2024-01-18 1017 views
收藏在依間貓貓Cafe已經一段時間但一直都唔啱時間去 , 今次難得約到朋友去依間Cafe。 位置上喺旺角同太子中間樓上Cafe, 其實有少少唔易搵因為都幾隱蔽下 。餐廳限時90分鐘但係如果冇人等緊嘅其實坐耐少少應該都OK嘅。 入場嘅時候職員會要求客人消毒左隻手同埋帶返個鞋套保護返場內嘅貓咪。 最低消費每人一個餐價錢方面其實都唔算貴因為佢冇另外嘅入場收費唔似一般嘅貓貓餐廳。 依家嘅貓貓比起出面嘅貓Cafe會比較熱情, 可能因為有唔少貓貓望落去相信都真係好細個, 活力相當充沛。去嗰日咁啱有一班小朋友,喺班小朋友走咗之後佢哋都抖左陣然後好快有活力充沛咁出嚟玩。絕對係唔存在俾貓貓冷漠嘅情況食物方面當然唔好太有期望。當日我叫咗吉列豬扒咖喱讚岐烏冬($93) ,跟餐可簡一杯soft drink. 吉列豬扒其實都OK嘅咖喱亦都唔辣但係個烏冬就略為林左啲。 不過通常去貓貓Cafe主打都係同貓貓玩。所以對嘢食嘅要求都唔會話太高。 最搞笑嘅係貓貓唔會同你爭嘢食,只不過你要小心啲唔好俾貓貓上嚟嘅時候撞到啲嘢食就OK😬貓貓係絕對好配合你影相基本上去咗依間Cafe應該手機嘅容量會爆曬因為真係影咗好多好多好多貓

吉列豬扒咖哩讚岐烏冬

貓貓係絕對好配合你影相基本上去咗依間Cafe應該手機嘅容量會爆曬因為真係影咗好多好多好多貓貓相😎😎絕對係愛貓人士嘅天堂😍
$102.3 (Dinner)
2024-05-31 0 views
基本無服務可言,貓多次想偷舐喝完的杯,店員完全無反應亦不會收走杯,要客人自行拎俾店員收只有多貓,貓都不會親近人地方如店名多毛食物也非常一般,完全不值過人均過百的1餐第一次去貓cafe體驗咁差,不會再光顧
只有多貓,貓都不會親近人
地方如店名多毛
食物也非常一般,完全不值過人均過百的1餐
第一次去貓cafe體驗咁差,不會再光顧
2024-05-15 51 views
我今日食 青醬意粉 一般 過得去🤝今日食和牛漢堡($158 set lunch) 塊肉居然係m記 質素既肉。而我今日去cafe 食野 , 居然係茶記式搭枱 (第一次) 點解店員唔係一早分開 擺開好d枱先呢。
我今日食 青醬意粉 一般 過得去🤝

今日食和牛漢堡($158 set lunch)
塊肉居然係m記 質素既肉。

2024-04-23 119 views
//////呢排天氣開始轉涼,都完全唔想去戶外活動。所以最適合就係匿埋喺餐廳同貓貓玩,就真系暖笠笠喇。而且仲係免費入場啊!🙌🏼我🙌🏼覺得CP值都好高下次可以再食。/////芝士蘑菇肉醬闊條麵🧃🍻🍼🍼闊條麵煮得恰到好處,保持了適度的嚼勁,並且能夠完美地搭配其他配料。蘑菇和肉醬的組合非常美味。蘑菇的鮮嫩和肉醬的香濃口感相互融合。////////除了主要的闊條麵和蘑菇肉醬,還搭配了墨西哥nachos、蕃茄肉醬和他他醬。提供了額外的口感和風味。nachos的酥脆和蕃茄肉醬的酸甜完美地平衡了菜品的整體風味。他他醬的濃郁和微辣則為這道菜增添了一些火辣的風味。//////整體而言,🍝🍝芝士蘑菇肉醬闊條麵結合了多種不同的口味和質地,每一口都帶給您美妙的味蕾體驗!大家都非常推介來試下,順便可以同貓貓玩下,度過愉快的一天!😋

2024-04-23 87 views
朋友是大愛貓,可惜係佢屋企不能養貓,所以佢經常都想去貓cafe吸貓!這次的cafe我們都是第一次去,估唔到竟然唔洗入場費,真係抵好多呢!同朋友都各叫了一個主食,朋友叫了大蝦龍蝦汁忌廉闊條麵,龍蝦汁不太突出比較似忌廉汁闊條麵為主,有微微的龍蝦味~闊條麵軟硬度偏淋。大蝦也有調味,也大隻的。我叫的食物是炙燒原條鰻魚炒滑蛋漢堡配炸薯角,以前都有食過鰻魚夾在包中,只是一整條鰻魚夾在包中真的是第一次。鰻魚真的好長又大條再配上炒蛋食,十分豐富!薯角是即叫即整,熱辣辣脆卜卜,薯仔佔的比例也挺多的。
好朋友成日都話想去貓Cafe,不過又搵唔到人陪🙈今日就陪佢嚟呢間貓Cafe,滿足佢嘅心願啦🙆🏻呢度地方都幾乾淨,雖然有好多貓,但都唔會有異味👍🏻俾咁多貓圍住食嘢,我都真係第一次🙈車打芝士肉醬薯條配濃厚芝士醬夠哂邪惡😈喺薯條上淋上一層厚肉醬同芝士醬,正到爆🤟🏻香煎大蝦法式他他醬墨西哥夾餅配炸薯角好豐盛,夾餅外皮香脆,內餡多汁,一啖食哂好滿足🙆🏻煙三文魚青醬意粉醬汁質地creamy,本身青醬調味唔會太鹹,主要靠煙三文魚提味👍🏻
2024-04-11 97 views
今日同男朋友喺旺角行街,跟住嚟咗多毛食嘢。當然係一間貓Cafe,除咗有大量貓貓玩,仲有超越其他貓Cafe水準嘅美食提供,有得玩又有得嘆美食,真心一流。💜Oreo朱古力牛角包窩夫配雪糕🧡大蝦龍蝦汁忌廉闊條麵💚黑松露醬野菌忌廉汁意粉(素食)💜Oreo朱古力牛角包窩夫搭配雪糕,牛角包窩夫酥脆可口,與冰涼香甜的Oreo朱古力雪糕非常配搭,冰火兩重口感豐富味道一流,不論係當正餐還是甜品都同樣好正。🧡大蝦龍蝦汁忌廉闊條麵充滿豐富的海鮮風味。大蝦的鮮甜與龍蝦汁完美地融合在一起,美味得令人難以抗拒。闊條麵的口感彈牙,醬汁包滿每一條意粉。💚黑松露醬野菌忌廉汁意粉,就算係素食者都啱食。黑松露的獨特香氣和野菌的鮮美,與忌廉汁的濃郁融合在一起,味道濃郁又豐富。

💜Oreo朱古力牛角包窩夫配雪糕
🧡大蝦龍蝦汁忌廉闊條麵
💚黑松露醬野菌忌廉汁意粉(素食)
2024-04-11 53 views
作為愛貓人士見到一堆貓貓當然係極開心啦❤️今次去呢間貓貓cafe 係全港人貓比例最高的!真係大滿足!貓貓都好得意,大部分都好痴人✨芝士蘑菇肉醬闊條麵比起普通的意粉個人更愛闊條麵!特別係肉醬配上闊條麵愛是別有一番風味的😊肉醬會酸酸甜甜加上闊條麵口感更佳!墨西哥nachos 配蕃茄肉醬及他他醬墨西哥粟米脆片必次見到都好想食,但明明係屋企都整到的的😆今次有2款醬汁配粟米片,個人更愛肉醬。煙三文魚青醬意粉青醬意粉就是有點青青草草味道!而煙三文肉的煙燻味偏重一點,鹹味都令意粉更多層次。
芝士蘑菇肉醬闊條麵
墨西哥nachos 配蕃茄肉醬及他他醬
煙三文魚青醬意粉
2024-04-09 43 views
旺角都有好多唔同嘅貓貓Cafe,但今次去呢一間叫做多毛嘅貓貓Cafe係我去過入面最滿意嘅✨✨雖然位於商業大廈但環境方面非常之舒適,裝修設計都好有特色,而且仲有好多好得意嘅貓貓,貓貓都非常精靈活潑。✨食物方面今次叫咗三樣嘢食,分別有煙三文魚青醬意粉、芝士蘑菇肉醬闊條麵、墨西哥nachos 配蕃茄肉醬及他他醬。✨墨西哥nachos 非常香脆,再配蕃茄肉醬及他他醬,酸酸甜甜味道好濃郁。✨煙三文魚青醬意粉份量啱啱好,煙三文魚仲好肥美添。✨芝士蘑菇肉醬闊條麵有滿滿嘅芝士同肉醬,非常之吸引,每一啖都食到芝士嘅濃郁香味。

✨煙三文魚青醬意粉份量啱啱好,煙三文魚仲好肥美添。
2024-04-09 30 views
我地有試黑松露醬野菌忌廉汁意粉,清新又美味,選用新鮮野菌,搭配正宗既黑松露醬,散發出濃郁既香氣,每一口都係如詩如畫既味覺盛宴,感受到大自然既恩賜而且唔會好濃厚,味道好正(≧▽≦)之後又有試香煎大蝦法式他他醬墨西哥夾餅配炸薯角,呢個打卡一流呀,大大既鮮蝦散發出迷人既香氣,融合著他他醬既醇厚味道,墨西哥夾餅就外酥里嫩,再搭配著炸薯角,外酥內嫩既口感,欲罷不能(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)然後亦有試車打芝士肉醬薯條配濃厚芝士醬,每一條香脆既薯條都經過精心挑選,炸到金黃酥脆,咬上一口,內外一體既口感令人陶醉,配上濃厚既芝士醬,頓時爆發出口感既極致享受,芝味享受(*^o^*)
2024-04-09 25 views
今日同男朋友過到嚟旺角呢間貓貓Cafe,呢間貓貓Cafe係全港擁有最多貓貓,有成40隻咁多,而且仲係免費入場。餐廳提供咗非常豐富嘅食物和飲品,食物水準更加係一流。又有得食又有貓貓玩,真係好開心!😻😽😋😻😽😋😻😽😋😻😽😋😻😽😋士多啤梨牛角包🥐窩夫配雪糕呢度甜品賣相非常靚,紅色白色嘅對比鮮艷又香甜。牛角包窩夫外脆內鬆軟,香氣四溢,配搭酸甜士多啤梨醬和冰冰冷冷的雪糕,冷熱交融,為味蕾帶來絕妙的感受。墨西哥nachos配蕃茄肉醬及他他醬脆薄的玉米片沾上香辣的蕃茄肉醬,令人非常開胃。玉米片的酥脆與蕃茄肉醬的酸甜和微辣完美結合,配上他他醬,增添了奶油和濃郁的口感,味道非常豐富,香脆又可口。

😻😽😋😻😽😋😻😽😋😻😽😋😻😽😋
士多啤梨牛角包🥐窩夫配雪糕
墨西哥nachos配蕃茄肉醬及他他醬
2024-04-09 30 views
👏🏻台式鹽酥雞酥脆既外皮包裹著嫩滑多汁既雞肉,一口咬下,伴隨著濃郁既咸香味道,彷彿一瞬間回到台灣夜市,每一塊鹽酥雞都經過嚴格篩選同獨特既炸制工藝,確保每一口都能帶黎最絕妙既享受!🫶🏻芝士蘑菇肉醬闊條麵闊條麵搭配上濃郁既芝士蘑菇肉醬,令人垂涎欲滴,經過精心煮制既麵條勁道十足,搭配上香濃肉醬同新鮮蘑菇,每一口都能讓你感受到味蕾既震撼,無論係麵食愛好者定係芝士控,呢碟意粉都滿足到你!🫰🏻大蝦龍蝦汁忌廉闊條麵新鮮既大蝦搭配上濃郁既龍蝦汁忌廉,口感豐富飽滿,打破佐傳統麵食既框架。咸香既龍蝦汁同鮮美多汁既大蝦相得益彰,每一口都充滿著滿足和享受!✌🏻飲品草莓牛奶同特濃朱古力係兩款非常經典既飲品選擇。新鮮既的草莓同香濃既牛奶融合係一齊,帶黎一絲絲甜蜜同清新;而濃厚香醇既特濃朱古力就散發住無法抗拒既誘惑,清涼解渴!
👏🏻台式鹽酥雞
🫶🏻芝士蘑菇肉醬闊條麵
🫰🏻大蝦龍蝦汁忌廉闊條麵
✌🏻飲品
2024-04-08 28 views
📍多毛 係一間非常有名氣嘅貓Cafe,佢哋嘅賣點係人同貓嘅比例冠絕全港🥇足足40多隻貓星人喺度陪大家,而且唔收入場費,抵玩又好玩🐱Cafe提供多款鹹食&甜點,全部都好吸引👅脆炸台式鹽酥雞可以一解口痕,炸得金黃色,連貓星人都想食😹份量驚人嘅炙燒原條鰻魚炒滑蛋漢堡配炸薯角,打卡一流😻將大大條鰻魚放入漢堡內,配上炒滑蛋,軟乎乎嘅口感令人好滿足🫦叫咗兩份甜品:士多啤梨牛角包窩夫配雪糕酸酸甜甜,中和咗牛角包窩夫嘅酥油感😽Oreo朱古力牛角包窩夫配雪糕甜度較高,啱哂鍾意食甜品嘅朋友,一凍一熱嘅感覺永遠都係咁吸引😸
【店舖打理貓咪Cafe有質素·免入場費✨🐱】/////呢間貓貓Cafe 限時90分鐘 免入場費(´▽`)空間感十足 貓同人都有足夠空間活動😁見到店主會出嚟照顧貓貓 餵食罐罐同打屁股按摩 為貓貓提供一個幸福舒適環境生活🫶🏻.👉🏻大蝦龍蝦汁忌廉闊條麵($128)闊條麵口感煙靭 好掛汁😋龍蝦汁味自然香濃 大蝦份量非常多.👉🏻Many Mo 牛角包全日早餐 ($153)除左沙律菜 每樣食材調味都足夠又新鮮~沙律菜味道偏苦澀..煙肉煎到油脂均勻入味牛角包香脆 三文魚有玫瑰造型 味道香滑雞蛋已有黑胡椒碎 更加香口 蛋汁濃郁🤩———📍多毛 (旺角)旺角彌敦道732號寬成樓1樓
【店舖打理貓咪Cafe有質素·免入場費✨🐱】
/////

👉🏻大蝦龍蝦汁忌廉闊條麵($128)
闊條麵口感煙靭 好掛汁😋
龍蝦汁味自然香濃 大蝦份量非常多

👉🏻Many Mo 牛角包全日早餐 ($153)
除左沙律菜 每樣食材調味都足夠又新鮮~
沙律菜味道偏苦澀..煙肉煎到油脂均勻入味
牛角包香脆 三文魚有玫瑰造型 味道香滑
雞蛋已有黑胡椒碎 更加香口 蛋汁濃郁🤩

———
📍多毛 (旺角)
旺角彌敦道732號寬成樓1樓
2024-02-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
2024-04-02 26 views
每當假期又想輕鬆吓嘅時候我就會去貓Cafe,今次去咗呢一間位於旺角嘅貓Cafe,地理位置都算方便,而且空間好廣闊,仲有好多隻貓貓添🤪貓Cafe入面都會提供唔同嘅飲品或者主食、甜品。今次就叫咗佢哋其中一款甜品同埋一款主食。✔️Oreo朱古力牛角包窩夫配雪糕 甜品推介指數:🩷🩷🩷🩷🩷非常邪惡嘅Oreo朱古力牛角包窩夫好香牛油味,滿滿嘅Oreo同埋朱古力醬為呢一個窩夫增添美味,仲要有埋雪糕,冰火交融嘅感覺✨✔️煙三文魚青醬意粉主食推介指數:🩷🩷🩷🩷意粉啖啖都食到好濃郁醬汁,仲有個砌到好靚嘅肥美煙三文魚,味道又幾唔錯,好啱我口味。
貓Cafe入面都會提供唔同嘅飲品或者主食、甜品

今次就叫咗佢哋其中一款甜品同埋一款主食。
✔️Oreo朱古力牛角包窩夫配雪糕
甜品推介指數:🩷🩷🩷🩷🩷