❝雲朵Cafe☁️香港又多一間高質日式刨冰🍧新出大熱口味✨杜拜朱古力開心果💚🍫❞位於尖沙咀 @labzerohongkong 既雲朵打卡門口位係網上成日見到! 除左鹹食 另一主打係日式刨冰🍧😍有多款口味 最近仲新推出呢排大熱既杜拜朱古力味🤤刨冰相當高質 都拍得住香港最多人識既S牌刨冰店😳講真幾surprise!杜拜朱古力刨冰🍧一半開心果💚一半朱古力🍫面頭有大量開心果絲酥knafeh(會較甜但expected) 中間仲有開心果雪糕同白玉丸子!😚不過口感就較單一 如果中間有啲脆脆就更好🙂‍↔️鹹食有小食同意粉🍝推介慢煮封門柳意粉🐮牛肉軟腍重牛香!😙小食以炸物為主 有雞翼薯條炸魷魚等等 冇咩特別但份量好大~꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍LAB ZERÕ 尖沙咀金巴利道68號地下B號舖@labzerohongkong 🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…#joys_尖沙咀🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦/𝘧𝘰𝘰𝘥…#joys_甜品 #joys_icecream #joys_cafe
❝雲朵Cafe☁️香港又多一間高質日式刨冰🍧
新出大熱口味✨杜拜朱古力開心果💚🍫❞

蒜香明太子櫻花蝦配珍寶帶子意粉

海苔炸魷魚鬚

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍LAB ZERÕ
尖沙咀金巴利道68號地下B號舖
@labzerohongkong

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_尖沙咀

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦/𝘧𝘰𝘰𝘥…
蒜香明太子櫻花蝦配珍寶帶子意粉
5 day(s) ago 0 views
黑芝麻刨冰🍧($128)刨冰入口即溶 雖然係用冰𥖁打成 不過佢淋咗奶醬 奶味都幾重🥛 呢款刨冰淋上黑芝麻醬 不過芝麻味唔算好濃 食到底偏淡😗不過中間有黃豆粉蕨餅 食落好煙靭😆加上佢個牛奶雪糕好軟滑 奶香十足❣️口感層次豐富🙌🏻 不過作為黑芝麻控 就覺得佢個芝麻味唔太重😿 但係成個組合配搭係夾嘅✊🏻-芋泥芋圓刨冰🍧($98)呢款刨冰入面加入咗芋泥同芋圓 面頭仲有芋頭醬 口感有啲似奶蓋 有少少芋頭粒💜芋泥口感幾綿密 芋頭味幾香 唔會好甜 芋圓食落都有咬口 微微煙靭 正常水準 食到中間就有牛乳雪糕 呢款口感層次好豐富 整體比其他口味甜啲😂-蜂蜜海鹽焦糖脆脆牛乳刨冰🍧($98)刨冰嘅面頭有好多焦糖脆脆 食落好脆 不過好甜😂有啲海鹽醬 鹹鹹甜甜 中間仲有木糠碎 鍾意有咬口嘅刨冰 朋友可以試吓😙 雖然味道甜咗啲 不過有海鹽醬中和返 ✅-慢煮封門柳玫瑰醬意粉🍝 ($138)嗰日目測幾乎每台客人都會叫嘅意粉🍝 封門柳熟到啱啱好💗肉質軟腍 唔會好韌 呢個醬汁味道有啲似韓式辣醬 甜甜辣辣 帶有奶香🤍仲有菇片一齊炒 整體食落都幾惹味‼️不過就鹹咗少少🤏🏻
黑芝麻刨冰🍧($128)
芋泥芋圓刨冰🍧($98)
蜂蜜海鹽焦糖脆脆牛乳刨冰🍧($98)
慢煮封門柳玫瑰醬意粉🍝 ($138)
2025-07-09 0 views
點了開心果杜拜朱古力刨冰味道很好,但上菜時沒有立即到,還見服務員猶豫了才上菜,還好刨冰都不怎麼會融化,所以完全沒有問題。搭枱是意料之內,但上菜送錯去了旁邊,還好服務員馬上幫我們取回。刨冰味道有驚喜,朱古力味道還好,有高級感,開心果味可以再濃一點,白玉有粉味,不好吃。另外點了oero奶昔,冰塊有點大顆,雖然並不綿細,不太像我想像中的奶昔,但味道仍是很濃的,朱古力和oero混合起來的味道很好。刨冰當然不錯,值得一吃,我太喜歡了。

2025-06-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2025-07-05 0 views
2025.07.05見好多人讚 @labzerohongkong 既雲朵打卡位 今日去開尖沙咀就試下!首先食物方面 質素算中上 但服務方面就真係好唔得 ☹️海鮮冬陰公耳朵粉All day breakfast香橙咖啡 tonic竹炭鮮奶咖啡海鮮冬陰公意粉夠辣 都好有冬陰公味蝦大隻 青口都新鮮 貓耳朵粉就偏硬身 不過味道香香辣辣幾好食All day breakfast都好豐富好大碟 賣相都唔錯特別係啡菇烤得剛剛好 唔會烤得好乾 最欣賞係個酸種多士 好脆口 好有麵包香好彩食物唔算太差 因為本身等位時已經令我有少少不悅首先餐廳係無號碼拎 一定要係門口排隊係我前面有四個韓國人拖住兩個大喼 一路等位 一路就見不斷有人食完埋單離開但服務生都無出過黎安排位置 以為佢地未執好枱啦點知望入去起碼有四張吉枱 但啲服務生企晒係門口咖啡bar 都唔安排入座前面四位韓國人都等唔住 自己開門入去啲服務生先安排位俾佢地但依然係無人理過我 然後我自己開門入去服務生居然問我:有無book 位?我話無,我一路都係門口排隊!佢先指張枱叫我坐需知道餐廳自己都貼左張紙寫住排隊等位 但點解可以無望/ 無理門口排隊既人?然後餐具同水係
2025.07.05
見好多人讚 @labzerohongkong 既雲朵打卡位
今日去開尖沙咀就試下!

首先食物方面 質素算中上 但服務方面就真係好唔得 ☹️

但服務生都無出過黎安排位置 以為佢地未執好枱啦
前面四位韓國人都等唔住 自己開門入去啲服務生先安排位俾佢地
但依然係無人理過我 然後我自己開門入去
佢先指張枱叫我坐

然後餐具同水係要自助拎 但服務生都無講過 如果唔係因為無餐具而我又咁岩見到有其他食客拎緊餐具 我都唔知係要自取
自取都唔緊要 但啲碟同餐具全部都係濕既
我拎到埋枱都仲要自己抹乾 抹時仲發現啲碟洗得唔乾淨 🥲🥲

雖然食物質素唔錯 但咁既服務的話 真係要再考慮值唔值得再去

多比推薦指數 👍🏿👍🏿
2025-07-05
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
2025-07-03 0 views
想食呢到個刨冰好耐 兩個人食左$5xx,呢個環境同質素會有下次~▪️$108特濃黑芝麻日式刨冰🍧啲冰完全係入口即溶,入口好香黑芝麻味(like芝麻糊),入面仲要有牛奶雪糕同其他配料,另外加咗$5要多啲黑芝麻醬,加唔加都無所謂,本身個冰已經好夠味😬,有下次!!會試其他味( ー̀֊ー́)و♡*Size有少少參差,望落有啲好大個,有啲就冇咁高▪️$68 芝士黑松露薯條🍟帶皮粗薯黎~好大份,唔係炸到好脆個類,比較有薯感,面個層會多啲芝士黑松露,食到底沾番蕃汁▪️$70避風塘單骨雞翼夠脆夠乾碟底好似一滴油都無,避風塘粉唔算好重味,不過單骨易食♡▪️$138慢煮封門柳玫瑰醬意粉心心念念韓國既玫瑰醬意粉,不過真係完全唔同,呢道既味道韓式辣醬味為主,帶小小蕃茄酸,封門柳好粉嫩,不過唔會有血水流出黎▪️$108 慢煮雞胸沙律🥗有啲新鮮無花果,牛油果靚仔(•͈˽•͈) ,菜都好新鮮無爛位,雞胸好軟淋,不過貴左小小
想食呢到個刨冰好耐

兩個人食左$5xx,呢個環境同質素會有下次~

▪️$108特濃黑芝麻日式刨冰🍧
Size有少少參差,望落有啲好大個,有啲就冇咁高

▪️$68 芝士黑松露薯條🍟

▪️$70避風塘單骨雞翼

▪️$138慢煮封門柳玫瑰醬意粉

▪️$108 慢煮雞胸沙律🥗

2025-06-29 70 views
🐋尖沙咀|雲海cafe 一間好打卡-able 既cafe,環境好靚,好文青,雲朵飄飄,水泥工業風,影相幾靚,食物質素都唔錯!特別係個刨冰,竟然好食過Shari-Shari!!!! 不過侍應態度就好有茶餐廳風格,態度麻麻。芒果小丸子刨冰🍧 8.1/10好綿好滑!係芒果牛奶冰,醬同冰既比例岩岩好!中間夾層仲有牛奶雪糕,同新鮮芒果,好驚喜!少有超越Shari-Shari既刨冰!封門柳玫瑰醬意粉 7/10意粉正常好食,不過封門柳好快凍左。避風塘單骨雞翼 6.8/10新鮮熱辣炸起,不過避風塘味可以再重啲。
🐋
尖沙咀|雲海cafe

芒果小丸子刨冰🍧 8.1/10

封門柳玫瑰醬意粉 7/10
意粉正常好食,不過封門柳好快凍左。

避風塘單骨雞翼 6.8/10
新鮮熱辣炸起,不過避風塘味可以再重啲。
2025-06-26 0 views
之前上網睇已經好想食呢間雪冰今次終於經過見到原來開咗喺呢個位置咁熱嘅天氣即刻入去食個冰鮮叫咗個特濃黑芝麻牛奶冰黑芝麻味極濃 雪冰極綿真係好好食,好有日本嘅味道另外叫咗蜂蜜焦糖脆脆牛奶奶冰呢個牛奶味就比較重有甜甜嘅蜂蜜味,內裏仲會有好多焦糖脆脆整體好好味👍🏻👍🏻
之前上網睇已經好想食呢間雪冰
今次終於經過見到原來開咗喺呢個位置
咁熱嘅天氣即刻入去食個冰鮮
叫咗個特濃黑芝麻牛奶冰
黑芝麻味極濃 雪冰極綿
真係好好食,好有日本嘅味道

另外叫咗蜂蜜焦糖脆脆牛奶奶冰
呢個牛奶味就比較重有甜甜嘅蜂蜜味,內裏仲會有好多焦糖脆脆

整體好好味👍🏻👍🏻
2025-06-09 913 views
▫️LAB ZERÕ▫️🌵呢間餐廳絕對係因為外貌而走入去,餐廳門口設有一個打卡區,一朵朵嘅上下升降嘅雲朵非常吸晴,再加上仙人掌同泥水牆,將自然風同工業風混合得很融洽。估唔到呢間外貌100分嘅餐廳嘢食質素都一樣拍得住!🍰 Signature Tiramisu ($68)終於明點解Tiramisu係Menu特別寫住signature,食完真係覺得係食過嘅數一數二好味,首先cream口感夠厚身夠棉滑,裏面嘅餅底非常濕潤,浸透Espresso同埋萊姆酒的手指條口感鬆化,入口即溶,至於味道係一款偏向酒味較濃郁,唔太甜嘅Tiramisu!絕對要試吓~🍦Hokkaido Ice-cream Cone (Pistachio) ($38)開心果味都幾濃郁,唔會死甜,口感似一般軟雪糕。最驚喜嘅係佢嘅cone竟然食得出係好濃嘅朱古力味,感覺到係有俾心機做!
▫️LAB ZERÕ▫️

🍰 Signature Tiramisu ($68)

Signature tiramisu
開心果軟雪糕
2025-06-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Signature tiramisu
開心果軟雪糕
早幾日帶媽咪同奶仔去咗呢間可愛嘅雲朵餐廳慶祝母親節💕灰白色水泥風設計,有打卡位置,奶仔被天花板吊著嘅雲朵燈飾吸引過去。食物賣相很打卡,而且仲好好食!🔸櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉 $128兩大顆帶子兩面微焦,鮮甜美味!意粉掛滿明太子醬,配上櫻花蝦同炸蒜片增添口感,非常好食!😋🔸慢煮封門柳玫瑰醬扁意粉 $138封門柳肉質嫰滑,意粉掛滿玫瑰醬忌廉,奶香味十足,微微香辣增添風味,好食又唔膩!👍🏻🔸6寸 五重芝士薄餅 $78滿滿嘅芝士係口腔遊走,芝士嘅香氣令整個薄餅🍕更加吸引!🔸蒜香牛油單骨雞翼 $68雞翼炸得好脆,蒜香味好突出,加上炸蒜片同牛油的鹹香,令人忍不住一啖接着一啖!😍🔸濃厚朱古力石板街刨冰 $98濃濃嘅朱古力冰配上朱古力脆脆,棉花糖同堅果碎,裏面仲藏着牛奶雪糕,真係超級好食!!而且超級打卡!💕炎炎夏日吃完簡直是透心涼!🥰🔸士多啤梨乳酪奶昔 $56呢款士多啤梨乳酪奶昔係仔仔嘅最愛,酸酸甜甜,上面嘅幾塊士多啤梨都甜,超好飲!唯一嘅缺點係唔解渴!🔸Oreo 奶昔 $60士多啤梨乳酪奶昔嘅出色令Oreo奶昔比較之下遜息一點!

🔸櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉 $128

🔸慢煮封門柳玫瑰醬扁意粉 $138

🔸6寸 五重芝士薄餅 $78
滿滿嘅芝士係口腔遊走,芝士嘅香氣令整個薄餅🍕更加吸引!

🔸蒜香牛油單骨雞翼 $68

🔸濃厚朱古力石板街刨冰 $98

🔸士多啤梨乳酪奶昔 $56

🔸Oreo 奶昔 $60
士多啤梨乳酪奶昔嘅出色令Oreo奶昔比較之下遜息一點!
櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉
濃厚朱古力石板街刨冰
士多啤梨乳酪奶昔
  • 蒜香明太子櫻花蝦配珍寶帶子意粉
2025-05-05 769 views
其實來過兩次,第一次三個人坐四人枱,很闊落;第二次二人坐二人枱,放不下所有食物!沙律不錯,全日早餐也行,意粉頗彈牙,惟咖啡一般,可以再攻改進;付款時用Apple Pay遇上問題,下單流程應可改善。

2025-05-04 1276 views
朋友生日飯我地一行6人去咗Lab Zero晚飯慶生。店內光鮮亮麗,掛响天花上嘅雲係會自動郁。我地點咗幾款菜式,各有特色。芝士忌廉耳朵粉 $108唔常見耳朵粉,煮得夠淋,芝士味亦好香濃,帶有些微嘅辣味,一款唔錯嘅開胃菜式。大閘蟹意粉 $158一個幾特別嘅配搭,大量嘅蟹子擺盆,反而令人忽略咗大閘蟹嘅味道。慢煮封門柳玫瑰醬扁意粉 $138又一款帶有微辣嘅意粉,「玫瑰醬」個味道幾特別,上網睇番原來係韓式嘅醬汁,韓式辣醬、茄汁、蒜蓉嘅味道令到個菜式好豐富。封門柳嘅熟度剛好,冇出血水,同肉質夠淋,鍾意食牛嘅我覺得值得一試。芝士黑松露薯條 $68大量嘅芝士加上黑松露嘅香氣,薯條炸得夠脆。如果可以用較粗身嘅薯條,相信口感會更上一層樓。蒜香牛油單骨雞翼 $68蒜香味夠突出,雞翼炸得夠脆,小食嚟講算正常水平。開心果鮮奶咖啡 $68略嫌有啲細杯,同埋佢用個杯似即棄杯,成件事誠意欠奉。味道上亦比較淡,開心果嘅味道唔算太特出,咖啡味亦偏淡,同我想像中應該帶甜味有所出入。晴天雨天 $53好特別嘅飲品,杯上加上一舊雲,淋上咖啡後就好似「暴雨」咁溶哂。味道亦唔算太濃,但比開心果鮮奶咖啡好啲。同樣係用上即棄膠杯,視覺上

芝士忌廉耳朵粉 $108
芝士忌廉耳朵粉

大閘蟹意粉 $158
大閘蟹意粉

慢煮封門柳玫瑰醬扁意粉 $138

芝士黑松露薯條 $68
芝士黑松露薯條

蒜香牛油單骨雞翼 $68
蒜香味夠突出,雞翼炸得夠脆,小食嚟講算正常水平。

開心果鮮奶咖啡 $68
開心果鮮奶咖啡

晴天雨天 $53
好特別嘅飲品,杯上加上一舊雲,淋上咖啡後就好似「暴雨」咁溶哂。味道亦唔算太濃,但比開心果鮮奶咖啡好啲。同樣係用上即棄膠杯,視覺上大打折扣。
晴天雨天

開心果杜拜朱古力刨冰 $138
响Lab Zero甜品先至係主角,香濃嘅開心果加上杜拜朱古力,好有滿足感,而且佢個刨冰好軟綿綿,入口即溶,唔似一般刨冰咁太凍,即使有敏感牙齒嘅我都唔覺得有問題。
開心果杜拜朱古力刨冰

提拉米蘇法式吐司 $88
店員好用心响碟度寫上生日祝福字句,佢個吐司嘅質感同丹麥麵包好似,我好喜歡呢個口感,加上香濃嘅流心朱古力一齊食,完全係刺激味蕾。
提拉米蘇法式吐司

店內嘅裝飾好特別,雲係活動式上下移動。

好光鮮嘅門面

至於服務方面,係半自助式,好似薩利亞咁自己去斟水,所以服務方面扣咗啲分。

各款菜式各有特色,尤其係將唔同國家嘅調味加上西菜上,味道更見驚喜。佢嘅份量明較少,可能希望食客留肚食佢個主角。主角嘅甜品冇令人失望,刨冰更加有驚喜,大大杯,六個人食啱啱好。
2025-05-02
晴天雨天
開心果杜拜朱古力刨冰
提拉米蘇法式吐司
2025-04-26 745 views
最近好似好Hit食杜拜朱古力,所以收咗工就諗住去試吓呢間嘅杜拜朱古力刨冰,食落去出乎意料地好食,本身以為中間啲刨冰會冇咩味,點知成個朱古力刨冰都充斥着開心果同埋杜拜朱古力嘅味,隔離仲有朱古力醬可以加!佢入邊有開心果雪糕,白丸玉子,係值得encore嘅刨冰。主食方面,我哋叫咗大閘蟹意粉,呢個大閘蟹意粉就普普通通冇咩蟹味小食我哋叫咗黑松露薯條,黑松露薯條好大份,同埋一上到嚟好香好重黑松露味好好食飲品我哋叫咗焙茶鮮奶,焙茶味好香,但係價錢嚟太貴。

飲品我哋叫咗焙茶鮮奶,焙茶味好香,但係價錢嚟太貴。
Dining Offer
Tasting Event
環境舒服 週末唔係超多人排隊都可以同朋友坐下閒聊👯‍♀️我覺得甜品真係好高質🍮 熟食不錯 正常cafe水準😋櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉($128) 櫻花蝦/明太子味唔係好出 但係意粉好creamy 配埋脆卜卜的炸蒜 不錯👍🏻 意粉煮得剛好 帶子大大粒好正!🩷避風塘小食拼盤($138) 我最喜歡係雞軟骨 好爽口又炸得夠脆 雞翼同麥當勞脆香雞翼有少少似 所以都係好食的!薯條就正常 但係配埋黑松露醬就昇華了!😍抹茶麻糬蛋糕-THE BAKERISM ($78)超級濃郁的抹茶味 帶有少少海苔味 高質抹茶粉🍵 蛋糕軟熟 仲有一層煙韌的麻糬!開心果糖不甩($128)開心果味超級濃 唔係只係得個甜字 好感動~(之前試過好多地方都係咁🥹)仲有開心果粒粒!食到底都仲係好夠味道👅 間中又有彈牙的麻糬提升口感😋味道:🩷🩷🩷🩷/5 📍LAB ZERÕ (尖沙咀)地址:尖沙咀金巴利道68號地下B號舖
環境舒服 週末唔係超多人排隊都可以同朋友坐下閒聊👯‍♀️
我覺得甜品真係好高質🍮 熟食不錯 正常cafe水準😋

櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉($128)

避風塘小食拼盤($138)

抹茶麻糬蛋糕-THE BAKERISM ($78)

開心果糖不甩($128)

味道:🩷🩷🩷🩷/5

📍LAB ZERÕ (尖沙咀)
地址:尖沙咀金巴利道68號地下B號舖
呢間灰色工業風cafe 天空佈滿可愛雲朵☁️仲特設貝殼梳化 超夢幻 打卡一流🐚食物同環境都好正 難怪咁高人氣🩶.📌杜拜開心果朱古力刨冰 $138嚟到必食招牌刨冰🌟選用日本直送冰磚同製冰機🧊🇯🇵刨冰口感細膩綿密🍧淋滿朱古力醬同開心果醬🤎💚另附朱古力醬 食到尾都唔會淡🍫最正一定係裏外都有開心果千絲酥 再配埋開心果碎 開心果鹹香勁濃郁💚中間仲有軟滑開心果雪糕🍦同煙韌白玉丸子🍡整體味道完美平衡 甜而不膩 口感層次超豐富💯.📌經典全日早餐 $138上枱嚇親 勁大碟😱薯餅金黃酥脆🥔香腸超大條 仲有芝士餡 鹹香十足又Juicy🧀兩大片煙肉炸到勁乾身 香脆惹味唔油膩🥓酸種麵包烘至外脆內鬆軟 淋上黑醋 好開胃🥖太陽蛋做到脆邊同流心蛋黃 唔錯🍳大啡菇爽嫩濃香🍄‍🟫串茄飽滿多汁🍅沙律菜新鮮爽脆 醬汁酸甜清新🥬牛油果未夠熟🥑另加煙三文魚(+$15)竟然有三大片 勁抵食 肥美厚肉 鹹鮮甘香🍣📌大閘蟹意粉 $158面頭鋪滿蟹籽 拌以大量蟹肉蟹膏🦀超足料 甘香濃郁 未當造 但都唔錯🧡意粉好爽彈 沾滿配料 每啖都勁滿足👅醬汁唔多 唔算creamy 但相對冇咁溜🙌🏻.📌避風塘小食拼盤 $128拼盤又係超大份‼️鋪滿金黃配
📌杜拜開心果朱古力刨冰 $138
📌經典全日早餐 $138

📌大閘蟹意粉 $158
📌避風塘小食拼盤 $128
拼盤又係超大份‼️鋪滿金黃配料 鹹香惹味🧄🌶️薯條外脆內綿🍟單骨雞翼酥脆唔乾🐔雞軟骨酥脆爽嫩🍗三款都炸得好乾身唔油✨另加黑松露蛋黃醬濃香creamy(+$10) 又幾夾🩶
📌開心果蛋糕 $78
同 @thebakerism 聯乘🈴兩層海綿蛋糕鬆軟香甜🍰開心果忌廉軟滑輕盈🥛配埋特濃開心果醬同開心果碎 果仁鹹香夠晒濃郁💚再灑上花生碎同白芝麻 更加香口🥜但略嫌淋醬太多 食落有啲溜👀
📌晴天雨天 $52
招牌打卡特飲🤩棉花糖好似舊雲咁☁️淋上竹炭濃縮咖啡 慢慢融化☕️蝶豆花奶由藍變灰 夠晒玩味🩵咖啡甘苦同奶味平衡 加埋棉花糖都唔過甜🍬
📌梔子花綠茶 $58
清香微甘 好解膩🫖
如欲查看相關食物相片 可查閱本人已上傳之影片🎦
食完晚飯經過見到有開心果味刨冰,而且cafe望落好有空間感,坐得舒適,原來天花裝修的雲朵會微微郁來郁去,有如飄浮中的真雲,有心思。我地只係想食刨冰,因為太熱太口乾,所以入座即掃code落單,刨冰其實都有多款口味,但驚喜位係有杜拜開心果朱古力味,所以叫左呢款食先。杜拜開心果朱古力刨冰 $138賣相好吸引,有好多開心果餡(杜拜開心果朱古力內的餡),口感脆脆帶濃濃開心果味,刨冰內有開心果雪糕同小丸子,食到一半仲可以倒入朱古力醬,令刨冰味道keep住咁濃朱古力味。開心果同朱古力味都平衡,味道好正。提供自助清水,食完甜品,可以飲啖水先走。另外,洗手間都好乾淨又夠大,感覺夏日來,或同朋友傾計飲野,還有遊客,都很適合來。

杜拜開心果朱古力刨冰 $138

提供自助清水,食完甜品,可以飲啖水先走。

2025-04-08
Type of Meal