Hiring
11 days ago
14 days ago
位於旺角東港鐵站相連既帝京酒店, 晚市自助餐質素一向口碑唔錯, 最近推出信用卡優惠, 而且仲有大人小朋友都喜歡既"大富翁”做主題, Buffet點樣同"大富翁"cross-over?! 今晚就約埋親朋好友搞個聚會, 食餐好既!入座時每人均有一次機會抽"機會卡"去獲取其中一款限定美食, 包括有梅酒冰鎮鮑魚、和牛荷葉包、鮑汁鮮菇花膠扒、籠仔蒜蓉蒸蝦。 人人有獎, 永不落空, 有如玩緊旗盤上的大富翁一樣。幸運地我地今日人多, 抽到既都集齊到四款, 可以share食!梅酒冰鎮鮑魚: 冷盤鮑魚甜甜地, 有些少酒香而不澀和牛荷葉包: 麵包鬆軟, 薄薄既和牛好嫩, 包住蔬菜葉, juicy又香口鮑汁鮮菇花膠扒: 花膠size巨形, 但膠質唔多, 未有黏口感 籠仔蒜蓉蒸蝦: 大量蒜蓉更能帶出了蝦肉鮮甜, 非常惹味!自助區都幾寬落, 掛上了大富翁做佈置, 就連地上都貼了大富翁旗盤, 很有趣~酒店晚市自助餐分為三個價錢, 分別為兩個時段18:00、20:30(每時段食兩個鐘), 還有是整個時段食足四個鐘!所以自助區一直都很繁忙, 間中會出現人潮, 但排隊輪候拎野食人龍都好快清到, 而且酒店補給有效率, 唔

梅酒冰鎮鮑魚: 冷盤鮑魚甜甜地, 有些少酒香而不澀

籠仔蒜蓉蒸蝦: 大量蒜蓉更能帶出了蝦肉鮮甜, 非常惹味!

所以自助區一直都很繁忙, 間中會出現人潮, 但排隊輪候拎野食人龍都好快清到, 而且酒店補給有效率, 唔會出現搶食情況。

冷盤有沙律吧、冷盤海鮮、刺身壽司, 仲有即開生蠔等等...

長腳蟹、海蝦、青口、龍蝦鉗等等....款式多多都係任食! 長腳蟹絕非是浸鹽水質素, 而是食得出鮮甜味~
海鮮爽口彈牙, 但稍嫌龍蝦鉗冇味。

熟食區款式同樣多, 而最吸引當然係任食龍蝦啦! 以配給形式取, 每人每次獲配半隻, 廚師不停加緊燒, 所以輪候都幾快~
青胡椒牛油忌廉火灸龍蝦: 龍蝦肉質彈牙, 鮮甜味唔會比牛油忌廉味道所覆蓋, 正!!

香蒜鴨肝伴多士香檳葡萄果醋汁: 同樣是配給即燒系列, 鴨肝表面煎至金黃, 入口即溶, 點驟了葡萄果醋汁, 甜甜酸酸blanace到口中油份, 配上脆卜卜迷你多士, 一流!

另一邊設有燒物, 廚師燒好直接上碟, 更易食到熱辣辣。燒雞翼外皮焦香, 更keep到肉汁

糯米飯雖然很頂肚, 但食左少少, 飯質唔會太乾, keep到少少水份黏性~

熱盤有一口牛、雞扒、即煮車仔麵、烘麵包等等...但眼闊肚窄, 未有能力食到

飲品方面有自助汽水機、coffee, 同埋侍應沖好既檸水、檸茶

每個時段甜品位都會推出大蛋糕, 面層有大量cream, 廚師會即席表演用火槍燒, 只要聽到搖鈴聲就要快d排隊等分配, 呢款cake每個時段只會出一次。

甜品方面款式更加貼近大富翁主題, 例如印有大富翁樣貌既熱辣辣奶黃包、菠蘿紙杯蛋糕、朱古力劇院蛋糕、楓葉夏威夷果仁花生醬慕絲蛋糕。賣相真係有如棋盤上既大富翁, 做得相當精緻, 就連棋盤既"棋"都係以實心朱古力製成, 很有心思!

個人超喜歡"楓葉夏威夷果仁花生醬慕絲蛋糕", 質地鬆軟軟滑, 花生醬味濃郁。

甜品更有一些小糕點、糖果任食, 款式多多。更有Movenpick雪糕任食, 果然滿足到甜品控!

食物款式應有盡有, 兼有質素, 大富翁主題玩味十足, 加上多款精緻甜品, 大人小朋友都非常滿足! 值得推介~!
2019-11-06
2019-08-15 20728 views
大富翁遊戲 (Monopoly) 深受香港人喜愛,伴隨很多朋友的成長,為我們帶來無盡的歡笑聲。當大富翁成為自助餐主題,開心指數肯定爆燈。旺角帝京酒店的花月庭,便創新呈獻全球首個以大富翁為主題的自助晚餐。無論大人小朋友,都會覺得好玩又好食。來到正門,大富翁的背幕、裝飾就已經令人歡樂。場內還展示了多款限量版大富翁遊戲。而食品中亦加入了各種大富翁元素,例如機會卡丶棋子丶遊戲紙幣,猶如跑進了大富翁的遊戲之中。至於食品的擺放亦很花心思,以香港地名劃分成不同區域。例如,太平山丶尖沙咀丶蘇豪區丶中環丶香港仔及旺角等。每個區域會有代表著該個地方的食品,例如,傳統避風塘小炒就是香港仔的招牌菜。當中很喜歡超惹味的豉椒蟶子仔。如果問,我最喜歡哪一區?我的答案是蘇豪區。來到蘇豪區,當然要吃即開新鮮生蠔。加上啖啖肉松葉蟹腳、龍蝦鉗、太平洋熟海蝦、青口等等。每一款都鮮又爽,大滿足。中環區以歐美烤肉招徠,提供燒羊鞍、燒美國肉眼及德國鹹豬手等肉食。今次試了燒羊鞍,肉質很嫩而且 Juicy,配上芥末或薄荷醬都好吃。酒吧林立的尖沙咀,是把酒談心之地。以一份香煎鴨肝配美酒,就最適合不過。鴨肝味道不算很重,加上香檳葡萄果醋汁

酒吧林立的尖沙咀,是把酒談心之地。以一份香煎鴨肝配美酒,就最適合不過。鴨肝味道不算很重,加上香檳葡萄果醋汁,感覺不會很膩。不過我吃到的那片多士就比較硬,影響了口感。

至於大富翁裡最貴的地段 —— 太平山,就以「青胡椒牛油忌廉火炙龍蝦」作為高級食材的代表。開邊的半份龍蝦,份量較輕盈而肉質爽口,配上邪惡的牛油忌廉,味道不錯,是回本重點之一。

另外,在大富翁主題自助餐供應期間,只要惠顧自助晚餐即可獲得「機會卡」一張,可以抽到梅酒冰鎮鮑魚、和牛荷葉包、鮑汁鮮菇花膠扒或籠仔蒜蓉蒸蝦。

彈牙入味的梅酒冰鎮鮑魚固然吸引,蒜蓉蒸蝦口感、味道、香氣俱佳,而對於食肉獸來說,充滿油香的和牛荷葉包也是上上之選。

不過,我們最喜歡的是大大片滋補花膠。份量十足,入口彈牙嫩滑。好吃。(圖中是 4 人份量)

最後,來一碗迷你海南雞飯和老火湯,晚餐更滿足。

不過,好戲在後頭。來到甜品區,每位客人都瘋狂影相打卡。因為這裡的甜品太可愛了,處處都是大富翁的影子。

豐富的大富翁造型甜品包括:香橙松露朱古力蛋糕

製成大富翁遊戲板模樣的黃梅檸檬白朱古力蛋糕

遊戲紙幣造型的熱情果芒果芝士慕絲蛋糕

還有朱古力劇院蛋糕、大富翁奶黃包、物業卡蛋糕、酒店蛋糕、棋子甜品等等,十分精美!

除了大富翁主題甜品,還有帝京酒店招牌的鬼馬蛋糕、各式甜點、爆谷機、雞蛋仔、Mövenpick 雪糕等等。甜品部簡直就是個寶庫。

提一提大家,在8月至10月期間,讚好及追蹤 Royal Plaza Hotel Facebook 專頁或 Instagram 帳戶並參加遊戲,有機會贏取多款不同版本的大富翁遊戲,以及於山頂開幕的全球首間大富翁夢想世界主題館的入場門票。

二人以上憑匯豐信用卡惠顧,更可獲 7 折或 65 折優惠。
2019-08-12 15153 views
食酒店既buffet成日都好難選擇~我既原則就係有即開新鮮生蠔,長腳蟹,甜品種類多😝花月庭絕對可以滿足我咁多個願望啊!晚市buffet係由1830-2230,一家人慢慢食,一邊傾一邊食~好幸福!首先即開生蠔有澳洲同美國兩種,澳洲既比較細隻,美國比較大隻厚肉,但澳洲較重鮮味,兩款都好新鮮!每次只限拎兩隻啊🤭而冷盤方面就有長腳蟹,小龍蝦,蝦🦐三文魚,油甘魚刺身等等,長腳蟹好鮮甜,而且啖啖肉~refill速度亦好快!之後熱食方面,有即燒日本串燒,即烤芝士龍蝦,鴨肝多士,燒味,豉椒炒海鮮等等鴨肝多士好juicy 油脂感重,好正啊😭😭😭烤龍蝦都係啖啖肉,肉質彈牙👍🏻🥰另外仲有豬手,德國腸,焗餐包,喇沙湯麵,即切肉眼扒,羊架,沙律等等~真係你想食乜都有咁👍🏻👻甜品中西式包羅萬有,仲有8款口味既movenpick例如楊枝甘露,豆腐花,涼粉,葡撻,即造雞蛋仔,麵包布丁,芝士蛋糕,朱古力撻等等⋯⋯HSBC信用卡更有7折優惠~埋單只需 ~ $500/head,好滿足啊!🥰
花月庭絕對可以滿足我咁多個願望啊!

鴨肝多士好juicy 油脂感重,好正啊😭😭😭
烤龍蝦都係啖啖肉,肉質彈牙👍🏻🥰

HSBC信用卡更有7折優惠~
埋單只需 ~ $500/head,好滿足啊!🥰
2019-12-04 0 views
今日懶得平日放假,於是上網搜尋有咩下午自助餐可以食,然後偶然見到呢一間餐廳做緊特價,然後膽粗粗電話冇預約地就去試吓walk in。問侍應可唔可以用OpenRice呢個$225,侍應話呢個價錢需要一早電話預約的,所以我哋只能夠元加75折。因為見到有大富翁嘅裝飾物,貌似好似幾吸引,於是就決定試吓!初次光顧呢一間酒店嘅自助餐,可能因為下午自助餐嘅關係,所以好多食客都係上咗年紀嘅。首先我覺得座位比較迫,講嘢相對冇私隱,有幾次我哋講嘢,隔離枱都響度搭訕整體上選擇又唔算特別多,雖然有生蠔,不過質素都唔高。第一轉食嗰時,有一陣生銹嘅味隔咗一個鐘見到好似轉左第二種品種嘅蠔,先敢食第二次,果次就比較好啲。呢個價錢有咁嘅質素可以接受,服務態度都唔錯。

因為見到有大富翁嘅裝飾物,貌似好似幾吸引,於是就決定試吓!

呢個價錢有咁嘅質素可以接受,服務態度都唔錯。
2019-12-03
$250 (Lunch)
今次幫屋企人慶生日就黎左呢度食自助餐。大富翁主題,整得好靚。沙律好多選擇,正!熱食都好多嘢揀,咖哩係最香口最好食。有生蠔同魚生,生蠔唔算大隻,但即開就好新鮮好美味!魚生,主力食三文魚,都幾肥美。甜品,種類超級多,我都唔可以每款都食到。推薦係藍苺芝士蛋糕同咖啡蛋糕。
沙律好多選擇,正!
熱食都好多嘢揀,咖哩係最香口最好食。
有生蠔同魚生,生蠔唔算大隻,但即開就好新鮮好美味!
魚生,主力食三文魚,都幾肥美。

2019-12-02
Lunch
Celebration
Birthday
2019-11-28 269 views
正當以為會冇咩生意,  全場起碼75%唔係本地人,  一洗我食BUFFET 既記憶,  不論 蠔,  龍蝦,  牛/片皮鴨  都要排排排 , 真係未見識過咁誇......刺身同長腳蟹就好少少. 龍蝦 好明顯用芝士味去蓋雪藏味. 仲有 .  抽獎3張不幸地抽中鮑魚.... 冇緣試到其他.雪糕 movenpick麻麻地了.    檸茶汽水任飲不過依家有折都抵,  唔計SERVICE 既 CP 值高BTW,  停車優惠要泊入商場先有, 酒店CAR PARK FOR 擺酒用
正當以為會冇咩生意,  全場起碼75%唔係本地人
, 真係未見識過咁誇......

雪糕 movenpick麻麻地了.    檸茶汽水任飲

不過依家有折都抵,  唔計SERVICE 既 CP 值高

Other Info. : 整體感覺我覺得似放題多於酒店BUFFET
2019-11-16
2019-11-25 0 views
花月庭嘅自助餐就食得多啦,早餐真係第一次食,估唔到選擇都算幾多。淨係飲品,都已經有熱檸茶咖啡,果汁等等嘅選擇。亦都有芝士、三文治、火腿。沙律都有好多蔬菜選擇。麵檔朝頭早都有廚師即叫即整,有河粉、油麵、魚蛋、貢丸等等比食客揀,味道都尚可以嘅。雞粥都幾綿滑。亦都有專人炒蛋同埋煎蛋,個蛋都幾滑。最後,早餐時段都有甜品食,有窩夫、雞蛋多士、麵包布甸,不過我真係太飽啦,最尾冇試到呢樣野。如果住酒店,四歲以下小童係可以免費入嚟食早餐。

淨係飲品,都已經有熱檸茶咖啡,果汁等等嘅選擇。
亦都有芝士、三文治、火腿。

沙律都有好多蔬菜選擇。

雞粥都幾綿滑。

亦都有專人炒蛋同埋煎蛋,個蛋都幾滑。

如果住酒店,四歲以下小童係可以免費入嚟食早餐。
2019-11-22 920 views
It’s my family birthday celebration. We pick this hotel because it has promotions on OpenRice. Can get 25% off of you make reservation through OpenRice or 30% off if you hold any DBS credit card. I don’t have any DBS credit card so we make booking through OpenRice apps to get the discount.It’s Saturday lunch time, we are arranged to sit in at 12:00noon. The whole restaurant are fully booked and so crowded. Need to queue for food for several minutesThe food variety are good enough, even have oyst

The food variety are good enough, even have oyster for lunch buffet. The sashimi are fresh too
For the hot food, the food quality are overall good, esp the fried chicken, the Indian curry and the hainan chicken rice.

For the dessert, nth special and should share with others to save more quota for other food
2019-11-20 765 views
選了花月庭與家人慶祝生日,係因為被他們的promote 吸引住了。首200位有淨價(包加一),成人都係$225,仲有生蠔食,我知唔係好多午餐自助餐有供應的。可借今天的法國生蠔好似未發肉既BB咁,D肉超細,不過好鮮味。平時燒牛肉既位置經重新編排位置,又幾好喎。燒牛肉雖然一般,但燒火腿同燒豬仔骨都唔錯,服務員好好,每次切完一款,就會好有禮貌叫等等,待她入去攞第二款,每次都比兩件,當然可以自己加或減件數啦!自己配燒肉汁或其他汁,都唔錯㗎。熱葷都有好多款,今日點心係义燒包,唔係太大隻,質數唔錯。有燒雞,有牛肋條,有咖哩雞,有飯有意粉。燒味 ~ 义燒好juicy,仲有海南雞飯,海南雞好滑。凍蝦,凍青口等,剌身同壽司款式就少d,不過很新鮮,食物都是源源不絕供應的。甜品有豆腐花仲有涼粉,蛋糕款式都不少,今天個芒果蛋糕好靚,可能太吸引,回頭時個芒果蛋糕已經被消失了芝士蛋糕細細舊好精緻好靚好好味,朱古力蛋糕同樣細細舊,好朱古力呀凍櫃入面仲有好多精緻甜品,北海道牛奶布丁,紅豆抹茶布丁,芒果布丁等等,雖然甜左d,但係都正呀!雪糕有四款Movenpick任君選擇。雖然好多客人,但食物同飲品都係源源不絕供應,員
燒味 ~ 义燒好juicy,仲有海南雞飯,海南雞好滑。
雖然好多客人,但食物同飲品都係源源不絕供應,員工服務態度又好,值得再去。
自助餐
自助餐
2019-11-15 440 views
在網上找到優惠. 星期日WALKIN來找中午自助餐, 但已經FULL了. 所以直接留位食下午茶自助餐, 有76折. 不用列印出來, 很方便. 下午茶時間, 酒店外商場的入口, 有食客開始排隊. 整體來講都OK, 但又說不出那些特別好食的. 甜品是最欣賞. 一大個雪柜放著甜食, 蛋糕甜品枱上也有很多選擇, 夾糖類亦有提供選擇. 即製的還有南瓜焦糖布甸. 南瓜讓布甸怪怪的. 粗糙了. 小朋友可能會喜歡, 有一部POP CORN機. 甜品類十分精緻, 提子和士多啤梨很新鮮, 很好味! 在街上很少買得到. 飲品有一張枱, 專人負責的, 熱檸, 凍檸也有提供. 大大杯, 飲幾多都可以. 另有咖啡機有使用. 每人埋單$230有找. 感覺還不錯. 我只吃甜品也有了滿足感.

2019-10-27
$230 (Tea)
Dining Offer
Coupon
大富翁主題自助餐 17:45-19:45 $408包加一-第一次食呢間酒店既晚餐自助餐😂以呢個價錢呢講都算幾多野食🍤海鮮方面都有即開生蠔 青口 龍蝦 蝦腳 同 基本既日本魚生🥘熟食方面有豬手 牛 羊架 燒腩仔 鵝肝等等 仲有黑松露長通粉同玉子 大板燒👍🏻質素都okay 個麵檔仲要有九宮格果啲麻辣湯底😂都幾辣下🍩最多選擇既一定係甜品區 心太軟幾流心 加埋movenpick雪糕食一流✌🏻✌🏻仲有個鮑魚形狀既甜品個樣幾得意😂
大富翁主題自助餐 17:45-19:45 $408包加一
第一次食呢間酒店既晚餐自助餐😂以呢個價錢呢講都算幾多野食
仲有個鮑魚形狀既甜品個樣幾得意😂
心太軟
心太軟
2019-11-09 370 views
見到做大富翁主題好吸引,加上DBS信用卡7折後,5百左右食4個鐘,見又有生蠔鴨肝龍蝦等等貴價回本主打,就決定請朋友食生日飯試試佢一去到個場,坐位好多,但拎野食位就好細好窄,所謂大富翁主題打卡影相位亦唔多,即時有中伏感覺😩d kol,食評,飲食雜誌宣傳全部都講到好吸引,去到完全兩回事我地一夠鐘入去坐底,出面就已經排哂長龍,見到條人龍已經唔想食我唔明佢放咁多坐位,個場都坐唔爆,但buffet位置咁窄咁細,排哂隊,點解唔擴展野食位,擺少幾張枱?而加唔爆場d野食已經要樣樣排5-15分鐘,如果爆場根本佢地d野食都出唔切,放多幾張枱仲想賺到盡?生蠔,刺身,鴨肝,龍蝦,燒烤(羊架,西冷,豬手輪流)以上5樣野係分別有5條隊,見到呢5條人龍已經唔想排但講真,除左呢5條隊以外嘅野食真係無咩吸引,見到都唔想拎係唯獨甜品比較多款同望落吸引d又唔洗排(1晚會2次火焰雪山又係要排隊)先講冷盤(無影相)海鮮有長腳蟹,青口,bb青口,龍蝦鉗見到d樣好一般,每樣試左,除左蟹腳好少少之外都無咩特別好食,全部係平價貨,仲要比人搶得好勁有3款壽司卷物,最吸引個燒三文魚壽司一出就比人拎哂,其他卷餡少飯多,見到都無興趣沙律吧普通

但講真,除左呢5條隊以外嘅野食真係無咩吸引,見到都唔想拎

先講冷盤(無影相)
海鮮有長腳蟹,青口,bb青口,龍蝦鉗
沙律吧普通自製果d,唔講
最特別係有綠色呢櫃沙律杯,無人拎,因為可以一開始就已經出哂水

生蠔:
比想像中好,都新鮮,不過好細隻,兩個師傅密密開,每次只限拎兩隻,排十個8個左右啦

魚生:
都ok嘅,每次最多每款兩三件,都係排十個8個人啦

熟食
最尾一行有中西湯,三星蔥烤餅(好難食,凍哂乾哂),蒸魚(唔滑又無魚味),烤餅配咖哩(一般),仲有d放到凍哂乾哂嘅包點熟食,見到都唔想食
第二行有燒尾飯同麵檔,本身想試老水雜,但比人夾到淨低d碎,好耐都無refill,同埋係呢堆野食前面有一條永遠超過二十人嘅人龍(排芝士龍蝦),所以檔住哂好難逼到入去拎野食
全晚最好食係海南雞飯

西式熟食有大阪燒(一般),蒸明太子魚卷(幾好),串燒(新鮮熱辣 ,不過都係一般貨式)

燒肉位:有燒茄子,瓜,腸 ,等等任夾
黑松露薯蓉
(好食)
每次只有一款肉,完左再轉第二樣,輪流出,但一出其實排隊未排到已經無哂,排到你已經轉左第二款
羊架:好食,羊味濃
西冷:馬馬地,乾身,無咩肉味
豬手:不過不失

鴨肝多士:排好耐,因為佢每次煎好少,所以要等好耐,好細件,唔夠香,每次只限拎一件,我唔明點解佢唔一次過煎多d

芝士龍蝦:主打入面最難食,唔新鮮,仲要keep住排15分鐘以上先拎到一隻

甜品
款式多,但無樣特別好食,最回本最好食係Movenpick雪糕
朋友仔排左個火焰雪山番黎,蛋白做得好差,仲要入面內餡放三色雪糕,好懷舊,但一d都唔好食

題外話:話說我朋友幾經辛苦排左20分鐘排到隻芝士龍蝦番黎,佢未食,個侍應呀姐竟然收碟收埋
盲的嗎?成隻龍蝦未食過,問都唔問下就收左
當時我地幾個人傾緊計無留意,到佢拎左行開左兩步我地先發現佢收左,仲要佢地全晚不停走埋黎收野,每次都唔問,好多時碟上野食都未食完,服務超級差
仲要我行開左果時,個經理黎問我地比錢係咪用DBS信用卡優惠,我d朋友同佢講比錢果個行開左,個經理重複講左4次,我d朋友答左佢n多次,我想問間餐廳係咪專請智障?

第一次食buffet排隊排到唔想食,食完排到都唔知自己食左d咩,以後唔會再黎,野食大多數係平價貨,食物質素差,出餐慢,服務差,食完一個嬲字
2019-10-27
Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers, Voucher
  • 海南雞飯
2019-11-07 200 views
位於旺角帝京酒店花月庭,可說是造訪過最多的Buffet之一,就連結婚周年都曾經跟家人齊齊慶祝,無他,食物種類夠大,好啱不同年齡的家庭組合,而且不時改動主題,帶來了新鮮感。由於今次主題是大富翁,當中有大量菜色同「大富翁美食」有關,而有部份特別菜色,都專登先同大家分享。大富翁奶黃包 印上大富翁的外貌,蒸得熱辣辣,餡料香甜。楓葉夏威夷果仁花生醬慕絲蛋糕 一間間屋原來係慕絲蛋糕,真係好得意。紅桑子朱古力軟心撻 全是一個個大富翁棋子的造型,真係好萌,完全唔捨得食。黃梅檸檬白朱古力蛋糕 造型似整套大富翁,仲要有埋食得既骰仔、棋子同機會牌。朱古力劇院蛋糕(古董跑車) 其實架古董跑車比蛋糕更吸睛,帝京酒店的糕點師傅果然有一手。竹炭芝麻曲奇 做到好似大富翁既鬍鬚,其實可以化妝舞會用。500蚊紙蛋糕 真係好似銀紙,不過係食得既。大富翁造型蛋糕 真係好可愛呀!完全唔想將佢拆到甩皮甩骨。另外,仲有藍莓芝士蛋糕及菠蘿紙杯蛋糕。香蔥三文魚多士 多士印上 monopoly字樣,三文魚肉質幼嫩,又有蔥香,但可能放得太耐,多士受潮後未夠香脆。青胡椒牛油忌廉火炙龍蝦 個人覺得比凍食更可口,因為多了忌廉
大富翁奶黃包

印上大富翁的外貌,蒸得熱辣辣,餡料香甜。
楓葉夏威夷果仁花生醬慕絲蛋糕

一間間屋原來係慕絲蛋糕,真係好得意。
紅桑子朱古力軟心撻

全是一個個大富翁棋子的造型,真係好萌,完全唔捨得食。
黃梅檸檬白朱古力蛋糕

造型似整套大富翁,仲要有埋食得既骰仔、棋子同機會牌。