2025-02-26
呢間點心店想試好耐啦!裝修懷舊得嚟又新潮, 主打新派嘅點心, 結合傳統✖️創新, 尤其係啲點心拼盤, 精緻又好有特色!🥢一龍大滿足一次過滿足6個願望!有酸菜魚鳳眼餃、蟹粉菠菜香蝦餃、筍尖蝦餃皇、松露野菌晶瑩餃、鹹蛋黃墨魚燒賣、斑蘭麻蓉桃子。蟹粉菠菜香蝦餃表面加咗三文魚籽, 帶鹹香~ 筍尖蝦餃皇外皮軟糯, 裏面嘅鮮蝦口感彈牙!斑蘭麻蓉桃子係甜點, 桃子形狀🍑, 食落有斑蘭香氣, 麻蓉內餡有少少沙沙嘅口感。🥢星加坡黑胡椒蟹燒賣推介👍🏻 充滿黑胡椒香氣, 加埋蟹肉, 非常惹味!🥢松露野菌晶瑩餃推介👍🏻 水晶皮係紫藍色, 黑松露味好香, 菇菌搭配松露, 成個組合好夾, 我忍唔住自己食咗3粒!🥢黑金流沙包包身好軟熟, 一咬開啲奶黃流沙內餡即刻湧出嚟, 啖啖香濃奶黃味, 流沙效果佳!🥢白灼蘭花苔係西蘭花混合芥蘭嘅蔬菜🥬!清甜脆嫩, 完全冇渣, 上面鋪上薑蓉, 好夾!下次有機會要試龍記六寶 (燒賣拼盤), 一籠有6款唔同口味同風味嘅燒賣,夠晒特別!
🥢一龍大滿足
蟹粉菠菜香蝦餃表面加咗三文魚籽, 帶鹹香~
筍尖蝦餃皇外皮軟糯, 裏面嘅鮮蝦口感彈牙!
🥢星加坡黑胡椒蟹燒賣
推介👍🏻 充滿黑胡椒香氣, 加埋蟹肉, 非常惹味!
🥢松露野菌晶瑩餃
🥢黑金流沙包