cesar salad ...chicken taste frozen it s disgusting.eggplant...eggplant probably has a more than 2 year old life...which made it even difficult to seperate.this s the highlight: seafood risottoit a like when i wrong to cook rice at home...super soggy n taste crap...if crap has a taste.still can beat it....cos that s totally taateless with soggy n definetly not.riosotto. even my eat everything daughter refuse to eat.i leave all my food there which s a meal i.buy for the manager or chef in italian

i leave all my food there which s a meal i.buy for the manager or chef in italian tomato.if they hv the guts n dignity to eat.

insulting....insulting to the name italian...insulting to tomato..n insulting to customers

pls post my msg since s quite oven openrice refuse to poat my honest opinion
2013-09-19
2013-05-07 141 views
與父母下午茶。兩老對外吃的要求都很隨和,鑑於本人不想喝中茶,於是想到[意大利蕃茄]這間店。咖啡/意粉/飯,統統沒甚好說。不過是日的點睛,是那款限定的櫻花蛋糕。忌廉清新,伴著蛋糕一起吃,滋味無窮。其實我並不知道櫻花是什麼味道的,不過這個櫻花蛋糕,吃下去的味道是有點酸酸甜甜的,很合我口味。餅上有一朵鹽清櫻花,咸!這件蛋糕,可以散買回家。又,現在的貴價蛋糕,動輒四五十元一件,雖然賣相精美,但味道卻不如這件看似粗糙但味道平衡的蛋糕。

2013-05-06
2012-09-16 65 views
下午買4件CAKE. 眼見妹妹用真手從櫃中拿出. 吓, WHY 冇用"CAN"? 因為, 佢D CREAM 太SOFT 啦. 黑衣人同我講. 用挾會整花件CAKE. OK. 依, WHY 用真手, 冇手套? OH, SORRY, JUST用晒.
2012-09-16
TakeAway
4K
2012-08-26 61 views
今(26-8-2012 Sun)朝起身後,陪男友食(早)餐,由於我要去報旅行團,就同佢行落荃灣,o黎到都11:00am,呢間o岩o岩開o左門,佢就決定食呢間o既lunch.我o地好快揀o左set lunch中一號$54.00o既蒜香蜆肉意粉同四號$68.00o既蒜香牛仔骨飯.首先到o黎o既係兩個南瓜湯同餐包,餐包烘到好熱,湯亦都係好熱,唔錯o既.而南瓜湯味道就算甜同埋夠杰身.味道: 4分之後我o既蒜香蜆肉意粉到o黎,份量唔多,但蜆肉都算多,落單時女侍應提醒我係辣,問我要唔要辣.上次o係八王子拉麵時,男友就o左我唔叫辣o野,今次就佢啦,要小辣.食落,嗯,辣度o岩o岩好,惹味,意粉係外軟內硬,男友話係正宗意大利煮法,呢個算唔錯.味道: 4.3分之後到男友o既蒜香牛仔骨飯,我試吓啲飯,用雞湯煮過,小小鹹,而牛仔骨呢?味道較得幾好,好香濃,可惜牛仔骨略嫌煎得過火,實實地同硬硬地.味道: 4分然後到餐飲,我要凍奶茶,男友要凍檸茶.o黎到,要我自己加奶同糖水,但由於紅茶唔係咁濃,所以加少少奶同糖水就好夠,不然就冇茶味.味道: 2.5分價錢同服務:埋o左單後我至同男友計有冇加一,原來冇,唔怪得服務一

首先到o黎o既係兩個南瓜湯同餐包,
南瓜湯
餐包
味道: 4分

之後我o既蒜香蜆肉意粉到o黎,份量唔多,但蜆肉都算多,
蒜香蜆肉意粉

味道: 4.3分

之後到男友o既蒜香牛仔骨飯,
蒜香牛仔骨飯
味道: 4分

然後到餐飲,我要凍奶茶,男友要凍檸茶.o黎到,
左:凍檸茶,右:凍紅茶
要我自己加奶同糖水,
奶同糖水
自製奶茶
味道: 2.5分

價錢同服務:
埋o左單後我至同男友計有冇加一,原來冇,唔怪得服務一般啦,又冇畀水又唔理人,不過可能時間真早,只有一個女侍應返工o掛.

環境:
冷氣幾凍,枱與枱之間o既距離有啲窄,不過整體都幾舒適.
2012-08-26
$61.00 (Lunch)
南瓜湯
蒜香蜆肉意粉
奶同糖水
2011-11-16 43 views
下午大約1時半已到,剛好沒有位,需等....等到2點才有位,真是激氣我看過它們今天的午餐套餐,不太適合我,我唯有散叫吧....一個南意大利茄醬意粉 $40 想快點吃完,快點走....南意大利茄醬意粉 - 雖然外觀精緻和新鮮炮製,但其份量太少,醬汁也不是醬汁,而且汁料醬汁怎麼可能那麼稀???意粉煮得過久,腍了,不太好吃。茄醬,吃得出有新鮮番茄的鮮味,酸酸甜甜的。幸好不用加一服務費,因高店的東西素質真是較差而且就以我叫的意大利粉為今,要$40吃一個我懂整和整得比它好的意大利粉,真是不值,我不會再去的p.s餐牌資料
門面
內在環境
門面既lunch餐牌
我看過它們今天的午餐套餐,不太適合我,我唯有散叫吧....
一個南意大利茄醬意粉 $40
想快點吃完,快點走....
南意大利茄醬意粉 $40
醬汁怎麼可能那麼稀???意粉

幸好不用加一服務費,因高店的東西素質真是較差

p.s
餐牌資料
2011-11-13
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
門面既lunch餐牌
內在環境
門面
  • 空氣
2011-06-25 11 views
I love to eat Tomato. I really want to try this restaurant for a long time because of the nice Decoration and design.However, I was satisfied with the Food!!!All the food is Good Looking but Bad Tastesimple tomato taste onlyand a bit too sourI thought the cakes are one of their unique spelling, but this is not ture!!!!!!!Mango is too sour, cake is not soft enoughMay be the cakes stay too long in the refrigerator, but this is not an excuse.Beverage is normalSummaryRestaurant is in Food and bevera
I love to eat Tomato.
simple tomato taste only
and a bit too sour
Beverage is normal

Summary
Restaurant is in Food and beverage industry, nice interior design is not good enough. Food quality is more important.

2011-04-22
2011-06-22 5 views
收工行過 , 突然間想食蛋糕 , 就入左去買見到焦糖香蕉撻個名好得意 , 就揀佢!焦糖香蕉撻由上至下: 忌廉, 香蕉 , 朱古力海綿蛋糕 , 朱古力撻個撻都幾多香蕉 , 個味都唔錯撻底反而仲突出 , 朱古力撻上掃左一層朱古力朱古力海綿蛋糕 , 朱古力 , 朱古力撻三層加埋口感豐富朱古力味亦十分香濃
收工行過 , 突然間想食蛋糕 , 就入左去買
見到焦糖香蕉撻個名好得意 , 就揀佢!

個撻都幾多香蕉 , 個味都唔錯

撻底反而仲突出 , 朱古力撻上掃左一層朱古力
朱古力海綿蛋糕 , 朱古力 , 朱古力撻三層加埋口感豐富
朱古力味亦十分香濃
2011-06-02
TakeAway
2011-05-28 5 views
海鮮飯及意粉超唔掂, 啲蝦又細隻, 啲三文魚整到碟野腥曬, 總之難食,我唔會再去!這餐廳外表看來幾好, 原來出來的一諜諜食品味道扁差,所以入去食cake是可以的,但如果食啲廚房野就要諗諗!
2011-05-28
2011-03-25 7 views
可能因為時間尚早所以都冇咩人, 唔洗點等就入座了今次一行二人食左個焗飯, 意粉, 仲有一個甜品。個人比較鍾意食焗飯之類, 所以好鍾意呢度的焗飯焗飯的, 夠熱就當然, 而且佢汁亦唔會太多, 味道濃淡得宜!一向焗的份量都唔會太多, 對大食的我黎講就差D喇, 哈哈個人不太好甜的, 今次呢個批亦顯得有點膩..不宜多吃值得讚既係員工態度好, 做事效率高。所有點菜, 加水, 埋單等等, 都唔洗多等, 整體說,雖然發覺, 佢加左價, 但依然抵食, 好食!!!
可能因為時間尚早所以都冇咩人, 唔洗點等就入座了

今次一行二人食左個焗飯, 意粉, 仲有一個甜品
正! 好食! 必試
普普通通, 有點膩
個人比較鍾意食焗飯之類, 所以好鍾意呢度的焗飯
一向焗的份量都唔會太多, 對大食的我黎講就差D喇, 哈哈

個人不太好甜的, 今次呢個批亦顯得有點膩..不宜多吃

值得讚既係員工態度好, 做事效率高。
所有點菜, 加水, 埋單等等, 都唔洗多等,

整體說,
雖然發覺, 佢加左價, 但依然抵食, 好食!!!
Celebration
Anniversary
正! 好食! 必試
order左個餐,一個意粉$42,再加$45有一杯regular coffee, 一個餐湯(無得揀)羅宋湯,同一件cake(任揀)個意粉揀左mozzarella cheese番茹忌廉意粉,個味都ok,普普通通,食唔死人個湯又係,普普通通,可以飲晒但,件cake, 食到火都黎....芒果士多啤梨夾心蛋糕....唔係唔好食,係極之難食...D髲皮又硬又無味,DCream唔化唔香入個朱古力蛋糕又後好硬冇朱古力味,得D芒果唔酸,所以我淨係食左芒果肥都要肥得值得嘛你睇,我食淨3/4

個湯又係,普普通通,可以飲晒

肥都要肥得值得嘛
你睇,我食淨3/4

2011-03-05
2011-02-07 11 views
自從荃灣開了一間Italian Tomato之後, 我已經吃過不知多少次, 因為我和老婆最喜歡就是它們的蛋糕, 加上由餐湯, 意粉及飲品合成的dinner set, 份量剛好, 所以一直都是我倆的favour晚餐地方.再次幫趁, 仍是兩個晚餐, 分別是忌廉青口意粉及茄汁蜆肉意粉. 忌廉汁和茄汁都好好味, 份量唔算少, 有好多青口和蜆肉. 蛋糕分別是藍啤梨批及焦糖香蕉撻. 都保持到以往的水準.可惜晚餐的價錢加了不少, 平均每個餐加了6-7元, 唉! 外出吃飯成本越來越高了.

忌廉青口意粉
茄汁蜆肉意粉
藍啤梨批
焦糖香蕉撻
2011-01-02 12 views
我們沒有跟餐,只是單點了2碟 意粉 3字頭 1碟 埋單都只係60幾,,,好似冇加1好味!! 份量足夠!! 岩岩好*~~~~唯1吾好既係"得番茄果D羅送湯"<< 個人吾太鍾意飲....不過影響吾到食其他野既意欲環境又吾錯!!!好味又低食的晚餐!! 會經常再來!!

好味!! 份量足夠!! 岩岩好*~~~~

環境又吾錯!!!

好味又低食的晚餐!! 會經常再來!!

2011-01-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2010-12-18 2 views
2個人食左1個TEA SET + 1件蛋糕星期一下午店面好少人, 靜靜地, 真好!聽到叮一聲, 應該係PIZZA整好啦~ 果然係PIZZA到啦~好香好新鮮, 芝士融晒, 拉起有絲, 真係好正! 唔係太餓的話, 2個人share 1個TEA SET + CAKE都夠晒LU~
2個人食左1個TEA SET + 1件蛋糕
星期一下午店面好少人, 靜靜地, 真好!
好香好新鮮, 芝士融晒, 拉起有絲, 真係好正!

巴馬火腿pizza
芒果慕思蛋糕, 普通!

2010-12-13
$36 (Tea)
巴馬火腿pizza
2010-11-04 8 views
7點去到一入去就有位喇嗌左set dinner雞肉意粉d雞肉就好大陣雪雞味不過d意粉整得幾有水準食落仲幾彈牙set dinner有跟野飲同甜品杯凍檸茶得兩三粒冰又無茶味又無檸檬味都唔知自已飲緊咩不過呢間甜品出名都唔可以要求太多個香蕉撻真係幾唔錯呀值得一試
7點去到

個香蕉撻真係幾唔錯呀

值得一試
2010-10-27
2010-10-18 23 views
上星期五是自己的生日, 因星期六已經訂了位食buffet, 所以之前一天只打算吃得比較輕量一些, 因此選擇去了我和老婆很喜歡去的意大利蕃茄餐廳吃晚餐.這裏我們已經來過了不知多少次, 平時即使是平日或者是假期, 這兒都不用等位的, 但唔知點解上星期五非常之多人, 竟然要等位, 最後需要等了20分鐘左右才可以入座, 實在是意想不到呢. 我們鍾意來這兒, 除了覺得它的食物尚算唔錯之外, 最重要當然是喜歡吃它的自家制蛋糕. 這次和平時一樣, 點了兩個set dinner, 主菜分別是忌廉栗米蓉腸仔意粉及茄汁火腿三文魚意粉, 當然是全部跟蛋糕的cake set($76有湯, 餐包, 主菜, 蛋糕和飲品)喇.餐湯應該是類似忌廉洋蔥湯的東西, 比較稀了少許, 但嚴格來說仍未算稀得太過份, 味道偏淡, 不過湯內都有幾多洋蔥和一些椰菜絲, 我的那碗還有一片煙肉呢, 雖然說不上好好飲, 但比起很多cafe稀到似水又完全淡而無味的餐湯來說已經算是不錯了. 麫包是熱的, 是一般最普通的餐包仔, 無特別.忌廉栗米蓉腸仔意粉跟以往其他的意粉一樣咁好食, 我很喜歡這兒的忌廉意粉, 因為真的很有忌廉味, 醬汁很杰很濃
, 因此選擇去了我和老婆很喜歡去的意大利蕃茄餐廳吃晚餐.

, 最後需要等了20分鐘左右才可以入座, 實在是意想不到呢

, 醬汁很杰很濃, 不會像一些cafe的忌廉汁般又稀又唔夠味. 腸仔應該是普通的雞肉腸, 不差但沒有特別驚喜. 而且唔知是甚麼原因, 這次的意粉比之前份量多了不少, 很飽肚. 老婆的茄汁火腿三文魚意粉跟忌廉意粉一樣好味, 這兒的蕃茄汁意粉真的很有蕃茄味, 吃得出不是只用茄醬開汁而成, 而是真的有蕃茄肉的成份在內
, 很好吃. 火腿和三文魚都唔算少, 和蕃茄意粉混在一起食, 簡單得來又好味

主菜之後當然就是蛋糕時間, 和很多的客人一樣, 來這兒最想食的就是它們的home made cake
. 這裏的蛋糕我們已經吃過了很多很多款了, 今次要了藍啤梨批和榛子朱古力蛋糕. 藍啤梨批是我們吃得最多的一款, 亦是老婆其中一種最鍾意的款式, 因為它的材料很豐富, 上面舖了滿滿的藍莓果茸
, 中間的忌廉層內還有非常好味的水蜜桃
, 批底是千層的款式, 不過今次的批底不夠鬆脆, 差了些, 但整體而言仍算保持到一貫的水準. 而榛子朱古力蛋糕今次是第一次食, 整件蛋糕共有6層, 分別是三層朱古力海綿蛋糕和三層朱古力mousse cream. 朱古力海綿蛋糕很鬆軟, 亦很有朱古力味
; 而朱古力mousse cream味道偏淡了些, 不是很多人喜歡的濃烈黑朱古力味,最欣賞的是每層的朱古力mousse cream內均有極多的細碎榛子果仁
, 給予雙重的口感享受, 朱古力mousse cream亦尚算幼滑, 加上蛋糕的份量不少, 吃一件已經非常滿足

其實這兒最差的東西, 我們絕對認為是飲品類, 無論是奶茶還是檸茶均是一般得交關, 味道均偏淡
, 一點都唔好飲, 這天的熱檸水和凍檸茶只是因為跟餐所以才點, 完全沒有評價可言.

但飲品的差劣並沒有影響我們喜歡到這裏來的心情, 這次跟以前一樣, 吃得很開心和滿足. 雖然坦白說這兒的蛋糕絕對談不上頂級的水準, 但以這個價錢來說已經是相當的不錯了
. 加上環境都幾好, 坐椅全部都是梳化來的, 很好坐, 所以久不久就會來. Italian Tomato仍然是我最喜歡的cafe之一
忌廉洋蔥湯
無選擇下的熱檸水
很淡的凍檸茶
2010-10-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
忌廉洋蔥湯
麫包夠熱