2024-02-14 63 views
過年要食好D!心血來潮好想食韓牛,就去左尖沙咀寶勒巷最正宗的韓珍,店名「韓珍」直譯的意思為“韓國真正的味道”,提供優質的韓國燒烤。於韓國有經營肉店,提供優質肉類,專營熟成牛肉。韓珍其中一大主打就是熟成牛肉,並擁有自家熟成牛肉工房。餐廳地方寬敞,空間感十足,坐得好舒服,晚市坐無虛席,餐牌選擇好多,花多眼亂,見到有韓牛二人套餐都好豐富,就揀黎試下!前菜釀冬菇伴柚子沙律,蔬菜加左柚子味道更清新,釀冬菇好爽滑接下來炸蛋疏乎釐,將蛋、香蔥、芝士融為一體,口感鬆軟綿密,散髮出陣陣嘅濃郁芳香。加埋蟹籽口感好豐富。開始燒肉時店員主動幫忙,仲介紹我地食雪花牛肉先,軟嫩、juicy,油脂分布均勻,而韓牛西冷牛扒更肉味香濃,又有彈性,最後燒調味特級牛肋條,因為醬汁有糖,留到最後燒冇咁黐底😃明太魚冷面,配料有青瓜同薯仔絲,感覺好清爽,中和返燒肉的油膩感👍🏻韓式泡菜解酒鍋,材料除咗有泡菜,仲有韭菜、白蘿蔔、牛肚、牛腸,味道唔算太辣最後食埋自家制手作雪糕就完滿,豆腐味好香濃,大家一要食!

前菜釀冬菇伴柚子沙律,蔬菜加左柚子味道更清新,釀冬菇好爽滑

最後食埋自家制手作雪糕就完滿,豆腐味好香濃,大家一要食!

2024-02-06
2024-02-03 64 views
無論服務 或者食物質素 都完全唔食呢個價錢 仲要餐廳冇酒牌 冇任何酒類飲品提供 侍應話 可以自己買上去飲 但係每台要收100蚊食咗個b套餐 所有牛完全冇牛味 完全係平價放題級嘅質唯一好飲係個牛骨湯伏到爆
食咗個b套餐 所有牛完全冇牛味 完全係平價放題級嘅質
唯一好飲係個牛骨湯
伏到爆
2024-01-22 67 views
來到正宗的韓珍,有點懷念的感覺,因好耐以前都係同同事來食,今次就同謙謙來。Set C Pork Special⬇️⬇️⬇️🔯 釀冬菇拌柚子沙律 ~ 幾特別的因用了彈牙的釀冬菇來拌帶有甜甜酸酸的沙律。🔯 濟州黑毛豬五花肉 ~ 2大條的豬五花肉燒到爆哂油, 兩邊帶點焦焦脆脆夾住生菜加上配菜一齊送入口超美好。🔯 濟州黑毛豬上肩肉 ~ 肉味豐富而且肉質軟嫩,油脂均勻細密,入口油潤甘香。🔯 特級豬頸肉 ~ 靚仔oppa 全程用心幫忙燒, 超有耐性, 豬頸肉肉質鮮嫩,油花分佈好平均好爽口。🔯 韓式泡菜解酒鍋 ~ 韓國人專門用呢個湯來解酒,味道帶有濃郁的泡菜味,唔會過辣。🔯 明太魚麵 ~ 超超超推薦,涼涼的魚麵拌勻所有材料一齊食, 好冰涼舒暢, 味道清甜中帶點惹味。另加🔯 牛肉大醬湯 ~ 一向鍾情牛肉大醬湯,材料豐富大量蔬菜加牛肉一起煮煲, 濃郁的湯和材料倒落白飯到好滋味。🍹 朱古力旋風 🥤 coke

Set C Pork Special⬇️⬇️⬇️

另加

🍹 朱古力旋風

🥤 coke

*💭韓珍在尖沙咀開業已久的韓國餐廳,剛入座便呈上了四款小菜和菜籃,小菜有辣八爪魚、泡菜、涼拌芽菜和炸小蝦,非常開胃,而且更是無限任加😍►特級韓牛橫隔膜必點的韓牛😍不同於入口即化的日本和牛,韓牛脂肪感較少,口感較緊實,牛味濃郁。►調味特級牛肋骨牛肋骨亦是每次韓燒的必點之選!經過獨特調味料醃制,令牛肉質地更加鮮嫩多汁,肉質軟腍😋►蜂窩五花腩在五花腩的外表切成蜂窩形狀,在燒的時候可以令肉質變得酥脆,外層香脆,內層軟嫩,包上生菜吃可以中和油膩感🤤►濟洲黑毛肩肉黑毛肩肉是韓國豬肉較為珍貴的部位,油脂豐富,肉質柔軟。►手作雪糕最後我們分別點了餐廳的柚子和豆腐手作雪糕作結,柚子清新酸甜,豆腐豆味濃郁。
💭韓珍

►特級韓牛橫隔膜

►調味特級牛肋骨

►蜂窩五花腩

►濟洲黑毛肩肉
黑毛肩肉是韓國豬肉較為珍貴的部位,油脂豐富,肉質柔軟。

►手作雪糕
2024-01-21 48 views
最近好想食韓國菜🇰🇷去左尖沙咀間餐廳原來之前叫韓珍 最近改左名為韓脈一定要叫燒肉 好好食👍🏼🔸調味特級牛肋骨 $280牛肋骨份量都幾多,用秘製醬汁調完味後非常入味,燒完之後食落口感軟腍,牛味濃厚,十分惹味。🔸濟州黑毛猪五花肉 $250黑毛猪五花肉原條上,油脂分布好完美,脂肪位燒完之後油香味散發哂出嚟,食落好juicy,口感好有層次。🔸雜菜炒粉絲 $98粉絲炒得好滑溜,醬汁亦好入味,雜菜有洋蔥、雲耳?三色椒等等,配埋蛋絲同香蔥一齊食好夾。🔸炸蛋梳乎厘 $68全鍋都係蛋,果然同個名一樣,食落蛋味好香,裡面嘅質感好軟綿,就好似梳乎厘咁,加埋面果層飛魚籽一齊食口感好特別。🔸海鮮嫩豆腐湯 $88呢個湯熱住上,用料好豐富,包括大蝦、魷魚、蜆肉、翠肉瓜、豆腐、冬菇等等,味道酸酸辣辣,非常開胃。🔸朱古力旋風沙冰 $38朱古力味好濃,甜度啱啱好,飲落有冰涼嘅感覺。🔸薄荷椰子沙冰 $38薄荷同椰子嘅配搭好夾,感覺好清新,消暑解渴一流。
最近好想食韓國菜🇰🇷

🔸雜菜炒粉絲 $98

🔸炸蛋梳乎厘 $68

🔸海鮮嫩豆腐湯 $88

🔸朱古力旋風沙冰 $38
朱古力味好濃,甜度啱啱好,飲落有冰涼嘅感覺。

🔸薄荷椰子沙冰 $38
薄荷同椰子嘅配搭好夾,感覺好清新,消暑解渴一流。
2024-01-08
Type of Meal
Dinner
朋友講呢一間嘅燒肉非常之正宗,今日一於去食返餐!👍🏻調味特級牛肋骨嚟到韓式餐廳又點可以缺少韓燒呢一環!特別欣賞佢嘅調味唔會太過濃香,經過燒烤後依然能夠品嚐高質嘅肉質口感!建議放入烤爐燒一燒再剪開,生熟度會容易啲拿捏!👍🏻醬油蟹配黃油飯一放入口,滿嘴都是幸福的滋味,醬油蟹唔會過鹹,腥味唔重,食落份外鮮甜,可以撈入紫菜飯當中!👍🏻葛根水冷麵食烤肉必須來一碗水冷麵解一解油膩,冰涼嘅口感,加上爽彈嘅麵條,令人啜得爽快!👍🏻海鮮嫩豆腐湯完完全全品嚐到韓國嘅正宗風味,海鮮份量充足,湯底唔會太過辣,豆腐滑溜溜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)如果有埋啲粉絲肯定更加索湯呢👍🏻Jolly Pong韓國最Hit嘅燕麥奶昔加上香蕉,濃滑嘅口感加上豐厚嘅味道滲入口腔,更加附上脆脆嘅燕麥粒粒!👍🏻手工雪糕係一間韓式餐廳居然能夠品嚐到手工雪糕,果然係驚喜所在!雪糕提供四款味道:濃縮咖啡、豆腐、益力多、米酒。比較罕見嘅瑪嘉烈酒味道相當出色,酒味加上奶香,相當夾味,易於入口✨最喜歡餐廳提供嘅前菜種類繁多,而且可以免費添食!連比較少見嘅生魷魚,醬油蝦乾都可以品嚐得到

朋友講呢一間嘅燒肉非常之正宗,今日一於去食返餐!

👍🏻調味特級牛肋骨

👍🏻醬油蟹配黃油飯

👍🏻葛根水冷麵

👍🏻海鮮嫩豆腐湯
如果有埋啲粉絲肯定更加索湯呢

👍🏻Jolly Pong

👍🏻手工雪糕

2024-01-12 61 views
黎尖沙咀,一定要食正宗既韓珍 @hancham.official環境舒適,食物質素好仲有3百幾蚊就食到大隻多膏既醬油蟹!🐔甜酸炸雞啖啖雞脾肉,外皮好脆肉質細嫩夠juicy調味出式🦀醬油蟹配牛油飯餐廳必食菜式大大隻又爆多膏蟹肉鮮甜2人share 一份都已經好滿足🦑韓式蔥和海鮮煎餅勁大既海鮮煎餅中間既海鮮好厚肉,非常足料🐣炸蛋梳乎厘推介菜式食落有啲似焗蛋食到最後一啖都係熱辣辣㗎~🍜葛根水冷麵識食一定食水冷麵啖啖涼浸浸清新口感令人難忘🍃薄荷椰子沙冰幾新鮮既配搭薄荷味涼涼地加上椰子既香甜冇得頂🍫朱古力旋風沙冰朱古力同奶香味都好夠🧉韓式手作雪糕 (益力多味)微酸口感超好🍨韓式手作雪糕 (豆腐味)陣陣豆香令人難忘另外佢地既烤肉都好出名㗎特別係五花肉等我下次再黎食先🥰
環境舒適,食物質素好
仲有3百幾蚊
就食到大隻多膏既醬油蟹!

🐔甜酸炸雞
啖啖雞脾肉,外皮好脆
肉質細嫩夠juicy

蟹肉鮮甜
2人share 一份都已經好滿足

🦑韓式蔥和海鮮煎餅
勁大既海鮮煎餅
中間既海鮮好厚肉,非常足料

🐣炸蛋梳乎厘
推介菜式
食落有啲似焗蛋
食到最後一啖都係熱辣辣㗎~

🍜葛根水冷麵

加上椰子既香甜
冇得頂

🍫朱古力旋風沙冰
朱古力同奶香味都好夠

🧉韓式手作雪糕 (益力多味)
微酸口感超好

🍨韓式手作雪糕 (豆腐味)
陣陣豆香令人難忘

另外佢地既烤肉都好出名㗎
特別係五花肉
等我下次再黎食先🥰

2024-01-12 59 views
lunch time 冇咩人,叫左個烤牛肉lunch set,連加一要過$100。不過漏單等左我超過30分鐘,然後牛肉份量極少,只有寥寥幾舊。 除左環境乾淨闊落,冇任何地方令我回頭。
啱啱去完韓國旅行返嚟,已經超級掛住韓國嘅美食🥹🫶🏻呢晚同朋友嚟咗於尖沙咀新裝修嘅韓國餐廳,環境好大好舒服,而且食物選擇都好多😋🌟特級韓牛橫隔膜++ $280呢個韓牛橫隔膜望落油花勁靚😍我哋烤到3-4成熟,咬落去成個口都係牛油💦勁誇張😳🌟特級牛肋骨 $280原條牛肋骨好大條好正🤩牛肉紋花好平均,而且色澤鮮紅☺️不過食落肉質偏韌,味道就正常~🌟濟州黑毛豬五花肉 $250食韓國菜點可以唔食燒豬肉!本身想叫豬肩肉,不過食到中間先發現佢俾錯咗五花肉😳但半肥瘦嘅五花肉燒到金黃色,外層脆卜卜,肉質都算柔軟🤓包菜食一流!🌟韓式豬手 $260另外我哋叫咗一份韓式豬手,份量大到嚇親😱每一片都切到好薄,豬手肉質好腍,係啖啖骨膠原嘅感覺😚另外仲有附送生菜同醃蘿蔔絲,包住一齊食再惹味啲!🌟韓式手作雪糕 $28我哋叫咗兩杯手作雪糕,有Espresso味同馬格利酒味🤓前者咖啡味超濃郁又唔太甜,後者酒味唔算好濃郁,仲飲到少少韓式米酒嘅感覺😝幾好味🤤🌟MAKGEOLLI $110我哋最後叫咗一樽柚子米酒🤓甜甜哋好易入口,係食韓國菜必備!🥰

🌟特級韓牛橫隔膜++ $280

🌟特級牛肋骨 $280

🌟濟州黑毛豬五花肉 $250

🌟韓式豬手 $260

🌟韓式手作雪糕 $28

🌟MAKGEOLLI [Moonlight Yuzu Makgeolli] $110
天氣凍凍地想食韓燒我哋喺尖沙寶勒巷附近記得朋友介紹過一間叫「韓珍」嘅「正宗」韓國菜😀朋友仲叫我哋必食醬油蟹+牛油飯所以就上咗嚟寶勒巷呢間韓國餐廳呢間餐廳開咗就快10年見個門口細細原來店內好寬敞近期新裝修過裝潢又靚又新淨令人眼前一亮店員帶我哋去坐嘅卡位好闊落一坐底侍應就送上四碟前菜加生菜今晚我哋食咗💖醬油蟹+牛油飯($348)💖韓燒 - 牛舌($140)💖韓燒 - 特製醬汁醃製的牛肋條($180)💖泡菜煎餅($130)💖炸蛋梳乎厘($68)🍨韓式手作雪糕(豆腐味)($28)🍧韓式手作雪糕(益力多味)($28)💖醬油蟹+牛油飯($348)今次我哋人生第一次試醬油蟹,真係一試難忘。醬油蟹充滿蟹肉鮮味,肉質非常鮮甜,滿滿橙黃色的蟹膏尤其吸睛。醃製多時的醬油蟹非常入味,配上牛油飯,食到停唔到口。💖韓燒 - 牛舌($140)+ 特製醬汁醃製的牛肋條($180)牛舌份量很足,牛肋條肉質鮮嫩,醃製非常入味同事保留牛肉鮮味。這兩款的牛肉也值得推介。💖泡菜煎餅($130)MM爸非常欣賞這道泡菜煎餅,煎至金黃色的泡菜煎餅外脆內軟,帶點辣味的泡菜再加上酸酸甜甜的醬汁十分惹味。💖炸蛋梳乎厘($68)炸彈梳乎厘放
天氣凍凍地想食韓燒

令人眼前一亮

店員帶我哋去坐嘅卡位好闊落
一坐底侍應就送上四碟前菜加生菜

今晚我哋食咗
💖醬油蟹+牛油飯($348)

💖韓燒 - 牛舌($140)
💖韓燒 - 特製醬汁醃製的牛肋條($180)
💖泡菜煎餅($130)
💖炸蛋梳乎厘($68)
🍨韓式手作雪糕(豆腐味)($28)
🍧韓式手作雪糕(益力多味)($28)

💖醬油蟹+牛油飯($348)

💖泡菜煎餅($130)

💖炸蛋梳乎厘($68)

炸彈梳乎厘放到桌上已聞到香濃的雞蛋味香,而且賣相非常吸引,最上層是晶瑩剔透的魚子,濃濃蛋味再加上拉絲芝士🧀,令人食慾大增。

🍨韓式手作雪糕(豆腐味)($28)
🍧韓式手作雪糕(益力多味)($28)

🥰第一次吃益力多味的雪糕🍧,感覺充滿童真。來到這裏一定要試一試這裏的韓式手作雪糕,很Creamy很好味😋

服務員非常殷勤,頻頻加水和收碟。見佢哋做嘢好落力,值得一讚。

韓珍 (寶勒巷) (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓

• 炸蛋梳乎厘
  • 韓式手作雪糕
  • 牛舌
  • 泡菜燒餅
係尖沙咀行完街,朋友想食醬油蟹,當然要帶佢去一間又高質又正宗既韓國餐廳。餐廳的裝潢有格調,以石木系為主調,燈光柔和,卡位多坐得好舒適。餐廳主打韓式燒肉及韓式料理,所以有不少韓國客人到訪。 侍應帶位就座後就奉上韓式前菜。醬油蟹配牛油飯 💲348原隻醬油蟹上枱,爆晒金黃色的蟹膏。醬油蟹已經開邊方便食用,只要用指尖輕輕一壓,所有蟹肉就輕易地擠壓出來。蟹肉非常鮮甜嫩滑,蟹膏甘香。將蟹膏、蟹肉和牛油飯撈勻一齊食,非常鮮甜滋味,簡直令人回味無窮! 炸蛋梳乎厘 $68用了石煱上枱熱辣辣,上層鋪滿半溶芝士有拉絲效果。入口蛋香濃郁,梳乎厘厚身脹卜卜,質感鬆軟,亦有蟹籽增加口感,大滿足。蜂蜜梨汁生牛肉 $98係香港唔係間間韓國餐廳都有生牛肉,入口好嫩滑,拌上蛋黃汁和雪梨肉特別清新!人蔘雞湯 $168好足料! 雞肉好嫩滑,雞湯味道清甜,除咗有大大隻人蔘雞,底層更有釀米,既暖胃又飽肚。明太魚蕎麥麵 $98凍食既蕎麥麵入口滑溜,明太子少辣好惹味! 韓式手作雪糕 (💲28一杯)自家制韓式手作雪糕,有五款口味,包括益力多、馬格利酒、豆腐、Espresso 濃縮咖啡和柚子。豆腐味濃郁,柚子酸酸甜甜,加入了杏仁脆脆,食

侍應帶位就座後就奉上韓式前菜。

醬油蟹配牛油飯 💲348

炸蛋梳乎厘 $68

蜂蜜梨汁生牛肉 $98

人蔘雞湯 $168

明太魚蕎麥麵 $98

凍食既蕎麥麵入口滑溜,明太子少辣好惹味!

韓式手作雪糕 (💲28一杯)

自家制韓式手作雪糕,有五款口味,包括益力多、馬格利酒、豆腐、Espresso 濃縮咖啡和柚子。豆腐味濃郁,柚子酸酸甜甜,加入了杏仁脆脆,食埋大滿足!

值得一提既係呢間餐廳先係正宗嘅韓珍🫶
  • 醬油蟹配牛油飯
朋友仔對韓國菜🇰🇷既要求好高🎖️話一係唔食,一食就要食正宗😎帶左我去佢既飯堂 - 韓珍🥢野食整體又真係幾得,仲有𝐎𝐩𝐩𝐚🥰💁🏻‍♀️胃部位置有限,有勁多野未食到,要搵日再戰💪🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪泡菜三重奏 𝟑款入面最鍾意超爽脆青瓜🥒辣豬肉石鍋拌飯定食.▪釀冬菇伴柚子沙律 第一次見咁足料既柚子沙律汁🥗(內有柚子果肉)🍊.▪炸蛋梳乎厘 上枱時仲有微滾"泡泡"🔥表面鋪滿蟹籽🦀 • 熱溶芝士🧀 • 蔥花舀起🥄個時勁香既芝士香氣 • 煙霧一齊攻上黎😶‍🌫️.▪醬油蟹配牛油飯 食韓國菜,點少得醬油蟹🦀好多膏🧡通透蟹肉勁鮮甜,撈埋飯食🥣口感勁滑,一下就清晒碗紫菜飯🫢.▪韓式豬手勁大隻😳一定要𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞先搞得掂🤪豬手外皮動動𝐐𝐐軟,膠原彈彈🧏🏻‍♀️肉夠入味又唔乾,旁邊仲有醃泡菜可以配住食🐷.▪辣豬肉石鍋拌飯定食 (Lunch Menu)拌飯表面鋪滿晒🌶️辣豬肉🐖 • 菜🥬 • 生蛋🥚,加埋醬撈埋食,勁惹味😋石鍋夠熱🔥底有少少飯焦🤎另配足料海帶湯🍲,大豆芽 • 泡菜 • 醃豆💚.▪野飲▫️Korean Tea - Plum Tea (Hot) 生果天然
朋友仔對韓國菜🇰🇷既要求好高🎖️
話一係唔食,一食就要食正宗😎
帶左我去佢既飯堂 - 韓珍🥢
野食整體又真係幾得,仲有𝐎𝐩𝐩𝐚🥰
💁🏻‍♀️胃部位置有限,有勁多野未食到,要搵日再戰💪🏻
▪泡菜三重奏
表面鋪滿蟹籽🦀 • 熱溶芝士🧀 • 蔥花
舀起🥄個時勁香既芝士香氣 • 煙霧一齊攻上黎😶‍🌫️
炸蛋梳乎厘
▪醬油蟹配牛油飯
食韓國菜,點少得醬油蟹🦀
▪韓式豬手
勁大隻😳一定要𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞先搞得掂🤪
豬手外皮動動𝐐𝐐軟,膠原彈彈🧏🏻‍♀️
肉夠入味又唔乾,旁邊仲有醃泡菜可以配住食🐷
韓式豬手
▪辣豬肉石鍋拌飯定食 (Lunch Menu)
石鍋夠熱🔥底有少少飯焦🤎
另配足料海帶湯🍲,大豆芽 • 泡菜 • 醃豆💚
▪野飲
▫️Korean Tea - Plum Tea (Hot)
生果天然甜,冇額外落糖☕️
▫️荔枝桃梳打
清清地,唔會好甜🍹
▪韓式手作雪糕 (裝飾 : 生果 / 果仁)
▫️柚子味
幾𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡,可解膩🍊
▫️馬格利酒味
推介❣️勁香唔嗆,又夠滑,食完冇醉到🍾
韓式手作雪糕
🔺需另加𝟏𝟎% 服務費
炸蛋梳乎厘
  • 醬油蟹配牛油飯
推介指數 Recommendation Level : 🔥🔥🔥尖沙咀韓式食肆很多,但是質素多數都相當參差,而且價格亦有很大的不同,通常比較好吃的一般都會比較貴,或是有非常多人排隊。這間隱藏在尖沙咀鬧市中的樓上韓國餐廳,平日晚市的時間人流不會太多,而且食物的質素亦算不錯,是值得推介的一間餐廳。There are many Korean restaurants in Tsim Sha Tsui, but the quality of them varies greatly, and so do the prices. Typically, the better-tasting ones are more expensive or come with long queues. This hidden second-floor Korean restaurant in the bustling area of Tsim Sha Tsui doesn't get too crowded during weekday evenings and offers good food quality, m

There are many Korean restaurants in Tsim Sha Tsui, but the quality of them varies greatly, and so do the prices. Typically, the better-tasting ones are more expensive or come with long queues. This hidden second-floor Korean restaurant in the bustling area of Tsim Sha Tsui doesn't get too crowded during weekday evenings and offers good food quality, making it a recommended dining spot.

炸蛋梳乎厘 ($68) Egg Bomb

這個炸彈梳乎厘是其他韓式餐廳比較少見的菜式,亦時餐廳的招牌菜之一。名副其實這個蛋做得非常鬆軟,空氣感十足,而且有香濃的蛋味,但是又不會太油膩,口感十分特別

The cheese bomb scrambled egg is a rare dish in other Korean restaurants and is also one of the restaurant's signature dishes. The egg is exceptionally fluffy with an airy texture and a rich egg flavor, yet not overly greasy, providing a unique mouthfeel.
炸蛋梳乎厘 - Egg Bomb
雪花牛肉 ($240)
Chuck Tail Flap

雪花牛肉雖然份量比較少,但是每一塊亦有一定的厚度,燒起來火候亦十分容易控制,而且牛尾亦十分濃郁

Although the serving size of snowflake beef is relatively small, each piece has a certain thickness, making it easy to control the grilling time. The beef tail is also very flavorful.
雪花牛肉 - Chuck Tail Flap
調味特級牛肋條 ($180)
Marinated Rib Fingers

特級牛肋條份量不算太多,因為伴著有一嚿很大的骨頭,不過新鮮程度及味道可以媲美雪花肥牛

The prime beef rib portion is not large due to the large bones accompanying it, but its freshness and taste can rival that of snowflake beef.

調味豬皮
Marinated Pork Skin

這些豬皮經過調味但是味道不太濃,而且燒起來有不少油脂會滲出來,而且口感比較黏膩

The seasoned pig skin has a mild flavor, tends to release a fair amount of oil when grilled, and has a slightly sticky texture.

葛根水冷麵
Cold Noodle

吃了太多肉之後來一個水冷麵,感覺非常清新,還以為湯底會十分清淡,原來卻十分有鮮味

After consuming a lot of meat, the cold noodles provide a refreshing sensation. Although one might expect the broth to be light, it turns out to be quite flavorful.
(左中) 調味特級牛肋條 (Middle Left) Marinated Rib Fingers, (左上) 調味豬皮 (Top Left) Marinated Pork Skin, (右上) 葛根水冷麵 (Top Right) Cold Noodle
Pig Trotters

這個韓式豬手的份量非常驚人,雖然看似非常肥膩,但吃下去的口感及味道都比豬皮好,而且旁邊伴有酸泡菜,吃膩了的話可以用來開胃

The portion of the Korean-style pig trotters is astonishingly large. Despite its apparent richness, its texture and flavor surpass that of the pig skin, and it comes with a side of pickled vegetables, which can aid in stimulating the appetite.
韓式豬手 - Pig Trotters
韓式泡菜煎餅
Crispy Kimchi Pancake

泡菜煎餅是很多韓國餐廳都有提供的菜式,不過並不是每一間都做得很好,這個的粉漿不算太厚,而且又不少泡菜,味道香濃

Kimchi pancakes are a common dish offered in many Korean restaurants, but not all of them are well-made. This one features a relatively thin batter with ample kimchi and a rich flavor.
韓式泡菜煎餅 - Crispy Kimchi Pancake
😎 評價 - Epicurean Explorer's comments:

🍽️食物Food: 🔥🔥🔥🔥

✅食物非常新鮮,而且味道亦不算太濃,適合想吃肉但又注重健康的人士
The food is very fresh and not overly intense in flavor, making it suitable for those who crave meat but also prioritize health.

❌由於是燒肉店的緣故所以蔬菜的選擇比較少,未必適合素食人士
Due to its nature as a barbecue restaurant, the vegetable options are comparatively limited and may not be ideal for vegetarians.

🏡環境Environment: 🔥🔥🔥

✅餐廳的座位非常闊落,私隱程度非常之高
The restaurant's seating is spacious, offering a high degree of privacy.

❌由於抽風有點不足的緣故,吃完燒肉之後身上會留有一股燒烤味
Due to insufficient ventilation, there may be a lingering barbecue smell on clothes after consuming the grilled meat.

💁服務Service:🔥🔥🔥🔥

✅由訂枱以致店內的侍應都非常有禮,而且會盡量滿足客人的合理要求
Reserving a table in advance and the courteous service provided by the staff further enhance the dining experience

❌店舖主要是以手機下單,如果長者用起上來可能會比較困難
The primary mode of placing orders is through mobile phones, which may be more challenging for elderly customers.

💰價格Price:🔥🔥🔥🔥

✅以食物的質素以及份量來說,算是一間在尖沙咀的中價韓國餐廳
In terms of food quality and portion sizes, this Korean restaurant in Tsim Sha Tsui can be considered a mid-range option.

❌無NIL
2023-12-08
炸蛋梳乎厘 - Egg Bomb
雪花牛肉 - Chuck Tail Flap
韓式豬手 - Pig Trotters
  • (左中) 調味特級牛肋條 (Middle Left) Marinated Rib Fingers
  • (左上) 調味豬皮 (Top Left) Marinated Pork Skin
  • (右上) 葛根水冷麵 (Top Right) Cold Noodle
2023-12-06 60 views
韓國料理真心為Be帶嚟口腹同心靈滿足❤️所以久唔久就要去歎番餐😃是晚嚟到充滿韓食店嘅尖沙咀食韓燒!呢度地方好闊落!尤其卡位坐得非常舒服👌🏻. ✨ 調味特級牛肋骨 $280推薦款!長長嘅牛肋骨肉醃製得極之入味軟腍🥰🥰將其烤至金黃色微焦狀態!包埋生菜同食!簡直滿足感爆棚💯. ✨ 牛舌 $140估唔到片數咁多☺️牛舌薄切只需輕輕烤熟兩面就食得!牛味濃且一啲都唔韌呢🙌🏻. ✨ 調味特級牛肋條 $180牛魔王嘅我哋繼續食牛🐂牛肋條沾滿醃製汁料!燒烤過後依然入囗juicy又有牛味😉😉. ✨ 炸蛋梳乎厘 $68熱呼呼上枱令Be回憶起喺韓國寒冬嘅續命滋味☃️趁熱食蒸蛋脹卜卜兼流出蛋液!令人食慾大增!食落蛋香無比🐣. ✨ 調味牛肋骨湯 $138其實即係燉牛肋骨🤩獨有嘅韓式調味甜甜哋湯汁!內有牛肋骨, 紅白蘿蔔,冬菇, 紅棗, 蛋絲, 金菇嘅豐富材料✌🏻又係暖身之選!.✨ 朱古力旋風沙冰 $38以濃郁朱古力風味x忌廉 打造而成嘅沙冰🍫睇得又飲得!!.✨ 韓式手作雪糕(柚子味) $28✨ 韓式手作雪糕(豆腐味) $28口感幾特別🍦手打雪糕嘅質地幼滑得嚟又夠實在!清新柚子味&香甜豆腐味都咁好食!高質👍🏻👍🏻. ✨加
✨ 調味特級牛肋骨 $280
✨ 牛舌 $140
✨ 調味特級牛肋條 $180
✨ 炸蛋梳乎厘 $68
✨ 調味牛肋骨湯 $138
✨ 朱古力旋風沙冰 $38
以濃郁朱古力風味x忌廉 打造而成嘅沙冰🍫睇得又飲得!!
✨ 韓式手作雪糕(柚子味) $28
✨ 韓式手作雪糕(豆腐味) $28
✨加一服務費
2023-12-02 42 views
冬天成日都會想食多啲暖笠笠嘅嘢,所以今次又去咗尖沙咀食韓國嘢食😆今次去咗酒吧街附近嘅一間韓燒之前都食過一次~啲食材好OK!佢哋先係正宗嘅「韓珍」一order完,職員就會送上前菜~全部都可以無限refill! 佢個泡菜係我數一數二覺得好食~唔過酸又唔係甜,岩岩好!首先諗都唔洗諗就叫左炸蛋梳乎厘🍳上次望到隔黎枱叫已經好想試!佢一拎過黎個蛋出曬煙有脹卜卜個樣真係好吸引!仲要上面有塊芝士但係食落去又唔漏,入面仲有蟹籽增加口感,係我未食過嘅味😋然後叫左個豬手~唔知點解近依幾年食韓國嘢都會好想食豬手😂我睇Menu幅圖做對比,點知真係圖不並茂!嚟到係超大碟🫠食唔曬!最尾都係太大碟食唔曬打包左唔好哂😗嚟到重頭戲,梗係講啲肉!豬就食左調味特級豬上肩肉同五花腩,上肩肉醃得幾有味!另外牛既話我覺得牛舌同埋牛板腱比較出色😋 出乎我意料幾好食!因為見佢嚟到啲肉嘅顏色未去到好鮮艷,以為一般,點知好大反差🤣最後,嘢飲我叫咗佢哋既沙冰系列~分別係香蕉燕麥-脆脆同薄荷椰子。兩杯都整得唔錯~仲要香蕉燕麥勁似食緊成條蕉咁👍🏼P.S. 聽講佢哋有全新韓式手作雪糕,仲要follow 社交平台就有得送🤩可惜我果日病病地冇得食🥲
之前都食過一次~啲食材好OK!佢哋先係正宗嘅「韓珍」

但係食落去又唔漏,入面仲有蟹籽增加口感,係我未食過嘅味😋