2017-07-12 1418 views
臨收工食飯團sent來訊息有說一間日式放題店有新主意你可以一面食你嘅刺身一面燒你嘅海鮮聽起黎都好吸引於是群組要求組隊4人一團去消滅海鮮之旅此話一出唔駛5分鐘就出現左4名組員決定一放工就去walkin地點就位於尖沙咀N2出口附近話近又得遠又得 不過就勝在方便上到去待應姐姐好好招呼最小佢真係笑住招呼你唔係其他啲放題店黑口黑面咁問你先生幾位呀?有冇訂枱呀咁佢仲好好咁比我地自己揀位坐~可惜我地都係遲左小小啲窗口位比人坐晒不過我地四個人都好舒服咁坐六個人位一打開本MENU..有選擇困難症嘅我就即時投降因為實在太多選擇..我只好交比我嘅隊員負責當然一切都係由刺身開始先黎有赤貝/三文魚/油甘魚/北寄貝/八爪魚/甜蝦肥美得黎又唔會汏為解唔切凍咁硬掘掘同冇鮮味然後就到軍艦卷...唔講唔知...原來除左有海胆軍艦之外...仲有蟹糕軍艦一試令你難忘 真心推介然後仲有啲壽司排名有先後個人喜歡炙燒左口魚>牡丹蝦>油甘魚>帶子>三文魚腩不得不提 佢地啲壽司唔係太大件 所以食完仲有位食其他嘢再黎仲有天婦羅/串燒/茶碗蒸/炸雞翼同炸蠔成晚其實都好忙因為呢面有刺身 嗰面就要真係燒海鮮呢盤
臨收工食飯團sent來訊息

上到去待應姐姐好好招呼
最小佢真係笑住招呼你
唔係其他啲放題店黑口黑面咁問你
先生幾位呀?有冇訂枱呀咁
佢仲好好咁比我地自己揀位坐~
可惜我地都係遲左小小
啲窗口位比人坐晒
不過我地四個人都好舒服咁坐六個人位

一打開本MENU..有選擇困難症嘅我就即時投降
因為實在太多選擇..我只好交比我嘅隊員負責
當然一切都係由刺身開始
先黎有赤貝/三文魚/油甘魚/北寄貝/八爪魚/甜蝦
肥美得黎又唔會汏為解唔切凍咁硬掘掘同冇鮮味

然後就到軍艦卷...
唔講唔知...原來除左有海胆軍艦之外...仲有蟹糕軍艦

• 海胆軍艦
  • 蟹糕軍艦
  • 炙燒左口魚
2017-07-09 1402 views
行過尖沙咀,見好耐冇食壽司刺身放題之類, 咁見上次食三木都唔錯 咁就同女朋友一齊食多次三木拉。其實呢度啲刺身非常新鮮, 壽司種類有多, 油甘魚腩壽司海膽壽司,都非常好食。不過有樣嘢唔好,就係刺身唔會俾油甘魚腩你,一定要叫壽司先會有油甘魚腩。 同埋呢度啲海膽壽司有少少飄忽,就好似我上一次的海膽壽司係唔好食嘅,今次我住只少食咗十件海膽壽司,係非常鮮甜嘅。由於今次嘅目的係想的食壽司同刺身,所以我冇加錢食佢個燒海鮮。你燒得海鮮就唔會有時間食刺身同埋壽司,咁會覺得有少少浪費。今次甜品又有新驚喜,就係榴槤雪糕粒雪糕裏面仲有榴槤肉添好好食呀。另一推介就係焦糖燉蛋,可以媲美出面嘅甜品店。

海膽壽司

油甘魚腩壽司

燒左口魚壽司

鰻魚壽司

由於今次嘅目的係想的食壽司刺身,所以我冇加錢食佢個燒海鮮。你燒得海鮮就唔會有時間食刺身同埋壽司,咁會覺得有少少浪費。

海鮮沙律菜

海鮮沙律菜
燒海蝦
榴槤雪糕
2017-07-06 1041 views
已經幾個星期沒有去吃三木日本料理!能夠吃到日式放題加磯焼海鮮的地方!香港地的確沒有太多好的地方!所以三木已經成為了我的必然選擇了!必吃的燒海鮮!有蟹糕甲羅燒,北海道大元貝,大硯及超新鮮的鮑魚!十分新鮮美味!必吃!說到日式放題!壽司也佔了非常重要的角色!特別推介的有左囗魚,鰻魚,帶子,火炙三文魚腩,以及非常好吃的海膽軍艦串燒十分棈美!推介的有牛舌,雞軟骨!以及十分之好吃的牛柳粒!最後甜品,我以估佢唔到咁正的榴連雪糕作總結!

說到日式放題壽司也佔了非常重要的角色!特別推介的有左囗魚,鰻魚,帶子,火炙三文魚腩,以及非常好吃的海膽軍艦

最後甜品,我以估佢唔到咁正的榴連雪糕作總結!

2017-07-03
  • 火炙壽司
  • 軍艦
  • 海膽軍艦
2017-07-05 661 views
一年一度大一歲嘅日子又來啦😢小妹又老左,不過都好,有班好姊妹同我慶生,食極唔飽嘅我地,食日本放題當然啱晒我哋,今次我哋選擇左尖沙咀嘅呢間叫做三木。。一坐低之後就會送來嘅嘢食,鮑魚尚算洗得乾淨,食落都好鮮味😋,感覺上都算新鮮,暗春蛋蟹蓋,蟹肉加蟹膏食落好好味,幾新鮮第一次食。刺身尚算新鮮,食落去都係好食嘅,海膽係唔錯嘅選擇,今次食咗八件啊😜燒物同炸物,叫完出嚟嘅時間都尚算好快,唔需要等太耐,放題來講,合格以上最基本嘅當然係汽水任飲啦。今次仲要唔使俾錢真係物超所值😍
最基本嘅當然係汽水任飲啦。今次仲要唔使俾錢真係物超所值😍
2017-06-24 457 views
本身訂左枱,差一分鐘都唔比入,又冇招呼。入席得個半鐘,落左單既野食等好耐仲未有,催完都係冇,要重新落多次單。仲要勁早催last order,第一輪既野食都未黎曬,同服務員講,佢地草草了事,敷衍就算。魚生唔新鮮,特別係呑拿魚,雞翼淡而無味,甜品更加唔洗講,酒又冇得飲,叫客人自己買上去飲。諗住放假去食下放題,食埋啲唔新鮮既野落口。差唔多200蚊一個人,仲要加一,價錢都唔算平,食物質素根本唔值。唔會再去,比錢買難受。差!

2017-06-15 471 views
平時去嘅連鎖式放題最出名就係一個字: 逼!呢間三木係同事介紹嘅,重點係坐得舒服因爲平日,所以有得坐入房,好寛敞呀!自成一角傾計好開心Encore 再encore 嘅原因除左環境之外,就係佢個海鮮拼盤喇每人一份有4件,師傅Random出,無得改今次我地有每人半邊龍蝦,大貝殻,鮑魚,同蟹蓋配um Chun 蛋。全部都好新鮮好甜!esp 鮑魚!又彈牙又鮮甜!燒之前問職員點燒,會燒得更好其他放題食物都唔錯,最impressive 就係海膽軍艦!海膽新鮮足料,飯就細細蕉,我食左成打
平時去嘅連鎖式放題最出名就係一個字: 逼!
呢間三木係同事介紹嘅,重點係坐得舒服
因爲平日,所以有得坐入房,好寛敞呀!自成一角傾計好開心

每人一份有4件,師傅Random出,無得改

2017-06-03 469 views
以为放题都差不多 至少像大喜屋吧 结果真是..有生以来吃到最差的放题了...东西其实就挺少的。然后刺身 不新鲜 三文鱼颜色就很差 很白 又薄 又松散。甜虾...就也是白白的不新鲜...三文鱼头 真的是 超级干又扁 一闻还有味道鸡翅...竟然里面也是烧得干干的 感觉师傅根本就不放油啊金菇牛肉卷..金菇头都不剪掉..肉也是超级干 里面金菇都没熟 一股味道..真的不是心情不好才嫌弃也不是故意要诋毁这家店..好好的心情都被食物破坏了..

东西其实就挺少的。

三文鱼头 真的是 超级干又扁 一闻还有味道

鸡翅...竟然里面也是烧得干干的 感觉师傅根本就不放油啊

三文鱼头
花之恋
鸡翅
勺子
2017-06-03
2017-06-03 356 views
即興食放題 由於當時已經19:30,大喜屋果d 全部要等到20:30先有下一輪,終於在openrice搵到呢間分3段時間既放題,一於就試下佢跟人數送的鮑魚 生蠔同大蜆鮑魚好大隻 但燒到差唔多夾起既時候發現原來殼入面既內臟未除 (店員亦無提點),搞到成舊鮑魚有陣味 大家都咬左兩啖就無食呢個都係送既 蟹膏蟹蓋味道麻麻 冇乜蟹膏味刺身選擇頗多 但略嫌甜蝦不夠新鮮 霉霉地反而壽司幾好味 最得意係花之戀入面係無飯 食第一舊既時候以為係咪包漏左 但原原舊舊都無其他食物味道一般 所以都無特別影相飲品多選擇 任飲任拎 甜品有雪糕同普通蛋糕仔 都係一般整體黎講 我應該唔會再黎

跟人數送的鮑魚 生蠔同大蜆

飲品多選擇 任飲任拎
甜品有雪糕同普通蛋糕仔 都係一般

整體黎講 我應該唔會再黎
2017-05-18 346 views
星期3晚上放題埋單280一位,食物全部都唔新鮮, 舊吞拿魚放左一陣會變藍色, 好以為有龍蝦食咁抵, 龍蝦肉係 梅嘅, 好彩今日都未洗入醫院, 建議抵抗力十分強嘅人先好嚟食!坐位好逼,半滿都要兜個圈去拎野飲雪糕冇味烏冬,麵,飯,沙律果類冇乜選擇飲品比較其實少一半選擇三文魚壽司係硬既食物全部都唔新鮮食物全部都唔新鮮食物全部都唔新鮮食物全部都唔新鮮食物全部都唔新鮮總結: 食完極後悔同埋好驚,第一次食完放題仲可以去食甜品

坐位好逼,半滿都要兜個圈去拎野飲
雪糕冇味
烏冬,麵,飯,沙律果類冇乜選擇
飲品比較其實少一半選擇
三文魚壽司係硬既
食物全部都唔新鮮

總結: 食完極後悔同埋好驚,第一次食完放題仲可以去食甜品
2017-05-17
  • 刺身
  • 燒物
2017-05-15 348 views
朋友襯51 返來香港幾日, 幾條友傾傾下有咩好食, 剛好路過3木樓下就一於共上去。入到去人唔多, 我地問WAITER 可否換入房佢連考慮一下都冇就話可以, 加分食物方面上次都介紹得7788, 馬上ENCORE 好食o既壽司,天婦羅, 刺身。呢幾樣野真係keep 倒個水準, gas 爐燒海鮮方面我地冇乜點玩, 因為上次用左好多時間玩臨尾先狂食野。不過上次隻蠔由鮑魚代替左, 又冇左蟶子, 不過又多左大蜆。 waiter 話師傅每日去揀最新鮮o既海鮮返來保證出品, 所以每日都會唔同, 我都想話鮑魚一定要試但大家都要睇彩數啦最後朋友話好想食sukiyaki然後又話食唔哂, 我就冇哂quota 食其他野鳥.........輸哂

2017-05-02
见到朋友於社交网站分享这一家店铺的放题照片,被燒海鮮的相片吸引着,於是約一班朋友去試,入座後馬上點菜,首先上的大部份是炸物大量天婦羅之類,少量手卷,沙律之類,另有一碟生的南瓜,魚旦,蜆,生蝦及類似聖子的食材,用作網燒用的,燒蜆及聖子類非常不新鮮,到其他海鮮,同樣的質數,像有陣陣不新鮮的腥味,部份朋友也不敢吃,算了吧,漏單的情況亦非常嚴重,入場即點的燒羊架,從來设有上過,先追一次服務員說幫我跟下,等了未見再追單,話厨房冇單,着我們再落單,好了落單後再回覆,羊架冇貨,算什麼只上些天婦羅,甜品,等非常快及大量,另外剌身款式小及不新鮮,非常嬲的一次放題经驗,還有店舒抽風系統極差,燒海鮮時,整間店煙霧離漫,大煙到有一陣時間刺眼的感覺,全身的衣服給頭髮,都有一陣強烈的燒烤味,我們食放題的經驗多的是,三木就是特別差的一個例子,我從來不寫評論的人,都要寫一篇評論來表達不滿
见到朋友於社交网站分享这一家店铺的放题照片
2017-05-10 300 views
又嚟啦!又嚟啦!今次帶左新朋友仔來試一試!Seafood 就一定唔少得!今次有新嘢,係帶子!之前都係食聖子!不過我自己好怕燒聖子,因為上兩次來燒,啲殼彈到周圍都係都幾危險架,穿短褲要小心點😲但咁多款海鮮,我仍然都係最愛鮑魚,因為真係好彈牙呀😍😍😍😍蜆真係好大隻,但係我自己就比較鍾意食細蜆多D而牛柳粒仍然keep 住水準,must trySkewers我哋都係叫返平時食開既雞軟骨,牛舌,紫薯,三文魚交!😏同埋我鍾意呢度環境真係好好啊,因為都好spacious ,唔會好似其他嘅放題餐廳一樣咁迫
又嚟啦!又嚟啦!今次帶左新朋友仔來試一試!

而牛柳粒仍然keep 住水準,must try

我班同事兼老死話去食放題,最近好流行磯燒放題,點都要去食到夠,食到我飽。咁就梗係比佢地班友仔簡,最近依間好多好評,就決定佢啦-三木。唔止放題,仲有午市套餐,不過睇落點夠我食,都係放題岩我。嘩嘩嘩......海鮮盤正到無得彈,咁嘅價錢去邊到搵(可能我大驚小怪)鮑魚郁下郁下,好鬼正粒鵪鶉蛋識食,梗係滾熟佢憑我自己一個可以食幾round壽司,冇難度,同出面大牌子壽司店可比美芝麻雞翼,個面脆爆。大家睇落一定以為是牛仔骨,錯。係羊架,冇乜羊穌味。食到我好鬼飽,超棒的
唔止放題,仲有午市套餐,不過睇落點夠我食,都係放題岩我。
鮑魚郁下郁下,好鬼正
粒鵪鶉蛋識食,梗係滾熟佢
芝麻雞翼,個面脆爆。
大家睇落一定以為是牛仔骨,錯。係羊架,冇乜羊穌味。
食到我好鬼飽,超棒的
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 串燒
  • 壽司
  • 炸物
  • 燒物
2017-05-02 352 views
愛上了爐端燒,已經唔係第一次食,因為食過返尋味,所以再約同事食過,而且我地係尖沙咀返工,放工行過去k11超方便。其實我覺得依個門口好日本feel, 個design幾好。唔知係咪聽日紅日,特別多人,好在比左間房我地,勁爽今次唔同左係原本上次食係聖子,今次換左扇貝,一樣鮮刺生保持到水準,鮮味十足。壽司完全無懈可擊,一次比一次好,好過好多專做壽司店。海膽手卷,好多海膽,絕不孤寒。要特別提到係本來menu上冇淨烏冬,只有番茄烏冬,但同事好鐘意壽喜鍋加烏冬,所以個員工叫廚房比個淨烏冬我地,放落個鍋到
其實我覺得依個門口好日本feel, 個design幾好。
唔知係咪聽日紅日,特別多人,好在比左間房我地,勁爽
今次唔同左係原本上次食係聖子,今次換左扇貝,一樣鮮
刺生保持到水準,鮮味十足。
壽司完全無懈可擊,一次比一次好,好過好多專做壽司店。
海膽手卷,好多海膽,絕不孤寒。
2017-05-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 海膽壽司
  • 海膽軍艦
  • 軍艦
  • 刺身拼盤
  • 甜品
2017-05-01 177 views
餐廳食物其實唔係太差,還可以接受!但中間時段落嘅order無黎過。到10:15 last order 前入嘅單就全部黎齊哂!我地仲有個生日蛋糕未切!又要切蛋糕又要食埋枱嘅野食,差不多到11點時,有職員就叫我地快d,趕住收工!食得好趕同覺得好似俾人呃左嘅感覺!