外賣叉燒,同佢講要多汁 比得一小盒汁 問要多盒勁大聲講:無架wor 要多盒汁$20堂食比豉油係咪按匙羹計呀咁?個小盒汁堂食個飯都係度 依家係剩外賣燒味比多盒汁都要計住無下次唔會再幫襯學樓上話齋 未食都要寫個食評
外賣叉燒,同佢講要多汁
比得一小盒汁 問要多盒
勁大聲講:無架wor 要多盒汁$20
堂食比豉油係咪按匙羹計呀咁?
個小盒汁堂食個飯都係度 依家係剩外賣燒味
比多盒汁都要計住
無下次
唔會再幫襯
學樓上話齋 未食都要寫個食評
2024-08-30 45 views
想食個快啲早餐!就快11:00、所以就腳立即走左入去棋哥燒鵝,因為早前去過食下午茶,佢杯奶茶幾好飲,所以就衝入去食早餐。店員話早餐只得一款$58都啱食所以即刻坐低,避免過左早餐時段!熱奶茶吾多夠熱,但保持水準。义燒湯意粉-义燒太瘦,份量足夠。厚油多士正常,炒蛋火腿-炒得幾好,蛋都好涓,但再睇真啲,足足一匙油在碟底,真是太誇張🥹整體來說係可以,如果少D油會更理想,只係自己吾記得同店員講要肥义燒有點失策😵‍💫
2024-08-30
$60 (Breakfast)
經過渣甸街是但搵一間食啦,棋哥好似有啲名,咁入去試吓吧,地方都係比較迫夾,射燈太強而冷氣又唔夠,所以天氣熱嘅時候比較熱和焗⋯⋯衛生情況一般至麻麻啦,有兩隻蚊定什麼成日纏繞我哋嗰張卡枱,地下又幾油吓 😂😂😂😂香港茶餐廳係咁明白, 鬼叫佢個位置好唔優做⋯⋯佢好似得燒味為主⋯⋯叫咗個燒鵝瀨和燻蹄海蜇瀨粉….燒鵝又唔算太差嘅,係肥瘦適中,多油份嗰隻,燻蹄海蜇就正常發揮啦…粉係粗大型ok la … 埋單$155 ok la, Cwb 食嘢係咁上下⋯⋯

埋單$155 ok la, Cwb 食嘢係咁上下⋯⋯

2024-08-18
2024-06-12 291 views
今日我去祺哥想食佢嘅燒鵝飯,全場大約得三成客人,有5 ,6張空枱。佢都要逼我搭枱,夾一張兩人枱。我禮貌問佢可唔可以坐隔籬枱,佢堅決拒絕,真係莫名其妙。我仲要係5點幾去,應該唔係什麼繁忙時間。
猶如被侮辱的一個外賣體驗店員服務態度十分之惡劣!直頭想趕客!叫外賣燒鵝瀨粉想分湯銅鑼灣分店女收銀員:冇分湯再問另加膠盒錢可否分湯該女收銀員:一係食飯啦你!都不特止。另一位負責執外賣的女侍應仲對住我,大大聲‘‘摺’’左一下,生怕我聽唔到。該位女侍應傳遞外賣比我之時,我特別說了聲”唔該“,可惜,換來既只有女侍應的黑面。真係野都未食就忍唔住要寫我係openrice既第一個食評,用左咁多年都冇寫評價既習慣,今次真係忍唔住!
猶如被侮辱的一個外賣體驗

店員服務態度十分之惡劣!直頭想趕客!

叫外賣燒鵝瀨粉想分湯
銅鑼灣分店女收銀員:冇分湯
再問另加膠盒錢可否分湯
該女收銀員:一係食飯啦你!

都不特止。

Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2024-05-07 410 views
同太太利銅鑼灣,有時可以說是行到天昏地暗架。我不得不大叫,可不可以放飯。辛苦地,終於在兩點鐘爭取到,而且是一個一人時間。身在渣甸街的我,就決定試一試《棋哥燒鵝》。來時,是下午茶時段,理所當然,會叫一個下午茶份量的餐。而我點既下午茶餐,就是燒腩飯一碗。第一次食這《棋哥燒鵝》,理應叫一個燒鵝餐,但奈何下午茶的飯餐就是沒有鵝,所以只叫燒肉。然而,這燒肉係令我感滿意的。因為皮夠晒脆,肉又夠香,不加芥辣醬也十分之好食,我非常開心。跟餐我要了一杯奶茶,這奶茶也可以說是有水準之作。夠香又夠滑的奶茶,沒有說不好的空間。第一次來,牛刀小試已經令我覺得好滿意,即係話,這一間《棋哥燒鵝》,有料到。

Type of Meal
Tea
2024-03-27 519 views
lunch 快快食個飯,見好耐無食過燒味就是旦揀左間附近既燒味餐廳。依間四四正正,環境裝修都比較新式,所以就行左入去😂叫左個燒鵝叉燒飯,識食一定食肥叉👍😉味道黎講肥叉油脂豐富,但味道唔夠,只有淡淡既鹹味,最後都要叫多個叉燒汁先夠。燒鵝不過不失,皮唔夠脆但好在肉質夠淋,味都一樣唔係好夠,可能整體係想清淡dd,但本人吃燒味真係預左重口味😂😂趣事,我同事叫雙拼變單拼😂凍飲變熱飲,被逼健康,笑到我😂😂

趣事,我同事叫雙拼變單拼😂凍飲變熱飲,被逼健康,笑到我😂😂

2024-03-26
好似好受遊客歡迎嘅{棋哥燒鵝},一直都無咩興趣😗不過今日趕時間,唔可以再左揀右揀,就決定食棋哥啦!💡✴️叉燒雞飯✴️叉燒太甜了,好似食緊糖咁🤔叉燒肉質好腍,一啲咬口都無,睇嚟鬆肉粉落得好重手~雞肉無雞味都預咗,勝在都叫嫩滑,不過肉少皮厚,太肥了🫣✴️燒腩仔燒鵝飯✴️呢度最出名就係食燒鵝,可惜佢嘅燒鵝只得塊皮,可能係部位問題啦🙃僅餘食到嘅少少燒鵝肉五香粉味濃,肉較韌,屋企附近嘅燒味店做得比佢好好多呢~燒腩仔係最好食,皮夠脆,腩肉層次分明👍🏻

叉燒雞飯

✴️叉燒雞飯✴️

燒腩仔燒鵝飯

✴️燒腩仔燒鵝飯✴️

菜心
$85 (Lunch)
2023-11-20 1097 views
唔好誤會 呢個係Lunch😨 大家樂個$35 下午茶都大份過呢份。 $75? 仲要系盧旺達燒鵝 無肉 雞已經少仲要系雞胸 唔唔係減肥 但點解收咁貴先? 個未又窄到坐左出唔島 香港就係因為呢啲餐廳 搞到大家出街食飯都驚中伏

2023-11-17 670 views
今晚同由新加坡黎香港既朋友食飯,成間舖頭真係好齊心架,個個態度都十分惡劣,請佢落單十分晦氣,又掉碗又飛餐牌,其實唔想返工唔好返囉。 佢一視同仁架,枱枱落單都呼呼喝喝,晦氣到不得了😡 希望貴公司加人工俾你啲同事,等佢哋開開心心返工,唔係你啲燒鵝幾好食都無用,銅鑼灣啲租都好貴吓架! 本來開開心心介紹黎香港玩既朋友,到頭來勁尷尬一肚氣既一餐飯。 但公平啲講燒鵝味道可以既,皮仲脆既,但另外再叫碟燒味飯就只係暖。

2023-11-16
  • 燒鵝
2023-08-30 942 views
叫個外賣套餐,D阿姐態度十分差,俾嘅料係平時吃碟頭飯嘅位到羅,我係買半隻雞同一斤叉燒,唔係完整嘅,問下點解又俾人串,答到係甘嘅,問下要多個姜蓉就要加錢又話只有一個,俾你已經好好,消費又要受氣,真心多謝曬
2023-08-30
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2023-06-20 1350 views
棋哥燒鵝餐室是一家提供港式燒味的餐廳,其中以燒鵝為招牌菜式,質量不錯,口感鮮美,值得一試。除此之外,餐廳還提供其他港式美食,例如叉燒、燒肉、油雞等等,不過份量相對比較少,口感也沒有燒鵝出色。不過,棋哥燒鵝餐室的用餐環境相對於其他燒臘店來說比較乾淨整齊,營造出一個舒適的用餐氛圍,這是吸引不少遊客的原因之一。總的來說,如果你想要嚐試港式燒味,棋哥燒鵝餐室是一個不錯的選擇。餐廳的燒鵝質量不錯,而其他港式美食也能夠滿足不同口味的需求。儘管份量有些少,但整體來說味道還是不錯的。用餐環境整潔舒適,能夠提供一個愉悅的用餐體驗。

雖然話銅鑼灣,貴可以接受,但甘既質數,58文碟油雞飯上枱樣衰好似下欄野甘,78文碟鵝拼义燒,d鵝一d都5好食又無鵝味义燒好一般,杯凍檸檬茶差到,以家好多燒味店打住咩哥咩哥燒味門口做到好鬼靚,真係佢會比佢吸引左入去幫襯,真係去過一次5會再去,
2023-06-02
2023-04-01 1066 views
諗住落街出嚟食個飯,入到去成班人喺度阻住個門口,但係都店員唔會疏導開,仲要係沒有招呼沒有成。我入咗嚟之後差唔多都係要乜冇乜。人哋好似好勉強好唔情願勉為其難咁樣幫我落單。有個差唔多四個人嘅客唔帶佢去四人枱不特止,仲要叫我走去轉走出大枱。既然咁唔想招呼人,不如索性閂埋間舖接埋佢啦笨。
2023-04-01
2023-03-27 739 views
今晚喺度買外賣,買咗3個飯,豉油雞、燒鴨和叉燒單拼。行返去屋企10分鐘路程,今日18.2度,但惟獨個豉油雞飯啲雞臭咗。肉眼睇,睇唔出有咩分別,但一打開就聞到臭味,應該係放耐咗。好大陣味,師傅切嘅時候實知臭咗,咁都照賣💩💩💩黑心商店,唔會再幫襯
今晚喺度買外賣,買咗3個飯,豉油雞、燒鴨和叉燒單拼。

2023-03-27
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)