2021-11-19 168 views
香煎鵝肝安格斯配法式蘋果醬🍔$38 (原價$128)期間限定優惠😬每日只有三個時段可以買😜今日下午三點去到😎好彩有幸排到,仲要係最後一個買到🤣目測大慨有十個可以買到🤓畀完錢就拎飛等嗌號碼🤓估唔到都幾大個🤩而且好足料🥳安格斯漢堡扒好厚好Juicy😏鵝肝煎到好香,入口軟滑,味道甘香濃郁😎$38真係非常超值😜Hong Kong Burger (美孚新邨) (美孚)美孚吉利徑6-8號美孚新邨第3期地下74C號舖
香煎鵝肝安格斯配法式蘋果醬🍔$38 (原價$128)

期間限定優惠😬
每日只有三個時段可以買😜
今日下午三點去到😎
好彩有幸排到,仲要係最後一個買到🤣
目測大慨有十個可以買到🤓
畀完錢就拎飛等嗌號碼🤓

估唔到都幾大個🤩
而且好足料🥳
安格斯漢堡扒好厚好Juicy😏
鵝肝煎到好香,入口軟滑,味道甘香濃郁😎
$38真係非常超值😜

Hong Kong Burger (美孚新邨) (美孚)
美孚吉利徑6-8號美孚新邨第3期地下74C號舖
2021-10-25 209 views
🎗Hong Kong Burger 🍔#黃色經濟圈 💛Been living in meifoo for years and this was my first time to order takeaway here! The food and service was surprisedly brilliant. It has a great menu of options: burgers, pizza 🍕and drinks! ✨🍔千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡($88)Tucked in this gigantic and mouthwatering burger with cheese, shrimp cake and pineapple and served with fries! Excellent quality of ingredients and I especially love the acidity of pineapple which creates a refreshing flavour and aroma to the burger! 🦐🍟配薯條➕🌸桂花烏
🎗Hong Kong Burger 🍔
#黃色經濟圈 💛

千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡

🍔千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡($88)

🍟配薯條➕🌸桂花烏龍茶($15)

Rather than offering ordinary soft drinks, there are also variety of healthy herbal tea (Oolong tea, rose jasmine tea, green tea, Pu’er tea, tieguanyin etc.)! 🍵🫖

Prices are good considering the portion and great quality of ingredients! Fantastic burger and speedy delivery of food, what more could you ask for?

2021-10-19
千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡
2021-10-23 204 views
出開美孚,途經一間賣漢堡嘅外賣店,有個霓虹燈招牌,見有一排無食漢堡,就買返家食先 ,另外有四人套餐賣都幾抵食美國安格斯牛肉芝士漢堡 $98我幾鍾意食加入菠蘿嘅漢堡,麵包幾鬆軟,入口幾濃牛肉味,配上菠蘿嘅酸甜加埋洋蔥嘅辛辣仲有爽脆生菜再夾多片芝士混入沙律醬,呢個組合好味 小巨人雙層煙肉芝士漢堡 $78漢堡包嘅餡料有煙肉,牛肉係入面,混入蕃茄醬,入口好有啖啖肉嘅感覺,啱喜歡多肉嘅朋友 飲品桂花烏龍 粉紅玫瑰紅茶 加$10就可以轉套餐,套餐包汽水及薯條或蒜蓉包一份,非常抵加

美國安格斯牛肉芝士漢堡 $98

小巨人雙層煙肉芝士漢堡 $78

飲品
桂花烏龍
粉紅玫瑰紅茶

2021-10-20
2021-10-21 103 views
Hong Kong Burger阿仔今日放學遲咗,跟住要去美孚上樂器班。時間倉猝,冇得坐低喺餐廳食午飯,唯有一人一份漢堡包餐⋯⋯呢間漢堡包外賣店,餡料組合多樣化:安格斯牛丶和牛、素牛丶炸雞丶手撕豬肉丶煙肉之類⋯ 買包加$10轉套餐,有罐裝飲品同小食(炸薯條或者蒜蓉包),非常實惠!阿仔食嘅和牛芝士漢堡包($106),跟士多啤梨醬,甜甜酸酸。望住佢大啖二啖不停咁食,就知道好啱佢胃口!粗薯條炸得香口,外脆內軟。我都鍾意甜甜酸酸嘅醬汁,於是揀咗千島醬手打炸蝦餅芝士漢堡 ($88)。麵包軟熟,攞上手好有份量。炸蝦餅大件厚身,仲俾我食到原隻蝦仁,果然係良心街坊小店。下次經過,一定再幫襯!!地址:美孚吉利徑6-8號美孚新邨第3期地下74C號舖

地址:美孚吉利徑6-8號美孚新邨第3期地下74C號舖
2021-10-19 135 views
某天晚上黎到美孚買葡撻點知無晒,之後就買左另一間漢堡包主題既餐廳,呢間响吉利徑附近既burger,門面少少,但食物選擇都幾多,除左漢堡仲有pizza,意粉等等,漢堡買左巨型爆汁牛肉漢堡,牛肉好厚身,份量十足,有兩大塊厚身手打牛肉,仲配左芝士同煙肉,肉味香濃,pizza就揀左千島海鮮pizza脆皮底,皮薄海鮮主要係蝦,仲有開胃既千島醬同菠蘿,如果個pizza底可以係厚批就更好味餐飲揀左兩支職員推介既桂花茶同烏龍茶健康清香既茶味小編推介。

2021-10-15 1348 views
🍽 HONG KONG BURGER———————————————🐈:啱啱行山經過美孚肚餓想搵吓有咩食,見到一間本地香港burger專門店,就忍唔住幫襯啦。———————————————🌟美國安格斯牛肉芝士漢堡 $98安格斯牛肉芝士漢堡其實好多舖頭都有,所以就想喺呢一間度嗌一個嚟試吓比較一下。呢度嘅牛肉都係非常厚身,牛肉味勁濃,呢個價錢食到其實幾超值,味道亦係我食過嘅數一數二,我認為呢間小店可以再做大啲,因為啲食物質素絕對可以。_🌟千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡 $88既然試咗一個牛肉漢堡,就想試埋呢度嘅蝦寶好唔好食。我首先一打開就見到好厚身嘅蝦寶,視覺已經好享受,一啖咬落發覺個口唔係好夠大,個蝦寶真係真材實料 亦有真蝦喺入邊,呢個價錢食到真係好抵食,另外蝦寶同個千島醬汁好夾,下次我會再食返呢個。💛💛💛💛💛茉莉花高原綠茶呢間嘅花茶同個樽都係自家製,有自家品牌感覺通常呢啲感覺係都唔會太差 一試果然真係茉莉花味很清香,特別食漢堡包呢類嘢通常都會有啲口乾 飲一杯咁清新嘅茶真係好舒服 綠茶解油膩清新嘅感覺啱啱好Hong Kong Burger地址: 美孚吉利徑6-8, 74C地下港鐵美孚站 D
🍽 HONG KONG BURGER
———————————————
———————————————
🌟美國安格斯牛肉芝士漢堡 $98

_
🌟千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡 $88

,下次我會再食返呢個。

💛💛💛💛💛

茉莉花高原綠茶

地址: 美孚吉利徑6-8, 74C地下
港鐵美孚站 D 出口
OK便利店對面

#hongkongburger #美孚美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood #burger #angusbeefburger
  • 千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡
  • 美國安格斯牛肉芝士漢堡
自從閨蜜搬咗去美孚,呢個老牌屋苑已經成為我嘅新蒲點,今日就揀咗呢間Hong Kong Burger做我哋嘅afternoon tea。閨蜜話其實呢間Hong Kong Burger已經開咗一段時間,最近仲搬咗去呢個新舖位。我哋做人嘅宗旨就係,一係唔食,一食就要食個最勁嘅,所以就揀咗呢個最巨型嘅HKER巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡。呢個過百蚊嘅巨人漢堡真心有料到,首先佢嗰兩塊大大嘅漢堡扒足足有近3cm咁厚,再加上重疊咗幾層嘅煙肉,配合埋雙重芝士、生菜、洋蔥等等,其實我可以定性為兩個漢堡包嘅份量!因為已經揀咗超巨型漢堡,所以另一款主食我哋就揀咗匈牙利煙鴨胸配辣肉腸拿破崙長通粉,長通粉夠彈牙,煙鴨胸嘅份量都唔少,配埋辣肉腸味道確係吸引。加$10就可以配埋combo set,會有汽水加薯條或者蒜蓉包,完全諗唔到唔加嘅理由。薯條即叫即炸,熱到焫手,新鮮食點會唔好味!食漢堡包配蒜蓉包比較少有,而佢嘅蒜蓉包就有粒粒真蒜蓉,焗得夠晒香脆,而且已經切成小件,一口一個作為小食絕對值得一試!加$5就可以將飲品upgrade做冷泡茶,我哋分別揀咗茉莉花高原綠茶同桂花烏龍茶,兩款茶底都非常芳香,仲可以解去漢堡炸物嘅
匈牙利煙鴨胸配辣肉腸拿破崙長通粉
薯條
蒜蓉包
加$5就可以將飲品upgrade做冷泡茶,我哋分別揀咗茉莉花高原綠茶桂花烏龍茶,兩款茶底都非常芳香,仲可以解去漢堡炸物嘅油膩感。
冷泡茶
佢哋仲有派對四人套餐,其實唔使一定開party,幾個同事一齊食晏order呢個餐都係唔錯嘅選擇。
2021-09-28 124 views
Hong Kong Burger地址: 美孚吉利徑6-8, 74C地下港鐵美孚站 D 出口OK便利店對面巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡超大的漢堡,面層和底層的麵包很鬆軟,配料有新鮮洋蔥圈、煙肉、芝士、兩大塊漢堡,漢堡肉汁豐富,大慨七成熟,吃了很久,份量十足。焦糖洋蔥煙肉熱狗熱狗的麵包加了白芝麻,很鬆軟,面層放了焦糖洋蔥和煙肉碎,超長的熱狗腸,加了適量的茄汁,效果不錯,醬汁不會太鹹,推薦!炸薯條杯裝的炸薯條十分貼心,即叫即炸,火喉控制得好,不太燶、不油膩,配黑松露醬(濃厚的黑松露味道,和薯條很夾。),配茄汁味道不錯。粉紅玫瑰紅茶玫瑰花味香氣四溢,好清新,茶葉的比例剛剛好,不會太澀,I like it.茉莉花高原綠茶茉莉花味很清香,高原綠茶的味道特別濃厚,好Fresh.

地址: 美孚吉利徑6-8, 74C地下
港鐵美孚站 D 出口
OK便利店對面

巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡

焦糖洋蔥煙肉熱狗

炸薯條

粉紅玫瑰紅茶

茉莉花高原綠茶

茉莉花味很清香,高原綠茶的味道特別濃厚,好Fresh.
2021-09-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2021-09-26 133 views
幫朋友搬屋,他說要以附近一間超正漢堡飽答謝。朋友選和牛芝士漢堡,配蒜蓉包及一支凍頂烏龍。和牛大約五至六成熟,外層煎得香脆,內層肉質紅潤嫩滑。和牛漢堡扒差不多有 2cm 厚,很足料!配上新鮮生菜,最特別是加入士多啤梨醬,甜甜的將和牛的油膩感一掃而空。蒜蓉包預先已切成粒,一口放進嘴吃很方便,又不會彈到周圍都是麵包碎,口感香脆加上有芝麻。千島醬招牌手打蝦餅芝士漢堡有多款香港較小見的果汁梳打選擇,有橙、提子及蜜瓜。最後選了蜜瓜味。粗薯條沾濃香黑松露醬,份外惹味。加十蚊轉套餐抵食好多下次都想吃這個莞茜天婦羅豚肉或炸魚柳漢堡喜歡吃海鮮的朋友則較想吃這兩款期間限定。最抵食肯定是派對四人套餐,兩個漢堡、兩客意粉更有一客Pizza,還有兩客小食及四罐汽水。相信四個男人都吃不完。聽店員說更有葵芳及九龍灣店,以後返工中午吃都方便了。
幫朋友搬屋,他說要以附近一間超正漢堡飽答謝。

朋友選和牛芝士漢堡,配蒜蓉包
及一支凍頂烏龍。

千島醬招牌手打蝦餅芝士漢堡

粗薯條沾濃香黑松露醬,份外惹味。

加十蚊轉套餐抵食好多

下次都想吃這個莞茜天婦羅豚肉或炸魚柳漢堡

喜歡吃海鮮的朋友則較想吃這兩款期間限定。

聽店員說更有葵芳及九龍灣店,以後返工中午吃都方便了。
Type of Meal
Dinner
  • 和牛芝士漢堡配自家制士多啤梨醬
  • 千島醬招牌手打蝦餅芝士漢堡
2021-09-21 182 views
小店只做外賣,期間見佢地不停接外賣平台既單。有多款burger之外,仲有pizza,意粉同熱狗。睇menu期間,店員主動教點order,會比少少suggestion。✨味道70分,環境69分,服務70分。.🔸HKER巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡($108)好厚好多層既巨型嘅漢堡,味道唔錯,夾住煙肉,雙層芝士,雙層牛,生菜,包幾軟熟,牛有啲肉汁,又未到好juicy嗰種。.🔸和牛芝士漢堡配自家士多啤梨醬($106)佢士多啤梨醬嗰種酸甜,中和左和牛嘅油膩感。係幾特別,不過都係鐘意平時啲burger多啲。.+$10轉套餐,有薯條/蒜蓉包,汽水/冷泡茶另加$5。.🔸薯條番到屋企都仲係脆,佢會跟盒松露醬,正。.🔸蒜蓉包超重蒜蓉味,脆卜卜,酥脆嗰隻。.🔸蜜瓜梳打跟餐既汽水竟然唔止平時普通可樂雪碧,有得揀日本蜜瓜/提子梳打,好香蜜瓜味。.🔸玫瑰茉莉冷泡茶,健康美容養顔,好多其他款冷泡茶選擇。
小店只做外賣,期間見佢地不停接外賣平台既單。
有多款burger之外,仲有pizza,意粉同熱狗。

✨味道70分,環境69分,服務70分。
🔸HKER巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡($108)
好厚好多層既巨型嘅漢堡,味道唔錯,
夾住煙肉,雙層芝士,雙層牛,生菜,
包幾軟熟,牛有啲肉汁,又未到好juicy嗰種。
HKER巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡

🔸和牛芝士漢堡配自家士多啤梨醬($106)
佢士多啤梨醬嗰種酸甜,中和左和牛嘅油膩感。
係幾特別,不過都係鐘意平時啲burger多啲。
和牛芝士漢堡配自家士多啤梨醬
和牛芝士漢堡配自家士多啤梨醬

+$10轉套餐,有薯條/蒜蓉包,汽水/冷泡茶另加$5。
🔸薯條
番到屋企都仲係脆,佢會跟盒松露醬,正。
薯條

🔸蒜蓉包
超重蒜蓉味,脆卜卜,酥脆嗰隻。

🔸蜜瓜梳打
跟餐既汽水竟然唔止平時普通可樂雪碧,
有得揀日本蜜瓜/提子梳打,好香蜜瓜味。
蜜瓜梳打

🔸玫瑰茉莉
冷泡茶,健康美容養顔,好多其他款冷泡茶選擇。
玫瑰茉莉
2021-09-16
蜜瓜梳打
玫瑰茉莉
2021-09-19 72 views
晚餐有一陣子沒到美孚了這天來到 發現原來有新店呢.1) 芫茜天婦羅豚肉漢堡最近好像興起芫茜 雖然本身沒有很喜歡 但店員說是新品 也就試一試芫茜有點脆脆的 味道可接受而且能讓減少豚肉油膩的感覺愛吃芫茜的人 可以一試.2) 和牛芝士漢堡 配 自家製士多啤梨醬原來牛肉配士多啤梨醬 味道都不錯呢份量也很足夠可惜和牛外面煎得有點太燶3) 蒜蓉包 + 薯條加$10可配蒜蓉包/薯條 + 罐裝飲品蒜蓉包很脆很好吃 外型一點也不像麵包薯條有配松露醬 不錯啊.4) 洋甘菊茶 + 粉紅玫瑰紅茶加$5罐裝飲品可轉為茶因為吃了太多邪惡的食物 飲品就選清淡一點的茶好了茶是冷的 用樽盛著也很方便味道兩款都不錯 很夠茶香 也能解渴解油膩.小店還有售賣pizza 意粉 熱狗 款式也很多
有一陣子沒到美孚了

味道兩款都不錯 很夠茶香 也能解渴解油膩

小店還有售賣pizza 意粉 熱狗
款式也很多
2021-09-18 2125 views
雖然作為美孚街坊,老實講,又唔喺美孚間間餐廳都試勻晒,有時都睇個人偏好。早排試咗間漢堡包店,老婆就揀咗個烤大啡菇素漢堡,大讚好食,最近又話想食番次漢堡,趁佢今日有堂上唔得閒煮,一於外賣。美孚近美孚廣場嗰邊,就有家風評不俗嘅漢堡包專門店,有時經過都見幾多人幫襯,今晚一於嚟試試。因為喺外賣專門店,環境、服務就無太多嘢好寫,不過,望落去,至少鋪面都企理乾淨。而當日招呼小弟位哥仔就幾好禮貌,兼詳細解釋轉套餐點搞。初時,單睇店名,以為佢哋淨喺賣漢堡,原來仲有意粉、薄餅,而飲品亦非只得汽水、梳打之類,仲有多款健康嘅冷泡茶,仲有幾多口味添,真喺估佢唔到。簡單講,任何主食加$10/$15轉為套餐,多一份薯條或蒜蓉包,前者可揀任何一款汽水,後者就可揀任何一款冷泡茶。除咗單張所顯示嘅固定款式,仲有一啲新款式或不時出現嘅期間限定,好似呢期就見到有啲芫荽漢堡、麻辣漢堡、吉列炸蠔漢堡、藍鱈魚柳嘅熱狗,睇落甚有新鮮感,又幾吸引,所以,都揀咗一款芫荽漢堡試試。此外,人多高興吓,可以試吓佢哋啲派對4人餐,漢堡包 x 意粉 x 薄餅 x 小食 x 飲品,選擇彈性大,實價$398,都食得過。雖然非繁忙時段,但亦見佢哋有做

雖然非繁忙時段,但亦見佢哋有做埋網上外賣速遞,加上始終都喺即點即做,都等咗15min左右,一大袋裝得齊齊整整。
返到屋企,影番張大合照先啦,兩個餐,剛好小食試到薯條及蒜蓉包,而飲品,小弟向來唔健康,梗喺要汽水啦,老婆講健康,就要冷泡茶。
薯條、蒜蓉包

雖然由店家拎到返屋企都喺十多分鐘,但薯條始終喺即炸即食,拎到返去難免差咗少少,不過,除有茄醬,仲附送黑松露醬,自然提升番啲薯條味道,而蒜蓉包就烘到好似多士咁,較乾身而脆卜卜,兼好勁嘅蒜香。
薯條、蒜蓉包
人氣素牛肉漢堡 $98

都唔使多問,老婆一定喺揀素牛肉漢堡,其實,之前都曾經試過「未來牛肉」呢種素牛肉,質感、味道都好像真,所以,對素牛肉都好有信心。雖然,晌餐牌上都未有提及喺用邊一款素牛肉,但食落真喺幾唔錯,質感好鬆軟多汁,真喺有種食肉嘅感覺,加上塊素牛肉都幾厚身,仲有配上燒菠蘿、芝士,味道豐富。
芫荽天婦羅豚肉漢堡 $68

初睇個名,以為將啲豚肉做成天婦羅夾晌中間,真喺諗多咗,其實喺啲芫荽做成天婦羅,再夾上豚肉漢堡扒,配上一個芫荽醬汁嘅組合。雖然喺貪得意揀嚟試,但估唔到效果比預期中夾喎,當然,大前題喺你唔抗拒芫荽,炸咗之後有啲脆脆哋,而塊豚肉漢堡扒好鬆化,佢哋啲包又好鬆熟。
蜜瓜梳打、玄米綠茶

蜜瓜味嘅嘢飲一向冷門少少,小弟都甚少揀,今次純粹貪得意,蜜瓜味梳打感覺一般般啦,除非你本身好鍾意蜜瓜味;反而支玄米綠茶感覺幾唔錯,淡淡茶香,頗清新。
蜜瓜梳打、玄米綠茶
整體食物質素都唔錯,加$10轉套餐都好抵,我個芫荽天婦羅豚肉漢堡亦有驚喜,喺個人氣素牛肉漢堡個人覺得有少少貴,不過,有食過素嘅人都知,素食其實貴過一般嘅嘢食。
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2021-09-16 57 views
黎到美孚突然好想食Burger🍔,呢度主打外賣 Burger,  Pizza🍕, 熱狗🌭同意粉🍝,Burger 當然係頭號首選 🔹️法式芥末和牛芝士漢堡🥗🍔法式芥末主要係香味為主,唔會令人覺到辣,淡淡芥末香味,將和牛油脂香味帶到更高層次 🔸️日式和牛芝士漢堡🍔(配士多啤梨醬)用自家制士多啤梨醬🍓做醬汁,食日式和牛burger就唔會感覺肥膩,士多啤梨醬令人感覺好fresh 🔹️蒜蓉包好香脆又多蒜蓉醬 🔸️桂花烏龍茶🔹️提子汽水

🔹️法式芥末和牛芝士漢堡🥗🍔

🔸️日式和牛芝士漢堡🍔(配士多啤梨醬)

🔹️蒜蓉包
好香脆又多蒜蓉醬

🔸️桂花烏龍茶
🔹️提子汽水

TakeAway
今日去左美孚饒館之後肚餓所以臨走之前買左個burger頂肚,佢係黃店黎,而且款式都幾多,有意粉、burger等等。芫荽魚柳BURGER佢除左外面好多芫荽之外,佢個魚柳入邊都係夾住芫荽,芫荽控一定好鍾意!個包都幾鬆軟,係有小小燶左!薯條(跟餐+10)佢加10蚊可以跟薯條同埋汽水。佢個薯條薯味幾重,而且完全唔淋,應該係即刻幫你整,所以好脆!蒜蓉包佢bite size好容易入口而且脆卜卜,蒜蓉味幾重我幾鍾意,會食極唔停!玫瑰茉莉茶($+5)今我唔想叫汽水,所以就再加$5要咗花茶,今日好熱,所以我飲完覺得好爽。佢呢個係冷泡茶,茉莉味幾清幽~整體評分:4.034/5

芫荽魚柳BURGER

薯條(跟餐+10)

蒜蓉包

玫瑰茉莉茶($+5)

整體評分:4.034/5
2021-09-15 59 views
放工唔想食連鎖式集團,就揀了這間香港人漢堡的小店,除了有burger,還有意粉、熱狗及pizza。芫荽炸魚柳漢堡芫荽友必試這個荽味香濃的魚柳漢堡,炸魚柳香脆,加上醬汁及芫荽香味,漢堡很juicy及有新意。HKER巨人煙肉牛肉芝士漢堡話明巨人漢堡,比平時的大差不多一倍,裏面有雙層的漢堡扒及煙肉,食肉獸必食的漢堡,漢堡扒夠厚又juicy,還有些爽脆洋葱。跟餐加$10可配薯條及汽水,但我們想健康一點,所以再加$5轉了冷泡茶。薯條是粗薯,炸至金黃香脆,配上黑松露醬很惹味。蒜蓉包是漢堡包焗至脆口。玫瑰茉莉花茶&菊花普洱茶前者有淡淡玫瑰香,味道較清,後者較濃茶香。

芫荽炸魚柳漢堡

HKER巨人煙肉牛肉芝士漢堡

薯條是粗薯,炸至金黃香脆,配上黑松露醬很惹味。

蒜蓉包是漢堡包焗至脆口。

玫瑰茉莉花茶&菊花普洱茶
前者有淡淡玫瑰香,味道較清,後者較濃茶香。