2011-01-19 179 views
忙碌了一整天, 8點幾9點才過關. 口又乾乾的. 過了關係落馬洲站打算買野飲. 撈一撈口袋. 發現身上有一張鴻福堂既coupon. 正好, 來一個健康飲料. 就係其雪櫃揀了一支.俾錢時, 姐仔即說, 有熱架. 要唔要. 天寒地凍下, 飲熱野當然好啦. 我所選的剛好賣哂, 即時便改了紫米鮮椰露. 暖立立的拿在手裡, 再遞來一支大飲管. 一吸, 就像喝糖水一般, 甜甜的, 味道充滿椰肉的香. 寒冬中, 飲下一個又甜又香又暖的東西, 是一件快樂的事. 因為是紫米的關係, 飲落都幾飽肚. 暖暖的, 又能飽肚. 實在是不錯的飲料.鴻福堂, 涼茶一般. 食物不錯. 有人說湯是好好的, 我未試. 他們自己說其龜苓膏好, 下次有機會, 先試.

TakeAway
$22 (Other)