2020-04-27 1591 views
同媽咪去high tea💕❤️👭🏻 我媽咪好鍾意影靚相,徐咗酒店之外,我地想試下其他地方。上網見到這裏的裝修非常華麗😍,應該係話lee度好岩打卡😂,好夢幻同埋,充滿我最愛嘅顏色粉紅色💗 作為一個粉紅控,一定要去呀。去到先知原來cafe 係係唐樓入面,所以要行樓梯的。唔緊要啦,行兩層。心諗,會唔會中伏,但都去到。上埋去先啦。行兩層樓梯,做小小運動,無咁有罪惡感😅野食,我覺得唔錯,比我想像中好食👍🏻👍🏻👍🏻 成個配搭都好靚,去完個人都開心啲🥰 其實角甩頭都好靚,但我唔識P走自己,所以大家要親自去感受下啦😂

花花世界X閏蜜afternoon teaA sweet moment with my sweetie.... 同閨密食完tea仲拎倒贈品同買左套靚靚茶具留念夢幻 公主👸🏻風在充滿浪漫色彩的宮廷環境享受一個傳統的兩式層架及粉紅色的巴黎鐵塔,當中包括各式迷你糕餅、三文治、精緻甜點等,再配上典雅的貴族古董茶杯享用來自德國的蘋果茶,與閨密度過一個悠閒寫意的下午ʕ•̫͡•ʔ❤ʕ•̫͡•ʔ 店主貼心地新設置了「道具區」,為喜歡拍照和花卉的女士們,提供免費又漂亮的花束、蘋果及花籃等等。( 本人當然瘋狂地不斷拍照留念 ❤ )
花花世界X閏蜜afternoon tea
同閨密食完tea仲拎倒贈品同買左套靚靚茶具留念

夢幻 公主👸🏻風
當中包括各式迷你糕餅、三文治、精緻甜點等,

2020-01-24
2019-12-30 822 views
假期想同閏密傾下計講下心事👭多數女仔都會揀去high tea邊食邊貪貪tea set d野細細件 又多花款 岩哂女士💁🏻‍♀️今次E.L就同朋友試左一間位於唐樓既Café☕️.餐廳環境都係以白色為主調 氣派既水間燈 雲石紋餐台 玫瑰花坐椅 配合大量既花卉同精緻擺設🌹令人忍唔住少女心爆發鋪頭仲有D花圈同道具提供💐而且仲有兩個Photo Corner for大家打卡用既🖼所以如果鍾意打卡影靚相既朋友絕對合適.☕️粉紅鐵塔下的下午茶 ($228)下午茶有十樣小點整體質素都唔錯😋scone比較硬身 但勝在蛋香味濃加埋奶味重既cream🍼食落味道都唔錯而焦糖燉蛋都表現唔錯焦糖面甜脆 燉蛋蛋香味濃甜度適中🥚.另外鹹點都幾岩口味🥯首推黑松露醬碎蛋牛角酥🥐牛角酥既酥皮香而唔油膩 鹹香可口其餘既小點都精緻可口 味道唔錯🤤.總括而言 呢間既裝飾係幾靚 好岩同朋友黎傾計打卡🥰加上食物質素都可以 性價比都算高💰所以如果同E.L一樣閒時鍾意去同朋友high tea下 但budget又唔太多既小資女又多一個選擇啦🙆🏻‍♀️.人均消費:$251美味指數:😋😋😋😋😋😋😋 (7/10)抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰 (7.5/10)
假期想同閏密傾下計講下心事👭
令人忍唔住少女心爆發
鋪頭仲有D花圈同道具提供💐
而且仲有兩個Photo Corner for大家打卡用既🖼
所以如果鍾意打卡影靚相既朋友絕對合適

☕️粉紅鐵塔下的下午茶 ($228)
下午茶有十樣小點

加上食物質素都可以 性價比都算高💰
所以如果同E.L一樣閒時鍾意去同朋友high tea下
但budget又唔太多既小資女又多一個選擇啦🙆🏻‍♀️
人均消費:$251
美味指數:😋😋😋😋😋😋😋 (7/10)
抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰 (7.5/10)
打卡指數:📷📷📷📷📷📷📷📷(8.5/10)
之前已經幫襯過呢間係尖沙咀的 L Tea Room ,上網見到依家做緊生日優惠四人同行,只需要喺tea set 上加生日牌連汽球($60起)就有一人係免費,免費真係超級抵,變相幫我地請埋個fd ! 咁岩有朋友生日就去同佢慶祝。因為平日關係所以唔多人,可以自己揀位坐,服務貼心👍我們每人都會有10件野食,甜點有6件咸點有4件,造型精緻🥳我自己最喜歡食的是黑松露碎蛋牛角包,好鬆軟又有口感,焦糖燉蛋亦都唔錯剛剛好唔會太甜,英式鬆餅配士多啤梨果醬亦係我至愛,味道不錯,總括來講十分有驚喜👍下次出新Tea set,一定會再幫襯👍🏻👍🏻💛

咁岩有朋友生日就去同佢慶祝。

因為平日關係所以唔多人,可以自己揀位坐,服務貼心👍

我們每人都會有10件野食,甜點有6件咸點有4
件,造型精緻🥳

2019-11-17
2019-10-18 797 views
尖沙咀近亞士厘道的一個角落,微不足道的街道有一間所有女生都十分鍾愛的花花Cafe!🌸🌼🌻🌺🌹🌷💐每個女生都是很喜歡花!🌸💐而整個Cafe也是花花世界!🌼🌹🌷🌻椅子,窗簾布,甚至茶杯!☕️茶壺通通都是花花!🌸🌼碟子亦是女生們最喜愛的火烈鳥亦即是紅鶴!🎀Set Tea有兩款選擇!👍🏼一款是花花主題的Set Tea!🌹🌷令一款是每個女生亦都十分喜愛的粉紅色的巴黎鐵塔!🎀生日可以為你印上名字!💕每個位置都可以任你影相!📷📸而且仲有道具任用!💕影相變得更女神!📸💕🧝🏻‍♀️#LTeaRoom#尖沙咀宜昌街6號2樓#吃貨Girl

#LTeaRoom
#尖沙咀宜昌街6號2樓
#吃貨Girl
  • 鐵塔下的粉紅下午茶
2019-08-30 760 views
之前去呢間喺尖沙嘴一個小唐樓單位內入門口已feel到勁少女心嘅花花世界佈置好花心思,有唔同種類&顏色嘅花花+碎花,成個花海咁!客人基本上全女班,好Pink嘅環境,仲有好多道具俾大家影相用當時個主題係花之蜜語下午茶 Story of Flowers/鐵塔下的粉紅下午茶 Paris in PINK兩款下午茶任揀一款可以挑選其實食物都係基乎一樣,只係擺位唔同Tea Set有10款2人份量嘅食物有黑松露醬碎蛋牛角酥、挪威煙三文魚法包、意式香草巴拿馬火腿法包、清新田園沙律、黑椒三文魚醬蛋脆餅、迷你玫瑰花紙杯蛋糕、原味英式鬆餅配果醬和忌廉、法式焦糖燉蛋、一口紅莓酥、特色牛油曲奇 我覺得法式焦糖燉蛋最好味用焦糖舖滿金黃色燉蛋上,甜而不膩田園沙律好開胃好清新挪威煙三文魚法包&意式香草巴拿馬火腿法包都唔錯不過我都係覺得Parma Ham配蜜瓜好啲而黑松露醬碎蛋牛角酥睇落好硬身,實質好軟熟角落位置嘅黑椒三文魚醬蛋脆餅只係薄脆上放烚蛋+三文魚醬牛油曲奇一般,有啲膩而一口紅莓酥唔喺呢度,喺另一個三層架式度層架底有原味英式鬆餅+果醬&忌廉我就鍾意配草莓果醬另外仲有迷你玫瑰花紙杯蛋糕,不過勁中伏!Cup Cake
之前去呢間喺尖沙嘴一個小唐樓單位內
入門口已feel到勁少女心嘅花花世界
佈置好花心思,有唔同種類&顏色嘅花花+碎花,成個花海咁!

兩款下午茶任揀一款可以挑選
其實食物都係基乎一樣,只係擺位唔同

Tea Set有10款2人份量嘅食物

我覺得法式焦糖燉蛋最好味
用焦糖舖滿金黃色燉蛋上,甜而不膩

田園沙律好開胃好清新
挪威煙三文魚法包&意式香草巴拿馬火腿法包都唔錯
不過我都係覺得Parma Ham配蜜瓜好啲
而黑松露醬碎蛋牛角酥睇落好硬身,實質好軟熟
角落位置嘅黑椒三文魚醬蛋脆餅只係薄脆上放烚蛋+三文魚醬
牛油曲奇一般,有啲膩
而一口紅莓酥唔喺呢度,喺另一個三層架式度

層架底有原味英式鬆餅+果醬&忌廉
我就鍾意配草莓果醬
另外仲有迷你玫瑰花紙杯蛋糕,不過勁中伏!
Cup Cake面係玫瑰花,食落口似足藥水

飲品可以揀花茶/水果茶/咖啡/其他熱飲/凍飲
不過得花茶/水果茶可隨意添飲
我揀咗水蜜桃味紅茶
水蜜桃味藏喺紅茶中,慢慢滲出香氣
沖泡後聞落有清香味,幾清爽feel
飲落又香又甜,仲有淡淡茶香
而且有甘甜味,加埋顏色都有啲粉嫩

花茶區仲可以自己揀啲花草沖茶
我覺得桂花味最香濃
打卡上FB/IG仲有粉紅花系手機座送,方便睇片/selfie/擺電話
2019-08-26 456 views
今日去左間花系cafe打卡。一入到鋪頭已經超多花,好靚,岩哂我呢個花花控。入到去打左陣卡先開始叫野食。叫左一個tea set,係傳統英國high tea既樣。D野食都唔係得個樣,質素唔錯。自己其實鐘意食鹹品多d。牛角包夠鬆化,黑松露同蛋呢個配搭冇得輸。煙三文魚配多士,三文魚味道品算太鹹,而且多士夠脆。甜品方面,自己鐘意食英式鬆餅,外脆內軟,仲可以點牛油同士多啤梨醬。至於花花蛋糕就麻麻啦,d花得個甜字,食一啖已經品想再食。其實黎呢度主要都係想打卡影相,所以就算食物唔係太好味都可以🙈
今日去左間花系cafe打卡。
一入到鋪頭已經超多花,好靚,岩哂我呢個花花控。
入到去打左陣卡先開始叫野食。
叫左一個tea set,係傳統英國high tea既樣。
D野食都唔係得個樣,質素唔錯。
自己其實鐘意食鹹品多d。
牛角包夠鬆化,黑松露同蛋呢個配搭冇得輸。
煙三文魚配多士,三文魚味道品算太鹹,而且多士夠脆。
至於花花蛋糕就麻麻啦,d花得個甜字,食一啖已經品想再食。
2019-08-18 332 views
難得星期五可以休息~就同朋友黎試下個Afternoon tea☕️ 因為 成日彈廣告出黎~見到又幾靚~環境又唔錯~位置又方便~價錢又唔貴~所以就黎試下~去到店舖就有啲細~但環境都唔錯~好粉系同好多花做主題~光線都好充足~影相一流~睇完餐牌叫了粉紅下的鐵塔下午茶~每人共10款食品,鹹點6款及甜點4款~鹹點1⃣法式黑松露醬碎蛋牛角酥2⃣鮮甜仿松葉蟹肉棒酥3⃣意式香草巴拿馬火腿酥4⃣經典焗薯蓉5⃣清新田園沙律6⃣特色三文治多士甜點7⃣英式鬆餅(配果醬及忌廉)8⃣迷你玫瑰花紙杯蛋糕9⃣法式焦糖燉蛋🔟特濃朱古力慕絲☕️仲叫了兩杯花茶(玫塊同薰衣草)P.S.整體來講所有食物都一般~但呢個價錢算叫唔錯~影相打卡唔錯既選擇~
難得星期五可以休息~
就同朋友黎試下個Afternoon tea☕️
因為 成日彈廣告出黎~
見到又幾靚~環境又唔錯~
位置又方便~價錢又唔貴~
所以就黎試下~

去到店舖就有啲細~
但環境都唔錯~好粉系同好多花做主題~
光線都好充足~影相一流~
睇完餐牌叫了粉紅下的鐵塔下午茶~
每人共10款食品,鹹點6款及甜點4款~
鹹點
1⃣法式黑松露醬碎蛋牛角酥
2⃣鮮甜仿松葉蟹肉棒酥
3⃣意式香草巴拿馬火腿酥
4⃣經典焗薯蓉
5⃣清新田園沙律
6⃣特色三文治多士
甜點
7⃣英式鬆餅(配果醬及忌廉)
8⃣迷你玫瑰花紙杯蛋糕
9⃣法式焦糖燉蛋
🔟特濃朱古力慕絲
☕️仲叫了兩杯花茶(玫塊同薰衣草)
P.S.
整體來講所有食物都一般~
但呢個價錢算叫唔錯~
影相打卡唔錯既選擇~

2019-07-24 432 views
七月係同好姊妹共同生日月, 一年一度既生日慶生, 當然要揀食得睇得坐得舒服傾得開心為主.姊妹最愛搜尋特別打咭靚靚瑒地, 今年揀左呢度.早四日前電話預約, 到約定當日有whatsapp再confirm booking, 再另附詳細地點指示, 我俩路痴都可輕鬆揾到地方係舊式唐樓, 行樓梯上两層一望已見到.Book左2:30, 店員安排好座位, 因為室外30幾度天氣下揾地方再行两層樓梯既關係, 佢地好細心的比左两部手提風扇我地吹下降下温Order好食物後就同姊妹四圍影, 可能係weekday既關係, 連埋我地共三枱客, 唔駛點怕影到人多過景. 地方唔算大, 影相位有約三個位置, 其實也相差無幾, 因為都係一大堆假花堆砌影完一輪相店員就上食物, 揀左個靚靚鐵塔set同跟餐熱花茶 (玫瑰紅茶同香桃紅茶).花茶配上靚靚英式茶具, 熱茶係無限添飲.先吃杯仔沙律醒胃, 之後食鹹點. 酥餅類保持脆脆的, scone略為硬.甜點方面, 朱古力慕絲杯, 面層朱古力醬比較漏, 再食慕絲就甜上加甜, 好在有熱花茶飲用冲淡一下. 唧花cupcake上既奶油唧花可能因為放在最後先食, 所以開始微溶, 蛋糕仔部份頗硬
姊妹最愛搜尋特別打咭靚靚瑒地, 今年揀左呢度.

地方係舊式唐樓, 行樓梯上两層一望已見到.

花茶配上靚靚英式茶具, 熱茶係無限添飲.

先吃杯仔沙律醒胃, 之後食鹹點.
酥餅類保持脆脆的, scone略為硬.
甜點方面, 朱古力慕絲杯, 面層朱古力醬比較漏, 再食慕絲就甜上加甜, 好在有熱花茶飲用冲淡一下. 唧花cupcake上既奶油唧花可能因為放在最後先食, 所以開始微溶, 蛋糕仔部份頗硬.
2019-07-23
Celebration
Birthday
2019-07-19 341 views
是日同朋友訂左位去靚靚cafe打卡,因為3個人既關係,其實叫tea set就有啲麻煩既,因為一般都係一份tea set每款食物有兩件甘,甘我地點左兩個tea set,職員就幫我地整做3人份,甘就唔怕分唔勻,要讚下店員幾細心安排得唔錯。甘間鋪星期六同日及公眾假期只開下晝一至六點,平日仲開二半至六點,真係只for你食tea🤣甘因為我盪失路,搵左陣先去到,朋友就一早到左,我一去到熱辣辣,望望枱面居然好貼心放左風扇仔,呢個真係好加分。一入到去見到周圍都係歐洲宮廷feel,周圍都鋪滿唔同假花裝飾,好夢幻好華麗,仲有唔少花花打卡位,亦有唔少花環同花束任你揀黎做道具影相。甘配合環境當然叫哂兩款靚到爆既tea set啦,一款係Paris in Love Afternoon Tea 粉紅下的鐵塔下午茶,另一款就係Rosy Lovers Afternoon Tea 戀之花下午茶。甘兩款下午茶食既野一樣既,我係由鹹到甜甘去食。講鹹既先。我一開始先食左沙律杯,沙律都係簡單有啲粟米、青瓜同唔同沙律菜,果sauce 係芝麻醬,所以都好難難食,除非唔食芝麻醬就另計啦~新鮮度ok,整體不過不失,份量岩岩好。鹹點仲有一

講鹹既先。我一開始先食左沙律杯,沙律都係簡單有啲粟米、青瓜同唔同沙律菜,果sauce 係芝麻醬,所以都好難難食,除非唔食芝麻醬就另計啦~新鮮度ok,整體不過不失,份量岩岩好。鹹點仲有一個焗薯蓉,上面有蕃茄仔做裝飾,我覺得果薯蓉味道係ok唔會過鹹過淡,但問題係焗得太乾,一啲都唔creamy,上面果片蕃茄仔都焗到乾哂,所以幾dry下,建議面頭落返啲sauce令佢食落唔甘寡或者果薯蓉整返濕啲。鹹點仲有一個牛角包,甘入邊係夾左蛋沙律做餡,牛角包夠酥化,蛋沙律味道適中,唔會太漏,鹹點入邊我最滿意呢個包。仲有兩個酥皮角都係鹹點,一個上面放Parma ham,呢個真係太鹹,酥皮細細但放左唔算細塊既Parma ham,有食過都知Parma ham幾鹹下,酥皮甘細塊完全中和唔到啲鹹味,另一個酥皮角就放左蟹柳,呢個就好好多,味道適中,兩樣野又夾。另外仲有一個蛋多士,就係多士上面放左兩塊蛋同青瓜,有少少沙律醬甘,其實唔係難食,但係同另外一個牛角包太似,又係蛋同包,而且呢個多士太乾唔夠脆口,所以兩類野太似就有啲厭,其實可以考慮轉蒜蓉包之類,或者放啲芝士火腿,唔應該又係蛋同沙律醬,實在太似太重複食材。鹹點整體不過不失,都係一般tea set既食物,其實食呢啲都係為打卡居多,味道都唔係重點。

甜點方面整體係有驚喜過鹹點既。有一個英式鬆餅,好符合成個cafe風格,鬆餅外脆內軟,有牛油同士多啤梨醬可以點,係唔錯既。另外有果朱古力慕絲,本身我真係好唔中意食甜既朱古力,我好怕甜食,但覺得點都要試下先食到食評,佢呢個慕絲係令我有驚喜,佢果朱古力慕絲分兩層,上層係朱古力醬,下層先係朱古力慕絲,甘果醬係偏甜既,而果慕絲係苦苦地既朱古力整既,所以食落唔會太甜太漏,而且我係中意食苦中帶甘既朱古力,所以呢個完全meet中我口味,只要剔走面頭啲醬,就甘食慕絲真係好正,夠濃味又夠creamy,所有甜品中我最滿意反而係呢個。仲有一個焦糖燉蛋係甜品,甘我覺得果蛋質感係夠creamy 既,但甜左啲,上面焦糖厚左啲,薄返啲會好啲,放左士多啤梨做裝飾酸味中和到滿口既甜味。仲有一個靚靚cupcake係甜品,甘果cupcake 面頭有隻假蝴蝶同用糖花做裝飾,靚得黎繼續配合同符合哂cafe主題,外表滿分,用黎打卡一流,至於味道就當然係好睇唔好食啦…如果整過cupcake 就會知通常上面啲裝飾要成到形同甘靚,一般都係好多糖啦牛油啦同色素啦…所以真係唔會好想食落口既,甘我當然係好果斷剔走左上面啲裝飾花啦,只食左果蛋糕仔,係好普通既牛油蛋糕,質感實左啲,所以都係好睇唔好食。

飲品方面,我同朋友一人叫一種茶,我叫左raspberry tea,係熱既,正常味道。店員仲會定期過黎幫手加水,甚至可以加茶包。

兩個set我都俾4星,完全唔係因為味道,而係俾間餐廳氛圍,首先好用心佈置,齋打卡都值啦!其次店員真係好有禮貌既,服務態度好好,而且食物一上係會主動問洗唔洗幫手影相,好了解啲客既打卡需要。總結黎講,真係一間岩哂打卡既靚靚cafe!
Paris in Love Afternoon Tea

Rosy Lovers Afternoon Tea

2019-07-13
$200 (Tea)
Paris in Love Afternoon Tea
Rosy Lovers Afternoon Tea
2019-07-01 413 views
粉紅鐵塔下的下午茶🗼Cost💰: $228Atmosphere 🌷: 4.5/5Taste 🤤: 2/5Service 👦🏻: 5/5一心為intercontinental嘅下午茶☕️來到尖沙嘴(得walk-in)等到餓壞咗,決定搵附近嘅下午茶就亂撞進入咗充滿少女風嘅花花世界。有不少女孩悉心打扮,站在店內的佈景板,拿著店內的提供的道具,拍照留念👯‍♀️🧚🏻‍♀️🧜🏻‍♀️ 地方雖然不大,但環境舒適,想與閨蜜坐整個下午都無問題~最好食還是...牛角包🥐甜點大部份都麻麻地但high tea呢個活動不嬲都係比各位美女影相為主架喇,所以都係睇返各位食家想要咩啦~

粉紅鐵塔下的下午茶🗼

Cost💰: $228

Atmosphere 🌷: 4.5/5
Taste 🤤: 2/5
Service 👦🏻: 5/5

最好食還是...牛角包🥐甜點大部份都麻麻地

2019-04-28 662 views
呢間餐廳間唔中就會喺ig出現,因為唔少foodie都會介紹,可謂數一數二嘅網紅店睇相確實好吸引,身為cafe控,確實要有一顆實事求是的心,所以叫了老公陪我試下上到去原來面積唔大,枱同枱之間距離好近,就算講嘢好細聲隔離枱都會聽到而且打卡位唔算太多(因為太多張枱,空間感好細),影個花牆點就位都會影到隔離枱嘅人嘢食方面,只係中規中矩,擺盤好一般而且好少,得個cupcake叫好少少,個scone硬到可以擲穿個頭不過呢間如果大家好鍾意少女風、花花控、宮廷控可以黎試一次,因為人均$200以內,比坊間便宜,想打個卡的話,都算值得一試
秘密花園下午茶

2019-03-31
$200 (Tea)
一早約了幾位好姊妹去high tea,揀了很多間,最終選擇了尖沙咀這間L’ Tea Room。本身想去酒店,但係酒店除了個Tea Set外, 就冇其他嘢可以影相。上網睇到好多人講呢間,有得影相又有得食Tea set,所以最終決定這間。book左枱後店員會send whatsapp 黎確認訂枱,仲有埋地圖教你點由地鐵站行過黎,呢點十分細心,相信好多餐廳都無呢個服務...我們一行四人到達Tea room 後,店員話可自由選擇想坐的位置,於是我們就揀了近壁爐區有很多影相位影的位置。佢地宜家有兩款主題tea set ,一個係花花的三層架「花之蜜語」,同埋黑色著燈巴黎鐵塔同發光月球「黑夜巴黎」下午茶,每個tea set 兩人用,所以我們4個人就可以要晒兩款啦,真係超級靚啊

下午茶
2019-01-31
Celebration
Anniversary
下午茶
  • 黑夜巴黎下午茶
星期日約了好左朋友Afternoon Tea ,地點係尖沙咀近isquare ,識路就好易搵。餐廳裝飾好多花花水晶燈咁,一入到餐廳內就係覺得:好靚呀!Menu 都唔理住,一去到就狂影相。仲有好多影相道具任用!超正Tea Set 來啦! 我們點 了花之蜜語下午茶 選了 玫瑰花綠茶 和 洋甘菊綠茶。另外仲有兩位靚女朋友Order 左另一款黑夜巴黎下午茶,一樣超美打花之蜜語下午茶 頂有花好茶壺擺設,特別在有轉盤,感覺好得意,印象中第一次食Tea Set Tower 識轉,品嚐時係真比較方便。 至於夜巴黎下午茶,就有個靚靚着燈的巴黎鐵塔和月亮。服務員一放下Tea Set 就會自動幫忙拍照,食物擺位亦非常細心。起初都有啲擔心會得個樣,但出奇地今次每一件茶點我地都好滿意。鹹點比較喜歡佢地嘅 法式黑松露醬碎蛋牛角包和 松葉蟹肉棒酥我同朋友影左好耐相先開始食,但係仍然鬆脆、咬入口還索索聲。甜點 鐘意佢地嘅 迷你玫瑰花紙杯蛋糕和 特濃朱古力撻。好多時呢類甜點都過甜,好驚喜今次蛋糕上的花花是用忌廉做而不是糖霜,所以一點也不膩。佢地嘅花茶超正! 仲可以不停refill。茶包唔夠味都可以refil咖

花之蜜語下午茶

花茶

黑夜巴黎下午茶

鹹點比較喜歡佢地嘅 法式黑松露醬碎蛋牛角包和 松葉蟹肉棒酥
法式黑松露醬碎蛋牛角包
松葉蟹肉棒酥

我同朋友影左好耐相先開始食,但係仍然鬆脆、咬入口還索索聲。

甜點 鐘意佢地嘅 迷你玫瑰花紙杯蛋糕和 特濃朱古力撻。

Rose  cupcake

Rose  cupcake
特濃朱古力撻
  • 黑夜巴黎鐵塔下午茶
2019-01-27 641 views
L’Tea Room位於二樓,要走兩層樓梯才到,剛到樓下時有點擔心中伏😂有幾次不太好的唐樓經驗!有時對小店會有點擔心。不竟這世上有太多圖片與實物不符,會p圖的人太多😂打開門有驚喜感覺!裝潢佈置很用心的小店!店內空間不大,但坐位安排也不算擠迫。這天我不是全場坐滿,環境清靜,適合閨蜜聊天,不過和隔離枱還時有點近的,說心事就放細音量避免尷尬😅店內音樂也很放鬆舒緩!我自己就很喜歡的。❤️至於食物味道不會驚為天人的好吃,不過不失,tea set所選的點心都是些酥餅或大路甜點,容易控制!擺盤精美,容來打卡呃like一絕!少女系花花世界嘅感覺。

店內音樂也很放鬆舒緩!我自己就很喜歡的。❤️

少女系花花世界嘅感覺。
2019-01-27
$251 (Tea)