又係朋友移民前想食嘅香港嘢~ 大牌檔小炒可能係得香港先食到,不過想食得舒服啲,我哋就揀咗去旺角嘅「女人街食飯公司」,裝修懷舊有特色,枱櫈都係大牌檔/舊式酒樓style,但就有冷氣,而且座位闊落啲~ 我哋4個女仔就只係叫咗4個餸,份量唔算超多,啱啱好食得晒~整體食物質素唔錯,不過價錢就稍貴一啲~ •🥢 瑤柱招牌走地雞 $158 (半隻)雞上面放咗大量蔥絲、炸紅蔥頭同埋瑤柱碎,旁邊仲有兩款醬汁:薑蔥豉油同埋辣醬,配搭都幾豐富~ 走地雞好厚肉,而且唔會好肥,雞肉仲好嫩滑👍🏼 加上調味足夠,單食雞肉已經帶少許鹹香,但連埋配料/點埋醬汁就更有層次~ 個辣醬有啲似配海南雞飯嗰款辣醬,帶輕微酸味,但辣味都幾嗆🫢•🥢 黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168黑椒薯仔牛柳粒真係大牌檔必食😍 呢到個價錢嚟講,份量就略嫌細份啲🫢 但比例上,牛柳粒同薯仔都各佔一半,而且牛柳粒都唔會太細粒,口感軟腍~薯仔炸得好透,咬落有啲啲外脆內軟,配埋黑椒嘅辣同埋蜜餞嘅甜,真係超夾!👍🏼•🥢 鳳梨懷舊咕嚕肉 $118咕嚕肉整得唔錯,炸皮唔會太厚,而且上咗咕嚕醬都仲保留到少許脆皮口感~咕嚕醬亦都調得酸甜適中,好開胃🤤 但係主角之一嘅鳳梨🍍

🥢 瑤柱招牌走地雞 $158 (半隻)

🥢 黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168
黑椒蜜餞薯仔口牛柳粒

🥢 鳳梨懷舊咕嚕肉 $118
咕嚕肉整得唔錯,炸皮唔會太厚,而且上咗咕嚕醬都仲保留到少許脆皮口感~咕嚕醬亦都調得酸甜適中,好開胃🤤 但係主角之一嘅鳳梨🍍就得好少🥲 反而就有大量燈籠椒🫑😫
鳳梨懷舊咕嚕肉

🥢 高湯蝦乾粉絲雜菜煲 $98
叫咗3碟都係肉,所以最後就加多個菜,清清哋balance返~ 一煲有晒小棠菜、白菜仔、西蘭花同埋唐生菜,再加埋大大條嘅蝦乾,高湯清得嚟帶點蝦乾嘅鹹香~ 我哋無叫白飯,但食埋呢煲粉絲都好夠飽~

📸 鮮青檸梳打 $26
鮮青檸梳打
高湯蝦乾粉絲雜菜煲
黑椒蜜餞薯仔口牛柳粒
鳳梨懷舊咕嚕肉
鮮青檸梳打
高湯蝦乾粉絲雜菜煲
走進呢間餐廳,巷弄內嘅裝潢帶我穿越返去昔日香港,一種懷舊氣氛撲面而來。第一道出場嘅係黑松露鮮蝦多士,外皮炸得鬆脆,咬落去卡滋卡滋嘅聲音令人心情大好。🍤鮮蝦夠彈,同黑松露嘅香氣撞擊,真係諗起都興奮!然後個黑椒蜜餞薯仔牛柳粒,每粒牛柳都柔軟入味,入口即溶💓,搭埋一啲微辣微甜嘅蜜餞薯仔,這組合驚艷到我。講起港式味道少不了滷水,屋邨三鮮一點都唔馬虎,豬腸腍滑,雞腎過爽,好味到我諗住當下再叫一碟!講到失望就一定係豉椒大蜆,其實醬汁勁正,啖啖豉香,但蜆啲沙多,吃落有啲礙啲。不過金沙脆鮮魷就正中下懷,撲鼻嘅鹹蛋香令人停唔到口,咸香酥脆,插電一樣離唔開筷子!🦑總體點評,餐廳呢啲港式街頭美味,仲有啲唔錯嘅選擇。有時懷舊嘅香港味道,唔一定要食得好貴才叫正,平民化嘅選擇一樣夠哂味!再來一次,揀啲自己鍾意嘅嚟食,都算係一場不錯嘅回味旅程。🥢

宜家新式大排檔有好多,但要兼顧摩登同傳統好難,而呢到兩者都平衡到~ 環境整潔同新淨,而喺裝修就選擇還原↩️八、九十年代既懷舊風格,有各式各樣既霓虹燈招牌、舊式鐵閘、舊式鋪頭既牌面,同埋傳統酒樓既喜宴金龍,感覺幾有feel👍🏻 野食方面全部都充滿大排檔風味,夠穫氣又夠香口,惹味得黎唔會好鹹同好油~(5 😍 係滿分,🤩係半分)黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 ⚫️🥔🐮 - $168 (好味指數:😍😍😍😍)薯仔牛柳粒🥔🐮係經典既大排檔小菜,所以就叫黎試下🤤 果然幾有鑊氣🔥 薯仔粒🥔有走過油,炸過🔥之後金黃色帶有少少燶邊,表皮酥脆,裡面口感綿密,味道香口,解釋到點解一向薯仔🥔比牛🐮受歡迎😂 不過其實牛🐮都唔錯,口感幾嫩滑唔會韌,醃得入味,配埋香口又有少少辣既黑椒粒⚫️,味道惹味又有穫氣,燈籠椒🫑味道爽甜~ 如果全部可以切細粒啲就更加有feel~紐西蘭蟶子皇 🇳🇿🦪 - $136 (好味指數:😍😍😍😍🤩)小編好鍾意食蟶子🦪😍 所以就叫黎試下🤤 一上枱已經見到啲蟶子飽滿肥美,肉質厚實,爽脆彈牙唔會韌,加上用左香濃惹味有鹹香既蒜蓉🧄黎調味,夠晒香口同有油香,亦有提鮮既效果,味道幾鮮甜~黑松露鮮蝦多士 ⚫️🦐🍞 - $84

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

黑松露鮮蝦多士 ⚫️🦐🍞 - $84 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
另一個經典小食就係呢個,只不過係蝦多士🦐🍞既基礎上面加埋黑松露⚫️,有埋黑松露⚫️芳香濃郁既香味就更加吊起到蝦🦐既鮮味😜 而上面有好大隻開左邊既蝦🦐,味道鮮甜彈牙唔雪味❄️,下面既多士🍞炸到金黃酥脆,裡面濕潤軟熟,上枱既時候仲係熱辣辣咁,所以唔覺得油膩👍🏻 另外旁邊仲配左個黑松露沙律醬⚫️🥗,酸酸地幾開胃🤤,亦有double黑松露⚫️滋味😋

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
$150 (Dinner)
雖然而家政府推緊夜繽紛,但旺角開得夜既食肆都仲係比以前少好多🌝🌝10pm呢d 尷尬時間都唔係咁容易搵好嘢食!朋友就推介食女人街食飯公司一入黎個裝修幾新潮,又有香港大排檔特色#招牌杏汁燉豬肺 👍🏻勁足料 豬肺配杏味勁好飲😍🤤🤤兩個人一大盅份量真係over左,但好難唔飲晒😂😂#xo醬馬拉盞芥蘭煲 👍🏻蝦乾大隻好味 可惜偏油#鮮蟹肉桂花銀絲 👍🏻真係有啖啖蟹肉小炒來講,價錢比較進取,但係足料既不失為旺角晚飯宵夜好選擇😆
朋友就推介食女人街食飯公司
一入黎個裝修幾新潮,又有香港大排檔特色
#xo醬馬拉盞芥蘭煲 👍🏻蝦乾大隻好味 可惜偏油
#鮮蟹肉桂花銀絲 👍🏻真係有啖啖蟹肉
小炒來講,價錢比較進取,但係足料既
不失為旺角晚飯宵夜好選擇😆
又係時候同兄弟們慶祝十二月之星生日啦,兄弟們最鍾意就係食有鑊氣既小炒,同時啤一啤佢,咁先夠happy!食過好多唔同大排檔,今次揀呢間女人街食飯公司都算最特別啦,佢位於旺角商廈樓上舖,但係室內仿大排檔裝修真係好有大排檔風味,而且仲比街邊大排檔乾淨好多,呢度營業時間至晚上十二點,同朋友傾夜啲都唔怕。今晚試左幾樣招牌菜,份量唔算大,但樣樣都好食,餸飯餸啤酒都好正。黑松露厚蝦多士黑松露香同蝦膠味道好夾,蝦多士炸過之後好香口,配上沙律醬味道更加豐富。瑤柱招牌走地雞雞皮黃到金,色水好靚,可能因為係走地雞,肉質比較好食,夠熟雞骨唔會見紅,但雞肉唔鞋仍然好滑。黃金鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子王蟶子好大隻新鮮,肉質爽口彈牙,粉絲吸收晒啲鮮味,同埋蒜味,淋埋鼓油,差啲好味過蟶子。黑椒蜜餞薯仔牛柳粒呢味餸我認為係今日最正,醬汁好好味,牛肉粒size剛好一口,juicy又不靭,薯仔表皮焦香。金沙脆鮮魷鹹蛋黃味香濃,下飯神器。風沙九肚魚外脆內軟,餸啤酒一流。

黑松露厚蝦多士

黃金鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子王

金沙脆鮮魷
鹹蛋黃味香濃,下飯神器。

風沙九肚魚
外脆內軟,餸啤酒一流。
2023-12-06 435 views
✨黑松露厚多士鮮蝦厚多士被炸至金黃酥脆,配上黑松露別有一番風味。✨黑椒蜜餞薯仔牛柳粒牛柳粒嫩滑,薯仔入味,黑椒蜜餞調味剛好,鹹中帶甜,非常惹味。✨風沙九肚魚風沙九肚魚被炸得皮脆肉嫩,佐酒一流。✨瑤柱招牌走地雞走地雞肉質嫩滑,加上瑤柱和秘製醬汁,風味十足。✨金沙脆鮮魷魷魚新鮮,肉質煙靭,外層炸至金黃酥脆,充滿鹹蛋黃的鹹香。✨金鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇原隻新鮮蟶子皇,配以蒜蓉醬汁令鮮味進一步提升。😋😋😋
✨黑松露厚多士
鮮蝦厚多士被炸至金黃酥脆,配上黑松露別有一番風味。
✨黑椒蜜餞薯仔牛柳粒

✨風沙九肚魚
風沙九肚魚被炸得皮脆肉嫩,佐酒一流。

✨瑤柱招牌走地雞
走地雞肉質嫩滑,加上瑤柱和秘製醬汁,風味十足。
✨金沙脆鮮魷
魷魚新鮮,肉質煙靭,外層炸至金黃酥脆,充滿鹹蛋黃的鹹香。

✨金鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇
原隻新鮮蟶子皇,配以蒜蓉醬汁令鮮味進一步提升。😋😋😋
#女人街食飯公司,旺角大排檔風味,諗起就會想食🤘🏻大排檔風、香港味道,不論裝修定餐牌,超有懷舊感覺❇️舒服坐位,餐牌好多不同既大排檔菜式、手工菜、加港式心思💯啫啫沙鍋鱈魚腩煲,沙鍋上枱一開蓋,啫啫啫啫啫🌋好吸引,成個風味出晒黎,醬料加薑蔥超香,鱈魚腩外皮香脆,超惹味😍個皮已經好正,魚肉非常嫩,口感好好,底個啲燶燶地仲正🤤加枝百威配埋戰鬥碗,個排檔味出晒黎,正到爆🤘🏻💖鍾意食葱好似我咁既,食葱送酒=正🤗蒜蓉粉絲蒸蟶子皇,傳統瓦碟蒸見到已經好feel♨️好香蒜味,蟶子好好肉,真係好大隻,口感味道都幾鮮,粉絲+葱蒜同海鮮汁,爽☺️XO醬海鮮小炒皇,超大碟好足料,XO醬有大大大蝦乾,仲大過隻蝦,好濃味⭐️韮菜加白飯魚脆正,海鮮都好好味,高質小炒皇🌸係懷舊排檔既味道!仲要加埋超班既手工菜式,開到十二點,可以慢慢飲飽食醉🍻

啤酒

啤酒
2023-12-01 459 views
嘢食係好,但員工態度就真係麻麻,有時你尊重人時,人就會尊重你,語氣好少少,客人食得都開心啲,食完餐飯唔開心,就算幾好食,印象都會扣分~嘢食係有火喉,加埋個環境,係更有風味,不可否決,但一間餐廳係咪只有嘢食ok就得?只能靠大家判斷~
2023-11-16 486 views
旺角樓上大排檔,店內擺設80年代香港舊街景,霓虹燈、鐵閘、理髮店,充滿舊香港情懷🍞黑松露鮮蝦多士 ($28/件)極力推介😆👍🏻這款多士表面金黃酥脆,內裏鮮蝦肉質鮮甜多汁,黑松露香味獨特,口感豐富。雖然有啲貴💸🥔黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 ($168)炒得十分入味,牛柳粒鮮嫩多汁,搭配黑椒蜜餞,甜鹹味道十分平衡🏘️屋邨三鮮($88){墨魚、雞腎、生腸的港式滷味}滷味的湯汁非常入味,讓每一口食材都能夠充分吸收其中的美味。墨魚的口感非常鮮嫩,吃起來不膩,而雞腎和生腸也都煮得很熟透,口感非常爽口,沒有任何的腥味或膻味🦑金沙脆鮮魷 ($108)鹹蛋黃的外皮香脆,內裏魷魚鮮嫩彈牙,味道香醇🐚豉椒炒大蜆 ($128)蜆沒有太多肉、而且有好多沙😣但豉椒醬汁味道鹹辣適中,帶出蜆的鮮味

🍞黑松露鮮蝦多士 ($28/件)

🥔黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 ($168)

🏘️屋邨三鮮($88)
{墨魚、雞腎、生腸的港式滷味}

🦑金沙脆鮮魷 ($108)
鹹蛋黃的外皮香脆,內裏魷魚鮮嫩彈牙,味道香醇

🐚豉椒炒大蜆 ($128)
2023-11-11 378 views
今日突然間好想食小炒/大排檔野食,然後諗起女人街食飯公司🥹想約好多人好多人去食可以食多d野😬食物質素唔錯之餘又乾淨又唔難book!就咁叫個套餐都已經好滿足,尤其是個麻辣魚皮都好開胃!最緊要咩,氣氛好燈光好點影到靚🫶🏻豉油雞出奇地嫩滑,松露蝦多士脆口彈牙!連燉湯都好有heart🤍不過千祈唔好嗌個脆麻花😆☝🏻
今日突然間好想食小炒/大排檔野食,然後諗起女人街食飯公司🥹
想約好多人好多人去食可以食多d野😬
食物質素唔錯之餘又乾淨又唔難book!
就咁叫個套餐都已經好滿足,尤其是個麻辣魚皮都好開胃!
最緊要咩,氣氛好燈光好點影到靚🫶🏻

豉油雞出奇地嫩滑,松露蝦多士脆口彈牙!
連燉湯都好有heart🤍

不過千祈唔好嗌個脆麻花😆☝🏻
豉油雞
麻辣魚皮
豉油雞
麻辣魚皮
前年拍野來過女人街食飯公司,覺得這裡的裝潢格外別緻,像回到七八十年代的香港一樣,那時才知道原來旺角有這樣一間室內大排檔,已暗暗把這裡bookmarked。今天跟移民外國的朋友飯敍,三五知己來這裡就最適合不過了。朋友看見店內的裝飾都非常興奮,尤其是門口那個迷你版的龍和鳳,大家都七嘴八舌說小時候見過。每個角落都是打於位呢蒜蓉蒸蟶子蟶子非常大隻,簡單以蒜蓉蒸已經非常鮮味,吸收了所有精華的粉絲是極品呢走地雞(半隻)賣相很吸引,有大量蔥和炸蒜舖面,雞肉肥美嫩滑。附上薑蓉和泰色酸辣汁,可以一雞兩味👍🏼尖椒炒鵝腸鵝腸頗爽口,加上豉汁和尖椒辣得非常過惹,送飯一流。蜜椒薯仔牛柳粒這是我到大排檔的必吃item,上枱時已聞到陣陣美極醬油味,很地道的風味呢!牛柳粒頗嫩滑,薯仔炸過所以有微微外脆內軟,加上蜜糖和黑椒令我完全無抵抗力。雜菜煲每次聽到餸菜在煲裡吱吱作響,霧出一陣陣煙的畫面都覺得非常療癒。滿滿一煲的雜菜,還有大大隻帶鹹香的蝦乾提鮮,怪不得湯亦如此鮮味,菜吃光了大家還在喝湯。大家都很滿意這頓飯,還約定下次再來

今天跟移民外國的朋友飯敍,三五知己來這裡就最適合不過了。

每個角落都是打於位呢

蒜蓉蒸蟶子

走地雞(半隻)

尖椒炒鵝腸
鵝腸頗爽口,加上豉汁和尖椒辣得非常過惹,送飯一流。

蜜椒薯仔牛柳粒

雜菜煲

大家都很滿意這頓飯,還約定下次再來

多人聚會必食,惹味鑊氣小菜,人均二百頭抵食好飽,已回頭食店🍲!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🦐 黑松露鮮蝦多士 HK$28/件 (3件起)・味道:鮮蝦爽脆,多士脆口,黑松露味濃郁,有畫龍點睛。不過要趁熱食,凍咗可能會成口油(亂估)~・口感:個醬係普通黑松露沙律醬,味道上嚟講可以唔使落XD,但濕度上有佢會好好多,因為個多士偏乾。🦑 金沙脆鮮魷 HK$118・味道:鹹蛋黃味濃但可以更濃,個人鍾意去到起沙口感嗰種腎虧鹹蛋黃(^Д^)プ,但鮮魷係新鮮的~・口感:鮮魷脆口夠彈,不過呢個價嚟講份量有啲少。🐤 麻辣煎焗雞煲 HK$158・味道:exactly係麻辣雞煲,好惹味香口,重口味人士會大喜。・口感:雞件嫩滑,雞皮俾煲嘅餘溫煎到有微微脆口焦香,好食😋🥬 鹹肉野菌炒雜菜 HK$98・味道:純粹係本波同班friend想心理平衡啲懶健康叫嘅菜,但菜夠鮮冇草青味。・口感:脆口菜菜子desu🥛 八味脆豆腐 HK$62・味道:errr,就是炸皮包一口豆腐,個豆腐好嫩嘅。不過冇咩特別,個炸皮都係得鹹味,以為有炸蒜味但食落係冇的,裝飾用only。喼汁配佢唔算好夾,不過好似大排檔/菜樓叫呢道菜都係配

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🦐 黑松露鮮蝦多士 HK$28/件 (3件起)
黑松露鮮蝦多士
🦑 金沙脆鮮魷 HK$118
・口感:鮮魷脆口夠彈,不過呢個價嚟講份量有啲少。
🐤 麻辣煎焗雞煲 HK$158
・口感:雞件嫩滑,雞皮俾煲嘅餘溫煎到有微微脆口焦香,好食😋
麻辣煎焗雞煲
🥬 鹹肉野菌炒雜菜 HK$98
・口感:脆口菜菜子desu
鹹肉野菌炒雜菜
🥛 八味脆豆腐 HK$62
・味道:errr,就是炸皮包一口豆腐,個豆腐好嫩嘅。不過冇咩特別,個炸皮都係得鹹味,以為有炸蒜味但食落係冇的,裝飾用only。喼汁配佢唔算好夾,不過好似大排檔/菜樓叫呢道菜都係配喼汁~
・口感:大粒啲嘅一口size會更滿足,巨口黑洞波表示呢個size攝牙罅only TT
八味脆豆腐
🐮 黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 HK$168
・味道:味道出色,牛柳黑椒香好足,不過唔好期望有牛味喇呢啲小菜都係鬆肉粉醃到冇晒肉味的,本波朋友被個薯仔蜜糖脆皮驚艷到which真係好食嘅~
・口感:牛柳軟腍,薯仔外皮偏脆口不錯的。但有個大問題,份量做乜事🤡🤡🤡?
🍚 砂窩臘味豬油撈飯 HK$88
・味道:朋友推薦的果然好食!一打開個煲臘味好香,配埋不死豬油撈飯,豉油甜鹹適中,perfecto🤌
・口感:飯粒粒分明,油亮乾身有咬口,正。
砂窩臘味豬油撈飯

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:記得訂位,唔係walkin應該有排等,因為平日一開門已經企滿全層都係訂位客坐滿全場XD

2023-10-13
$200 (Dinner)
黑松露鮮蝦多士
麻辣煎焗雞煲
鹹肉野菌炒雜菜
砂窩臘味豬油撈飯
2023-10-31 293 views
地方比街邊大牌檔乾淨好多,亦無咁嘈吵,環境佈置都到位,充滿香港特色,帶外地朋友嚟都不失為一個好地方。食物方面都非常有驚喜,用心做,每碟份量都唔太大,可以叫多幾樣尼試。黑松露鮮蝦多士 — 好鬆脆,又香口,必點!秘製蔥油雞 — 雞肉超級嫩滑,加埋蔥油,無得頂。金沙脆鮮魷 — 鮮魷又係非常軟滑,外層脆卜卜,包滿咸蛋。風沙九肚魚 — 魚肉較大條,但魚骨都相對明顯,要食得好小心。薑蔥頭抽珍寶蠔 — 肥美珍寶蠔,好惹味。砂窩臘味豬油撈飯 — 配料簡單但真係好香呀。青芥沙拉骨 — 味道唔錯,但排骨唔太腍,骨都較多。蛋白杏仁茶 — 唔太甜,好潤〜古法脆麻花 — 薄脆麻花加類似麥芽糖漿,好食,有驚喜!另外提提大家如果想打電話去book位的話,要係中午時間,或者晚上9.30後打〜

黑松露鮮蝦多士 — 好鬆脆,又香口,必點!

秘製蔥油雞 — 雞肉超級嫩滑,加埋蔥油,無得頂。

金沙脆鮮魷 — 鮮魷又係非常軟滑,外層脆卜卜,包滿咸蛋。

薑蔥頭抽珍寶蠔 — 肥美珍寶蠔,好惹味。

砂窩臘味豬油撈飯 — 配料簡單但真係好香呀。

青芥沙拉骨 — 味道唔錯,但排骨唔太腍,骨都較多。

蛋白杏仁茶 — 唔太甜,好潤〜
古法脆麻花 — 薄脆麻花加類似麥芽糖漿,好食,有驚喜!

2023-10-17 291 views
平日經過經常人頭湧湧,好旺場。裝修好有港式風情,有好多經典港式霓虹燈裝飾。營業時間開到凌晨12點,適合收夜的人。秘製蔥油走地雞大大隻雞,肉質白滑又嫩,豉油蔥絲同雞肉勁夾。蒜蓉粉絲蒸新西蘭蟶子皇同帶子,超大隻蟶子同帶子,肉質彈牙,粉絲煮到剛好,粉絲索晒豉油精華,又係送飯之選。風沙九肚魚新鮮炸起,好熱辣辣,九肚魚肉白滑,外層炸過後十分蘇脆,但內層魚肉保持了鮮嫩多汁的口感。脆炸鮮魷鮮魷片有一層薄薄的酥脆外衣,口感極佳。表層有少少椒鹽調味,過癮。頭抽海蝦海蝦大隻,蝦殻和蝦肉都沾滿頭抽香噴噴。

秘製蔥油走地雞
大大隻雞,肉質白滑又嫩,豉油蔥絲同雞肉勁夾。

脆炸鮮魷

頭抽海蝦
海蝦大隻,蝦殻和蝦肉都沾滿頭抽香噴噴。
2023-10-10 468 views
其實小編都幾鍾意去大排檔,但係而家真係越黎越少大排檔🥹,以呢間餐廳就好似大排檔一樣嘅裝修而且同大排檔一樣咁有人情味,餐廳裝修好有懷舊香港🇭🇰特色而且仲有代表性既霓虹燈招牌鐵閘等等😍-食物方面都叫左幾款特色小菜,例如秘製蔥油雞🐔蔥油香好濃味,而且雞好嫩滑,份量都好多。虎皮尖椒豉蒜爆鵝腸真係好好送飯因為用油爆香味道好出,唔會太鹹。
秘製蔥油雞
虎皮尖椒豉蒜爆鵝腸