吃飯,同朋友週圍行行,找間有特色些的餐廳,見到這間,我們入了去座,環境真不錯,好有寫意同寧靜感,待應服務好好這晚叫了卡邦尼扁意粉 (選用日本雞蛋)份量都大碟,忌廉汁豐滿舖上意粉,特別濃郁香忌廉同芝士香味,煙肉好軟熟,蛋透入意粉特別滑身同有蛋黄香爆谷雞配東南亞風味醬細細粒,炸得好脆口,雞肉嫩滑,少少辣辣地,口感不錯Midori Sour Cocktail少酒精成分,好有清新酒香味
這晚叫了
卡邦尼扁意粉 (選用日本雞蛋)

爆谷雞配東南亞風味醬
細細粒,炸得好脆口,雞肉嫩滑,少少辣辣地,口感不錯
Midori Sour Cocktail
少酒精成分,好有清新酒香味

2022-05-14
  • Midori Sour Cocktail
  • 卡邦尼意大利麵
同朋友一齊嚟到九龍城覓食,兩個女仔梗係要搵間靚Cafe打卡啦🥰喺OpenRice見到呢個唔少好平嘅Cafe,而且見到打卡位都幾靚,就一於去試吓‼️‼️估唔到食物質素冇令我哋失望之餘仲可以影到一大堆靚相🤣今次同朋友分別叫咗卡邦尼扁意粉同埋全日早餐,我仲叫咗杯綠茶latte,朋友就叫咗咖啡飲🥰最值得讚嘅係佢哋嘅食物質素真係幾高質,就好似全日早餐咁樣,除咗賣相精緻豐富,佢嘅松露炒蛋真係我嘅至愛啊,入口綿滑,大啡菇又香又Juice,就連BB蕃茄都焗得好好食😍多士又脆口,配上鹹香煙肉非常一流~整體都好高質,非常推介🥰佢哋嘅卡邦尼扁意粉我都覺得非常之正,忌廉濃郁但唔會溜喉,味道調校得啱啱好🥰‼️煙肉嘅油香,每一啖都比意粉索住🫣值得encore🥰而佢哋嘅綠茶latte,起初我都會怕好甜,點知味道啱啱好,都唔錯嘅選擇‼️

仲可以影到一大堆靚相🤣

2022-05-17
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$180 (Tea)
  • 全日早餐
  • 卡邦尼扁意粉
2022-05-16 601 views
晚市堂食重開,爭取機會周圍去食, 不知何時又會突然停止 雖然今天風雨交加☔️☔️, 但仍不減興致,坐地鐵去了宋皇臺站,行完泰國街開始上網 search,介紹了這間酒吧型式 Mild,去支持下小店 🥰🥰店名內外顯眼,一定找到擺放了懷舊式煤氣燈做裝飾, 頗為別緻店員推介將推出時令飲品 - 玫瑰荔枝mocktail色澤淡黃,底部有荔枝茸,面層 鋪了碎玫瑰花瓣, 清香撲鼻,入口荔枝味濃,正配合蟬鳴荔熟時節 🈵️🈵️西班牙蒜片油漬蝦麵包先上枱隨後加油打🔥燒🦐,尤如雜技表演,增加氣氛,蝦大隻肉脆鮮甜用麵包沾上油汁食,口感別緻有機羽衣甘藍 藜麥沙律配虎蝦柚子+香茅油蜜糖紅酒醋個名咁長,已經有巨大吸引力,一定要試🙂🙂,新鮮羽衣甘藍 草青味濃,入口覺得好有環保 feel 柚子量多,加上藜麥和紅酒醋,飽肚又健康大啡菇松露忌廉扁意粉配溫泉蛋( 選用日本雞蛋)黑松露份量都不少溫泉蛋弄破,混合意大利粉一齊食,除了本身的松露香味之外,感覺特別滑溜和有豐富骨膠呢餐真是令人驚喜呀!
晚市堂食重開,爭取機會周圍去食, 不知何時又會突然停止
店名內外顯眼,一定找到

擺放了懷舊式煤氣燈做裝飾, 頗為別緻

店員推介將推出時令飲品 - 玫瑰荔枝mocktail

西班牙蒜片油漬蝦
麵包先上枱

隨後加油打🔥燒🦐,尤如雜技表演,增加氣氛,蝦大隻肉脆鮮甜

用麵包沾上油汁食,口感別緻

有機羽衣甘藍 藜麥沙律配虎蝦柚子+香茅油蜜糖紅酒醋

柚子量多,加上藜麥和紅酒醋,飽肚又健康

大啡菇松露忌廉扁意粉配溫泉蛋( 選用日本雞蛋)

黑松露份量都不少

呢餐真是令人驚喜呀!

• 大啡菇松露忌廉扁意粉配溫泉蛋
2022-05-15 537 views
九龍城 “Mild”,呢間 café 佈置頗為特別,有點工業風之餘,又有休閒、寫意、輕鬆的感覺,兼有一些打卡點,幾得意;與朋友共聚進餐,非常舒暢! 😘🍴全日早餐 $128 ~ 擺設美觀,份量十足,有慕尼黑腸、煙肉、大啡菇、炸薯餅、焗bb蕃茄、松露炒蛋、茄汁焗豆,羽衣甘藍;還有酸種多士,真係令人目不暇給…尤其德國腸肉味豐富,大啡菇夠淋甜,羽衣甘藍好新鮮,bb蕃茄酸酸甜甜刺激味蕾,令食慾大增!🍴橄欖油辣椒蒜片扁意粉配虎蝦 $118 ~ 賣相吸引,一上枱已聞到陣陣香蒜🦐香味,非常醒神。香蒜脆卜卜、蝦肉鮮甜彈牙,加埋辣辣哋嘅意粉,真係食到停唔到口!🍴Matcha with espresso $50 / Hazelnut Latte $47 ~ latte 咖啡味比較香濃,但 matcha 好特別,底部係綠茶、中間係鮮奶、頂部係咖啡,可以一次過試晒三種不同味道!

2022-05-13
Type of Meal
Lunch
  • Matcha with espresso
  • 全日早餐
  • 橄欖油辣椒蒜片扁意粉配虎蝦
2022-05-13 31 views
早排去九龍城附近行山,前一晚上openrice 𥄫𥄫有咩正正子cafe, 碌碌下見到mild cafe 有matcha espresso, 仲要有得揀唔係iced,係無問友人意願下秒速決定去!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) All Day Breakfast | 7.5/10材料嚟講都係個幾樣,有焗串串茄、hash brown、portobello、茄汁豆、weisswurst 腸、bacon同sourdough toast ^ω^ 重點係個scramble egg with truffle!!!! 個炒滑蛋絕對加咗唔少分!份量好多,詳情請參考圖二,大大碗飽足感滿滿的! Truffle味都出但同時食到蛋香( ̀⌄ ́)之不過友人唔中意runny texture嘅炒蛋,所以佢唔多滿意呢個滑溜滑溜嘅口感(啱曬我心意,我清曬!)Matcha Espresso | 7.5/10重頭戲當然係抹茶咖啡啦!有得揀熱飲其實都加咗分(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)我覺得呢一杯中上水平,飲到抹茶同咖啡香,再加上牛奶,三樣ingredients 嘅ratio拿捏得okay但未令到我一試難忘,有機會可以再飲但未必會專登為佢去九龍城幫襯Espr

All Day Breakfast | 7.5/10

Matcha Espresso | 7.5/10

Espresso tonic | 7/10
去cafe 2nd choice就係espresso tonic嘅版主,覺得呢一杯正常發揮(慶幸無飲過伏嘅espresso tonic hehe) 個日好熱所以有特別refreshing 嘅感覺,但未去到驚艷嘅程度

-分界-

整體都唔錯,個日係紅日係人流唔多。我地12點幾到,都坐到近門口嘅打卡位,如果閒日黎都應該幾chill
  • All  day  breakfast
2022-05-11 29 views
其實小編真係好少去九龍城通常去都係食泰國菜多~好少發掘Cafe☕️咁啱假期去咗附近影菲林相📸決定要去呢間型格水泥工業風Cafe Chill下💞入面好闊落 一個人去或者同朋友去都正~📍All Day Breakfast ($128)呢個全日早餐包括酸種多士、松露炒蛋、薯餅、煙肉、大啡菇、茄汁豆、焗蕃茄🍅配料都幾多元化😆小編好欣賞佢個松露炒蛋🍳因為佢個炒蛋係一兜上 份量超級多🥰可以連埋個多士一齊食😎 不過多士偏硬 難咬另外好想讚下煙肉🥓肉質唔會好乾仲有少少肥肥地 識落口肉質唔柴🥳其他配料都正常發揮成個all day 份量中等 但小編係食唔晒🤣📍 Dirty ($42)Dirty係將Expresso倒入凍奶入面,唔會攪勻,飲嘅係個shot同奶嘅分層呢間cafe係做到既👍🏻飲落去就係熱咖啡同凍牛奶嘅雙重口感感覺不錯🤟🏻PS唔係間間Cafe有Dirty 所以有機會一定要Try💋—————————————————————味道😋:8/10抵食🥳:8/10環境🥂:8/10
其實小編真係好少去九龍城
通常去都係食泰國菜多~好少發掘Cafe☕️
咁啱假期去咗附近影菲林相📸
決定要去呢間型格水泥工業風Cafe Chill下💞
入面好闊落 一個人去或者同朋友去都正~

📍All Day Breakfast ($128)
配料都幾多元化😆
小編好欣賞佢個松露炒蛋🍳
因為佢個炒蛋係一兜上 份量超級多🥰
可以連埋個多士一齊食😎 不過多士偏硬 難咬
另外好想讚下煙肉🥓
肉質唔會好乾仲有少少肥肥地 識落口肉質唔柴🥳
其他配料都正常發揮
成個all day 份量中等 但小編係食唔晒🤣

📍 Dirty ($42)
Dirty係將Expresso倒入凍奶入面,
唔會攪勻,飲嘅係個shot同奶嘅分層
呢間cafe係做到既👍🏻
飲落去就係熱咖啡同凍牛奶嘅雙重口感
感覺不錯🤟🏻
PS唔係間間Cafe有Dirty 所以有機會一定要Try💋
—————————————————————
味道😋:8/10
抵食🥳:8/10
環境🥂:8/10
$150 (Lunch)
九龍城有超級多咖啡店這次去這家是位於九龍城聯合道。.白天是咖啡店,晚上是酒吧。環境挺舒適的☺這𥚃主打咖啡店輕食:例如全日早餐🍳意大利麵🍝貝果🥯等等-這是一家新穎的啡酒合一的餐廳還有供應cocktail 以及酒類飲品~酒鬼們可以過來chill一下喔💛-重點要說的是食物質素真的很讚🤩超推薦你們來吃香辣蒜片意大利麵🍝完全停不了口 愛吃辣的寶寶必須點❗️-與其說這是一家咖啡店,倒不如說他是一家西餐廳!食物味道以及飲品都很讚好🥰
九龍城有超級多咖啡店

這次去這家是位於九龍城聯合道。
白天是咖啡店,晚上是酒吧。
環境挺舒適的☺
這𥚃主打咖啡店輕食:
例如全日早餐🍳意大利麵🍝貝果🥯等等
這是一家新穎的啡酒合一的餐廳
還有供應cocktail 以及酒類飲品~
酒鬼們可以過來chill一下喔💛
重點要說的是食物質素真的很讚🤩
超推薦你們來吃香辣蒜片意大利麵🍝
完全停不了口 愛吃辣的寶寶必須點❗️
與其說這是一家咖啡店,
倒不如說他是一家西餐廳!
食物味道以及飲品都很讚好🥰

✨平時去九龍城主要都係食泰國菜,自從開通左屯馬綫之後,發覺原來宋皇臺(九龍城)係有咁多新開嘅特色咖啡店~今日坐屯馬綫去到宋皇臺B3出口行大概5分鐘就到咗呢間☕️輕工業風設計嘅咖啡店。入到餐廳室內就見到一面放滿好多酒嘅酒櫃,了解過先知道原來呢間咖啡店喺晚上就會變成一間酒吧😍wow~非常特別嘅營運模式令我更加期待佢哋嘅飲品同餐點。☕️ 我哋首先點左兩杯咖啡,一杯係🌹Rose latte ($42),另一杯係🌰Iced hazelnut latte ($47)~Rose latte一上枱就覺得非常吸引,佢仲用咗一啲🌹乾玫瑰花瓣做點綴,入口淡淡的玫瑰味非常好飲😍😍餐點我哋點咗🥯smoke salmon & avocado bagel ($98) & 🍝橄欖油辣椒蒜片扁意粉虎蝦意大利麵($118)最令我意想不到係,佢地🥑Avocada用咗🌹玫瑰花般嘅切法,令到擺盤非常有驚喜,即刻令我少女心爆發💗照機食先影咗好多張相。🥑🥯呢份bagel 份量十足,旁邊咗用咗羽衣甘藍伴碟,配上酸mei mei 嘅醬汁非常開胃!Bagel用牛油烘過非常外脆內軟,勁香口👍🏻裡面嘅煙三文魚不會過鹹,同Avocado配合得非常

Rose latte

Iced hazelnut latte

smoke salmon & avocado bagel

🥑🥯呢份bagel 份量十足,旁邊咗用咗羽衣甘藍伴碟,配上酸mei mei 嘅醬汁非常開胃!Bagel用牛油烘過非常外脆內軟,勁香口👍🏻裡面嘅煙三文魚不會過鹹,同Avocado配合得非常完美。

smoke salmon & avocado bagel

🫒🦐🧄朋友點嘅 #橄欖油辣椒蒜片扁意粉虎蝦意大利麵($118)
橄欖油辣椒蒜片扁意粉虎蝦意大利麵

一上枱就聞到非常香嘅蒜味~意大利麵嘅口感軟硬適中,蒜片炒過非常香口,蒜香 + 橄欖油香味融入大蝦身上,少少辣但非常惹味!大蝦肉質亦非常新鮮👍🏻🦐!

♥️Mild 環境 非常舒適,服務態度非常好~食物味道更超出預期,值得一讚!之後有機會一定會夜晚過嚟試試佢地嘅cocktails!

Rose latte
Iced hazelnut latte