2023-10-03 25 views
今個中秋同屋企人去咗屯門炑八食韓式烤网🌕揀咗個秋夕BBQ套餐 $698就有超多嘢食✨厚!厚切五花腩套餐 🤍炑八厚切五花腩 - 超厚超大塊嘅五花腩,可以搵店員幫手燒。燒到外皮香脆,肉質肥瘦相間!配上泡菜生菜蒜片一齊食👍🏻🤍彥陽牛肉 - 本身已經調好味嘅牛肉,食落甜甜地🤍炑八牛扒 🤍濟州梅花肉 🤍大墨魚 🤍牛舌成個set用一塊牛型木板送上枱,都幾打卡able夾心棉花糖配朱古力威化餅 - 甜品揀咗呢個可以自己DIY嘅棉花糖餅乾。中秋佳節最啱就係BBQ,自己跟住個棉花糖燒完夾落個餅乾度,感覺上會特別好食😆 如果同埋小朋友嚟應該會好鍾意
今個中秋同屋企人去咗屯門炑八食韓式烤网🌕
揀咗個秋夕BBQ套餐 $698就有超多嘢食

✨厚!厚切五花腩套餐

🤍彥陽牛肉 - 本身已經調好味嘅牛肉,食落甜甜地

🤍炑八牛扒 🤍濟州梅花肉 🤍大墨魚 🤍牛舌
成個set用一塊牛型木板送上枱,都幾打卡able

2023-10-02 29 views
今晚約埋幾個朋友食韓式BBQ,揀左個厚切五花腩套餐 $698,仲有傳統馬格利生米酒炑八厚切五花腩炑八牛扒濟州梅花肉大墨魚牛舌彥陽牛肉🍶馬格利生米酒厚切五花腩好大份,肉質爽口又美味牛扒醬汁好惹味濟州梅花肉軟淋多汁,梅花肉燒烤後外面香脆大墨魚大大片,燒烤後好爽口還有牛舌及彥陽牛肉好豐富韓燒梗係要有生米酒配搭,套餐已包馬格利生米酒,可以盡享一番夾心棉花糖配朱古力威化餅燒烤後食甜品,可以燒棉花糖,還有朱古力威化餅配搭一齊食

🍶馬格利生米酒

厚切五花腩好大份,肉質爽口又美味
牛扒醬汁好惹味
濟州梅花肉軟淋多汁,梅花肉燒烤後外面香脆
大墨魚大大片,燒烤後好爽口
還有牛舌及彥陽牛肉好豐富

韓燒梗係要有生米酒配搭,套餐已包馬格利生米酒,可以盡享一番

夾心棉花糖配朱古力威化餅
燒烤後食甜品,可以燒棉花糖,還有朱古力威化餅配搭一齊食

2023-10-02 428 views
第一年同老公過中秋🥮今年要有儀式感😜原來韓國都有中秋節,就一於食韓燒啦市廣場 炑八有中秋套餐🥰當然飲韓國米酒啦 !馬格利生米酒🍶好有米香,酒味不太濃,容易入口,好適合女仔飲用,配燒肉真不錯👍爐邊粟米芝士🧀️無限任燒我地fill左3次🤣🤣爐邊泡菜蛋 同樣無限任fill生菜🥬泡菜、薯仔絲、芽菜、漬蘿蔔片 無限refill 韓國菜嘅精髓😛😛✨厚!厚切五花腩套餐炑八牛扒🥩 紋理清晰、油脂分佈均勻,牛味非常濃郁,燒到剛剛好,店員還會幫忙燒,服務超級讚😍😍炑八厚切五花腩竟然同樣幫忙處理😆六面燒到焦脆,然後再切小件,加上生菜🥬韓式辣醬一食 真係好正🤤肉香超濃濟州梅花肉唔會太肥,肉汁比較淋軟,大口大口吃好過癮😌😌牛舌 絕對高質,牛舌蕊部位,爽脆、有牛味 每邊5秒剛剛好😜大墨魚🦑好少食到咁大隻,咁厚身嘅墨魚非常搶眼,介左花不用燒太久'非常鮮甜👍👍彥陽牛肉。 經過醃製稍為咸少少,用黎送飯就剛剛好啦夾心棉花糖配朱古力威化餅幾有創意!唔係戶外要可以食燒棉花糖嘅🤣🤣絕對高質,價錢合理 店員服務仲好好添🤗
第一年同老公過中秋🥮
今年要有儀式感😜原來韓國都有中秋節,就一於食韓燒啦

市廣場 炑八有中秋套餐🥰
當然飲韓國米酒啦 !
馬格利生米酒🍶

爐邊粟米芝士🧀️
無限任燒我地fill左3次🤣🤣

爐邊泡菜蛋 同樣無限任fill

✨厚!厚切五花腩套餐

濟州梅花肉
唔會太肥,肉汁比較淋軟,大口大口吃好過癮😌😌
牛舌 絕對高質,牛舌蕊部位,爽脆、有牛味 每邊5秒剛剛好😜

彥陽牛肉。 經過醃製稍為咸少少,用黎送飯就剛剛好啦

幾有創意!唔係戶外要可以食燒棉花糖嘅🤣🤣

絕對高質,價錢合理 店員服務仲好好添🤗
2023-09-28 18 views
韓國人過節最緊要燒肉~今日同熱衷韓流既朋友應下節~炑八今年推左三個中秋燒肉Set~~我地揀左<厚! 厚切唔花腩套餐>價值HK$698 包左一條厚切五花腩, 濟州梅花肉,大墨魚,牛舌同彥陽牛肉~除左專人幫我地燒好既五花腩同牛扒外, 彥陽牛肉都好特別~用糖,醬汁提前調味~燒完咩都唔晒加, 直接入口都好正馬格里米酒(HK$98)同桌唔飲酒既朋友覺得重酒味, 我就覺得佢既米酒味算輕手😂起碼我飲完面未紅卜卜的🍶同埋佢用傳統既酒勺~ 我同朋友都覺得好新奇😂夾心棉花糖配朱古力脆(HK$68)好玩得黎極邪惡~ 嗜甜人士又鍾意食棉花糖既要試試!!! 食完唔知要做幾多運動消耗番😆😂

馬格里米酒(HK$98)

夾心棉花糖配朱古力脆(HK$68)
每次想吃爐邊蛋和芝士粟米都會想起炑八,因為分店多,食物質素又不錯,店員給的料也不會手軟,真的可以吃芝士粟米吃到飽!厚!厚切五花腩套餐(698元)炑八厚切五花腩真的非常大的一塊,而且如果不會燒還可以叫店員幫忙,他們技術不錯,燒得表面金黃香脆,內裡嫩滑多汁,肉質有彈性,腩肉油香十足,配上生菜來吃更能解膩!炑八牛扒牛扒也是挺大塊的,燒得約五成熟,吃起來肉質柔軟,肉汁非常多,陣陣的牛肉香,完全不會油膩!濟州梅花肉這個吃起來就更嫩滑柔軟一點,肉味比較濃,肉汁也不少,但不會覺得油膩!牛舌是牛舌芯的部份,吃起來口感嫩中帶點爽滑,有油香,牛肉味較重!彥陽牛肉經過醃製的牛扒,吃起來肉質很嫩,而且肉汁非常多,鹹甜口味的!大墨魚肉非常厚,吃起來爽滑,完全不腥!夾心棉花糖配朱古力威化餅(68元)把棉花糖燒到表面焦黃,內裡流心,放上朱古力威化餅上,吃起來中和了棉花糖的甜膩感,亦多了一份朱古力香味!馬格利生米酒(98元)油的濃度挺高,約十多度,喝起來帶點米酒的甜,挺容易入口的,愛喝酒的可以試試!

厚!厚切五花腩套餐(698元)

大墨魚

肉非常厚,吃起來爽滑,完全不腥!

夾心棉花糖配朱古力威化餅(68元)

馬格利生米酒(98元)

2023-09-25
2023-09-24 15 views
秋意開始,好想食韓燒🫕🥩今晚揀左秋夕套餐🔸️厚切五花腩套餐好豐富 $698炑八厚切五花腩厚切五花腩好大件,肉質juicy又爽口炑八牛扒好大塊牛扒又好多汁濟州梅花肉梅花肉質好鬆軟大墨魚大大片墨魚好爽口牛舌牛舌醃料好入味,燒烤後更美味彥陽牛肉充滿江南味道嘅彦陽牛肉好有韓國風味馬格利生米酒🍶막걸리韓國生米酒真係好正,配烤肉一流,酒精大概6%夾心棉花糖配朱古力威化餅烤肉後甜品,可以即燒棉花糖,入口即溶
秋意開始,好想食韓燒🫕🥩
今晚揀左秋夕套餐🔸️厚切五花腩套餐好豐富 $698

炑八厚切五花腩
厚切五花腩好大件,肉質juicy又爽口
好大塊牛扒又好多汁

梅花肉質好鬆軟

大大片墨魚好爽口

牛舌
牛舌醃料好入味,燒烤後更美味

充滿江南味道嘅彦陽牛肉好有韓國風味

馬格利生米酒🍶
막걸리韓國生米酒真係好正,配烤肉一流,酒精大概6%

夾心棉花糖配朱古力威化餅
烤肉後甜品,可以即燒棉花糖,入口即溶

2023-09-18 17 views
炑八韓烤(屯門店)地址:屯門屯隆街3號屯門市廣場2期1樓12及15-17A號舖-厚!厚切五花腩套餐 $698There are Euppal thick-cut pork belly, Euppal steak, Jeju plum blossom pork, large cuttlefish, beef tongue, and Eonyang beef. They are all served on a large plate. They look so beautiful and are top-notch! ! Personally, the best beef steak ~ strong beef flavor, fresh and tender meat-夾心棉花糖配朱古力威化餅Fold the burned marshmallows into the chocolate wafers.Crispy on the outside and soft on the inside, perfect for dessert!-馬格利生米酒It's sweet, has the ar
炑八韓烤(屯門店)
厚!厚切五花腩套餐 $698
馬格利生米酒
It's sweet, has the aroma of rice, and the alcohol concentration is not too high, so girls can drink it without any problem~
#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋 #韓國直送食材 #koreanfood #韓國美食 #香港美食
2023-09-17 21 views
炑八燒烤係屯門韓烤唔錯嘅選擇😊我哋一行二人揀咗新推出嘅厚切五花腩套餐⭐️邊爐蛋及芝士粟米一坐低店員就喺爐邊加上蛋漿裏面有泡菜粒等大約10分鐘就食得蛋味好濃郁而泡菜增強口感兩者非常夾😆另外芝士粟米有拉絲效果芝士味夠香👍🏻⭐️豐富配菜分別有醃泡菜、大豆芽、沙律菜及醃蘿蔔每樣配菜都非常新鮮用泡菜包埋燒肉食超正😋⭐️厚!厚切五花腩套餐成個套餐有厚切五花腩、炑八牛扒、濟州梅花肉、大墨魚、牛舌、彥陽牛肉特別推介主打厚切五花腩非常新鮮脂肪均勻肉味濃郁厚切咬落好有口感🥳用生菜包埋一齊食完美⭐️夾心棉花糖配朱古力威化餅都幾特別嘅一道甜品用朱古力威化餅夾住棉花糖一齊食外面脆裏面軟食埋甜品非常滿足😙⭐️馬格利生米酒食燒肉點可以冇酒呢款係非常有特色嘅韓國米酒飲落甜甜地米香清新一邊飲一邊傾偈非常有feel😄
炑八燒烤係屯門韓烤唔錯嘅選擇😊

兩者非常夾😆
另外芝士粟米有拉絲效果
芝士味夠香👍🏻

⭐️豐富配菜
分別有醃泡菜、大豆芽、沙律菜及醃蘿蔔
每樣配菜都非常新鮮

一邊飲一邊傾偈
非常有feel😄
2023-09-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-09-11 407 views
原來中秋節亦係韓國最大節日之一的中秋節,又稱秋夕!意思是農曆八月的滿月🌕所以見韓國烤肉餐廳炑八亦都推出咗中秋節套餐一於嚟應吓節先☺️點咗佢哋新推出 馬格利三米酒😍😍 非常有酒香,荔枝肉非常厚實爽脆 生果和米酒嘅融合,韓國酒真係做到致🥳✨厚!厚切五花腩套餐 六款 高質肉類 啱曬我哋食肉獸🤣🤣炑八牛扒 🥩油花分佈均勻 ,店員會幫忙燒牛扒 ,火控制得剛剛好 大約五成熟,牛味非常濃郁稍為 點海鹽 最原汁原味👍👍厚切五花腩 非常大條、厚身!店員幫忙燒四邊,煎到甘香 再將切塊,燒到焦香 伴住蔬菜 韓國醬一齊食,非常惹味🥰🥰濟州梅花肉 非常有肉香 好淋軟 這個部位用嚟燒真係好選擇🤤🤤大墨魚 非常厚身🤩有成吋厚 非常彈牙,不要燒得太久 keep住Q彈 食得出係高質貨😋😋牛舌 兩邊輕輕一燒,已經非常 好味喇😝😝彥陽牛肉 經過醃製非常入味,而且好嫩滑 份量仲好多添最後食埋甜品🍧夾心棉花糖配朱古力威化餅 簡簡單單 棉花糖燒到焦黃,夾埋朱古力威化一齊食估唔到咁好味喎😋😋遲啲同屋企人再嚟食燒肉慶中秋😎

✨厚!厚切五花腩套餐 六款 高質肉類 啱曬我哋食肉獸🤣🤣

牛舌 兩邊輕輕一燒,已經非常 好味喇😝😝

彥陽牛肉 經過醃製非常入味,而且好嫩滑 份量仲好多添

最後食埋甜品🍧

遲啲同屋企人再嚟食燒肉慶中秋😎

2023-09-11 18 views
炑八嘅爐邊芝士粟米同泡菜蛋、前菜醃蘿蔔、芽菜仔、泡菜都係任食仲要好食先難得,屯門分店地方夠大,卡位好闊落,download app儲分下次又可以換野食,高CP值嘅一間餐廳😊 ❣️厚切五花肉套餐$698,牛型木盤上檯原條厚切五花腩、炑八牛扒、濟州梅花肉、大墨魚、牛舌同彥陽牛肉,非常豐富😋 ❣️食韓燒一定會點五花肉,原條五花腩,有濃厚豬油脂,油香四溢,燒到腩肉四邊都金黃色,腩肉層次分明,入口滿口油香,用生菜包住食,中和油膩感,口感清新,配埋馬格利生米酒$98非常夾😆😁  ❣️甜品夾心棉花糖配朱古力威化餅 $68~附上竹簽可以燒棉花糖 ,配埋朱古力威化餅 ,小朋友至歡喜😍

2023-09-06
2023-09-02 24 views
高質韓烤😍好多前菜 學爐邊泡菜蛋 粟米芝士都可以無限添加(沙律除外)仲有生菜 泡菜 可包肉一齊食 😍點解粟米芝士 可以咁好食🤤食咗勁次😆牛拼盤 不過不失係厚切五花腩無得輸😍店員幫我地燒埋剪埋,五花腩比較厚身 燒到小小蕉🤤好好食配埋生菜,泡菜加飯一齊食,停唔到口🤭牛舌同魷魚都有驚喜 好食😋另外有個短髮店員都好好 ,好有禮貌幫手燒幫手剪,仲提供意見點燒好食啲🤤飲返杯青檸梳打,好爽丫 下次會再黎返黎食 好正😍
高質韓烤😍
好多前菜 學爐邊泡菜蛋 粟米芝士
都可以無限添加(沙律除外)

仲有生菜 泡菜 可包肉一齊食 😍

點解粟米芝士 可以咁好食🤤
食咗勁次😆

牛拼盤 不過不失

係厚切五花腩

無得輸😍
店員幫我地燒埋剪埋,五花腩比較厚身
燒到小小蕉🤤好好食
配埋生菜,泡菜加飯一齊食,停唔到口🤭

牛舌同魷魚都有驚喜 好食😋

另外有個短髮店員都好好 ,好有禮貌
幫手燒幫手剪,仲提供意見點燒好食啲🤤

飲返杯青檸梳打,好爽丫

下次會再黎返黎食 好正😍
2023-09-02 21 views
心血來潮想韓燒就去左最近ge炑八🥰無限refill 前菜同爐邊粟米芝士同蛋真係令人心心眼 食肉食到膩 就可以配下唔同配菜👍首先黎ge係特級牛肋骨個擺盆相當有睇頭😆長長牛肋骨 冇筋位!👍肉質又淋又易咬👍 好味到想再encore!之後係韓式豬皮配炒芝麻入口軟綿綿 滿口collagen!🥰配上炒芝麻一齊燒 更香更可口~😋仲有炑八厚切五花腩職員會幫手燒五花腩 真細心❤肥同肉分佈得平均 唔會好油膩~仲好香口 送酒一流! 最後仲點左半份甜辣炸雞趁炸雞熱辣辣 肉質唔鞋加上甜辣醬 好開胃🤩 會食唔停!甜品就叫左 夾心棉花糖配朱古力威化餅燒軟粒棉花糖再夾係威化餅中間😆好玩又夠晒sweet! 飲品方面 韓燒當然要配酒先夠盡興😋我地叫左馬格利生米酒好大“碗“! 好在只係order左一份😆好易入口 好滑 真係唔覺唔覺會飲晒🙈總結:偶然想食好d又想食得開心盡興 炑八真係滿足到!
心血來潮想韓燒

首先黎ge係特級牛肋骨
個擺盆相當有睇頭😆
長長牛肋骨 冇筋位!👍
肉質又淋又易咬👍
好味到想再encore!

之後係韓式豬皮配炒芝麻
入口軟綿綿 滿口collagen!🥰
配上炒芝麻一齊燒 更香更可口~😋

仲有炑八厚切五花腩
職員會幫手燒五花腩 真細心❤
肥同肉分佈得平均 唔會好油膩~
仲好香口 送酒一流!

最後仲點左半份甜辣炸雞
炸雞熱辣辣 肉質唔鞋
加上甜辣醬 好開胃🤩 會食唔停!

甜品就叫左 夾心棉花糖配朱古力威化餅
燒軟粒棉花糖再夾係威化餅中間😆
好玩又夠晒sweet!

飲品方面 韓燒當然要配酒先夠盡興😋
我地叫左馬格利生米酒
好大“碗“! 好在只係order左一份😆
好易入口 好滑 真係唔覺唔覺會飲晒🙈

總結:偶然想食好d又想食得開心盡興
炑八真係滿足到!
  • 特級牛肋骨
2023-09-01 318 views
全港有十幾間分店嘅「炑八韓烤」好受歡迎,係食韓燒既好選擇,今晚放工就和朋友去咗屯門分店食晚餐 ,肉類選擇好多,特別係牛和豬有不同部位可供選擇,另外傳統韓式美食,例如醬油蝦蟹、炸雞、部隊鍋、韓式鍋物、傳統韓式都有供應👍🏻🐮▪️特級牛肋骨 $ 288韓國人好喜歡用梨汁醃肉,可以更入味令肉類更嫩滑,這個牛肋骨味道帶點香甜,入口Juicy軟腍帶牛脂香,不需沾上任何醬汁已經非常好食🐷▪️炑八厚切五花腩 $ 138傳統韓式燒五花腩,原條燒香後剪成一件件再燒至焦香,半肥瘦充滿油脂香,包上生菜和配合韓式燒肉醬,就像韓國食到的完全一模一樣🐽▪️韓式豬皮配炒芝麻(6件)$ 78燒過既豬皮香口又軟腍,滿滿豬油脂香,好夠味,沾上芝麻和紫菜,好味道🍗▪️甜辣炸雞(無骨)$ 118 甜辣炸雞肉質有彈性又嫩滑,無骨啖啖肉,甜辣醬汁係傳統嘅韓式風味,味道香甜帶少少辣,仲配上香脆炸薯條,惹味又香口🦐▪️韓式紅蝦 $ 98超巨型,燒熟之後蝦味香濃,爽口又彈牙,海鮮中必食推介🍫▪️夾心棉花糖配朱古力威化餅 $ 68邪惡之選,好玩又好食,棉花糖燒至外脆內裡半溶化,夾在朱古力威化餅中,好味到呢,大人小朋友都好鍾意食🍶▪️馬格利生米酒(原味)

🐮▪️特級牛肋骨 $ 288

🐷▪️炑八厚切五花腩 $ 138

🐽▪️韓式豬皮配炒芝麻(6件)$ 78

🍗▪️甜辣炸雞(無骨)$ 118

🦐▪️韓式紅蝦 $ 98
超巨型,燒熟之後蝦味香濃,爽口又彈牙,海鮮中必食推介

🍫▪️夾心棉花糖配朱古力威化餅 $ 68

🍶▪️馬格利生米酒(原味)$ 98
馬格利酒也被稱作是韓國米酒,顏色濁濁白白的,看起來就像是洗米水一樣,雖然外觀沒有到很討喜,但喝起來甜甜的十分順口,同時帶有微微的奶味和淡淡的酸味,配燒肉就最啱

• 特級牛肋骨
-炑八韓烤 🔥上星期突然好想食韓國野 一連2日都走去食韓燒可惜既係今次食唔到醬油蟹 之前係度食過一次好唔錯的所以今次就試多啲唔同既韓式燒肉 炸雞同甜品!🥩 炑八厚切五花腩($138)呢度可以搵餐廳職員幫手燒 等專業的來!五花腩既脂肪同肉既層次分明 燒至金黃焦香個人中意用肉點D包飯醬 用生菜連埋燒泡菜 蒜頭 醃蘿蔔一齊食 再飲一啖酒大滿足!❤️🥩 特級牛肋骨 ($288)牛肋骨係用左自家秘制醬汁醃製過食落肉嫰甘甜多汁 一大條連骨燒 口感豐富惹味 🐷 韓式豬皮配炒芝麻 ($78)除左燒肉之外 我都好中意食燒豬皮 燒豬皮果陣要小心D 會好易畀油彈到豬皮燒完外皮係好香脆 底面就好軟糯可以補充番D骨膠原 點埋炒芝麻就更香口呢個做法比起韓國要點黃豆粉更加中意!!🦐 韓式紅蝦 ($98)紅蝦既蝦味比起普通蝦味更為濃郁肉質新鮮扎實 連蝦殼燒 會更有其獨特香氣🐣 甜辣炸雞 - 無骨 ($118/半份)食韓國野又點少得整番個甜辣炸雞炸皮薄脆內裏嫰滑 微甜微新的 粒粒都幾大粒下🍫 夾心棉花糖配朱古力威化餅 ($68)近期韓國好興食燒棉花糖 估唔到呢度都即刻有烤到棉花糖皮脆脆 再用朱古力威化餅夾住黎食 仲可以拉
炑八韓烤 🔥

上星期突然好想食韓國野 一連2日都走去食韓燒
可惜既係今次食唔到醬油蟹 之前係度食過一次好唔錯的
所以今次就試多啲唔同既韓式燒肉 炸雞甜品

🥩 炑八厚切五花腩($138)
呢度可以搵餐廳職員幫手燒 等專業的來!
五花腩既脂肪同肉既層次分明 燒至金黃焦香
個人中意用肉點D包飯醬 用生菜連埋
燒泡菜 蒜頭 醃蘿蔔一齊食 再飲一啖酒
大滿足!❤️

🥩 特級牛肋骨 ($288)
牛肋骨係用左自家秘制醬汁醃製過
食落肉嫰甘甜多汁 一大條連骨燒 口感豐富惹味

🐷 韓式豬皮配炒芝麻 ($78)
除左燒肉之外 我都好中意食燒豬皮
燒豬皮果陣要小心D 會好易畀油彈到
豬皮燒完外皮係好香脆 底面就好軟糯
可以補充番D骨膠原 點埋炒芝麻就更香口
呢個做法比起韓國要點黃豆粉更加中意!!

🦐 韓式紅蝦 ($98)
紅蝦既蝦味比起普通蝦味更為濃郁
肉質新鮮扎實 連蝦殼燒 會更有其獨特香氣

🐣 甜辣炸雞 - 無骨 ($118/半份)
食韓國野又點少得整番個甜辣炸雞
炸皮薄脆內裏嫰滑 微甜微新的 粒粒都幾大粒下

🍫 夾心棉花糖配朱古力威化餅 ($68)
近期韓國好興食燒棉花糖 估唔到呢度都即刻有
烤到棉花糖皮脆脆 再用朱古力威化餅
夾住黎食 仲可以拉絲添! 邪惡得黎又好味😍

🍺 柚子馬格利生米酒 ($126)
每次食韓國野我都一定會嗌番個米酒飲
除左常甩既原味米酒之外 仲有得揀柚子味
黎到先發現原來係西柚黎 浸得愈耐 個酒就愈有果香
📍炑八韓烤 (屯門市廣場2期)
屯門屯隆街3號屯門市廣場2期1樓12&15-17A號舖
2023-08-16
2023-08-21 55 views
難得星期六有時間可以慢慢食返餐晏仔,炑八向來質素ok就唔諗咁多又幫襯下。入坐後qr code自行落單,問一問個code係邊,一號男職員一句回返黎整緊,咁又等多5分鐘,問另一位睇落應該係經理嘅二號男職員,佢又走去問返一號,跟住又係話整緊,又等。。。間舖開11:30,唔係準備好先開門俾人入,入到黎就係等等等。。。。到等到QR code,落好單,咁無人理咪自己開爐,一號又9秒9衝埋黎,話等佢地黎,ok,再等上菜都唔係好耐,來來去去都係得一個女仔好勤力咁做嘢,最好笑係見到一號同二號男職員係度行行企企,想叫佢地加爐邊蛋同芝士,佢地都可以叫我等等,跟住就叫果個女仔黎加😅問過女職員叫阿欣,呢餐飯好彩有佢幫手,唔係真係一肚氣食物質素就更失望,一心想食鰻魚同大八爪魚,落左單先話無鰻魚,改叫豬五花,又勁多毛無清乾淨,大八爪魚上枱變兩隻細八爪魚,見到d職員咁反應同態度已經唔想再講,快快趣趣食完就走。到臨走時,有個靚女啱啱返工,見到d人即刻好勤快咁,同佢反映下,佢都即刻致歉。如果再繼續落去係咁,真係好難返轉頭再幫襯。。。。。。
如果再繼續落去係咁,真係好難返轉頭再幫襯。。。。。。
2023-08-19
$100 (Lunch)