2023-12-28 479 views
蒜香松葉蟹肉意粉賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧意粉煙韌度合適,每條都掛滿奶香滿滿的忌廉汁和蟹肉絲,食落鮮甜可口,帶有淡淡的蒜香滋味,口味清淡健康,有住家菜的感覺🥰 煙三文魚碎蛋三文治賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧三文治麵包由餐廳自家製作,即點即烘上枱時依然熱騰騰,食落外層薄脆,內層軟綿,中間夾著油香鹹鮮的煙三文魚、綿滑可口的碎蛋以及清新爽口的青瓜蕃茄,味道豐盈令人回味無窮。大沙律🌟 鴨胸螺絲粉 🌟 凱薩沙律 🌟 娃娃菜雞肉沙律 🌟 水果沙律 🌟 雜菜沙律 🌟賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧沙律由餐廳每日自家製作,保證新鮮零添加👍 選擇大沙律可一次過品嘗五款當天款式,份量勁多大滿足推薦👍 🐧 最喜歡水果沙律,內含火龍果、哈密瓜、蘋果、菠蘿等多款新鮮水果,食落清爽又甘甜,果汁滿滿超級可口。朱古力蛋糕、藍莓芝士蛋糕賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧朱古力蛋糕可可味道濃郁香醇,蛋糕軟滑線密,配搭滑溜順口的朱古力忌廉一齊食,甜美滿分。藍莓芝士蛋糕質感偏硬身有咬感,食落芝士味道濃而不膩,與酸酸甜甜的藍莓醬一起食用,更添清新。美式咖啡、橙柚伯爵茶賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧美式咖啡香醇濃厚,入口苦

賣相:🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

美式咖啡香醇濃厚,入口苦中帶甘,順口不澀,提神良伴。

橙柚伯爵茶果香滿溢,橙柚的酸與伯爵茶的甘完美融合,飲落清爽又醒神。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳走簡約清新風格,採用大量木系餐桌,再採納自然光作照明,感覺柔和又舒適。

餐桌配搭自由度高,無論一人獨處還是多人歡聚都非常合適。

🐧❤️結語:大沙律豐富又抵食,高質推薦。

2024-05-30 23 views
喺疫情期間無意中發現到呢一間餐廳(^^)其實佢係喺一幢商廈嘅一樓開放式餐廳唔好睇佢店面細細,其實都有唔少上班族嚟買嘢食上次試咗佢個意粉都唔錯,今次唔係太肚餓,就試吓佢個沙律。咁我就揀咗個細嘅沙律,可以俾我任選三款,我揀咗水果沙律,菜瓜瘦肉湯通螺絲粉。另外加$10仲可以有個蔬菜湯。個蔬菜湯就可以唔使加㗎啦,因為水nelnel又唔係太大碗太吸引。但係個沙律就唔錯,我幾鍾意食螺絲粉沙律,咁佢都整得幾好食,就咁睇好似好細份,都擔心唔夠飽,但係其實食落又OK

唔好睇佢店面細細,其實都有唔少上班族嚟買嘢食

2024-05-20 24 views
其實就係行攰咗,想坐返低飲杯嘢,就嚟咗,飲番杯flat White穩穩陣陣,拉花都幾靚,可能原本唔期待飲到之後反而覺得驚喜,回香好甘香,烘豆子烘比較好啲,有回甘,個舖頭黑白色裝修,比較摩登
去九龍灣搵老公食lunch,今次帶我試下呢間cafe,位於商業大廈1樓lobby唔算顯眼,不過環境好舒服,忙完半日黎食lunch飲杯野真係幾chill ! Lunch set 除左意粉、burger,仲有三文治、沙律套餐,自由配搭! 🥪黑松露雞肉三文治 三文治烤得外脆內軟熟,入面滿滿松露雞肉,松露味好香! 沙律🥗每日有5款鮮果沙律、蒜香螺絲粉、蕃茄蛋片、凱撒沙律、Parma Ham salad。 可點S/M/L size,樣樣想試所以點左L。特別鍾意鮮果沙律,粒粒新鮮,勁fresh! 🍝 蒜香松葉蟹肉意粉蒜香味啱啱好,蟹肉份量幾多,香草洋蔥,口感輕盈,麵條剛好有彈性+$10加南瓜湯,南瓜蓉細緻香滑。☕️榛子竹炭鮮奶,黑白latte拉埋花好靚! 淡淡竹炭味帶榛子果香,入口有質感。🧋Grape espresso tonic 初嚐加左葡萄汁既espresso tonic,估唔到咁夾,味道相當balance , 入口順喉清爽又醒神! 🍰Chocolate cake 朱古力味好香濃,有3種texture,中間慕絲柔滑,蛋糕綿密。

🥪黑松露雞肉三文治
三文治烤得外脆內軟熟,
入面滿滿松露雞肉,松露味好香!

沙律🥗每日有5款
可點S/M/L size,樣樣想試所以點左L。
特別鍾意鮮果沙律,粒粒新鮮,勁fresh!

🍝 蒜香松葉蟹肉意粉
蒜香味啱啱好,蟹肉份量幾多,香草洋蔥,
口感輕盈,麵條剛好有彈性

+$10加南瓜湯,南瓜蓉細緻香滑。

☕️榛子竹炭鮮奶,黑白latte拉埋花好靚!
淡淡竹炭味帶榛子果香,入口有質感。

🧋Grape espresso tonic

🍰Chocolate cake

2024-01-12 40 views
返工放lunch去咗附近嘅一間Cafe食個輕食, 環境感覺舒適休閑~ 🥪煙三文魚碎蛋三文治呢個lunch set會包細沙律➕時日餐湯/飲品。用上餐廳自家製竹炭麵包製作三文治, 已預先切開一半, 方便食用, 相當貼心💕!即叫即烘, 個包暖笠笠好軟熟, 夾住滿滿嘅煙三文魚同碎蛋沙律, 呢個組合好味又飽肚!🥗沙律有螺絲粉、沙律菜、水果粒🍝蒜香松葉蟹肉意粉每條意粉都掛滿忌廉汁同蟹肉碎, 入口有淡淡蒜香🧁藍莓鬆餅Muffin濕潤鬆軟, 裏面加入微酸甜嘅新鮮藍莓🫐, 配一杯green tea latte🍵, 好好享受下午時光☀ 🧁朱古力鬆餅朱古力味好香濃🍫, 表面有少少海鹽, 更能帶出可可滋味~
🥪煙三文魚碎蛋三文治

🍝蒜香松葉蟹肉意粉
每條意粉都掛滿忌廉汁同蟹肉碎, 入口有淡淡蒜香

🧁藍莓鬆餅

🧁朱古力鬆餅
朱古力味好香濃🍫, 表面有少少海鹽, 更能帶出可可滋味~
2024-01-12
$90 (Lunch)
2023-12-23 28 views
難得冬至早放,夜晚先約屋企人,中間天地堂就同同事chill一chill去平日working hours先開嘅九龍灣cafe,踏足人地返工嘅飯堂先由於夜晚可能要擦大餐,lunch都係簡單啲好,呢間嘅三文治餐都唔錯㗎,啲包質感軟熟,中間嘅雞肉好嫩,雖然light但都飽肚細沙律都唔細,有三款材料可以揀,南瓜超多,索得好腍又有口感,雞肉燒得香嫩,蔬菜翠綠夠爽口人跑渣馬,大胃要加碼,食完正餐就要有甜品,呢間嘅tiramisu比較似凍餅加海綿蛋糕,奶味都幾香跟餐飲品有半價,嚟得cafe當然要嚟杯咖啡,嗌杯mocha開心吓,又幾濃朱古力香喎綠茶latte暖笠笠奶香都出,冬天飲啱晒

黑松露雞肉三文治

細沙律

意大利芝士蛋糕

朱古力咖啡

綠茶鮮奶

綠茶latte暖笠笠奶香都出,冬天飲啱晒
2023-12-22
$105 (Lunch)
黑松露雞肉三文治
細沙律
意大利芝士蛋糕
朱古力咖啡
綠茶鮮奶
我呢啲上班一族,平時放咗工又點會有時間準備Lunch Box俾自己~ 要搵到又好食又健康嘅Lunch,真係好難。最近去咗九龍灣個邊做嘢,俾我搵到性價比高嘅Lunch!又好食,又抵食,仲要健康喎!呢度啲服務好好,個waitress好有耐性咁介紹。佢嘅 Lunch Menu 今次我哋嘅例湯係粟米南瓜湯。 聽個waitress講佢哋自己磨,食得出無加粉,無特別添加味精,清清爽爽,飲落好暖胃,好舒服跟住我哋叫咗個細Salad,可以揀3款。真係冇諗過細Salad份量都幾大。蔬菜好爽好,清新。啲沙拉汁濃度適中,唔會令你感覺膩。再叫咗個正餐,分別係 “蒜香松葉蟹肉意粉” 同埋 “燒烤醬牛肉漢堡配薯片” 2個人食份量剛剛好。“蒜香松葉蟹肉意粉”食落好松葉蟹肉嘅鮮味滲出嚟,意粉嘅軟硬度適中,唔太軟,唔太硬。白汁配有刴好嘅蒜粒,好清香。“燒烤醬牛肉漢堡配薯片”呢個漢堡最出色係塊牛肉,都算厚。一咬落去,牛肉好juicy,安格斯牛嘅口感。睇到佢啲蛋糕,心郁郁要黎返件。“伯爵茶芝士蛋糕”必食!!!!極之推介你食呢個!佢個cheese同伯爵茶無搶到大家嘅味。夾得啱啱好。係硬身cheese cake。我本人好鍾意食
要搵到又好食又健康嘅Lunch,真係好難。

例湯:南瓜粟米湯
細沙拉
蒜香松葉蟹意粉
“蒜香松葉蟹肉意粉”
燒烤醬牛肉漢堡配薯片
“燒烤醬牛肉漢堡配薯片”
睇到佢啲蛋糕,心郁郁要黎返件。
伯爵茶芝士蛋糕
“伯爵茶芝士蛋糕”
必食!!!!極之推介你食呢個!
佢個cheese同伯爵茶無搶到大家嘅味。夾得啱啱好。係硬身cheese cake。我本人好鍾意食硬身嘅,每口都幸福滿滿

一路食一路飲返杯咖啡 “Mocha”  “Capaccino” 咖啡香滑,飲落好順,唔澀口。飲熱飲,咖啡師仲會好有心機咁因應你個名拉相應嘅花。
2023-11-27
$100 (Lunch)
例湯:南瓜粟米湯
細沙拉
蒜香松葉蟹意粉
燒烤醬牛肉漢堡配薯片
  • salad
👨🏻‍🍳Lassana Coffee (Centre Parc) (九龍灣)📍九龍灣常悅道11號Centre Parc1樓大堂 「九龍灣又一健康沙律之選😋仲有超靚拉花咖啡😻」 今日偷了獨處時間,黎到九龍灣近mega box既Lassana Coffee chill chill🤤原本系被超靚拉花咖啡吸引,到左之後,發現系一個獨處好地方😝Lassana Coffee採光充足,餐廳設計好周到,可一人桌,也可多人聚餐。而且環境靜、乾凈、座位闊落,連一人桌設計都不會有尷尬感🫶🏻 👍🏻🍽️蒜香松葉蟹肉意粉 Crab Spaghetti with Garlic Cream sauce $88+$10 是日餐湯😋 🥣椰菜湯+$48 細沙律 (3 choices)👍🏻🍽️火腿螺絲粉👍🏻🍽️水果沙律👍🏻🍽️吞拿魚青瓜粟米沙律 意粉🍝有住家味🥹滿滿蒜香加上滿滿蟹肉同忌廉,超夾‼️蟹肉質鮮甜不榎,意粉煙靭度中等,新鮮熱上熱辣辣,正👍🏻👍🏻 椰菜湯好清🤤淡淡的,無添加味精,好健康😋 今日系lunch hour前去😝岩岩好撞正沙律新鮮整好‼️得店長同意下影左一張😝佢地沙律每日都吾同,由一位媽媽煮理,好健康😆🫶🏻不過今日點左意
📍九龍灣常悅道11號Centre Parc1樓大堂

「九龍灣又一健康沙律之選😋仲有超靚拉花咖啡😻」

原本系被超靚拉花咖啡吸引,到左之後,發現系一個獨處好地方😝
而且環境靜、乾凈、座位闊落,連一人桌設計都不會有尷尬感🫶🏻

+$10 是日餐湯😋
🥣椰菜湯
+$48 細沙律 (3 choices)
👍🏻🍽️火腿螺絲粉
👍🏻🍽️水果沙律
👍🏻🍽️吞拿魚青瓜粟米沙律
蒜香松葉蟹肉意粉

意粉🍝有住家味🥹滿滿蒜香加上滿滿蟹肉同忌廉,超夾‼️
蟹肉質鮮甜不榎,意粉煙靭度中等,
新鮮熱上熱辣辣,正👍🏻👍🏻
椰菜湯

椰菜湯好清🤤
淡淡的,無添加味精,好健康😋

今日系lunch hour前去😝
岩岩好撞正沙律新鮮整好‼️得店長同意下影左一張😝
佢地沙律每日都吾同,由一位媽媽煮理,好健康😆🫶🏻
不過今日點左意粉,又加左湯,驚食吾哂,所以特別點細沙律比平時細,但系都好大份🙈🫶🏻

👍🏻🍽️火腿螺絲粉,入哂味😋調味恰到好處,既惹味又light👍🏻
👍🏻🍽️水果沙律,全部都系新鮮水果😻火龍果、哈密瓜、菠蘿、蘋果,全部都好甜好juicy!!
👍🏻🍽️吞拿魚青瓜粟米沙律,‼️必食‼️
吾知大家有無食過7-11白汁吞拿魚薄餅卷,味道好似🥹‼️吞拿魚味好出,洋蔥好似?爆過/醃過咁香,不過主廚話無爆過🙈超入味的洋蔥,一D都吾生‼️青瓜粒粒爽脆,粟米超甜,已去芯🫶🏻🫶🏻
Hazelnut  Charcoal  Latte

👍🏻☕️Hazelnut Charcoal Latte榛子竹炭鮮奶 $38
超靚貓貓拉花‼️😻😻
飲到最尾有焦糖甜香😻
cake

大滿足,全部清哂😝
好味得黎又light,九龍灣既朋友Lunch又多一個選擇🫶🏻
12點幾開始陸續多人,好多人都takeaway,即叫即整,不過吾使等好耐🤤🫶🏻
店員間好和諧好nice,青春熱血😝
佢地D cake都好靚🤤下次試下cake先!!
仲有$38/4pc蜜糖雞翼😻

#lassanacoffee

2023-11-28
Hazelnut  Charcoal  Latte
#pb食在九龍灣 #pbcafe系列 九龍灣休閑舒適咖啡店☕️今次介紹嘅呢間九龍灣Cafe位於零碳天地附近 距離德福廣場、Mega Box只有5-10分鐘路程 位置幾方便🥰 店內環境好寬敞 採光度十足 環境好舒適😍 下晝去到見到唔少人拎電腦係度做野 幾適合附近打工仔去食👍🏻.Lunch選擇都幾多 有7款意粉、5款沙律、5款三文治😋 價錢$48-$78不等👍🏻 甜品方面 佢每日都有幾款自家製蛋糕😍 🔹是日沙律🥗推介❤️ 佢每日有5款沙律 當日有蟹柳蕎麥麵、凱撒沙律、韓式青瓜娃娃菜沙律、甜蜜蜜三色薯沙律、、雜菜沙律😋 最欣賞蟹柳蕎麥麵 調味好好 麵質好爽口👍🏻 仲有菠菜、蟹柳 天氣熱食好refreshing😍🔹茄汁辣雞意粉🍝意粉份量幾多😍 用左新鮮蕃茄 + 茄乾煮 加上微微辣 味道幾惹味😋 雞肉都有好多舊 唔會好乾身👍🏻🔹Flat White☕️推介❤️ 咖啡師好叻朱古力拉花 IG有好多佢嘅靚靚拉花😍 .整體✨ 呢間Cafe位於九龍灣零碳天地附近 距離德福廣場、Mega Box只有5-10分鐘路程 位置幾方便🥰 店內環境採光度十足 好舒適😍 Lunch set選擇好多 食物質素幾高 而且價錢唔貴👍
#pb食在九龍灣 #pbcafe系列
九龍灣休閑舒適咖啡店☕️

🔹是日沙律🥗

🔹茄汁辣雞意粉🍝

🔹Flat White☕️
推介❤️ 咖啡師好叻朱古力拉花 IG有好多佢嘅靚靚拉花😍

整體✨ 呢間Cafe位於九龍灣零碳天地附近 距離德福廣場、Mega Box只有5-10分鐘路程 位置幾方便🥰 店內環境採光度十足 好舒適😍 Lunch set選擇好多 食物質素幾高 而且價錢唔貴👍🏻 下次去九龍灣可以唔使再係商場食野❤️

Lassana Coffee (Centre Parc) (九龍灣) • 🤝🏻🤪
九龍灣常悅道11號Centre Parc1樓大堂
2023-11-27 20 views
我同事話我知公司附近有間cafe好正☺️又唔會好嘈 地方又好坐 好岩同2-3同事吹水/ 同客食飯😀每日lunch又數款, 都有三文治 比較light既午餐好岩減緊肥既我地😅🔸和風燒汁薄牛肉意粉薄牛肉意粉以和風燒汁調味每一口都帶來豐富的風味😀牛肉柔嫩 + 和風燒汁都好掛汁份量都好多 仲有少少沙律菜伴碟好食~☺️🔸燒三文魚碎蛋三文治三文魚的鮮味&碎蛋的綿滑相得益彰麵包都係新鮮製造 上枱時都係熱辣辣~🥰當然 熱& 軟熟既麵包係最好味既😍😍😍見咁多款三文治好想試埋其他口味呀!!🔸沙律我同同事們都叫左個沙律for share~健康呀嗎😆佢可以叫一個大沙律, 當中包括揀左凱撒沙律, 椰菜花配磨菇, 鮮雜果沙律&煙鴨胭螺絲粉每一款都睇到佢有迷人的色澤❤️仲好fresh😌我覺得好抵食因為佢唔係剩係得一款提供了多樣的口感和風味得呢間先有架炸~🔸Green tea Latte & Hazelnut Latte綠茶鮮奶清新怡人而榛子鮮奶咖啡則帶來香濃既咖啡香味📍Lassana Coffee (Centre Parc)📍九龍灣常悅道11號Centre Parc1樓大堂
我同事話我知公司附近有間cafe好正☺️
又唔會好嘈 地方又好坐 好岩同2-3同事吹水/ 同客食飯😀
每日lunch又數款, 都有三文治 比較light既午餐
好岩減緊肥既我地😅

🔸燒三文魚碎蛋三文治

三文魚的鮮味&碎蛋的綿滑相得益彰
麵包都係新鮮製造 上枱時都係熱辣辣~🥰

當然 熱& 軟熟既麵包係最好味既😍😍😍
見咁多款三文治好想試埋其他口味呀!!

🔸沙律

我同同事們都叫左個沙律for share~
健康呀嗎😆
每一款都睇到佢有迷人的色澤❤️
仲好fresh😌
我覺得好抵食因為佢唔係剩係得一款
提供了多樣的口感和風味
得呢間先有架炸~

綠茶鮮奶清新怡人
而榛子鮮奶咖啡則帶來香濃既咖啡香味

📍Lassana Coffee (Centre Parc)
2023-11-24 144 views
位於九龍灣常悅道< 𝐋𝐚𝐬𝐬𝐚𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 >, 一間咖啡店, 設有不同款式咖啡及飲品, 而且每天提供不同款式沙律。ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ꜱᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ ᴡɪᴛʜ ɢɪɴɢᴇʀ ꜱᴀᴜᴄᴇ $⁷⁶薑汁帶子野菌意粉, 軟硬度適中, 鮮甜帶子配搭清新野菌, 帶有微微薑香。ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ ꜱᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ $⁶⁴卡邦尼意粉, 放有火腿片及香草, 味道不俗。ꜱᴍᴀʟʟ ꜱᴀʟᴀᴅ $⁴⁸細沙律相當新鮮及豐富, 包括黑松露露荀菇螺絲粉、凱撒沙律及茄子。ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ $⁴⁶伯爵茶芝士蛋糕, 質地軟滑, 茶味香濃。ᴄʜᴏᴄᴏꜰᴀʟʟ ᴄᴀᴋᴇ $⁴⁶朱古力蛋糕, 味道濃郁。ʜᴀᴢᴇʟɴᴜᴛ ᴄʜᴀʀᴄᴏᴀʟ ʟᴀᴛᴛᴇ ⁽⁺$²¹⁾榛子竹炭鮮奶, 拉上可愛貓咪拉花。ʙᴜᴛᴛᴇʀꜰʟʏ ᴘᴇᴀ ʟʏᴄʜᴇᴇ ꜱᴏᴅᴀ ⁽⁺$²³⁾藍蝶花荔枝蘇打, 漸層很美, 帶有甜甜味道。Lassana Coffee (Centre Parc) (九龍灣)📍九龍灣常悅道11號Centre Parc1樓大堂

ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ ꜱᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ $⁶⁴
卡邦尼意粉, 放有火腿片及香草, 味道不俗。

ꜱᴍᴀʟʟ ꜱᴀʟᴀᴅ $⁴⁸

ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ $⁴⁶
伯爵茶芝士蛋糕, 質地軟滑, 茶味香濃。

ᴄʜᴏᴄᴏꜰᴀʟʟ ᴄᴀᴋᴇ $⁴⁶
朱古力蛋糕, 味道濃郁。

榛子竹炭鮮奶, 拉上可愛貓咪拉花。

藍蝶花荔枝蘇打, 漸層很美, 帶有甜甜味道。

2023-11-20
$150 (Lunch)
2023-11-23 22 views
🌟 今日九龍灣分店同事介紹「Lassana」比我,話100%坐得舒服嘅餐廳,位於商廈open area,地方好光猛好闊落,1:00嚟到好多人放lunch, 呢度生意好好,好彩等咗5分鐘就有位。***** ***** ***** ***** ***** 薑汁帶子野菌意粉🍝大大粒帶子爽口夠新鮮,味道好清甜,意粉汁屬於中式煮法,這裏的意粉非常開胃,大口大口地吃。南瓜湯🫕好清甜、口感香滑;🥗沙津有雜菜、紅蘿蔔、青瓜、冷麵,材料新鮮。又係一個開胃菜。🍰朱古力慕絲麵包同蛋糕全部即日有師傅新鮮製作😋慕絲蛋糕非常軟滑👍🏻咖啡Latte☕️上檯好大驚喜,係我最喜歡嘅貓咪圖案,開心到不得了。***** ***** ***** ***** ***** 我坐在落地玻璃旁邊梳化,發現餐廳樓底好高,窗外是零碳天地和MegaBox,難得放慢腳步嘆杯靚咖啡,這裡屬於九龍灣一個好好選擇。

***** ***** ***** ***** *****

薑汁帶子野菌意粉🍝

南瓜湯🫕好清甜、口感香滑;

🍰朱古力慕絲
麵包同蛋糕全部即日有師傅新鮮製作😋慕絲蛋糕非常軟滑👍🏻

***** ***** ***** ***** *****

2023-11-20 22 views
{Lassana Coffee}平時九龍灣成日都會行過Centre Parc🚶‍♂️🚶‍♂️但真係唔知原來上面間COFFEE SHOP係有埋LUNCH食架😍😍所以搵埋同事一齊去試下先😙😙個格局都相當舒服俾人一種好似忙裡偷閒的感覺⛱️⛱️估唔到睇完個餐牌🍽️🍽️以為呢度食野唔過一百蚊😂😂點知原來都好貼地👍🏻👍🏻🍔🍔燒烤醬牛肉漢堡配薯片個包好軟熟 原來因為係自家制👏🏻牛肉好JUICY🐮🐮值得再ENCORE☺️☺️🍝🍝黑松露蘑菇意粉唔係CREAMY既反而食完唔會覺得好漏的感覺😗😗☕️☕️Mocha & Latte咖啡師好好人, 拉花仲拉左我同朋友個名非常開心😍😍🍫🍫Chocolate cake個朱古力味好濃甜度適中🍰🍰Tiramisu好香滑 口感綿滑P.S 仲打包左鬆餅俾其他同事試下, 個earl grey味好香🌿🌿個藍莓醬仲要自家制每一日都有5款沙津作選擇, 仲要每日新鮮做 日日唔同款唔怪之得咁多人食啦仲要每星期個menu都會轉下 岩哂鍾意試新野的朋友仔🥰🥰性價比非常高, 會再encore唔好miss左呢間小店呀
{Lassana Coffee}

🍝🍝黑松露蘑菇意粉
唔係CREAMY既
反而食完唔會覺得好漏的感覺😗😗

☕️☕️Mocha & Latte
咖啡師好好人, 拉花仲拉左我同朋友個名
非常開心😍😍

好香滑 口感綿滑

每一日都有5款沙津作選擇, 仲要每日新鮮做 日日唔同款
唔怪之得咁多人食啦
仲要每星期個menu都會轉下 岩哂鍾意試新野的朋友仔🥰🥰
性價比非常高, 會再encore
唔好miss左呢間小店呀

2023-11-19 149 views
呢日約咗個喺九龍灣返工嘅友人食lunch 佢帶咗我去佢公司樓下嘅一間cafe 佢話呢度嘅lunch set每個星期唔同 唔會怕悶☺️忌廉大蝦蜆肉意粉意粉唔同其他餐廳嘅嗰種好多汁 呢間係偏乾身嘅🍝 冇咁多醬汁比較健康 大蝦有三隻 上面放咗黑椒調味 蜆肉都有好多 每啖意粉都食到蜆肉 如果大食嘅朋友仲可以加$10加底 但我就覺得本身嘅份量對我嚟講都夠飽😉煙三文魚碎蛋三文治呢份三文治用咗竹炭包😋 上檯時仲暖笠笠 所以食落口幾鬆軟 呢度嘅麵包係師傅特製 真係好軟綿綿 味道又調配得幾好🍞 入面仲有大量嘅碎蛋沙律同埋煙三文魚 喺呢一個轉涼嘅天氣食 真係好舒適沙律每日都係廚師發板🥗 因為好想樣樣都試吓 所以就揀晒5款 分別係黑松露露荀菇螺絲粉😋 凱撒沙律 秋葵粟米芯雞肉 紅菜頭桃肉沙律 同雜菜沙律 咁多款沙律就可以吸收晒唔同嘅營養啦😝蜜糖雞翼同朋友share都想嗌多份小食🐥 雞翼好Juicy 每隻都size均一 蜜糖調味就可以保持心情愉快🍯Earl Grey Cheesecake呢個芝士蛋糕係餐廳其中一樣招牌菜 有幾種口味可以選擇😮 我就揀咗伯爵茶 蛋糕茶味香濃 質地幾軟滑 焦糖面仲即叫即燒添㗎🍰飲品叫

蜜糖雞翼
蜜糖雞翼

Earl Grey Cheesecake

飲品
叫咖啡嘅時候 店員問我點稱呼 原來佢哋會將客人嘅名寫喺咖啡面😚 所以就叫餐廳寫我個ig page名喺Latte 同 Mocha上面 順便做吓宣傳啦☕️ 真係幾特別
Mocha Latte

呢間餐廳環境幾光猛 空間感幾夠 如果想食得比較健康啲嘅朋友 呢度都有好多沙律嘅選擇啊 喺呢頭返工嘅話值得一試🥰
2023-11-19 18 views
性價比高嘅Cafe☕️ 朝早返工嘅時候落定order,晏晝食lunch嘅時候就可以即刻過嚟食啦😙真係超級方便啊~而且呢度地方好大,好多座位,環境都幾靚!🍝忌廉大蝦蜆肉意粉份量都好足夠呢!意粉煮得剛剛好,大蝦啖啖肉🍤 返工lunch 食到好滿足😆🍔燒烤醬牛肉漢堡配薯片精心挑選過嘅漢堡麵包,輕輕烘過有少少脆,牛肉漢堡夠Juice,配埋薯片真係好爽脆😂🍗土匪雞翼店主親自炮製嘅土匪機翼,表面撤有孜然粉,食落唔會太辣!🥗沙律超新鮮沙律菜啊,原來喺店主每一日朝頭早選購嘅菜🥬 日日嘅沙律都唔同㗎!🍲是日餐湯每日新鮮製作嘅餐湯!當日喺羅宋湯超鮮甜好清!🩷紅菜頭蜜糖鮮奶🖤竹炭榛子鮮奶🤎鮮奶咖啡超級靚嘅拉花同埋圖案🥰每一杯味道都喺少甜~
性價比高嘅Cafe☕️

🍝忌廉大蝦蜆肉意粉

🍔燒烤醬牛肉漢堡配薯片

🍗土匪雞翼
店主親自炮製嘅土匪機翼,表面撤有孜然粉,食落唔會太辣!

🥗沙律

🍲是日餐湯
每日新鮮製作嘅餐湯!當日喺羅宋湯超鮮甜好清!

🩷紅菜頭蜜糖鮮奶
🖤竹炭榛子鮮奶
🤎鮮奶咖啡
超級靚嘅拉花同埋圖案🥰每一杯味道都喺少甜~