2023-12-03 128 views
女人街一向多食店,中西日韓台一應俱存,今晚睇中了一間韓國餐廳,二人餐$400左右,價錢相當不錯。精選二人套餐韓式炸餃拼盤(泡菜餃2隻、粉絲餃2隻、雞皮餃2隻),炸餃拼盤即叫即炸,隻隻都新鮮熱辣,特別喜歡雞皮餃子,雞皮香脆可口,內裏餡料豐富。真露焗蜆加入韓式粉絲,蒜蓉,蜆等,入口充滿濃濃酒香,粉絲軟嫩滑溜,蜆肉粒粒都脹卜卜,飽滿鮮甜。韓川菜包五花腩
五花腩店家先用上韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)醃製過再烤熟,上枱時再加熱板加熱,保留食到最後都是溫暖狀態,魔鬼辣醬最特別加入孜然粉,增加香氣,五花腩脂肪比例適中,入口爽嫩,包上生菜、蒜片同吃,更加滋味十足。韓式芝士溫泉蛋牛肉蓋飯芝士鋪滿整個飯面,有濃厚芝士咸香味,牛肉鮮嫩可口,拌上蛋汁,整體平衡非常好,如果蓋飯溫度可以再熱一點,應該更加出色。

精選二人套餐

韓式芝士溫泉蛋牛肉蓋飯

👭🏻孖妹好耐都冇食韓國嘢,呢間位於通菜街小巷嘅韓國小店,以海鮮同燒肉為賣點,除咗一段傳統韓國菜式,加入海鮮等時令食材 x 西日fusion烹調菜式,同時有多樣酒精飲品比客人選擇,好適合一班人聚會㗎今日👭🏻孖妹叫左精選二人套餐,$398好豐富,仲可以升級飲埋酒類飲品,肚餓可以食住泡菜、醃蘿蔔開胃先🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢真露焗蜆✨加入韓國燒酒煮蜆都第一次食,有大量蒜蓉、牛油焗成,pan 底仲有韓式粉絲,超重牛油蒜蓉味😍酒香令蜆肉更鮮甜,粉絲索哂牛油醬汁超好食🥢 韓川菜包五花腩✨呢款上菜覺得幾grand🤓五花腩稍為簡單調味煎至medium, 放出鐵板端上,五花腩肉肥瘦均勻,唔會太過油膩☺️餐廳用左蠟燭興住鐵板,確保客人幾時都仲係熱,真心抵讚👍🏻配埋生蒜、洋蔥、醬油、芥末作配料,各有風味👷🏻‍♀️細孖最鍾意醬油搭蒜蓉,好鬼香,另外配左大鉸剪同夾可以將五花腩切開勻等份放入生菜🥬食,👭🏻孖妹平時好少食五花腩都覺得唔錯🥢韓式炸餃拼盤✨韓式小食當然點少得韓式餃子呀🤪一共有泡菜餃、粉絲餃、雞皮餃各兩件,每樣都炸至金黃色,脆卜卜好香口,雞皮餃會比較膩啲,用左雞皮包住菜肉餃,呢個組合幾新鮮👷🏻‍♀️細孖

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢真露焗蜆

🥢 韓川菜包五花腩

🥢韓式炸餃拼盤

👷🏻‍♀️細孖比較like 粉絲餃,內餡粉絲同豬肉比例好平均,調味適中

🥢溫泉蛋帶子芝士湯烏冬

✨客人可以揀配飯或者烏冬,芝士有式魚蛋、番茄片、配料好豐富,烏冬韌勁中足,金黃芝士湯質地唔會太杰,好濃郁奶香味,撈埋溫泉蛋嘅柔軟蛋白+輕輕切開半熟流心蛋黃,邪惡度滿分💯
✨主角當然唔少得帶子,廚師加左mozzarella cheese 、粟米、香草焗熟帶子再放入石鍋中,鮮甜貝類海鮮為呢道主食加左分

🥢韓國CASS 啤酒 + 💰14

✨👷🏻‍♀️細孖最近愛上啤酒,叫左呢兩款酒精飲品,Cass 啤酒口感清爽輕盈,呈淡黃色,加左碳酸增添氣泡感,正過飲汽水🤪

🥢Stout 黑啤 + 💰20

✨黑啤深啡顏色黎自於烘烤麥芽,相比CASS 啤酒更濃厚醇香,麥芽香幾出,餘韻較strong酒精濃度5%,比CASS啤酒多0.5%,👷🏻‍♀️可能太少飲酒,對左半罐就暈暈地🥹🥹

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
  • 韓國Cass啤酒
  • 韓國Stout黑啤
2023-11-27 94 views
#fafafoodblog韓國菜 #fafafoodblog旺角🍴精選生蠔二人套餐 848 蚊🍲1.韓國金蠔 12 隻好正既生蠔 蠔味香濃 但海水味唔咸 檸檬汁同甜酸汁 加唔加 都好味 2.真露焗蜆🔥真露味好香 粉絲好入味 蜆肉好多同新鮮 蜆加粉絲 吸哂好入味 3.韓川燒肉拼盤 豬牛雞🐂🐥🐷4.韓式炸餃拼盤 有泡菜餃 粉絲餃 雞皮 🥟🔥雞皮餃最深刻入面有 d菇同豬肉 泡菜餃個餃皮好香脆 泡菜味香 5. 龍蝦芝士烏冬🦐🍲半隻龍蝦 加勁多芝士既烏冬 好入味 正#韓國菜 #牛肉 #豬肉 #烏冬 #芝士 #龍蝦 #生蠔 #蜆肉Score 平均分< 7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~ #韓川旺角通菜街地下27 號~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角 ====================
🍴精選生蠔二人套餐 848 蚊🍲
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#韓川
旺角通菜街地下27 號
~~~~~~~~~~~~
====================

2023-11-27
2023-11-26 63 views
旺角地道韓國菜韓冬陪伴你二人套餐 $598韓川泡菜牛肉火鍋香濃嘅蕃茄泡菜湯底,有小辣程度好惹味仲會慢慢滲透蕃茄嘅香味,加上火鍋嘅配料有蘿蔔金菇菜冬菇等等已經入晒味,分開咗另外上牛肉俾你慢慢享受打邊爐嘅樂趣!蜜糖芥末炸雞新推出嘅蜜糖芥茉味,成碟炸雞嘅份量,超級多有單骨10件、雞鎚4件,炸雞外脆內鮮嫩,配上蜜糖芥末味,真係好匹配!比起平時食嘅甜酸醬更有風味!真露焗蜆呢個一定要推介叫一叫,好重嘅蒜香味焗蜆真係一流,加上有粉絲底做配搭令到味道好濃郁好滋味,令你食完想繼續再食!韓式炸餃拼盤泡菜餃2隻、粉絲餃2隻、雞皮餃2隻韓式嘅小食拼盤,食落去每一日炸物都夠晒韓國風味,粉絲餃口感好特別,味道都好香濃,值得一試!CASS Beer $32Demisoda $22加一服務費韓川 (旺角)旺角通菜街27號地舖
旺角地道韓國菜

加一服務費

韓川 (旺角)
旺角通菜街27號地舖
2023-11-23 63 views
今晚與友人到女人街吃飯,途經韓川,門外掛了很多韓文字的霓虹燈,海報上有各式各樣的韓式食物,賣相相當吸引,我們便入內一試。一進門口,一張L型的大梳化,旁邊有個鐵架掛着一些祝福卡片,內裏播放着韓歌,整間餐廳呈現一種工業風的型格路線,滿滿的韓風在空氣中瀰漫着。店員上前推介我們吃最新出的「寒冬陪伴你」二人套餐。我們就姑且一試。火鍋內的配菜種類繁多,包括蕃茄、蘿蔔、金菇、雞髀菇、黃芽白、午餐肉、冬菇、翠玉瓜等等,這些配菜的新鮮度和質量都很出色。我們選了芝士湯底,店員將濃濃的芝士倒進鍋裡,整個火鍋彌漫著濃郁的芝士香氣。配菜蘸着濃郁的芝士湯底,加上滑嫩的肥牛,讓人回味無窮。除了火鍋,我們還點了真露焗蜆。蜆肉鮮嫩多汁,粉絲吸收了湯汁的味道,入口滑爽,蔥的香氣提升了香氣。蜆有鮮味,加上微微的酒香和蒜蓉味。再配上嫩滑的粉絲,非常美味。另外,我們追加了炸餃拼盤和蜜糖芥末炸雞。炸餃拼盤內有:泡菜餃(摺紋,大大隻)粉絲餃(直身長形)雞皮餃(細細隻)炸餃的外皮酥脆,內餡豐富多樣,咬落卜卜脆,每一口都充滿了鮮美的口感。蜜糖芥末炸雞再讓我們有驚喜。嫩滑多汁的雞肉結合了甜味和微辣的滋味,外皮酥脆,內裏嫩滑,蘸上秘製的蜜
另外,我們追加了炸餃拼盤和蜜糖芥末炸雞
炸餃拼盤內有:
泡菜餃(摺紋,大大隻)
粉絲餃(直身長形)
雞皮餃(細細隻)
蜜糖芥末炸雞再讓我們有驚喜。嫩滑多汁的雞肉結合了甜味和微辣的滋味,外皮酥脆,內裏嫩滑,蘸上秘製的蜜糖芥末醬,非常惹味。
想不到誤打誤撞下,我們能到這間韓川吃火鍋。除了韓式火鍋外,我看見還有很多特色的韓國食品,回頭率甚高。
天氣轉涼,行開旺角又想打邊爐,行過見到有韓式泡菜火鍋,好似件事冇咁heavy🤣嗌咗個韓冬陪伴你二人套餐🤣有打邊爐有炸雞炸雞揀咗蜜糖芥末味,甜甜地又辣辣地🍗 個炸粉唔厚,食到啖啖都係肉。而個餐仲有真露焗蜆同餃子拼盤,焗蜆好surprised,因為仲有好勁真露味,唔鍾意酒精嘅朋友要留意🤣餃子好驚喜..一啲都唔hea,以為係求其買番嚟炸嘅厚皮餃,點知入面好juicy,爆汁,泡菜、粉絲味都好好食,雞皮餃就有啲油但好好食!最後有泡菜火鍋,gas爐係面前真係好溫暖,一路打住一路慢慢吹水等食。冇揀芝士味因為驚太漏,但泡菜味有個問題係越打越辣🥵食到不停飲水,不過辣得好過癮🤭🤭 牛肉質素對得住價錢,份量都比足。鍋入面都有菜有菇有午餐肉👍🏻食韓國野點少得啤酒同真露,而我同男朋友最愛嘅飲法係兩溝,冇咁重酒味,又唔會過甜😝

嗌咗個韓冬陪伴你二人套餐🤣有打邊爐有炸雞

一直都知道旺角女人街/通菜街兩旁有好多隱世小店,這次發現了這家韓式料理,看門口菜單除了有小火鍋、各種韓式菜色,重點是還有生蠔和超多串燒😍,每樣都想吃那麼豐富一定要進去嚐嚐呀!店內有很多霓虹燈裝飾,打卡拍照蠻美的喔~🌕 韓川牛肉泡菜火鍋+海鮮拼盤這個泡菜鍋調味剛剛好,不會太辣太咸,還有很大份的牛肉和其他配料,超豐盛的!牛肉片很薄,煮久了也不會老🤤我還追加了海鮮拼盤,有墨魚咀1串、八爪魚1串、帶子2隻、虎蝦2隻、韓國金蠔2隻!最喜歡是那金蠔!很肥美,吃起來也蠻鮮的😋🌕 其他燒烤✨招牌燒韓國金蠔(太喜歡火鍋的金蠔,忍不住點了烤的,配蒜蓉吃好美味呀👍🏻)✨羊肉串(沒有騷味,還不錯)✨牛脷芯(很Q彈,很嫩)✨雞軟骨(酥脆!很過口癮)✨黑松露燒茄子(超新奇的組合!但配一起不會奇怪,很香很不錯!)✨燒白鱔(皮烤得很脆,肉質爽彈好棒!)✨芝士年糕(軟軟糯糯的還有奶香,好好吃🤤)📍 韓川旺角通菜街27號地舖🧧人均消費$460

🌕 韓川牛肉泡菜火鍋+海鮮拼盤

🌕 其他燒烤
✨羊肉串(沒有騷味,還不錯)
✨牛脷芯(很Q彈,很嫩)
✨雞軟骨(酥脆!很過口癮)
✨燒白鱔(皮烤得很脆,肉質爽彈好棒!)
✨芝士年糕(軟軟糯糯的還有奶香,好好吃🤤)

📍 韓川
旺角通菜街27號地舖
🧧人均消費$460

2023-11-12 48 views
收工去左旺角一間韓式料理裝修都幾特別 好似去左延南洞果邊啲餐廳咁由於同朋友都好鍾意食生蠔所以都叫左一大盤生蠔黎食生蠔都好新鮮 大大飯唔會腥真露焗蜆 - 超香蒜味,但仲鋪滿晒粉絲,索晒啲汁。蜆既份量都好多,一定夠食。韓川菜包五花腩 - 五花腩燒到香噴噴,仲有個底盤加熱,慢慢食都唔驚凍。最緊要就係菜包住黎食👍🏻韓式炸餃子 - 餃子有唔同味道,外皮炸到脆卜卜,用黎送酒就最好不過。溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 - 最後唔少得呢個主食,香濃芝士味加溫泉蛋,最岩真係配烏冬。虎蝦有兩大隻,幾彈牙,同朋友一人一隻岩岩好。個餐好多野食好滿足,見到佢仲有好多鍋類同串燒,下次再試埋先👍🏻
收工去左旺角一間韓式料理

Type of Meal
Dinner
  • 溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬
2023-11-06 60 views
呢日即興去旺角食晚餐,咁啱經過呢間餐廳見到有個幾抵食嘅熱石板燒肉,又有韓國嘢食,好似幾多樣化就決定入去試試🤓點知坐底後發現原來係”兩間餐廳”,樓上先係食牛扒同西餐,地面就係韓國菜,好彩係屬同公司,職員雖然已經攞曬啲韓國小菜比我哋,但都好好咁講返想食邊間都無所謂,而且因為唔多人所以坐樓下都得😆但我哋費事混亂咗啲職員就轉去樓上、即係閣樓,可能因為空氣唔流通,未入到去都聞到好大浸噏味,如果有得揀嘅話建議大家都係坐返樓下🤣我叫咗200克自家秘製紐西蘭肉眼($78),朋友就要咗200克美國牛板腱肉($98),兩個套餐都包白飯、前菜同湯,仲要係任食,不過唔似牛極咁可以自己攞,好似我咁嘅社恐人士就唔敢問職員要多份沙律😛但呢個價錢嚟講,有200克牛肉,冇任食配菜都好抵👍🏻好快就嚟咗碗蕃茄湯,味道正常、唔會太稀太杰👌🏻職員將牛肉攞嚟嘅時候都提我哋只係煮到一成熟,所以要切開擺落塊熱石板度煎到自己想要嘅生熟程度,亦都提我哋唔好將黑椒汁到落塊石板度,因為會彈到周圍都係,最估唔到係肉眼面頭仲有啲蒜蓉🤤切落去幾軟身,咬落又唔會話淋到冇曬肉質,牛味okay~不過提提大家塊熱石板都幾快凍,用咗8分鐘左右就開始要好慢咁

好快就嚟咗碗蕃茄湯,味道正常、唔會太稀太杰👌🏻
紐西蘭肉眼
職員將牛肉攞嚟嘅時候都提我哋只係煮到一成熟,所以要切開擺落塊熱石板度煎到自己想要嘅生熟程度,亦都提我哋唔好將黑椒汁到落塊石板度,因為會彈到周圍都係,最估唔到係肉眼面頭仲有啲蒜蓉🤤切落去幾軟身,咬落又唔會話淋到冇曬肉質,牛味okay~不過提提大家塊熱石板都幾快凍,用咗8分鐘左右就開始要好慢咁煎熟佢而唔係燒,所以最好盡快煎熟再慢慢食🙈
紐西蘭肉眼
👋🏻巴掌蠔😆你食過未!!!同為食嘅朋友相聚發現嘅一家韓式料理😋 仲有烤肉肉食~ 我哋嗌咗個2人餐,有得揀哂前菜、小食、主食咁,餐set嗌咗真露焗蜆、炸餃拼盤同菜包五花腩🍖,主食就溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬。跟餐有嘢飲包埋就自選咗韓國罐裝桃味汽水。另外嗌咗燒蒜蓉巨蠔😋睇吓佢有幾巨😂 蠔有買一送一 先$88都好抵。 蒜蓉巨蠔一落枱勁香,熱辣辣!重蒜嘅人士一定會鍾意~ Size有我一隻手咁巨架(我隻手係男仔Size嚟😂很大一隻 比起正常女仔手大架吓)燒到岩岩好有蠔味都Juicy🤤係正嘅~ 真露焗蜆夠酒香,蜆都唔算細隻仲有粉絲墊底吸哂啲味好正😌另外個五花腩係有個爐有明火興住咁架🤩除咗食打卡出嚟都幾好睇。肉肉唔會好乾好硬有埋✂️同夾比你自已剪肉大舊細舊自己話事,跟埋芥末醬 ,醬汁 、洋蔥塊 同蒜片 ,菜都有好多塊包埋五花腩肉同蒜片加埋少少醬汁一齊食好好味又唔會有油膩感😋😋 2個食到好滿足好飽飽🤰🏼🤰🏼

韓川燒巨蠔
韓式炸餃拼盤
溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬
精選2人套餐
韓川燒巨蠔
精選2人套餐
-成日收工都會過旺角 同朋友喺通菜街女人街兩邊內街食飯行過經過呢間韓國小店好多次 🤔但係就真係一次都冇入過去食飯今次終喺門口認真望一望個Menu好似幾抵食 就膽粗粗入咗去😎.呢度係用QR code落單 📲我同朋友兩個人叫咗個超抵食二人餐😝SKR~~~✅精選生蠔二人餐$588 ▪️時令生蠔12隻▫️真露焗蜆▪️韓川菜包五花腩 (秘製魔鬼辣椒醬小辣)▫️韓式炸餃拼盤 (泡菜餃/雞皮餃子/粉絲餃 各2隻) +$20▪️韓式芝士溫泉蛋牛肉蓋飯 +$10▫️韓國DemiSoda 2罐喂~~埋單每人都係三百零蚊😯一個人仲可以食六隻超新鮮 鮮甜生蠔🦪真露焗蜆 味道都唔錯 估唔到超多蜆 仲有大量粉絲🍜三大塊辣椒醬五花腩 甜甜辣辣包菜食啱啱好🥬😋三款餃子都試吓 就加咗$20試晒三款 個人最鍾意雞皮餃子🥟唔好唔記得仲有個拉芝石頭鍋飯 🍚你都咪話唔夠飽⋯

成日收工都會過旺角 同朋友喺通菜街女人街兩邊內街食飯
行過經過呢間韓國小店好多次 🤔但係就真係一次都冇入過去食飯
呢度係用QR code落單 📲
我同朋友兩個人叫咗個超抵食二人餐😝SKR~~~

✅精選生蠔二人餐$588
▪️時令生蠔12隻
▫️真露焗蜆
▪️韓川菜包五花腩 (秘製魔鬼辣椒醬小辣)
▪️韓式芝士溫泉蛋牛肉蓋飯 +$10
▫️韓國DemiSoda 2罐

喂~~埋單每人都係三百零蚊😯
一個人仲可以食六隻超新鮮 鮮甜生蠔🦪
真露焗蜆 味道都唔錯 估唔到超多蜆 仲有大量粉絲🍜
三大塊辣椒醬五花腩 甜甜辣辣包菜食啱啱好🥬
唔好唔記得仲有個拉芝石頭鍋飯 🍚你都咪話唔夠飽⋯
2023-11-02 31 views
韓川位於旺角女人街,店舖裝橫有d 似韓國燒肉店。 但係呢度除左燒肉仲有好多野食嫁我地一行9人唉到成枱都係野食,望住成枱既食物,滿滿的幸福感精選韓國生蠔蠔仔細細,但係非常鮮甜味美, 加少少檸檬汁已經好夠。呢度一打都唔洗HKD300, 都幾抵食三味炸雞1碟裡面有齊韓式辣醬,honey mustard , 同埋原味炸雞。我本身係雞鍾既fans,但係原黎單骨都好正,食得方便之餘,仲好香脆, 個人比較鐘意honey mustard.韓川菜包五花腩呢度既燒肉係已經燒好左,5花腩亦都唔肥,D五花腩燒得啱啱好,非常juicy, 用生菜包住食會冇咁漏,可以食倒好多塊芝士年糕係新鮮熱辣炸出黎嫁, 入面係滿滿既芝士,由於鮮炸,食果陣要小心燙親嘴仔串燒燒雞皮必點呀! 雞皮燒到好香口,脆而不油利

我地一行9人唉到成枱都係野食,望住成枱既食物,滿滿的幸福感

精選韓國生蠔

三味炸雞

串燒
燒雞皮必點呀! 雞皮燒到好香口,脆而不油利

旺角韓川就係唔好錯過👍🏻又抵食又好味又有質素👍🏻👍🏻真係要黎試下🤤佢地店員仲好好禮貌😍好細心講解比客人知👍🏻新推出生蠔二人套餐$588包左精選生蠔,如果想食大隻啲又靚啲嘅可以加$100就可以轉精選法國No .2生蠔🦪 (12隻pcs)🤤🤤真係抵食,轉左No.2真係好大隻😍 一食就知新鮮😋肉質夠脆,咸甜度剛剛好👍🏻👍🏻👍🏻-真露焗蜆用咗蒜蓉粉絲底焗蜆好鮮味😋好快成碟就清晒😆-韓川燒肉拼盤🐷🐮🐔(豬,佢牛,雞)可辣+不辣呢個拼盤抵食,有齊豬、牛、雞燒肉😍每樣都好好味🤤- 韓式炸餃拼盤(泡菜餃2隻、粉絲餃2隻、雞皮餃2隻)估唔到呢個餐咁抵仲有兩個拼盤🤭雞皮餃好特別👍🏻仲幾好食😚-韓式芝士溫泉蛋鰻魚蓋飯🧀呢個鰻魚飯塊鰻魚勁大塊😍再加埋芝士溫泉蛋撈埋一齊食努好豐富,每一啖都好滿足😌飲品可以自己揀芒果汁🥭韓國 Demisoda(辙桃味)有汽特飲🍑食完二人餐真係好正好抵同好味😋每款食埋都好好味😋令一樣都有驚喜🤭下次一定要再黎食😌佢哋而家仲開到凌晨三點🤩仲有$1羊肉串超抵食😍岩晒玩到夜同夜收工朋友仔☺️仲可以食到餐好味又抵食😚仲有鍾意飲酒嘅朋友仔仲有啲啤酒買一送一添🍻
新推出生蠔二人套餐$588
-真露焗蜆
用咗蒜蓉粉絲底焗蜆好鮮味😋
好快成碟就清晒😆
-韓川燒肉拼盤🐷🐮🐔
(豬,佢牛,雞)可辣+不辣
呢個拼盤抵食,有齊豬、牛、雞燒肉😍每樣都好好味🤤
- 韓式炸餃拼盤
(泡菜餃2隻、粉絲餃2隻、雞皮餃2隻)
估唔到呢個餐咁抵仲有兩個拼盤🤭雞皮餃好特別👍🏻仲幾好食😚
-韓式芝士溫泉蛋鰻魚蓋飯🧀
飲品可以自己揀
芒果汁🥭
韓國 Demisoda(辙桃味)有汽特飲🍑

2023-10-26 34 views
上次做小獨毒食完一人燒肉,行前D就見到呢間有韓食又有川式串燒,可以一次過滿足晒我和男朋友的餐廳,所以呢晚就來了。不過呢度嘅韓食都係主要以海鮮和燒物為主!精選二人套餐 $398·真露焗蜆清酒煮蜆就成日食,真露焗蜆真係第一次🤡 好鮮甜嘅蜆,加上牛油和蒜蓉,好香~仲有韓式粉絲做底,浸滿蒜香牛油味,認真不得了!!·韓川菜包五花腩三大塊已經燒好的五花腩,沾上黃芥辣或燒肉汁即食又得。用生菜加上蒜片和洋蔥粒一齊食又得!!好Juice又夠嫩👍🏻·韓式炸餃拼盤:有泡菜餃、粉絲餃、雞皮餃🥟🥟🥟 估唔到整得幾好食,唔會炸到過咗火個皮好硬或者得個脆字,保留到內裡餃子餡的水份和味道。·溫泉蛋帶子芝士湯烏冬濃濃嘅芝士加上溫泉蛋,口感更豐富😃另外餐廳而家做緊promotion,燒巨蠔 $88 買一送一,真係差唔多手掌咁大😲因為同行的唔食生蠔,所以試咗孜然粉+蒜蓉燒,好惹味!除此之外,每晚9:30開始,$1羊肉串😍優惠每人最多叫五串!夜晚宵夜過嚟飲下啤酒/燒酒一流👍🏻我哋見咁啱夠鐘所以試埋🤭因為本身都想試吓啲串燒,見到牛舌好吸引~ 另外仲叫多串雞腎。我本身怕羶味所以好少食羊,但係想講真係好香,我見佢細細粒所以即管試吓

精選二人套餐 $398

·真露焗蜆

·韓川菜包五花腩

·韓式炸餃拼盤:有泡菜餃、粉絲餃、

·溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
濃濃嘅芝士加上溫泉蛋,口感更豐富😃

我哋見咁啱夠鐘所以試埋🤭因為本身都想試吓啲串燒,見到牛舌好吸引~ 另外仲叫多串雞腎。我本身怕羶味所以好少食羊,但係想講真係好香,我見佢細細粒所以即管試吓。食到少少羊羶味,但食食下又無咁勁了,好香好Juice又有啲咬口,最後成串食哂,$1好抵!!
  • 真露焗蜆
  • 韓國金蠔
餐廳食物選擇唔算好多,不過就係比韓川芝士系列吸引左,特別係芝士烏冬個拉絲🍲溫泉蛋帶子芝士湯烏冬$98比原本預期既味道啖好多,係淡淡既芝士味,所以食落都唔會好膩,芝士帶子好大隻,肉質唔靭,烏冬係讚崎烏冬,就算放到凍左都唔會浸到淋曬,仲係好彈牙🐷韓川菜包五花腩$128無論係生菜定係五花腩既份量都比得幾多,有三大塊,生菜好新鮮無爛無變色,五花腩肉質偏乾左小小,有兩款醬汁可以沾,仲有生蒜生洋蔥🦪韓川燒巨蠔.韓式秘製魔鬼辣醬(小辣) $ 44要左芝士牛油味,唔係講笑真係巨蠔黎,燒完仲保持到個巨size絕對唔係得殼大,大大啖咬都要分三啖,芝士味幾香,加埋辣醬更加惹味,如果可以辣醬改成芝士白汁就更加好🔥串燒可以自選辣度小辣真係小小辣瘋狂辣 係辣到狂流口水,不過只係辣條脷👅未辛苦到辣喉嚨,都幾刺激下 -雞頸肉$15 食落似肉質好散碎既雞肉-雞軟骨$14 軟骨都算大粒脆卜卜-雞腎$16 爽口香脆-豬頸肉$18 食落同口感有啲唔似豬頸肉,似食緊舊好爽口既肥膏…👎🏻

🍲溫泉蛋帶子芝士湯烏冬$98

🐷韓川菜包五花腩$128